IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

24 Stron V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Park Wodny NEMO, Aquapark
pulsatilla1214
post czw, 13 wrz 2007 - 21:31
Post #241

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 148

a ja napiszę krótko:

w odległości 250 m od aquaparku biegnie trasa olkuska. gdyby w miejscu aquaparku był budowany market juz widzielibyśmy przy niej tablice, ze "w odległości 1 minuty buduje się xxxxx. uroczyste otwarcie xxxxx. serdecznie zapraszamy" (CH Pogoria pomijam, gdyż tam się jedynie mówi, ze buduje, a nie buduje, mam na mysli NORMALNE budowy typu Wrocek).

aquapark ile lat jest? jakies reklamy billboardowe ktoś widział..? ile osób codziennie przejeżdża Katowicką? Ilu potencjalnych klientów? jak nie widziałem, a są, to sorki, widocznie jestem mało spostrzegawczy wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
kwintosz
post sob, 15 wrz 2007 - 12:41
Post #242

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Tajemnicze odwołanie prezesa

Najpóźniej do 15 października ma się odbyć konkurs, który wyłoni nowego prezesa dąbrowskiego aquaparku "Nemo Wodny Świat". Zdzisław Bosak, dotychczasowy prezes został odwołany ze stanowiska, choć jego umowa o pracę jeszcze nie została rozwiązana.

- Cóż, zrobiłem to, co było najgorsze i najtrudniejsze. Teraz aquapark może już sobie swobodnie funkcjonować więc stałem się zbędny - twierdzi Zdzisław Bosak.

Kiedy Zdzisław Bosak został powołany na stanowisko prezesa spółki "Nemo Wodny Świat" sytuacja finansowa aquaparku była fatalna. Złożony został nawet wniosek o upadłość spółki. Realizowany sukcesywnie program naprawczy sporo jednak zmienił na lepsze i dziś aquapark ma się coraz lepiej. Jeszcze w kwietniu Henryk Zaguła, wiceprezydent Dąbrowy Górniczej, o Bosaku mówił w samych superlatywach. Dziś już tak rozmowny nie był. Dąbrowscy urzędnicy nabrali wody w usta i cały dzień zajęło im udzielenie nam odpowiedzi na pytanie o przyczyny odwołania prezesa.

- Zdzisław Bosak został odwołany z funkcji prezesa. Do czasu rozstrzygnięcia konkursu obowiązki pełnić będzie Antoni Marcinkiewicz - mówi Przemysław Kędziorz z dąbrowskiego magistratu, który powodów tej decyzji podać jednak nie chciał. Mimo tego, że to właśnie miasto ma 41 proc. udziałów w spółce, a pozostałe kielecka firma Mitex (32 proc.) i Nemo Investment.

Antoni Marcinkiewicz o kadrowych roszadach wypowiadać się również nie chciał, ale o swoich planach mówił chętnie.

- Chcę postawić na reklamę i marketing. O dąbrowskim aquaparku musi być głośno i to nie tylko w naszym mieście, ale w całej okolicy. Poza tym musimy dostosować nasze ceny do możliwości ludzi, którzy mieszkają w regionie. To już zaczęliśmy robić. Ceny zostały obniżone - mówi Antoni Marcinkiewicz.

Nieoficjalnie mówi się, że powodem odwołania prezesa Zdzisława Bosaka był fakt, że nie chciał się zgodzić na znaczące obniżenie swojej pensji.
(gk) - Dziennik Zachodni
www.dabrowa.naszemiasto.pl

Ten post edytował kwintosz sob, 15 wrz 2007 - 12:42

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
spinacz
post sob, 15 wrz 2007 - 13:15
Post #243

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 688

byłoby dobrze, gdyby nowy prezes wprowadził w czyny swoje słowa. powinien reaktywować dyskoteke, ale w takiej formie zeby naprawde przyciągała ludzi z całego regionu. myśle, że mozna postawic na imprezy tematyczne, zapraszać jakies gwiazdy itp. bo niestety za kadencji bosaka który podobno tak się nacharował dla dobra spółki biggrin.gif dicho stoi puste . zobaczymy czy nowemu preziowi starczy energii i pomysłów zeby rzeczywiście to rozruszać tak jak mówi.

--------------------

+Quote Post
Sebastian22
post sob, 15 wrz 2007 - 13:40
Post #244

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

QUOTE(spinacz @ Sep 15 2007, 13:15 ) *
byłoby dobrze, gdyby nowy prezes wprowadził w czyny swoje słowa. powinien reaktywować dyskoteke, ale w takiej formie zeby naprawde przyciągała ludzi z całego regionu. myśle, że mozna postawic na imprezy tematyczne, zapraszać jakies gwiazdy itp. bo niestety za kadencji bosaka który podobno tak się nacharował dla dobra spółki biggrin.gif dicho stoi puste . zobaczymy czy nowemu preziowi starczy energii i pomysłów zeby rzeczywiście to rozruszać tak jak mówi.

Dyskoteka upadła bo była droga a nic specjalnego tam nie było....trzeba reklamy no i gwiazd. Teraz jest duzo imprez klubowych, powinni zorganizowac impreze pod patronatem VIVY czy jakiegos radia grajacego muzyke klubową (Planeta, Eska itp.)...

+Quote Post
:)
post sob, 15 wrz 2007 - 18:24
Post #245

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

nie wiem od kiedy ale nareszcie maja nowa stronke. Taka sobie bez rewelacji ale przynajmniej juz nie przynosi takiego wstydu jak poprzednia

--------------------

+Quote Post
syzio
post sob, 15 wrz 2007 - 22:31
Post #246

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Pamiętam że w pierwszej odsłonie strony w Partnerzy było Pepsi. Zrezygnował?

+Quote Post
kwintosz
post sob, 15 wrz 2007 - 22:44
Post #247

UZYTKOWNIK

Na nogi mnie ta strona nie powaliła, ale ruch w dobrą stronę. Przynajmniej nie wygląda jak tamta, jakby była wykonana przez gimnazjalistę na lekcji informatyki..

Skoro już jesteśmy przy temacie NEMO, dorwałem ostatnio ulotkę tego przybytku.. biggrin.gif wow.. chyba pierwszy raz! Zrobiłem zdjęcia, jak zawsze za dużo nie widać na nich (jak to na moich) wink.gif ale zawsze to coś dla tych co nie widzieli. Swoją drogą to bardzo dziwne, że reklamowane tam jest disco a jak wiemy ono od jakiegoś czasu nie działa. biggrin.gif Chyba że coś sie zmieniło w tej kwestii a o tym nie wiem?? huh.gif
I fotki:
NEMO ULOTKA 1
NEMO ULOTKA 2

P.S oczywiście na mapce "jak do nas trafić" nie ma zaznaczonej drogi dojazdowej tylko same główne.. Nie dziwne że ludzie nie wiedzą gdzie skręcić..

Ten post edytował kwintosz sob, 15 wrz 2007 - 22:46

--------------------

+Quote Post
syzio
post sob, 15 wrz 2007 - 22:49
Post #248

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Na tej ulotce pisze że w Nemo jest 6 basenów. Może ktoś mi je opisać (po nazwach i mniej więcej gdzie się znajdują) bo ja znam tylko 4 (w tym 1 plac zabaw)

+Quote Post
post sob, 15 wrz 2007 - 23:07
Post #249

to pewnie dorwales te ulotke na koncercie Reni biggrin.gif Tez ja obejrzalem

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post sob, 15 wrz 2007 - 23:14
Post #250

UZYTKOWNIK

Hahaha nic się przed wami nie ukryje laugh.gif No dokładnie, na koncercie.. Nigdy i nigdzie wcześniej nie widziałem aby je rozdawali lub aby było gdzieś stałe stanowisko z ulotkami.. smile.gif

--------------------

+Quote Post
Zibar
post śro, 26 wrz 2007 - 12:19
Post #251

Sportowa Dąbrowa

Nr użytkownika: 267

Nemo ma odnowioną stronę i od 10 września nowe ceny smile.gif

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
Dave
post czw, 15 lis 2007 - 11:35
Post #252

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

w autobusach PKMu Sosnowiec (chyba wszystkei oddziały) pojawiły się plakaty reklamujące Park Wodny "Nemo"! Wow! Cóż za reklama! Promocja obiektu na miarę jego jakości i zarządzania! laugh.gif
Co za durnota reklamować park wodny w swoim mieście i okoicy, gdy prawie każdy o nim wie, zamiast wyjść poza region lub w dalsze jego okolice (zachodnie miasta Śląska, zachodnia Małopolska)!

+Quote Post
kursor
post czw, 15 lis 2007 - 12:02
Post #253

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

CYTAT(Dave @ czw, 15 lis 2007 - 12:35) *
w autobusach PKMu Sosnowiec (chyba wszystkei oddziały) pojawiły się plakaty reklamujące Park Wodny "Nemo"! Wow! Cóż za reklama! Promocja obiektu na miarę jego jakości i zarządzania! laugh.gif
Co za durnota reklamować park wodny w swoim mieście i okoicy, gdy prawie każdy o nim wie, zamiast wyjść poza region lub w dalsze jego okolice (zachodnie miasta Śląska, zachodnia Małopolska)!

nie zgadzam się z Tobą choć nie widziałem tej reklamy - powinno się reklamować Nemo wszędzie, więc reklama na poziomie miast zagłębiowskich jest dobrym kierunkiem,

poza zagłębiem też mile widziany marketing Nemo

i tyle

pozdro

+Quote Post
spinacz
post czw, 15 lis 2007 - 12:19
Post #254

UZYTKOWNIK
*

@ Dave
stary, dobry jestes z tym oburzeniem z powodu reklamowania nemo w okolicy. idąc twoim tokiem myślenia można zapytać: po co reklamować coca-cole albo tyskie, przecież kazdy je zna wink.gif

a tak na marginesie: czytając to forum coraz bardziej nabieram przekonania, ze twoarzą je zgorzkniali starcy, o wszystko się czepiający, wyszukujący tematów do narzekań, znający się na wszystkim, sypiący na lewo i prawo świetnymi radami. zdaje mi się tylko, ze z działaniem nieco gorzej wink.gif

pozdrawiam!

--------------------

+Quote Post
post czw, 15 lis 2007 - 13:51
Post #255

od dzialania sa ludzie ktorzy biora kase z naszych podatkow. Czesc z nich sami wybieramy, reszte wybieraja sobie sami (urzednikow). Dobrze ze zawiazuje sie stowaryszenie ale przeciez ono nie bedzie sie zajmowalo kazda przyziemna sprawa i wystajaca trawa z chodnika pod dworcem.
Jak mzona za cos chwalic to sie chwali i ponownie to teraz zrobie:

nareszcie pojawily sie obiecane drogowskazy do Nemo! Widzialem na Al. Roz (z obu stron) sa podobne jak te do hali, bazyliki, sw Antoniego (na Nemo znalazlo sie kolorowe logo i fajnie). Teraz zamontowane razem na jednym slupie. Nie wiem czy jest na Legionow a tam koniecznie.
Nie wiem tez czy sa na DK94 od strony Reala. Od strony Katowic to teren Sosnowca i tam dobrze byloby zainwestowac w wielka reklame przed zjazdem.
Wreszcie wjezdzajac do DG nie beda sie pytac gdzie jechac. No ale koniecznie jeszcze to DK94. Tam podwojna rola - tych co tam jada beda kierowac, a dla przejezdajacych bylaby to dobra reklama

--------------------

+Quote Post
bzenek
post czw, 15 lis 2007 - 15:55
Post #256

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(Dave @ czw, 15 lis 2007 - 13:35) *
w autobusach PKMu Sosnowiec (chyba wszystkei oddziały) pojawiły się plakaty reklamujące Park Wodny "Nemo"!

CYTAT(:) @ czw, 15 lis 2007 - 15:51) *
nareszcie pojawily sie obiecane drogowskazy do Nemo!

Toż to jest epokowe news'y smile.gif smile.gif smile.gif

Może to jakiś pierwszy powiew lepszej przyszłości. Od siebie dodam, że taka mała tablica reklamowa Nemo stoi w Decathlonie na środku stoiska z asortymentem pływackim.

CYTAT(spinacz @ czw, 15 lis 2007 - 14:19) *
czytając to forum coraz bardziej nabieram przekonania, ze twoarzą je zgorzkniali starcy, o wszystko się czepiający, wyszukujący tematów do narzekań, znający się na wszystkim, sypiący na lewo i prawo świetnymi radami. zdaje mi się tylko, ze z działaniem nieco gorzej ;)

Według Słownika Języka Polskiego:
FORUM - «miejsce publicznych wystąpień»

Spinacz, od tego jest forum aby sobie pogadać i ponarzekać. Optymistycznie to masz w Przeglądzie Dąbrowskim. A skąd się więcej dowiadujesz ? Z Forum czy PD ?

Nie każdy ma czas żeby sobie sam robił to za co już raz zapłacił w podatku.

+Quote Post
spinacz
post czw, 15 lis 2007 - 20:52
Post #257

UZYTKOWNIK
*

@ bzenek
nie popadaj w samouwielbienie tongue.gif i nie przeceniaj roli forum jako źródla informacji o mieście. forum to po prostu zrzutka wszelkich wiadomości nt.dg pojawiających sie w mediach. na marginesie dodam, że bardzo często cytuje się tu strone um, na której większość forumowiczó wiesza psy i uwaza ją za totalne dno. ale porzucając juz dygresje i wracając do nemo.
szkoda, że tak mało sie dzieje w tym temacie. to jest naprawde jeden z nielicznych atutów naszego miasta, ale jakos "lezy odłogiem". dobrze ze w końcu zaczęła sie jakas elementarna promocja tego obiektu. ciągle brakuje uaktywnienia wszystkich atrakcji. kazdy dobrze wie jak łatwo można by rozruszać tą bude smile.gif mam nadzieje ze sie w końcu tego doczekamy

--------------------

+Quote Post
post pią, 08 lut 2008 - 14:31
Post #258

CYTAT
www.dabrowa-gornicza.pl

AKCJA CHLAPANIE, PŁYWANIE Z WODĄ OSWAJANIE
[2008-02-08 13:35:59]

Wszystkie dzieci z klas od I do III ze szkół dąbrowskich, mają możliwość za darmo, codziennie przez 2 godziny skorzystać z basenów AQUA PARKU NEMO.

CODZIENNIE od 9.00- 19.00, 2 GODZINY GRATIS, z ważną legitymacją szkolną.

W ramach akcji w poniedziałki i piątki w godzinach od 17.00- 19.00 oraz w soboty
i niedziele od 15.00- 18.00, odbędą się ANIMACJE dla dzieci (gry i zabawy wodzie, prowadzone przez instruktorów pływania).

foto: Piotr Komander

Akcja będzie trwała do końca roku kalendarzowego. Informujemy, że opiekun, który chciałby skorzystać z basenu musi zapłacić za wejście 7 zł/ za godzinę.

Uwaga!
Wejścia na basen uzależnione są od przepustowości basenu. Pozostałe zasady wejść reguluje wewnętrzny regulamin Aqua Parku NEMO Wodny Świat.

Organizatorem akcji jest: Centrum Sportu i Rekreacji, Urząd Miejski oraz Aqua Park NEMO Wodny Świat w Dąbrowie Górniczej.

tel. do organizatora:
32 261 20 10 - Centrum Sportu i Rekreacji
32 639 05 79 - NEMO (biuro obsługi klienta)

Czytaj również na:
www.nemo-wodnyswiat.pl

NIE ZWLEKAJ!

CZAS UCIEKA A WODA CZEKA!

--------------------

+Quote Post
Peterek
post pią, 08 lut 2008 - 23:12
Post #259

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

Fajnie, że organizowane są takie akcje dla dzieci, fajnie, że chodzi tam sporo osób, fajnie, że nie przynosi już strat, ale w sumie to nic tam ciekawego nie ma tongue.gif

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
szer
post sob, 09 lut 2008 - 12:44
Post #260

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Z klas 1-3? Hmmmm wg tego kryterium się załapuję smile2.gif. Chodzę do klasy pierwszej, w Dąbrowskiej szkole ^^... Tylko nie wiem czy to chodzi o Podstawówki czy też o gimnazja i szkoły średnie ;p. Lekkie niedoinformowanie ;p.

Co do akcji to dobrze, że taka jest smile2.gif. Jakoś trzeba przyciągać gości smile2.gif. I prawda nic ciekawego nie ma, ale zawsze to frajda iść sobie na basen, zjechać jakąś zjeżdżalnią czy popluskać się w basenie ;p

--------------------
33001,04

+Quote Post

24 Stron V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:16
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza