![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 77 Dołączył: sob, 04 lis 06 Nr użytkownika: 261 ![]() |
Witam na forum po dłuższej nieobecności, jeśli chodzi o najbliższe wybory stawiam tak 3 mandaty dla lewicy z Dąbrowy Górniczej żaden kandydat może Pan Dyrektor PKZ pod warunkiem jednak , że Dąbrowscy bossowie dadzą kasę na kampanię ( mało realne ponieważ nie cały rok temu dali Panu Prezydentowi pieniążki zresztą była to wiążąca transakcja przypominam, że Prezydent Marek.L zasiada w zarządzie Alby z ramienia miasta) 4 mandaty dla PO nie dla Posłanki Małeckiej wewnętrzne tarcia w Platformie spowodują, że jej szanse są trudne.
Z PIS jeden mandat lub 2 mandaty z LPR jeden pod warunkiem dobrego wyniku listy. Żaden z kandydatów z naszego okręgu nie osiągnie zawrotnej kariery w nowej kadencji Sejmu, ponieważ wszyscy oni są jedynie żołnierzami w swoich partiach włącznie z Posłem Dolniakiem. UPR - największy problem tej Partii to możliwość kupna Biuletynu UPR "Najwyższego Czasu" - robi im wielką krzywdę przypominam, że jest tam stała rubryka o światowej masonerii i wpływie żydostwa na światową finansjerę. W poglądach radykalni bardziej od LPR dlatego, że nigdy nie rządzili. Zapominają o dwóch rzeczach, że w Polsce potężną siłę stanowią Związki Zawodowe i ich program gospodarczy zostałby rozłupany kilofami górniczych związkowcami. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ciekawy artykuł z gazety wyborczej dotyczący parlamentarzystów z poszczególnych okręgów. Wklejam fragment dotyczący naszego okręgu:
QUOTE Okręg sosnowiecki Ciekaw jestem ile tych zapytań poselskich dotyczy problemów naszego regionu. Szkoda że poza Witoldem Klepaczem i pytaniem o DTŚ nie jest nic więcej wypisane.. a może reszta ma nasz region głęboko w poważaniu??
Waldemar Andzel (PiS) W Sejmie po raz pierwszy. Zgłosił 17 interpelacji oraz 6 zapytań. Był za mundurkami, lustracją, zmianą konstytucji oraz powołaniem CBA. Grzegorz Dolniak (PO) W Sejmie od dwóch kadencji. Zgłosił 26 interpelacji oraz 10 zapytań. Był wiceprzewodniczącym klubu parlamentarnego PO. Niedawno na jego zaproszenie parlament odwiedziły członkinie Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu będzińskiego i Dąbrowy Górniczej. Był przeciwko mundurkom szkolnym, wstrzymał się w sprawie zmiany konstytucji, był "za" w sprawie lustracji i powołania CBA. Ma trzy nieusprawiedliwione nieobecności. Wiesław Jędrusik (SLD) Poseł od dwóch kadencji. Zgłosił 16 interpelacji (m.in. w sprawie budowy DTŚ-ki z Katowic do Dąbrowy Górniczej) i 9 zapytań. Był przeciw mundurkom, zmianie konstytucji oraz lustracji. Nie było go na głosowaniu w sprawie CBA. Ma jedną nieusprawiedliwioną nieobecność. Witold Klepacz (SLD) W Sejmie po raz pierwszy, wcześniej był wiceprezydentem Sosnowca. Zajął miejsce Zbigniewa Podrazy, który w zeszłym roku został prezydentem Dąbrowy Górniczej. Zgłosił tylko jedną interpelację w sprawie budowy DTŚ-ki z Katowic do Dąbrowy Górniczej. Nie zadał żadnego zapytania. Był przeciw mundurkom i zmianie konstytucji. Jacek Kościelniak (PiS) W Sejmie po raz pierwszy. W styczniu został sekretarzem stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Na stanowisko powołał go premier Jarosław Kaczyński. Kościelniak jest zastępcą szefa kancelarii premiera oraz wiceprzewodniczącym stałego komitetu Rady Ministrów. Komitetem kieruje Przemysław Gosiewski. Zgłosił 3 interpelacje, nie zgłosił żadnych zapytań. Był za mundurkami, zmianą konstytucji, lustracją oraz powołaniem CBA. Zasiadał w sejmowej komisji śledczej ds. zbadania banków. Zarzucano mu konflikt interesów, bo przez lata współpracował ze SKOK-ami, organizacjami parabankowymi, których badać jego partia nie chciała. Ewa Malik (PiS) To jej pierwsza kadencja w Sejmie. Zgłosiła 11 interpelacji (m.in. w sprawie okoliczności prywatyzacji Polskich Hut Stali) oraz 6 zapytań. Głosowała za mundurkami, zmianą konstytucji, lustracją i powołaniem CBA. Beata Małecka-Libera (PO) W Sejmie po raz pierwszy. Zgłosiła 48 interpelacji i 17 zapytań. Była przeciw mundurkom w szkołach i zmianie konstytucji. Poparła ustawę lustracyjną oraz utworzenie CBA. Ma dwie nieusprawiedliwione nieobecności na posiedzeniu Sejmu. Wojciech Saługa (PO) Posłem jest po raz pierwszy. Wcześniej był senatorem i wiceprezydentem Jaworzna. Zgłosił 22 interpelacje oraz 8 zapytań. Był nieobecny na głosowaniu w sprawie mundurków, był za zmianą konstytucji, za lustracją i powołaniem CBA. Ma cztery nieusprawiedliwione nieobecności. Antoni Sosnowski (LPR) To jego pierwsza kadencja w Sejmie. Złożył tylko jedną interpelację i ani jednego zapytania. Teraz kandyduje do Senatu. W Sejmie był za wprowadzeniem do szkół mundurków, zmianą konstytucji, lustracją oraz powołaniem CBA. Ma cztery nieusprawiedliwione nieobecności. www.katowice.gazeta.pl -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam pytanie: czy ktoś może mi tu wypisać, którzy z kandytatów (ze wszystkich partii) są z Dąbrowy Górniczej (ale "czynnie, a nie biernie tylko z krótkiego pochodzenia!)?
Bo ja już się gubię w tych nazwiskach i choćbym chciał, to nie wiem na kogo głosować - bo faworyta nie mam, nawet "mniejszego zła" też nie mam! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Kilka postów wyżej, tam gdzie masz wypisane listy wypisałem osoby związane z DG,. W większości to są radni bieżącej kadencji oraz były już poseł oraz posłanka. Bynajmniej ja te osoby kojarzę, polityka to nie jest moja pasja więc mogę się gdzieś walnąć.
Większe bądź mniejsze zło, to na pewno idzie wyczytać z tego artykułu z gazety o ile chodzi o tych posłów i posłanki, którzy znowu kandydują. Są wśród nich lenie mniejsze i większe.. Jak już pisałem ubolewam że nie ma napisanego co kto zrobił dla naszego miasta czy regionu, o co postulował i zabiegał.. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 77 Dołączył: sob, 04 lis 06 Nr użytkownika: 261 ![]() |
Interpelacje poselskie czy też zapytania nie są wykładnią pracy parlamentarzysty, albowiem składanie ich jest niezwykle długie oraz obwarowane procedurami i regulaminami, żeby szybko uzyskać informację należy skorzystać z art. 24 ust. 1 Ustawy o wykonywaniu mandatu Posła i Senatora - tryb krótszy i prostrzy a skutek taki sam. Korzystając z tego dobrodziejstwa można ludziom szybciej pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przyznam szczerze że pierwszy raz nie wiem na kogo głosować
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
zawsze mozna oddać głos nieważny. a obowiązek obywatelski spełniony
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 32 Dołączył: czw, 04 paź 07 Nr użytkownika: 822 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja wiem na kogo głosować, www.malecka-libera.pl, Beata Małecka - Libera prawdziwa dąbrowianka, w polityce od wielu lat, a poza tym to ona postawiła nasz szpital na nogi kiedy obejmowała stanowisko dyrektora szpital był w długach, kiedy odchodziła na Wiejską szpital miała renomę i był na plusie. Oprócz tego mieszka tu i zna nasze problemy.
Ten post edytował symetria czw, 04 paź 2007 - 10:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tak jakby lekko zawiało propagandą
![]() ![]() jak sobie tak przypomnę lata młodzieńcze to uuhhh, wybory feeee, ale teraz to jak pulsatilla1214 mam podobne zdanie, tylko papieru szkoda dla tych ...... ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: wto, 02 paź 07 Nr użytkownika: 820 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
zważywaszy na miejsce, w którym odbywają się nasze dyskusje propnuję od czasu do czasu przyjrzeć się internetowym dokonaniom kandydatów na posłów. Ja, np. wszedłem dziś na stronę Meresa. Otóż generał ciągle w żałobie. ![]() Sami zobaczcie na www.meres.pl A tak a propos Małeckiej-Libery. Ma niezłą stronę: aktualną, czytelną, czasami nawet zaskakującą. www.malecka-libera.pl Z PO warto wymienić jeszcze stronkę Dolniaka choć widać, że Pan Grzegorz bardzo siebie lubi. www.grzegorzdolniak.pl Saługa - gorzej, bo strona w dużej części nieaktalna. www.saluga.pl O reszcie szkoda gadać. W PISie górą Kościelniak. Absolutny odlot!!! Nazwałbym to "powrót do przeszłości" albo "internet w fazie pierwotnej". www.jacekkoscielniak.pl Ewa Malik - nr 1 na liście PIS - strony nie ma, bo i po co? W ostatnich wyborach zgarnęła 16 tys. głosów za free. Teraz nie będzie inaczej. A co wy sądzicie? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja wiem na kogo głosować, www.malecka-libera.pl, Beata Małecka - Libera prawdziwa dąbrowianka, w polityce od wielu lat, a poza tym to ona postawiła nasz szpital na nogi kiedy obejmowała stanowisko dyrektora szpital był w długach, kiedy odchodziła na Wiejską szpital miała renomę i był na plusie. Oprócz tego mieszka tu i zna nasze problemy. Akurat ta kobieta byłaby ostatnią osobą na którą oddałbym mój głos. Znam ludzi z szpitala Dąbrowskiego i wiem co tam "ściany" o niej mówią ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: czw, 04 paź 07 Nr użytkownika: 824 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a co te sciany mowia? ja raczej zawsze bardziej wierzylem faktom niz scianom - widzialem jak szpital w dabrowie poszedl do gory, zostal oddluzony itd itd czego mozna wiecej oczekiwac od dyrektora??? ja planuje glosowac na PO i wole oddac glos na nia niz dolniaka, ktory jest wiecznie-nic-nie-robiacym politykierem.....
|
|
|
![]()
|
|
Zaczyna się naganianie na konkretnych polityków i rejestrowanie się tylko na czas przed wyborczy.
Na temat p. Libery na forum nie mam zamiar nic pisać, ale uwierz mi że Ci co pracują w szpitalu mają swoje zdanie na jej temat i poparcie ma na poziomie 1% Na Dolniaka też nie głosuje! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 32 Dołączył: czw, 04 paź 07 Nr użytkownika: 822 Płeć: Kobieta ![]() |
"Wg mnie jeśli Meres czułby się związany z DG, to nigdy by się nie porozumiewał z facetem z Sosnowca (nb. strasznie cienkim), tylko z Beatą L-M...
Tak w Sosnowcu w LiD robią Adamiec (senat) z Pisalskim (sejm)..." Meres buahahah, gośc sam nie wie skąd jest, mówi że jest dąbrowianinem kiedy mu sie to wydaje potrzebne, zauważyliście?? MAsakra i jeszcze teraz się z tym całym Piętą porozumiewa, czyli, że właściwie to nie wiadomo z kim jest i dla kogo jest... bo np. czemu nie popiera dabrowskich posłów jak chociażby naszą panią doktor Beate Libere?? Przecież ona nam szpital na nogi postawiła, ona dla nas robi naprawde dużo, i bardzo podoba mi się jej hasło WARTO DOBRZE PRACOWAĆ - moim zdaniem idealnie ja to hasło opisuje, widzieliście juz nową strone?? www.malecka-libera.pl chciałabym tak wyglądać w jej wieku.... Ten post edytował symetria czw, 04 paź 2007 - 21:35 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: czw, 04 paź 07 Nr użytkownika: 825 Płeć: Kobieta ![]() |
[quote name='symetria' post='20999' date='Oct 4 2007, 21:09 ']
Meres buahahah, gośc sam nie wie skąd jest, mówi że jest dąbrowianinem kiedy mu sie to wydaje potrzebne, zauważyliście?? - symetria ma racje - ten Meres to jakiś dziwny jest ![]() a Pickt ma racje nie ma co słuchac co ściany mówią, bo akurat Bartek musi słuchac tylko lewym uchem,a ja znam wiele głosów za nostalgią za jej czasów w szpitalu, zwłaszcza w odniesieniu do Borówy, pfe. I niektórzy jej "źle życzą" bo chcieliby już jej powrotu do szpitala. Ten post edytował kacerzPO czw, 04 paź 2007 - 21:36 |
|
|
![]()
|
|
a co te sciany mowia? ja raczej zawsze bardziej wierzylem faktom niz scianom - widzialem jak szpital w dabrowie poszedl do gory, zostal oddluzony itd itd czego mozna wiecej oczekiwac od dyrektora??? ja planuje glosowac na PO i wole oddac glos na nia niz dolniaka, ktory jest wiecznie-nic-nie-robiacym politykierem..... brawo Pkitel, Liberowa uratowała szpital od upadku, a jak ktoś na nią mówi, to tylko dlatego, że trzymała szpital silną ręką. takich kobiet nam potrzeba!!!! brawo BML, a dolniak?? cóż on robi?? gdzież on bywa?? ja go nigdy na ulicy jeszcze nie spotkałam, a posłanke Liberę, chociażby i dziś w centrum sosnowca, byli politycy wielu partii podczas akcji sobańskiej, a dolniaka nie było, bo co nikt go nie zaprosił?? czy po prostu olewa region?? Kacerz dobrze piszesz, o tym że za Borówy szpital umarł!!! i wiele ordynatorów mówi że jak Beata nie wróci to odchodzą, wiem bo ciocia jest pielęgniarką... ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() AdminAdminów:) ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 60 Dołączył: śro, 18 paź 06 Nr użytkownika: 236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
niuch, niuch kurna kopie propagandą na kilometr i nic mnie nie obchodzi jaką. mam nadzieje że u nas wiekszośc odda puste głosy albo nanie na....smarka:) z całych tych list nie ma nikogo po prostu kto nie jest zwykłym biznesmenem ( czerpiącym maksymalne zyski DLA SIEBIE)... a tak swoja drogą panowie Modzi sprawdzcie ile procentowo wzrasta liczba urzytkowników pred samymi wyborami w porównaniu do trwających kadencji:P wszyscy ci prawie politycy są po jednych pieniądzach:P
|
|
|
![]()
|
|
Niezła propaganda
![]() Myślą że jak Podraza się tutaj udzielał to i Liberze się uda hehe |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to trzeba chyba zaprosić na forum panią poseł
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
To Libera jest z PO???!
Zawsze ramię w ramię z SLD. Może oddelegowana do PO na czas nieokreślony? Przypuszczam, że nie jest lekarzem z powołania, skoro w tym wieku odeszła do polityki i aż tak się jej tam spodobało. Dawniej, po 5 latach zawodowego niebytu lekarze tracili prawo wykonywania swojej profesji. Jak jest teraz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:54 |