![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
CYTAT Nieprawdą jest, że kiedykolwiek zobowiązałem się do dnia 5 listopada 2012 r. do godz. 14:00 przedstawić władzom spółki Presspublica bądź też władzom redakcji "Rzeczpospolitej" dokumenty, nagrania i wszelkie materiały, na podstawie których napisałem artykuł "Trotyl na wraku tupolewa". Cezary Gmyz http://fakty.interia.pl/polska/news-cezary...itej,nId,939388dla mnie różnica jest taka jak pomiędzy Stańczykiem a stanikiem ( tudzież wibratorem lub małpką ) ![]() Już to, co wyczyniał przy trotylu wystarczy. Ale jeśli mało - dorzucam lustrację rodziny sędziego Tuleyi (tak to się odmienia?). I jeszcze kreowanie się na gwiazdę niezależnego dziennikarstwa. Ten post edytował Leszek pon, 25 mar 2013 - 21:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To miał nie mówić o trotylu jak miał jakieś info - przecież jest dziennikarzem śledczym.
Ktoś jest w stanie udowodnić że nie było tam trotylu? Sprawa nie jest wyjaśniona ( no chyba że liczymy że przez MAK). Dla jasności - nie wiem czy był zamach czy nie. Ale pytania i niejasności się nasuwają - to każdy rozgarnięty człowiek przyzna nawet jak nie chce tego robić publicznie. Co do Tulei (?) i sądownictwa to bez przesady ale o towarzystwie świętoszków nie pisał. Prowokacja Gazety Polskiej z prezesem sądu gdańskiego pokazała jakich niezależnych sędziów mamy. dzięki silnej polaryzacji mediów mamy stosunkowo dobrą możliwość wyciągania własnych wniosków, problemem jest niestety to że za mocno się z nimi identyfikujemy lub odwrotnie - antagonizujemy To że się kreują ci niezależni zgodzę się no ale to chyba taka specyfika środowiska - z drugiej strony Michnik, Lis też są nieomylni ps. co się dzieje z Eksploratorami? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
To miał nie mówić o trotylu jak miał jakieś info - przecież jest dziennikarzem śledczym. Dziennikarz śledczy to nie dziennikarz z tabloida, 'jakieś info' to za mało. CYTAT Ktoś jest w stanie udowodnić że nie było tam trotylu? Ktoś jest w stanie udowodnić, że kosmici nie uszkodzili sterów? No bez jaj. CYTAT Sprawa nie jest wyjaśniona ( no chyba że liczymy że przez MAK). Dla jasności - nie wiem czy był zamach czy nie. Ale pytania i niejasności się nasuwają - to każdy rozgarnięty człowiek przyzna nawet jak nie chce tego robić publicznie. IMHO zamachu nie było - nie dlatego, że putinowska Rosja nie byłaby w stanie go zrobić, ale dlatego, że nie miała powodu go robić. Wbrew temu, co głosi Kaczyński i jego potakiwacze - prezydent Kaczyński nie był najmniejszym zagrożeniem dla Rosji, dodatkowo nie miał najmniejszych szans na reelekcję - wystarczyłoby poczekać pół roku, przeczekać kilka śmiesznych potrząsań szabelką i już. CYTAT Co do Tulei (?) i sądownictwa to bez przesady ale o towarzystwie świętoszków nie pisał. Prowokacja Gazety Polskiej z prezesem sądu gdańskiego pokazała jakich niezależnych sędziów mamy. Ale to przecież nie o to chodzi, jakich mamy sędziów w Polsce. Chodzi o to, że Gmyz nie mając najwyraźniej żadnego powodu dowalić się do samego sędziego (aż dziw, taki tuz dziennikarstwa śledczego, prawda? Widać magiel był zamknięty.) zaczął czepiać się tego, co robiła jego matka. Żenująca zagrywka. CYTAT ps. co się dzieje z Eksploratorami? Jakaś czkawka serwera. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT CYTAT(Bathurst @ pon, 25 mar 2013 - 22:15) * To miał nie mówić o trotylu jak miał jakieś info - przecież jest dziennikarzem śledczym. Dziennikarz śledczy to nie dziennikarz z tabloida, 'jakieś info' to za mało. CYTAT Ktoś jest w stanie udowodnić że nie było tam trotylu? Ktoś jest w stanie udowodnić, że kosmici nie uszkodzili sterów? No bez jaj. Nie rozumiem skąd u Ciebie taki brak krytycyzmu. Moim zdaniem wszystkie opcje możliwe. CYTAT IMHO zamachu nie było - nie dlatego, że putinowska Rosja nie byłaby w stanie go zrobić, ale dlatego, że nie miała powodu go robić Też tak pomyślałem w pierwszym momencie a potem poczytałem sobie trochę o KGB i posłuchałem na You tubie wypowiedzi rosyjskich intelektualistów na emigracji - daje do myślenia. Tylko trzeba mentalnie wyjść poza "Kaczyzm" i tą całą naszą wojenkę Doszedłem do wniosku że banalni z zemsty mogli to zrobić i aby odstraszyć potencjalnych naśladowców polityki "Projekt Rzeczpospolita"? To przecież KGB-owska tradycja. Już choćby dlatego nie odrzucam tej opcji. CYTAT zaczął czepiać się tego, co robiła jego matka. Żenująca zagrywka. zgodzę się że e normalnym kraju to nie byłoby etyczne ale takie są efekty "grubej kreski". Po drugi ameryki nie odkrył - układy w PRL pomogły wielu w RP Ten post edytował Bathurst pon, 25 mar 2013 - 22:51 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
CYTAT CYTAT(Bathurst @ pon, 25 mar 2013 - 22:15) * To miał nie mówić o trotylu jak miał jakieś info - przecież jest dziennikarzem śledczym. Dziennikarz śledczy to nie dziennikarz z tabloida, 'jakieś info' to za mało. CYTAT Ktoś jest w stanie udowodnić że nie było tam trotylu? Ktoś jest w stanie udowodnić, że kosmici nie uszkodzili sterów? No bez jaj. Nie rozumiem skąd u Ciebie taki brak krytycyzmu. Moim zdaniem wszystkie opcje możliwe. Chodzi mi o podejście - jednak należałoby udowodnić tezę, a nie kazać udowodnić jej niemożliwość. CYTAT CYTAT IMHO zamachu nie było - nie dlatego, że putinowska Rosja nie byłaby w stanie go zrobić, ale dlatego, że nie miała powodu go robić Też tak pomyślałem w pierwszym momencie a potem poczytałem sobie trochę o KGB i posłuchałem na You tubie wypowiedzi rosyjskich intelektualistów na emigracji - daje do myślenia. Tylko trzeba mentalnie wyjść poza "Kaczyzm" i tą całą naszą wojenkę Doszedłem do wniosku że banalni z zemsty mogli to zrobić i aby odstraszyć potencjalnych naśladowców polityki "Projekt Rzeczpospolita"? To przecież KGB-owska tradycja. Już choćby dlatego nie odrzucam tej opcji. Wydumane IMHO. Na tej samej zasadzie mogliby zrobić zamach na mnie. CYTAT CYTAT zaczął czepiać się tego, co robiła jego matka. Żenująca zagrywka. zgodzę się że e normalnym kraju to nie byłoby etyczne ale takie są efekty "grubej kreski". Po drugi ameryki nie odkrył - układy w PRL pomogły wielu w RP Akurat grzebania w przeszłości i w bliskich pisowskie środowiska nie powinny aż tak lansować... Już się (chyba w poprzedniej kadencji sejmu) śmiano, że proporcjonalnie w klubie PiS jest więcej dawnych działaczy PZPR niż w klubie SLD. Jeden z czołowych "uzdrowicieli" systemu prawnego - sędzia Kryże, Wassermann, Jasiński kariery robili już w PRL, Kaczyńscy się doktoryzowali (za polityka.pl): CYTAT Jarosław Kaczyński studia ukończył w 1971 r. W książce „O dwóch takich... Alfabet braci Kaczyńskich" przyznaje, że dzięki protekcji męża przyjaciółki mamy (posła ZSL i wiceministra oświaty) został asystentem w resortowym Instytucie Polityki Naukowej i Szkolnictwa Wyższego. Rodzice różnych figur tej partii też bez skazy nie byli. A teraz się wielce kreują na jedyne dziewice w burdelu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Chodzi mi o podejście - jednak należałoby udowodnić tezę, a nie kazać udowodnić jej niemożliwość. Nie wiem skąd miał źródło - ale miał prawo jako dziennikarz postawić tezę. No i jednak detektory wskazały coś nad czym powinno się pochylić a nie wypieprzać dziennikarza z roboty. Jeśli chodzi o mnie to nie mam tezy tylko trochę pytań w głowie dot tego tematu. CYTAT Wydumane IMHO. Na tej samej zasadzie mogliby zrobić zamach na mnie Polecam naprawdę posłuchać tych rosyjskich mądrali na emigracji..... Leszek ale Kaczor namieszał Putinowi. Jakbyś rozwiązał ich agenturę WSI, bruździł na Gazociąg Północny, popierał amerykańską tarczę, Na Litwie Możejki przejął i wjechał do Tbilisi w momencie jak cały świat tam miał zwrócone oczy i co najważniejsze konsolidował wschodnią Europę w opozycji do Rosji to Wani na Twój widok mogło by skoczyć tak 230/140 ![]() CYTAT Akurat grzebania w przeszłości i w bliskich pisowskie środowiska nie powinny aż tak lansować... Już się (chyba w poprzedniej kadencji sejmu) śmiano, że proporcjonalnie w klubie PiS jest więcej dawnych działaczy PZPR niż w klubie SLD. Jeden z czołowych "uzdrowicieli" systemu prawnego - sędzia Kryże, Wassermann, Jasiński kariery robili już w PRL, Kaczyńscy się doktoryzowali (za polityka.pl): U nas myślenie - nie potępiasz znaczy jesteś za. Tymczasem w PRL nie rzadko myślano bardziej propaństwo niż teraz Ten post edytował Bathurst pon, 25 mar 2013 - 23:31 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
CYTAT Chodzi mi o podejście - jednak należałoby udowodnić tezę, a nie kazać udowodnić jej niemożliwość. Nie wiem skąd miał źródło - ale miał prawo jako dziennikarz postawić tezę. No i jednak detektory wskazały coś nad czym powinno się pochylić a nie wypieprzać dziennikarza z roboty. Jeśli chodzi o mnie to nie mam tezy tylko trochę pytań w głowie dot tego tematu. Jakoś tak krótko po tym artykule była rozmowa z Gmyzem w radiu którymś i zadzwonił facet zajmujący się zawodowo takimi tematami - w kilku pytaniach pokazał, że Gmyz bzdury wypisuje i nie ma najmniejszego pojęcia o czym pisze. CYTAT CYTAT Wydumane IMHO. Na tej samej zasadzie mogliby zrobić zamach na mnie Polecam naprawdę posłuchać tych rosyjskich mądrali na emigracji..... Leszek ale Kaczor namieszał Putinowi. Jakbyś rozwiązał ich agenturę WSI, bruździł na Gazociąg Północny, popierał amerykańską tarczę, Na Litwie Możejki przejął i wjechał do Tbilisi w momencie jak cały świat tam miał zwrócone oczy i co najważniejsze konsolidował wschodnią Europę w opozycji do Rosji to Wani na Twój widok mogło by skoczyć tak 230/140 ![]() Wiesz co, rozwiązanie WSI to oddzielny temat, ile to już odszkodowań skarb państwa musiał wypłacić za wymysły chorej głowy Antka-policmajstra? A rozwalenie wywiadu wojskowego w taki sposób w momencie, kiedy mieliśmy misje wojskowe za granicą to IMHO debilizm. Przeciwko gazociągowi chyba wszyscy w Polsce byli, jakoś nam atomówki nie zrzucili na cały kraj - coś konkretnie sam zdziałał w tej sprawie poza kłapaniem? Z tą konsolidacją wschodniej Europy to też raczej sny o potędze niż faktyczne działania. A Możejki chyba do tej pory Orlenowi bokiem wychodzą (czy przypadkiem od jakiegoś czasu nie próbują ich sprzedać?). CYTAT CYTAT Rodzice różnych figur tej partii też bez skazy nie byli. A teraz się wielce kreują na jedyne dziewice w burdelu angry.gif no prawda ale co ja mam z tym wspólnego. U nas myślenie - nie potępiasz znaczy jesteś za A czy ja piszę, że masz coś wspólnego? Jeśli tak to odebrałeś - nie było to moim zamiarem, po prostu rozwijałem (zgodnie z Twoim życzeniem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Jakoś tak krótko po tym artykule była rozmowa z Gmyzem w radiu którymś i zadzwonił facet zajmujący się zawodowo takimi tematami - w kilku pytaniach pokazał, że Gmyz bzdury wypisuje i nie ma najmniejszego pojęcia o czym pisze zawsze ktoś taki się znajdzie - a jakoś celnie argumentował? CYTAT . A Możejki chyba do tej pory Orlenowi bokiem wychodzą (czy przypadkiem od jakiegoś czasu nie próbują ich sprzedać?). no właśnie, bo Rosjanie "remontują" rurociąg do rafinerii. WSI rozwiązali i nic się misjom nie stało złego - może dlatego właśnie? CYTAT A czy ja piszę, że masz coś wspólnego? Jeśli tak to odebrałeś - nie było to moim zamiarem, po prostu rozwijałem (zgodnie z Twoim życzeniem tongue.gif ) swoją myśl. oj, wkleiło mi się nie co to trzeba ![]() Generalnie cieszę się z tej rozmowy ![]() ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 11:11 |