![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ceny do Nemo są teraz takie, że niewielu mieszkańców może sobie pozwolić na skorzystanie z jego atrakcji... W tygodniu 16zł za godzinę, w weekend 18zł za godzinę... Śmiech na sali...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://www.parkwodny-rudaslaska.pl/ - ciekawe jak mocno nowy park wodny w Rudzie Śląskiej wpłynie na NEMO?
CYTAT 8 grudnia
Nie zawiedliśmy się na Was. Tłum gości przybył o 12:00, by wspólnie świętować otwarcie Aquadromu. Pamiętajcie, że jesteśmy czynni codziennie do 22.00. Czekają na Was liczne promocje. ... -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pewnie znacznie, bo sporo moich znajomych z Katowic, Chorzowa czy Tychów jeździło do Nemo, teraz raczej nikt nie będzie bo do Rudy Śląskiej jest po prostu bliżej.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: śro, 16 sty 13 Nr użytkownika: 5,135 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nigdy tam jeszcze nie byłem czy warto tam iść? Ile kosztuje teraz tam bilet?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: śro, 03 gru 03 Nr użytkownika: 36 ![]() |
Warto w szczególności z dziećmi. Byłem w zeszły poniedziałek.
Z DG ponad 30 km, ale blisko autostrady więc łatwo trafić. Ludzi w porównaniu z Nemo to garstka, atrakcje inne niż w nemo, rwąca rzeka jest na prawdę rwąca, ciekawa zjedzalnia zakończona lejkiem po którym wpada się do 2,5 metrowego basenu, cena normalny 13 zł bez promocji. Na przykład w środy druga osoba za pół ceny. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Warto w szczególności z dziećmi. Byłem w zeszły poniedziałek. Z DG ponad 30 km, ale blisko autostrady więc łatwo trafić. Ludzi w porównaniu z Nemo to garstka, atrakcje inne niż w nemo, rwąca rzeka jest na prawdę rwąca, ciekawa zjedzalnia zakończona lejkiem po którym wpada się do 2,5 metrowego basenu, cena normalny 13 zł bez promocji. Na przykład w środy druga osoba za pół ceny. Jak można to się odniosę. Generalnie uważam, że aby zrelaksować się w miarę na luzie to trzeba wejść na dwie godziny. Zakładam że zazwyczaj czas na relaks jest w weekend (przynajmniej u mnie). No to zróbmy porównanie (na przykładzie mojej rodziny 2 + 1). Ruda śląska: bilet "Razem" dla dwóch osób na 2h to 57 zł + 16 zł za dziecko. Razem 73 zł. Do tego doliczmy cenę paliwa - powiedzmy 10 zł. CZyli wychodzi 83 zł Nemo: 2 x bilet normalny = 58 zł + dwugodzinny bilet maluch 14 zł czyli razem 72 zł. Nie liczę dojazdu bo ja akurat na nogach mam 5 minut. Od strony finansowej widać jest porównywalnie ze wskazaniem na Nemo. Co do tego czy się opłaca nie wypowiem się bo byłem tylko w Nemo i znam tylko ten aquapark. Nie mam jednak o nim najlepszego zdania. A jeżeli wolno mi wrzucić mój komentarz to osobiście w życiu bym nie wydał 70 zł (lub więcej) za rodzinne moczenie tyłka. Cokolwiek by taki aquapark nie oferował. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Rozpusta w aquaparku. Bo strefa saun rozluźnia i pobudza? Niektórych sauna rozluźnia, a innych pobudza. W dąbrowskim aquaparku Nemo strefa saun stała się ulubionym miejscem spotkań homoseksualistów. - Wyrabiają tam takie rzeczy, że głowa mała - skarżą się klienci. Nastrojowe światła, kłęby pary i zapach olejków eterycznych. Nic dziwnego, że strefa saun w dąbrowskim Nemo przyciąga tłumy klientów. Okazuje się jednak, że nie wszyscy przekraczają jej próg z myślą o zwykłym zrelaksowaniu się. - Niedawno byłam świadkiem takich scen, że już nigdy się tam nie wybiorę - mówi dąbrowianka Magda i zaczyna opowiadać, jak dwóch mężczyzn siedzących w jednej z saun parowych zaczęło się publicznie dotykać i całować. - Zdjęli ręczniki i zaczęli się nawzajem pieścić. Kompletnie nie zwracali uwagi na inne osoby, zachowywali się tak, jakby byli w sypialni. Jeden z panów siedzących po drugiej stronie zwrócił im uwagę i podobno przestali. Ja natychmiast wyszłam - mówi dziewczyna. Sauny nie są po to, żeby uprawiać seks Nie jest jedyną osobą, która była świadkiem nieobyczajnego zachowania w strefie saun. Inny z klientów mówi o orgiach, w których uczestniczyło nawet po kilka osób. - Sauny nie są po to żeby uprawiać seks - grzmi mężczyzna. Sytuację, którą go tak wzburzyła, opisał w e-mailu do dyrekcji Wodnego Świata. Napisał, że na jego oczach trzech młodych mężczyzn korzystających z sauny parowej zaczęło się „wzajemnie masturbować”. Dziwi go, że obsługa strefy saun pozwala na takie rzeczy. O tym, że w Nemo od pewnego czasu spotykają się homoseksualiści, świadczą też wpisy na formach internetowych. „Najlepiej jest w domku alpejskim po ostatnim seansie około godz. 21. Jak się seans kończy, to wtedy przeważnie nikogo nie ma i można fajnie się zabawić, a po drugie jest okno, przez które widać, czy ktoś idzie” - napisał internauta gregdg, a inny dopytuje: „Kiedy najlepiej jest wpaść do Nemo, aby spotkać kogoś z naszych? Może ktoś poleci mi dzień i ewentualnie godziny?”. Szybko dostaje odpowiedź: „Ja tam w czwartek byłem i fakt, wiało nudą, chociaż nie do końca. Jeden kolega z drugim się w jacuzzi zabawiali, a i w parowej co nieco się działo”. Prezes aquaparku: W niedwuznacznej sytuacji przyłapano kilka par Antoni Marcinkiewicz, prezes dąbrowskiego Nemo, przyznaje, że zdarzają się klienci, na których półmrok sauny działa pobudzająco. Jedni wchodzą tu, żeby się odprężyć, inni pooglądać albo się pokazać. W niedwuznacznej sytuacji przyłapano kilka par, były też namiętne pocałunki w zaparowanych wnętrzach. - Być może nie wszyscy znają zasady dobrego saunowania, w końcu nie jesteśmy Finami, którzy uczą się tego od dziecka, ale obsługa zawsze reaguje na sytuacje, które przekraczają normy dobrego zachowania - zapewnia Marcinkiewicz. - Nie pozwolimy, żeby ekscesy się powtórzyły - obiecuje. Stanisław Sitarski z działu technicznego aquaparku przypomina, że mimo figurującej w regulaminie obowiązkowej (poza tekstylnymi wtorkami) strefy nagości, w saunach należy się okryć ręcznikiem. - Nie powinno się paradować nago poza kabinami - mówi Sitarski. Przyznaje, że zdarzają się klienci, którzy chodzą po strefie bez okrycia. - Możemy na to przymknąć oko, jeśli oczywiście nie przeszkadza to innym, ale kontakty seksualne są absolutnie niedozwolone - mówi Sitarski. Dziwi się że klienci, którzy są świadkami takich sytuacji, natychmiast nie interweniują u obsługi. Magda, która była świadkiem okazywania sobie miłości przez dwóch mężczyzn, przyznaje, że sama była zawstydzona. - Po prostu wyszłam i tyle. Nie powiedziałam obsłudze, bo i dla mnie było to krępujące, w dodatku bałam się, że mogę spotkać się z tymi panami w szatni. One są przecież koedukacyjne - podkreśla dąbrowianka. ''Nie zamierzamy dzielić klientów'' W Nemo wprowadzono już nowe zasady. Obsługa ma częściej zwracać uwagę na to, co się dzieje w kabinach i na bransoletki, które otrzymuje się przy wejściu. - Homoseksualiści zakładają je podobno odwrócone na drugą stronę - mówi prezes Marcinkiewicz. Dyrekcja podkreśla jednak, że w aquaparku wszyscy są serdecznie witani, bez względu na orientację seksualną. - Nie dzieliliśmy, i nawet po tym incydencie, nie zamierzamy dzielić klientów. Regulamin musi być jednak przestrzegany - mówi prezes Nemo. Tomasz przyznaje jednak, że sprawa uderza w środowisko homoseksualistów. - Jestem homoseksualistą i przykre, że przez pryzmat ''orgii'' w Nemo ludzie będą postrzegać nas jako seksualnych świrów. A przecież jesteśmy normalnymi ludźmi. Wśród osób heteroseksualnych też zdarzają się osobnicy, którzy nie mogą się powstrzymać od seksu w miejscach publicznych - mówi chłopak. Milena Nykiel Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...l#ixzz2IYNuXNDM |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
A to dlatego wczoraj parking przed Nemo był pełniutki.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W weekendy jest tam sporo osób parking dość sporo zastawiony samochodami a niby tak drogo ,A co do nemo to Prezydent Zbigniew Podraza znalazł w budżecie gminy 2 mln pln na wykup akcji nemo a na Dworzec Kolejowy już się pieniądze nie znalazły.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panie i Panowie!
Czy był ktoś ostatnio (2 tygodnie) w Nemo i nabawił się kłopotów nosowo-zatokowych? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja byłem tydzień temu ale tylko na części sportowej i odpukać nic
moja żona była jakieś 10 dni temu i w tą niedzielę z córką i odpukać też nic. A co się dzieje? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja byłem tydzień temu ale tylko na części sportowej i odpukać nic moja żona była jakieś 10 dni temu i w tą niedzielę z córką i odpukać też nic. A co się dzieje? Byłem tamże w poprzedni poniedziałek i w dzień później wylądowałem na L4 z ostrym nieżytem górnych oddechowych; w piątek było już OK. Polazłem wczoraj i dziś mam to samo... Jako że L4 się skończyło, wróciłem od poniedziałku do pracy, a tam kolega opowiada mi (normalnie pływa w Rudzie Śląskiej i Łazach), jak to był dwa razy w Nemo i czuje się nieszczególnie... Obaj ponarzekaliśmy na ilość "syfu" pływającego w sportowym. Mam nadzieję, że to tylko przypadkowa koincydencja przypadkowych przypadków. |
|
|
![]()
|
|
raczej przypadek, chyba że moja rodzina i ja to kosmici i ten wirus na nas nie działa
![]() W każdym razie zdrówka życzę - wiosna idzie szkoda czasu na chorowanie ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Dąbrowa Górnicza: Mieszkańcy naszego miasta zapłacą za wstęp na basen 20 procent mniej 2013-03-18, Aktualizacja: dzisiaj 14:06 Aquapark Nemo Wodny Świat przygotował dla wszystkich dąbrowian niespodziankę, obniżając ceny części atrakcji o 20 procent. Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij Promocja wiosenna będzie obowiązywać od 21 marca do 20 czerwca. Czego można się więc spodziewać po tej akcji? Przede wszystkim obniżek o 20 procent cen biletów basenowych normalnych i ulgowych. Będzie można skorzystać z takiej formy promocji za okazaniem dokumentu tożsamości. Promocja nie dotyczy kart abonamentowych i nie łączy się z innymi promocjami. Poza tym w poniedziałki o 20 procent taniej będzie można kupić bilety do świata saun. We wtorki studenci (do 26 roku życia, za okazaniem legitymacji) kupią bilety na basen za 8 zł. W środy obowiązuje 20 procentowa zniżka przy zakupie biletów normalnych i ulgowych na basen. W czwartki z seansów w grocie solnej można skorzystać za 5 zł, a w piątki bilety na siłownię będą tańsze o 20 procent. W okresie wielkanocnym Nemo Wodny-Świat także zaprasza do siebie. 30 marca w Wielką Sobotę w godz. 9-22. W niedzielę 31 marca aquapark będzie zamknięty, natomiast w drugi dzień świąt, czyli poniedziałek 1 kwietnia można skorzystać z atrakcji w godz. 9-21. http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...ml#czytaj_dalej -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czyżby oddech aquaparku Rudy Śląskiej na plecach naszego Nemo?
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Nemo Wodny Świat. Miasto chce kupić udziały
2013-06-26, Aktualizacja: dzisiaj 10:00 Miasto chce kupić kolejne udziały w aquaparku Nemo Wodny Świat. Decyzja w tej sprawie zapadnie na środowej sesji Rady Miejskiej. Projekt uchwały zakłada, że gmina Dąbrowa Górnicza kupi 3.800 udziałów spółki Nemo Wodny Świat Dąbrowa Górnicza Sp. z o.o. w Dąbrowie Górniczej o łącznej wartości nominalnej 1,9 mln złotych od wspólnika, Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. w Dąbrowie Górniczej w cenie 642 tys. 200 zł, czyli 169,00 zł za jeden udział. Jak czytamy w uzasadnieniu projektu uchwały w tej sprawie nabycie udziałów od wspólnika – Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej jest kolejnym krokiem gminy w dążeniu do przejęcia całego kapitału spółki. Obecnie Gmina Dąbrowa Górnicza posiada 73,18 procenta udziału w kapitale zakładowym Spółki Nemo Wodny Świat Dąbrowa Górnicza Sp. z o.o. i jest jednocześnie jej największym wierzycielem. Po nabyciu przedmiotowych udziałów zwiększą się możliwości decyzyjne gminy w zakresie zapewniającym stabilność finansową i perspektywy rozwoju Spółki, co w konsekwencji przełoży się na wyższy poziom usług świadczonych na rzecz społeczności lokalnej. Jednocześnie prezydent miasta Zbigniew Podraza wydał właśnie dwa zarządzenia, zgodnie z którymi przedłużył na kolejną kadencję okres zasiadania w Radzie Nadzorczej spółki Nemo Wodny Świat dwóm przedstawicielom gminy. Są to Stanisław Kaniecki oraz Małgorzata Ochęduszko-Ludwik, która powołana została jednocześnie na przewodniczącą Rady Nadzorczej dąbrowskiego aquaparku. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Uchwała Nr .................. Rady Miejskiej w Dąbrowie Górniczej z dnia..................................... w sprawie nabycia udziałów Spółki ?Nemo-Wodny Świat Dąbrowa Górnicza? Sp. z o.o. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej Na podstawie § 4 ust. 2 Uchwały Nr XV/259/12 Rady Miejskiej w Dąbrowie Górniczej z dnia 29 lutego 2012r. w sprawie określenia zasad wnoszenia, nabywania, cofania i zbywania udziałów i akcji w spółkach prawa handlowego przez Prezydenta Miasta Dąbrowa Górnicza (Dz. Urz. Woj. Śl. z dnia 16.03.2012r., poz. 1192) w związku z art. 18 ust. 2 pkt 9 lit. g ustawy z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym (tekst jednolity ? Dz. U. z 2013r., poz. 594 z późn. zm.) na wniosek Prezydenta Miasta Rada Miejska w Dąbrowie Górniczej uchwala co następuje: § 1 Wyraża się zgodę na nabycie przez Gminę Dąbrowa Górnicza 6.000 udziałów Spółki ?Nemo-Wodny Świat Dąbrowa Górnicza? Sp. z o.o. w Dąbrowie Górniczej o łącznej wartości nominalnej 3.000.000,00 zł (słownie: trzymilionyzł00/100) od Wspólnika ?Nemo-Investment? Sp. z o.o. w Czeladzi za cenę nie wyższą niż 1.014.000,00 zł (słownie: jedenmilionczternaścietysięcyzł00/100), tj.: nie więcej niż 169,00 zł (słownie: stosześćdziesiątdziewięćzł00/100) za jeden udział. § 2 Wykonanie uchwały powierza się Prezydentowi Miasta Dąbrowa Górnicza. § 3 Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. Przewodnicząca Rady Miejskiej w Dąbrowie Górniczej Agnieszka Pasternak http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/BIP.asp...amp;ident=65638 Ten post edytował Bathurst śro, 06 lis 2013 - 21:45 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ile będzie płaciło miasto za utrzymanie aquaparku? czemu już nie PPP?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |