IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tomasz Sołtysik do usług;)
Dejmon
post pią, 15 wrz 2006 - 18:18
Post #61

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 125

QUOTE(olo)
QUOTE(tomasz sołtysik)
To jest właśnie nasze polskie piekiełko!!!
Olo i Dejmon - oceniacie innych podług siebie????

Panie Sołtysik, pytanie godne pana przewodniczącego Leppera.

QUOTE(tomasz sołtysik)
Pan mnie OBRAŻA obrzucając inwektywami, bo za takie uważam porównanie z Panem Lepperem...

Olo nie przyrównał toso jako osoby do Leppera, tylko PYTANIE, które zadał. To tylko tak gwoli ścisłości i aby skłonić do głębszego zastanowienia się nad sensem niektórych zdań...
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post sob, 16 wrz 2006 - 09:47
Post #62

Guests

QUOTE(pozdrawiam)
No to ja mam generalnie jedno pytanie czemu Pan nie startuje w wyborach na prezydenta DG. Jak narazie tylko H. Zaguła i Pan mają jakiekolwiek rozeznanie w naszej polityce. Reszta to pozwolę sobie powiedzieć amatorzy. Jakieś rozgywki w SLD czy jest jakiś inny powód.

powodów jest kilka:
te najważniejsze są natury politycznej i nie są zależne ode mnie:
1. o pierwszym wspomniałeś - po wyborach samorządowych w roku 2002 znaczna część środowisk SLD-owskich obarczyła mnie odpowiedzialnością za porażke w wyborach prezydenckich (skądinąd byłem szefem sztabu i nigdy się od tej odpowiedzialności nie uciekałem, choć dalej uważam, że przyczyny tej porażki były o wiele bardziej złożone, niż tylko błędy sztabu wyborczego),
2. po 4 latach oblewania pomyjami poprzedniego Zarządu przez ludzi Talkowskiego, co nieco się i do mnie przykleiło, więc zanim nie oczyszczę się do końca z tego główna to wystawianie się na cel w wyborach prezydenckich jest bez sensu wink.gif
3. uważam, że lewica ma lepszego ode mnie kandydata, Zbyszek Podraza na pewno ma większe poparcie wśród mieszkańców Dąbrowy, a poza tym całkiem niezłe doświadczenie (był dyrektorem Szpitala, radnym Rady Miejskiej, Sejmiku Wojewódzkiego, wiceministrem zdrowia, drugą kadencję jest już posłem), na pewno ma też mniej "burzliwy" charakter ode mnie wink.gif

no i przychodzi czas na powód natury osobistej:
4. cenię sobie prywatność, której niestety prezydent miasta ma bardzo mało...
pozdrawiam
ps. please jestem tomek, toso a nie "Pan"

+Quote Post
Hator
post sob, 16 wrz 2006 - 21:37
Post #63

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

tomek skoro masz dojscie do z. podrazy to zapros go na forum - chetnie uslysze co ten kandydat w sprawie miasta ciekawego ma do powiedzenia/

sorki - dopiero teraz zauwazylem ze z podraza dziala w innym watku :)

--------------------

+Quote Post
olo
post nie, 17 wrz 2006 - 18:36
Post #64

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

QUOTE(tomasz sołtysik)
hehehe taki już burzliwy jestem wink.gif
peace

shalom

+Quote Post
bzenek
post pon, 27 lis 2006 - 01:32
Post #65

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

QUOTE(tomasz sołtysik @ Sep 16 2006, 10:47 AM) *
4. cenię sobie prywatność, której niestety prezydent miasta ma bardzo mało...

Ale szczęśliwie dla Ciebie ten stołek na najbliższe 4 lata już zajęty. Na radnego nie kandydowałeś. SLD chyba przetrwało złą passę w DG.
Czy w zwiąku z tym, masz jakies plany związane z administracją pana Podrazy (i dające więcej prywatności) ?
Może naczelnik Wydziału Edukacji ?
Może nowy rzecznik prasowy ?
Może...

Ten post edytował bzenek pon, 27 lis 2006 - 01:32

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post pon, 27 lis 2006 - 11:38
Post #66

Guests

bzenek:
naczelni wydziału edukacji: nie
rzecznik prasowy: nie

innych planów też na razie nie mam

ale jestem do dyspozycji Pana Prezydenta wink.gif

+Quote Post
Hator
post pon, 27 lis 2006 - 14:55
Post #67

FdZD

@bzenek, tomek: a ja myslalem ze pan Podraza obiecal otwarte konkursy na stanowiska... czy ja tkwie w bledzie?
rozumiem tomek, ze masz kontakty, jestes bylym radnym itp ale to nie powinno przesadzac, ze na dzien dobry dostaje sie nominacje za bycie znajomym
- w takim konkursie oczywiscie twoje doswiadczenie by bylo atutem. I tego powinnismy sie trzymac a nie rozdawania stolkow na lewo i prawo!

Mam nadzieje Tomek ze ustosunkujesz sie do tego powyzej oraz do nastepujacych pytan:

1) kto finansowal wydanie i kolportaz gazetki przeglad Talkowskiego oraz ulotki w przeddzien II tury-tej o Meresie? bo rozumiem, ze naklad byl calkiem calkiem - do tego dochodza koszty druku i kolportazu (jako takiego) - czy czasem "zyczliwy" po cichu nie sfinasowal Twoich artykulow (chyba sie domyslasz kogo mam na mysli tongue.gif ) ?

2) jaki miales biznes by opublikowac artykulu o odsunieciu tala od stolka oraz w przekonywaniu ludzi by w 2 turze oddali glos nie na meresa tylko na podraze? bo jesli w pk 1 odpisales ze to zrobiles za swoja kaske - to musisz miec niezly powod by wydac kilka tys PLNow na "czarny PR" dla pana Z. Podraze. (nie mow ze zrobiles to dla mieszkancow bo nie uwierze tongue.gif )

3) czy dzialales w sztabie wyborczym p. Podrazy - jesli tak to co w nim robiles?

mam nadzieje ze sie wypowiesz w tych kwestiach - bo jestem ogromnie ciekaw :))
pozdr

Ten post edytował Hator pon, 27 lis 2006 - 14:59

--------------------

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post pon, 27 lis 2006 - 21:06
Post #68

Guests

Hator: nikt nikomu ni rozdaje stołków, a przynajmniej nie mnie;) zgadzam się z Tobą, że nabór na stanowiska winien być przejrzysty i oparty o kompetencje, ale myślę, że Prezedent ma prawo sobie wybrać pewne grono współpracowników, do których ma zaufanie, co ich oczywiście nie zwalnia z kryterium kompetencyjności,
1) druk i kolportaż obu gazetek finansowałem osobiście, nikt życzliwy mnie w tym nie wspomógł, ale po druku PT miałem oferty jego odkupienia hehehe
2) nie miałem w tym żadnego interesu poza szczerym przekonaniem, że Talkowski niszczy Dąbrowę, a Meres wziął na siebie garb najgorszych szumowin... oraz przekonania, że Podraza jest najlepszym kandydatem na Prezydenta Miasta,
3) nie byłem członkiem sztabu wyborczego Podrazy, byłem szefem sztabu wyborczegi LiD w wyborach do Rady Miejskiej, działały dwa oddzielne sztaby jeden prezydencki a drugi właśnie do wyborów radnych

+Quote Post
Hator
post pon, 27 lis 2006 - 21:14
Post #69

FdZD

jesli jest tak jak piszesz to dabrowiacy winni Ci sa pomniku
PS moze badanie wariografem ? tongue.gif -troche ciezko mi uwierzyc, ze mozna tak idealistycznie laczyc sprawy przekonan i ponosic jeszcze z tego tytulu wydatki - ile Cie te obie ulotki kosztowaly - mozesz napisac?
pozdr :)

--------------------

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post pon, 27 lis 2006 - 21:25
Post #70

Guests

Hator: pomniku nie oczekuje, jestem politykiem i z oczywistych względów walczyłem aby kandydat mojego ugrupowania wygrał wybory, do tego doszło szczere przeświadczenie, że Podraza jest najlepszym kandydatem ot wszystko
dżentelmeni ni dyskutują o pieniądzach, a już szczególnie na forum hahaha jeśli kiedyś się spotkamy to Ci powiem ile wydałem na gazetki

pzdr

+Quote Post
Hator
post pon, 27 lis 2006 - 21:33
Post #71

FdZD

ok - 3mam za slowo :)
ewentualnie mozesz napisac na PM :) tongue.gif

pozdr
:)

Ten post edytował Hator pon, 27 lis 2006 - 21:34

--------------------

+Quote Post
jacu007
post pon, 27 lis 2006 - 22:11
Post #72

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 226

Panie Tomaszu bardzo walczył pan o prawde bo jak pan powiedzaił prawda jest prawdą a kłamstwo kłamstwem. Prosze nas poinformaoać jak sie zakończyło postępowanie przeciwko panu o niegospodarność i malwersacje(tak a prpos żeby wyprostować ulotki :)

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post śro, 29 lis 2006 - 14:57
Post #73

Guests

jeśli chodzi o malwersacje to nigdy takowego nie było wink.gif
a jeśli chodzi o śledztwo, w którym postawiono mi zarzut niegospodarności to jeszcze się ono nie skończyło i nie widzę nadzeji, żeby się szybko skończyło:( gdyż od roku prokuratura w tej sprawie nie dokonała ŻADNEJ czynności, pomimo moich wielokrotnych ponagleń i skarg w tym przedmiocie...
mogę za to powiedzieć jak się ono skończy: umorzeniem przez prokuraturę albo uniewinnieniem przez sąd laugh.gif

Ten post edytował tomasz sołtysik śro, 29 lis 2006 - 14:58

+Quote Post
szarisz
post sob, 02 gru 2006 - 14:03
Post #74

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 22

Mam pytanie (oczywiście do toso):
Jak to jest, że wyciąga się sprawę sztucznego zatrudnienia Pana Bobera w MOPS-ie, a przemilcza się sprawę analogicznego zatrudnienia w MZBM-ie Pana Łukasika? Przecież przez długi czas był gł. specjalistą ds. restrukturyzacji (tzn. nic nie robił)...

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post sob, 02 gru 2006 - 16:27
Post #75

Guests

szarisz: z jednej strony nie podoba mi się kiedy zatrudnia się radnych w miejskich jednostkach, z drugiej jednak trudno Łukasikowi - wieloletniemu dyrektorowi MZBM-u odmówić wiedzy i doświadczenia w tym zakresie, wg mnie sprawą powinien zająć się ustawodawca wprowadzając dalsze ograniczenia: np. zakaz zatrudniania w jednostkach miejskich i spółkach z udziałem gminy radnych oraz zakaz awansowania radnych, którzy już tam pracują w momencie obejmowania mandatu

ps. a tak na marginesie to restrukturyzacja MZBM-u jest konieczna wink.gif i jak mało kto Łukasik nadałby się do tego - wiem, że ma w tym zakresie opracowane konkretne propozycje zmian, więc chyba jednak coś na tym stanowisku zrobił

+Quote Post
PICK
post nie, 03 gru 2006 - 19:56
Post #76

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 261

QUOTE(tomasz sołtysik @ Nov 27 2006, 09:38 AM) *
bzenek:
naczelni wydziału edukacji: nie
rzecznik prasowy: nie

innych planów też na razie nie mam

ale jestem do dyspozycji Pana Prezydenta wink.gif

Panie Prezydencie jak zawsze biggrin.gif

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post nie, 03 gru 2006 - 21:45
Post #77

Guests

nie kłocić sie proszę, bo choć forum jest wszystkich to ten temat mój wink.gif

peace

+Quote Post
Hator
post nie, 03 gru 2006 - 23:32
Post #78

FdZD

tomek - przez twoj post srworzyla sie nowa podstrona i nie wiem czy ":)" przeczytal moj post :)
pozdr

--------------------

+Quote Post
post pon, 04 gru 2006 - 11:36
Post #79

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

QUOTE(Hator @ Dec 3 2006, 11:32 PM) *
tomek - przez twoj post srworzyla sie nowa podstrona i nie wiem czy ":)" przeczytal moj post :)
pozdr

spokojnie nic mi nie umknie :)

tak samo jak przerwy w "uslugach" toso. Ostatnia to chyba prawie 2 lata. A wielka szkoda sad.gif
Ale oczywiscie to wylacznie Jego sprawa kiedy ma ochote cos tutaj napisac i nic nam do tego

--------------------

+Quote Post
post pon, 04 gru 2006 - 16:04
Post #80

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

ale robice off topic. ToSo na pewno Wam z tym nie pomoze

--------------------

+Quote Post

11 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza