![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(olo) QUOTE(tomasz sołtysik) To jest właśnie nasze polskie piekiełko!!!
Olo i Dejmon - oceniacie innych podług siebie???? Panie Sołtysik, pytanie godne pana przewodniczącego Leppera. QUOTE(tomasz sołtysik) Pan mnie OBRAŻA obrzucając inwektywami, bo za takie uważam porównanie z Panem Lepperem...
Olo nie przyrównał toso jako osoby do Leppera, tylko PYTANIE, które zadał. To tylko tak gwoli ścisłości i aby skłonić do głębszego zastanowienia się nad sensem niektórych zdań... |
|
|
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
QUOTE(pozdrawiam) No to ja mam generalnie jedno pytanie czemu Pan nie startuje w wyborach na prezydenta DG. Jak narazie tylko H. Zaguła i Pan mają jakiekolwiek rozeznanie w naszej polityce. Reszta to pozwolę sobie powiedzieć amatorzy. Jakieś rozgywki w SLD czy jest jakiś inny powód.
powodów jest kilka: te najważniejsze są natury politycznej i nie są zależne ode mnie: 1. o pierwszym wspomniałeś - po wyborach samorządowych w roku 2002 znaczna część środowisk SLD-owskich obarczyła mnie odpowiedzialnością za porażke w wyborach prezydenckich (skądinąd byłem szefem sztabu i nigdy się od tej odpowiedzialności nie uciekałem, choć dalej uważam, że przyczyny tej porażki były o wiele bardziej złożone, niż tylko błędy sztabu wyborczego), 2. po 4 latach oblewania pomyjami poprzedniego Zarządu przez ludzi Talkowskiego, co nieco się i do mnie przykleiło, więc zanim nie oczyszczę się do końca z tego główna to wystawianie się na cel w wyborach prezydenckich jest bez sensu ![]() 3. uważam, że lewica ma lepszego ode mnie kandydata, Zbyszek Podraza na pewno ma większe poparcie wśród mieszkańców Dąbrowy, a poza tym całkiem niezłe doświadczenie (był dyrektorem Szpitala, radnym Rady Miejskiej, Sejmiku Wojewódzkiego, wiceministrem zdrowia, drugą kadencję jest już posłem), na pewno ma też mniej "burzliwy" charakter ode mnie ![]() no i przychodzi czas na powód natury osobistej: 4. cenię sobie prywatność, której niestety prezydent miasta ma bardzo mało... pozdrawiam ps. please jestem tomek, toso a nie "Pan" |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tomek skoro masz dojscie do z. podrazy to zapros go na forum - chetnie uslysze co ten kandydat w sprawie miasta ciekawego ma do powiedzenia/
sorki - dopiero teraz zauwazylem ze z podraza dziala w innym watku :) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
QUOTE(tomasz sołtysik) hehehe taki już burzliwy jestem
![]() peace shalom |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
4. cenię sobie prywatność, której niestety prezydent miasta ma bardzo mało... Ale szczęśliwie dla Ciebie ten stołek na najbliższe 4 lata już zajęty. Na radnego nie kandydowałeś. SLD chyba przetrwało złą passę w DG. Czy w zwiąku z tym, masz jakies plany związane z administracją pana Podrazy (i dające więcej prywatności) ? Może naczelnik Wydziału Edukacji ? Może nowy rzecznik prasowy ? Może... Ten post edytował bzenek pon, 27 lis 2006 - 01:32 |
|
|
![]()
|
Guests ![]() |
bzenek:
naczelni wydziału edukacji: nie rzecznik prasowy: nie innych planów też na razie nie mam ale jestem do dyspozycji Pana Prezydenta ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
@bzenek, tomek: a ja myslalem ze pan Podraza obiecal otwarte konkursy na stanowiska... czy ja tkwie w bledzie?
rozumiem tomek, ze masz kontakty, jestes bylym radnym itp ale to nie powinno przesadzac, ze na dzien dobry dostaje sie nominacje za bycie znajomym - w takim konkursie oczywiscie twoje doswiadczenie by bylo atutem. I tego powinnismy sie trzymac a nie rozdawania stolkow na lewo i prawo! Mam nadzieje Tomek ze ustosunkujesz sie do tego powyzej oraz do nastepujacych pytan: 1) kto finansowal wydanie i kolportaz gazetki przeglad Talkowskiego oraz ulotki w przeddzien II tury-tej o Meresie? bo rozumiem, ze naklad byl calkiem calkiem - do tego dochodza koszty druku i kolportazu (jako takiego) - czy czasem "zyczliwy" po cichu nie sfinasowal Twoich artykulow (chyba sie domyslasz kogo mam na mysli ![]() 2) jaki miales biznes by opublikowac artykulu o odsunieciu tala od stolka oraz w przekonywaniu ludzi by w 2 turze oddali glos nie na meresa tylko na podraze? bo jesli w pk 1 odpisales ze to zrobiles za swoja kaske - to musisz miec niezly powod by wydac kilka tys PLNow na "czarny PR" dla pana Z. Podraze. (nie mow ze zrobiles to dla mieszkancow bo nie uwierze ![]() 3) czy dzialales w sztabie wyborczym p. Podrazy - jesli tak to co w nim robiles? mam nadzieje ze sie wypowiesz w tych kwestiach - bo jestem ogromnie ciekaw :)) pozdr Ten post edytował Hator pon, 27 lis 2006 - 14:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
Guests ![]() |
Hator: nikt nikomu ni rozdaje stołków, a przynajmniej nie mnie;) zgadzam się z Tobą, że nabór na stanowiska winien być przejrzysty i oparty o kompetencje, ale myślę, że Prezedent ma prawo sobie wybrać pewne grono współpracowników, do których ma zaufanie, co ich oczywiście nie zwalnia z kryterium kompetencyjności,
1) druk i kolportaż obu gazetek finansowałem osobiście, nikt życzliwy mnie w tym nie wspomógł, ale po druku PT miałem oferty jego odkupienia hehehe 2) nie miałem w tym żadnego interesu poza szczerym przekonaniem, że Talkowski niszczy Dąbrowę, a Meres wziął na siebie garb najgorszych szumowin... oraz przekonania, że Podraza jest najlepszym kandydatem na Prezydenta Miasta, 3) nie byłem członkiem sztabu wyborczego Podrazy, byłem szefem sztabu wyborczegi LiD w wyborach do Rady Miejskiej, działały dwa oddzielne sztaby jeden prezydencki a drugi właśnie do wyborów radnych |
|
|
![]()
|
|
jesli jest tak jak piszesz to dabrowiacy winni Ci sa pomniku
PS moze badanie wariografem ? ![]() pozdr :) -------------------- |
|
|
![]()
|
Guests ![]() |
Hator: pomniku nie oczekuje, jestem politykiem i z oczywistych względów walczyłem aby kandydat mojego ugrupowania wygrał wybory, do tego doszło szczere przeświadczenie, że Podraza jest najlepszym kandydatem ot wszystko
dżentelmeni ni dyskutują o pieniądzach, a już szczególnie na forum hahaha jeśli kiedyś się spotkamy to Ci powiem ile wydałem na gazetki pzdr |
|
|
![]()
|
|
ok - 3mam za slowo :)
ewentualnie mozesz napisac na PM :) ![]() pozdr :) Ten post edytował Hator pon, 27 lis 2006 - 21:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: sob, 07 paź 06 Nr użytkownika: 226 ![]() |
Panie Tomaszu bardzo walczył pan o prawde bo jak pan powiedzaił prawda jest prawdą a kłamstwo kłamstwem. Prosze nas poinformaoać jak sie zakończyło postępowanie przeciwko panu o niegospodarność i malwersacje(tak a prpos żeby wyprostować ulotki :)
|
|
|
![]()
|
Guests ![]() |
jeśli chodzi o malwersacje to nigdy takowego nie było
![]() a jeśli chodzi o śledztwo, w którym postawiono mi zarzut niegospodarności to jeszcze się ono nie skończyło i nie widzę nadzeji, żeby się szybko skończyło:( gdyż od roku prokuratura w tej sprawie nie dokonała ŻADNEJ czynności, pomimo moich wielokrotnych ponagleń i skarg w tym przedmiocie... mogę za to powiedzieć jak się ono skończy: umorzeniem przez prokuraturę albo uniewinnieniem przez sąd ![]() Ten post edytował tomasz sołtysik śro, 29 lis 2006 - 14:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: pon, 22 wrz 03 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 22 ![]() |
Mam pytanie (oczywiście do toso):
Jak to jest, że wyciąga się sprawę sztucznego zatrudnienia Pana Bobera w MOPS-ie, a przemilcza się sprawę analogicznego zatrudnienia w MZBM-ie Pana Łukasika? Przecież przez długi czas był gł. specjalistą ds. restrukturyzacji (tzn. nic nie robił)... |
|
|
![]()
|
Guests ![]() |
szarisz: z jednej strony nie podoba mi się kiedy zatrudnia się radnych w miejskich jednostkach, z drugiej jednak trudno Łukasikowi - wieloletniemu dyrektorowi MZBM-u odmówić wiedzy i doświadczenia w tym zakresie, wg mnie sprawą powinien zająć się ustawodawca wprowadzając dalsze ograniczenia: np. zakaz zatrudniania w jednostkach miejskich i spółkach z udziałem gminy radnych oraz zakaz awansowania radnych, którzy już tam pracują w momencie obejmowania mandatu
ps. a tak na marginesie to restrukturyzacja MZBM-u jest konieczna ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 77 Dołączył: sob, 04 lis 06 Nr użytkownika: 261 ![]() |
|
|
|
![]()
|
Guests ![]() |
nie kłocić sie proszę, bo choć forum jest wszystkich to ten temat mój
![]() peace |
|
|
![]()
|
|
tomek - przez twoj post srworzyla sie nowa podstrona i nie wiem czy ":)" przeczytal moj post :)
pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
tomek - przez twoj post srworzyla sie nowa podstrona i nie wiem czy ":)" przeczytal moj post :) pozdr spokojnie nic mi nie umknie :) tak samo jak przerwy w "uslugach" toso. Ostatnia to chyba prawie 2 lata. A wielka szkoda ![]() Ale oczywiscie to wylacznie Jego sprawa kiedy ma ochote cos tutaj napisac i nic nam do tego -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
ale robice off topic. ToSo na pewno Wam z tym nie pomoze
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:32 |