![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Uprzedzam, kolejne posty dt. waszej wojny taksówkowej spowodują albo ZAMKNIĘCIE TEMATU albo każdy z postów dt. waszych animozji, oskarżeń, uprzedzeń itp. wyląduje w koszu. Chyba nie muszę mówić o forumowych ostrzeżeniach a jeśli będzie trzeba banach..
Mieszkańców miasta nie interesują raczej wasze wewnętrzne problemy. Możecie je rozwiązywać osobiście pisząc PW. Dla nas liczą się cena i komfort obsługi itp Kto z kim, czemu, po co i czemu samochody są zielone a nie sraczkoburaczkowe nas nie interesuje ;/ Ten post edytował kwintosz pią, 22 maj 2009 - 16:26 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Mam 2 pytania do xtreme taxi:
1 Dlaczego pobieracie 10zł oplaty dodatkowej za przewóz powyzej 4 osób? 2 Dlaczego z Waszych taksówek zniknęly "koguty"? Czyzby już nie taksówka tylko przewóz osób? -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: śro, 19 mar 08 Nr użytkownika: 1,173 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witamy serdecznie
Odpowiedź dla Pana marcin.p : 1. Opłata ta jest pobierana gdy Klient zamawia tą taksówkę na specjalne życzenie, za bagaż gabarytowy, bądź jest właśnie powyżej 4osób. Jest to ustalone dlatego ponieważ ta taksówka która może zabrać 7osób ma inne przeznaczenie lecz przy okazji jest podstawiana wtedy kiedy Klient sobie tego życzy. Nadmieniam że opłata ta w kwocie 10zł. jest pobierana tylko od tej większej taksówki a i tak przy większej ilości osób wychodzi taniej niż opłata za 2taksówki. 2. Jeśli chodzi o koguty to jak widać są na dachu a były tylko w trakcie wymiany na inne. Łatwo zauważyć że tamte były żółte i duże a te obecne są białe i małe. Niestety przesyłka nie dotarła na czas a starych kogutów już nie posiadaliśmy. Jesteśmy zdecydowanie taksówkami a nie przewozem osób. Pozdrawiamy. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witamy serdecznie Odpowiedź dla Pana marcin.p : 1. Opłata ta jest pobierana gdy Klient zamawia tą taksówkę na specjalne życzenie, za bagaż gabarytowy, bądź jest właśnie powyżej 4osób. Jest to ustalone dlatego ponieważ ta taksówka która może zabrać 7osób ma inne przeznaczenie Jakie jest to inne przeznaczenie? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: śro, 19 mar 08 Nr użytkownika: 1,173 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam.
Odpowiedź dla Pana Kamil_ : Z całym szacunkiem ale niestety na te pytanie nie odpowiemy. Jesteśmy dopiero w trakcie realizacji więc nie będziemy zdradzać przynajmniej narazie swoich planów do momentu dopóki nie będą wszystkie formalności załatwione by nie robić sztucznego i zbędnego zamieszania. Prosimy więc o wyrozumiałość. Z pozdrowieniami Xtreme Taxi |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 9 Dołączył: wto, 14 lip 09 Nr użytkownika: 3,388 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja wciaz nie rozumiem tej roznicy miedzy taksowka a przewozem osob...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Bo to jest kwestia kruczków prawnych.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Witam
Odpowiedź do użytkownika prezes : Potwierdzam że napewno nie mógł wiedzieć o innym przeznaczeniu tego auta gdyż żaden z kierowców nie wie. Proszę wybaczyć ale są sprawy o których nie informujemy kierowców jeżeli nie jest jeszcze wszystko załatwione. Tłumaczyliśmy wcześniej że nie mówimy o tym by nie wprowadzać zbędnego zamieszania. Prócz tego zdajemy sobie sprawę iż mówiąc to na publicznym forum podsunęlibyśmy pomysł tylko swoim konkurentom a nie chcemy być wyprzedzeni w dodatku we własnym pomyśle. Z poważaniem Xtreme Taxi |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za karawan będzie robić?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Odpowiedź do Kamil_ :
Stwierdzamy jedno że zawsze na głupie pytanie powinna być GŁUPIA odpowiedź : TAK właśnie Pan zgadł!!! BRAWO!!! P.S. Proszę dokładnie czytać posty gdyż została udzielona odpowiedź. Naszym zdaniem wystarczająca. Forum dotyczące TAXI służy do trochę innych celów niż wyrywanie za wszelką cenę informacji które NIE MAJĄ NIC wspólnego z Klientem. Niektóre sprawy dotyczą tylko firmy. A już z całą pewnością nie zamierzamy ogłaszać danych i tu się powtórzymy na PUBLICZNYM FORUM. Z poważaniem Xtreme Taxi |
|
|
![]()
|
|
Jak nie dotyczą klienta, jak dotyczą? Płaci się dodatkowo za to auto, bo jest przeznaczone do innych celów! Jako potencjalny klient mam prawo wiedzieć, czemu mam płacić więcej...I co to są te inne cele.
|
|
|
![]()
|
|
Odpowiedź do Kamil_ :
Przykro mi lecz opłata jest i tak zostanie. Pyta Pan za co Pan płaci.. 1. komfort 2. liczbę osób powyżej 4 (zamawiając przy tej liczbie osób 2taksówki trzeba by było zapłacić za DWIE więc wyszłoby DROŻEJ niż jechać jedną grupą właśnie tą taksówką mimo dopłaty 10zł ) 3. ekspoatacja tego auta jest droższa niż zwykłego więc za SPECJALNE ŻYCZENIE o podstawienie tego auta jest pobierana również opłata Proszę pomyśleć iż przy kursie za np.teoretyczznie 11zł + opłata 10zł daje kwotę 21zł a przy ilości 7sób daje nam wynik że kurs na osobę kosztuje 3zł. Nie jest to chyba wygurowana stawka na taksówce zwłaszcza iż za DWIE taksówki trzeba by było zapłacić 22zł a grupa NIE JEDZIE razem w jednym aucie lecz rozdziela się na DWIE TAKSÓWKI. Mam nadzieję że wyczerpująca jest dla Pana ta odpowiedź. Taką dopłatę mamy i to nie ulegnie zmianie. Dla tych osób które NIE CHCĄ tego auta mamy zwykłe taksówki osobowe. Od nikogo przecież nie wymagamy by zamawiał koniecznie VITO. Z pozdrowieniamy Xtreme Taxi |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: pon, 27 lip 09 Nr użytkownika: 3,399 Płeć: Mężczyzna ![]() |
1. Opłata ta jest pobierana gdy Klient zamawia tą taksówkę na specjalne życzenie, za bagaż gabarytowy, bądź jest właśnie powyżej 4osób. Jest to ustalone dlatego ponieważ ta taksówka która może zabrać 7osób ma inne przeznaczenie lecz przy okazji jest podstawiana wtedy kiedy Klient sobie tego życzy. hehe żarty sobie robią w każdej firmie są auta które zabierają więcej niż 4 osoby i nie żądają dopłat |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Odpowiedź do lolek1 :
Proszę Pana czy uważa Pan za żart uczciwe powiadomienie Klienta ZANIM zamówi VITO o dopłacie czy woli Pan milczenie i wystawienie rachunku na koniec już z dopłatą właśnie jak to inni robią? Widzę że więcej szumu robimy informowaniem gdyż chcemy by ktoś był przygotowany na taką opłatę niż ci którzy ją i tak "po cichu" pobierają?!! Wystarczy poczytać na stronach internetowych że korporacje pobierają taką dopłatę za podstawienie większego auta a nawet czasem jest wyższa niż nasza. Inni zakładają wtedy teze że skoro Klient zamówił większą to wie o dopłacie i liczy się z kosztem a my wolimy się upewnić już przy zamówieniu telefonicznym że napewno Klient wie. A teraz wrócimy do tego co już wcześniej pisaliśmy... dla tych którzy nie chcą płacić dopłaty - mamy zwykłe taksówki OSOBOWE. Xtreme Taxi |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
lolek i kamil przeciez nikt Wam nie kaze zmawiac VITO, mozecie wziasc sobie co innego, a z resztą vito w extreme z dopłata i tak wychodzi taniej niz np bus z niebieskiego jeza czy inna duza, wiec ja nie rozumiem o co Wam chodzi ze sie przyczepiliscie akurat do extreme o to.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: pon, 27 lip 09 Nr użytkownika: 3,399 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja się nie przyczepiłem, po prostu patrze obiektywnie, jakoś całkiem nie dawno zamawiałem vana(nie z xtreme) i jechalismy za 10zl z kopernika na pogorie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Dołączył: pią, 18 lip 08 Nr użytkownika: 1,377 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja się nie przyczepiłem, po prostu patrze obiektywnie, jakoś całkiem nie dawno zamawiałem vana(nie z xtreme) i jechalismy za 10zl z kopernika na pogorie. To teraz masz wieksze mozliwosci z Gołonoga do Katowic za 2zl Linia D cie zawiezie A nawet z pod Huty do Mysłowic za 2zl linia K cie obsłóży a teraz jest nowa linia CH do Ząbkowic ![]() |
|
|
![]()
|
|
To teraz masz wieksze mozliwosci z Gołonoga do Katowic za 2zl Linia D cie zawiezie A nawet z pod Huty do Mysłowic za 2zl linia K cie obsłóży a teraz jest nowa linia CH do Ząbkowic ![]() ogólnie to na taksówkę mnie stac i zasadniczo nie korzystam z lini d ani k, xtreme taxi tez nie jezdze bo maja zajechane auta jak w kosmos taxi, ja tylko wyrazam swoja opinie i mam takie prawo bo polska to wolny ktraj ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20 |