IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Dni Dąbrowy 2007. 1-3 czerwca Park Hallera
Dave
post pią, 01 cze 2007 - 16:20
Post #61

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

Eeeh, czemu w Sosnowcu? sad.gif
W D.G. naprawdę nie było gdzie? :/

PS. Dobiłem własnie 100-ki... postów oczywiście! wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
kursor
post pią, 01 cze 2007 - 23:47
Post #62

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 187

Witam!

Właśnie wrócilem takiej imprezy przy Dniach DG chyba jeszcze nie było !!!!!!!!

Super, idealnie !!!!!!! reggae, reggae, reggae

Show must go on!!!!!!!!

pozdro

+Quote Post
Tadzik
post sob, 02 cze 2007 - 08:49
Post #63

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 265

impreza fajna tylko na początku trochę przeraziła mnie średnia wieku. Później naszczęście małolaty się rozproszyli!
ogólnie trzeba przyznać że miejsce lepsze od zielonej.
Policja się trochę za dużo czepiała przecież wiadomo że jak jest taka impreza to ludzie chcą się też napić. Ale oczywiście jak zaczeli się napierdalać pod sceną to policji nie było. Jak zwykle :) !

kto jeszcze był ?

Ten post edytował Tadzik sob, 02 cze 2007 - 08:50

--------------------
.

+Quote Post
kursor
post sob, 02 cze 2007 - 09:21
Post #64

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

QUOTE(Tadzik @ Jun 2 2007, 8:49 ) *
Policja się trochę za dużo czepiała przecież wiadomo że jak jest taka impreza to ludzie chcą się też napić. Ale oczywiście jak zaczeli się napierdalać pod sceną to policji nie było. Jak zwykle :)

nie widziałem nic pod sceną tylko dwóch kolesiów dało sobie po strzale i było po sprawie reszta ich odciągnęła - muzyka reggae nie wyzwala agresji i o to chodzi

pozdro

+Quote Post
:)
post sob, 02 cze 2007 - 10:52
Post #65

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

moje oceny:

+ sama scena duzo lepsza niz dawniej
+ umiejscowienie - tym mnie pozytywnie zaskoczyli, spodziewalem sie ze ustawia jak zawsze na parkingu pod Nemo
+ wreszcie mozna bylo jakos odczuc w centrum ze sa dni miasta a nie tylko zobaczyc wracajace tlumy tongue.gif

- zakaz spozywania alkoholu pod scena. Coz to mialo byc? I tak tego nie upilnuja i wyganiali tylko niektorych pechowcow z konca i to najczesciej tych ktorzy pili sobie kulturalnie. Gdzie wlasciwie mzona bylo pic? Bo idzialem jak wypisywali mandat grupce ktora siedziala na lawce 10 m od ogrodka.
- duzo ludzi w parku, a malo pod scena
- i wreszcie najwiekszy dla minus - co bylo jasne oczywiscie od poczatku czyli wykonawcy reggae. Pewnie wielbiciele byli zachwyceni i zaraz niektorzy na mnie sie rzuca. Dla mnie bylo to jednak najwieksza ch***** w historii Dni DG i wolalem sobie pojsc na piwo do Partii tongue.gif I nie to ze wogole nie lubie reggae, nie slucham i nie lubie sie pobawic. Wczorajszy klimat wogole mi nie pasowal. Pewnie jakbym byl wieksza ekipa, porzadnie sie napil albo i cos jeszcze wink.gif to swietnie bym sie tam bawil heh. Ale tak to straszna nedza. Organizatorzy zapomnieli ze to Dni Miasta i impreza dla wszystkich a nie tylko dla najwiekszych fanow reggae. Co innego jakby dzisiaj bylo cos fajnego w nagrode dla reszty a tu znowu bedzie taka nedza.

--------------------

+Quote Post
ewistafo
post sob, 02 cze 2007 - 11:00
Post #66

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 301

No był, ale kluczył wśród tych z błędnym wzrokiem żeby go nie przyzdepneli. Reggae grały i owszem, pod sceną było chyba najlepiej, tylko te stragany odpustowe trochę. Bardziej by widział coś w rodzaju targu staroci, a przynajmniej także to. W sumie jak ktoś lubi reggae, piwo i stać w kolejce do kibla, było to zapewnione. Innych atrakcji nie zauważył, jeśli nie liczyć tych atrakcyjnych z długimi nogami i dekoltem.

+Quote Post
post sob, 02 cze 2007 - 11:57
Post #67

trzeba szczegolnie pogratulowac organizatorom zbajerowania nieswiadomych wladz, ze sie na takie gowno sie zgodzily.
Wyszla z tego impreza dla waskiej grupki osob i najeba*** reszty, ktorej bylo zupelnie obojetne kto i jak gra, byle sie naje***

Jeszcze raz brawa dla organizatorow ze zorganziowaly sobie imprezke za publiczne pieniadze tylko dla siebie, kumpli i waskiej grupki.

A dzisiaj ciag dalszy tego gowna. Blue Cafe najwyzej nadawal by sie na jakis support. I nikt mi nie wmowi ze pol roku to za malo zeby zalatwic kogos lepszego. Organizatorzy dali po prostu d*** i urzadzili nam najgorsza ch**** w historii DG

Mod: Nie za dużo tych kropek tongue.gif ?

Ten post edytował pulsatilla1214 sob, 02 cze 2007 - 12:15

--------------------

+Quote Post
Bartek
post sob, 02 cze 2007 - 12:54
Post #68

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

pulsatilla1214, ciiicho tongue.gif Uśmieszek ma pewnie kaca i dlatego tak narzeka ;-)

+Quote Post
post sob, 02 cze 2007 - 12:56
Post #69

wlasnie nieprawda. Jakbym sie duuuuzo napil to pewnie by mi sie podobalo wink.gif

--------------------

+Quote Post
savalas
post sob, 02 cze 2007 - 13:55
Post #70

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

QUOTE(olo @ May 31 2007, 22:49 ) *
Savalas, obawiam się, że jesteś ignorantem. Utkwiłeś w miejscu i nie masz pojęcia jak rozwija się muzyka REGGAE . Mówiąc najkrócej jak można. Cała wspólczesna muzyka rockowa ma korzenie w rock&rollu i takich sław jak choćby Bill Haley. Muzyka reggae zaś, ma korzenie w tzw. roots reggae. Rock&roll się rozwinął i rozwija i nadal, szufladkowcy pakują go do coraz to inych szufladek, którym nadają nazwy: havy metal, black metal, punk rock, soft rock itd itp. Roots reggae naczelnego ideologa Rastafarai Marleya również się rozwinęło i wykorzystuje trendy tak jak to się ma w pop muzyce . Powstał Dub, Dance Hall, Raga i inne pokrewne gałęzie mające jednak wspólne korzenie (roots). I to własnie ROOTS łączy pulsację, której Ty nie rozumiesz. Masz prawo nie rozumieć, ale nie masz prawa wyśmiewać. A co ma wspólnego Mazowsze z murzynem? odpowiadam FOLK. Definicja słowa FOLK w Wikipedii

co nie zmienia faktu że owe gwiazdeczki które wczoraj wystąpiły w dg, mają tak słaby poziom, że wole iść w niedziele na wodeckiego. Przecież oni niemają nawet poczucia rytmu w swoim raggowaniu

+Quote Post
post sob, 02 cze 2007 - 14:21
Post #71

QUOTE(picaro @ May 15 2007, 9:26 ) *
A i jeszcze jedno podpita publicznośc, to się bawi przy wszytskim i gwarantuję, że nawet przy reggae poskaczą i starsi i młodsi (ta muza buja) biggrin.gif

czyli juz wystarczy zrobic pijackie igrzyska i wszyscy powinni byc happy?

Na takie cos to szkoda kasy i jesli za rok ma byc podobnie to lepiej sobie darowac i nie robic drugi raz pogrzebu tej imprezie.
Pozostalo jeszcze dzisiaj zaprosic mieszkancow na stype.

Bardzo podupadla ranga i jakosc Dni DG. Teraz to spokojnie juz mozna sie rownac z Bedzinem. Szczescie ze u nas nie ma zamku bo mielibysmy jeszcze coroczny szturm rycerzy heh

--------------------

+Quote Post
savalas
post sob, 02 cze 2007 - 14:49
Post #72

UZYTKOWNIK

no imprezy tematyczne z zespołami które interesują 5 osób na krzyż to można w klubach robić, a nie jako koncert główny, albo na małej scenie. A jak już ma być reagge to niech ktoś się chociaż na solar wybierze przed koncertem.

+Quote Post
michu
post sob, 02 cze 2007 - 16:43
Post #73

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

muzyka - kwestia gustu, na ósmy cud świata nie liczyłem bo imprezy typu dni miasta mają swoja specyfikę, ale wydawało mi się, że publika pod sceną sie nieźle bawiła. Co do zespołów to na Libero nie zdązyłem więc się nie wypowiadam, konopiansi jak dla mnie w porządku (ale gościa od nagłośnienia bym rozstrzelał), Managa mi nie podeszła (moze za krótko grają i duzo przed nimi), Vavamuffin - nieźle, chociać jak byli mniej znani grali lepsze koncerty.
Organizacyjnie - przegięcie z nadgorliwą ochroną, nie wiem, czy w przyszłym roku -o ile lokalizacja pozostanie- mieszkańcy ul. Królowej Jadwigi nie oprotestują, bo po 22 było głośno.

Najlepiej się udała imoreza w Nietoperzu - szkoda , że musiałem po 1 wracać do domu....

+Quote Post
post sob, 02 cze 2007 - 22:48
Post #74

organizatorzy chyba przewidzieli pogode tongue.gif

ale i tak az przykro ze tak teraz leje, przed chwila chyba skonczyly sie sztuczne ognie

--------------------

+Quote Post
savalas
post sob, 02 cze 2007 - 23:30
Post #75

UZYTKOWNIK

przecież to tradycja że w dg na dni dąbrowy pada, za to na boże ciało jest upał hahahaha

+Quote Post
jaro36
post nie, 03 cze 2007 - 11:01
Post #76

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 400

Dni Miasta kilka plusów i minusów -duzy plus to lokalizacja naprawde ktos wrescie pomysla aby przeniesc z Zielonej do Centrum biggrin.gif jesli chodzi o czesc artystyczna pozostawia wiele do zyczenia jesli chodzi o wykonawców ale napewno wiele osób bylo zadowolonych smile.gif wielki minus komandosi z napisem ochrona na plecach nie wiem zart czy co ohmy.gif drugi wielki minus pijana mlodziez w wieku 15-18 lat poprostu brak jakiej kolwiek kontroli jesli chodzi o sprzedaz alkoholu nieletnim i rzucanie butelkami po piwie gdzie popadnie

+Quote Post
wykształciuch
post nie, 03 cze 2007 - 11:58
Post #77

AdminAdminów:)
**

Nr użytkownika: 236

a mnie tam sie podobało, bez porównania z innymi burackimi "dniami" na zielonej, muzyka 1.06 extra, nie jakies głupie dicho czy inny wodecki. Ochrony było sporo i BARDZO DOBRZE - pijane dzieciory wylatywały jak z procy. Ja sobie przyniosłem piwka w plecaku i nikt sie nie czepiał. 2 i 3 06 olewam bo to już straszne badziewie. Brawa dla ograznizatorów za 1.06. pozdro

+Quote Post
Arbas
post nie, 03 cze 2007 - 12:38
Post #78

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Szanowni Organizatorzy!
Zlitujcie się nad okolicznymi mieszkańcami!
Imprezy na Zielonej nikomu nie zakłócały spokoju.

Może w przyszłym roku zaangażować jasnowidza, który podpowie termin, lokalizację i przepowie pogodę?

+Quote Post
ewistafo
post nie, 03 cze 2007 - 13:51
Post #79

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 301

Wykształciuch-burackie to jest przynoszenie piwa w plecaku, napić się można i powinno normalnie a nie z papierowej torebki, tylko tak można się nauczyć kultury picia, gdyby nie było na takich imprezach nawalonych, zaczepliwych gówniarzy to i ochroniarze by się nie czepiali piwoszy, a ludzie się bawili a nie szukali chryi.
Lokalizacja dobra, nie ma co jęczeć żeby na przyszły rok zrobić to na Marsie, może właśnie przeniesienie Dni Dąbrowy do centrum trochę ukulturalni tą imprezę i wciągnie szersze grono mieszkańców do zabawy i wypoczynku skupiając ich chociaż trochę wokół Miasta.

+Quote Post
post nie, 03 cze 2007 - 14:01
Post #80

a nikt nie napisal jak bylo wczoraj. Nikt z was nie byl? tongue.gif
pewnie nieudane przez pogode

--------------------

+Quote Post

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:38
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza