![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
A ja się bardzo cieszę. Wreszcie będę mógł zjeść obiad bez towarzystwa osób dmuchających mi "w talerz" śmierdzącym dymem i po powrocie z piwka nie będę musiał prać ubrań. ![]() Ubrania pierzesz tylko po powrocie z baru???A z tym dmuchaniem w talerz to chyba przesadzasz.Bzdura!!! Ten post edytował camillo śro, 19 mar 2008 - 08:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Ubrania pierzesz tylko po powrocie z baru???A z tym dmuchaniem w talerz to chyba przesadzasz.Bzdura!!! Pewnie, że przesadza. To taki zamierzony środek stylistyczny - hiperbola. :-) Ale ja się z nim zgadzam, jako niepalący. Jak nikt u ciebie w domu nie pali, to wystarczy 10 minut w zadymionym pomieszczeniu posiedzieć, żebyś po wyjściu nie mógł znieść smrodu swoich ubrań. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
Powiem więcej....
Ja palę w swoim mieszkaniu również... tylko, że w ciągu dnia wietrzę 15 razy na dobę swoje mieszkanie... ale jak wychodzę do knajpy to po dwóch godzinach ubrania śmierdzą niesamowicie. Więc wyobrażam sobie jak to odczuwa os. niepaląca. A pod uwagę trzeba brać fakt, że na 100 klientów ok 50 pali w knajpie, nie jednego a kilka papierosów. Po paru godzinach robi się "siekiera" w której mało kto jest w stanie wysiedzieć. Oczy szczypią. Ubrania śmierdzą. Dlatego jestem za jak najszybszym zakazem palenia w knajpach. A właściciele na tym nie stracą. W wielu krajach zakaz już obowiązuje, a właściciele knajp po pewnym czasie oświadczyli, że nawet jeśli ubyło im trochę klientów to przybyło im wielu nowych. Więc nie wzbudzałabym paniki. -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
I zakażmy jeszcze palenia w mieszkaniach. A posiadanie papierosów niech będzie przestępstwem. Jak się przepis przyjmie to samo zróbmy z alkoholem....
No ludzie, nie popadajmy ze skrajności w skrajność... Zakaz palenia tak! Ale zakaz na terenie prywatnym powinien wprowadzić (bądź nie) właściciel. No chyba, że knajpa jest właśnością skarbu państwa lub samorządu! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
A ja i tak nie łaże po knajpach
My tak o knajpach i knajpach, a ta ustawa to nie tylko knajpy, przystanki ale także zakłądy pracy. A o ile mi wiadomo już jest przepis, który zabrania palenia w pracy poza wyznaczonymi miejscami. To po co kolejne przepisy wprowadzać skoro takowe już są? Może zacznijmy egzekwować te, które są. I jeszcze jedno. Czy zażywanie narkotyków jest przestępstwem? O ile mi wiadomo to nie. A z palenia chcemy zrobić wykroczenie. I teoretycznie dojdzie do takiej sytuacji, że zarzygany ćpun będzie jarał trawe czy inne świństwa "wciągał" w tej samej knajpie, w której ja nie będę mógł puścić sobie dymka! A jak zapale to dostane 100zł mandatu, a ćpunowi nikt nic nie zrobi bo się zaraz monary, markoty i inne pseudorganizacje broniące praw ćpunów oburzą! No to tylko w polsce jest możliwe Ten post edytował marcin.p czw, 20 mar 2008 - 19:58 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
To posiadanie narkotyków u nas jest legalne
![]() Pierwsze słyszę... -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
A gdzie piszę o posiadaniu? Zażywanie jest legalne. Posiadanie jest legalne. Ot, taki polski paradoks
Z fajkami będzie na odwrót. Będzie można posiadać ale za używanie będzie kara. Dlatego piszę, że teoretycznie ćpun będzie mógł jarać trawe a normalny człowiek papierosa nie. Oczywiście piszemy o knajpie. Ot taki kolejny polski paradoks. Ten post edytował marcin.p czw, 20 mar 2008 - 21:28 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
A gdzie piszę o posiadaniu? Zażywanie jest legalne. Posiadanie jest legalne. Ot, taki polski paradoks To ja pierwsze słyszę, że posiadanie narkotyków jest legalne. Niedopuszczalnym jest, żeby osoba paliła narkotyki w miejscu publicznym. I nie prawdą jest, że polskim paradoksem jest nie możność posiadania, a możność zażywania. Jak można coś zażywać jeżeli się tego nie ma? Papierosów nie będzie można palić jedynie w miejscach publicznych! W domach będzie można jak najbardziej. Taki przepis powinien być już z rok temu. Jak zawsze nasz kraj jest zacofany. Nie wiem czy można nazwać człowieka normalnym, jeżeli pali substancje, która de facto niszczy jego zdrowie. Ten post edytował syzio czw, 20 mar 2008 - 22:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
Ha ha widzę nowe "newsy"!!!Ludzie słyszycie???Kto pali papierochy to - nienormalny.
Więc kto pije browar to też nienormalny(zawiera alkohol-substancja także trująca) NO COMMENT'S!!!!!!!!!!!!!!! Ten post edytował camillo pią, 21 mar 2008 - 10:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Alkohol spożywany z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach, jak mawiają fachowcy.
![]() A tak poważnie - alkohol w małych dawkach nie tylko nie szkodzi, ale wręcz działa zdrowotnie na organizmy większości ludzi (zwłaszcza czerwone wino). natomiast co do papierosów - świadome trucie siebie i swoich bliskich nie jest normalne. Ktoś uważa inaczej? Poza tym alkohol ma jeszcze jedną przewagę nad papierosem - wprowadza człowiek w dobry nastrój. A co pozytywnego daje człowiekowi wypalenie papierosa? Może czegoś nie wiem, ale wydaje mi się że absoutnie nic... -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
syzio
1. udaj się na policje albo do prawnika i zapytaj czy zażywanie narkotyków jest przestępstwem. NIE! Zażywanie nie ale posiadanie TAK! 2. czyli ten kto pije kawe też jest nienormalny? mucha 1. Alkohol niszczy organizm! Popatrz jak wygląda alkoholi a jak wygląda palacz 2. hahaha alkohol wprowadza w dobry nastrój. Narkotyki podobno też! Idąc Twoim tokiem myślenia trzeba by zalegalizować marihuane i inne "wspomagacze nastroju" I jeszcze raz sie powtórze. TAK dla zakazu, ale z umiarem! P.S. Czy nie uważacie, że czym więcej się zakazuje tym bardziej tych zakazów się nie przestrzega? -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
syzio 1. udaj się na policje albo do prawnika i zapytaj czy zażywanie narkotyków jest przestępstwem. NIE! Zażywanie nie ale posiadanie TAK! Jeszcze raz napiszę to co Syzio napisał. Jak można zażywać nie posiadając? Jeśli zażywasz, to posiadasz, jeśli posiadasz to jest to karalne, a więc w skrócie, zażywanie jest karalne. mucha 1. Alkohol niszczy organizm! Popatrz jak wygląda alkoholi a jak wygląda palacz 2. hahaha alkohol wprowadza w dobry nastrój. Narkotyki podobno też! Idąc Twoim tokiem myślenia trzeba by zalegalizować marihuane i inne "wspomagacze nastroju" I jeszcze raz sie powtórze. TAK dla zakazu, ale z umiarem! 1.Jeśli uważasz, że każdy kto spożywa alkohol jest alkoholikiem, to współczuje. Można jeszcze przytoczyć za Bareją "Bo każdy pijak to złodziej!" 2.Alkohol, jak Mucha wspomniał, nie jest szkodliwy, a wręcz przeciwnie (w rozsądnych ilościach, nie zakładając, że każdy kto spożywa alkohol upija się do nieprzytomności). Tymczasem pozytywnego skutku dla organizmu marihuana raczej nie wywołuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
LINK dla jasności i rozwiania wszelkich wątpliwości.
a na logikę: spożywasz, zażywasz, połykasz, wypalasz = POSIADASZ chcąc, nie chcąc ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
1. Alkohol niszczy organizm! Popatrz jak wygląda alkoholi a jak wygląda palacz 2. hahaha alkohol wprowadza w dobry nastrój. Narkotyki podobno też! Idąc Twoim tokiem myślenia trzeba by zalegalizować marihuane i inne "wspomagacze nastroju" Ale mi nie chodzi o kwestie legalności, tylko głośno się zastanawiam nad tym co daje ludziom palenie papierosów. Wg mnie - nic. Niszczy zdrowie i drenuje kieszenie nie dając nic w zamian. Marihuana przynajmniej wprowadza w dobry nastrój i to jest jakiś plus (który oczywiście nie powinien przesłonić nam minusów! ![]() -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
mały - zgodnie z Polskim prawem posiadanie jest karalne, ale zażywanie już nie....
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Boże!! Ale co ja mam sobie brać jeżeli nic nie mam? (wg. prawa)
Ten post edytował syzio pią, 21 mar 2008 - 17:05 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
mały - zgodnie z Polskim prawem posiadanie jest karalne, ale zażywanie już nie.... A można zażywać nie posiadając? Jakoś wirtualnie? Czyli jeśli Policja złapie gościa, który ma zapalonego skręta i poza tym nie posiada narkotyków, to nie może go ukarać z żadnego paragrafu? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ehhh...
Jeżeli Ty masz i zażywasz, to zostaniesz oskarżony o posiadanie narkotyków, nie o zażywanie. Jeśli ktoś Tobie poda... nie będziesz oskarżony o posiadanie, tylko osoba, która Ci podała... Radzę poczytać polskie prawo :| -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:10 |