![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
CYTAT ![]() W sali teatralnej Pałacu będzie nowe nagłośnienie Pałac Kultury Zagłębia pozyskał kolejną dotację z Instytutu Sztuki Filmowej w Warszawie. Tym razem jest to kwota 100 tys. zł, dzięki której gruntowną modernizację przejdzie sprzęt nagłaśniający widowiska i pokazy filmowe w sali teatralnej. - Złożyliśmy stosowny wniosek i właśnie dowiedzieliśmy się, że został rozpatrzony pozytywnie, co jest bardzo dobrą informacją. Te pieniążki z pewnością ułatwią nam i przyspieszą całe przedsięwzięcie. Drugą część kwoty potrzebnej na wyposażenie sali w nowoczesny sprzęt, w takiej samej wysokości, otrzymamy z budżetu gminy. Oszczędności są jednak ogromne - mówi Grzegorz Perz, dyrektor Pałacu Kultury Zagłębia. To już drugi projekt dąbrowskiego Pałacu, zaakceptowany przez warszawski instytut. W ubiegłym roku udało się zdobyć w ten sposób połowę ze 136 tys. zł, potrzebnych na remont kina studyjnego Kadr. W nowoczesnej sali pojawiło się więc m.in. prawie sto wygodnych miejsc fotelach wyposażonych w pulpity, nowy ekran, projektor i wytłumione wnętrze. A co najważniejsze w mieście zaczęło działać wreszcie kino. Wraz z reaktywacją kina w PKZ rozpoczęły także swoją działalność Amatorski Klub Filmowy Kadr oraz Filmowy Klub Dyskusyjny. Postępuje także modernizacja Domu Kultury w Ząbkowicach. Gotowa jest już po kilku miesiącach remontów mała sala (tzw. gimnastyczna), gdzie można organizować zajęcia, spotkania i koncerty dla mieszkańców. Naprawione zostało także poszycie dachu, a teraz na wymianę czeka jeszcze parkiet w dużej sali na pierwszym piętrze. Na to przedsięwzięcie trzeba jeszcze znaleźć fundusze. (PAS) - POLSKA Dziennik Zachodni www.dabrowa.naszemiasto.pl -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To dobra informacja bo PKZ jest naprawdę wyjątkowy w naszym rejonie...mam nadzieje ze doczekamy sie tez kiedyś renowacji elewacji zewnętrznej a i być moze i wewnętrznej....
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Co do renowacji PKZ. Byłem dziś w ramach FdZD na komisji ds. rozwoju i promocji RM i była mowa o lokalnym programie rewitalizacji oraz związanym z tym składaniem projektów. Miasto chce zgłosić projekty dt. remontu PKZtu na ok 18mln zł (jesli dobrze pamietam), boiska "Damel" które ma być wielofunkcyjnym obiektem, oraz ośrodka szkolno-wychowawczego..
Swoją drogą na remont przybudówek i podjazdów kasa chyba jest.. Ten post edytował kwintosz sob, 17 maj 2008 - 09:27 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Właśnie na PKZecie montują telebim (16 części) ;d
Zdjęcia dam zaraz ;p -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
hehe
![]() Ten post edytował mydliczek śro, 18 cze 2008 - 17:08 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ha wyprzedziłeś mnie ;p. To dorzucę swoich zdjęć 4 ;p
http://picasaweb.google.com/pogoriach/20080618 (na dole galerii, tymczasowo są tam ;p) -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Rozbudowali go wczesniej niz przypuszczalem. Zapowiadali, ze w tym roku, ale wiadomo jak wygladaja u nas wszelkie inwestycje. Widocznie im sie spodobal i sie oplaca.
Dzisiaj juz dziala. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Rozbudowali go wczesniej niz przypuszczalem. Zapowiadali, ze w tym roku, ale wiadomo jak wygladaja u nas wszelkie inwestycje. Widocznie im sie spodobal i sie oplaca. Dzisiaj juz dziala. Przed 17 jak jechalem to jeszcze nie dzialal....wiadome zrobili szybko bo taki telebim moze zarobic na siebie lepiej przyciaga uwage niz billboard ktorych jest juz multum. |
|
|
![]()
|
|
Jak ktoś widział działający to niech powie jaka jakość? Jest to diodowy? Jak tak to jakiekolwiek transmisje będą marnej jakości :|. Na dniach DG jakoś źle mi się oglądało koncert T.Love...
Ale i tak cieszy, że wkońcu go zrobili ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Widzialem z daleka, ale to mial byc rozbudowany poprzedni, ten ktory byl z prawej strony
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmmmm czy ja wiem czy to jest rozbudowany... Pojedyńcze panele wydają mi się większe, aniżeli poprzedni... Przynajmniej na wysokość...choć mogę się mylić.
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To jest rozbudowany poprzedni ekran i jest to ekran diodowy LED. Coś jak TUTAJ choć innej firmy. Czyli też coś podobnego jak na dni DG. Jakość wiadomo, że nie jest bardzo bardzo, ale to przede wszystkim ma służyć do reklamy, zresztą obecnie to chyba nic lepszego spełniającego tego typu funkcji nie ma. No i to ma być widać z daleka, a nie z 5 m.
|
|
|
![]()
|
|
Tamto było 1/4 tego co ma być teraz. Znaczy takie były zapowiedzi. Pewnie Picaro zaraz nam wyjaśni..
![]() EDIT: aż mnie uprzedził... ehh ![]() Ten post edytował kwintosz czw, 19 cze 2008 - 20:18 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a nie wiem czy to jest 1/4 czy 1/3 bo jakoś nie zwróciłem uwagi, ale coś takiego
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak, tak wiadomo, że głównie reklamy tam będą wyświetlane
![]() ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
no i sam nie wiem czy mi się to podoba, ale się przyda
![]() |
|
|
![]()
|
|
a ja sie powtorze, widzialbym cos takiego polokroglego na cale pietro nad Sanepidem. Ktos by zainwestowal a potem kasa by mu leciala. Prawie jak Picadilly Circus
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Telebim na Pałacu Kultury Zagłębia w pełnej krasie
![]() ![]() A ja mam do forumowiczów jeszcze pytanie czy podobają wam się te reklamy które jeszcze zostały? Czy nie po to był kupiony banner by wszelkie reklamy zniknęły? Bo ja tu nie widzę konsekwencji.. ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
A niech sobie będą. Kasa za nie jest, a bez nich czy z nimi i tak nikt nie będzie podziwiał "walorów estetycznych" naszego centrum ;p
-------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:17 |