![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
słyszałem, że są plany dąbrowskiego półmaratonu z trasą wkoło Pogorii... może wtedy DG wystwi większą reprezentację ![]() DG Pogoria pólmaraton??? Oj, obawiam się, że półmaraton to musi być po jezdni utwardzonej. Nie sądzę abyśmy wybudowali sobie asfaltówkę specjalnie na bieg. Ale jako bieg przełajowy/terenowy na 21km (lub ile tam kto woli) o puchar Poczwórnej Pogorii to czemu nie ? Jak pokazuje akcja Gazety Wyborczej chętni do biegania są. ![]() Mnie się marzy taki miejski bieg wokół Parku Hallera. Kościuszki, Legionów, Al. Róż, Królowej Jadwigi. Start/meta pod DH Centrum. Kierunek dowolny. Może być kilka kółek. Trasa wymagająca - zbiegi/podbiegi. Widowiskowa - ludzie mają blisko kibicować. Zawodnicy wygodnie dojadą KZK. Wygodny do zorganizowania. Zaplecze i parking koło Hali. Ruch samochodów w zasadzie na całej trasie można skierowac druga jezdnią. W niedzielę do południa da radę. Służby porządkowe nie powinny mieć problemu z zabezpieczeniem kółeczka. Wszędzie blisko dla pogotowia ratunkowego. A po biegu dla zawodników masaż w zieleni parku, medal, koszulka i... karnety do Aquaparku na "dżakuzi" - serwuje sam minister Wasserman. Ach rozmarzyłem się ![]() Co tu dużo ukrywac - masz chody we władzach. Może podrzucisz taki pomysł. Na początek będzie dużo tańsze i łatwiejsze do zorganizowania od półmaratonu. A i łatwiej będzie o sensowną frekwencję - półmaraton to mógłby nam w DG nie wypalić (nie mamy tradycji biegowych). Swoją drogą to szkoda, że upadł Lipczykowy pomysł ustanowienia w DG ośrodka dla kadry narodowej thriatlonistów. ![]() Koncepcja była świetna. Jeziora są, trasa do biegu jest, na rower by się coś wykroiło :) Ten post edytował bzenek pon, 22 paź 2007 - 23:51 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 77 Dołączył: sob, 04 lis 06 Nr użytkownika: 261 ![]() |
Panie Dyrektorze Sołtysik Pan Lipczyk miał sporo "świetnych pomysłów" w tym jeden, żeby urzeczywistnić ekonomicznie właśnie spłacamy poprzez zaciągnięcie nowego kredytu.
![]() |
|
|
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Chciałem się pożegnać z forumowiczami. Podjąłem decyzję o likwidacji mojego konta na forum. Dzięki za te kila lat dyskusji bardziej lub mniej merytorycznych.
Pozdrawiam wszystkich Do Admina: proszę o usunięcie mojego konta oraz wszystkich moich postów. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Taką decyzję podjął Pan już o 14:05 w poście nt. ekspresowej prywatyzacji szpitala więc jest Pan bardzo niesłowny bo od tamtej pory napisał Pan kilka postów. Proszę być konsekwentnym tym bardziej że śmie Pan poniżać swoich rozmówców (mówiąc że intelektualnie do Pana nie równają) za każdym razem kiedy mają inne zdanie - więc skoro jest Pan taki nieskazitelny i wszechmądry oraz super inteligentny to niech będzie Pan konsekwentny, no chyba że miał Pan nadzieje że ktoś będzie chciał Pana zatrzymać
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Proszę być konsekwentnym tym bardziej że śmie Pan poniżać swoich rozmówców (mówiąc że intelektualnie do Pana nie równają) za każdym razem kiedy mają inne zdanie - więc skoro jest Pan taki nieskazitelny i wszechmądry oraz super inteligentny to niech będzie Pan konsekwentny, no chyba że miał Pan nadzieje że ktoś będzie chciał Pana zatrzymać ![]() Wow 53 wyrazy w jednym zdaniu. Też bym tak chciał umieć... ![]() Chciałem się pożegnać z forumowiczami. Troszku mam wrażenie, że na wzorujesz sie na Kaziku Staszewskim. Pod pozorem niechęci do wywrotowców odgrywasz się na tych co to chcieli z Tobą po ludzku dyskutować. ![]() Szerokiej drogi ToSo. Ciekawe czy zajrzysz na forum przed wyborami ? ![]() Wpadnij we wrześniu na 4energy. Bo wiesz, tam też będzie jeden forowicz ![]() Ten post edytował bzenek sob, 26 lip 2008 - 15:30 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Szanowny Panie Sołtysik!
Uważam za niewłaściwe zlikwidowanie wszystkich Pana postów, ponieważ w ten sposób odcina się Pan od tego, co na tym forum kiedyś sam, własnoręcznie napisał. Np. ostatnio o "kręceniu lodów", czy też o prywatyzacji wodociągów i rzekomo nie najwyższej cenie wody pitnej w Dąbrowie. Czyżby Pan się wstydził swoich wypowiedzi, lub niektóre z nich, obecnie są dla Pana niewygodne? Wiele osób odchodziło z forum, nikt jednak nie wnioskował o wymazanie zaszłości. Mam nadzieję, że administracja się na to nie zgodzi, a regulamin forum nie przewiduje takiego postępowania. Byłoby to przede wszystkim nie fair wobec pańskich adwersarzy, oraz fałszowało rzeczywisty obraz niejednej dykusji. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szanowny Panie Sołtysik! Uważam za niewłaściwe zlikwidowanie wszystkich Pana postów, ponieważ w ten sposób odcina się Pan od tego, co na tym forum kiedyś sam, własnoręcznie napisał. Np. ostatnio o "kręceniu lodów", czy też o prywatyzacji wodociągów i rzekomo nie najwyższej cenie wody pitnej w Dąbrowie. Czyżby Pan się wstydził swoich wypowiedzi, lub niektóre z nich, obecnie są dla Pana niewygodne? Wiele osób odchodziło z forum, nikt jednak nie wnioskował o wymazanie zaszłości. Mam nadzieję, że administracja się na to nie zgodzi, a regulamin forum nie przewiduje takiego postępowania. Byłoby to przede wszystkim nie fair wobec pańskich adwersarzy, oraz fałszowało rzeczywisty obraz niejednej dykusji. Otóż to. Jak konto zostanie usunięte znikną wszystkie posty napisane przez tą osobę. Skoro prosił o usunięcie konta to również dobrze można je zablokować skoro nie chce się ten człowiek udzielać na naszym forum. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Gdzie mogę znaleźć mój post z ostatniego tygodnia, z prośbą skierowaną do Pana o podanie nazwy polskiego miasta, w którym woda jest droższa niż w Dąbrowie Górniczej? Wyjasniam, że Pan twierdził na forum, iż nie mamy najdroższej wody w Polsce. Stąd moje uparte pytanie: Gdzie jest droższa? Proszę o podanie rzeczywistej ceny wody w DG, czyli tej, która wpływa do kasy sprywatyzowanych wodociągów: cena z 1 m sześc. z rachunku + dotacja do każdego m szesc. z urzędu miasta (z naszych podatków) Pytanie będę zadawał, aż do uzyskania odpowiedzi. W przypadku jej braku, każdorazowo po otrzymaniu rachunku za wodę. Taki już jestem. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Na prosbe autora tematu, jego konto zostalo usuniete. Nie pozostaje nic innego jak zamknac ten temat.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: nie, 14 lis 10 Nr użytkownika: 4,239 Płeć: Mężczyzna ![]() |
witam po dłuższej przerwie
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: nie, 14 lis 10 Nr użytkownika: 4,239 Płeć: Mężczyzna ![]() |
witam po dłuższej przerwie ![]() Znowu strzelisz focha i będziesz kazał usuwać swoje konto? Zieeew. Obiecuje fochów nie strzelać i konta nie usuwać i dzielnie znosić oskarżenia o siedem plag egipskich, puszkę Pandory i rzeź niwiniątek howgh Ten post edytował tomasz sołtysik wto, 07 gru 2010 - 20:00 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego nie odśnieżą się / nie sprząta ulic poza centrum miasta, mimo, ze są w majątku gminy? Mam na myśli całe trzydzisty, dziewiaty, ulice na topolowej, czesc strzemieszyc?
Czy są planowane dopłaty do wody? Wykup energii elektrycznej dla całego miasta w celu, wynegocjowawszy lepszej(niższej) stawki? Co stoi obecnie na przeszkodzie przy remoncie/przebudowie dworca PKP? |
|
|
![]()
|
|
witam po dłuższej przerwie Będzie proces za Głos Wyborczy?![]() Dlaczego nie odśnieżą się / nie sprząta ulic poza centrum miasta, mimo, ze są w majątku gminy? Mam na myśli całe trzydzisty, dziewiaty, ulice na topolowej, czesc strzemieszyc?Czy są planowane dopłaty do wody? Wykup energii elektrycznej dla całego miasta w celu, wynegocjowawszy lepszej(niższej) stawki?Co stoi obecnie na przeszkodzie przy remoncie/przebudowie dworca PKP? ulice w mieście są podzielone na kategorie utrzymania zimowego, i w zalezności od tego w jakiej są kategorii są odśnieżane w I kolejności w II lub w III, zapewne ulice o których piszesz należą do tej III i zasadniczo nie są odśnieżane.o dopłacie do wody nie mogę udzielić wiarygodnej odpowiedzi - trzeba pytać Prezydenta i radnych, nie mam również wiedzy o zakupie energii dla całego miasta, skądinąd trudno sobie to wyobrazić, choćby z punktu widzenia UOKiK-uDworzec PKP jest własnością PKP i to jest główna przeszkoda, widziałem dziś na necie deklarację Prezydenta, że podejmie wszelkie możliwe kroki aby przejąć dworzec na majątek gminy - wtedy miasto będzie mogło sfinansować jego remont
Ten post edytował tomasz sołtysik wto, 07 gru 2010 - 22:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ulice w mieście są podzielone na kategorie utrzymania zimowego, i w zalezności od tego w jakiej są kategorii są odśnieżane w I kolejności w II lub w III, zapewne ulice o których piszesz należą do tej III i zasadniczo nie są odśnieżane. Czyli mamy obywateli I, II i III kategorii w zależności gdzie mieszkają, w lato ze 2 razy w tygodniu zamiatane sa ulice w centrum, reden etc. a A tam gdzie nie widać to np. od 2 lat jest 5cm warstwa ziemi na parkingu dla niepełnosprawnych http://img716.imageshack.us/img716/4721/dscn0750r.jpg a pobliskie pobocza sa tak zarośnięte, ze zajmują poł pasa ruchu. No tak, ale skoro tego nie widać to po co to robić.. lepiej wyremontować centrum, odkurzyć przed pałacem i już jest reprezentatywne. Ta kadencja, powinna być ukłonem dla mieszkańców tj dopłaty do wody, elektryczność, budowa tunelu/ów?) pod torami + dworzec + parkingi (na łeknicach miały byc garaże, ale okazało się, że mało chętnych, bo ceny dumpingowe - nie było biznesu dla miasta, to nie zrobiono parkingu dla wszystkich tylko odłożono inwestycje i jest piekne pole nieurodzaju miedzy starymi garażami, a boiskiem szkoły.) Mam nadzieje, ze skończy się patrzenie jak tu zarobić na mieszkańcach, ale jak odciążyć mieszkańców. Ten post edytował xMarcinx śro, 08 gru 2010 - 00:11 |
|
|
![]()
|
|
Czyli mamy obywateli I, II i III kategorii w zależności gdzie mieszkają, w lato ze 2 razy w tygodniu zamiatane sa ulice w centrum, reden etc. a A tam gdzie nie widać to np. od 2 lat jest 5cm warstwa ziemi na parkingu dla niepełnosprawnych http://img716.imageshack.us/img716/4721/dscn0750r.jpg a pobliskie pobocza sa tak zarośnięte, ze zajmują poł pasa ruchu. No tak, ale skoro tego nie widać to po co to robić.. lepiej wyremontować centrum, odkurzyć przed pałacem i już jest reprezentatywne. Ta kadencja, powinna być ukłonem dla mieszkańców tj dopłaty do wody, elektryczność, budowa tunelu/ów?) pod torami + dworzec + parkingi (na łeknicach miały byc garaże, ale okazało się, że mało chętnych, bo ceny dumpingowe - nie było biznesu dla miasta, to nie zrobiono parkingu dla wszystkich tylko odłożono inwestycje i jest piekne pole nieurodzaju miedzy starymi garażami, a boiskiem szkoły.) Mam nadzieje, ze skończy się patrzenie jak tu zarobić na mieszkańcach, ale jak odciążyć mieszkańców. pisałem o odśnieżaniu, a nie o sprzątaniu; kategoria odśnieżania drogi zależy od tego czy jest to droga wojewódzka, powiatowa czy gminna, czy poruszają się po niej autobusy, czy są przy niej umiejscowione szkoły etc etc co do sprzątania drug to proponuję aby takie fotki wysyłać do Wydz. Gospodarki Komunalnej: to jest właściwy adres; co do pozostałych postulatów to mam pewne wątpliwości czy nas na nie stać, np. budowa tunelu pod torami to koszty idące w setki milionów złotych (choć osobiscie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania) pzdr |
|
|
![]()
|
|
Czyli mamy obywateli I, II i III kategorii w zależności gdzie mieszkają, w lato ze 2 razy w tygodniu zamiatane sa ulice w centrum, reden etc. a A tam gdzie nie widać to np. od 2 lat jest 5cm warstwa ziemi na parkingu dla niepełnosprawnych http://img716.imageshack.us/img716/4721/dscn0750r.jpg a pobliskie pobocza sa tak zarośnięte, ze zajmują poł pasa ruchu. No tak, ale skoro tego nie widać to po co to robić.. lepiej wyremontować centrum, odkurzyć przed pałacem i już jest reprezentatywne. Ta kadencja, powinna być ukłonem dla mieszkańców tj dopłaty do wody, elektryczność, budowa tunelu/ów?) pod torami + dworzec + parkingi (na łeknicach miały byc garaże, ale okazało się, że mało chętnych, bo ceny dumpingowe - nie było biznesu dla miasta, to nie zrobiono parkingu dla wszystkich tylko odłożono inwestycje i jest piekne pole nieurodzaju miedzy starymi garażami, a boiskiem szkoły.) Mam nadzieje, ze skończy się patrzenie jak tu zarobić na mieszkańcach, ale jak odciążyć mieszkańców. pisałem o odśnieżaniu, a nie o sprzątaniu; kategoria odśnieżania drogi zależy od tego czy jest to droga wojewódzka, powiatowa czy gminna, czy poruszają się po niej autobusy, czy są przy niej umiejscowione szkoły etc etc co do sprzątania drug to proponuję aby takie fotki wysyłać do Wydz. Gospodarki Komunalnej: to jest właściwy adres; co do pozostałych postulatów to mam pewne wątpliwości czy nas na nie stać, np. budowa tunelu pod torami to koszty idące w setki milionów złotych (choć osobiscie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania) pzdr "sprzątania drug"? |
|
|
![]()
|
|
drugi też trzeba sprzątać;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20 |