![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gwarantuje ci, że będą dobre, znane i lubiane zespoły, przynajmniej jeden który połączy wszystkich
![]() A tu fotosy z tego koncertu co niby się tak mało ludzi bawiło, czyli Vavamuffin ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Pod scena potwierdzam, jak pisalem. Na zdjeciu nie widac co robia dalsze rzedy i ile czasu tam stoja. Przez ten wieczor przez park przewinelo sie duzo ludzi, ale oprocz niewielkiej grupy, to nic ich nie zatrzymalo na dluzej. Za to po krotkiej wizycie w parku, oblegali bary w DG
Gdzie te czasy niekonczacych sie tlumow na Zielonej -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
No chyba Twoje:) argumenty padły ( patrz zdjęcia ) pozdro ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
nigdy w historii Dni DG nie bylo w piatek tak malo ludzi. A troche na chwile zawsze bedzie, niezaleznie co by tam bylo na scenie
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie no jak to jest trochę, to ja nie mogę
![]() Poza tym mieliśmy też monitoring prowadzony przez firmę ochroniarską, i na bieżąco aktualizowany stan liczebności i wierz mi to nie było kilkadziesiąt osób. I w historii Dg w czasie dni miasta nie jednokrotnie było mniej ludzi. I dodatkowo jeszcze dodam że była kiepska pogoda a ludzie i tak dopisali. CYTAT Gdzie te czasy niekonczacych sie tlumow na Zielonej wolisz żeby ta impreza była na zielonej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
W ogóle to po co komu te dni Dąbrowy ?
I tak nie trafi się w gusta większości mieszkańców, a kupa kasy pójdzie do żyda. Lepiej tą kasę przeznaczyć na chociażby nowe wiaty. Po kilku latach byłyby przynajmniej ładne przystanki w DG... Jestem tak sceptyczny bo nigdy nie trafi się w gusty większości mieszkańców. Mi np. nie podobały się ostatnie 3 festyny, ale nie pamiętam już co było wcześniej ![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
Można i tak
![]() ale to stwierdzenie, że CYTAT nigdy nie trafi się w gusty większości mieszkańców jest bardzo ciekawe, bo na jakie podstawie jest sformułowane? jakaś ankieta? czy takie chybił trafił? a jeszcze inną sprawą jest problem, czy wogóle rzeczą gustu jest to jaki akurat gra zespól na takie imprezie? bo jak by tak się już zmusić i wyciągnąć ogólne sformułownia typu "gusta większości mieszkańców" to może najlepiej rozdać wszystkim jabole, kiełbase i disco relax zapodać, będzie to trafione czy nie? to forum to tak naprawdę głos kilkudziesięciu mieszkańców, a też bardzo dumnie wielu z nas się domaga, żeby władza nas słuchała, chcemy mieć wpływ i wogóle ![]() |
|
|
![]()
|
|
Chodzilo o koncerty na Zielonej. Na Zielonej fajniej, ale za to tu lepszy dojazd i wszystkim blizej. Jak dla mnie tu moze byc.
Heh ![]() ![]() I umniejszaj role forum kolejny raz ![]() ![]() I prawda, ze glowna grupa najatywniejszych to kilkadziesiat osob. Jednak zdecydowana wiekszosc z zarejestrowanych wypowiadala sie na jakis temat. W wakacje bedzie nas ok 1000. Kazdy ma rodziny i znajomych i moze miec wplyw na kolejnych. Dla przytlaczajacej wiekszosci jest zrodlem informacji i te osoby wola tylko czytac. Bardzo wielu wogole sie nie rejestruje, mimo ze regularnie przeglada. Dziennie forum ma 700-800 odwiedzin. Gdy sie cos dzieje jak z wiezowcem to 1200 i przez kolejne dni 900-1000 Napisz lepiej jak wyglada nabor do pracy w PKZ? Jak tam sie mozna dostac? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
"gusta większości mieszkańców" to może najlepiej rozdać wszystkim jabole, kiełbase i disco relax zapodać, będzie to trafione czy nie? I mogę równie mądrze zripostować. A przeprowadziłeś jakąś ankietę ? (mam uczulenie na ten zwrot, tak samo jak na "ty w życiu nic nie osiągnąłeś to nie krytykuj... i tutaj np. Dody itp. itd.) Chyba każdy człowiek wie, że ludzie mają inne gusta, a ciężko by było gdyby w 130 000 mieście kilkadziesiąt tysięcy lubiło to samo... Szczerze to nie znam osoby, która chwaliłaby któreś z ostatnich dni DG albo Sosnowca. Wiele natomiast słyszałem o udanym koncercie Iry. Ale ja już kończę rozmowę w tym temacie. Dla mnie "dni miast, wsi, gmin itd." są marnowaniem kasy. I nic nie zmieni mojego zdania. Teraz jest tyle ciekawych wydarzeń muzycznych, że można się chociaż raz na rok szarpnąć na trochę kasy i pójść na to, czego chce się słuchać. edit. Miałem się już nie odzywać, ale chociaż zedytuję ![]() Zgadzam się, że dni DG mają być propozycją dla rodzin ok. Ale skora cała moja rodzina i rodziny moich znajomych narzekają to coś jest chyba nie tak :> ? Ale to może my jesteśmy po prostu psychiczni :] Ten post edytował Peterek pią, 07 mar 2008 - 21:15 -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
O gustach się nie dyskutuje... I może Ty tak sądzisz, ale inni inaczej uważają. Dni Dąbrowy Górniczej mają być propozycją dla rodzin... Nie tylko dla młodzieży...
Sądzę, że nie zawsze zespoły są dobrane, ale chodzi o to, by się świetnie cała rodzina bawiła i by chętnie przybyła na nie ![]() Ja w tym roku chyba pójdę na dni, bo czemuż by nie. Jakaś forma rozrywki to jest. Pozatym samymi koncertami dni nie żyją. Powinny być poboczne imprezy na również wysokim poziomie -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
ojej to jakieś nieporozumienie
może nie jasno napisałem, bo wcale nie uważam że kiełbasa i wino to domena naszego miasta, a właśnie wręcz przeciwnie ![]() Szer jestem podobnego zdania i tak będzie. Zresztą w zeszłym roku też było mnóstwo atrakcji dla rodzin. I może przez to się troszkę wkurzyłem, bo to co tu się pisze to jest tak jakby brak szacunku dla ludzi którzy wykonują ciężką prace, podczas takiej biby. To się trochę sprowadza do tego, że nie ma gwiazd nie ma imprezy. A ta praca trwa 20h na dobę, przez 3dni. W jakim celu działa to forum to rozumiem i pewnie też dlatego coś tu piszę ![]() Muzycznie jak najbardziej chcę edukować, ale nie w ten sposób. Tylko raczej tych najmłodszych ![]() Nie wiem jak wygląda nabór do PKZ. Ja osobiście dostałem się przez staż z PUP. Ale wcześniej skończyłem studia, pracowałem i teraz dalej studiuje. Pieniądz w kulturze marny, ale bardzo lubię swoją pracę. Zresztą mam jeszcze jedną robotę, którą mnie lubię ale pozwala mi sprawdzać jakie gusta mają ludzie na co dzień ![]() A dostać się do PKZ, trzeba złożyć podanie w sekretariacie ![]() No ale to w ogóle jest odbicie z tematu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
W jakim celu działa to forum to rozumiem i pewnie też dlatego coś tu piszę ![]() Co za żywa dyskusja się zrobiła. Super.. Ja także uważam że ostatnie dni DG to z roku na rok są coraz gorsze.. Nie będę już to mówił że wole imprezę na Zielonej, bo to tylko i wyłącznie moje zdanie a skoro tak chcieli w UM to trudno. Faktem jest, że jedynym pozytywnym zdarzeniem jest fakt, że w ostatnim roku pojawiło się więcej imprez towarzyszących i że ta forma która została przyjęta jest lepsza. Problem tylko polega na doborze repertuaru. Ja wiem, to może być problem, gwiazdeczki w Polsce po 1 znanej piosence chcą masę pieniędzy, no ale z drugiej strony to święto miasta jest raz w roku, czy nie powinno być huczne? Tym bardziej że miasto tnie ewidentnie wydatki, nie ma już imprezy na powitanie lata (zdarzaly sie), na zakończenie wakacji (było co rok) czy sylwestra. Czy nie można zorganizować na prawdę tych 3 dni na jakimś świetnym poziomie? Ok upieramy się że w jeden dzień chcemy zrobić coś dla młodzieży, ok w zeszłym roku było reggae, pytam dlaczego w tym nie można było zorganizować np jakiegoś fajnego dj i zrobić dyskoteki pod otwartym niebem do rana? A w następnym zaprosić kapele rockowe czy jazzowe, bluesowe, ska etc. Sami mówicie że ilu mieszkańców tyle gustów, ok więc dajmy szanse każdemu odnaleźć się na tej imprezie. Jeśli chodzi o dwa kolejne dni, jeden z zespołów oczywiście powinien być dla szerszej grupy osób (młodszych i w średnim wieku) a w kolejny dla trochę innej. Nie wiem dokonałem tak na swój gust podziału i w pierwszej grupie widziałbym m.in Hey, Ira, Dżem, Bajm, Zakopower, Myslovitz, T.Love, Lady Pank, Golec.., nie bijcie ale: Doda (ktoś jej te płyty kupuje) czy Wydra) natomiast w drugiej (Budka Suflera, De Mono, Krzysztof Krawczyk, Lombard, Kombii czy Stachursky). Podział jest moją opinią i był zrobiony na wyczucie.. oczywiście nie uwzględnia tu wszystkich ale to chyba normalne. Jak widać zespołów jest sporo, jest z czego wybierać. Poza tym, czy na prawdę nie można by szarpnąć się na jakiś zagraniczny zespół, kurcze w głupiej łebie na Allegro Cup (zawody windserfingowe) w zeszłym roku był Zakopower (świetny koncert dużo ludzi którzy się super bawili) a na drugi dzień Boney M i kurcze nie można było wcisnąć palca na plaży tyle ludzi.. Owszem ktoś powie chała.. rozumiem ale jednak większość zna ich piosenki a takich zespołów jest na prawdę sporo. W Dąbrowie mamy wiele firm, wiem że firmy w większości nie są zainteresowane taką współpracą czyli współfinansowaniem imprez, ale może jakieś znalazłyby się chętne na imprezę z jakąś zagranicznym zespołem. No nic, ja jeszcze nie narzekam zawczasu, poznamy rozkład jazdy to będziemy ewentualnie biadolić choć to reggae nie bardzo mi podchodzi drugi raz z rzędu przyznam szczerze. Chill out panowie.. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
Będzie OK i znajdzie się coś z twojej listy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Będzie OK i znajdzie się coś z twojej listy ![]() Juuupi Stachursky ![]() Zagraniczna gwiazda to zły pomysł. Nie namówi się gwiazdy, nawet średniego, formatu więc przyjedzie jakaś drugorzędna kapela i zażąda kupy kasy, za którą przyjechałyby najlepsze polskie zespoły :] kwintosz przykro mi, ale Myslovitz w tym roku niestety nie koncertuje. -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Chyba nie Stachursky, aczkolwiek i tak się cieszę, że będzie coś z "górnej półki" ^^
Ten post edytował szer sob, 08 mar 2008 - 15:31 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jezeli chodzi o Dni Dąbrowy Górniczej to najlepszym miejscem jest Park Hallera
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ROTFL!
![]() Sorki, nie mogłem się powstrzymać! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja wiem czy to lepsi wykonawcy? Sądzę tak jak Dave ;p
Wykonawcy powinni być znani w Polsce, no ale bez obciachu ;p Najlepiej z listy jaką dał Kwintosz :-). Ale mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej, niż w zeszłym -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Nie śmiać mi się z niego !
Doda przecież jest dobrą wokalistką i ma niezły głos. Wada wymowy i żałosne piosenki to co innego niż wokal ![]() picaro, ale może wiesz coś więcej i możesz powiedzieć, czy ten "ktoś" kto ma się pojawić będzie z pierwszej części listy kwintosza czy może drugiej. Chciałbym wiedzieć czy mogę być w miarę spokojny ^^ -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
Peterek napiszę tak: Śpij spokojnie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:16 |