IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

18 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> taxi
Ocena 5 V
Bodzioo27
post śro, 02 kwi 2008 - 22:02
Post #121

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,197

Hej FAKT mam do ciebie pytanie czy np. Coca Cola lub Pepsi lub wiele innych firm tez jest bankrutami bo mają również auta w leasing? Czy ty wogole zastanawiasz sie nad tym co piszesz? Ponadto wydaje mi sie ze nie masz zielonego pojecia o prawach rynku w dzisiejszych czasach..bo teraz to właśnie CENA jest podstawa. Kazdy patrzy by jak najmniej wydac nawet pewnie TY jak kupowałes cokolwiek kiedys to patrzyles najpierw na nia!!!!!!!! Potem reszta sie liczyla!!! Tylko sie tu nie wypieraj!!!!!!!! Pozdrawiam cie FAKT hahahha
Go to the top of the page

+Quote Post
bzenek
post czw, 03 kwi 2008 - 07:51
Post #122

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

A może ktoś z licznych tu znawców byznesu taksówkowego objaśni co znaczą strefy I, II, II, IV.

+Quote Post
XtremeTaxi
post czw, 03 kwi 2008 - 13:21
Post #123

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 1,173

W odpowiedzi na to pytanie wyjaśniam : Taryfa I czyli po mieście w godzinach od 6-22 nie wliczane są Strzemieszyce,Ząbkowice i dalej bo to jest już poza strefą. Taryfa II to samo co taryfa I tylko w godzinach od 22-6rano oraz dni świąteczne i niedziele. Taryfa III jest od 6-22 poza miastem i Taryfa IV od 22-6rano również poza miastem. Opłata początkowa jest stała bez względu na ilość przejechanych kilometrów. Opłata postojowa natomiast jest za zarezerwowanie taksówki do swojej dyspozycji przez określony czas. W razie pytań udzielę więcej informacji.

+Quote Post
marcin.p
post nie, 06 kwi 2008 - 09:16
Post #124

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

A w którym miejscu przebiega granica stref na terenie DG? Prosiłbym o podanie dokładnego miejsca na całym obszarze Dąbrowy. Bo słyszałem, że są tacy co 2 strefę włączają już na światłach przy zajezdni (jadąc do Ząbkowic) lub koło Reala jadąc do Strzemieszyc.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
bzenek
post pon, 07 kwi 2008 - 23:02
Post #125

UZYTKOWNIK

CYTAT(XtremeTaxi @ czw, 03 kwi 2008 - 13:21) *
Taryfa IV od 22-6rano również poza miastem.

A to widzisz ciekawa wiadomość jest. Pytanie moje było spowodowane tym, że jeden gość z pewnej dąbrowskiej korporacji święcie przkonywał mnie, że IV strefa jest w niedzielę przez cały dzień. Zapłaciłem ale jakoś mnie to nurtuje. Czyżbym dał się zrobić w balona ? smile.gif

I mam jeszcze jedno pytanie. Czy na druku z kasy fiskalnej jest rozbicie na kilometry w poszczególnych strefach czy też jest tylko cena końcowa ?

Ten post edytował bzenek pon, 07 kwi 2008 - 23:03

+Quote Post
XtremeTaxi
post pon, 07 kwi 2008 - 23:23
Post #126

UZYTKOWNIK
*

Odpowiedz dla użytkownika bzenek:
Jeżeli Cię kierowca wiózł po Dąbrowie w godzinach od 6-22 w niedzielę na IV Taryfie to z przykrością stwierdzam iż Cię oszukał!!! Na moje oko taki kierowca NIE POWINIEN już pracować!!! U siebie napewno już nie chciałbym widzieć takiego kierowcy!!! Na paragonach jest rozbicie na taryfy więc jeśli go posiadasz to dochodż swojego!!!

+Quote Post
bzenek
post wto, 08 kwi 2008 - 00:57
Post #127

UZYTKOWNIK

CYTAT(XtremeTaxi @ pon, 07 kwi 2008 - 23:23) *
Odpowiedz dla użytkownika bzenek:
Jeżeli Cię kierowca wiózł po Dąbrowie w godzinach od 6-22 w niedzielę na IV Taryfie to z przykrością stwierdzam iż Cię oszukał!!! Na moje oko taki kierowca NIE POWINIEN już pracować!!! U siebie napewno już nie chciałbym widzieć takiego kierowcy!!! Na paragonach jest rozbicie na taryfy więc jeśli go posiadasz to dochodż swojego!!!

Na paragonie to ja mam wynik tego jaki się guzik panu taksówkowemu wcisnął. Jak mu sie wcisnęło IV to ja też mam rachunek na IV. W końcu sam paragon nie wie którędy jechał smile.gif

Z perspektywy czasu cała ta sprawa mnie teraz bawi bo oczywiście przez pół drogi wysłuchiwałem jakie to ciężkie czasy dla taxi i jakie te konkurencyjne taxi to złodzieje. smile.gif

W sumie potwierdza to smutny fakt, że obecnie idąc do dowolnego sklepu czy zamawiając dowolną usługę trzeba się 10 razy lepiej na tym znać od sprzedawcy. A już na pewno trzeba patrzeć w taxi kiedy kto jaki guzik naciska mellow.gif

XtremeTaxi, dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia w biznesie. Po powyższym numerze z przyjemnością spróbuję sobie nowej korporacji smile.gif

+Quote Post
XtremeTaxi
post wto, 08 kwi 2008 - 15:25
Post #128

UZYTKOWNIK
*

Dziękuje bzenek i oczywiście ZAPRASZAM serdecznie do skorzystania z Naszych usług. P.S. tak na marginesie to z paragonu da się DUZO wyczytać a tymbardziej jak zamawiałeś taksówkę telefonicznie. Kwestia jest tylko tego czy chce Ci się dochodzić swoich praw. Fakt jest taki że i owszem nie ma na paragonie informacji jaką drogą jechałeś ale jest data i godzina co jest istotne. Bo skoro kurs był realizowany w niedzielę w godzinach od 6-22 i TYLKO na terenie Dąbrowy Górniczej to kierowca nie miał prawa przewozić Cię na IV Taryfie!!! A Taryfy na paragonie widnieję więc to dowód na to że zostałeś oszukany!!! Pozdrawiamy

+Quote Post
bzenek
post wto, 08 kwi 2008 - 23:11
Post #129

UZYTKOWNIK

CYTAT(XtremeTaxi @ wto, 08 kwi 2008 - 15:25) *
Kwestia jest tylko tego czy chce Ci się dochodzić swoich praw.

Nie chce mi sie szarpać za te parę złotych - szkoda zdrowia. Nie będę już z nimi jeździł i już.

Po prostu policzmy to jako koszt edukacji, która jak wiemy kosztuje sporo. Na przyszłość będę już pewien co i jak. A w ramach kary za naiwność kupię sobie tańsze wino do obiadu albo do ciacha smile.gif

A po winie wiadomo - taxi jak znalazł wink.gif

+Quote Post
XtremeTaxi
post pią, 16 maj 2008 - 13:39
Post #130

UZYTKOWNIK
*

Witam Wszystkich!!!
Pragnę pochwalić się Naszym "NOWYM NABYTKIEM" o ile tak to można ująć...mianowicie posiadamy jedynego w swoim rodzaju Fiata125p który jest stylizowany na ostatniego, czerwonego Fiata
WPT 1313 z serialu "Zmiennicy". Autko to występowało w TVN TURBO w operacji tiuning. W każdej chwili można dla potwierdzenia wejść na stronkę http://pl.youtube.com/watch?v=_JBfVqS5wsc i sobie obejrzeć. Ten Fiat jest Naszą DUMĄ i będzie jeździł na Naszych dąbrowskich drogach w Naszej korporacji jako Taxi, aby każdy z Nas mógł choćby na chwilę przenieść się w świat dawnych czasów jakim był PRL...
Z pozdrowieniami Xtreme Taxi.

+Quote Post
aero
post pią, 16 maj 2008 - 13:42
Post #131

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 843

Świetny pomysł, widziałem go wczoraj kilka razy i zastanawiałem się czy faktycznie będzie jeździł jak normalne taxi.
Super promocja, brawa.

--------------------
{Identyfikacja wizualna - Branding - Reklama}
www.aviaservice.pl

+Quote Post
XtremeTaxi
post pią, 16 maj 2008 - 13:47
Post #132

UZYTKOWNIK
*

http://img207.imageshack.us/my.php?image=361389329ru1.jpg

+Quote Post
Maryhna
post pią, 16 maj 2008 - 18:51
Post #133

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 652
GG: 2636495 status gadu-gadu

no no, z miłą chęcią przejadę się taką taksówką smile2.gif

--------------------
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

www.zaglebiedabrowskie.pl

+Quote Post
marcin.p
post pią, 16 maj 2008 - 22:29
Post #134

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

Ten fiat będzie na miasto wyjeżdżał "okazjonalnie" czy będzie "pełnoprawną" taksówką? Czy zamawiając taxi trzeba będzie zaznaczyć, że chce się lub nie fiata125?

Ale pomysł super z tym fiatem! Może jakaś korporacja pomyśli o warszawie albo wołdze? Polonez "ala Borewicz" chyba jeszcze jeździ po DG...

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
XtremeTaxi
post sob, 17 maj 2008 - 00:13
Post #135

UZYTKOWNIK
*

Ten Fiat będzie jeździł raczej okazjonalnie ale również na specjalnę prośbę klienta. Gorąco polecamy!!!!

+Quote Post
mały
post sob, 17 maj 2008 - 14:05
Post #136

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 370

Widziałem ostatnio taksówkę Yellow Taxi w kolorze dalekim od Yellow happy.gif . Czyżby korporacja zrezygnowała już z żółtych taksówek?

+Quote Post
szer
post sob, 17 maj 2008 - 14:55
Post #137

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Ta taksówka (koloru bordowego) już od dawna jeździ ;d. To chyba jeden taki model, bo innych nie widziałem

--------------------
33001,04

+Quote Post
troll
post sob, 17 maj 2008 - 15:11
Post #138

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 819

CYTAT(szer @ sob, 17 maj 2008 - 15:55) *
Ta taksówka (koloru bordowego) już od dawna jeździ ;d. To chyba jeden taki model, bo innych nie widziałem

Firma yellow Taxi ma w swoich szergach o ile mnie pamięc nie myli 3 lub 4 nie pomalowane na żółto autka w tym 2 Dacie sześcioosobowe i 1- ną zwykłą Dacie.

Co do Xtreme Taxi to też ciekawy pomysł , żeby mieć jeden model autka ( Mercedesy klasy A) i to w jednym kolorze - czerwonym.
Ciekawy jestem , kto wpadł na tak genialny pomysł z tymi taksówkami i ogólnie korporacją. Jeśli moża wiedziec kto jest właścicielem korporacji i gdzie mieści sie siedziba. macie moze jakąś swoją stronę na internecie ?.

Z góry dziękuję za odpowiedź

+Quote Post
XtremeTaxi
post nie, 18 maj 2008 - 02:06
Post #139

UZYTKOWNIK
*

Xtreme Taxi znajduje się w Dąbrowie Górniczej na ul.Majakowskiego 37. Jeśli chodzi o stronę internetową to na tą chwilę niestety jeszcze jej nie posiadamy. Pomysł na całokształt firmy powstał w przeciągu jednej godziny,ponieważ zmusiła Nas do tego sytuacja.Jesteśmy na rynku od 1kwietnia smile2.gif i jesteśmy dopiero w trakcie rozwoju. Jest ciężko ponieważ nie posiadamy narazie łączności więc kursy są przekazywane przez telefon co napewno jest dość uciążliwe.. Wiadome też że narazie nie możemy się porównywać do jakiejkolwiek korporacji ponieważ mamy jak na początek zbyt małą liczbę aut..ale staramy się i będziemy robić wszystko by systematycznie wzrastała ich ilość aby każdy klient miał taksówkę zawsze na czas i by sprostać oczekiwaniom. Jesteśmy wdzięczni WSZYSTKIM WYROZUMIAŁYM KLIENTOM którzy dzwonią do Nas i są pozytywnie nastawieni. OGROMNE PODZIĘKOWANIA!!!!

+Quote Post
Józek
post nie, 18 maj 2008 - 02:43
Post #140

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,285

XTREME TAXI JAK DLA MNIE TO NIC NIE SZKODZI ZE NARAZIE MACIE MALO AUT. TO NORMALNE ZE DOPIERO SIE POJAWILISCIE I NIE POSTAWICIE NARAZ 12SAMOCHODOW ALE WEDLUG MNIE MIMO ZE JESTESCIE ZNACZNIE KROCEJ OD ZALOZMY YELLOW KTOREGO BYLEM KIEDYS STALYM KLIENTEM TO PODCHODZICIE DO KLIENTA Z SZACUNKIEM. JAK WIECIE ZE SIE NIE WYROBICIE TO DZWONICIE I POWIADAMIACIE JAK JEST A NIE OSZUKUJECIE. POZATYM ODKAD 1RAZ SPROBOWALEM SIE Z WAMI PRZEJECHAC TAK TEZ I ZOSTALEM BO JEST MILA ATMOSFERA I NIE MA JECHANIA NAOKOLO CO ZACZELO SIE DZIAC PRZYKRO MOWIAC WLASNIE W YELLOW..NIESTETY MINUSY DLA KIEROWCOW KTORZY STRUGAJA NIEWINIATKA ZE JADA W PORZADKU.NIGDY SIE NIE WYKLOCALEM POPROSTU SWOJE MYSLALEM AZ W KONCU PO PARU TAKICH RAZACH PRZESTALEM Z NIMI JEZDZIC.JEZELI CHODZI O TO ZE NIE MACIE LACZNOSCI TO JESZCZE BARDZIEJ WAS PODZIWIAM BO TAMCI JA MAJA A ZAWALAJA ROBOTE.NIE CHCE WSPOMINAC NAWET O KOBIETACH KTORE SIEDZA W BIURZE YELLOW BO DLA MNIE TO CHYBA ROZWIAZUJA KRZYZOWKI A NIE ZAJMUJA SIE PRACA.ZIEWAJA DO TELEFONU SA NIE MILE I ZANIM PRZYJMA ADRES GDZIE MA PODJECHAC TAKSOWKA TO CZLOWIEK SIE ZACZYNA ZASTANAWIAC CZY CZASEM NIE ROZLACZYC SIE.JEDNA TAM TYLKO JEST CHYBA TAKA W MIARE NORMALNA. JEZELI CHODZI O XTREME TO ZASTANAWIAM SIE CZY TYLKO DWIE OSOBY SA CALY CZAS NA TELEFONIE MIANOWICIE TAKA MILA PANI CHYBA MLODZIUTKA ALE BARDZO SYMPATYCZNA ZRESZTA I JAKIS PAN WYDAJE MI SIE ZE KIEROWCA CHOC NIE JESTEM PEWIEN JESLI TAK TO PEWNIE POMAGA TEJ KOBITCE BO Z REGULY TO JA WLASNIE SLYSZE.MOZE JEST NON STOP. JESLI MNIE MYLI INTUICJA TO PRZEPRASZAM ALE WYRAZY UZNANIA I POZDRAWIAM.NIE CHCE WSPOMINAC NAWET O KOBIETACH KTORE SIEDZA W BIURZE YELLOW BO DLA MNIE TO CHYBA ROZWIAZUJA KRZYZOWKI A NIE ZAJMUJA SIE PRACA.ZIEWAJA DO TELEFONU SA NIE MILE I ZANIM PRZYJMA ADRES GDZIE MA PODJECHAC TAKSOWKA TO CZLOWIEK SIE ZACZYNA ZASTANAWIAC CZY CZASEM NIE ROZLACZYC SIE.JEDNA TAM TYLKO JEST CHYBA TAKA W MIARE NORMALNA. JEZELI CHODZI O XTREME TO ZASTANAWIAM SIE CZY TYLKO DWIE OSOBY SA CALY CZAS NA TELEFONIE MIANOWICIE TAKA MILA PANI CHYBA MLODZIUTKA ALE BARDZO SYMPATYCZNA ZRESZTA I JAKIS PAN WYDAJE MI SIE ZE KIEROWCA CHOC NIE JESTEM PEWIEN JESLI TAK TO PEWNIE POMAGA TEJ KOBITCE BO Z REGULY TO JA WLASNIE SLYSZE.MOZE JEST NON STOP. JESLI MNIE MYLI INTUICJA TO PRZEPRASZAM ALE WYRAZY UZNANIA I POZDRAWIAM.

+Quote Post

18 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza