IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Ceny mieszkań w D.G.
Dami7
post sob, 11 sie 2007 - 20:46
Post #21

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 102

QUOTE(Bartek @ Aug 10 2007, 22:59 ) *
Chodziło mi o całkiem nowe budynki budowane nie przez spółdzielnie Lokator, ale przez prywatnego developera. Patrząc na Sosnowiec czy nawet Będzin i Czeladź to my jako miasto jesteśmy pod tym względem zacofani parę lat.

Budynek obok WSB (ul. Stara) NIE jest budowany przez SM Lokator. Fakt, przez "prywatnego" developera również nie. Zespół ten (3 domy wielorodzinne) buduje za pieniądze inwestorów SM Metalurg, która to spółdzielnia jako jedyna w mieście jest zaintreresowna pozyskiwaniem terenów pod budownictwo mieszkaniowe. Mowa o tym jest tutaj: http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...=324&st=60#

--------------------
"Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
Go to the top of the page

+Quote Post
Bartek
post sob, 11 sie 2007 - 21:56
Post #22

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Myślałem że lokator :| No nic! Chwali sie SM Metalurg za te inwestycje i oby więcej budowali bo nowych mieszkań jak na lekarstwo u nas w mieście.

+Quote Post
kilimandzaro
post nie, 14 sie 2011 - 17:11
Post #23

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,748

wątek nieco stary, ale nie chcę zakładać kolejnego. A chciałam was zapytać, czy słyszeliście coś na temat nowego osiedla jakie powstaje niedaleko?? Nazywa się Brzozowica, z tego co widziałam to ceny i sama lokalizacja wydaje się być godne uwagi. Ale jeszcze was chciałam zapytać, czy myślicie, że warto jest kupic tam mieszkanie ??

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 14 sie 2011 - 17:56
Post #24

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

to chyba mowa o tym :

http://www.pozytyw.co/

czy warto ? zalezy, dla mnie lokalizacja troche kiepska (Bedzin Ksawera "za przejazdem") ale dzis prawie kazdy ma auto wiec to chyba nie problem....ale jesli ktos chce mieszkac w nowych blokach to niestety nasze miasto nic nie oferuje lepszego.

+Quote Post
mgmisiek
post pon, 15 sie 2011 - 00:16
Post #25

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,306

CYTAT(kilimandzaro @ nie, 14 sie 2011 - 17:11) *
wątek nieco stary, ale nie chcę zakładać kolejnego. A chciałam was zapytać, czy słyszeliście coś na temat nowego osiedla jakie powstaje niedaleko?? Nazywa się Brzozowica, z tego co widziałam to ceny i sama lokalizacja wydaje się być godne uwagi. Ale jeszcze was chciałam zapytać, czy myślicie, że warto jest kupic tam mieszkanie ??

W cenie około 4tys/m2 to w DG powstaje karoline house a jego lokalizacja to prawie samo centrum (na ul. Orzeszkowej)

+Quote Post
bzenek
post śro, 17 sie 2011 - 07:37
Post #26

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

U mnie w pracy dużo się teraz mówi o http://www.rodzinnemarzenie.pl/

Wersja domu baaardzo ekonomiczna ale cena dobra. Chyba najlepsza w okolicy. Choc z DG to już kawałek.

Na razie developer nie ma jeszcze pozwolenia na budowę. Więc trudno powiedzieć co z tego wyjdzie.

Ja mam obiekcje co do kupowania domu, którego nie ma ale zainteresowanie ponoć spore. Wczoraj byo juz 8 domów zarezerwowanych.

Darmowa rezerwacja trwa 2 tygodnie. Potem już trzeba płacić kasę.

+Quote Post
Master
post śro, 17 sie 2011 - 12:07
Post #27

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Szczerze mowiąc wole mieszkac w bloku w DG niz gdzies w domu na za..... .

Dziwi mnie to ze w Bedzinie sie buduje to osiedle w Grodzczu, Podskarpie, Górki Małobadzkie, Brzozowica, a u nas jedynie mały segment na Orzeszkowej. ;]

+Quote Post
dżoplin
post śro, 17 sie 2011 - 13:28
Post #28

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,102

buduje się jeszcze to

albo już wybudowane

http://www.domy.dg.pl/

+Quote Post
Sebastian22
post śro, 17 sie 2011 - 15:23
Post #29

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(mgmisiek @ pon, 15 sie 2011 - 00:16) *
CYTAT(kilimandzaro @ nie, 14 sie 2011 - 17:11) *

W cenie około 4tys/m2 to w DG powstaje karoline house a jego lokalizacja to prawie samo centrum (na ul. Orzeszkowej)

Byłem oglądać postępy budowy, powstaje dopiero pierwszy blok od ulicy, ale sama okolica nie za ciekawa, wąska uliczka i obok same stare kamienice lub bloki z eletrnitem....jak już miałbym wybierać to raczej w którymś w głębi działki....

czemu u nas nie moze powstac cos takiego? www.19dzielnica.pl wink.gif

Ten post edytował Sebastian22 śro, 17 sie 2011 - 15:24

+Quote Post
mgmisiek
post śro, 17 sie 2011 - 16:55
Post #30

UZYTKOWNIK

CYTAT(Master @ śro, 17 sie 2011 - 12:07) *
Szczerze mowiąc wole mieszkac w bloku w DG niz gdzies w domu na za..... .

Dziwi mnie to ze w Bedzinie sie buduje to osiedle w Grodzczu, Podskarpie, Górki Małobadzkie, Brzozowica, a u nas jedynie mały segment na Orzeszkowej. ;]

Buduje się też trochę tego w DG ale trzeba szukać. Na ul. Korzeniec buduje się zielona dolina (domki - wolnostojące, szeregowe)

Kiedyś widziałem gdzieś stronkę z inwestycją na ul. Partyzantów - przy 11-listopada ale teraz znaleźć nie mogę.

Ostatnio powstał mały blok na Traugutta.

Wiem, że nie są to osiedla na miarę TBS'ów w Będzinie ale zawsze coś.

+Quote Post
Slyzaba
post śro, 17 sie 2011 - 17:41
Post #31

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

http://zielonadolina.info.pl/ - 19 domów na Korzeńcu
http://www.domy.dg.pl/ - trzy domy na górce w Gołonogu
http://www.karoline-house.pl/ - duży budynek przy ulicy Orzeszkowej w centrum (brak liczby mieszkań)
http://www.dekorgips.com.pl/?dz=9&all_as=0 - osiedle słoneczne w Strzemieszycach, kilkanaście domów
Apartamentowiec po starym UM - tutaj same znaki zapytania....???

O ile się nie mylę w tym roku został oddany bloczek przy Traugutta 17 (Łącznie 10 mieszkań) oraz budynek na ulicy Partyzantów - 3 lub 4 mieszkania (strona aktualnie nie działa http://www.mieszkania.dg/).

Nie ma tego rzeczywiście specjalnie za dużo ale jednak smile2.gif

Ten post edytował Slyzaba śro, 17 sie 2011 - 19:33

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post
natalian
post pią, 09 wrz 2011 - 20:01
Post #32

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,773

CYTAT(Sebastian22 @ śro, 17 sie 2011 - 15:23) *
CYTAT(mgmisiek @ pon, 15 sie 2011 - 00:16) *

Byłem oglądać postępy budowy, powstaje dopiero pierwszy blok od ulicy, ale sama okolica nie za ciekawa, wąska uliczka i obok same stare kamienice lub bloki z eletrnitem....jak już miałbym wybierać to raczej w którymś w głębi działki....

Nie mam daleko, więc się przejdę z ciekawości zobaczyć.

Szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałam, że coś budują...

Ten post edytował natalian pią, 09 wrz 2011 - 20:02

+Quote Post
bzenek
post sob, 10 wrz 2011 - 13:31
Post #33

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

Ale tam powstanie tylko jeden budynek - ten który budują.
Nie będzie żadnych w głębi działki. smile.gif

Niefotrunne stwierdzenie "trzy niezależne segmenty" wynika z tego, że ten budowany blok będzie miał dwie dylatacje.

Ten post edytował bzenek sob, 10 wrz 2011 - 13:34

+Quote Post
Karolyfer
post czw, 15 wrz 2011 - 23:24
Post #34

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 944
GG: 5855609 status gadu-gadu
Tlen: zskywalker@o2.pl status tlen

Odniosę się do takiego drobnego ,ale istostnego, wydaje mi się, szczegółu bo w końcu nie kupuję się domu "na chwilę". Zastanawia mnie dla kogo projektują te domki architekci, dla przykładu weźmy domek wolnostojący z korzeńca. Cena metra x liczba metrów wychodzi koło 670 tys zł. I teraz pytanie, kto mając tyle pieniędzy albo zdecydowanie częściej kto będący w stanie spłacać taki kredyt ma jeden samochód a resztę rodziny wysyła autobusem do pracy/szkoły ? Jeden garaż i wąski podjazd przewidziano Ludzie w blokach mający świetny dostęp do komunikacji miejskiej mają już coraz częściej 2 i więcej samochodów w rodzinie, a ktoś kogo stać na kredyt z ratą pewnie koło 3000zl/mies będzie śmigał autobusem ze swojego wymarzonego domu... wink.gif Może przesadzam i się czepiam tongue.gif

+Quote Post
vacu
post pią, 16 wrz 2011 - 10:28
Post #35

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Karolyfer @ czw, 15 wrz 2011 - 22:24) *
Może przesadzam i się czepiam tongue.gif

Nie przesadzasz, czasami odwiedzam jedno z zamkniętych osiedli domków w regionie i mimo, że każda rodzina ma garaż (na jedno auto oczywiście) to ulice wyglądają jak na przeciętnym blokowisku (tak zapchane autami). Być może deweloperzy wychodzą z założenia, że jak wyłożysz taką gotówkę (lub zaciągniesz kredyt) to drugie auto trzeba będzie sprzedać lub na nie ci nie starczy wink.gif

+Quote Post
mgmisiek
post czw, 29 mar 2012 - 21:04
Post #36

UZYTKOWNIK

CYTAT(bzenek @ sob, 10 wrz 2011 - 14:31) *

Ale tam powstanie tylko jeden budynek - ten który budują.
Nie będzie żadnych w głębi działki. smile.gif

Niefotrunne stwierdzenie "trzy niezależne segmenty" wynika z tego, że ten budowany blok będzie miał dwie dylatacje.

A jednak budują tuż obok jakiś drugi budynek - w poprzek raczej i z dojazdem od Cieplaka. Nie wiem czy to też karoline-house - ale na stronie nic takiego nie podają więc to może być coś innego.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 11:11
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza