![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT ![]() Powstaje kompleks rekreacyjny 02.01.2009 Aquapark Nemo Wodny-Świat, którego udziałowcem jest gmina, postawił ostatnio na ekologiczne rozwiązania w pozyskiwaniu energii, a także rozbudowę bazy rekreacyjnej. Pięć rzędów nowych kolektorów słonecznych już przynosi oszczędności. Ciepło może być bowiem pozyskiwane przez cały rok. Dzięki temu podgrzewana będzie znaczniej taniej woda wykorzystywana do celów użytkowych, a także ta w basenach zewnętrznych. Takie rozwiązanie wydłuży czas korzystania z nich, bo będzie się można tam kąpać np. już w maju, a nie tylko wtedy, kiedy zrobi się naprawdę ciepło. Cały system kosztował 360 tys. zł, z czego 90 tys. zł pozyskano z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska. To nie koniec zmian. Za 180 tys. zł. zmodernizowane zostały całkowicie pomieszczenia, gdzie mieszczą się sauny. - Dotychczas były tutaj normalne leżaki. Teraz mamy ceramiczne, podgrzewane miejsca, siedzące, leżące. Do wyboru - mówi Antoni Marcinkiewicz, prezes Nemo Wodnego-Świata. Nowe sauny pojawiły się na zewnątrz. Jedną z nich jest "Domek Alpejski". Temperatura będzie tutaj sięgać 95 stopni, a w kolejnej aż 130. - To będzie sauna dla tych, którzy chcą spróbować swoich sił w dość ekstremalnych warunkach. Być może udałoby się zorganizować nawet zawody ogólnopolskie, które pokazałaby, kto najdłużej wytrzyma w takich warunkach - przyznaje Antoni Marcinkiewicz. W tym roku powstanie też profesjonalna siłownia. By tak się stało konieczne będzie zaadaptowanie części szatni. Piotr Sobierajski -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Ja mam takie pytanie: Czy wiadomo już czy w ferie młodzież będzie mogła za darmo korzystać z Nemo tak jak w wakacje?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja mam takie pytanie: Czy wiadomo już czy w ferie młodzież będzie mogła za darmo korzystać z Nemo tak jak w wakacje? ze strony Pana Darka (www.dabrowa.pl): "Aquapark "NEMO - Wodny Świat" Od 26.01 do 06.02.2009r od poniedziałku do piątku w godz. od 9:00 do 16:00 bezpłatny wstęp dla wszystkich dzieci i młodzieży zamieszkałej w Dąbrowie Górniczej na podstawie ważnej legitymacji szkolnej. Dzieci od lat 3 do 10 wejście z opiekunem również na podstawie miejsca zamieszkania opiekuna legitymującego się dowodem osobistym. Opiekun wykupuje bilet ulgowy dla siebie." Reszte atrakcji jakie przygotowało miasto w ramach akcji "Ferie w mieście" również na stronie podanej powyżej oraz pewno na oficjalniej stronie miasta |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byłem parę dni temu w Nemo. Zimno jak cholera! Woda zimna, w szatniach zimno bo chyba ogrzewanie wyłączone, woda z pryszniców miała temperaturę z basenu sportowego, brudno na podłogach. Co to się tam dzieje? Nikt już tym nie zarządza?
Ten post edytował Bartek wto, 20 sty 2009 - 00:07 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: pią, 23 sty 09 Nr użytkownika: 3,147 Płeć: Mężczyzna GG: 585741 ![]() |
Panie Antoni Marcinkiewiczu prezesie parku wodnego Nemo .. do Pana kieruje te słowa.
To oczywiście bardzo dobrze że Nemo inwestuje w rozbudowę saun , technologie ekologicznrgo pozyskiwania energii. Świetnie też że powstanie siłownia choć adaptacja części szatni na ten cel to chyba żart ? Gdzie będziemy się przebierać ? To co jednak boli i szokuje najbardziej to brak elementarnych czynnosci utrzymaniowych !! Z jednej strony inwestujecie grube pieniądze , a na sprzątanie obiektu nie ma kasy ??? Kto wam przyjdzie do tych wspaniałych saun jeżeli tam śmierdzi ? Podobnie z wodą kto będzie pływał jeżeli ja wymieniacie od wielkiego halo ??? Nurkował pan kiedyś w tym basenie ? Widział kratki odprowadzające wodę ? Nie wie pan że się je czyści podobnie jak filtry ? W saunach od dłuższego czasu są zepsute natryski , ostatnio widziałek wyszarpane ptrzyciski i sterczące ze ściany druty. Jak się to ma do przepisów bezpieczeństwa ? Natryski nie były oficjalnie zamknięte, nie było żadnej informacji. Gdy udałem się tam w nadzieji skorzystania z prysznica przywitały mnie właśnie wspomniane kable wiszące ze ściany oraz ... okropny smród .... moczu. Cóż do tego dodać ? Nigdy niedopasowane wymiarem korki w wannach do moczenia nóg ( ile to kosztuje 5 PLN ?? ) i mnóstwo usterek w całym obiekcie , a to odchodząca farba, a to oderwany kafelek, albo rozklekotana klamka czy też zepsuty prysznic w szatniach. Przykładów można mnożyc a obiekt stopniowo podupada.Wystarczyły by niewielkie środki i po prostu chęć zadbania o obiekt !! Smutne to bo Nemo wybudowano za nasze podatników pieniądze i wydaje się że jedynie konkurencja może coś zmienić. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: wto, 16 paź 07 Nr użytkownika: 840 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może ktoś (ten kto był i tu i tam) porównać nasze "bagienko" do tego w Krakowie ? Jak się ma jedno do drugiego co do czystości , atrakcyjności itp. Koszt dojazdu to mniej więcej tyle, co 2-godzinny bilet u nas. Może warto wybrać się paczką na małe co nie co ?? Tylko to pytanie właśnie: Czy warto tracić czas na dojazd ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
Potwierdzam przypuszczenia @ sarsolot Koleś ma w tym pewnie swój interes aby tak mówić/pisać Oto wątek na forum Sosnowca http://www.forum-sosnowiec.pl/viewtopic.php?p=15420#15420 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stanowczo odradzam ranne i południowe wizyty w tygodniu w NEMO teraz, w okresie ferii! Byłem tydzień temu w poniedziałek tuż po 12-ej i roje dzieciarni i młodzieży ze szkół, bo miasto zafundowało im (z jakiej racji?) darmowy wstęp na legitkę szkolą do godziny 16! A Ty, Szanowny Kliencie idź i czekaj na kolejkę do jacuzzi, obijaj się na torze do pływania z dzieciarnią, która Ci w poprzek basenu pływa albo się pluska, chlapie, czekaj na miejsce na leżankę o rurach to już nie wspomnę! Jedynie można iść na saunę, bo tam już (całe szczęście!) za darmo nie wchodzą i jest normalnie!
A przy okazji strefę saun (i tylko to, bo sam park to po prostu basen z nieco większymi atrakcjami a nie park wodny) polecam gorąco! W kilku parkach wodnych byłem (Kraków, TG, D.G. basen w Jaworznie) i atrakcje w saunach w NEMO są największe przy dość niskiej cenie! A co do wizyt szkolnioków z DG w NEMO - NEMO zrobiło im w trąbę, bo na necie i na tym forum nawet jest napisane, ze DO 16-ej mogą wchodzić za darmo na legitkę szkolną z DG, podczas gdy ostatnie wejście było tylko do 14-ej! Wiele młodziży odchodziło więc z kwitkiem - słusznie sam bym się wkurzał na ich miejscu! |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Stanowczo odradzam ranne i południowe wizyty w tygodniu w NEMO teraz, w okresie ferii! Byłem tydzień temu w poniedziałek tuż po 12-ej i roje dzieciarni i młodzieży ze szkół, bo miasto zafundowało im (z jakiej racji?) darmowy wstęp na legitkę szkolą do godziny 16! A Ty, Szanowny Kliencie idź i czekaj na kolejkę do jacuzzi, obijaj się na torze do pływania z dzieciarnią, która Ci w poprzek basenu pływa albo się pluska, chlapie, czekaj na miejsce na leżankę o rurach to już nie wspomnę! Jedynie można iść na saunę, bo tam już (całe szczęście!) za darmo nie wchodzą i jest normalnie! A przy okazji strefę saun (i tylko to, bo sam park to po prostu basen z nieco większymi atrakcjami a nie park wodny) polecam gorąco! W kilku parkach wodnych byłem (Kraków, TG, D.G. basen w Jaworznie) i atrakcje w saunach w NEMO są największe przy dość niskiej cenie! A co do wizyt szkolnioków z DG w NEMO - NEMO zrobiło im w trąbę, bo na necie i na tym forum nawet jest napisane, ze DO 16-ej mogą wchodzić za darmo na legitkę szkolną z DG, podczas gdy ostatnie wejście było tylko do 14-ej! Wiele młodziży odchodziło więc z kwitkiem - słusznie sam bym się wkurzał na ich miejscu! Po pierwsze: od kilku lat uczniowie z DG w ferie i wakacje mogą wejść za darmo i się na pewno cieszą bo wielu z nich nie stać bądź nawet nie chcą dawać po 15 zł za 2h basenu a jak za darmo to czemu mieliby nie korzystać ?(sam tak uważam bo nie wydałbym iluś tam złoty w nemo a jak za darmo to czasem chodzę:P) po drugie to tylko chyba w teorii miało być do 14 te wejścia bo jak o 13:50 jest duża kolejka to wpuszczają dłużej sam tak miałem że wszedłem o 14:30:P to bardziej skierowane jest do osób które przyjdą za pięć czwarta i chcą na legitymacje.... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak ja byłem z tydzień temu, nie wpuszczali już o 14:40!
A dzieciom z terenu miasta jak najbardziej i owszem - trzeba zapewnić rozrywkę i zajęcia na ferie i wakacje, ale czemu kosztem innych ludzi, którzy przyjeżdżają z innych miast i płacą normalne bilety a nie mogą skorzystać z atrakcji parku, bo są kolejki, nie ma miejsca, hałasy, wrzaski, chlapanie itp. Jeśli już, to wprowadziłbym promocyjny wstęp powiedzmy za 3 zł na godzinę (biedne dzieci i tak dostają pomoc finansową od miasta, te mogłyby wyjątkowo wchodzić za darmo) i do 14ej maksimum (tzn. żeby po 14-ej musiały już wyłazić). Poza tym, są przecież szkolne baseny do pływania i sale gimnastyczne, jest PKZ i ferie z kinem i tam można organizować rozrywkę feriowiczom, co zresztą jest czynione, ale nie za darmo! Przynajmniej to kino! A park wodny NEMO działa na zasadach komercyjnych i jest płatny a tylu dzieciom funduje się go za darmo przeszkadzając tym samym w "konsumowaniu" usług pozostałym bywalcom! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak przez 2 tygodnie dzieciaki za darmo poszaleją na basenie (większość i tak pewnie nie pójdzie poza feriami) to nic złego się nie stanie. Ja już wolę żeby moje podatki szły na takie akcje, niż inne akcje jak kwiatki w donicach na pasie zieleni itp ;-) Więcej luzu w tej kwestii życzę
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: wto, 13 lis 07 Nr użytkownika: 880 Płeć: Kobieta ![]() |
NEMO to lipa. dosłownie!!!
niedaleko są Tarnowskie Góry i tam wszystko jest lepsze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
NEMO to lipa. dosłownie!!! niedaleko są Tarnowskie Góry i tam wszystko jest lepsze ![]() Taak nawet ludzie są lepsi - niema takich "narzekaczy" jak ty.....może się tam wyprowadzisz jak takie tam wszystko cudowne, mniej L-ek, Aqua-Park lepszy....co ty tu jeszcze robisz w tej DG?? Troche mnie poniosło ale......jak widze takie wypowiedzi to mi sie scyzoryk otwiera..... Ten post edytował Sebastian22 czw, 05 lut 2009 - 23:07 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
NEMO to lipa. dosłownie!!! niedaleko są Tarnowskie Góry i tam wszystko jest lepsze ![]() Nie wszystko jest lepsze, ale, jest lepszy dojazd. Wsiadasz w centrum w 821, później przesiadasz się na 820 i później dasz 30 min z buta. Za 2:09 jesteś na miejscu. W tej jednej kwestii mogę Tobie rację przyznać. pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Wsiadasz w centrum w 821, później przesiadasz się na 820 i później dasz 30 min z buta. Niestety linia 821 została zlikwidowana.. ![]() 801,831 najszybciej, a później w 820 na Stawowej ![]() Ten post edytował Lui pią, 06 lut 2009 - 17:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: wto, 13 lis 07 Nr użytkownika: 880 Płeć: Kobieta ![]() |
Koleżanko Bargiel!Czy Ty nie jesteś przypadkiem z Eskadry lub z Desantu?A może napiłaś się octu? Wyluzuj... witam cię!nie wiem nawet o co ci chodzi z tymi nazwami - jestem zwykłym mieszkańcem DGi może mi przecież coś nie pasować?! ale to nie znaczy ze mam się od razu wyprowadzać :/np smakuje mi Pizza Gruby Benek i lubię taksówki YELLOW TAXI w DGmoże Ty napisz co tobie się nie podoba?to spróbujemy może te problemy rozwiązać bo widzę że masz ich dużo - skoro piszesz do Mnie ![]() Taak nawet ludzie są lepsi - niema takich "narzekaczy" jak ty.....może się tam wyprowadzisz jak takie tam wszystko cudowne, mniej L-ek, Aqua-Park lepszy....co ty tu jeszcze robisz w tej DG??Troche mnie poniosło ale......jak widze takie wypowiedzi to mi sie scyzoryk otwiera..... to uważaj bo jeszcze Ci co utnie ;p;p
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 26 Dołączył: śro, 20 cze 07 Nr użytkownika: 737 Płeć: Mężczyzna GG: 4738334 Skype: nikczemnyseler ![]() |
Może ktoś (ten kto był i tu i tam) porównać nasze "bagienko" do tego w Krakowie ? Jak się ma jedno do drugiego co do czystości , atrakcyjności itp. Koszt dojazdu to mniej więcej tyle, co 2-godzinny bilet u nas. Może warto wybrać się paczką na małe co nie co ?? Tylko to pytanie właśnie: Czy warto tracić czas na dojazd ? Byłem ostatnio w Krakowie i napisze tak! Na+ -Nikt nie ukradł mi ręcznika ani klapek jak to czasami ma miejsce w "Nemo" -Dojazd Drogą 94(na ustawianych tyle fotoradarów że skutecznie spowalniają podróż ale jest bezpiecznie) -Cena dwóch godzin to koszt 24plnów (w okresie ferii była promocja dla mieszkańców Śląska i Zagłębia. Po wydrukowaniu informacji ze strony 3 godzina była gratis!) -Atrakcji co nie miara. Rury zewnętrzne, zjeżdżalnie wewnętrzne(polecam!!), rwąca rzeka z jaskinia(na prawdę jest rwąca), skałki do wspinaczki, boisko do piłki wodnej, i wiele innych bajerów które skutecznie umilą czas! -Nie ma tłoku! -Miły i pomocny personel! Wszystko jest oznakowane!! -Czysto i pachnąco(Tam gdzie jest mokro zaraz pojawia sie Pani z mopem i sprząta) -Ciepła woda w natryskach! I mydło nawet jest!! -Blisko jest centrum Handlowe "Krakus" można sobie połazić, sieć McDonald(jak byśmy zgłodnieli po basenie), MultiKino -Jakuzzi solankowe, w ilości sztuk sześciu(ale pewny nie jestem)!! -Ładne dziewczyny, które umilają pobyt:) -Ochrona w szatniach. Na- -Złe oznakowanie(ale to norma w naszym kraju!) -Podczas powrotu należy kierować sie na Bytom aby znaleść sie na 94! -Mały parking!(najlepiej jechać od razu na ten przy centrum handlowym "Krakus"(podobny jak w Ikei w Katowitzach) wszyscy się zmieszczą. -Duży ruch, Ale to Kraków:) -Brak basenu sportowego Kosztorys! Byłem z Dziewczyną:) -Wejscie 24pln od głowy za dwie osoby 48plnów za 3godzinki:) -Benzyna, to zależy już od samochodu! mnie to kosztowało 30plnów!! Tyle "Foto" ze prędkość waha się miedzy 50 a 70km/h wiec oszczędnie! -Do tego jedzonko po basenie w McDonaldzie(można skorzystać z KFC, PizzyH, jest tego tam pod dostatkiem) Cały koszt około 100pln!! *Wskazówki! Na zumi nie jest oznakowany tez "Park" wiec podam króciutki Opis: Jedziemy Krajową 94 która doprowadzi nas do Samego Krakowa. Na rondzie Radziszewskiego(chyba) ze światłami ustawiamy się na lewym pasie i oczywiście skrecamy w lewo! Jedziemy prosto, prosto, prosto... po przejechaniu około kilometra może wiecej (mijając dwie kaskady!) po naszej lewej stronie Ukarze nam się Wspomniane Centrum Handlowe "Krakus" przy którym są światła sklecamy w lewo i za tym centrum jest "Aqua Park Kraków"!! Miejsce warte POLECENIA!! Czasami zamiast chlać w piątek warto się przejechać. Więcej info na stronie: http://www.parkwodny.pl/index.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Kolega przepisał całą ulotkę reklamową krakowskiego przybytku?
Raczej do tematu "bazar" pasuje. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: wto, 16 paź 07 Nr użytkownika: 840 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:50 |