![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Syzio... akurat polskie prawo lubię czytać i chętnie do niego sięgam...
Narkotyki to nie tylko skręty czy coś takiego... To też różnego rodzaju amfa, hera itd.... Które np. podaje się dożylnie... Wtedy nie musisz być posiadaczem, by zażywać... I jeżeli nie wiesz, to nie mów... Poszuka odpowiedniego paragrafu i jak znajdę to wkleję... -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
świat oszalał... mężczyźni/chłopcy/rodzaj męski ogólnie mówiąc a część z was nie ma zielonego pojęcia co to logiczne myślenie... teraz logika jest przedmiotem obowiązkowym na wielu kierunkach studiów a tu echo
![]() przejdźmy do meritum: jeśli coś zażywasz z własnej nieprzymuszonej woli to posiadasz to coś , no chyba, że np. uprawiasz jogging, biegniesz z otwartą paszczę a ktoś niepostrzeżenie wrzuca ci w usta tabletkę extasy a ty z wrażenia ja łykasz.... wtedy nie ma mowy o posiadaniu; jeśli zaś za przygodny sex, pieniądze lub inne dobro wymienne nabędziesz coś co funkcjonuje w polskim prawie jako narkotyk, substancję odurzająca etc. tzn. że wszedłeś w posiadanie do momentu spożycia tego dziadostwa lub zutylizowania go w inny sposób. Paniał? -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
I jeżeli nie wiesz, to nie mów... Poszuka odpowiedniego paragrafu i jak znajdę to wkleję... Muszę cię rozczarować ![]() Akurat te paragrafy zostały jako jedne z nielicznych pomyślnie skonstruowane. Jak ktoś może zażywać narkotyki jak ich de facto nie ma. Ten post edytował syzio pią, 21 mar 2008 - 17:27 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ehhh jeszcze raz powtórzę. Samo zażywanie nie jest karalne!
I kochany jestem tylko dla znajomych i bliskich... Ten post edytował szer pią, 21 mar 2008 - 17:27 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Zaraz chyba wyjdę z siebie! Osoba, która zażywa narkotyki musiała najpierw wejść ich posiadanie. Nie ma możliwości zażywania bez uprzedniego zaopatrzenia się.
Ten post edytował syzio pią, 21 mar 2008 - 17:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
no chyba, że ktoś zażył narkotyki nieumyślnie, został wprowadzony w błąd lub ktoś komuś czegoś dosypał bez wiedzy głównego zainteresowanego
-------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
To już inna bajka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Ale osoba która zażywa i zostanie na tym złapana odpowie za posiadanie a nie za samo zażywanie! Pamiętam, że kiedyś była propozycja by karać za zażywanie to wtedy oburzył się strasznie ś.p. Marek Kotański, który twierdził, że jak mozna karać chorego i takie tam duperele. I ostatecznie wyszło na to, że zażywanie nie jest karane! Karane jest posiadanie
Aha i jest chyba takie coś jak "posiadanie na użytek własny"! Kiedyś było na 100%. Obecnie nie wiem. I nawet dilerowi gliniarze mogli g.... zrobić bo przy sobie posiadał "tylko" jedną działke! Nie paranoja? -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Boże, ale Wy jesteście dokładni :|
Jeśli zażywa narkotyki to zostanie ukarany. Nie za zażywanie, a za posiadanie, ale co za różnica skoro kara będzie :| ps. niezły off-top -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Ale za samo palenie trawki nikt nikogo nie ukara (powtarzam za palenie, że zostanie za co innego to już inna kwestia)
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Zaraz chyba wyjdę z siebie! Osoba, która zażywa narkotyki musiała najpierw wejść ich posiadanie. Nie ma możliwości zażywania bez uprzedniego zaopatrzenia się. no chyba, że ktoś zażył narkotyki nieumyślnie, został wprowadzony w błąd lub ktoś komuś czegoś dosypał bez wiedzy głównego zainteresowanego To już inna bajka. I sam wpadłeś... Najpierw się kłócisz, że jak można zażywać nieposiadając... a potem piszesz "to już inna bajka"... Więc to co piszę ja, pisał marcin.p i dopowiedziała Maryhna jest racją... Ja i marcin.p pisaliśmy o zażywaniu, a Wy o posiadaniu :|... I cięgle pisaliście, że się mylimy... Nie! My mamy rację... I jak już Maryhna napisała, można zażyć, nieposiadając. Chyba, że wliczysz to, że posiada...ale we własnym organiźmie... Ten post edytował szer pią, 21 mar 2008 - 20:13 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
No to chyba mamy wyjaśnione, więc chyba możemy wrócić do głównego wątku tego tematu czyli zakzu palenia.
Więc ja mówię TAK temu zakazowi ale oczywiście z zachowaniem umiaru. Czyli jeżeli juz piszemy o knajpach to powinien decydować o tym właściciel. A napewno w jego gestii powinno byc palenie "pod parasolami" czyli w ogródkach! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
Ale mi nie chodzi o kwestie legalności, tylko głośno się zastanawiam nad tym co daje ludziom palenie papierosów. Wg mnie - nic. Niszczy zdrowie i drenuje kieszenie nie dając nic w zamian. Marihuana przynajmniej wprowadza w dobry nastrój i to jest jakiś plus (który oczywiście nie powinien przesłonić nam minusów! ![]() Kolego powiedz mi czy Ty palisz papierosy??? |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Jeszcze a'propos narkotyków mała ciekawostka - sprawa Artura Piłki, byłego doradcy prezydenta ds. sportu.
CYTAT [...]
Artur Piłka: Nie. Zostałem zwolniony już drugiego dnia po zatrzymaniu i w dokumencie, który mówił o zwolnieniu był zapis, że „zwalniamy pana z powodu popełnienia przestępstwa”. Do dnia dzisiejszego oczywiście żaden sąd nie skazał mnie prawomocnym wyrokiem. Ja także nie popełniłem żadnego przestępstwa, o czym na dzisiaj ja wiem, a CBŚ cały czas próbuje tę sprawę wyjaśnić. [...] Artur Piłka: Nie posiadałem. W tym kraju rzeczywiście posiadanie, czy handlowanie jest karalne. Ja nie robiłem nic niezgodnego z prawem. Ani nie handlowałem, ani nie posiadałem. Kupowałem. Konrad Piasecki: Kupowanie wiąże się z posiadaniem, choćby chwilowym. Artur Piłka: Tu jest pewna luka prawna. Tak czy inaczej podkreślam, nie robiłem nic niezgodnego z prawem. [...] Ten post edytował vacu pią, 21 mar 2008 - 18:52 |
|
|
![]()
|
|
I sam wpadłeś... Najpierw się kłucisz, że jak można zażywać nieposiadając... a potem piszesz "to już inna bajka"... Więc to co piszę ja, pisał marcin.p i dopowiedziała Maryhna jest racją... Ja i marcin.p pisaliśmy o zażywaniu, a Wy o posiadaniu :|... I cięgle pisaliście, że się mylimy... Nie! My mamy rację... I jak już Maryhna napisała, można zażyć, nieposiadając. Chyba, że wliczysz to, że posiada...ale we własnym organiźmie... To co Maryhna napisała to inna sytuacja. Osoba nie "została powiadomiona" o tym, że np. w jej herbacie znajduje się narkotyk. Więc nie zostanie ukarana za posiadanie co jest równoznaczne z zażywaniem. PS. Kłócić pisze się przez "ó" Ten post edytował syzio pią, 21 mar 2008 - 20:09 |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem literówkę, mam nadzieję, że podwyższyło to Twoje morale...
I to nie jest inna sytuacja. To jest to o czym pisałem... Osoba, której podano do zażycia taki środek nie staje się posiadaczem tego środku! -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Ty pisałeś o tym, że osoba zażywa narkotyk nie posiadając go!
PS. Mam w stosunku do siebie wysokie mniemanie |
|
|
![]()
|
|
No to jeszcze raz! Zgodnie z polskim prawem zazywanie narkotyków nie jest przestępstwem. Jest nim natomiast posiadanie. A więc osoba, która zostanie złapana na np. paleniu trawki nie odpowie za palenie! Ale będzie w stosunku do niej prowadzone postępowanie o posiadanie narkotyków. Czyli może się spodziewać np. przeszukania miejsca zamieszkania. Dochodzenie wykaże czy taka osoba stanie przed sądem za posiadanie narkotyków.
Ten post edytował marcin.p pią, 21 mar 2008 - 20:41 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
I tak zostaną jej postawione zarzuty.
Ten post edytował syzio pią, 21 mar 2008 - 20:51 |
|
|
![]()
|
|
Jeśli dochodzenie wykaże, że wziął świadomie to tak. Ale nie za zażycie a za posiadanie.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:10 |