IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Telefonie komórkowe w DG, Nowe technologie itd.
syzio
post wto, 17 lip 2007 - 14:39
Post #1


Dąbrowa G
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 626
Dołączył: wto, 15 lis 05
Skąd: Londyn
Nr użytkownika: 168
Płeć: Mężczyzna
GG: 3563765 status gadu-gadu
Skype: syzio0 status skype



Mam pytanie: Czy w Dąbrowie działa sieć 3G? Jeżeli tak to jakich sieci?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
:)
post wto, 17 lip 2007 - 14:55
Post #2


IX :)
********

Grupa: ADMINISTRATOR
Postów: 7,567
Dołączył: pią, 15 sie 03
Skąd: DG IX
Nr użytkownika: 8
Płeć: Mężczyzna
GG: 1234567 status gadu-gadu
Skype: test status skype
Tlen: test status tlen



Na razie tylko Era - w sporej, najwazniejszej czesci miasta http://www.era.pl/repositories/era_pl_repo...bc_katowice.gif

Moze Orange czesciowo na Mydlicach a Plus dotarl na razie do granic

Play buduje sie w DG. Przynajmniej od zeszlego roku dostali wiele pozwolen ale wiadomo ze jeszcze ze swoja siecia chyba nigdzie poza kawalkiem stolicy nie ruszyli. Zreszta wszyscy dostawali pozlenia na rozbudowe stacji bazowych w DG na 3G. Ze wzgledu na wielkosc maista i polozenie to tylko kwestia czasu


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
syzio
post wto, 17 lip 2007 - 14:58
Post #3


Dąbrowa G
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 626
Dołączył: wto, 15 lis 05
Skąd: Londyn
Nr użytkownika: 168
Płeć: Mężczyzna
GG: 3563765 status gadu-gadu
Skype: syzio0 status skype



TELEPOLIS.PL:
QUOTE
13. lipca Centertel podpisał umowę ramową z Huawei dotyczącą wdrożenia i utrzymania sieci radiowej 3G na obszarach południowej i zachodniej Polski (okręgi Katowice i Poznań).

Przewidywana wartość zakupów w latach 2007-2009 może wynieść 169 mln złotych. Centertel oczekuje, że umowa z Huawei wpłynie na obniżenie kosztów utrzymania sieci.

Do tej pory Centertel do budowy sieci radiowej 3G używał sprzętu Nokii (północna Polska wraz z Warszawą) i Nortela (południowa Polska). (WitekT)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
datmar
post wto, 17 lip 2007 - 16:19
Post #4


Mieszkaniec Dąbrowy Górniczej
**

Grupa: Użytkownik
Postów: 66
Dołączył: nie, 08 sie 04
Skąd: Ząbkowice / Wrocław
Nr użytkownika: 104
Płeć: Mężczyzna
GG: 11884 status gadu-gadu



W Ząbkowicach od przeszło półtora miesiąca w przypadku Orange zgłasza się sieć 3G biggrin.gif (co nie znajduje swego odzwierciedlenia na mapkach tego operatora). Prędkość zapewne do 1,8 Mbit (nie jestem w stanie zweryfikować, moja komórka nie pozwala na więcej niż 360 kbit).


--------------------
MD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sebastian22
post wto, 17 lip 2007 - 18:58
Post #5


UZYTKOWNIK
******

Grupa: Użytkownik
Postów: 1,687
Dołączył: śro, 16 lis 05
Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe)
Nr użytkownika: 169
Płeć: Mężczyzna
GG: 4013457 status gadu-gadu



Play ma opóżnienia - jeszcze testują Wawę i 3miasto a jak uruchomią już tam to zabierają sie za GOP :) Tutaj jednak kręci sie soro ludzi więc zadbają o nas. Ponoc jeszcze w tym roku.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
syzio
post wto, 17 lip 2007 - 20:03
Post #6


Dąbrowa G
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 626
Dołączył: wto, 15 lis 05
Skąd: Londyn
Nr użytkownika: 168
Płeć: Mężczyzna
GG: 3563765 status gadu-gadu
Skype: syzio0 status skype



czyli u nas na mydlicach mamy zapewnioną sieć 3G Orange, Plusa GSM i Ery?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sebastian22
post wto, 17 lip 2007 - 20:45
Post #7


UZYTKOWNIK
******

Grupa: Użytkownik
Postów: 1,687
Dołączył: śro, 16 lis 05
Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe)
Nr użytkownika: 169
Płeć: Mężczyzna
GG: 4013457 status gadu-gadu



Jeśli masz fona 3G to możesz to sprawdzić ustawiając na ręczne szukanie sieci......
Go to the top of the page
 
+Quote Post
syzio
post wto, 15 sty 2008 - 01:28
Post #8


Dąbrowa G
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 626
Dołączył: wto, 15 lis 05
Skąd: Londyn
Nr użytkownika: 168
Płeć: Mężczyzna
GG: 3563765 status gadu-gadu
Skype: syzio0 status skype



Słyszałem że Orange na Mydlicach ma budować nową bazę. Wiecie coś o tym?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
:)
post wto, 15 sty 2008 - 11:30
Post #9


IX :)
********

Grupa: ADMINISTRATOR
Postów: 7,567
Dołączył: pią, 15 sie 03
Skąd: DG IX
Nr użytkownika: 8
Płeć: Mężczyzna
GG: 1234567 status gadu-gadu
Skype: test status skype
Tlen: test status tlen



Jeszcze rok temu bylo wydawanych bardzo wiele pozwolen dla wszystkich sieci, pewnie dla UMTS. Ostatnio tylko Play. Przeszukaj archiwalne ogloszenia to znajdziesz lokalizacje http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/BIP.aspx?Sel=5843


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sebastian22
post wto, 15 sty 2008 - 21:39
Post #10


UZYTKOWNIK
******

Grupa: Użytkownik
Postów: 1,687
Dołączył: śro, 16 lis 05
Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe)
Nr użytkownika: 169
Płeć: Mężczyzna
GG: 4013457 status gadu-gadu



U mnie w Orange mam 3G w domu prawie na maks. Play ma maks.zasięg (swój UMTS a nie Plusa).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
syzio
post śro, 16 sty 2008 - 16:40
Post #11


Dąbrowa G
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 626
Dołączył: wto, 15 lis 05
Skąd: Londyn
Nr użytkownika: 168
Płeć: Mężczyzna
GG: 3563765 status gadu-gadu
Skype: syzio0 status skype



U mnie w domu krzyżują się nadajniki. W jednym pokoju Sosnowiec, w drugim Katowice, w trzecim Siewierz, a w czwartym Będzin. W takim przypadku w moim miejscu zamieszkania zasięg jest minimalny.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shrek
post wto, 29 sty 2008 - 10:28
Post #12


UZYTKOWNIK


Grupa: Użytkownik
Postów: 1
Dołączył: wto, 29 sty 08
Nr użytkownika: 1,065
Płeć: Mężczyzna



A czy jest jakiś sposób na sprawdzenie jakiego operatora najlepiej wybrać w danym miejscu ? Mieszkam w centrum, koło Wyższej Szkoły Biznesu. Sprawdzałem Orange, mam 3G, ale ciągle zrywa mi połączenie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rokko31
post wto, 29 sty 2008 - 13:57
Post #13


UZYTKOWNIK
****

Grupa: Użytkownik
Postów: 490
Dołączył: nie, 26 lis 06
Skąd: DG
Nr użytkownika: 337
Płeć: Mężczyzna



Na Mydlicach (Legionów Polskich) jest już zasięg 3G Play, także musieli włączyć jakiś nadyjnik w DG...smile2.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sebastian22
post sob, 16 lut 2008 - 13:21
Post #14


UZYTKOWNIK
******

Grupa: Użytkownik
Postów: 1,687
Dołączył: śro, 16 lis 05
Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe)
Nr użytkownika: 169
Płeć: Mężczyzna
GG: 4013457 status gadu-gadu



Dziś spojrzałem na stronę Playa i zobaczyłem iż w naszym mieście otworzyli pierwszy salon Play Germanos, mieści się on w Realu. Wie ktoś w którym miejscu/po jakim sklepie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Padziu
post sob, 16 lut 2008 - 13:57
Post #15


KK25
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 975
Dołączył: czw, 29 lis 07
Skąd: Manhattan
Nr użytkownika: 917
Płeć: Mężczyzna
GG: 5456583 status gadu-gadu



CYTAT(Sebastian22 @ sob, 16 lut 2008 - 13:21) *
Dziś spojrzałem na stronę Playa i zobaczyłem iż w naszym mieście otworzyli pierwszy salon Play Germanos, mieści się on w Realu. Wie ktoś w którym miejscu/po jakim sklepie?



Już ten punkt jakiś czas jest
mieści sie on na przeciwko wejścia (bliżej przystanku) obok TP(orange) , plusa i kas reala

Ten post edytował Padziu sob, 16 lut 2008 - 13:58
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maseur
post sob, 16 lut 2008 - 14:04
Post #16


UZYTKOWNIK
***

Grupa: Użytkownik
Postów: 108
Dołączył: pią, 06 kwi 07
Nr użytkownika: 666



CYTAT(shrek @ wto, 29 sty 2008 - 08:28) *
A czy jest jakiś sposób na sprawdzenie jakiego operatora najlepiej wybrać w danym miejscu ? Mieszkam w centrum, koło Wyższej Szkoły Biznesu. Sprawdzałem Orange, mam 3G, ale ciągle zrywa mi połączenie.

u mnie, tzn. na Gołonogu Orange hula na 3G jak ta lala smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sebastian22
post sob, 16 lut 2008 - 14:59
Post #17


UZYTKOWNIK
******

Grupa: Użytkownik
Postów: 1,687
Dołączył: śro, 16 lis 05
Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe)
Nr użytkownika: 169
Płeć: Mężczyzna
GG: 4013457 status gadu-gadu



CYTAT(maseur @ sob, 16 lut 2008 - 14:04) *
u mnie, tzn. na Gołonogu Orange hula na 3G jak ta lala smile.gif


Potwierdzam - w domu mam max. zasięg w Orange...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcin.p
post sob, 16 lut 2008 - 15:03
Post #18


UZYTKOWNIK
******

Grupa: Użytkownik
Postów: 1,162
Dołączył: śro, 07 lut 07
Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie
Nr użytkownika: 446
Płeć: Mężczyzna
GG: 11390668 status gadu-gadu



Ja mam Ere i żadnego problemu z siecią, zarówno w DG jak i poza! No jest mały wyjątek. W okolicach HK czasami jest słaba sieć!


--------------------
Pozdrawiam!
Marcin
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sebastian22
post sob, 16 lut 2008 - 15:05
Post #19


UZYTKOWNIK
******

Grupa: Użytkownik
Postów: 1,687
Dołączył: śro, 16 lis 05
Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe)
Nr użytkownika: 169
Płeć: Mężczyzna
GG: 4013457 status gadu-gadu



CYTAT(marcin.p @ sob, 16 lut 2008 - 15:03) *
Ja mam Ere i żadnego problemu z siecią, zarówno w DG jak i poza! No jest mały wyjątek. W okolicach HK czasami jest słaba sieć!


To może być uwarunkowane tym iż huta zakłóca sygnał...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bzenek
post sob, 16 lut 2008 - 15:42
Post #20


UZYTKOWNIK
******

Grupa: Użytkownik
Postów: 1,729
Dołączył: śro, 05 maj 04
Skąd: Gołonóg
Nr użytkownika: 87



CYTAT(Sebastian22 @ sob, 16 lut 2008 - 17:05) *
To może być uwarunkowane tym iż huta zakłóca sygnał...

Wow ! A w jaki sposób ? blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 14 grudzień 2019 - 20:34
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza