![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Ciekawe , ciekawe.
Ja osobiście nie byłem w Nemo wolę Strzemieszyce. Jabym sie wybrał ,to może wróciła by płynność finansowa ![]() Słyszałem od kilku znajomych , że czasami bywa coś nie tak z jakością wody w Nemo(kłopoty dermatologiczne). pozdro.... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE bniżyłem już prawie o połowę ceny biletów do groty solnej, a zamierzam także obniżyć ceny biletów wstępu na baseny wow - wkoncu ktos odkryl ameryke czemu to ludzie nei przyhcodza tak czesto do nemo jak pan Bosak skombinuje najemce na disco to mysle ze bedzie dobrze. @endriu - klopoty z woda to problem z przeszlosci - jakby ta sytuacja trwala dluzej to sanepid juz by dawno zajol sie nemo, news by sie rozszedl po miesci i klienci by sami odeszli - choc na 100% nie mowie jak to z ta woda. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
wow - wkoncu ktos odkryl ameryke czemu to ludzie nei przyhcodza tak czesto do nemo jak pan Bosak skombinuje najemce na disco to mysle ze bedzie dobrze. @endriu - klopoty z woda to problem z przeszlosci - jakby ta sytuacja trwala dluzej to sanepid juz by dawno zajol sie nemo, news by sie rozszedl po miesci i klienci by sami odeszli - choc na 100% nie mowie jak to z ta woda. Sanepid sanepidem . Mój znajomy kiedyś zarządzał pływalnią w Będzinie. Próbki wody zawsze miał na bierząco i jak najlepszej jakości , tylko te próbki nie oddawały skladu wody w basenie. Może teraz w Nemo jest ok. pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Nie chodzę, bo się brzydzę! Użytkownicy plują, siusiają, niektórzy traktują to jak okresową oblucję,
a okresy bywają baaaaaardzo długie. Woda kosztuje, więc jej wymiana nie jest częsta - szczególnie gdy się jest bankrutem. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Ech... Noworodki mogą kąpać się w publicznych basenach, a dorośli się brzydzą
![]() To dodam, że dzieci po takich basenach są zdrowsze, może i dlatego, ze spotykały się właśnie z tymi wszystkimi zarazkami ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc nie przesadzajmy ![]() P.S. Bardziej szkodliwe jest przebywanie w jakimkolwiek szpitalu, tam dopiero jest bakterii i to jakich ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
A ja wczoraj byłem w Nemo - woda jak na mój gust OK. Byłem przed świętami i zapłaciłem 8zł, miałem nadzieję że to obniżka na stałe, jednak wczoraj skasowali mnie 11zł -
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
QUOTE ![]() Rozmowa ze Zdzisławem Bosakiem, nowym prezesem zarządu spółki Nemo-Wodny Świat w Dąbrowie Górniczej dziś Dziennik Zachodni: Czy nie ma Pan wątpliwości, czy rzeczywiście uda się wyprowadzić aquapark z długów? Zdzisław Bosak: Sytuacja jest trudna, ale nie beznadziejna. Park wodny zarabia na swoje utrzymanie, a największym obciążeniem pozostaje spłata kredytu inwestycyjnego i zaległych odsetek. Na wyprowadzenie spółki na prostą dałem sobie niewiele czasu, więc działam systematycznie i szybko. Mam nadzieję, że moja misja się powiedzie. Zwłaszcza, że władze miasta są przychylnie nastawione do nowych koncepcji. DZ: W jaki sposób aquapark mógłby zostać odciążony spłatą zaległego kredytu? ZB: Znaleźliśmy się w podobnych okolicznościach, w jakich był jeszcze nie tak dawno aquapark w Tarnowskich Górach. Tam miasto zdecydowało się spłacać 75 procent kredytu, a reszta spadła na park wodny. To pozwoliło mu odzyskać płynność finansową. Podobne rozwiązanie można zastosować u nas. Będę prowadził na ten temat konsultację z lokalnymi władzami. Jeśli kredyt nie będzie spłacany Bankowi Ochrony Środowiska, to i tak może on sięgnąć po weksle wystawione przez gminę jako jego poręczenie. DZ Jak zamierza Pan uzdrowić sytuację finansową w aquaparku? ZB: Jestem w trakcie redukcji zatrudnienia, tak więc liczba etatów, która wynosiła 49,5 jeszcze się zmniejszy. Zlikwidowałem wszystkie bilety wejściowe dla VIP-ów, specjalnych gości i darmowe karnety, co było dotychczas na porządku dziennym i nie przynosiło żadnych korzyści. Obniżyłem o ponad połowę cenę biletów do groty solnej, a wkrótce tańsze będą też bilety na baseny. Zaproponowałem też miastu, by w okresie ferii każde dziecko z Dąbrowy Górniczej mogło skorzystać z dwóch darmowych godzin pobytu w aquaparku. Konieczne byłyby tu przesunięcia w budżecie miejskim, co pozwoliłoby na sfinansowanie takiej akcji. Chciałbym także wdrożyć specjalny program nauki pływania, by każdy uczeń, który kończy w mieście szkołę podstawową umiał pływać. Szerszą ofertę zamierzam też skierować do miast sąsiednich, czyli do Sosnowca i Będzina. Do dobrze prosperujących saun dołączony zostanie pełen zakres odnowy biologicznej. Po analizie kosztów być może ruszymy także z zakrojoną na dużą skalę działalnością gastronomiczną. DZ: Co dzieje się z dyskoteką, która także przynosiła dochody Nemo? ZB: Dyskoteka nie działa od kilku miesięcy. Dzierżawca zaproponował obniżkę stawki za wynajem, na co nie zgodził się aquapark. Gdyby jednak ktoś chciał ponownie prowadzić taką działalność, bierzemy to pod uwagę. Do wykorzystania jest ogromne, funkcjonalne zaplecze. Tak więc na razie będziemy się starali organizować tam imprezy zamknięte, między innymi dla firm i zakładów. Równie dobrze mogłyby się u nas odbywać nawet studniówki, ale żeby ruszyć z takimi propozycjami potrzeba trochę czasu. Zdzisław Bosak został prezesem spółki Nemo Wodny-Świat 1 stycznia tego roku. Ma za zadanie w ciągu kilku tygodni wyciągnąć aquapark z długów i zapewnić mu płynność finansową. Dotychczas spółka ma 2 mln zł podstawowego długu i musi spłacać raty kredytu inwestycyjnego, przekraczającego miesięcznie 200 tysięcy zł. Piotr Sobierajski - Dziennik Zachodni a co z reklama w calym regionie???? takze powinny pojawic sie tablice na DK94 i dalej prowadzace do Nemo. Nawet wczoraj jechalem za jakims zdezorientoanym biznesmenem na poznanskich numerach, jadacym do Nemo ktory wkoncu na Al. Roz zapytal sie jak tam trafic -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Podobno ktoś zaproponował wybudowanie do NEMO nowej drogi /dróg/, choć ja znam dwa istniejące dojazdy, na których nie ma przepełnienia. Jeśli tę propozycję złożył ktoś z PiS-u, to może nawet kolej do Nemo doprowadzą?
Mam lepszy pomysł! Przenieśmy park wodny na pobocze drogi szybkiego ruchu do Krakowa! To dopiero będzie ruch w interesie! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Jak byś Arbas nie wiedział, to były prezydent p. Talkowski zmienił układ komunikacyjny w tamtym rejonie.
![]() ![]() Ten post edytował kwintosz śro, 24 sty 2007 - 18:59 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
A jeśli wybudujemy 3-cią, 4-tą, 5-tą drogę do NEMO, a ruch w interesie będzie nadal mierny, to kto odpowie za wyrzuconą kasę? Może jednak postawić parę dobrych i atrakcyjnych oznakowań, strzałek, kierunkowskazów itd. wraz z dobrym programem marketingowym? Może sie to okazać się skuteczniejsze niż kosztowne drogi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Obojętnie jak, ale oznakowanie dojazdu trzeba poprawić od zaraz!!!
-------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
art z ZI
QUOTE Radni rozważą pomoc dla Aqua Parku
Czy Spółce Nemo uda stanąć się na nogi? Na początku stycznia bieżącego roku, na łamach prasy, nowo mianowany Prezes Zarządu Nemo – Wodny Świat, Zdzisław Bosak, obiecał iż wyciągnie Spółkę z finansowych kłopotów, jakie wynikły z błędów poprzedniego Zarządu. Wprowadził plan naprawczy, w ramach którego zredukowano zatrudnienie w aqua parku, zlikwidowano darmowe karnety na basen, które nie przynosiły żadnych korzyści finansowych oraz obniżono ceny biletów na pływalnie i do groty solnej. W planach Prezes zakłada także wprowadzenie specjalnej nauki pływania, która objęłaby najmłodszych. Zarząd spółki wciąż liczy także na znalezienie nowego dzierżawcy pod wynajem dyskoteki (dyskoteka nie działa od około roku gdyż ówczesny zarząd nie zgodził się na obniżenie stawki za wynajem dzierżawcy). Jednak te działania bez zewnętrznego wsparcia mogą nie wyciągnąć spółki z finansowego dołka. - Park wodny zarabia na swoje utrzymanie, a największym obciążeniem pozostaje spłata kredytu inwestycyjnego i zaległych odsetek. Gdyby nie konieczność spłaty rat kredytu i odsetek, funkcjonowałby dobrze – twierdzi Prezes. Szansę na przywrócenie płynności finansowej widzi wraz z ewentualną pomocą Władz miasta. - w Tarnowskich Górach tamtejszy aqua park miał podobne problemy, jednak miasto zdecydowało się spłacać 75 procent kredytu, a reszta spadła na park wodny. To pozwoliło mu odzyskać płynność finansową. Będę prowadził na ten temat konsultację z lokalnymi władzami, aby podobne rozwiązanie zastosować u nas. To postawiłoby Nemo stanąć na nogi - mówi Zdzisław Bosak. Władze Miejskie są przychylnie nastawione do tej koncepcji, gdyż już na najbliższym posiedzeniu Radnych pod głosowanie postawiony zostanie projekt uchwały, w której Dąbrowa Górnicza może zobowiązać się do wydłużenia spłaty kredytu do 2037 roku. Skutkować to będzie także odpowiednim wydłużeniem okresu poręczenia przez Gminę. Jest to jeden z warunków, jakie postawił BOŚ S.A określając warunki restrukturyzacji kredytu inwestycyjnego zaciągniętego na budowę aqua parku. Jeśli projekt Radni uchwalą, są szansę aby zakończyły się problemy finansowe Nemo, a Spółka wkońcu zaczęła się promować i co najważniejsze, rozwijać. hator -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
QUOTE Miliony do utopienia
![]() Nad miastem wisi groźba utraty 30 mln zł, wystawionych jako poręczenie kredytu dla spółki Nemo Wodny-Świat w Banku Ochrony Środowiska. Kiedy bank wypowiedział umowę kredytową za nieterminowe spłaty, zagroził, że sięgnie do budżetu gminy, bo Dąbrowa Górnicza jest największym udziałowcem spółki Nemo (ma 41 proc.). REKLAMA Przed trzema dniami wydawało się, że kryzys zażegnano i władzom miasta udało się porozumieć z wierzycielami. Na sesję Rady Miejskiej przygotowano projekt uchwały, w której poręczenie majątkowe gminy miało zostać przedłużone do 2037 r., a 30 mln zł zabezpieczone dochodami gminy oraz specjalnym oświadczeniem o poddaniu się egzekucji, zgodnie z prawem bankowym. To pozwoliłoby na dalsze negocjacje z bankiem. W ostatniej chwili projekt uchwały został wycofany, bo nie uzgodniono ostatecznie wydłużenia terminu spłaty kredytu z BOŚ. Sytuacja finansowa Nemo jest nadal trudna. Odsetki od spłaty kredytu w BOŚ wynosiły na koniec stycznia 1,8 mln zł, a zobowiązania wobec dostawców ok. 1,6 mln zł. Prezes aquaparku, Zdzisław Bosak, redukuje zatrudnienie, obniża ceny biletów, szuka sposobów ma przyciągnięcie klientów, ale podstawą do wyjścia z długów jest stabilna sytuacja finansowa spółki. Pojawiła się też propozycja, by to gmina spłacała większą część kredytu (tak jak w Tarnowskich Górach), a resztę Nemo. Na razie jednak decyzji brak. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
QUOTE dzisław Bosak, redukuje zatrudnienie, obniża ceny biletów, szuka sposobów ma przyciągnięcie klientów, ale podstawą do wyjścia z długów jest stabilna sytuacja finansowa spółki a kiedy reklama w regionie????? Jakos o Tarnowskich Gorach wiedza prawie wszyscy a o dabrowskim to tylko czesc mieszkancow Zaglebia. Do tego nadal zero drogowskazow a reklama z nim powinna sie pojawic juz na DK94 i kierowac do samego Nemo. Mnie sie pytano juz wiele razy jak tam dojechac a nie raz widac jak w tym miejscu ludzie szukaja i bladza... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To NEMO to kompletna porażka!
Ilość i jakoś tutejszych atrakcji jest kiepska! Po dwóch godzinach już nuda i ma się dość. :/ Jedynie świat saun faktycznie jest na poziomie przy całkiem dobrych cenach (w Krakowie są 2 razy droższe a dwa razy ciaśniej ;-)). Strona internetowa NEMO też jest do bani - dopiero niedawno trochę się zmieniła ale i tak jest wg mnie "nieprzyjazna" - wcale nie jest aktualizowana! I wreszcie: od niedawna (tydzień, dwa?) nastąpiło "odpłynięcie starych cen". Tyle tylko, że ceny biletów na basen zostały obniżone ale w zasadzie tylko dla dzieci do 10 lat! A dorośli płacą średnio tyle samo lub raptem 1-2 zł mniej. Bilet całodzienny jest po cenie chyba takiej, jakiej było (jakoś 41 zł chyba) - porównywalna cena jest biletu całodniowego jest w Krakowie - ale tam jest duuuużo wiecej atrakcji, jest milej no i cena ta obejmuje też saunę i solarium! I co najważniejsze - ZNIESIONO ZNIŻKI DLA STUDENTÓW!! ![]() I to ma być obniżka cen biletów i promocja?! ![]() |
|
|
![]()
|
|
buahah
a pan Bosak - prezes zarzadu nemo - chwalil sie jakie to on dzialania nie podjol/nie podejmuje by ratowac nemo. paranoja jak bedzie czas to sie cos napisze na ten temat. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pią, 26 sty 07 Skąd: DG centrum Nr użytkownika: 420 ![]() |
Nie wiem jak Wy patrzycie na te ceny, jak ich zmian nie widzicie...
![]() Jestem stalym klientem i korzystam bardzo czesto z uslug Parku Wodnego NEMO. Nie szukam dziury w calym, tylko staram sie zrelaksowac. Ceny poszly w dol - nie sa to kwoty 90% w dol, ale mozna to odczuc - ja odczuwam ![]() Swiat Saun - owszem - na poludniu polski jest najlepszy, a ceny sa niewygurowane. Poza tym wiele innych uslug, jak chocby profesjonalne masaze. Doszukujecie sie minusow, a plusow nie zauwazacie. Zobaczcie, a nie tylko patrzcie... Eh... Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Nie wydaje mi się aby cena biletów była decydującym czynnikiem o kondycji finansowej parku wodnego. Jak kogoś nie stać zapłacić 11 zł to i pewnie 9 zł też nie zapłaci. W takie instytucji musi być stosowany nowoczesny marketing, a jak na razie to mamy skostniałe komunalne przedsiębiorstwo.
Może nasze władze wreszcie odpowiedzą na jedno pytanie. Czy chcą w mieście komunalny basenik z atrakcjami dla okolicznych mieszkańców czy duże prywatne centrum rozrywki znane w całym regionie. Oczywiście obydwa rozwiązania mają plusy i minusy a także ryzyko finansowe z tymi dwoma wariantami jest różne. Co do parku wodnego w Krakowie to swojego czasu przeżywał podobne kłopoty finansowe jak nasz więc wstrzymałbym się z wskazywaniem go jako wzoru do naśladowania. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wydaje mi się aby cena biletów była decydującym czynnikiem o kondycji finansowej parku wodnego. Jak kogoś nie stać zapłacić 11 zł to i pewnie 9 zł też nie zapłaci. W takie instytucji musi być stosowany nowoczesny marketing, a jak na razie to mamy skostniałe komunalne przedsiębiorstwo. Może nasze władze wreszcie odpowiedzą na jedno pytanie. Czy chcą w mieście komunalny basenik z atrakcjami dla okolicznych mieszkańców czy duże prywatne centrum rozrywki znane w całym regionie. Oczywiście obydwa rozwiązania mają plusy i minusy a także ryzyko finansowe z tymi dwoma wariantami jest różne. Święta prawda, już wcześniej o tym mówiłem że problemem jest brak jakiegokolwiek rozsądnego działania. Zero reklam, zero imprez okolicznościowych, brak dyskoteki itd. Trudno by ludzie ciągneli do obiektu o którym wielu dąbrowiaków wie niewiele a część jeśli już coś to przy okazji afery HWSDG, UM z Mitexem i zadłużenia Nemo. A gdzie pozostali mieszkańcy regionu?? -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
Jestem nudny, ale pisałem na forum, że już dawno wiadomo było o nierentowności parków wodnych w Polsce. Czy dąbrowscy decydenci /ekipa Pana Lipczyka/nie przeprowadzili takiego rozeznania?
Tego obiektu w naszym mieście nie należało budować! Współczuję obecnej dyrekcji Nemo, od której wymaga się rentowności parku, czyli rzeczy niemożliwych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:50 |