IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Imprezy PKZ, Pałac Kultury Zagłębia
Kobra
post wto, 11 mar 2008 - 11:00
Post #141

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 353

CYTAT(Arbas @ wto, 11 mar 2008 - 07:47) *
Ale wazelina!

Wazelina, nie wazelina...Wicedyrektora widzieliśmy pierwszy raz na oczy, nie jesteśmy jego rodziną ani znajomymi. Jest gościem z klasą, co było widać i słychać! Na naszą aprobatę sobie zasłużył i tyle! Komplementy pod adresem Sojka Bandu są bezdyskusyjne, wszystkie potwierdzamy. Ciebie Arbas też pochwalimy, bo zawsze z uwagą czytamy Twoje posty. Masz "cięte pióro", posługujesz się piękną polszczyzną, a nawet poprawiasz (i słusznie!) innych. Tak trzymaj!!! Pozdrawiamy- Kobra i reszta
Go to the top of the page

+Quote Post
Arbas
post śro, 12 mar 2008 - 16:27
Post #142

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Witaj Kobra!Intuicja mnie zawiodła. Odniosłem wrażenie, że jesteś pracownikiem PKZi smarujesz szefom. Sorry...Ja nie wiem kto jest wicedyrektorem, nawet nie znam nazwiska.Dzięki za dobre słowo, przyjmij Najserdeczniejsze Życzenia Świąteczne.Ukłony dla Spółki aPS. Mam wrażenie, że poprawiam błędy językowe małolatów. Dorosłych za poprawianie przepraszam a

+Quote Post
Kobra
post czw, 13 mar 2008 - 14:18
Post #143

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 353

Rozumiemy Arbas Twoją nieufność! Tyle komplementów od jadowitej z natury kobry mogło być rzeczywiście mocno podejrzane;) Sprawa się wyjaśniła, jest OK.! Zapewniamy, że my nie zawsze jesteśmy tacy łaskawi...Jak jest potrzeba, potrafimy "uruchomić" zapasy jadu, bo przecież kobry z wyjątkowej jadowitości są powszechnie znane:)
Odwzajemniamy Świąteczne Życzenia!!! Pozdrawiamy serdecznie- Kobra i S-ka

+Quote Post
darco
post sob, 29 mar 2008 - 12:46
Post #144

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 853

Dąbrowa Górnicza - Miasto świrów !
Taki to właśnie komunikat zobaczyłem dzisiaj w TV2 .
Z zapowiedzi wynika, ze dzisiejsza impreza odbywająca się PKZ będzie pokazana w telewizji,
właśnie na TV2, po godz. 20. Zapowiada się całkiem ciekawie !

+Quote Post
szer
post sob, 29 mar 2008 - 13:40
Post #145

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

O tym, że w TVP2 będzie lecieć to już dawno było wiadomo. Od początku było wiadomo, że transmisja w TVP2 ma być =].

--------------------
33001,04

+Quote Post
Damian86mdc
post sob, 29 mar 2008 - 16:12
Post #146

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 334

Ja sie akurat tez dzisiaj dowiedziałem , mimo ze jakis bakniecia gdzies skads do mnie dochodziły.

+Quote Post
prezes
post śro, 30 kwi 2008 - 20:59
Post #147

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 192

WOJCIECH CEJROWSKI - to człowiek, którego z pewnością nie trzeba przedstawiać.
To podróżnik, poszukiwacz ginących plemion Amazonii, osobowość telewizyjna, popularny dziennikarz radiowy, artysta kabaretowy (sam o sobie mówi: jestem komediant), pisarz i publicysta, satyryk - gorący krytyk biurokracji i socjalizmu, krytyk muzyczny, fotografik,...a z zawodu cieśla.

WOJCIECH CEJROWSKI SHOW
BOSO DO ... DĄBROWY GÓRNICZEJ
- 16.05.2008, godz. 20.30, Pałac Kultury Zagłębia, Plac Wolności 1
bilety: 35 zł. Kasa PKZ, tel.:(032) 262 20 61 wew. 40,

W PROGRAMIE:

* wystawa fotografii Wojciecha Cejrowskiego z podróży,
* pokaz slajdów i wieczór autorski z Wojciechem Cejrowskim.

Po każdym wykładzie będzie można kupić podróżnicze książki Wojciecha Cejrowskiego, które autor podpisze, Będzie można także kupić także ulubioną herbatę podróżnika Yerba Matę, a także akcesoria do jej zaparzania.
Wojciech Cejrowski jest ostatnio szalenie popularny. Gdziekolwiek się pojawia, przyciąga rzesze wielbicieli skłonnych zrobić wszystko, by kupić bilet i poobcować "oko w oko" z tym znakomitym podróżnikiem, zasmakować przygody i zapomnieć o otaczającym świecie.

+Quote Post
picaro
post czw, 01 maj 2008 - 08:54
Post #148

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Jest już nowy bezpośredni numer do kasy PKZ: 032 260-04-17. Ale stary też działa.

+Quote Post
Zibar
post wto, 13 maj 2008 - 11:16
Post #149

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

CYTAT
Festiwal Tańca i Piosenki Dąbrowskich Przedszkolaków 2008

21 maja o godz. 16.00 w Pałacu Kultury Zagłębia odbędzie się kolejna edycja Festiwalu Piosenki i Tańca Dąbrowskich Przedszkolaków.

Impreza cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród dzieci, rodziców i środowiska lokalnego.

W tegorocznym festiwalu zaprezentuje się około 300 dzieci z 25 placówek przedszkolnych, w tym odziały przy szkołach podstawowych.

Ciekawe układy taneczne i barwne stroje „Milusińskich” dopełnią całości wspaniałego widowiska, które w tym roku przebiegnie pod hasłem „Cztery żywioły”.

Organizatorem festiwalu są cztery nauczycielki dąbrowskich przedszkoli: Halina Radziej, Ewa Bęben- Kuter, Alicja Romańczyk, Ewa Kamer oraz doradca metodyczny kształcenia zintegrowanego i wychowania przedszkolnego Jolanta Tarnowska.

Współorganizatorem imprezy jest Dyrektor PKZ Grzegorz Perz. Honorowym Patronatem objął Festiwal Prezydent Miasta Dąbrowy Górniczej oraz Śląski Kurator Oświaty.

Patronat medialny: Przegląd Dąbrowski, Bliżej Przedszkola.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
picaro
post wto, 13 maj 2008 - 12:17
Post #150

UZYTKOWNIK

A od jutra XIV FESTIWAL DPS

+Quote Post
picaro
post pią, 20 cze 2008 - 10:18
Post #151

UZYTKOWNIK

ZAPOWIEDZI NA JESIEŃ 2008

27.09.2008
Koncert zespołu "WILKI"
Hala "CENTRUM"

12.10.2008
Debeściak zaprasza
Występ Kabaretu "HRABI"

25.10.2008
Koncert Zespołu "STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO"

26.10.2008
Spektakl Teatralny "SMAK MAMROTA"
na podstawie serialu telewizyjnego "RANCZO"
z całą plejadą gwiazd.

8.11.2008
Koncert: MICHAŁA BAJORA

9.11.2008
Teatr Muzyczny w Gliwicach
operetka "PTASZNIK Z TYROLU"

29.11.2008
Spektakl teatralny "GOŁO I WESOŁO"

13.12.2008

Koncert zespołu: Nocna zmiana bluesa

WIĘCEJ INFORMACJI WKRÓTCE NA www.palac.art.pl

+Quote Post
picaro
post śro, 16 lip 2008 - 11:52
Post #152

UZYTKOWNIK

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONKURSIE - SZCZEGÓŁY KONKURSU

ZAPRASZAMY TAKŻE DO KINA

OFERTA JESIEŃ 2008

+Quote Post
picaro
post śro, 03 wrz 2008 - 14:00
Post #153

UZYTKOWNIK

SERDECZNIE ZAPRASZAMY

+Quote Post
picaro
post pon, 08 wrz 2008 - 08:56
Post #154

UZYTKOWNIK

Małe sprostowanie względem koncertu charytatywnego!

Cegiełki są po 10 zł!

więcej info TUTAJ

+Quote Post
Krawiec
post śro, 10 gru 2008 - 11:29
Post #155

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 21

http://www.foto.zaglebie.info/thumbnails.php?album=286

W mikołajkowy wieczór, koncert Ani Dąbrowskiej promujący jej trzeci album „W spodniach czy w sukience”, był popisem artystki. Zarówno artystka, jak i publiczność, ograniczona znikomą przestrzenią między rzędami foteli, bawiła się wyjątkowo dobrze. Ania wraz ze swoimi instrumentalistami dwoiła się i troiła. Pochodząca z Chełma wokalistka, zawsze jest bardzo profesjonalna. Tym razem dodatkowo starała się usatysfakcjonować publiczność, widząc, jak wielu ludzi przyszło posłuchać jej melancholijnych piosenek w świąteczny dzień.

Koncert Ani rozpoczął się od wspólnego śpiewania na dwa głosy hitu Nigdy więcej nie tańcz ze mną. Piosenka promująca płytę, oparta na prostym motywie muzycznym w klimacie retro porwała publiczność.

Wśród piosenek utrzymanych w nieśpiesznym klimacie usłyszeć można było kilka majstersztyków. W piosence "Smutek mam we krwi" słychać aranżacje jak z Burta Bucharach. W końcu Ania pomogła publiczności w podjęciu decyzji i poprosiła o wspólne zaśpiewanie na dwa głosy hitu „Nigdy więcej nie tańcz ze mną”. To ewidentny hit, najmocniejsza kompozycja, słusznie wybrana jako singiel promujący. Piosenka oparta na prostym motywie muzycznym w klimacie retro porwała publiczność.

Wraz z kolejnymi piosenkami robiło się coraz bardziej energetycznie i tanecznie. W spodniach czy w sukience? Dąbrowska przeskakuje w rytmikę disco z początku lat 80, słychać i bas, i charakterystyczne skrzypki, wkradają się fragmenty disco w stylu Donny Summer i Póki starczy mi sił, gdzie mamy wyraźne nawiązania do retro-psychodelii granej przez Anawę Marka Grechuty.

Gdy pod koniec koncertu zabrzmiał cover słynnego przeboju Elvisa Presleya Suspicious Minds, oraz ABBY Gimme! Giemme! Gimme! trudno było usiedzieć w miejscu. Bis to ponownie utwór "Nigdy więcej nie tańcz ze mną" wykonany wraz z chórem śpiewających, klaszczących i kołyszących się słuchaczy.

Ciężko jest wytłumaczyć sympatię do Ani. Może to sprawa jej subtelnego i skromnego image, który emanuje stuprocentową kobiecością i minimalizmem. W dzień św. Mikołaja delikatność Ani błyszczała w Pałacu Kultury Zagłębia, może po prostu rozczula publiczność jej ciągłe poczucie wielkomiejskiego smutku. A może po prostu fakt, że wokalistka przeniosła publiczność do lat 60.

Jędrzej Bogus
mmsilesia.pl

--------------------

+Quote Post
picaro
post śro, 10 gru 2008 - 20:07
Post #156

UZYTKOWNIK

Ale tysiąc razy lepszy był koncert Ani Jopek, ale wiadomo to inna bajka

[URL=http://g.imageshack.us/img525/imgp0131bn5.jpg/1/][IMG]ht

+Quote Post
Pawelele
post czw, 19 lut 2009 - 20:09
Post #157

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 145

Po AMJ to aż nie przystoi taki wpis, no ale..... jakby ktoś miał czas w najbliższą niedzielę o 17.00 to w PKZcie na scenie odbędzie się koncert Miejskiej Orkiestry Dętej w DG - wjazd za free smile2.gif

+Quote Post
murbeton
post nie, 22 lut 2009 - 11:39
Post #158

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,497

Również zapraszam na dzisiejszy koncert Miejskiej Orkiestry Dętej w Dąbrowie Górniczej na scenie głównej, który odbędzie się o 17:00.
Korzystając z okazji chciałbym zaprosić na Rockowy Dzień Wagarowicza. Wystąpią zespoły:
-KMF
-TYLKO PO CHODNIKU
-VALHALLA
-DEATH WING
-MINEFIELD
Start - godz. 16:00

Zapraszam!

+Quote Post
murbeton
post pon, 23 lut 2009 - 16:52
Post #159

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,497

Witam.
Byłem na wczorajszym koncercie Orkiestry. Nie spodziewałem się tak profesjonalnego wykonania skomplikowanych utworów, wokalistka również w pełni wykonała swoje zadanie. Publiczność także dopisała - orkiestra zagrała dodatkowo dwa utwory ponad program!
Dopiszę się jako kolega przedmówcy (Pawelele). Na koncert wybrałem się by posłuchać marszy i ewentualnie poleczek i walczyków (oczywiście bez obrazy), a tu całkowite zaskoczenie. Repertuar światowy, wykonanie w pełni profesjonalne (nie wiedziałem, że orkiestra dęta może uzyskać takie brzmienie). Bardzo dobry dobór repertuaru (muzyka rozrywkowo-dyskotekowa, ale również bardzo trudne utwory muzyki można by nazwać filmowej). Orkiestra prezentowała się znakomicie, wokalistka - pełne zawodowstwo i wspaniały głos. Bardzo dobre solówki na trąbkach i bębnach. Ogólnie szóstka z plusem. Oby więcej takich imprez.

PS
Szkoda tylko, że miejsca zarezerwowane dla władz miasta i zaproszonych gości świeciły pustkami.

Jeszcze raz wielkie brawa!

+Quote Post
Pawelele
post czw, 05 mar 2009 - 10:23
Post #160

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 145

Z cyklu "Pawelele zaprasza" wink.gif

06.03.2009 (czyli jutro) o 18.00 na dużej scenie w PKZ Sojka Band live z okazji Dnia Kobiet. Wjazd jak zwykle frikowy

+Quote Post

11 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:50
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza