IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 8 9 10 11 >  
Reply to this topicStart new topic
> Tomasz Sołtysik do usług;)
tomasz sołtysik
post wto, 21 gru 2010 - 13:28
Post #181

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 4,239

CYTAT(rouse @ wto, 21 gru 2010 - 11:43) *
To, że Pan T. Sołtysik od grudnia 2006 roku jest prezesem miejskiego przedsiębiorstwa MZUM i z tego tytułu osiąga duże dochody nie zwalnia go od odpowiedzialności mówienie prawdy.
Poza tym informację prezentowane na forum ( nawet te bardzo krytyczne) mogą być bardzo pomocne przy podejmowaniu dalszych decyzji przez Pana Prezesa

tak sobie myślę, że odpowiedzialność za mówienie prawdy w żaden sposób nie jest związana ze stanowiskiem ani wysokością wynagrodzenia tylko ze zwykłym poczuciem przyzwoitości wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
GniecionY
post wto, 21 gru 2010 - 14:48
Post #182

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 36

CYTAT(Master @ wto, 21 gru 2010 - 13:39) *
a moze gnieciony i bartek zauwazą ze w DG jak co roku, ulice są lepiej odsniezone niz w innych miastach ???????? czy to tak trudno zauwazyc ???? a swoja drogą jak jest zima to musi byc zimno. tyle w temacie

Tak na pewno lepiej niż sosnowiec, ale nie zgodnie z wyznaczonymi samemy sobie standardami w zarządzeniu. Po co pisać zarządzenia które są martwe. Zamiast opisywać wszystko szczegółowo w zarządzeniu nazywając to likwidacją skutków zimy, należało napisać krótko że miasto będzie łagodzić skutki zimy, a nie je likwidować.
Jednocześnie pragnę zauważyć, że w tym roku odcinek DW910 na terenie m. Będzin jest o wiele lepiej utrzymany, niż jego przedłużenie czyli ul. Sobieskiego.
Drogi DK 94 i DK1 są o wiele gorzej utrzymane niż odcinki tych samych dróg utrzymywane przez GDDKiA, która nie ma żadnej drogi w woj. śląskim w I standardzie odśnieżania (najwyżej II).

ps. Przykładowo w dniu wczorajszym tj. 20.12.2010 r. widziłem na odcinku DK 1 od gr. m Sosnowiec do Ząbkowic czyli utrzymywanym przez GDDKiA pług wirnikowy który poszerzał pobocza. A na Naszej DK 94 (utrzymywanej w I standardzie) w dniu wczorajszym nawet lini krawędziowej nie było widać.

+Quote Post
mały
post wto, 21 gru 2010 - 15:18
Post #183

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 370

Mieszkam w Ujejscu i codziennie jeżdżę DK1 w stronę Tychów. W poprzednich latach odcinek odśnieżany przez miasto miał się zdecydowanie lepiej niż odc. odśnieżany przez Gdakę. Niestety w tym roku jest odwrotnie. W zeszłym tygodniu przez kilka dni utrzymywała się warstwa lodu na drodze. Dopiero odwilż pomogła. Co do reszty dróg, to codziennie jeżdżę od Gliwic po Dąbrowę i nie widzę jakiś wielkich różnic ani in plus ani in minus. A co do wątku, to też myślę, że powinniście trochę odpuścić. Można grzecznie zapytać, skomentować, ale po co tyle złośliwości i napinania się. Nie zniżajmy się do poziomu forum onetu.

+Quote Post
Bartek
post wto, 21 gru 2010 - 20:15
Post #184

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

CYTAT(Mick @ wto, 21 gru 2010 - 09:55) *
@ Bartek
Ja mogę się mylić, a może jestem starej daty, ale wg mnie jak ktoś występuje na forum pod własnym nazwiskiem, to może dobrze byłoby mu nieco odpuścić i nie stosować metod rodem z forum onet.pl. Czy jest to Tomasz Sołtysik, czy Andrzej Bęben, czy egzotyczny kandydat na PM jak-mu-tam. Albo Piotrek Drygała.

Co prawda do tego ostatniego pisałem:
"Poza tym to nie jest nk.pl i tu pod nazwiskiem wypowiadać się nie trzeba. To, że w pełni siebie identyfikujesz to żadna odwaga, tylko kampania wyborcza wg mnie."
I może bym się tego trzymał, gdyby Sołtysik nie wypowiadał się w "swoim" topicu, ale w jakimś innym. Mówimy o PPP, MKS, KZK GOP, MZUM - ok, buch mu między oczy - po co się pchał ze swoim zdaniem. Ale tu ?? - założył sobie temat, żeby cośtam komuśtam przekazać, no to po co się tak czepiać?

Rzecz w tym, że o ile Ty możesz napisać co tylko Ci się podoba, możesz się bronić na 1000 różnych, czasem brutalnych sposobów, to ktoś, kto używa własnego nazwiska już nie. Bo to co napisze przyklei się do niego nie tylko na tym forum.
I taka nierówna dyskusja jest bez sensu.

Nierówna dyskusja? Skoro odważył się zarejestrować tutaj z imienia i nazwiska to musiał brać pod uwagę to, że nie każdy będzie go klepał po ramieniu i bawił się w prywatnego adwokata, udawał że w mieście jest tak pięknie jak niektórzy tutaj starają się nam wszystkim wmówić.

Odśnieżanie leży, przejedz się np. 5 godzin po opadzie śniegu na drogi poza centrum miasta i sprawdź czy widać to że jechał pług. Oczywiście wybierz te drogi które mają najwyższą kategorię odśnieżania.

Ba! Nie mówię tutaj już o chodnikach np. centrum plac od strony DH Społem, to jak wygląda dojście na przystanek woła o pomstę do nieba. Przykładów można mnożyć setki, czekam tylko na pierwszy większy opad i wybiorę się na miasto z aparatem, żeby pokazać jak miasto koordynuje i kontroluje firmę która odśnieża.

Oczywiście tłumaczenie, że sól nie rozpuszcza od -10 to takie tłumaczenie się... "nie zrobiłem pracy domowej bo pies mi zjadł zeszyt"

PS. Nie wyskakujcie z tym, że inne miasta mają gorzej. To nie powinno nas interesować, płacicie podatki to wymagajcie.

+Quote Post
GniecionY
post wto, 21 gru 2010 - 23:27
Post #185

UZYTKOWNIK
**

CYTAT(mały @ wto, 21 gru 2010 - 17:18) *
A co do wątku, to też myślę, że powinniście trochę odpuścić. Można grzecznie zapytać, skomentować, ale po co tyle złośliwości i napinania się. Nie zniżajmy się do poziomu forum onetu.

Ja na pewno nie jestem złośliwy i szanuje Tomka Sołtysika (mimo że bardziej niż na zarządzaniu drogami zna się on na zarządzaniu nieruchomościami). wink.gif

Pisze tylko o zauważalnych faktach.

Jeśli naszego miasta nie stać na I standard odśnieżania na DK 1 i DK 94 to napisać w durnym zarządzeniu II standard. Jeśli nie stać na utrzymanie części dróg w II standardzie to napisać że będzie III.
A jeśli są siły i środki to czemu tego sie nie robi zgodnie ze standardami????

Obiecać tyle ile miasto jest w stanie dać mieszkańcom.

A po zimie ktoś zrobi podsumowanie i pochwali się że 15 km dróg było w I standardzie zimowego utrzymania, co będzie oczywiście nieprawdą.

+Quote Post
RzeckiDG
post sob, 25 gru 2010 - 22:22
Post #186

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,248

CYTAT(GniecionY @ wto, 21 gru 2010 - 23:27) *
CYTAT(mały @ wto, 21 gru 2010 - 17:18) *
A co do wątku, to też myślę, że powinniście trochę odpuścić. Można grzecznie zapytać, skomentować, ale po co tyle złośliwości i napinania się. Nie zniżajmy się do poziomu forum onetu.

Ja na pewno nie jestem złośliwy i szanuje Tomka Sołtysika (mimo że bardziej niż na zarządzaniu drogami zna się on na zarządzaniu nieruchomościami). wink.gif

Pisze tylko o zauważalnych faktach.

Jeśli naszego miasta nie stać na I standard odśnieżania na DK 1 i DK 94 to napisać w durnym zarządzeniu II standard. Jeśli nie stać na utrzymanie części dróg w II standardzie to napisać że będzie III.
A jeśli są siły i środki to czemu tego sie nie robi zgodnie ze standardami????

Obiecać tyle ile miasto jest w stanie dać mieszkańcom.

A po zimie ktoś zrobi podsumowanie i pochwali się że 15 km dróg było w I standardzie zimowego utrzymania, co będzie oczywiście nieprawdą.

Podpisuje się pod tym "obiema rękami" - Obiecywać to, co można w ramach danego budżetu i dostępnego sprzętu zrobić i robić to jak najlepiej:)... zwłaszcza, że znowu wraca zima;)

+Quote Post
tomasz sołtysik
post wto, 28 gru 2010 - 09:12
Post #187

UZYTKOWNIK
*

też się podpisuję,
a PRYWATNIE jestem za zakazem używania soli i chlorków poza drogami krajowymi i wojewódzkimi

+Quote Post
Aszz
post śro, 19 sty 2011 - 23:46
Post #188

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,404

Zdaje się, że radny mocno inspirował się tematem tego wątku:)
http://tomaszpasek.pl/artykuly-69-po_co_nam_ten_plan.html

+Quote Post
bamicz
post sob, 22 sty 2011 - 21:17
Post #189

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,564

CYTAT(tomasz sołtysik @ wto, 21 gru 2010 - 13:28) *
CYTAT(rouse @ wto, 21 gru 2010 - 11:43) *
To, że Pan T. Sołtysik od grudnia 2006 roku jest prezesem miejskiego przedsiębiorstwa MZUM i z tego tytułu osiąga duże dochody nie zwalnia go od odpowiedzialności mówienie prawdy.
Poza tym informację prezentowane na forum ( nawet te bardzo krytyczne) mogą być bardzo pomocne przy podejmowaniu dalszych decyzji przez Pana Prezesa

tak sobie myślę, że odpowiedzialność za mówienie prawdy w żaden sposób nie jest związana ze stanowiskiem ani wysokością wynagrodzenia tylko ze zwykłym poczuciem przyzwoitości wink.gif

W pełni się z tym zgadzam, dlatego mam pytanie: czy wiadomo coś o ew. wakatach w MZUM DG?
W "kuluarowych" rozmowach wymienia się osobę wybranki serca Prezydenta Będzina własnie w kontekście MZUM DG? Czyżby jakiś transfer z urzędowej posady?

+Quote Post
tomasz sołtysik
post nie, 23 sty 2011 - 13:00
Post #190

UZYTKOWNIK
*

Mości Bamicz, nie mam w zwyczaju publicznie rozmawiać o czyichkolwiek wybrankach serca wink.gif

Ten post edytował tomasz sołtysik nie, 23 sty 2011 - 13:01

+Quote Post
bamicz
post pon, 24 sty 2011 - 21:28
Post #191

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,564

CYTAT(tomasz sołtysik @ nie, 23 sty 2011 - 13:00) *
Mości Bamicz, nie mam w zwyczaju publicznie rozmawiać o czyichkolwiek wybrankach serca wink.gif

Mości Panie - oczywiście rację przyznam.
Tutaj rzec się miało o posadach na starostwie niźli o niewieście rozprawiać.
Z drugie strony ciekaw jestem co życie przyniesie unsure.gif
Pozdrawiam serdecznie.

Ten post edytował bamicz pon, 24 sty 2011 - 21:29

+Quote Post
tomasz sołtysik
post wto, 25 sty 2011 - 09:12
Post #192

UZYTKOWNIK
*

Mocium Panie Bamicz, zapraszam do życiorysu złożenia, inżynijerów z kompetencyjami ci u nas potrzeba, umnych robotników, moćpanów od robót kierowania i rozrachowania wink.gif
wink.gif

+Quote Post
rouse
post czw, 27 sty 2011 - 23:17
Post #193

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 241

CYTAT(tomasz sołtysik @ wto, 25 sty 2011 - 09:12) *
Mocium Panie Bamicz, zapraszam do życiorysu złożenia, inżynijerów z kompetencyjami ci u nas potrzeba, umnych robotników, moćpanów od robót kierowania i rozrachowania wink.gif
wink.gif

Panie Prezesie proszę o informację:
1. gdzie można znaleźć oferty pracy?
2. na jakie stanowiska MZUM.PL Sp. z o.o. obecnie prowadzi rekrutację?
3. jaka jest procedura, gdzie mam złożyć swoje CV?

+Quote Post
tomasz sołtysik
post pią, 28 sty 2011 - 13:19
Post #194

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(rouse @ czw, 27 sty 2011 - 23:17) *

Spółka prowadzi ciągły nabór, oferty można składać w siedzibie Spółki, obecne potrzeby to wykwalifikowani robotnicy drogowi, osoby z uprawnieniami budowlanymi o spec. drogowej i sanitarnej oraz kosztorysant.
Zapraszam

+Quote Post
McBeen
post pon, 07 mar 2011 - 13:14
Post #195

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,475

CYTAT(tomasz sołtysik @ pią, 28 sty 2011 - 15:19) *
CYTAT(rouse @ czw, 27 sty 2011 - 23:17) *

Spółka prowadzi ciągły nabór, oferty można składać w siedzibie Spółki, obecne potrzeby to wykwalifikowani robotnicy drogowi, osoby z uprawnieniami budowlanymi o spec. drogowej i sanitarnej oraz kosztorysant.
Zapraszam

Witam, i trochę nie rozumiem, jak w świetle odpowiedzi dla @rouse oraz uwagi wcześniejsze o rozprawach na temat niewiast należy rozumieć cyt za BIP UM DG: " Biuro Zarządu Kierownik Anna Kowalewska tel. (32) 268 90 22 wew. 15 (stan na dzień 06.03.11r).
Otóż nie poszukiwał Pan Kierownika Biura Zarządu, a jeżeli to jest prawda że jest to ważna osoba dla Prezydenta Będzina to jakim sposobem nagle znalazła się na stanowisku kierowniczym w MZUM??? Czary Mary i .... ? Ogłoszenia na stronie www nie było no chyba, że poda Pan źródło w jakiej agencji był prowadzony nabór i gdzie był ogłoszony. A jak był to i tak udowadnianie że ziemia jest okrągła /... Może miał Pan dobre intencje i ogłosił nabór i najlepszy kandydat z wykształceniem i odpowiednim doświadczeniem się znalazł, może..

No z jednej strony była potrzeba był "nabór" i jest stanowisko Kierownika. Tylko czy taka walka z bezrobociem była w programie zwycięzców w ostatnich wyborach? W zeszłym roku ludzie pracują w UM DG i to jak mówią inny zwykli ludzie na zwykłych posadach (za ile to można znaleźć w oświadczeniu majątkowym Prezydenta Będzina). Ale On zostaje Prezydentem miasta sąsiedniego i nie bardzo ma gdzie ONĄ wkręcić bo sam trochę powycinał w swoim magistracie i jaki to był by przykład dry.gif
Wiec skoro już ON jest figurą to ONA też nie może bidy klepać na stanowisku inspektorskim i ot jest Kierownik oczywiście pewnie za odpowiednią stawkę (x..?), może.... może nie ..... (ale na forum temat już w styczniu @bamicz poruszał) - tylko takie gdybanie...
JAKA TO JEST WALKA Z BEZROBOCIEM ŻE OSOBA ZWALNIA SIĘ Z UM BY PO KILKUDZIESIĘCIU DNIACH PODJĄĆ PRACE W MZUM??? ODP:...? NO CHYBA ŻE SIĘ POSZUKUJE OSOBY Z ODPOWIEDNIM ZAUFANIEM. Zresztą jaki Pan taki kram, jak to mówią, trochę chyba bida w DG bo skoro Prezes MZUM musi dorabiać jako przewodniczący Rady Nadzorczej INTERPROMEX Będzin to liche muszą być zarobki. No cóż nie jesteśmy Warszawą czy Poznaniem... unsure.gif No chyba, że ktoś musiał pogonić śpiewaka z Będzina, który Wam tyle krwi napsuł rolleyes.gif {ciekawe czy w drugą stronę ktoś z Będzina zawitał do Rady gdzieśik w DG?} A bezrobocie - no cóż chyba obchodzi tylko tych co na nim akurat się znajdują, a cała reszta tylko żągluje tym hasłem to w tą to w tamtą stronę, tak dla przypomnienia w DG jest ponad 6.000 osób bezrobotnych. W życiu jak w dobrym klubie golfowym wejść mozna tylko z zaproszeniem, no i raz na jakiś czas jakaś gwiazda przebojem wejdzie bez zaproszenia, ale za to z wynikami i jest - problem tylko jaby się w nim znaleźć? Tu prezes-tam rada (nadzorcza), tu prezydent-tam rada (jak to ostatnio radny Pasek zauważał na swoim video) tu pełnomocnik-tam rada itd itp... no cóż cierpimy na małą ilość dobrych fachowców i ludzie biorą na siebie kilka na raz aby wszystkiego dobrze dopilnować

I TYLKO PYTANIE BEZ ODPOWIEDZI POZOSTANIE, CZY GDY BY ŁUKASZ NIE WYGRAŁ W BĘDZINIE TO CZY BYŁ BY AŻ TAK WAŻNY ABY ROBIĆ TAKI CHOPKI CZY JAK KTO WOLI PROWADZIĆ REKRUTACJE? mellow.gif

Panie Tomaszu do usług widzi Pan w świecie człowiek żyje nadzieją, nadzieją że jutro będzie lepsze, nadzieją że młodzi przejmujący władzę wprowadza nowe standardy (sam Pan jest młodym człowiekiem i jak Pana kojarzę i mówią ludzie - to zdolnym), po Łukaszu wielu oczekiwało takiego nowego własnie podejścia, braku powiązań, zobowiązań, świeżości i odwagi 30-latka, takich polityków wielu ma nadzieje oglądać w przyszłości. A TU NA SAMYM POCZĄTKU JEGO - OBY JAK NAJDŁUŻSZEJ - KARIERY POLITYCZNEJ UCZY SIĘ GO DZIADOSTWA, KOLESIOSTWA I TEGO CAŁEGO NIE CHCĘ BRZYDKO PISAĆ, DLACZEGO? BO JEST ZARAZ PO WYBORACH I DO NASTĘPNYCH TO LUDZIE ZAPOMNĄ? Przecież pod nosem macie przykład Podrazy i jego małżonki, przecież już dawno mogła by być gdzieś dyrektorem, może prezesem, jeszcze za czasów posła, czy teraz prezydenta - mało to czerwonych miast w Zagłebiu było i jest? I co - normalna praca od długiego czasu, bez żadnych fajerwerków - więc przykłady pozytywne są tylko kogo to obchodzi? Tak się zastanawiam, czy jakby PO lub K. Stachowicz wygrał w DG to co - pewnie to samo tylko inne nazwiska by to firmowały - i to jest smutne. Dlatego, nadzieja każe trzymać kciuki za P B-a aby był odważny w tworzeniu własnej wizji kierowania miastem, nie przeszkadzajcie mu (psujcie) na początku, przecież choćby przykład Wrocławia pokazał że może być zdolny młody polityk i obstawić się fachowcami, którzy znają się na tym co robią a nie znają się z tymi co to robią lub chcą robić. Nie sprowadzajcie polityki do przepraszam za wyrażenie pędu do koryta, gdzie trzeba się szybko nachapać bo następna kadencja to może być bida. I najważniejsze w tym wszystkim - nie osobistego do nikogo nie mam, życzę Prezydentowi Będzina wielu sukcesów na jego drodze politycznej odwagi i zaparcia oby jak najdłuższej kariery oraz szczęścia w życiu osobistym. Panu również sukcesów zawodowych i odwagi bycia młodym w polityce. Trochę boli mnie tylko to stołkowe podejście do życia i polityki. Stołkowe podejście z publiczne pieniądze.

PROSZĘ PAMIĘTAĆ, ŻE SAMI USTALACIE KRYTERIA JAKIMI WAS LUDZIE BĘDĄ OCENIAĆ. I nie chodzi mi o wybory ale i o zwykłe życie.
No juz 13 minęła, dawnymi czasy sklepy otwierali rolleyes.gif więc muszę kończyć, jakiś taki sentyment został do tej 13...
Pozdrawiam

+Quote Post
tomasz sołtysik
post pon, 07 mar 2011 - 13:59
Post #196

UZYTKOWNIK
*

Szanowna/y McBeen
Dzięki za rady w doborze kadry.
Polityka personalna firmy którą kieruję należy do moich obowiązków i uprawnień, i tyle...
Nie uważam, iż forum internetowe jest dobrym miejscem do rozmowy o osobach prywatnych, w związku z powyższym pozwolisz, że na tym zakończę konwersację w tym przedmiocie.
Pozdrawiam
coś pysznego kupiłeś?

+Quote Post
McBeen
post pon, 07 mar 2011 - 14:40
Post #197

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,475

CYTAT(tomasz sołtysik @ pon, 07 mar 2011 - 15:59) *
Szanowna/y McBeen
Dzięki za rady w doborze kadry.
Polityka personalna firmy którą kieruję należy do moich obowiązków i uprawnień, i tyle...

Oj tylko jakiś taki pretensjonalny ton, OK i nikt nie ma zamiaru w to ingerować, tylko nie jest to firma prywatna bo wtedy "wolnoć Tomku w swoim domku" - zbieżność imion przypadkowa rolleyes.gif , ale to firma miejska, a więc pośrednio MIESZKAŃCÓW DG, a tutaj choć ciut uwagi ze strony "właścicieli"nie zaszkodzi

Nie uważam, iż forum internetowe jest dobrym miejscem do rozmowy o osobach prywatnych, w związku z powyższym pozwolisz, że na tym zakończę konwersację w tym przedmiocie.
Pozdrawiam
coś pysznego kupiłeś?

Otóż nie rozmawiam o osobach i nie to było celem lecz środkiem, jedynie powoływano ogólne informacje dostępne na www m.in BIP, forum, i mam nadzieję że nikt nie został urażony, to miał być tylko PRZYKŁAD, jak to bu ujęła konkurencja te sprawy od pająków... be

OK sprawy juz nie ma, przykład pozostanie dla potomnych, a co do zakupów to już więcej nie pisze bo może być wesoło laugh.gif

wink.gif

+Quote Post
tomasz sołtysik
post pon, 07 mar 2011 - 19:52
Post #198

UZYTKOWNIK
*

ja smaków nabrałem i białe wytrawne wino nabyłem
a do tego sałatka:
- rukola zielona świeża
- szynka długo suszona np (schwarzwaldzka albo parmeńska) potargana i zmieszana z rukolą,
- pomidory suszone w oleju,
- pestki dyni na patelni prażone
- parmezan w cieniutkich listeczkach
- polane oliwą i odrobiną octu balsamicznego

mniam
wink.gif

+Quote Post
GniecionY
post wto, 08 mar 2011 - 08:33
Post #199

UZYTKOWNIK
**

Panie Tomku
Na obiekcie mostowym nad torami kolejomymi w m. Będzin ul. Kołłątaja (DW 910) od października 2010 r. nie ma już ograniczenia do 15 t. (zakończono remony obiektu mostowego).
Na terenie naszego miasta nadal znajduje się kilkanaście dużych tablic pokazujących objazdy dla pojazdów 15 t. Najbardziej szpecące i denerwujące są tablice w rejonie ul. Aleja Róż/ul.Legionów Polskich oraz przed rondem Merkury (ul. Królowej Jadwigi)
Zwracam się o dokonanie szczegółowego objazdu dróg (co należy, z tego co wiem, do waszych zadań) i w porozumieniu ze stosownym wydziałem UM usunięcie tablic objazdowych.
I dziwie się ze te tablice nie została przez pół roku usunięte.

Ten post edytował GniecionY wto, 08 mar 2011 - 10:38

+Quote Post
tomasz sołtysik
post wto, 08 mar 2011 - 09:50
Post #200

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(GniecionY @ wto, 08 mar 2011 - 08:33) *
Panie Tomku
Na obiekcie mostowym nad torami kolejomymi w m. Będzin ul. Kołłątaja (DW 910) od października 2010 r. nie ma już ograniczenia do 15 t. (zakończono remony obiektu mostowego).
Na terenie naszego miasta nadal znajduje się kilkanaście dużych tablic pokazujących objazdy dla pojazdów 15 t. Najbardziej szpecące i denerwujące są tablice w rejonie ul. Aleja Róż/ul.Legionów Polskich oraz przed rondem Merkury (ul. Królowej Jadwigi)
Zwracam się o dokonanie szczegółowego objazdu dróg (co należy, z tego co wiem, do waszych zadań) i w porozumieniu ze stosownym wydziałem UM usunięcie tablic objazdowych.
I dziwie się ze te tablice nie została przez pół usunięte.

dzięki za info
się wyjaśnia
odpowiedź wkrótce

+Quote Post

11 Stron V  « < 8 9 10 11 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza