IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

10 Stron V  « < 7 8 9 10 >  
Reply to this topicStart new topic
> Dni Dąbrowy Górniczej 2008
ario
post sob, 31 maj 2008 - 12:04
Post #161

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 893

http://pl.youtube.com/watch?v=-lABUL-BZqY

Marna jakość - nagrywane SE K530i

Ten post edytował ario sob, 31 maj 2008 - 12:10
Go to the top of the page

+Quote Post
Padziu
post sob, 31 maj 2008 - 23:26
Post #162

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

Dzisiejszy koncert był suuper. Tylko muzyka do fajerwerków mi się nie podobała ale to może kwestia gustu

+Quote Post
szer
post sob, 31 maj 2008 - 23:27
Post #163

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Właśnie muzyka wg mnie do pokazu sztucznych ogni była zajebista. Folklor irlandzki bardzo pasował smile2.gif. Nawet udało się z muzyką zsynchronizować większość fajerwerków wink.gif.

A T.Love było zajebiste wink.gif

--------------------
33001,04

+Quote Post
ario
post nie, 01 cze 2008 - 00:05
Post #164

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 893

2 dzień na duży +
Zaskakuje mnie kulturalne zachowanie mieszkańców smile2.gif wow biggrin.gif

+Quote Post
olo
post nie, 01 cze 2008 - 00:53
Post #165

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

Było super. Najpierw Muniek nas trochę odmłodził potem odmłodzili nas bębniarze odgrywający rytmy w alejce. To był fantastyczny wieczór. Pojawił się nawet Goły i przybębnił nieco ku uciesze. A pokaz ogni"? Jeden z lepszych, które widziałem. Dobranoc.

--------------------

+Quote Post
Peterek
post nie, 01 cze 2008 - 01:06
Post #166

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

Było świetnie wink.gif T.love super, Muniek pełen energii, a pokaz sztucznych ogni po prostu wspaniały. Wreszcie widać, że DG jest, ponoć, bogate ^^

Trochę denerwowali totalnie pijani ludzie (delikatnie mówiąc...) uważający się za "królów parkietu", ale nie było ich zbyt wielu ^^
Swoją drogą. W parku jest chyba trochę za mało miejsca. Tzn. dobrze by było gdyby wszystko od telebimu było kilka metrów w tył. Więcej osób zmieściłoby się przed sceną.

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
Maryhna
post nie, 01 cze 2008 - 01:18
Post #167

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 652
GG: 2636495 status gadu-gadu

apropos pijanych, zaraz po tym jak skończył się pokaz sztucznych ogni, skierowaliśmy się ze znajomymi pod kościół w centrum bo tam zaparkowaliśmy... przez pasy dla pieszych a raczej w ich okolicy, przez skrzyżowanie przetoczyła się kompletnie pijana młoda kobieta obijając się o zwalniające samochody...
jak to mówią, głupi ma szczęście :/

co do koncertu, nagłośnienie średnie, Muniek faktycznie pełen energii zagrzewał do zabawy, sztuczne ognie przepiękne - podkład muzyczny dobrze dobrany;

ps: najbardziej żałuję tego, że nie mogłam poskakać na linach i trampolinie biggrin.gif

--------------------
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

www.zaglebiedabrowskie.pl

+Quote Post
bzenek
post nie, 01 cze 2008 - 10:53
Post #168

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(olo @ nie, 01 cze 2008 - 00:53) *
Było super. Najpierw Muniek nas trochę odmłodził potem odmłodzili nas bębniarze odgrywający rytmy w alejce. To był fantastyczny wieczór.

Ano, celnie to ująłeś. smile.gif

Jak sobie policzyłem to na ostatnim koncercie T Love byłem w 1997 na Juwenaliach we w Krakowie. To był ten pamiętny rok kiedy chłopaki z Polibudy Krakowskiej, przy ogromnym aplauzie tłumu z AGH, wyrzucali telewizory z okien akademików na Czyżynach. smile.gif

Swoją drogą okazało się, że te sto kilo żywej wagi bardzo przydaje się w tłumie pod sceną. Młodzież, wbrew zgrzędzeniom dietetyków, jakś taka wątła dziś - nic ino się chłopaki ode mnie odbijali (z obopólną radością, of course) laugh.gif

+Quote Post
Klaudia-sc
post nie, 01 cze 2008 - 11:45
Post #169

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,315
GG: 2129854 status gadu-gadu

No tak.. co do fajerwerków i podkładu to gusta są rożne, osobiście mi się nie podobało wink.gif
fajerwerki tez srednio, chociaż niektóre elementy były bardzo ciekawe wink.gif

T.Love -przesiedziałam na górce koło placu, ponieważ nie bardzo interesuje się tym zespołem, za to jutro od 20 bede czekać już pod sceną;) tak jak to było na indios bravos [czego pózniej żałowałam-pogo]

Wracając do sztucznych ognii.. dzień hutnika na stadionie i jedne dni sc - nic nie przebije smile2.gif

Co do ludzi.. to w piątek przewineło się kilka "naćpanych" [chyba lekko powiedziane] ludzi ;/ ale to sa uroki takich imprez.. pijanych też nie było mało ;D:))

+Quote Post
Dave
post nie, 01 cze 2008 - 13:15
Post #170

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 432

Mi sam koncert T-Love i organizacja się bardzo podobała. Jedynie mało miejsca bezpośrednio pod sceną jest, bo co to takie malutkie boisko :/. Telebim OK, choć za blisko sceny raczej. Masa ludzi była - po koncercie wiele bydła śmieciło i darło ryje - ale to wszędzie tak jest tongue.gif
Pokaz ogni bardzo ładny, choć zdziwiłem się, że nie odpalali ich, jak dawniej, na górce przy "torze saneczkowym" tylko na dachu i w zakamarku ZST! To te race się odpada jakoś zdalnie? Muzyka do pokazu pasowała, bo był zgrane niektóre elementy wybuchów to gwałtowniejszych wstawek muzyki. Ale i tak wolę Vangelis "Excalibur" do pokazu ogni - to jest wg. mnie najodpowiedniejsza muzyka!

A teraz pytanie: kto operuje efektami i kamerami ze sceny, które podają obraz na telebim?

+Quote Post
Kondzik
post nie, 01 cze 2008 - 13:38
Post #171

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,246

Dzień reggae był świetny, wczoraj przy t love tez dało sie niezle pobawić dajcie jakieś zdjęcia

+Quote Post
trip
post nie, 01 cze 2008 - 14:02
Post #172

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,286

Eloooo..... Ludziska !! widzę w poprzednich pościkach że Ludzie zostawili kilka fotek z dni Dąbrowy !! też coś zostawię

pzodroo...People

dni Dąbrowy Górniczej Czerwiec 2007 rok:)

Vavamuffin smile2.gif

Moja Kochana Kasiulka z Vavażercami wink.gif

Konopians smile2.gif

30 maj 2008r.

Indios Bravos

Takich kilka fotek myślę, że chociaż jedna Wam się spodoba;) aha omal bym zapomniał pozdrowienia dla "Target Group" Ludzi, co zajmowali się organizacją w tamtym roku a przede wszystkim dla Grzegorza!!;) hehe jesteś Wielki Bratku! A wielki "fucker" dla Łysego Ludzika, który chyba wziął sobie za bardzo do serca to, co robi! Nie patrząc na wizje i marzenia innych Ludzi, więc tak czy inaczej kij Ci w oko By Cię pogryzły Kiedyś Słonie!!

Ten post edytował trip nie, 01 cze 2008 - 14:30

--------------------

Czuje się wolnym człowiekiem !!! jedyne czego mi brakuje to przestrzeni tak by nie dusić się w babilońskim systemie !!!

+Quote Post
kwintosz
post nie, 01 cze 2008 - 14:05
Post #173

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Wszyscy zachwalają, to dołoże od siebie łyżkę (albo sporą chochlę) dźiegciu.
Na początku dwa plusy imprezy:
+ miejscówka blisko przystanków, w samym centrum - dużo osób ma blisko
+ jak dla mnie fajny koncert T. Love, ludzie się bawili co było widać.

I to by było na tyle. A teraz minusy:
- park Hallera do tego rodzaju imprezy się nie nadaje ponieważ:
*wąska główna alejka parkowa dodatkowo pozastawiana częściowo straganami, chodzi się tamtędy gorzej niż w przejściu podziemnym w godzinach szczytu - ścisk niesamowity, tym bardziej przy tak licznej publiczności;
*zupełny brak miejsca pod scenę i terenu tuż pod nią, tak na prawdę plac przed sceną powinien być ze 3 razy większy - ludzie wchodzą na siebie a pijane bydło przechodząc czy wracając do przodu popycha, uderza i Bóg wie co jeszcze ludzi stojących spokojnie pod koniec tego placyku
*duża ilość drzew, ograniczająca widoczność co dodatkowo ogranicza jeszcze bardziej teren na którym można stać i cokolwiek widzieć
- fatalna organizacja i zasady panujące podczas imprezy:
* o ile jestem w stanie zrozumieć wymogi wydzielenia miejsca do spożywania alkoholu czy rozstawienia parasolek, ale obecne miejsce jest jakimś nieporozumieniem, ludzie pod sceną nie mają miejsca a parasolki stoją tak blisko sceny
*miejsce do spożywania alkoholu także jest zbyt małe i ogranicza sie w większości do parasolek, a miejsca by stanąć z piwem troszkę z boku brak, gdy parasolki są zajęte - musisz stać na przejściu którym ludzie chodzą kupować piwo czy coś do jedzenia.
*pomysł z telebimem jest świetny ale gdyby parasolki stały jednak gdzieś z boku a nie na wprost sceny w dodatku tak blisko (gdyby nie górka przy boisku, z parasolek można by oglądać koncert a nie z telebimu)
*ogrodzenie terenu pod sceną jak i parasolek jest chyba największą paranoją, mało wejść do tych miejsc nie mówiąc już o zagrożeniu w przypadku gdyby się coś stało poważnego, ludzie tratowaliby się wzajemnie nie mając możliwości wyjścia tylko zmuszeni byliby przeskakiwać ogrodzenie (ciekaw jestem co by było w przypadku choćby głupich zasłabnięć z dotarciem służb medycznych skoro 4/5 placu jest ogrodzone - wolałbym tego nie widzieć) - samo opuszczenie terenu po koncercie zajmowało z 10-15 min

Co do pokazu sztucznych ogni, dziwie się że Straż Pożarna pozwoliła na odpalanie fajerwerków z dachu szkoły, mimo wszystko to trochę niebezpieczne. Jeśli chodzi o wrażenia artystyczne, faktycznie muzyka ok aczkolwiek są lepsze. Jakość fajerwerków dobra choć nic chyba nie przebije, nie pamiętam już ile lat temu organizowanego pokazu też w ramach Dni DG, jeszcze na terenie boiska i pogotowia.
Filmik:

Ten post edytował kwintosz nie, 01 cze 2008 - 14:06

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
sharon
post nie, 01 cze 2008 - 17:33
Post #174

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 725

Wczorajszy koncert był super mam nadzieję, że dzisiejszy też taki będzie rolleyes.gif
Za kilka dni wrzucę coś na galerię www.picasaweb.google.pl/sharonkaa
Szkoda bo wyszły niezbyt a to tylko dlatego, że się za dobrze koło mnie bawiliście tongue.gif

+Quote Post
trip
post nie, 01 cze 2008 - 19:18
Post #175

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,286

hahaha !! Sharon przeglądam Twoją Galerie na Picasa Web !:) i stwierdzam, że jestem na jednej z fotek wink.gif a dokładnie na zdjęciach z Kazimierza Górniczego laugh.gifwink.gif

pozdrooo....

Ten post edytował trip nie, 01 cze 2008 - 19:18

--------------------

Czuje się wolnym człowiekiem !!! jedyne czego mi brakuje to przestrzeni tak by nie dusić się w babilońskim systemie !!!

+Quote Post
Bartek
post nie, 01 cze 2008 - 22:10
Post #176

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

CYTAT(sharon @ nie, 01 cze 2008 - 17:33) *
Wczorajszy koncert był super mam nadzieję, że dzisiejszy też taki będzie rolleyes.gif
Za kilka dni wrzucę coś na galerię www.picasaweb.google.pl/sharonkaa
Szkoda bo wyszły niezbyt a to tylko dlatego, że się za dobrze koło mnie bawiliście tongue.gif

Widzę bardzo bogaty zbiór fotografii! Super smile2.gif Jeśli mogę coś zasugerować to ściągnij i przetestuj sobie oprogramowanie Neat Image http://www.neatimage.com za pomocą którego można zredukować lub nawet usunąć szumy smile2.gif Na przykład fotki mojego autorstwa z zeszłego tygodnia z Auto Moto Show 2008, też były lekko zaszumione ISO1600 wink.gif http://picasaweb.google.pl/nogiec/AMS2008

+Quote Post
Jashi
post nie, 01 cze 2008 - 23:33
Post #177

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 9

Właśnie wróciłem z koncertu Łez i tym samym zakończyłem "3dniowy melange"...jestem pod ogromnym wrażeniem. Ludzi masa SUPER I TYLE!!!(uważam, że jeden z najlepszych koncertów w naszej mieścinie).
Wczoraj T.LOVE pojechali też nieźle...i brawa dla Skankana.
Pokaz ogni oglądałem z niedowierzaniem, a jednak da się lepiej!...
Piątek też wypadł niesamowicie. Ogólnie całokształt na plus. Dziwiła mnie tylko ochrona...jakieś chłopaki z gimnazjum...i jeden taki duży co z tajgerem w kieszeni pomykał celb (7).gif celb (5).gif

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !

+Quote Post
sharon
post pon, 02 cze 2008 - 00:41
Post #178

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 725

Ja również zakończyłam dni Dąbrowy co prawda dwudniowe:)))
Dziś Łzy były super jak zwykle zresztą rolleyes.gif Organizatorzy się postarali szkoda, że nie moża powiedzieć tego samego o imprezie w moim mieście no ale cóż zobaczymy może na 650-lecie miasta będzie coś oryginalnego niż coroczna bitwa o zamek:(((

trip
pochwal się gdzie to Cię uwieczniłam na fotce z Kaźmierza smile2.gif

Bartek
dzięki za radę skorzystam chętnie ale bardziej wolę fotki w oryginalnym wygladzie bez retuszu i wszelkiego rodzaju udoskonaleń chociaż te z małymi poprawkami robią większe wrażenie smile2.gif))
galeria na picasie super jedna ładniejsza od drugiej:D właśnie tym programem poprawiałeś czy takie oryginalne??

+Quote Post
PaVLo
post pon, 02 cze 2008 - 20:23
Post #179

Człowiek Legenda
**

Nr użytkownika: 141
GG: 2594367 status gadu-gadu

ja tam wolałem w sobotę pośmigać w Silesia CUP MTB fight (3).gif , ale z ciekawości przejechałem się wczoraj na rowerze, ale to było po południu, akurat trafiłem na "Dotyk dźwięku", niektórzy nawet ładnie śpiewali, ale ta organizacja to mi bardziej przypominała jakiś jarmark lac.gif

+Quote Post
Prosty
post pon, 02 cze 2008 - 20:48
Post #180

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

CYTAT(PaVLo @ pon, 02 cze 2008 - 20:23) *
ale ta organizacja to mi bardziej przypominała jakiś jarmark

to dobrze, ze nie straciles czasu i byles na Silesia CUP MTB smile2.gif

Dni DG jak najlepsze, szczegolnie podobalo mi sie wczoraj. Nie przepadam za taka muzyka jaka byla w piatek, ale kazdy ma swoj gust i osoby lubiace klimaty tj. w piatek mowily, ze bylo zajefajnie. Wydaje mi sie, ze duzo lepsze zespoly do nas przyjechaly, niz zalatwione do Sosnowca ...

Ma ktos jakies fotki z wczoraj ? smile.gif

--------------------
07/08 :))

+Quote Post

10 Stron V  « < 7 8 9 10 >
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:50
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza