![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam ale jeśli już wycinać to byłabym za opcją wycinania 22 poza godzinami szczytu, niestety nie wiem jak wygląda popyt na 22 wieczorami
![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
nie wiedziałam, teraz już wiem
-------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
ps4: uśmieszek z twojej strony to już hipokryzja, mamlesz tym swoim netowym jęzorem co to ty nie myślisz na dany temat ale żeby ruszyć tyłek i przyjść na spotkanie, porozmawiać , poddać pomysł to już nie potrafisz... a nikt z fdzd nie jest na tyle uzależniony od sieci, żeby siedzieć ciągle na forum i śledzić wszystkie twoje idee... ciągle marudzisz, to źle, to tamto a mnie szlag trafia bo nie robiąc nic i ciągle marudząc tak naprawdę odbierasz sobie prawo do krytykanctwa, jedno woleć ! Od tego sa chyba fora. Gdyby wszyscy mieli jednakowe zdanie i wszystko wiedzieli, wtedy by nie istnialy. Chwale bardzo czesto jesli jest za co. To trzeba odebrac wszystkim prawo pisania i zostawic je tylko czlonkom grupy FdZD? ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
nic nie będziemy komukolwiek odbierać ale ty już marudzisz do przesady. pewnie że nie ma obowiązku społecznego działania, najlepiej żeby wszystko wszystkim zwisało i kończyło się na marudzeniu
-------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nie, zamierzam na ten temat podyskutować 8-go na spotkaniu wszystkich sekcji fdzd
ps: to był taki ogólny OT Ten post edytował Maryhna sob, 02 lut 2008 - 00:26 -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmmm, teraz nie bede się rozwodził i za dużo pisał, bo późno i zmęczony jestem, ale ja też zastanawiałem się nad ograniczenie kursów 22/32, szczegołnie w międzyszczycie, bo wtedy zwyczajnie jeździ mało ludzi! Przecież nieraz w nich sprawdziałem i w godzinach 9-13 to mało kiedy jakieś osoby stały na prawie całym odcinku! Oczywiście pod warunkiem, że nie było wcześniej jakiegoś zatrzymania lub jakaś linia nie wypadła :>
Gdyby 22/32 jeździło co 20 minut to z linią 21 też co 20 minut byłby równy takt w DG co 10 minut (wg mnie wystarczający) a w szczycie wzmocniony linią 28. Ale tu musiałby być spełniony minimum jeden warunek - 21 musiałby być obsługiwany składem! 24 to w ogóle jest linia z kosmosu, zwłaszcza z Pogoni do D.G. (donikąd). A co do bezpośredniego połączenia Czeladzi z Sosnowcem tramwajem - uważam, że takie połączenie nie jest potrzebne, bo spokojnie można się przesiadać na rondzie w Będzinie na bilecie miesięcznym, a niedługo już także na jednorazowym za 2/4 zł, a po drugie można też jechać autobusem 35/35 bis i 235 bezpośrednio na Pogoń, więc aż tak źle nie jest. Choć tramwaj, gdyby tylko dało się go normalnie wkomponować w rozkład bez usczerbku dla 22/32, byłby też ciekawą rzeczę, ale wg mnie niepotrzebną aż tak. Tyle. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Ale o co chodzi? Wątpie aby na zmiane trasy T24 zgodziły się władze Będzina. Bo co by o tej linii nie mówić to od S-ca do Warpia jeździ nią dużo ludzi. Więc dla Będzina jest ona dość ważna. Tak mi się wydaje z obserwacji...
Co do DG w tej dyskusji to zgadzam z Davem! 10 minutowe cykle przy podwójnym T21, wspomagane w godzinach szczytu T28 byłoby ok! Z tym, że T21 i T22 powinny kursować według takiego rozkłądu codziennie! Ale mam też swoją koncepcję co tramwaji w DG. Mianowicie T21 kursujący co 10 minut, natomiast T22 i T28 co 20 minut na zmianę, pomiędzy kursami T21. Dałoby to cykle 5-cio minutowe w dni robocze! A w wolne T21 i T22 mogłyby jeździć co 20 minut (cykle co 10 minut). Ewentualnie T21 co 20 min., T22 i T28 co 40 min.! I wydaje mie się, że wtedy ten T24 jest nam niepotrzebny i może sobie jeździc do Czeladzi! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Bo co by o tej linii nie mówić to od S-ca do Warpia jeździ nią dużo ludzi. Więc dla Będzina jest ona dość ważna. Tak mi się wydaje z obserwacji...! No właśnie przez cały wątek przewija się wątpliwość czy tak jest. 24 to jest pełne na trasie Sosnowiec-Stadion. Potem następuje nędza, którą spokojnie obsłużą pozostałe linie. Aczkolwiek słabość Będzina do finansowania Tś jest spora. Przykładem stada kursów wyjazdowych z zajezdni Będzin o absurdalnych porach. Ale mam też swoją koncepcję co tramwaji w DG. Mianowicie T21 kursujący co 10 minut, natomiast T22 i T28 co 20 minut na zmianę, pomiędzy kursami T21. Dałoby to cykle 5-cio minutowe w dni robocze! No dobrze ale co tu jest lepszego w stosunku do istniejącego obecnie 5minutowego cyklu. ![]() Stawiam, że podwójny skład na 21 co 10min będzie woził powietrze. Ten post edytował bzenek nie, 03 lut 2008 - 19:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
CYTAT(bzenek) No dobrze ale co tu jest lepszego w stosunku do istniejącego obecnie 5minutowego cyklu. Stawiam, że podwójny skład na 21 co 10min będzie woził powietrze. Nie wiem! Nie orientuje się w obecnym rozkładzie, więc jeśli podałem aktualny to był to przypadek! Ale chciałem zwrócić uwagę, że "bijemy się" o coś co chyba nie bardzo jest nam potrzebne. Co do podwójnego T21 to ja uważa, że skoro T27 może jeździć podwójny, to T21 też! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Ale chciałem zwrócić uwagę, że "bijemy się" o coś co chyba nie bardzo jest nam potrzebne. W końcu ktoś to napisał ![]() Ano własnie Uśmieszek rozpoczał nam taki wywrotowy wątek. Troszkę nas wszystkich wciągnęło i tak się kotłujemy. Może faktycznie nieco bez sensu. ![]() Co do podwójnego T21 to ja uważa, że skoro T27 może jeździć podwójny, to T21 też! Baaa... może jeździć nawet potrójny ale czy będzie go kim wypełnić ? Są tu bardziej obeznani w sytuacji TŚ. Czy oni są w stanie wystawić jeszcze jakieś składy gdyby je KZK od jutra zamówiło ? |
|
|
![]()
|
|
Komunikat adresowany do czeladzkiego FdZD:
Problem polega na tym, że wg. waszych wypowiedzi zamieszczenie pism na waszym forum uważacie za oficjalne informowanie mieszkańców regionu którego temat dotyczy. Więc informuję Was, że to nie jest oficjalna droga informowania kogokolwiek o czymkolwiek. Myślę, że nie jest to duży wysiłek, żeby w odpowiedni sposób poinformować o waszych działaniach, tym bardziej, że od listopada powstawało FdZD o czym wiedzieli członkowie RM bo kilku z nich jest też członkami czeladzkiego FdZD. Fakt- nie macie żadnego obowiązku informowac kogokolwiek ale mogłoby to być załatwione z głową bo jedna sprawa może przesądzić o dalszej współpracy a tego nikt by nie chciał. Tak jak to zrobił kwintosz, uśmieszek tak ja powtarzam. Zamieszczanie czegokolwiek na jakimkolwiek forum NIE JEST oficjalną drogą komunikacji. Mam nadzieję, że przedyskutujemy tą sprawę na jutrzejszym spotkaniu wszystkich sekcji, że zrobimy to z głową i bez emocji, które nie służą wypracowywaniu kompromisów. pozdrawiam Ten post edytował Maryhna czw, 07 lut 2008 - 15:11 -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
To ja proponuję zaakceptować propozycje Davea! I niech ten 24 jeździ do Czeladzi...
A co do T22 to on mieszkańcom DG jest potrzbny głównie po to, by dotrzeć do M1. Więc do M1 możnaby wydłużyć którąś linie autobusową. Mam na myśli 803 lub 806... I myślę, że to rozwiązanie byłoby ok. Po za tym zyskałyby też te linie, które od centrum DG do Będzina nie są zbyt "oblegane" -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
I do 807 dodać na wszystkich kursach przystanek Pogoń Akademiki
Ten post edytował syzio czw, 07 lut 2008 - 16:43 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wg mnie można by zrobić jeszcze coś innego. - rozdzielić 24 tak aby czesc jezdzila do Golonoga a czesc do Czeladzi i bylo by ok, przy czym 28 mozna by zlikwidowac. Wtedy mamy rozwiazany problem zbyt duzego ruchu na odcinku jednotorowym Bedzin-Czeladz oraz dostalibysmy nową linie 24 na calej linii tramwajowej w dg. tylko czy to jest realne?
|
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Wg mnie można by zrobić jeszcze coś innego. - rozdzielić 24 tak aby czesc jezdzila do Golonoga a czesc do Czeladzi i bylo by ok, przy czym 28 mozna by zlikwidowac. Wtedy mamy rozwiazany problem zbyt duzego ruchu na odcinku jednotorowym Bedzin-Czeladz oraz dostalibysmy nową linie 24 na calej linii tramwajowej w dg. tylko czy to jest realne? ok ale stojąc np. w centrum Sosnowca człowiek nie będzie wiedział czy tramwaj jedzie na Czeladź czy na DG. a większość osób nie będzie sie zawsze wpatrywać w tabliczce i trasą tylko spojrzy na numer i pojedzie i powstaną niepotrzebne nikomu konflikty. przystanek pogoń akademiki nie powinien być obsługiwany przez 807 bo i tak jest już dużo przystanków i można dojechać tam tramwajem np. 21 ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Akurat na tym przystanku 807 powinien sie zatrzymywac jak na malo ktorym
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ok ale stojąc np. w centrum Sosnowca człowiek nie będzie wiedział czy tramwaj jedzie na Czeladź czy na DG. a większość osób nie będzie sie zawsze wpatrywać w tabliczce i trasą tylko spojrzy na numer i pojedzie i powstaną niepotrzebne nikomu konflikty. przystanek pogoń akademiki nie powinien być obsługiwany przez 807 bo i tak jest już dużo przystanków i można dojechać tam tramwajem np. 21 ![]() "rozdzilić" mialem na mysli nie stworzyc drugi wariant linii 24 tylko dac jej jakis nowy numer.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:10 |