IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tomasz Sołtysik do usług;)
bzenek
post pon, 22 paź 2007 - 23:49
Post #141

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 87

CYTAT(tomasz sołtysik @ wto, 02 paź 2007 - 14:30) *
słyszałem, że są plany dąbrowskiego półmaratonu z trasą wkoło Pogorii... może wtedy DG wystwi większą reprezentację wink.gif
DG Pogoria pólmaraton???

Oj, obawiam się, że półmaraton to musi być po jezdni utwardzonej. Nie sądzę abyśmy wybudowali sobie asfaltówkę specjalnie na bieg. Ale jako bieg przełajowy/terenowy na 21km (lub ile tam kto woli) o puchar Poczwórnej Pogorii to czemu nie ? Jak pokazuje akcja Gazety Wyborczej chętni do biegania są. rolleyes.gif

Mnie się marzy taki miejski bieg wokół Parku Hallera. Kościuszki, Legionów, Al. Róż, Królowej Jadwigi. Start/meta pod DH Centrum. Kierunek dowolny. Może być kilka kółek. Trasa wymagająca - zbiegi/podbiegi. Widowiskowa - ludzie mają blisko kibicować. Zawodnicy wygodnie dojadą KZK.

Wygodny do zorganizowania. Zaplecze i parking koło Hali. Ruch samochodów w zasadzie na całej trasie można skierowac druga jezdnią. W niedzielę do południa da radę. Służby porządkowe nie powinny mieć problemu z zabezpieczeniem kółeczka. Wszędzie blisko dla pogotowia ratunkowego.

A po biegu dla zawodników masaż w zieleni parku, medal, koszulka i... karnety do Aquaparku na "dżakuzi" - serwuje sam minister Wasserman.

Ach rozmarzyłem się smile.gif

Co tu dużo ukrywac - masz chody we władzach. Może podrzucisz taki pomysł. Na początek będzie dużo tańsze i łatwiejsze do zorganizowania od półmaratonu. A i łatwiej będzie o sensowną frekwencję - półmaraton to mógłby nam w DG nie wypalić (nie mamy tradycji biegowych).

Swoją drogą to szkoda, że upadł Lipczykowy pomysł ustanowienia w DG ośrodka dla kadry narodowej thriatlonistów. dry.gif
Koncepcja była świetna. Jeziora są, trasa do biegu jest, na rower by się coś wykroiło :)

Ten post edytował bzenek pon, 22 paź 2007 - 23:51
Go to the top of the page

+Quote Post
PICK
post nie, 11 lis 2007 - 12:38
Post #142

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 261

Panie Dyrektorze Sołtysik Pan Lipczyk miał sporo "świetnych pomysłów" w tym jeden, żeby urzeczywistnić ekonomicznie właśnie spłacamy poprzez zaciągnięcie nowego kredytu.
smile.gif

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post pią, 25 lip 2008 - 20:04
Post #143

Guests

Chciałem się pożegnać z forumowiczami. Podjąłem decyzję o likwidacji mojego konta na forum. Dzięki za te kila lat dyskusji bardziej lub mniej merytorycznych.
Pozdrawiam wszystkich

Do Admina: proszę o usunięcie mojego konta oraz wszystkich moich postów.

+Quote Post
kamillll
post sob, 26 lip 2008 - 10:48
Post #144

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

Taką decyzję podjął Pan już o 14:05 w poście nt. ekspresowej prywatyzacji szpitala więc jest Pan bardzo niesłowny bo od tamtej pory napisał Pan kilka postów. Proszę być konsekwentnym tym bardziej że śmie Pan poniżać swoich rozmówców (mówiąc że intelektualnie do Pana nie równają) za każdym razem kiedy mają inne zdanie - więc skoro jest Pan taki nieskazitelny i wszechmądry oraz super inteligentny to niech będzie Pan konsekwentny, no chyba że miał Pan nadzieje że ktoś będzie chciał Pana zatrzymać wink.gif

+Quote Post
bzenek
post sob, 26 lip 2008 - 15:25
Post #145

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(kamillll @ sob, 26 lip 2008 - 10:48) *
Proszę być konsekwentnym tym bardziej że śmie Pan poniżać swoich rozmówców (mówiąc że intelektualnie do Pana nie równają) za każdym razem kiedy mają inne zdanie - więc skoro jest Pan taki nieskazitelny i wszechmądry oraz super inteligentny to niech będzie Pan konsekwentny, no chyba że miał Pan nadzieje że ktoś będzie chciał Pana zatrzymać wink.gif

Wow 53 wyrazy w jednym zdaniu. Też bym tak chciał umieć... wink.gif

CYTAT(tomasz sołtysik @ pią, 25 lip 2008 - 20:04) *
Chciałem się pożegnać z forumowiczami.

Troszku mam wrażenie, że na wzorujesz sie na Kaziku Staszewskim. Pod pozorem niechęci do wywrotowców odgrywasz się na tych co to chcieli z Tobą po ludzku dyskutować. mellow.gif

Szerokiej drogi ToSo. Ciekawe czy zajrzysz na forum przed wyborami ? wink.gif

Wpadnij we wrześniu na 4energy. Bo wiesz, tam też będzie jeden forowicz smile.gif

Ten post edytował bzenek sob, 26 lip 2008 - 15:30

+Quote Post
Arbas
post nie, 27 lip 2008 - 19:08
Post #146

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Szanowny Panie Sołtysik!

Uważam za niewłaściwe zlikwidowanie wszystkich Pana postów, ponieważ w ten sposób odcina się Pan od tego, co na tym forum kiedyś sam, własnoręcznie napisał. Np. ostatnio o "kręceniu lodów", czy też
o prywatyzacji wodociągów i rzekomo nie najwyższej cenie wody pitnej w Dąbrowie.
Czyżby Pan się wstydził swoich wypowiedzi, lub niektóre z nich, obecnie są dla Pana niewygodne?

Wiele osób odchodziło z forum, nikt jednak nie wnioskował o wymazanie zaszłości. Mam nadzieję, że administracja się na to nie zgodzi, a regulamin forum nie przewiduje takiego postępowania.
Byłoby to przede wszystkim nie fair wobec pańskich adwersarzy, oraz fałszowało rzeczywisty obraz niejednej dykusji.

+Quote Post
Bartek
post nie, 27 lip 2008 - 20:46
Post #147

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

CYTAT(Arbas @ nie, 27 lip 2008 - 19:08) *
Szanowny Panie Sołtysik!

Uważam za niewłaściwe zlikwidowanie wszystkich Pana postów, ponieważ w ten sposób odcina się Pan od tego, co na tym forum kiedyś sam, własnoręcznie napisał. Np. ostatnio o "kręceniu lodów", czy też
o prywatyzacji wodociągów i rzekomo nie najwyższej cenie wody pitnej w Dąbrowie.
Czyżby Pan się wstydził swoich wypowiedzi, lub niektóre z nich, obecnie są dla Pana niewygodne?

Wiele osób odchodziło z forum, nikt jednak nie wnioskował o wymazanie zaszłości. Mam nadzieję, że administracja się na to nie zgodzi, a regulamin forum nie przewiduje takiego postępowania.
Byłoby to przede wszystkim nie fair wobec pańskich adwersarzy, oraz fałszowało rzeczywisty obraz niejednej dykusji.

Otóż to. Jak konto zostanie usunięte znikną wszystkie posty napisane przez tą osobę. Skoro prosił o usunięcie konta to również dobrze można je zablokować skoro nie chce się ten człowiek udzielać na naszym forum.

+Quote Post
Arbas
post śro, 30 lip 2008 - 10:41
Post #148

UZYTKOWNIK

Gdzie mogę znaleźć mój post z ostatniego tygodnia, z prośbą skierowaną do Pana o podanie nazwy polskiego miasta, w którym woda jest droższa niż w Dąbrowie Górniczej?
Wyjasniam, że Pan twierdził na forum, iż nie mamy najdroższej wody w Polsce.
Stąd moje uparte pytanie:
Gdzie jest droższa?
Proszę o podanie rzeczywistej ceny wody w DG, czyli tej, która wpływa do kasy sprywatyzowanych wodociągów:
cena z 1 m sześc. z rachunku + dotacja do każdego m szesc. z urzędu miasta (z naszych podatków)
Pytanie będę zadawał, aż do uzyskania odpowiedzi. W przypadku jej braku, każdorazowo po otrzymaniu rachunku za wodę. Taki już jestem.

+Quote Post
:)
post sob, 02 sie 2008 - 22:07
Post #149

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Na prosbe autora tematu, jego konto zostalo usuniete. Nie pozostaje nic innego jak zamknac ten temat.

--------------------

+Quote Post
tomasz sołtysik
post wto, 07 gru 2010 - 18:43
Post #150

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 4,239

witam po dłuższej przerwie wink.gif

+Quote Post
Bartek
post wto, 07 gru 2010 - 19:21
Post #151

UZYTKOWNIK

CYTAT(tomasz sołtysik @ wto, 07 gru 2010 - 18:43) *

Znowu strzelisz focha i będziesz kazał usuwać swoje konto?

Zieeew.

+Quote Post
tomasz sołtysik
post wto, 07 gru 2010 - 20:00
Post #152

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(Bartek @ wto, 07 gru 2010 - 19:21) *

Znowu strzelisz focha i będziesz kazał usuwać swoje konto?

Zieeew.

Obiecuje fochów nie strzelać i konta nie usuwać i dzielnie znosić oskarżenia o siedem plag egipskich, puszkę Pandory i rzeź niwiniątek
howgh

Ten post edytował tomasz sołtysik wto, 07 gru 2010 - 20:00

+Quote Post
Bartek
post wto, 07 gru 2010 - 20:58
Post #153

UZYTKOWNIK

CYTAT(tomasz sołtysik @ wto, 07 gru 2010 - 20:00) *
Obiecuje fochów nie strzelać i konta nie usuwać i dzielnie znosić oskarżenia o siedem plag egipskich, puszkę Pandory i rzeź niwiniątek
howgh

Prezes MZUM i takie podejście rolleyes.gif Cóż, jakie chodniki i ulice dzisiejszego dnia taka wypowiedź.

+Quote Post
Mick
post wto, 07 gru 2010 - 21:09
Post #154

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

Będzie proces za Głos Wyborczy?

+Quote Post
xMarcinx
post wto, 07 gru 2010 - 21:51
Post #155

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Dlaczego nie odśnieżą się / nie sprząta ulic poza centrum miasta, mimo, ze są w majątku gminy? Mam na myśli całe trzydzisty, dziewiaty, ulice na topolowej, czesc strzemieszyc?

Czy są planowane dopłaty do wody? Wykup energii elektrycznej dla całego miasta w celu, wynegocjowawszy lepszej(niższej) stawki?

Co stoi obecnie na przeszkodzie przy remoncie/przebudowie dworca PKP?

+Quote Post
tomasz sołtysik
post wto, 07 gru 2010 - 22:45
Post #156

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(Mick @ wto, 07 gru 2010 - 21:09) *
Będzie proces za Głos Wyborczy?
Głos wyborczy był legalnym materiałem wyborczym, każda informacja w nim zawarta była oparta na wiarygodnych źródłach, skądinąd KS do najcięższych zarzutów sam się przyznał w TVS, osobiscie nie przypuszczam, żeby był jakikolwiek proces, ale kto wie?
CYTAT(xMarcinx @ wto, 07 gru 2010 - 21:51) *
Dlaczego nie odśnieżą się / nie sprząta ulic poza centrum miasta, mimo, ze są w majątku gminy? Mam na myśli całe trzydzisty, dziewiaty, ulice na topolowej, czesc strzemieszyc?Czy są planowane dopłaty do wody? Wykup energii elektrycznej dla całego miasta w celu, wynegocjowawszy lepszej(niższej) stawki?Co stoi obecnie na przeszkodzie przy remoncie/przebudowie dworca PKP?
ulice w mieście są podzielone na kategorie utrzymania zimowego, i w zalezności od tego w jakiej są kategorii są odśnieżane w I kolejności w II lub w III, zapewne ulice o których piszesz należą do tej III i zasadniczo nie są odśnieżane.o dopłacie do wody nie mogę udzielić wiarygodnej odpowiedzi - trzeba pytać Prezydenta i radnych, nie mam również wiedzy o zakupie energii dla całego miasta, skądinąd trudno sobie to wyobrazić, choćby z punktu widzenia UOKiK-uDworzec PKP jest własnością PKP i to jest główna przeszkoda, widziałem dziś na necie deklarację Prezydenta, że podejmie wszelkie możliwe kroki aby przejąć dworzec na majątek gminy - wtedy miasto będzie mogło sfinansować jego remont

Ten post edytował tomasz sołtysik wto, 07 gru 2010 - 22:35

+Quote Post
xMarcinx
post śro, 08 gru 2010 - 00:09
Post #157

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

CYTAT(tomasz sołtysik @ wto, 07 gru 2010 - 22:45) *
ulice w mieście są podzielone na kategorie utrzymania zimowego, i w zalezności od tego w jakiej są kategorii są odśnieżane w I kolejności w II lub w III, zapewne ulice o których piszesz należą do tej III i zasadniczo nie są odśnieżane.

Czyli mamy obywateli I, II i III kategorii w zależności gdzie mieszkają, w lato ze 2 razy w tygodniu zamiatane sa ulice w centrum, reden etc. a A tam gdzie nie widać to np. od 2 lat jest 5cm warstwa ziemi na parkingu dla niepełnosprawnych http://img716.imageshack.us/img716/4721/dscn0750r.jpg a pobliskie pobocza sa tak zarośnięte, ze zajmują poł pasa ruchu. No tak, ale skoro tego nie widać to po co to robić.. lepiej wyremontować centrum, odkurzyć przed pałacem i już jest reprezentatywne. Ta kadencja, powinna być ukłonem dla mieszkańców tj dopłaty do wody, elektryczność, budowa tunelu/ów?) pod torami + dworzec + parkingi (na łeknicach miały byc garaże, ale okazało się, że mało chętnych, bo ceny dumpingowe - nie było biznesu dla miasta, to nie zrobiono parkingu dla wszystkich tylko odłożono inwestycje i jest piekne pole nieurodzaju miedzy starymi garażami, a boiskiem szkoły.) Mam nadzieje, ze skończy się patrzenie jak tu zarobić na mieszkańcach, ale jak odciążyć mieszkańców.

Ten post edytował xMarcinx śro, 08 gru 2010 - 00:11

+Quote Post
tomasz sołtysik
post śro, 08 gru 2010 - 08:24
Post #158

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(xMarcinx @ śro, 08 gru 2010 - 00:09) *
Czyli mamy obywateli I, II i III kategorii w zależności gdzie mieszkają, w lato ze 2 razy w tygodniu zamiatane sa ulice w centrum, reden etc. a A tam gdzie nie widać to np. od 2 lat jest 5cm warstwa ziemi na parkingu dla niepełnosprawnych http://img716.imageshack.us/img716/4721/dscn0750r.jpg a pobliskie pobocza sa tak zarośnięte, ze zajmują poł pasa ruchu. No tak, ale skoro tego nie widać to po co to robić.. lepiej wyremontować centrum, odkurzyć przed pałacem i już jest reprezentatywne. Ta kadencja, powinna być ukłonem dla mieszkańców tj dopłaty do wody, elektryczność, budowa tunelu/ów?) pod torami + dworzec + parkingi (na łeknicach miały byc garaże, ale okazało się, że mało chętnych, bo ceny dumpingowe - nie było biznesu dla miasta, to nie zrobiono parkingu dla wszystkich tylko odłożono inwestycje i jest piekne pole nieurodzaju miedzy starymi garażami, a boiskiem szkoły.) Mam nadzieje, ze skończy się patrzenie jak tu zarobić na mieszkańcach, ale jak odciążyć mieszkańców.

pisałem o odśnieżaniu, a nie o sprzątaniu; kategoria odśnieżania drogi zależy od tego czy jest to droga wojewódzka, powiatowa czy gminna, czy poruszają się po niej autobusy, czy są przy niej umiejscowione szkoły etc etc
co do sprzątania drug to proponuję aby takie fotki wysyłać do Wydz. Gospodarki Komunalnej: to jest właściwy adres; co do pozostałych postulatów to mam pewne wątpliwości czy nas na nie stać, np. budowa tunelu pod torami to koszty idące w setki milionów złotych (choć osobiscie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania)
pzdr

+Quote Post
Arbas
post śro, 08 gru 2010 - 19:16
Post #159

UZYTKOWNIK

CYTAT(tomasz sołtysik @ śro, 08 gru 2010 - 06:24) *
CYTAT(xMarcinx @ śro, 08 gru 2010 - 00:09) *

pisałem o odśnieżaniu, a nie o sprzątaniu; kategoria odśnieżania drogi zależy od tego czy jest to droga wojewódzka, powiatowa czy gminna, czy poruszają się po niej autobusy, czy są przy niej umiejscowione szkoły etc etc
co do sprzątania drug to proponuję aby takie fotki wysyłać do Wydz. Gospodarki Komunalnej: to jest właściwy adres; co do pozostałych postulatów to mam pewne wątpliwości czy nas na nie stać, np. budowa tunelu pod torami to koszty idące w setki milionów złotych (choć osobiscie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania)
pzdr

"sprzątania drug"?

+Quote Post
tomasz sołtysik
post śro, 08 gru 2010 - 19:35
Post #160

UZYTKOWNIK
*

drugi też trzeba sprzątać;)

+Quote Post

11 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza