![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Mam taką nadzieję, że ktoś odkopie tą wypowiedź.Od kilku lat staram się tłumaczyć wszystkim, że tak właśnie działa obecna ekipa polityczna i jakoś nie dociera( biorąc pod uwagę wyniki wyborów). Każda ekipa niezależnie od opcji politycznej tak działa. Co było w poprzedniej kadencji w Będzinie? Poda Pan jakiś przykład na fantastyczne inwestycje i przemyślane działania tamtejszych władz w minionej kadencji? Wycięcie połowy tramwajów się nie liczy. Tam w każdym razie do wyborców dotarło... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam taką nadzieję, że ktoś odkopie tą wypowiedź.Od kilku lat staram się tłumaczyć wszystkim, że tak właśnie działa obecna ekipa polityczna i jakoś nie dociera( biorąc pod uwagę wyniki wyborów). Każda ekipa niezależnie od opcji politycznej tak działa. Co było w poprzedniej kadencji w Będzinie? Poda Pan jakiś przykład na fantastyczne inwestycje i przemyślane działania tamtejszych władz w minionej kadencji? Wycięcie połowy tramwajów się nie liczy. Tam w każdym razie do wyborców dotarło... Co się czepiasz Będzina? Przecież tam rządzili "nasi" (patrz m.in. Krzysztof Stachowicz) ![]() A tak poważnie - według Pana Paska niepotrzebnie pożyczamy kasę Nemo, niepotrzebnie dajemy kasę na komunikację miejską, niepotrzebnie fundujemy etaty dla policji, niepotrzebnie sponsorujemy siatkarki itp., itd. Był już taki pan na Podlasiu, który to nam proponował ![]() Ten post edytował Mały77 wto, 08 mar 2011 - 21:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
A kogo się mam czepiać, jak nie kochanej opcji politycznej? (Serio, od 2005 roku głosuję na PO we wszystkich wyborach z wyjątkiem samorządowych - ale w poprzednich też miałem zamiar na nich głosować) A poza tym czepianie się Sosnowca to jak kopanie leżącego (a poza tym mają fantastyczną inwestycję czyli papieską barkę...)
A tak serio - Pan Pasek czepia się rządzącej ekipy - i takie jego prawo jako opozycyjnego radnego. Ale mam dziwną pewność, że jego własne słowa: Co do bycia w opozycji. Pewnie gdybym był zatrudniony w Nemo, albo w którejś z gminnych spółek i moje być albo nie być czy kwartalna premia zależały od dobrego humoru samorządowych ViP-ow...pewnie sprawę niedotrzymania warunków umowy i żerowania prywatnej firmy na publicznych pieniądzach skrzętnie bym przemilczał albo szukał jej pozytywnych stron. są prawdziwe, czego dowodem jest choćby to, z jakim przekąsem pytał o zawiadomienie złożone do prokuratury na poprzedni zarząd Interpromeksu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: pon, 31 sty 11 Nr użytkownika: 4,414 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i zaczęła się prawdziwa internetowa naparzanka...(rada na przyszłość dla samego siebie: zanim coś napiszesz spytaj czy wszyscy rozumieją znaczenie słów: aluzja i ironia).
Dalszy przebieg dyskusji o najdroższych gatkach świata(30 mln zł)i pozostawiam panom(może i paniom), no chyba że pojawi się interesujący argument. Może coś lepszego niż: a Pasek to jest przeciwko etatom w policji skoro jest przeciwko nieoddaniu w terminie, zgodnie z podpisaną umową pieniędzy do budżetu gminy. pozdrawiam TP |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
No dobra, to może warto pomyśleć nad skalą. Tutaj Nemo ma 30 mln zł zadłużenia.
Ale jakby to było 50 mln, albo 100 mln, to też większość pisałaby o ważnym interesie społecznym?? Że dzieci nie spakują gatek do plecaczka?? Że promocja? Przecież wszystko można wycenić i sprawdzić, czy ma sens. Można też wyliczyć opłacalność wszystkiego - też w wymiarze społecznym. Nie można zamykać dyskusji mówiąc, że dzieci muszą się pluskać. Ile za to można dać? Więcej niż np. na mieszkania socjalne? Albo drogi, szkoły itd.? A teraz posiadacze samochodów o rejestracjach innych niż SD - nikt nie zauważył, że oznacza to po prostu dotowanie mieszkańców innych miast?? Miasto finansuje Nemo po to, by osoby z innych miejscowości mogły taniej popływać? 30 mln zł to góra pieniędzy, która w tym przypadku nie została chyba najrozsądniej zagospodarowana. One muszą wrócić do budżetu. Kto w ogóle jest właścicielem tego przybytku (znaczy kto ma udziały w spółce). Miasto nie powinno zajmować się biznesem, bo może umoczyć (jak w przypadku Nemo). A jeżeli to już jest prywatne, to nie powinno takich pieniędzy ot tak darować. Poza tym - bankructwo nie oznacza, że po chwili wchodzą złomiarze i wynoszą wszystkie cenne rzeczy i całość później straszy. Można tak przeprowadzić cały proces, że wyłania się z tego w miarę uzdrowiony (i oby w pełni prywatny) podmiot, który jest w stanie kontynuować działalność bez balastu w postaci politycznych zarządców - takich "niezwykle skutecznych" menadżerów. Skoro Nemo jest tak oblężone, to dlaczego nie jest w stanie na siebie zarobić, nawet przy dotowaniu przez miasto (wstęp dzieci w czasie ferii - co akurat jest ok.). Radny Pasek ma tutaj rację i dobre pytania stawia. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: śro, 05 sie 09 Skąd: DG Nr użytkownika: 3,404 Płeć: Kobieta ![]() |
o! Argument o mieszkaniach socjalnych wspaniale obrazuje "ile można za 30 mln zł".
Na tapecie w RM jest właśnie projekt uchwały o mieszkaniach komunalnych. 200 mieszkań to wg projektodawców koszt rzędu 18 mln zł. Czyli wasza promocja, wasze obce rejestracje, wasze kąpielówki są warte niemal tyle ile 400 mieszkań!!! Może trochę mniej - ale taka jest skala zjawiska. Projekt uchwały chyba nie ma większych szans na realizację, bo......nie ma pieniędzy! Może jednak warto się trochę popieklić o te pieniądze?o realizację warunków umowy sprzed trzech lat? 400 mieszkań! pomyślcie trochę. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ok - Pan Pasek mówi, że go atakujemy a on chce dobrze.
To rzeczowe konkrety. Chcemy zwrotu pożyczki zgodnie z umową = ogłoszenie upadłości Nemo. Nie wiem jak jest ze zaspakajaniem wierzycieli ale myślę, że pierwsza kasa pójdzie do banków. Ile może być warte Nemo? Czy odzyskamy cokolwiek idąc tym tropem? Czy będzie chętny na zakup Nemo? Czy Nemo dalej będzie funkcjonowało? No i ile w końcu dostanie miasto z tych 30 milionów? Jakieś inne drogi Państwo widzicie? Czy przeprowadził Pan Pasek jakiekolwiek rozeznanie co by było z Nemo, gdyby miasto chciało zwrotu tej pożyczki zgodnie z umową? Obawiam się, że nie. Najlepiej jest populistycznie krzyczeć nie dając w zamian żadnej innej koncepcji lub alternatywy!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
A ja cały czas się zastanawiam, dlaczego miasto jako wspólnik tej spółki nie zabezpieczyło należycie swoich interesów i dopłaca do tego interesu.........
a Pan Pasek w tym wypadku ma rację, szkoda tylko, że -jak sam zasugerował - inaczej widziałby sprawę reprezentując "inny punkt siedzenia".... mam tylko nadzieję, ża całą kwotę miasto otrzyma z odsetkami na poziomie nie gorszym niz rynkowy, a za samo poręczenie Nemo tez zapłaci miastu odpowiednie wynagrodzenie..... Ten post edytował michu śro, 09 mar 2011 - 11:09 |
|
|
![]()
|
|
Widzę, że Pan Tomasz Pasek działa w pełni przemyślanie. Nic pod publikę.
Panie Pasek - zadałem Panu pytanie - czy tak trudno na nie odpowiedzieć? Czy tylko umie Pan krzyczeć a żadnych konstruktywnych wniosków Pan nie umie pokazać? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
. W tym czasie, w każde ferie i każde wakacje będziemy wpłacać do Nemo 400 tys zł, aby zapewnić ciekawe zajęcia dzieciakom. Moim zdaniem - interes życia. Z chęcią wziąłbym taką pożyczkę. Miasto nie jest do robienia interesów tylko zapewnienia swoim mieszkańcom społecznego bytu i szans rozwojowych dla "dzieciaków" - panie radny ( z ramienia PO) to nie My jesteśmy dla miasta i dla WAS tylko odwrotnie.... Słabi mnie też między innymi Pana nadwyrężane określenie OPOZYCJA - czy to oznacza że mieszkańcy miasteczka też powinni się podzielić na "jednych' i "drugich"? samorząd jest Pana miejscem pracy a nie okazją do udawania polityka. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wdając się w dyskusję polityczną (bo takowej nie lubię), tylko krótko napiszę swoje: argumenty Pana Paska o sytuacji "Nemo" i 30 mln pożyczki z miasta dla tego obiektu są dla mnie mocne i w pełni popieram - akurat w tym temacie - Pana T.P.! Dlaczego to powtarzać przecież tego samego, co tu już było nie będę!
|
|
|
![]()
|
|
Nie wdając się w dyskusję polityczną (bo takowej nie lubię), tylko krótko napiszę swoje: argumenty Pana Paska o sytuacji "Nemo" i 30 mln pożyczki z miasta dla tego obiektu są dla mnie mocne i w pełni popieram - akurat w tym temacie - Pana T.P.! Dlaczego to powtarzać przecież tego samego, co tu już było nie będę! Ale jakie argumenty Pana Paska popierasz? Bo jak na razie Pan Pasek oprócz poinformowania o sytuacji Nemo i pożyczce nic konstruktywnego nie napisał. Jak go zapytałem jakie widzi wyjście z sytuacji MILCZY!!! Może Ty napiszesz jakie widzisz wyjście z tej sytuacji? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najprostsze dla miasta wyjście widziałbym w sprzedaży (tak tak! Nie nabywaniu i przejmowaniu, a sprzedaży!) swoich udziałów prywatnemu inwestorowi, oczywiście wcześniej odzyskując te 30 mln zł pożyczki, którą włożyło w przetrwanie kompleksu. Tylko teraz, który mądry inwestor chciałby to kupić, skoro jest to zadłużone, mimo iż przynosi podobno już zyski?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 68 Dołączył: śro, 10 lut 10 Nr użytkownika: 3,703 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najprostsze dla miasta wyjście widziałbym w sprzedaży (tak tak! Nie nabywaniu i przejmowaniu, a sprzedaży!) swoich udziałów prywatnemu inwestorowi, oczywiście wcześniej odzyskując te 30 mln zł pożyczki, którą włożyło w przetrwanie kompleksu. Tylko teraz, który mądry inwestor chciałby to kupić, skoro jest to zadłużone, mimo iż przynosi podobno już zyski? Dave jaki jest sens sprzedawać coś co jak napisałeś przynosi już prawdopodobnie zyski?? |
|
|
![]()
|
|
Najprostsze dla miasta wyjście widziałbym w sprzedaży (tak tak! Nie nabywaniu i przejmowaniu, a sprzedaży!) swoich udziałów prywatnemu inwestorowi, oczywiście wcześniej odzyskując te 30 mln zł pożyczki, którą włożyło w przetrwanie kompleksu. Tylko teraz, który mądry inwestor chciałby to kupić, skoro jest to zadłużone, mimo iż przynosi podobno już zyski? Dave jaki jest sens sprzedawać coś co jak napisałeś przynosi już prawdopodobnie zyski?? No właśnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 30 Dołączył: pon, 29 lis 10 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 4,281 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najprostsze dla miasta wyjście widziałbym w sprzedaży (tak tak! Nie nabywaniu i przejmowaniu, a sprzedaży!) swoich udziałów prywatnemu inwestorowi, oczywiście wcześniej odzyskując te 30 mln zł pożyczki, którą włożyło w przetrwanie kompleksu. Tylko teraz, który mądry inwestor chciałby to kupić, skoro jest to zadłużone, mimo iż przynosi podobno już zyski? Dave jaki jest sens sprzedawać coś co jak napisałeś przynosi już prawdopodobnie zyski??![]() ![]() Najprostsze dla miasta wyjście widziałbym w sprzedaży (tak tak! Nie nabywaniu i przejmowaniu, a sprzedaży!) swoich udziałów prywatnemu inwestorowi, oczywiście wcześniej odzyskując te 30 mln zł pożyczki, którą włożyło w przetrwanie kompleksu. Tylko teraz, który mądry inwestor chciałby to kupić, skoro jest to zadłużone, mimo iż przynosi podobno już zyski? Dave jaki jest sens sprzedawać coś co jak napisałeś przynosi już prawdopodobnie zyski??![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Orientujecie się jak funkcjonują te tańsze bilety od 7 do 9 rano? Trzeba wejść i wyjść przed 9 czy wystarczy przyjść np. o 8.50 i wyjść o 9.50?
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
można przyjść o 8:50 i płacisz taniej. Ja często chodzę właśnie rano przed 9 na basen sportowy, a po 9 jak otwierają resztę, to przed wyjściem idę sobie jeszcze na 10 minut na jacuzzi. Nie wiem czy dają jakiś inny kolor obrączki, ale nikt się nigdy nie czepiał
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Arbas, piłeś coś czy Cię wykopali? Takiej archeologii internetowej to ja jeszcze nie widziałem
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 02:25 |