IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Działalność czeladzkiego stowarzyszenia na rzecz likwidacji tramwajów w DG
Maryhna
post pią, 01 lut 2008 - 11:30
Post #61

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 652
GG: 2636495 status gadu-gadu

nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam ale jeśli już wycinać to byłabym za opcją wycinania 22 poza godzinami szczytu, niestety nie wiem jak wygląda popyt na 22 wieczorami smile2.gif

--------------------
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

www.zaglebiedabrowskie.pl
Go to the top of the page

+Quote Post
bzenek
post pią, 01 lut 2008 - 12:05
Post #62

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 87

CYTAT(Maryhna @ pią, 01 lut 2008 - 13:30) *
nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam ale jeśli już wycinać to byłabym za opcją wycinania 22 poza godzinami szczytu, niestety nie wiem jak wygląda popyt na 22 wieczorami

Wieczorem masz całe dwa kursy na godzinę. Co tu jeszcze wycinać ?

+Quote Post
Maryhna
post pią, 01 lut 2008 - 14:14
Post #63

UZYTKOWNIK

nie wiedziałam, teraz już wiem

--------------------
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

+Quote Post
:)
post pią, 01 lut 2008 - 19:58
Post #64

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

CYTAT(Maryhna @ pią, 01 lut 2008 - 00:13) *
ps4: uśmieszek z twojej strony to już hipokryzja, mamlesz tym swoim netowym jęzorem co to ty nie myślisz na dany temat ale żeby ruszyć tyłek i przyjść na spotkanie, porozmawiać , poddać pomysł to już nie potrafisz... a nikt z fdzd nie jest na tyle uzależniony od sieci, żeby siedzieć ciągle na forum i śledzić wszystkie twoje idee...
ciągle marudzisz, to źle, to tamto a mnie szlag trafia bo nie robiąc nic i ciągle marudząc tak naprawdę odbierasz sobie prawo do krytykanctwa, jedno woleć !

Od tego sa chyba fora. Gdyby wszyscy mieli jednakowe zdanie i wszystko wiedzieli, wtedy by nie istnialy. Chwale bardzo czesto jesli jest za co. To trzeba odebrac wszystkim prawo pisania i zostawic je tylko czlonkom grupy FdZD? wink.gif Nigdzie nie ma obowiazku spolecznego dzialania, zeby miec zdanie. Jakbys nie wiedziala to tramwaje sa utrzymywane przez miasto tez i z moich pieniedzy, jak kazdego innego mieszkanca

--------------------

+Quote Post
Maryhna
post sob, 02 lut 2008 - 00:15
Post #65

UZYTKOWNIK

nic nie będziemy komukolwiek odbierać ale ty już marudzisz do przesady. pewnie że nie ma obowiązku społecznego działania, najlepiej żeby wszystko wszystkim zwisało i kończyło się na marudzeniu

--------------------

+Quote Post
Bartek
post sob, 02 lut 2008 - 00:21
Post #66

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

CYTAT(Maryhna @ sob, 02 lut 2008 - 00:15) *
nic nie będziemy komukolwiek odbierać ale ty już marudzisz do przesady. pewnie że nie ma obowiązku społecznego działania, najlepiej żeby wszystko wszystkim zwisało i kończyło się na marudzeniu

To Ty też się podpisujesz pod pomysłem ludzi z Czeladzi?

+Quote Post
Maryhna
post sob, 02 lut 2008 - 00:25
Post #67

UZYTKOWNIK

nie, zamierzam na ten temat podyskutować 8-go na spotkaniu wszystkich sekcji fdzd

ps: to był taki ogólny OT

Ten post edytował Maryhna sob, 02 lut 2008 - 00:26

--------------------

+Quote Post
Dave
post sob, 02 lut 2008 - 23:53
Post #68

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 432

Hmmm, teraz nie bede się rozwodził i za dużo pisał, bo późno i zmęczony jestem, ale ja też zastanawiałem się nad ograniczenie kursów 22/32, szczegołnie w międzyszczycie, bo wtedy zwyczajnie jeździ mało ludzi! Przecież nieraz w nich sprawdziałem i w godzinach 9-13 to mało kiedy jakieś osoby stały na prawie całym odcinku! Oczywiście pod warunkiem, że nie było wcześniej jakiegoś zatrzymania lub jakaś linia nie wypadła :>
Gdyby 22/32 jeździło co 20 minut to z linią 21 też co 20 minut byłby równy takt w DG co 10 minut (wg mnie wystarczający) a w szczycie wzmocniony linią 28. Ale tu musiałby być spełniony minimum jeden warunek - 21 musiałby być obsługiwany składem! 24 to w ogóle jest linia z kosmosu, zwłaszcza z Pogoni do D.G. (donikąd).

A co do bezpośredniego połączenia Czeladzi z Sosnowcem tramwajem - uważam, że takie połączenie nie jest potrzebne, bo spokojnie można się przesiadać na rondzie w Będzinie na bilecie miesięcznym, a niedługo już także na jednorazowym za 2/4 zł, a po drugie można też jechać autobusem 35/35 bis i 235 bezpośrednio na Pogoń, więc aż tak źle nie jest. Choć tramwaj, gdyby tylko dało się go normalnie wkomponować w rozkład bez usczerbku dla 22/32, byłby też ciekawą rzeczę, ale wg mnie niepotrzebną aż tak.

Tyle.

+Quote Post
marcin.p
post nie, 03 lut 2008 - 13:14
Post #69

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

Ale o co chodzi? Wątpie aby na zmiane trasy T24 zgodziły się władze Będzina. Bo co by o tej linii nie mówić to od S-ca do Warpia jeździ nią dużo ludzi. Więc dla Będzina jest ona dość ważna. Tak mi się wydaje z obserwacji...

Co do DG w tej dyskusji to zgadzam z Davem! 10 minutowe cykle przy podwójnym T21, wspomagane w godzinach szczytu T28 byłoby ok! Z tym, że T21 i T22 powinny kursować według takiego rozkłądu codziennie! Ale mam też swoją koncepcję co tramwaji w DG. Mianowicie T21 kursujący co 10 minut, natomiast T22 i T28 co 20 minut na zmianę, pomiędzy kursami T21. Dałoby to cykle 5-cio minutowe w dni robocze! A w wolne T21 i T22 mogłyby jeździć co 20 minut (cykle co 10 minut). Ewentualnie T21 co 20 min., T22 i T28 co 40 min.!

I wydaje mie się, że wtedy ten T24 jest nam niepotrzebny i może sobie jeździc do Czeladzi!

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
bzenek
post nie, 03 lut 2008 - 19:38
Post #70

UZYTKOWNIK

CYTAT(marcin.p @ nie, 03 lut 2008 - 15:14) *
Bo co by o tej linii nie mówić to od S-ca do Warpia jeździ nią dużo ludzi. Więc dla Będzina jest ona dość ważna. Tak mi się wydaje z obserwacji...!

No właśnie przez cały wątek przewija się wątpliwość czy tak jest. 24 to jest pełne na trasie Sosnowiec-Stadion. Potem następuje nędza, którą spokojnie obsłużą pozostałe linie.

Aczkolwiek słabość Będzina do finansowania Tś jest spora. Przykładem stada kursów wyjazdowych z zajezdni Będzin o absurdalnych porach.

CYTAT(marcin.p @ nie, 03 lut 2008 - 15:14) *
Ale mam też swoją koncepcję co tramwaji w DG. Mianowicie T21 kursujący co 10 minut, natomiast T22 i T28 co 20 minut na zmianę, pomiędzy kursami T21. Dałoby to cykle 5-cio minutowe w dni robocze!

No dobrze ale co tu jest lepszego w stosunku do istniejącego obecnie 5minutowego cyklu. smile.gif

Stawiam, że podwójny skład na 21 co 10min będzie woził powietrze.

Ten post edytował bzenek nie, 03 lut 2008 - 19:40

+Quote Post
marcin.p
post nie, 03 lut 2008 - 19:48
Post #71

UZYTKOWNIK

CYTAT(bzenek)
No dobrze ale co tu jest lepszego w stosunku do istniejącego obecnie 5minutowego cyklu.

Stawiam, że podwójny skład na 21 co 10min będzie woził powietrze.

Nie wiem! Nie orientuje się w obecnym rozkładzie, więc jeśli podałem aktualny to był to przypadek! Ale chciałem zwrócić uwagę, że "bijemy się" o coś co chyba nie bardzo jest nam potrzebne.

Co do podwójnego T21 to ja uważa, że skoro T27 może jeździć podwójny, to T21 też!

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
bzenek
post nie, 03 lut 2008 - 19:58
Post #72

UZYTKOWNIK

CYTAT(marcin.p @ nie, 03 lut 2008 - 21:48) *
Ale chciałem zwrócić uwagę, że "bijemy się" o coś co chyba nie bardzo jest nam potrzebne.

W końcu ktoś to napisał smile.gif
Ano własnie Uśmieszek rozpoczał nam taki wywrotowy wątek. Troszkę nas wszystkich wciągnęło i tak się kotłujemy. Może faktycznie nieco bez sensu. smile.gif

CYTAT(marcin.p @ nie, 03 lut 2008 - 21:48) *
Co do podwójnego T21 to ja uważa, że skoro T27 może jeździć podwójny, to T21 też!

Baaa... może jeździć nawet potrójny ale czy będzie go kim wypełnić ?

Są tu bardziej obeznani w sytuacji TŚ. Czy oni są w stanie wystawić jeszcze jakieś składy gdyby je KZK od jutra zamówiło ?

+Quote Post
Maryhna
post czw, 07 lut 2008 - 14:48
Post #73

UZYTKOWNIK

Komunikat adresowany do czeladzkiego FdZD:
Problem polega na tym, że wg. waszych wypowiedzi zamieszczenie pism na waszym forum uważacie za oficjalne informowanie mieszkańców regionu którego temat dotyczy.
Więc informuję Was, że to nie jest oficjalna droga informowania kogokolwiek o czymkolwiek.
Myślę, że nie jest to duży wysiłek, żeby w odpowiedni sposób poinformować o waszych działaniach, tym bardziej, że od listopada powstawało FdZD o czym wiedzieli członkowie RM bo kilku z nich jest też członkami czeladzkiego FdZD.
Fakt- nie macie żadnego obowiązku informowac kogokolwiek ale mogłoby to być załatwione z głową bo jedna sprawa może przesądzić o dalszej współpracy a tego nikt by nie chciał.
Tak jak to zrobił kwintosz, uśmieszek tak ja powtarzam. Zamieszczanie czegokolwiek na jakimkolwiek forum NIE JEST oficjalną drogą komunikacji.
Mam nadzieję, że przedyskutujemy tą sprawę na jutrzejszym spotkaniu wszystkich sekcji, że zrobimy to z głową i bez emocji, które nie służą wypracowywaniu kompromisów.
pozdrawiam

Ten post edytował Maryhna czw, 07 lut 2008 - 15:11

--------------------

+Quote Post
marcin.p
post czw, 07 lut 2008 - 15:09
Post #74

UZYTKOWNIK

To ja proponuję zaakceptować propozycje Davea! I niech ten 24 jeździ do Czeladzi...

A co do T22 to on mieszkańcom DG jest potrzbny głównie po to, by dotrzeć do M1. Więc do M1 możnaby wydłużyć którąś linie autobusową. Mam na myśli 803 lub 806... I myślę, że to rozwiązanie byłoby ok. Po za tym zyskałyby też te linie, które od centrum DG do Będzina nie są zbyt "oblegane"

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
syzio
post czw, 07 lut 2008 - 16:42
Post #75

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

I do 807 dodać na wszystkich kursach przystanek Pogoń Akademiki

Ten post edytował syzio czw, 07 lut 2008 - 16:43

+Quote Post
Dave
post nie, 10 lut 2008 - 22:37
Post #76

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 432

CYTAT(syzio @ czw, 07 lut 2008 - 16:42) *
I do 807 dodać na wszystkich kursach przystanek Pogoń Akademiki

Uchowaj Boże! Już i tak stanowczo za dużo dodali przystanków tej linii! Na tramwaj won, jak chcesz dojechać z DG do akademików! angry.gif

Mod: ostrzezenie cha (8).gif

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 10 lut 2008 - 22:55
Post #77

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

Wg mnie można by zrobić jeszcze coś innego. - rozdzielić 24 tak aby czesc jezdzila do Golonoga a czesc do Czeladzi i bylo by ok, przy czym 28 mozna by zlikwidowac. Wtedy mamy rozwiazany problem zbyt duzego ruchu na odcinku jednotorowym Bedzin-Czeladz oraz dostalibysmy nową linie 24 na calej linii tramwajowej w dg. tylko czy to jest realne?

+Quote Post
Padziu
post pon, 11 lut 2008 - 15:07
Post #78

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

CYTAT(Sebastian22 @ nie, 10 lut 2008 - 22:55) *
Wg mnie można by zrobić jeszcze coś innego. - rozdzielić 24 tak aby czesc jezdzila do Golonoga a czesc do Czeladzi i bylo by ok, przy czym 28 mozna by zlikwidowac. Wtedy mamy rozwiazany problem zbyt duzego ruchu na odcinku jednotorowym Bedzin-Czeladz oraz dostalibysmy nową linie 24 na calej linii tramwajowej w dg. tylko czy to jest realne?

ok ale stojąc np. w centrum Sosnowca człowiek nie będzie wiedział czy tramwaj jedzie na Czeladź czy na DG. a większość osób nie będzie sie zawsze wpatrywać w tabliczce i trasą tylko spojrzy na numer i pojedzie i powstaną niepotrzebne nikomu konflikty.
przystanek pogoń akademiki nie powinien być obsługiwany przez 807 bo i tak jest już dużo przystanków i można dojechać tam tramwajem np. 21 tongue.gif

+Quote Post
:)
post pon, 11 lut 2008 - 15:08
Post #79

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Akurat na tym przystanku 807 powinien sie zatrzymywac jak na malo ktorym

--------------------

+Quote Post
Sebastian22
post pon, 11 lut 2008 - 15:52
Post #80

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(Padziu @ pon, 11 lut 2008 - 15:07) *
ok ale stojąc np. w centrum Sosnowca człowiek nie będzie wiedział czy tramwaj jedzie na Czeladź czy na DG. a większość osób nie będzie sie zawsze wpatrywać w tabliczce i trasą tylko spojrzy na numer i pojedzie i powstaną niepotrzebne nikomu konflikty.
przystanek pogoń akademiki nie powinien być obsługiwany przez 807 bo i tak jest już dużo przystanków i można dojechać tam tramwajem np. 21 tongue.gif

"rozdzilić" mialem na mysli nie stworzyc drugi wariant linii 24 tylko dac jej jakis nowy numer....

+Quote Post

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:10
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza