IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tomasz Sołtysik do usług;)
:)
post czw, 01 lut 2007 - 11:15
Post #121

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

to mam jeszcze jedno pytanie - czy MZUM wie cos o planach remontu nawierzchni na Pilsudskiego? Czy w tym roku cos sie planuje?

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Hator
post czw, 01 lut 2007 - 11:44
Post #122

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

ja tez mam pytanie -
czy mzum nie moze wyslac do urzedu miejskiego informacji o stanie drog w miescie? wkoncu "kontolujecie stan drog w miescie" to mozecie tez wydac opinie, ktore ulice i jaki zakres remontow bylby najbardziej konieczny do realizacji. Macie jakis wplyw na podejmowanie decyzji odnosnie remontow ??
wkoncu dobry zarzadca nie tylko dba o prawidlowe realizacje zlecen, ale takze zabiega o przyszle zamowienia dla firmy co by firme rozwijac.

Ten post edytował Hator czw, 01 lut 2007 - 11:45

--------------------

+Quote Post
szarisz
post czw, 01 lut 2007 - 11:50
Post #123

UZYTKOWNIK
**

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 22

Propozycja innego hasła reklamowego dla DG:

Burza uczuć miotająca Tobą po przejeździe przez ulice naszego miasta - bezcenna!
Za resztę zapłacisz kartą MC...

+Quote Post
Dami7
post czw, 01 lut 2007 - 20:55
Post #124

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 102

QUOTE(tomasz sołtysik @ Feb 1 2007, 11:10 AM) *
..., MZUM jest spółką prawa handlowego i prowadzi działalność gospodarczą w celu osiągnięcia zysku,
pozdrawiam

@ToSo
Jak się ma cytowane powyżej zdanie do następującego zapisu w Strategii Rozwoju Firmy MZUM Sp. z o.o. "Przy realizacji zadań publiczno - prawnych zlecanych Spółce dopuszczalna jest działalność non-profit, a nie stosowanie zasady maksymalizacji zysku"?
Czyżby co ekipa, to strategia?

@ all
Strategia jest tutaj: http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/bip.pli.../13/3/14913.pdf

--------------------
"Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."

+Quote Post
pulsatilla1214
post czw, 01 lut 2007 - 22:00
Post #125

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 148

Jak dla mnie sprzeczności nie ma... smile.gif

Proponowałbym zwrócic uwagę na wydźwięk słowa "dopuszczalna"

Hej, hej

+Quote Post
Dave
post pią, 02 lut 2007 - 00:10
Post #126

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

Pierwszy mój post na tym forum! :)
Witam wszystkich a przy tym tak zacną (?) postać Pana Tomasz Sołtysika (no dobra - ToSa)! tongue.gif
I przyłączam się do pytania zadanego wcześniej: tyle mówi się o modernizacji ciągów komunikacyjnych pieszych i samochodowych w naszym mieście już co najmniej od 5 lat - ale efektów prawie nie widać! Zrobiono tylko nową nawierzchnię na kilku krótkich, w dodatku w jedną stronę, odcinkach ul. Piłsudskiego i Królowej Jadwigi. A co z resztą? Kiedy cała Piłsudskiego, Królowej Jadwigi i Sobieskiego (a Aleja Róż też by się mogła załapać) zostanie wyremontowana? Ale tak doraźnie! Nie łatami albo po kawałku! Tylko tak, jak na Manhatanie! I jeszcze jedno: co z przejazdami tramwajowymi? To należy do zadań miasta czy Tramwajów Śląskich? Bo przejazdy tramwajowe to już wręcz wołają o pomostę do nieba!
Liczę na rzeczową odpowiedź!
Dziękuję i pozdrawiam! :)

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post pią, 02 lut 2007 - 10:15
Post #127

Guests

:): MZUM nic nie wie nt. remontu AL. Piłsudskiego i nigdy wiedzieć nie będzie dopóty taka decyzja nie zapadnie w magistracie, wiarygodnej informacji w tej sprawie może udzielić Paweł Gocyła - spytam, przekaże Wam info,

Hator: MZUM codziennie informuje magistrat o stanie dróg, wpływu na podejmowane tam decyzje formalnie nie mamy żadnego,

szarisz: hasło kupuję - postaram się je wpisać do misji firmy, którą kieruję;)

Dami7: nazywanie tego "strategią" uważam za nadłużycie, zasadą jest, że działalność gospodarczą prowadzi się w celu osiągania zysku, choć są wyjątki, jeśli uważasz, że MZUM do nich należy i powinien działać non profit to znaczy, że masz podobne zdanie jak mój poprzednik wink.gif ja mam inne zdanie biggrin.gif

Dave: zgadzam się w 100%, od zawsze lobbuje za kompleksowymi remontami dróg, mam nadzieję, że w obecnej kadencji moje poglądy będa podzielane przez decydentów nieco bardziej niż w poprzedniej, przejazdy trmwajowe należą do Tramwajów Śląskich, choć czasem gmina pod naciskiem mieszkańców je remontuje

a tak na marginesie: wczoraj został ogłoszony konkurs na stanowisko prezesa MZUM

a tak na marginesie2: e viva polski szczypiorniak, piękny mecz, na stojąco w max mario oglądałem biggrin.gif

Ten post edytował tomasz sołtysik pią, 02 lut 2007 - 10:20

+Quote Post
Dami7
post pią, 02 lut 2007 - 11:53
Post #128

UZYTKOWNIK

QUOTE(tomasz sołtysik @ Feb 2 2007, 10:15 AM) *
...
Dami7: nazywanie tego "strategią" uważam za nadłużycie, zasadą jest, że działalność gospodarczą prowadzi się w celu osiągania zysku, choć są wyjątki, jeśli uważasz, że MZUM do nich należy i powinien działać non profit to znaczy, że masz podobne zdanie jak mój poprzednik wink.gif ja mam inne zdanie biggrin.gif

A więc moje przypuszczenia są słuszne - co ekipa, to strategia.
Ale póki co nie poznaliśmy jeszcze obecnie obowiązującej.
Przy okazji pytanie - jacy są udziałowcy MZUM Sp. z o.o.? Jeśli udziałowcem jest gmina, to dla mnie trochę nieteges jest, aby zarabiała sama na sobie... Dokładniej - jeśli MZUM realizuje zadania zlecone przez gminę i na jej rzecz, powinien to robić po kosztach, bez elementu zysku. Mylę się?

--------------------
"Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post pią, 02 lut 2007 - 12:11
Post #129

Guests

Dami7: mylisz się, prowadzenie działalności gospodarczej bez zysku w świetle przepisów skarbowych stanowi co najmniej wykroczenie, a spółka MZUM została powołana do prowadzenia działalności gospodarczej, choc z mojego prywatnego punktu widzenia lepiejby było jakby tak nie było wink.gif

+Quote Post
Dami7
post pią, 02 lut 2007 - 15:55
Post #130

UZYTKOWNIK

QUOTE(tomasz sołtysik @ Feb 2 2007, 12:11 PM) *
Dami7: mylisz się, prowadzenie działalności gospodarczej bez zysku w świetle przepisów skarbowych stanowi co najmniej wykroczenie, a spółka MZUM została powołana do prowadzenia działalności gospodarczej, choc z mojego prywatnego punktu widzenia lepiejby było jakby tak nie było wink.gif

Ekhm, z tego (i poprzednich Twoich odpowiedzi) wynika, że najlepiej gdyby MZUM nic nie robił i jeszcze na tym zarabiał wink.gif
A co z udziałowcami tej spółki?

--------------------

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post pią, 02 lut 2007 - 17:45
Post #131

Guests

QUOTE(Dami7 @ Feb 2 2007, 03:55 PM) *
Ekhm, z tego (i poprzednich Twoich odpowiedzi) wynika, że najlepiej gdyby MZUM nic nie robił i jeszcze na tym zarabiał wink.gif
A co z udziałowcami tej spółki?

dokładnie tak, to jest stan idealny: nic nie robić i zarabiać laugh.gif niestety życie jest brutalne, i żeby zarobić trzeba coś robić uffff

jedynym udziałowcem MZUM jest gmina

cool.gif

+Quote Post
Hator
post czw, 08 mar 2007 - 22:11
Post #132

FdZD

toso zapadl w sen zimowy - czyzby robota w mzuim byla tak wyczerpujaca?

--------------------

+Quote Post
Hator
post pią, 09 mar 2007 - 15:16
Post #133

FdZD

cyt z art z DZ o betonowych zaporach na drodze w strzmieszycach

(...)- To po prostu skandal. Jedyna droga do euroterminalu jest w bardzo kiepskim stanie i nie chodzi tu nawet o stan nawierzchni, ale o te betonowe pozostałości. Droga nie jest oświetlona, a w najbliższym jej sąsiedztwie od miesięcy leżą wielkie betonowe zapory. Przecież to bardzo niebezpieczne. Interweniowałem w tej sprawie wielokrotnie, zgłaszałem to straży miejskiej, ale nic się nie działo.(...)

i

(...)- Nasi pracownicy najpierw obejrzeli tę okolicę. Betonowe zapory w tym miejscu rzeczywiście mogły zagrażać bezpieczeństwu kierowców jadących w stronę euroterminalu. Sprawą postanowiliśmy się zająć natychmiast. Odpowiednie zlecenie już zostało przesłane do Miejskiego Zakładu Ulic i Mostów i zapory powinny wkrótce zniknąć,(...)

Tomek - a ja myslalem ze to wy ponoc macie kontrolowac stan jezdni - sam o tym pisales. Czyzvby jakies niedopatrzenie ? kilka miesiecy (wg gazety) staly te bariery a Wy nic. Gdzie to wasze sprawne funkcjnowanie?!

--------------------

+Quote Post
michu
post pią, 09 mar 2007 - 15:43
Post #134

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

jeszcze w kwestii realacji biznesowych Miasto - MZUM. Jeśli podmiot, którego w 100% właścicielem jest miasto startuje w przetargu to tworzy to wg mnie dość dziwną sytuację w odniesieniu do kryteriów wyboru wykonawcy i bezstronności miasta jako przeprowadzającego przetarg.
Tak, przy okazji jaki jest udział % zleceń innych niz od miasta w realizowanych kontraktach?

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post wto, 08 maj 2007 - 08:25
Post #135

Guests

Hator - rozumiem, że temat się trochę zdezaktualizował, a tak na marginesie to MZUM usunął te zapory niezwłocznie po otrzymaniu zlecenia od Gminy,

michu - a jaką masz propozycję, MZUM powinien dostawać zlecenia od Gminy bez przetargów??? zlecenia inne niż od miasta nie przekraczają 10 %
pzdr

+Quote Post
michu
post wto, 08 maj 2007 - 16:34
Post #136

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

witam!
nie twierdzę, że powinno się to odbywać bez przetargów; ale sam przyznasz, że jeżeli miasto powołało spółkę do takich prac to raczej "krzywdy jej nie zrobi" bo jako wspólnik musiałoby dopłacać do ewentualnych strat i ta sytuacja sama w sobie jest według mnie "mało transparentna"

Wobec tego być w zarzadzie, czy radzie nadzorczej takiej spółki to sama przyjemność....

+Quote Post
Hator
post wto, 08 maj 2007 - 21:37
Post #137

FdZD

toso - jaki % przetargow wygrywacie ??

odnosnie zapor : czyli bariery mogly pare miesiecy polezec zanim miasto zdecydowalo aby je usunac? mozna wiedziec kto jest odpowiedzialny za zlecanie tego typu napraw i dlaczego tak duzo czasu zajelo tej osobie wydanie zlecenia - chyba ta osoba dostaje od was codzienne raporty o stanie drog w dg, o ktorych sporzadzaniu pisales.

--------------------

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post wto, 08 maj 2007 - 22:20
Post #138

Guests

michu - zapewniam Cię,że znam większe przyjemności wink.gif a co do "krzywdy jej nie zrobi" to jest wręcz odwrotnie
Hator - pytania a przetargi nie rozumiem, jedne wygrywamy inne nie, część prac robimy bez przetargów (bo zlecają je podmioty, które nie stosują ustawy o zamówieniach publicznych),
roboty zleca urząd. a co do objazdów, dla ścisłości - to MZUM cała miasto objeżdża w ciągu miesiąca, tak więc na każdej drodze miejskiej jesteśmy raz w miesiącu, chyba, że są sygnały lub sytuacje awaryjne

+Quote Post
bzenek
post wto, 02 paź 2007 - 09:37
Post #139

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

Toso,

czy to Ty biegłeś w niedzielę w półmaratonie 4energy ?

Wnioskuję, że tak i gratuluję niezłego wyniku biggrin.gif

Ja niestety przesadziłem z tempem na drugim kółku i trzeci podbieg Francuską mnie kompletnie wykończył. No i spadłem na koniec stawki sad.gif

Oj, trzeba będzie całą zimę te mięśnie nóg trenować mellow.gif

Swoją drogą to przykro, że 130 tysięczna Dąbrowa Górnicza była w stanie wystawić na półmaraton ledwo 6 zawodników sad.gif

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post wto, 02 paź 2007 - 14:30
Post #140

Guests

jeśli myślisz o zawodniku z nr 63 na 524 miejscu z czasem netto 1:51:46 to byłem ja tongue.gif
dzięki biggrin.gif
to mój pierwszy start, fajnie było, dla Ciebie też gratki!

a tak na marginesie słyszałem, że są plany dąbrowskiego półmaratonu z trasą wkoło Pogorii... może wtedy DG wystwi większą reprezentację wink.gif
DG Pogoria pólmaraton???

Ten post edytował tomasz sołtysik wto, 02 paź 2007 - 14:35

+Quote Post

11 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza