IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

10 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Dni Dąbrowy Górniczej 2008
kwintosz
post śro, 05 mar 2008 - 15:02
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Myślę że warto zacząć ten temat. Póki co nie wiemy kto wystąpi na tegorocznej imprezie ani nie znamy dokładnej daty imprezy (gdzieś się obiło mi 30, 31 maj i 1 czerwiec?).
Szkoda że władze nie pytają mieszkańców jak sobie wyobrażają ten dzień i jakie zespoły chcieliby obejrzeć.

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"
Go to the top of the page

+Quote Post
szer
post śro, 05 mar 2008 - 16:00
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Takie coś powinno być poprzedzone ankietą wśród mieszkańców. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w tym roku. Wiadomo już gdzie dokładnie się to odbędzie?

--------------------
33001,04

+Quote Post
michu
post śro, 05 mar 2008 - 16:42
Post #3

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 239

Ankiety w takiej sprawie to rzecz -według mnie - względna i trudno tu o obiektywizm; oczywiście można uchwycić pewien trend co do rodzaju oczekiwanych atrakcji.

Nie wiem, kto ma wystąpić ale jeśli chodzi o gwiazdy to miasto juz powinno mieć kogoś "zaklepanego" - maj i czerwiec to typowe festyniarskie miesiące i myslę, że teraz juz większość terminów w kalendarzach gwiazd (cokolwiek to znaczy) jest zarezerwowana.

Z drugiej strony - organizowanie tego typu imprez to niełatwa sprawa - wybierzesz coś dla młodych - to "wapniaki" się wkurzają i na odwrót, będzie rockowo - to fani dyskotek będa niezadowoleni.

+Quote Post
picaro
post śro, 05 mar 2008 - 16:45
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Miejsce - tak jak w ostatnim roku w Parku Hallera.
Terminy podane przez Kwintosza też się zgadzają.
Co do ankiety to jak sobie to wyobrażacie? Bo jedyny w miarę sensowna termin takiej ankiety to są właśnie Dni Miasta tylko rok wcześniej laugh.gif tak więc może FdZD się tym zajmie w porozumieniu z UM smile.gif na tego rocznych "Dniach".

+Quote Post
Peterek
post śro, 05 mar 2008 - 16:51
Post #5

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

Chciałbym kogoś porządnego bo jak któryś rok z rzędu walną nam jakiegoś Wiśniewskiego, Blue Cafe czy Budkę Suflera to chyba nie będę nic jadł przez tydzień :|

Marzy mi się Hey, ale to pozostanie tylko w snach...
Jeśli nie zaproszą jakiegoś festyniarskiego zespołu jak w poprzednich latach to będę szczęśliwy.

Ten post edytował Peterek śro, 05 mar 2008 - 16:52

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
kursor
post czw, 06 mar 2008 - 10:13
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Witam!

Obiło mi się o uszy że piątek też będzie jak w roku poprzednim dniem reggae - a na scenie maja sie pojawic Natural Mystic i Indios Bravos.

pozdro

+Quote Post
picaro
post czw, 06 mar 2008 - 14:20
Post #7

UZYTKOWNIK

Tyle że Indios Bravos, to nie koniecznie reggae wink.gif
Zasadniczo tylko jedną płytę wydali stricte w tym gatunku, a ich nowe wydawnictwo to raczej podróż w stronę rocka z elementami reggae, bluesa i jeszcze wiele innych mieszanek.

+Quote Post
szer
post czw, 06 mar 2008 - 17:21
Post #8

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Hmmm dla Indios Bravos chyba rusze tyłek na Dni ^^

--------------------
33001,04

+Quote Post
Padziu
post czw, 06 mar 2008 - 19:16
Post #9

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

A może główną atrakcją DDG 2008 powinien być feel ?? w końcu jest dość blisko (Katowice) i raczej nie będzie podziału na 'wapniaków' i młodzież która woli techno

+Quote Post
picaro
post czw, 06 mar 2008 - 19:49
Post #10

UZYTKOWNIK

Zespół Feel to kapela jednego sezonu z dwoma przebojami masowo promowana przez media i obecnie strasznie strasznie droga jak na takie "coś" laugh.gif No i niedawno byli na Orkiestrze tuż za granica naszego miasta laugh.gif ale możliwe że w przyszłości zagrają u nas na jakimś plenerze, nawet może nie długiej przyszłości.

+Quote Post
spinacz
post czw, 06 mar 2008 - 21:53
Post #11

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 688

szkoda ze w dniu reggae nie pojawi się zion train wink.gif
a wiadomo juz jakie piwko będzie??

--------------------

+Quote Post
:)
post czw, 06 mar 2008 - 22:32
Post #12

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

co znowu dzien reggae???

I znowu bedzie takie g****jak rok temu fight (2).gif

@Picaro
Orientujesz sie kto nad tym czuwa i wybiera takie g**** i potem przekonuje UM, ze to fajne dla mlodziezy, a naiwniacy wierza? Pewnie w UM sie ciesza skoro ich tak ktos przekonuje, a do tego wystapia prawie za darmo.

Jak to mozliwe ze grupka kilku osob organizuje sobie impreze dla kilkudziesieciu osob na koszt miasta. Co innego jakby to byla druga scena, a nie jedyna.

Zeszloroczne Dni DG to totalne dno. Na pocieszenie byl chociaz pozniej w DG udany koncert Iry.

--------------------

+Quote Post
michu
post pią, 07 mar 2008 - 08:40
Post #13

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

CYTAT(:) @ czw, 06 mar 2008 - 20:32) *
co znowu dzien reggae???

I znowu bedzie takie g****jak rok temu fight (2).gif

@Picaro
Orientujesz sie kto nad tym czuwa i wybiera takie g**** i potem przekonuje UM, ze to fajne dla mlodziezy, a naiwniacy wierza? Pewnie w UM sie ciesza skoro ich tak ktos przekonuje, a do tego wystapia prawie za darmo.

Jak to mozliwe ze grupka kilku osob organizuje sobie impreze dla kilkudziesieciu osob na koszt miasta. Co innego jakby to byla druga scena, a nie jedyna.

Zeszloroczne Dni DG to totalne dno. Na pocieszenie byl chociaz pozniej w DG udany koncert Iry.

gdyby zamiast "dnia reggae" był "dzień rockowy" czy jakikolwiek inny to wtedy ktoś inny stwierdziłby, że było totalne dno.... kwestia gustu
Indios Bravos nie trawię bo dla mnie to takie reggae jak z "koziej dupy trąba", a jeśli chodzi o NM to uważam, że wybór jest dobry.

+Quote Post
spinacz
post pią, 07 mar 2008 - 09:14
Post #14

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 688

dobrze michu prawi. zawsze mozna się do jakiegos gatunku, wykonawcy przyczepic. uśmiech jak zwykle biadoli jak stary dziad tongue.gif uparcie twierdzi ze dni dg byly dla paru osób. ja akurat byłem w zeszłym roku w piatek i było tam pare tys. ludzi
sama idea masowego festynu taka musi być: dzień "młodziezowy", dzień z "gwiazdą" i dzień dla "seniorów"
pozdrawiam!

--------------------

+Quote Post
picaro
post pią, 07 mar 2008 - 10:55
Post #15

UZYTKOWNIK

smile2.gif Pewnie, że się orientuję, bo sam w tym mam jakieś zadnie. I uważam że stanowczo przesadzasz. Przede wszystkim jak już pisałem Indios Bravos, to nie jest kapela stricte reggae. Po drugie znasz prawdopodobnie jeden z dni, nie wiesz co będzie w pozostał, co więcej nawet nie wiesz czy w ogóle będzie to Indios Bravosa, a już pyskujesz jak by się świat walił. I jak mniemam wolał byś DODE przez 3 dni, albo coś jeszcze smaczniejszego laugh.gif
No i po drugie. Uważasz, że w zeszłym roku była kicha! To co robiło te kilka tysięcy osób pod sceną w piątek, sobotę i niedziele śpiewając utwory występujących na scenie zespołów? Stary na tym forum nie przewija się nawet 1% mieszkańców miasta, więc ile stanowisz w tym ty sam?
No i trzecie. Co złego w tym, że jeden dzień jest bardziej pod młodzież, a uważam że jest. Bo jeśli byś choć trochę się interesował trendami muzycznymi w naszym kraju i regionie, to byś zauważył, że muzyka reggae i hip-hop, jest na topie (tylko tego w mediach nie zobaczysz) poprzez co nawet wielu zdziczałych (rootsowych smile.gif ) fanów się od niej odcina. Nie lubiąc się w takich kapelach jak Indios Bravos czy Vavamuffin. A jak jesteś taki przekonany, że ludzie wolą sezonowe gwiazdy z TV i radia, to sobie idź na jakiekolwiek Dąbrowskie osiedle i posłuchaj co sobie nucą przebywające tam dzieciaki wink.gif

+Quote Post
post pią, 07 mar 2008 - 11:46
Post #16

nie mam nic do reggae i jego pochodnych, ale w polskim wykonaniu to w wiekszosci dno, a dowod byl rok temu na dniach miasta.
I nie porownujcie rocka do reggae. To sa Dni miasta, i powinny byc dla jak najliczniejszej grupy mieszkancow, a nie impreza dla malej grupki. Takie marne grupy od razu bardzo zawezaja krag odbiorcow.

I to jest wlasnie dowod jak Dni DG zdziadzialy -
CYTAT
sama idea masowego festynu taka musi być: "dzień "młodziezowy", dzień z "gwiazdą" i dzień dla "seniorów"

Juz zapomnieliscie, ze kiedys "gwiazdy" byly codziennie? Potem odpadly z niedzieli, a od zeszlego roku i z piatku. I do tego dno w sobote. Takie reggae to sie nadaje co najwyzej na jakis support.

Bylem w zeszlym roku w piatek i bawilo sie kilkadziesiat pijanych i nacpanych pod scena. Te kilka tysiecy to byla ciagla rotacja, ludzie przychodzili zobaczyc, zdegustowani pokiwali glowami i po kilkunastu minutach juz ich nie bylo. I nie klamcie bo kto byl to wszystko widzial, a kto nie zauwazyl to byl w tej malej grupie pod scena, i sie nie dziwie smile2.gif

Kreujesz sie na wybitnego znawce trendow i dzieki ze nam zafndowales takie g**** i chcesz zrobic to ponownie. I skad wiesz ze sie nei interesuje? Skad wiesz co robie i gdzie przebywam w weekend? Czemu piszesz ze chcialbym Dode albo sezonowa pseudo gwiazdke?
A najlepszy tekst z polskim hip-hopem na topie, ktorego czas powoli przemija biggrin.gif Oczywiscie, ze zostanie dla prawdziwych fanow

Bronie zwyklych mieszkancow. I sam nie zaproponowalbym tego co mi sie podoba, a co przyciagnie ludzi, i co ludzie znaja. Dal ogolu reggae jest niszowe.

Powinnismy chodzic na koncerty do klubow, a nie finansowac sobie z budzetu.

--------------------

+Quote Post
picaro
post pią, 07 mar 2008 - 11:50
Post #17

UZYTKOWNIK

acha i po czwarte orientujesz się np. kto jest założycielem Indios Bravos i kto komponuje tam utwory i je wykonuje. Nie jaki Piotr Banach i tu odsyłam do historii zespołu HEY

po piąte: nikt tu nie występuje za darmo, po za kapelami amatorskimi z PKZ

spinacz co do Browara jeszcze nie niestety wiadomo smile.gif

+Quote Post
post pią, 07 mar 2008 - 11:55
Post #18

no i co z tego, nic to nie zmienia.
Napisalem prawie za darmo, w porownaniu z "gwiazda" to dostaja grosze, a UM pewnie przyklaskuje na taka propozycje, bo zaoszczedzi, a jak sie sciemni ze to calej mlodziezy sie spodoba, to tym bardziej

--------------------

+Quote Post
picaro
post pią, 07 mar 2008 - 12:06
Post #19

UZYTKOWNIK

Człowieku ja ci mówię, że będą gwiazdy i się pewnie ucieszysz ja dowiesz się kto. Więc kończę obecnie z tą gadaniną. Po za tym ja cały czas jeżdżę na koncerty, które lubię i chodzę do klubów.I wydaje mi się, że nie byeśł wcale w zeszłym roku, bo akurat na Vavamuffin bawiło się bardzo dużo ludzi i mi nie mów, że się bawiło kilkadziesiąt pijany i naćpanych osób. Bo kłamiesz i krzywdzisz fanów tej muzyki, takim stwierdzeniem. I może napisz kogo byś chciał na takim festynie smile.gif a na znawce trendów się nie kreuje tylko sobie przypomina jak w zeszłym roku niektórzy na tym forum zazdrościli, że w sosnowcu jest DODA. A poza tym koncert zespołu IRA ci się podobał, czyli w twoje gusta też trafiliśmy laugh.gif I pewnie na Dniach DG też trafimy, więc spokojnie.UM niczemu nie przyklaskuje, bowiem problem jest taki, że mamy ustalony budżet w którym trzeba się zmieścić i już. A taka impreza to nie tylko koncerty, ale wiele innych działań, często dość kosztownych. I napisze tyle, że nie stać nas na gwiazdy za 40 - 50 tys. w każdy dzień. Bo tyle biorą + nagłośnienie.

+Quote Post
post pią, 07 mar 2008 - 12:13
Post #20

Bylem w piatek i z cala moca to stwierdzenie podtrzymuje wink.gif Owszem ludzi oprocz tych bawiacych sie bylo duzo wiecej ale jak pisalem to reszta stala, i byla ciagla rotacja.

Nie bede pisal kto bo to nie ma szans i bym nie chcial nawet. To nie moj koncert zyczen. Lepiej, zeby ktos znany, lubiany i prawdziwy zespol, a nie sezonowy.

Ira byla jakas rehabilitacja za Dni DG tongue.gif

I to jest wlasnie dobra odpowiedz, ze koszty koszty i to mozna zrozumiec. Skoro tak nie ma wyjscia. Kiedys sie dalo, miasto oszczedza, a w ostatnich latach pewnie gwiazdy zycza sobie coraz wiecej.

--------------------

+Quote Post

10 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:50
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza