IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> DebeŚciaK, Dąbrowska Ściema Kabaretowa
syzio
post sob, 01 mar 2008 - 15:56
Post #41

Dąbrowa G

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Właśnie, na Debeściaka dużo mniej. A jednym z "atutów" jest cena. Jeżeli tą imprezą zainteresowana byłaby duża ilość osób to tak jak Zibar napisał- odbywać mogłaby się na hali.
Go to the top of the page

+Quote Post
Peterek
post sob, 01 mar 2008 - 16:11
Post #42

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

Gdyby radni się zainteresowali i skontaktowali się z dwójką może byłaby szansa na debeściaka w telewizji. W końcu czołówka kabaretów...
Cena mogłaby być ciut niższa. Takie 60zł za najdroższy bilet to 10 zł mniej niż teraz, a komfort psychiczny dla potencjalnego kupca dużo większy :]

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
szer
post sob, 01 mar 2008 - 16:12
Post #43

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Eh nie chodzi mi o ilość miejsc... Tylko o to, że zorganiozwanie koncertu gwizdy rozkłada się na kilka tysięcy osób... A nie tak jak w PKZecie na kilkaset osób... Stąd ceny są porównywalne na Debeściaka i te Twoje wielkie gwiazdy... :|. Troche logiki....

--------------------
33001,04

+Quote Post
syzio
post sob, 01 mar 2008 - 16:40
Post #44

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

A: Tylko wolałbym wydać te 20/30 zł więcej na gwiazdę światowego formatu i oglądać ją na końcu płyty (nawet z telebimu) niż obejrzeć kilka kabaretów z przestarzałymi skeczami, które oglądałem 100 razy (dot.
to m.in. Kabaretu Ani Mru Mru).
B: Nie wszędzie są organizowane koncerty za taką cenę na wielką skale, np. Fabryka Trzciny.

+Quote Post
picaro
post nie, 02 mar 2008 - 13:45
Post #45

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Kilka słów wyjaśnienia.

Po pierwsze cena imprezy ma faktycznie związek z ilością miejsc na sali, i faktem jest też to, że im większa sala tym więcej biorą gwiazdy za występ, a już najwięcej za plenery. I wcale nie zawsze im więcej miejsc to tym lepszy atut finansowy. Bo np. za sale na 200 osób jakaś tam gwiazda weźmie dwukrotnie mniejszą gażę, a imprezę jest łatwiej sprzedać.
Po drugie to, że akurat obecnie koncerty gwiazd zagranicznych są często tańsze wynika z faktu sponsoringu. Masz gwiazdę, masz kasę smile.gif W naszym mieście nie jest łatwo o dobrego sponsora, mimo licznych zakładów. A dlaczego tak jest, to dość proste. To wynik wielu lat zaniedbań i braku współpracy z sponsorami. Zakłady się wypinają i dają jakieś ochłapy, a korporacje w ogóle to zlewają, bo nie są zainteresowane ofertą kulturalną dla swoich pracowników. Jeśli już wolą dać kasę na sport. Dlaczego? Np. Media wolą sport, no i zainteresowanie pracowników fizycznych też jest bardziej ukierunkowane na sport. W sumie powodów jest wiele.
No i jeśli sprawa obija się o media, to nagranie płyt DVD z Debeściak, było w planach. Nie wyszło. Ale to też nie jest proste i sporo z tym zachodu. Dlaczego? Kabarety które tu występują mają już swoje obwarowania prawno-finansowe i cóż jak zwykle chodzi o kasę. Ale zgadam się, że było by to fajne i może się w końcu uda.
Jak by impreza była na żywo w TV to też było by fajnie, tylko dlaczego mieli by się w to radni mieszać? To chyba jest bezsensu, bo o tego jest organizator.
Kolejna sprawa to tegoroczny program. Syzio akurat w tym roku w sobotę wszystkie kabarety stają do konkursu i nie ma mowy o starych skeczach. Także Ani Mru Mru przygotowało nowe premierowe skecze. smile.gif
Co do przeniesienia na Hale, to w piątek tam kabarety będą grały Mecz, wjazd zdaje sie po 10 zł. A gdyby przenieś tam całego Debeściaka, to nie uważacie, że straciło by to klimat? I nie koniecznie było by taniej (patrz wyżej). No i problem z terminami. Na hali odbywa się dużo treningów i do tego m.in. ona chyba ma być.
I czy te ceny są naprawdę takie wysokie to ja nie wiem, a co może przemawiać za tym, że wcale tak nie jest? Debeściak ma już swoją renomę, markę i przyjeżdża na tą imprezę wiele osób z po za naszego miasta, województwa itd. Polecam także sprawdzić sprzedaż biletów TUTAJ . Na sobotę zostały 2 smile.gif a do imprezy mamy jeszcze miesiąc. Dość dużo poszło przez internet, czyli ludzie są skłonni zapłacić jeszcze więcej.

+Quote Post
picaro
post pon, 12 sty 2009 - 14:27
Post #46

UZYTKOWNIK

Dla zainteresowanych:

ruszyła już sprzedaż biletów na VIII DEBEŚCIAKA - PROGRAM

Rezerwacja i zakup biletów: Kasa PKZ 032/260-04-17 lub przez TicketOnline i w EMPIKACH na terenie całego kraju.

ZAPRASZAMY

+Quote Post
savalas
post śro, 04 lut 2009 - 22:42
Post #47

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

czy cena 60 zł obejmuje 3 dni czy jeden, bo to troche chore płacić tyle samo za 7 konkursowych kabaretów i 2 w niedziele.

+Quote Post
picaro
post czw, 05 lut 2009 - 08:09
Post #48

UZYTKOWNIK

Na każdy dzień jest osobny bilet.A kto powiedział, że są w Niedziele 2 kabarety?

+Quote Post
savalas
post czw, 05 lut 2009 - 23:09
Post #49

UZYTKOWNIK

tak zwany plakat. Zwycięzcy i Hrabi. No chyba, że zwycięzcy oznacza co innego

+Quote Post
kwintosz
post pią, 06 lut 2009 - 21:41
Post #50

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Nie wiem kto i co zrobił z tą imprezą ale od 2-3 lat impreza upada. sad.gif Jest mi z tego powodu niezmiernie przykro, bo to moja ulubiona dąbrowska impreza (oczywiście nie licząc dni DG:)). To moje absolutnie osobiste odczucie.

Według mnie po prostu dobór kabaretów jest straszny od tego czasu. Domyślam się, że w ostatnich latach nastąpił niezły rozkwit sceny kabaretowej w Polsce a poszczególne kabarety zaczęły się cenić.
Wydaje mi się jednak że dla takiej imprezy warto byłoby zorganizować ciut większy budżet (tu prośba do ludzi władnych w UM) aby w konkursie występowały naprawdę znane i cenione kabarety. Jest Paka, Ryjek i był Debeściak. Obecnie ranga imprezy drastycznie spadła..

O ile pozostałe dni można jakoś zrozumieć i powiedzmy że są jeszcze ok, o tyle dzień konkursu to totalna porażka. Gdzie takie zestawy kabaretów jak kiedyś: Neo-Nówka, Paranienormalni, Kabaret Młodych Panów, Kabaret Skeczów Męczących, Kabaret Łowcy.B, Jachim Presents itd.

W dodatku ceny biletów poszły w zupełnie odwrotną stronę niż dobór kabaretów. :/ Ja wiem że kultura jest droga ale 55zł za dzień konkursowy z taką obsadą kabaretów.. w życiu!!

Żeby nie było że tylko tak marudzę. Na debeściaka się wybieram (prawie jak co roku) ale w pt na Neo-Nówke. Ponad 100 z kieszeni wyparowała ale co jak co, na nich myślę że warto wydać (oby tylko skecze nie były z wersji TV aczkolwiek nawet jeśli tak to i tak ok).

Mam jeszcze inny żal. To co się dzieje co roku ze sprzedażą biletów to jakaś kpina. Z samego początku po pojawieniu się informacji o sprzedaży biletów.. dużej ilości biletów już nie ma (nie są dostępne)! Owszem z tyłu sali są zawsze miejsca, ale ciekaw jestem co z miejscami z przodu.

@Picaro, może to pytanie do Ciebie.. jak to jest możliwe? Czy UM albo PKZ rezerwuje sobie jakąś pule biletów (może żona albo syn chce iść)?
Szczerze przyznam że do PKZtu nie dzwoniłem w tym roku. W zeszłym była właśnie taka sytuacja a w tym, wchodząc na ticket online dostępne były bilety z tyłu sali oraz jeśli z przodu to wyłącznie 3-4 miejsca z brzegu. Jeśli jest inaczej może wyprowadź mnie z błędu smile2.gif bo zaiste nie umiem tego zrozumieć.
No i mam jeszcze pytanko, czy w tym roku będą także sprzedawane koszulki debeściaka?

Ten post edytował kwintosz pią, 06 lut 2009 - 21:42

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
picaro
post pon, 09 lut 2009 - 09:02
Post #51

UZYTKOWNIK

Już odpowiadam.
Nie ma i nie było, żadnych specjalnych rezerwacji dla urzędu, ani pracowników PKZ. Bilety są od początku dostępne w całej puli. I właśnie z uwagi na bardzo dobrą sprzedaż już w dniu uruchomienia sprzedaży zamieściłem tu wiadomość o imprezie z taką właśnie informacją.
A to czy impreza upada to właśnie pokazuje sprzedaż biletów. Oczywiście impreza jedzie na wyrobionej marce, a to dużo przy sprzedaży, ale moim zdaniem trudno oceniać imprezę przed.

Co do koszulek to nie wiem czy będą ale się dowiem i dam znać.

pozdrawiam

+Quote Post
kwintosz
post pon, 09 lut 2009 - 23:22
Post #52

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

CYTAT(picaro @ pon, 09 lut 2009 - 09:02) *
Już odpowiadam.
Nie ma i nie było, żadnych specjalnych rezerwacji dla urzędu, ani pracowników PKZ. Bilety są od początku dostępne w całej puli. I właśnie z uwagi na bardzo dobrą sprzedaż już w dniu uruchomienia sprzedaży zamieściłem tu wiadomość o imprezie z taką właśnie informacją.
A to czy impreza upada to właśnie pokazuje sprzedaż biletów. Oczywiście impreza jedzie na wyrobionej marce, a to dużo przy sprzedaży, ale moim zdaniem trudno oceniać imprezę przed.

Co do koszulek to nie wiem czy będą ale się dowiem i dam znać.

pozdrawiam

Szczerze powiem że to dziwne, bo wszedłem na ticket online w dzień w którym pisałeś i najlepsze miejsca nie były dostępne. Chyba że tylko w PKZ można było je dostać.

Na szczęście jakimś cudem wyczaiłem, przypadkiem zresztą, dwa miejsca w czwartym rzędzie na Neo-Nówkę (zwroty czy coś?) tak więc akurat mogę powiedzieć że jestem zadowolony.

Sprzedaż biletów.. hmm nie wiem czy to może być jedynym czynnikiem oceniającym popularność imprezy. Na pewno w jakimś stopniu tak ale nie dałbym sobie głowy obciąć że to jedyny wskaźnik. Oceniać imprezę przed jej startem mogę, ponieważ poziom kabaretów które występowały jeszcze 2-3 lata temu był o wiele większy niż kabaretów występujących obecnie. Wystarczy wejść na kabarety.tworzymyhistorie.pl by zobaczyć kto jest popularny i chętnie oglądany i to są te kabarety które wtedy się pojawiały.

Poza tym, serial spadkobiercy z Rewersem czy Kołaczkowską (na debeściaku - niekoniecznie w tv) to po prostu mistrzostwo świata..

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
picaro
post wto, 10 lut 2009 - 09:29
Post #53

UZYTKOWNIK

Ciesze się, że udało ci się dostać dobre miejsca. I życzę miłej zabawy. A z tymi miejscami to jest też tak, że sporo ludzi pytało już wcześniej o bilety i w zasadzie w kilka minut po uruchomieniu sprzedaży dzwonili i rezerwowali po kilka biletów. Zresztą polecam taką formę zakupu.

+Quote Post
savalas
post śro, 11 lut 2009 - 22:16
Post #54

UZYTKOWNIK

a ja tam wyrwałem 2 rząd na niedziele biggrin.gif mam nadzieje, że będzie trwało dłużej niż 2 godziny, bo po wydaniu kupy forsy na mikołajkowy kabareton, byłem zawiedziony z długości. W niedziele szykuje się jakiś motyw ze spadkobierców, czy to tylko zarezerowowane na sobotę ?

+Quote Post
picaro
post pią, 13 lut 2009 - 12:44
Post #55

UZYTKOWNIK

Będzie trwało dłużej niż 2 godziny z całą pewnością. I jeszcze kwestia objaśnienia programu Niedzielnego. A więc w ostatni dzień Debeściaka jak co roku odbędzie się koncert laureatów. Imprezę poprowadzi kabaret HRABI, który na końcu zaprezentuje swój oddzielny program. Oprócz nich wystąpią te kabarety, które zdobędą w sobotę na konkursie: 1, 2 i 3 miejsce a więc będą to przynajmniej 3 kabarety, ale zawsze może być ex aequo. Przypomnę że nagrody w sobotę przyznaje publiczność smile.gif Odcinek spadkobierców będzie w sobotę, ale jak to bywa na Debeściaku mogą być jakieś niespodzianki, więc na 100 nie powiem, że nie będzie w Niedziele laugh.gif
Mikołajkowego Kabaretonu nie ma co porównywać do Debeściaka to troszkę inny poziom żartu laugh.gif

pozdrawiam i życzę takiej zabawy laugh.gif

+Quote Post
BARES
post nie, 01 kwi 2012 - 10:44
Post #56

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 352

Dzisiaj ostatni dzień

CYTAT
DEBEŚCIAK 2012 - XI Dąbrowska Ściema Kabaretowa

To jedna z najważniejszych imprez kabaretowych w naszym regionie. Dąbrowska Ściema Kabaretowa rozpocznie się w piątek, a zakończy w Prima Aprilis.
Zabawa odbędzie się nie jak zwykle w Pałacu Kultury Zagłębia, tylko w dąbrowskiej hali sportowej Centrum.

Na tegoroczną edycję organizatorzy przygotowali specjalny, piłkarski temat festiwalu. Prologiem będzie dzisiejszy występ pochodzącego z Dąbrowy kabaretu DNO (gospodarzy festiwalu), a następnie Kabaretu Moralnego Niepokoju. W sobotnim konkursie umiejętności zaprezentują: Świerszczychrząszcz, Szarpanina, Abelard Giza, Kacper Ruciński, Kabaret Młodych Panów, Czwarta Fala oraz Czesuaf. 1 kwietnia odbędzie się tradycyjny koncert laureatów oraz występ kabaretu Hrabi w programie "Co jest śmieszne".

NIEDZIELA, 01.04.12 godz.

17.00

* KONCERT LAUREATÓW
* KABARET HRABI w programie "CO JEST ŚMIESZNE"

--------------------

+Quote Post
savalas
post nie, 01 kwi 2012 - 11:17
Post #57

UZYTKOWNIK

jakieś przecieki kto wygrał ? Bo już nie mogę się doczekać finału. W tym roku niestety tylko na niego się wybieram

+Quote Post
BARES
post wto, 03 kwi 2012 - 08:06
Post #58

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 352

Ja natomiast jestem ciekawy frekwencji. 

--------------------

+Quote Post
picaro
post wto, 03 kwi 2012 - 10:54
Post #59

UZYTKOWNIK

Pewnie już wiadomo ale napiszę:
1 miejsce Kacper Ruciński (niestety w niedzielę znacznie słabszy wytęp niż na konkursie)
2 miejsce Abelard Giza
3 miejsce Świerszczychrząszcz

Jeżeli chodzi o frekwencję to było w granicach 800 do 1000 osób w każdym dniu.

+Quote Post
savalas
post wto, 03 kwi 2012 - 13:45
Post #60

UZYTKOWNIK

no finał udany. Mocno zaskoczył mnie nasz Dąbrowski stand-upowiec, krzykliwy, dosadny, ale dobry. Największą żenadą były nie ponumerowane miejsca siedzące co sprawiało sporej ilości osób problem. Nietrafiony pomysł z graniem w Fife 11, łebek był tak żenujący że wciągnął bym go nosem tongue.gif a i publiczność zanudziła się tym meczem na śmierć. Hrabi i ich program jak zawsze dali radę, choć był to ich najsłabszy program od paru lat. Niewiem jak będzie po remoncie w PKZ, ale DeBeŚciak powinien chyba zostać w hali. Więcej miejsca, lepsze nagłośnienie, lepsza widoczność, większe możliwości. Przynajmniej jeden dzień powinien się tam odbywać.

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:50
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza