IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

24 Stron V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Park Wodny NEMO, Aquapark
Slyzaba
post śro, 17 lis 2010 - 21:07
Post #321

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,199

Rzeczywiście sporo moich znajomych przyjeżdża z Katowic i okolic do AQN.
Na pewno sprzyja temu fakt, że AQN współpracuje w kilku systemach typu BENEFIT.

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa
Go to the top of the page

+Quote Post
Mały77
post śro, 17 lis 2010 - 21:11
Post #322

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

CYTAT(Slyzaba @ śro, 17 lis 2010 - 21:07) *
Na pewno sprzyja temu fakt, że AQN współpracuje w kilku systemach typu BENEFIT.

To prawda - ja ma kartę za 150 zł i spokojnie można wchodzić codziennie na 2 godziny. A to tylko jedna z propozycji z tej karty wink.gif

+Quote Post
olo
post śro, 17 lis 2010 - 22:25
Post #323

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(Alinco100 @ śro, 17 lis 2010 - 13:48) *
Hanysom jest głupio że muszą na Zagłębie na basen przyjeżdżać biggrin.gif

Widzę, że lubisz kiedy sąsiedzi zza rzeki mówią o nas "gorole", a nie Zagłębiacy.

--------------------

+Quote Post
Leszek
post śro, 17 lis 2010 - 22:28
Post #324

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Ślązacy też mówią o sobie Hanysy...

--------------------

+Quote Post
xMarcinx
post czw, 18 lis 2010 - 16:18
Post #325

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

CYTAT(Leszek @ śro, 17 lis 2010 - 22:28) *

Co nie znaczy, ze lubią jak to mowi akurat gorol

+Quote Post
olo
post czw, 18 lis 2010 - 17:47
Post #326

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(xMarcinx @ czw, 18 lis 2010 - 16:18) *
CYTAT(Leszek @ śro, 17 lis 2010 - 22:28) *

Co nie znaczy, ze lubią jak to mowi akurat gorol

Leszek, z tą obelżywą, kiedyś, formą Górnoślązacy się pogodzili co nie znaczy, że należy ich tak nazywać. Mnie nie uśmiecha się pogodzić się z "gorolem". Tym bardziej, kiedy widzimy napisy typu "łowcy hanysów". Cieszmy się, że przyjeżdżają do Nemo i niech to trwa jak najdłużej.EOT

Ten post edytował olo czw, 18 lis 2010 - 19:39

--------------------

+Quote Post
Padziu
post wto, 28 gru 2010 - 21:40
Post #327

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

CYTAT
Uczniowie i dzieci będa pływać za darmo

Centrum Sportu i Rekreacji, oraz Nemo Wodny Swiat zapraszają młodzież i dzieci do spędzenia ferii świątecznych w Aquparku Nemo. W dniach 27-31.12.2010r. wstęp będzie bezpłatny po okazaniu ważnej legitymacji szkolnej, a dzieci poniżej 10 roku życia muszą przyjść z opiekunem.

Wszystkich Serdecznie Zapraszamy!

zaglebie.info

może komuś przyda się info smile2.gif

+Quote Post
:)
post wto, 01 mar 2011 - 18:57
Post #328

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

CYTAT
dg.pl

Rozmawiali o Nemo
Ostatnie posiedzenie Komisji Kultury, Rekreacji i Sportu, które odbyło się we wtorek 22 lutego 2011 na terenie Aqua Parku Nemo, dotyczyło m.in. aktualnej sytuacji finansowej Nemo oraz planów dyrekcji co do przyszłości tego obiektu. Dyrekcja podkreślała, że spółka nie przynosi w ostatnich latach strat, ale spłata długu wobec miasta nie będzie możliwa w wyznaczonym terminie.

"Jeśli chodzi o sytuację ekonomiczną to chcę Państwa radnych poinformować, że na dzień dzisiejszy od roku 2008 spółka notuje wynik dodatni na całości działalności, nie tylko na tej podstawowej, natomiast od początku funkcjonowania strata wynosi ponad 16 mln zł i te straty przypadły głównie na lata 2004 - 2007" - mówił we wtorek Prezes Zarządu Spółki, Antoni Marcinkiewicz. Prezes podkreślał, że w kwocie 16 mln strat zawarte są również karne odsetki w wysokości prawie 5 mln zł, które zostaną anulowane, jeśli Nemo spłaci dług wobec BOŚ w założonym terminie.

Przypomnijmy ...

Przypomnijmy - w roku 2006 Bank Ochrony Środowiska, z powodu braku regularnych spłat zaciągniętego na budowę Nemo kredytu, wypowiedział spółce umowę. Bank zagroził, że sięgnie po weksle, które w ramach zabezpieczenia kredytu zostały wystawione na miasto Dąbrowa Górnicza (10 weksli x 3 mln zł = 30 mln zł). Aby ratować Aqua Park przed upadłością miasto Dąbrowa Górnicza w 2007 r. zaciągnęło 30 mln kredytu na spłatę długów spółki wobec BOŚ. Podpisana pomiędzy Nemo, a gminą Dąbrowa Górnicza ugoda zakładała spłatę 30 mln kredytu zaciągniętego przez miasto (na rzecz spłaty długu Nemo) w ciągu 3 lat, czyli do września 2011 roku.

"Nie jesteśmy w stanie tego spłacić..."

Dziś jest już pewne, że nie będzie możliwe spłacenie tej kwoty w terminie - mimo, że Nemo wywiązuje się ze spłaty comiesięcznych rat w kwocie minimum 10 tyś złotych. "W przewidywanym terminie nie jesteśmy w stanie tego spłacić" - oświadczył we wtorek Antoni Marcinkiewicz. Opinia Prezesa nie zaskoczyła zgromadzonych na komisji radnych, którzy w swoich pytaniach nie podejmowali bezpośrednio wątku spłaty długu.

Marcinkiewicz podkreślał, że Nemo spłaca równocześnie 5 mln kredytu inwestycyjnego zaciągniętego w BOŚ, który jest rozłożony na 147 rat i zgodnie z ugodą będzie spłacany przez 12 lat i 3 miesiące. Nie jest więc możliwe spłacenie 6-krotnie większego kredytu w czasie 4-krotnie krótszym - podkreślał.

"Spółka generuje zyski"...

"Obecnie spółka Nemo Wodny Świat swoje zobowiązania spłaca zgodnie z zapisami ugody, która została zawarta pomiędzy spółką i gminą. Ugoda ta przewiduje, że spółka powinna spłacać miesięcznie swoje zobowiązanie w kwocie nie niższej niż 10 tys. zł, z czego sukcesywnie się wywiązuje" - komentuje sytuację Bartosz Matylewicz, z biura prasowego UM zaznaczając równocześnie, że spółka jest dobrze zarządzana i generuje zyski, a sytuacji winne są zobowiązania spółki z lat minionych.

"Zyski przeznaczane są na spłaty zobowiązań oraz na inwestycje, pozwalające rozwijać się spółce, dzięki czemu atrakcyjność Nemo dla mieszkańców Zagłębia i Śląska nieustanie wzrasta. Funkcjonowanie "Nemo" współtworzy także wizerunek miasta, w którym Aqua Park zadomowił się na dobre" - przekonuje Matylewicz.

Inwestycje...

O inwestycjach wspomniał również na wtorkowym spotkaniu z radnymi prezes Nemo, który podkreślił, iż pomimo niełatwej sytuacji, w ostatnich latach udało się w Nemo zrealizować kilka nowych projektów - między innymi kolektory słoneczne czy system saun. Oszczędności z tytułu używania kolektorów to około 9 tyś rocznie. W tym roku Nemo planuje zakupić rekuperatory, które mają się przełożyć na kolejne oszczędności.

"W roku 2010 Nemo również dotknął kryzys, ale odwiedziło nas 350 tyś. osób. To prawie 37 tyś mniej, niż w roku poprzednim. Na rok 2011 zakładamy wynik dodatni, aczkolwiek nie przewidujemy bardzo dynamicznego wrostu - jest to związane z ogólną sytuacją społeczeństwa i portfelem naszych klientów. Stąd też dostosujemy ceny biletów do tego portfela. Wprowadziliśmy bilet rodzinny, bilety dla osób niepełnosprawnych [..] W styczniu odnotowaliśmy wynik dodatni - mamy lekki plus pomimo planowanego minusu" - podkreślał Prezes.

"Pozostałych długów nie ma"

Zobowiązania Nemo względem miasta na koniec stycznia 2011 roku zamknęły się kwotą 29.264.892,32 zł - udało się więc spłacić niewiele ponad 750 tyś. zł. Co z resztą kwoty ? Na razie brak jest jednoznacznej odpowiedzi. "Władze miasta są w stałym kontakcie z zarządem spółki "Nemo Wodny Świat" i obie strony dążyć będą do wypracowania takiego rozwiązania tej kwestii, aby była ona korzystna przede wszystkim dla mieszkańców Dąbrowy Górniczej" - zapewnia Matylewicz.

O dobrej kondycji spółki mówił również na posiedzeniu komisji Marcinkiewicz. "Udało nam się spłacić wszystkie zobowiązania bieżące i na dzień dzisiejszy najwięksi wierzyciele Nemo to gmina Dąbrowa Górnicza i BOŚ. Pozostałych długów nie ma, na bieżąco regulujemy wszystkie zobowiązania wynikające z eksploatacji" - mówił Prezes na posiedzeniu komisji.

Udziały w dąbrowskim Nemo posiada: gmina Dąbrowa Górnicza 40,9 %, Eiffage Budownictwo Mitex S.A 32,28 %, Nemo Investment spółka z o.o. (16,42 proc.) oraz PWiK spółka z o.o. w Dąbrowie Górniczej (10,4 proc.). Spółka zatrudnia 60 osób, średnia płaca wynosi około 2300 - 2500 brutto.

--------------------

+Quote Post
Tomasz_Pasek
post pon, 07 mar 2011 - 19:23
Post #329

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,414

Kilkaset tysięcy w trzy lata! Nikt nawet nie ukrywa, że spłata 30 mln zł była od początku nierealna. Ot tak po prostu gmina płaci także za wejście dzieci na basen w czasie ferii. Porównując kwotę spłaty do kwoty jaką miasto dofinansowało ferie wychodzi na to, że Nemo "na czysto" spłaciło dosłownie grosze. W dodatku trzeba doliczyć jeszcze 50 kilka tysięcy, które Nemo wpłaciło miastu "extra", bo inwestor budujący hotel dokupił ostatnio jeszcze jakieś skrawki ziemi pod przyszłą inwestycję.
I tak sobie kredytujemy 30 mln zł prywatnej spółce i nikogo to zdaje się ani martwić ani dziwić.
Tak się robi biznes w DG!.

http://tomaszpasek.pl/wiadomosci-121-gdzie..._30_mln_zl.html

+Quote Post
Slyzaba
post pon, 07 mar 2011 - 23:00
Post #330

UZYTKOWNIK

Nie znam historii powstawania Nemo: weksli, pożyczek, spłat, zadłużeń etc... Nie znam kwot, dziesiątek milionów złotówek.
Patrzę na Nemo z perspektywy mieszkańca naszego miasta. A tak się złożyło, że akurat dzisiaj wybrałem się tam na kilka godzin z żoną i synem. Mieszkam w centrum więc po kilku minutach byliśmy już na miejscu. Wszystko tak jak być powinno: super zabawa dla całej naszej trójki. Naokoło siebie widziałem całkiem sporo ludzi, w dużej części z dzieciakami. Dużo zabawy, śmiechu smile2.gif

Szkoda, że cieniem na to wszystko kładzie się kwestia spłacania kredytu, o której pisze Tomasz_Pasek. Mam nadzieję, że kiedyś ta sprawa się wyklaruje i że wszyscy w pełni będziemy mogli cieszyć się naszym (jakby na to nie patrzeć wyróżniającym DG w regionie) Wodnym Światem smile2.gif

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

+Quote Post
Mały77
post wto, 08 mar 2011 - 06:25
Post #331

UZYTKOWNIK

"Szanowni Klienci
Z prawdziwą satysfakcją pragniemy Państwa poinformować, iż Kapituła Konkursu „Jakość Roku 2010”, który organizowany jest przez Gazetę Prawną – Biznes Raport przyznała to zaszczytne wyróznienie naszemu Parkowi Wodnemu Nemo – Wodny Świat.
Kapituła Konkursu doceniła wysiłki i działania jakie podejmowane są przez zespół pracowników Nemo, na rzecz atrakcyjności całego kompleksu basenowo – rekreacyjnego oraz gastronomiczno – rozrywkowego. Musimy jednoznacznie podkreślić, iż bardzo znaczący udział w tym wyróżnieniu mają Państwo, którzy tak licznie odwiedzacie nasze obiekty. Tylko w 2010 roku gościliśmy w naszych progach 350 tys. osób.
Wszelkie nasze działania i inwestycje podejmowane są przede wszystkim dla Was Szanowni Klienci, w celu poprawy atrakcyjności oraz poszerzenia naszej oferty usług. To Państwo, poprzez swoje sugestie, uwagi i propozycje wpływacie na zmiany, które mamy nadzieję kreują korzystny wizerunek Nemo.
Otrzymanie tak znaczącego wyróznienia stanowi dla nas także zobowiązanie do dalszych działań, podejmowania nowych wyzwań, które mam nadzieję sprawią, iż Nemo kojarzone będzie z obiektem przyjaznym dla wszytkich klientów, zarówno najmłodszych jak i najstarszych. Serdecznie zapraszamy tych, którzy nas już odwiedzili, są naszymi stałymi klientami oraz w szczególności tych, którzy będą u nas gościć po raz pierwszy.
Zapraszamy wszystkich do Nemo. Naprawdę warto nas odwiedzić.
Prezes Zarządu
Antoni Marcinkiewicz"

Jak dla mnie Panie Pasek dobrze, że miasto uratowało Nemo od likwidacji. Do takich inwestycji warto dopłacać, bo jest to reklama dla naszego miasta (jak widać w Sosnowcu takie inwestycje się nie udają - miał być aquapark - nie ma, była górka narciarska - nie ma - a u nas Nemo stoi, działa i nie generuje już długów).

+Quote Post
Tomasz_Pasek
post wto, 08 mar 2011 - 07:02
Post #332

UZYTKOWNIK

Panie Mały77, pewnie, że to dobrze. Popływać jest gdzie, znajomych zaprosić – choćby z Sosnowca właśnie - na partyjkę kręgli w piątkowy wieczór, w saunie się można zrelaksować, z dzieciakami pobrodzić w wodzie. Oaza spokoju i świetnej zabawy (co potwierdza Slyzaba) w centrum miasta – jako żywo. Fantastycznie też, że w ferie i wakacje dąbrowskie dzieci korzystają z basenu za darmo – super pomysł.
Nie wszyscy jednak są świadomi, nie każdy chce, a już na pewno nikt nie musi, wiedzieć ile to nas tak naprawdę kosztuje i jaki mamy z tego interes (oprócz raczej słabo mierzalnej promocji miasta i korzyści jak wyżej).
Nie wydaje mi się jednak, abym jako radny opozycji mógł nad takimi faktami, jak pożyczenie 30 mln zł na wieczne nieoddanie prywatnej firmie + wpłacanie do jej kasy kilkuset tysięcy tytułem dotowania zadań własnych gminy(te ferie) mógł przechodzić obojętnie.
Ciekawi mnie, czy jeśli nadejdzie czas, gdy Nemo nie tylko długów generować nie będzie, ale zacznie przynosić zyski(?) wówczas pozostali udziałowcy, dziś tak ostrożni w udzielani pomocy i biernie oczekujący aż za publiczne (czyli nasze) pieniądze poratuje się ich firmę, zgłoszą się do kasy po należne im z tytułu posiadania udziałów profity...?
Bo jakoś dziwnie negocjacje dotyczące podniesienia udziałów gminy w spółce nie toczą się tak wartko jak potoczył się strumień 30 mln zł z budżetu miasta.
Może wówczas(gdybyśmy mieli te 30 mln) nie była by potrzebna pożyczka np. na remont PKZ - tylko rach ciach z własnej kasy bez odsetek udałoby się to zrobić?

I o ile was jako mieszkańców niekoniecznie musi to interesować( chociaż do końca nie jestem tego pewien), o tyle mnie jako radnego musi i to bardzo.
Moim obowiązkiem jest też was o tym problemie poinformować.

Pozdr.
TP
ps Alem wpadł dziś od rana w patetyczny ton:)
ps1 Wszystkim forumkom (i forumowiczkom:)) – wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

+Quote Post
Slyzaba
post wto, 08 mar 2011 - 12:30
Post #333

UZYTKOWNIK

Do życzeń p. Tomasza się oczywiście przyłączam - drogie Forumowiczki i Dąbrowianki smile2.gif
Dzisiaj, 8go marca bilet na basen dla wszystkich Kobiet kosztuje jedynie 8pln/1h smile2.gif

A co do tematu wątku:
CYTAT
I o ile was jako mieszkańców niekoniecznie musi to interesować( chociaż do końca nie jestem tego pewien), o tyle mnie jako radnego musi i to bardzo.
Moim obowiązkiem jest też was o tym problemie poinformować.
- wszystkie nieprawidłowości powinny być wyjaśnione. Chyba nikt z forumowiczów w to nie wątpi...

CYTAT
(oprócz raczej słabo mierzalnej promocji miasta i korzyści jak wyżej)
- ok, słabo mierzalna, ponieważ nikt nie podjął się takiej próby? Mogę jedynie powtórzyć informacje z poprzedniego postu w tym temacie. Wśród kilkudziesięciu moich współpracowników (w większości ze Śląska) Dąbrowa kojarzy się przede wszystkim z Pogoriami oraz NEMO. Z mojej perspektywy nasze miasto, w dużej mierze dzięki NEMO, jest mocno rozpoznawalne. Co ważniejsze to nie tylko skojarzenia ale również częste wizyty w Dąbrowie...

pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do prawdy.
Sylwek

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

+Quote Post
endriu
post wto, 08 mar 2011 - 12:51
Post #334

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

CYTAT(Tomasz_Pasek @ wto, 08 mar 2011 - 07:02) *
Nie wydaje mi się jednak, abym jako radny opozycji mógł nad takimi faktami, jak pożyczenie 30 mln zł na wieczne nieoddanie prywatnej firmie + wpłacanie do jej kasy kilkuset tysięcy tytułem dotowania zadań własnych gminy(te ferie) mógł przechodzić obojętnie.

Zgadzam się, ale nasuwa mi się pytanie (retoryczne?).
Ciekawym jak Tomasz_Pasek mógłby przechodzić obok powyższego, gdyby NIE był radnym opozycji? laugh.gif
Stanął by?

pozdr...

P.s.
Życzę dzisiaj wszystkim 0,0 w wydychanym powietrzu laugh.gif

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
Mały77
post wto, 08 mar 2011 - 16:34
Post #335

UZYTKOWNIK

Panie Tomaszu,
Mam takie pytanie - czy wie Pan co by stało w tym miejscu gdyby nie pożyczka z miasta? Bo wydaje mi się, że byłaby tam ruina, która nawet nie byłaby zabezpieczona - i to w centrum miasta.
Jak dla mnie Nemo samo w sobie zacznie przynosić dochód może za 20-30 lat czyli jak spłaci tą pożyczkę z miasta - bo wydaje mi się, że była to pożyczka i Nemo będzie musiało to spłacić.
Co do słabo mierzalnej promocji miasta - proszę przyjść kiedyś na basen i zobaczyć na parkingu jakie rejestracje dominują na nim - zdecydowanie nie jest to SD.
Ja jako mieszkaniec miasta jestem zadowolony, że miasto nie pozwoliło upaść takiej instytucji w naszym mieście i wspomogło tą spółkę POŻYCZKĄ.

+Quote Post
Tomasz_Pasek
post wto, 08 mar 2011 - 17:45
Post #336

UZYTKOWNIK

Się Panowie czepili tej niemierzalności i radnego opozycyjnego.
Świetnie, że Nemo, że promocja (rozumiem, że wg Was warta więcej niż 30 mln zł), że się turyści tranzytem przejeżdzając przez DG zatrzymują się i wstępują na chwilę.
Cudownie.Umowa, od początku nierealna zakładała 3 lata spłaty. Z 30 mln spłacono jakieś 700 - 800 tys. Czyli mamy przed sobą jakieś 30 lat spłaty tego bankowego poręczenia. W tym czasie, w każde ferie i każde wakacje będziemy wpłacać do Nemo 400 tys zł, aby zapewnić ciekawe zajęcia dzieciakom. Moim zdaniem - interes życia. Z chęcią wziąłbym taką pożyczkę.

Co do bycia w opozycji. Pewnie gdybym był zatrudniony w Nemo, albo w którejś z gminnych spółek i moje być albo nie być czy kwartalna premia zależały od dobrego humoru samorządowych ViP-ow...pewnie sprawę niedotrzymania warunków umowy i żerowania prywatnej firmy na publicznych pieniądzach skrzętnie bym przemilczał albo szukał jej pozytywnych stron.

Poza tym: Jeśli pożyczacie komuś 3 tys zł, a ten ktoś oddaje je wam co miesiąc po 7 zł, czy gdy skończy spłacać pożyczkę te pieniądze będą dla was tyle samo warte? Chyba mało kto będzie te 7 zł skrupulatnie wrzucał do skarbonki aż się uzbiera 3 patyki. Raczej się rozejdą, nawet nie bedziecie wiedzieli gdzie...

+Quote Post
kamillll
post wto, 08 mar 2011 - 17:56
Post #337

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(Tomasz_Pasek @ wto, 08 mar 2011 - 17:45) *
[size=1]Się Panowie czepili tej niemierzalności i radnego opozycyjnego.
Świetnie, że Nemo, że promocja (rozumiem, że wg Was warta więcej niż 30 mln zł), że się turyści tranzytem przejeżdzając przez DG zatrzymują się i wstępują na chwilę.
Cudownie.Umowa, od początku nierealna zakładała 3 lata spłaty. Z 30 mln spłacono jakieś 700 - 800 tys. Czyli mamy przed sobą jakieś 30 lat spłaty tego bankowego poręczenia. W tym czasie, w każde ferie i każde wakacje będziemy wpłacać do Nemo 400 tys zł, aby zapewnić ciekawe zajęcia dzieciakom. Moim zdaniem - interes życia. Z chęcią wziąłbym taką pożyczkę.

miasto nie jest od robienia interesów

CYTAT(Tomasz_Pasek @ wto, 08 mar 2011 - 17:45) *
Co do bycia w opozycji. Pewnie gdybym był zatrudniony w Nemo, albo w którejś z gminnych spółek i moje być albo nie być czy kwartalna premia zależały od dobrego humoru samorządowych ViP-ow...pewnie sprawę niedotrzymania warunków umowy i żerowania prywatnej firmy na publicznych pieniądzach skrzętnie bym przemilczał albo szukał jej pozytywnych stron.

podsumował się Pan wink.gif
mam nadzieję, że w razie wyborów ktoś odkopie tę wypowiedź.

+Quote Post
Tomasz_Pasek
post wto, 08 mar 2011 - 18:12
Post #338

UZYTKOWNIK

Mam taką nadzieję, że ktoś odkopie tą wypowiedź.Od kilku lat staram się tłumaczyć wszystkim, że tak właśnie działa obecna ekipa polityczna i jakoś nie dociera( biorąc pod uwagę wyniki wyborów). Skoro tak Pan tak twierdzi - znaczy jest nadzieja:)

Miasto nie tyle nie jest od robienia interesów, co od nie marnowania publicznych pieniędzy.

Jednak idąc Pana tropem: po co w takim razie gmina jest udziałowcem w Nemo? Wyłącznie dla zabawy w bogatego wujka Sama?

+Quote Post
kamillll
post wto, 08 mar 2011 - 19:26
Post #339

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(Tomasz_Pasek @ wto, 08 mar 2011 - 18:12) *
Jednak idąc Pana tropem: po co w takim razie gmina jest udziałowcem w Nemo? Wyłącznie dla zabawy w bogatego wujka Sama?

po to żeby jeden dąbrowiak z drugim, spakował gatki do plecaczka i mógł iść się popluskać...ja tak to widzę.

+Quote Post
mydliczek
post wto, 08 mar 2011 - 21:13
Post #340

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 139

CYTAT(Tomasz_Pasek @ wto, 08 mar 2011 - 18:45) *

No to wyszła obłuda i prawdziwe intencje smile.gif

+Quote Post

24 Stron V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:21
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza