![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 19 lip 07 Nr użytkownika: 758 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nago nie nago co cie to obchodzi , zdjecia powinny byc i tyle, a z resztą nie gadam z tobą cześć kursorek papa
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
do Arbas
są to dwie różne galerie prowadzone przez dwie różne osoby, obie znajdują się na parterze, jedna przy kasie PKZ (po lewej stronie od sali teatralnej), a druga - galeria "Bez podziału"(po prawej stronie sali teatralnej). Co tam było wcześniej to nie pamiętam. Więcej wiadomości na ten temat nie posiadam. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Dzięki Picaro za informację.
Galeria Pani Sylwii Nowak znana jest od lat i świetnie prosperuje - co miesiąc nowa wystawa. Ciekawe co zaprezentuje mieszkańcom ta druga "Bez podziałów" ? Pewnie jesteś zorientoweany kiedy będzie tam wystawa. Daj znać na forum - za co dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z tego co mi wiadomo to obecnie jest tam wystawa "Świat Oswojony" http://www.palac.art.pl/content/view/309/ i zdaje się, że ma potrwać do końca lipca. Tyle, że widziałem też tam jakiś remont tzn. przemeblowanie wystawy, ale ponoć chwilowy miał być, więc może już jest otwarte.
|
|
|
![]()
|
|
Imprezy w PKZ - wrzesień i październik
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Picaro!
Może parę słów informacji o Międzynarodowym Konkursie Muzycznym Spisaka? Takiej imprezy w DG jeszcze nie było, a prasa-radio-telewizja jakoś skąpo zareagowały. Co innego gdyby impreza miała miejsce na Śląsku! Byłoby pisania i filmowania! Nie każdy miał mozliwość tam być i miód wino pić, napisz więc coś dla nas od siebie. |
|
|
![]()
|
|
Cóż wstęp na przesłuchania jak i na koncert inauguracyjny oraz koncert laureatów, a więc na całą imprezę był wolny. Więc jeśli ktoś miał tylko czas i ochotę mógł wpaść i posłuchać. Osobiście byłem tylko na koncercie inauguracyjnym oraz częściowo na przesłuchaniach na Oboju. Nie jestem muzykiem, a tym bardziej znawcą tego typu muzyki, ale przyznam że przesłuchania były nawet fajne. I biorąc pod uwagę głosy komisji konkursowej to poziom był niezły. Konkurs na Obój wygrała Niemka. O klarnecie nie wiem nic. Ogólnie zjechało się troszkę młodych i utalentowanych muzyków z całej Polski, Europy i nawet Azji. Rozdawano też całkiem fajne dwujęzyczne książeczki dotyczące muzyki Spisaka oraz festiwalu i każdy zainteresowany mógł coś tam poczytać i dowiedzieć się więcej. W zeszły czwartek odbyła się też mała impreza na placu przed PKZ, były "Złote Dziewczyny", szczudlarze i tancerze ognia oraz Big Band z PKZ. Miała to być promocja imprezy. No i właśnie co do promocji to straszna lipa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Uzupełniając Picaro:
27.09, w czwartek odbył się Koncert Laureatów i nastąpiło wręczenie nagród. W piątkowym /28.09/ dodatku Dziennika Zachodniego-Dąbrowa Górnicza, a więc nazajutrz, przeczytaliśmy dość obszerną /wierszówka/ aczkolwiek enigmatyczną relację z konkursu, sugerującą czytelnikom, że konkurs trwa w najlepsze. Ot, Pan Redaktor pisał z zawodnej pamięci lub skąpej wyobraźni. Pewnikiem, na blank do PKZ nie wstąpił, programu konkursu nie przeczytawszy... Nazwiska laureatów poznamy pewnie w następnym dodatku DZ dla Dabrowy czyli z ponadtygodniowym opóźnieniem lub w Przeglądzie Dąbrowskim z opóźnieniem jeszcze większym. Sytuację tłumaczę sobie tym, że DZ patronem medialnym imprezy nie był /dlaczego?/ i może pisać lub nie pisać kiedy chce. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: czw, 17 maj 07 Nr użytkownika: 688 ![]() |
informacja o wynikach konkursu jest na stronie UM. szkoda ze konkurs nie miał żadnej promocji, mozna było pokazać DG i konkurs jako odskocznie do wielkiej kariery dla młodych talentów. mozna było pokazać ze w koncu w DG jest jakaś impreza kulturalna z prawdziwego zdarzenia a nie kolejne popłuczyny serwowane dotychczas. no ale cóz, nic z tego nie było, konkurs przeszedł bez echa. mam nadzieje, że chociaż udział w nim jakos pomoze tym młodym muzykantom. moze CV sobie podrasują wpisując udział w międynarodowej imprezie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Osoby, które miały szczęście i zaszczyt uczestniczyć w Koncercie Inauguracyjnym Konkursu Spisaka odniosły wrażenie, iż uczestniczą w kampanii wyborczej lewicy.
Pan Dyrektor Perz wystąpił na tle WIECZOROWO /była godz. 19-ta/ ubranych zacnych Gości w jasnym garniturze i czerwonym krawacie. Gratulujemy wyczucia chwili! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: czw, 17 maj 07 Nr użytkownika: 688 ![]() |
dwa proste pytania: rozmawiales z wszystkimi uczestnikami, ze znasz ich wrażenia? na czym polegała kampania lewicy, na czerwonym krawacie dyrektora?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Aktualności dotyczące imprez w Dąbrowie Górniczej mozna znaleźć na: http://cojestgrane.pl
Obecnie są tam tylko imprezy z PKZu dlatego wpisuje w ten wątek. Z czasem może jednak więcej osób zacznie korzystać z tej darmowej reklamy. Oczywiście imprez PKZ także na stronie www.palac.art.pl pozdro |
|
|
![]()
|
|
Obszrniejsza relacja wraz z wynikami konkursu jest na stronce Urzędu Miasta http://dabrowa-gornicza.pl/?nodeid=news&am..._glowny_id=7963
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 19 lip 07 Nr użytkownika: 758 Płeć: Mężczyzna ![]() |
do picaro. czy w PKZ są jakieś rekrutacje? znaczy ja szukam pracy. od lipaca jestem na zasiłku. w 2001 roku ukończyłem wieczorowo technikum sztygarka. prosze o szybka reakcje.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
mam pytanie. jakis czas temu miał sie odbyć w pkz koncert anny marii jopek. były plakaty, zapowiedzi ale potem cisza. czy ten koncert w ogóle sie odbył? moze był ktos i napisze jak wypadł
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
witam!
Koncert był świetny, jak dlamnie jeden z ciekawszych w życiu jakie dane było mi obejrzeć, a przede wszytskim usłyszeć. A w DG to już napewno najlepszy jaki się odbył. Owacje na stojąco przy sali wypchanej po brzegi i długi bis mówią same za siebie (koncert miał trwać około 1,5 a trwał jakieś 2 h i 10min). Muzycy wraz z panią Anią byli także bardzo zadowoleni ![]() Wkrótce na stronie PKZ powinna pojawić się galeria zdjęć z koncertu i w sumie to nie wiem dlaczego jeszcze jej nie ma ![]() |
|
|
![]()
|
|
o widze że pan picaro już jest na forum co z moja ofertą , komu dać życiorys? ja też lubie anne jopek bardzo!!! czym sie pan akurat zajmuje w pałacu bo ja np mógłbym wypożyczać książki albo robić imprezy jakiś np zagranicznych piosenkarzy bo lubie muzyke. zadowole sie w sumie czym kolwiek byle bym robił. jak mi pan poda adres mail to przesle ci życiorys. najlepiej zebym robił na 2 pietrze tam co są te duże okna. pozdrawiam pana picara serdecznie i prosze o odpowiedz. ja jestem robotny nie boje sie zadnej pracy prosze to przekazac w pałacu.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Też byłem na koncercie i bardzo mi się podobało. Świetni muzycy (Napiórkowski, Smoczyński i inni), świetne solówki. Muzyka dość specyficzna i pewnie nie wszystkim by się spodobała (w końcu to nie Doda ani Bajm) ale jeśli ktoś lubi takie klimaty to faktycznie koncert był super. Podobało mi się że AMJ nie olała publiki. Bisowali 3 razy i nie były to bisy "programowe". Swoją drogą od roku na stronie PKZ wisi sonda "Wybierzcie zespół to wam zagramy". Ciekawe ile czasu jeszcze będzie trwało głosowanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
witam
![]() galeria zdjęć z koncertu A.M.Jopek jest już na stronie PKZ, a dokładnie pod tym linkiem http://www.palac.art.pl/component/option,c...d,142/catid,38/ zapraszam także do obejrzenia innych nowych (czyt. uzupełnionych) galerii ![]() na stronie także nowa sonda, również zapraszam do udziału (tym razem bardziej realna do spełnienia ![]() ![]() no i zapraszamy do KINA !!! (dla tych co jeszcze nie wierzą, że działa i tych co leniwi albo wolą multi... fotki z kina wkrótce na stronie www - żeby nie mówili, że nie wiedzą jak kino w DG wyglada). pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:16 |