IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Imprezy PKZ, Pałac Kultury Zagłębia
Arbas
post wto, 04 gru 2007 - 10:56
Post #101

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 307

3.XII, godz. 19.30 "Pora umierać" - seans odwołany, mimo że w repertuarze DZ jest obecny.
Podobno inspekcja strażacka. O takiej godzinie?! Może warto widza uprzedzić?
Go to the top of the page

+Quote Post
picaro
post wto, 04 gru 2007 - 11:29
Post #102

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Za tą sytuacją pozostaje tylko przeprosić widzów.

Więc PRZEPRASZAM smile.gif

Jednak muszę przyznać, że nie tylko widzowie byli tym zaskoczeni, tak więc brak owej informacji w repertuarze wynikał z braku wiedzy o tej inspekcji. Przy czym ewidentnie wina leży po stronie PKZ.

+Quote Post
picaro
post śro, 05 gru 2007 - 08:21
Post #103

UZYTKOWNIK

dla zainteresowanych zdjęcia z występu zespołu Carrantuohill & Robert Kasprzycki
http://www.palac.art.pl/component/option,c...d,142/catid,62/
http://www.palac.art.pl/component/option,c...eNo,2/offset,0/

+Quote Post
michu
post pon, 10 gru 2007 - 14:58
Post #104

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

byłem w sobotę w kinie w PKZ i było całkiem miło, czysto, schludnie do jakości obrazy czy dźwięku nie mam uwag. Ogólnie fajnie.
Tylko prośba - nie wpadajcie na pomysły z popcornem, napojami itp sprzedawanymi przed seansami i zachowajcie równowagę pomiędzy repertuarem masowym i takim bardziej niszowym.

No i życzę wytrwałości w dążeniu do zaistnienia kina w świadomości mieszkańców - bo to musi potrwać....

+Quote Post
picaro
post wto, 11 gru 2007 - 08:21
Post #105

UZYTKOWNIK

dziękuje za tą pochlebną opinie, bo to właśnie jest najlepsza reklama smile.gif

+Quote Post
Dave
post śro, 12 gru 2007 - 00:10
Post #106

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

CYTAT(michu @ pon, 10 gru 2007 - 14:58) *
byłem w sobotę w kinie w PKZ i było całkiem miło, czysto, schludnie do jakości obrazy czy dźwięku nie mam uwag. Ogólnie fajnie.
Tylko prośba - nie wpadajcie na pomysły z popcornem, napojami itp sprzedawanymi przed seansami i zachowajcie równowagę pomiędzy repertuarem masowym i takim bardziej niszowym.

No i życzę wytrwałości w dążeniu do zaistnienia kina w świadomości mieszkańców - bo to musi potrwać....

Miałeś to szczęście, że seans się odbył? Bo ja byłem 3 razy w róznych porach i dniach i g... obejrzałem, bo do kina teraz "nie można" chodzić samemu! angry.gif

+Quote Post
picaro
post śro, 12 gru 2007 - 07:57
Post #107

UZYTKOWNIK

Można chodzić samemu, jednak takie są wymogi dystrybutorów, że poniżej dwóch osób kopi nie warto eksploatować. Tak więc życzę wytrwałości i jednocześnie liczę, że skoro pan tak często wybiera się do kina (w domyśle: lubi pan filmy i kino) to jednak szybko się pan nie zrazi.
Jednocześnie pragnę poinformować, że frekfencja ma tendencję wzrostową smile.gif

+Quote Post
Dave
post nie, 16 gru 2007 - 17:12
Post #108

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

Ano często! Odkąd w pewnej gazecie niemal co tydzień wygrywałem wejściówki do róznych kin na Śląsku i Zagłebiu to kino polubiłem - nawet mało komercyjne i ambitne filmy! Stąd baaardzo chciałem iść do PKZu do nowego kina a tu guzik! Może jeszcze raz spóbuję kiedyś, ale to przy okazji - bo jak mam iść w ciemno specjalnie i zaraz się wrócić, co nie było innych osób to mam to gdzieś. :>

PS. Czemu "pan"? Dave jestem! ohmy.gif

+Quote Post
picaro
post śro, 19 gru 2007 - 12:28
Post #109

UZYTKOWNIK

Ok Dave
to tak z grzeczności pan wink.gif

+Quote Post
picaro
post czw, 03 sty 2008 - 09:33
Post #110

UZYTKOWNIK

Witajcie w nowym roku rolleyes.gif

Zapraszamy na najbliższe imprezy do PKZ oraz do Kina Kadr ( http://www.palac.art.pl/content/blogcategory/63/145/ )

W styczniu pojedynek kabaretów Neo-nówka i Paranienormalni (bilety są już dostępne w kasie PKZ, cena: 35 i 30 zł) wink.gif
W lutym spektakl Teatru Polonia "Boska" wystąpią m.in. K.Janda, W.Zborowski, M.Stuhr (bilety są także dostępne w kasie PKZ w cenie: 85, 80 i 70 zł)

Zapraszam także najmłodszych na Ferie z filmem od 12.01 do 27.01
Dodany plik  ferie_z_filmem_2008.jpg ( 17,78K ) Liczba pobrań: 10

+Quote Post
picaro
post wto, 08 sty 2008 - 13:56
Post #111

UZYTKOWNIK

Zainteresowanych zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć z ostatnich imprez w PKZ, tj. Mikołajki, Koncert Raz Dwa Trzy i Kabaret Ani Mru Mru:
http://www.palac.art.pl/component/option,c...d,142/catid,29/

pozdro

+Quote Post
militarius
post śro, 16 sty 2008 - 14:32
Post #112

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 728
GG: 4693078 status gadu-gadu

Witam.
Słyszałem, że zbliża się rocznica 50-cio lecia Pałacu Kultury Zagłębia. Okrągła rocznica tej zasłużonej placówki. Ma odbyć się podobno galowy koncert. W związku z tym, że swego czasu brałem udział w pracach różnych zespołów w PKZ postanowiłem zdobyć wejściówkę na tą imprezę ale wcześniej dowiadywałem się jaki będzie program tego koncertu i tu niemiłe zaskoczenie. Oprawę muzyczną ma podobno zapewnić Miejska Orkiestra Dęta. To chyba jakiś kawał. Galowy koncert bez żadnego zespołu rockowego, których w Pałacu jest kilka, a szczytem lekceważenia ludzi kultury w naszym mieście jest brak w programie występu najlepszej grupy w Pałacu, jednej z najlepszych w województwie-Big Bandu z Pałacu. Panowie muzycy, czy olewacie całkowicie swoich fanów i sympatyków? Dlaczego nie bierzecie udziału w tym koncercie? Czekaliśmy na was już na kilku imprezach (Dni Dąbrowy, Złota Miejscowość, WOŚP i innych). Niestety daremnie. Czy macie takie wysokie aspiracje, że na lokalnych imprezach już nie grywacie?
A może przyczyna jest inna? Może po prostu nie jesteście zapraszani na te imprezy? W takim wypadku jest to bardzo duża niekompetencja organizatorów imprez (Myślę, że w tym wypadku prawdopodobnie PKZ). Jak można nie promować naszego miasta przez pokazywanie tak profesjonalnej grupy?
Myślę, że ktoś odpowie mi na te pytania, a jak to jest prawda z tą Orkiestrą Dętą to olewam ten koncert i jego organizatorów. Myślę, że niedługo ktoś ich za to rozliczy.

Pozdrawiam

+Quote Post
Arbas
post pią, 18 sty 2008 - 13:36
Post #113

UZYTKOWNIK

Jeśli jak piszesz Big Band jest z PKZ, to zagranie na takim i każdym innym koncercie "pałacowym"
jest niejako obowiązkiem tamtejszych zespołów. To tak, jakby orkiestra filharmonii odmówiła zagrania
w swojej siedzibie.

Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to najczęściej chodzi o pieniądze. . .

Do Gali 50-lecia jeszcze cały tydzień, więc wszystko się może zdarzyć - nawet Big Band może zagrać.
Nie wiadomo tylko, czy widownia zechce go słuchać po takich przepychankach.

+Quote Post
toni
post pią, 18 sty 2008 - 16:14
Post #114

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,043

Znam sprawę z pierwszej ręki. Big Band przygotowywał się do galowego koncertu kilka miesięcy robiąc nowy repertuar. Niestety na dwa tygodnie przed koncertem został poinformowany, że nie weźmie w nim udziału. Jeżeli chcesz się dowiedzieć coś bliżej to zgłoś się do Dyrekcji PKZu i spytaj dlaczego tak się stało (o pieniądzach nie było wogóle rozmowy).

Pozdrawiam

P.S. Jeżeli chodzi o widownię to jeszcze nie było takiego koncertu, żeby nie było na nim fanów dobrej muzyki.

+Quote Post
Jerzy Sojka
post sob, 19 sty 2008 - 19:56
Post #115

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,048

Oświadczenie lidera grupy muzycznej Sojka Band

W związku z kierowanymi do mnie pytaniami oraz mnożącymi się domysłami, w tym szkodliwymi dla zespołu, pozwalam sobie przekazać fanom i mieszkańcom miasta moją wiedzę o zaistniałej sytuacji. Czuję się „wywołany do tablicy” po powyższych wypowiedziach i kierowanych do mnie pytaniach .
Na wstępie z całą stanowczością oświadczam, że nigdy nie lekceważyliśmy, czy „olewali” publiczności, wręcz przeciwnie. Właśnie z szacunku dla publiczności do każdego koncertu Big Band przygotowuje się bardzo starannie, więc nie powinno dziwić, że tego samego oczekuje od innych.
Ja udostępniam zupełnie za darmo moje autorskie aranże utworów, uczestniczę (też za darmo!) w występach jako muzyk, nie tylko dyrygent. Oświadczam, że za udział w koncertach nie pobieram żadnych dodatkowych pieniędzy, grając w ramach obowiązków instruktora muzycznego. Zgromadziłem wokół siebie prawdziwych pasjonatów muzyki, którzy „społecznie”( w kapitalizmie i młodzieży nieznane słowo) uczestniczą w próbach, a nawet występach. Współpracując ze mną od wielu, wielu lat i grając ze mną nawet za darmo, zadają kłam tym, którzy przypięli mi łatkę demona, z którym współpraca jest trudna:)
Ludzie pracujący ze mną (muzycy, wokaliści) to nie tylko dąbrowiacy. Niektórzy przyjeżdżają na próby z innych miejscowości (Olkusz, Jaworzno, Siemianowice, Sosnowiec, Katowice) tracąc czas, pieniądze na dojazdy, wykorzystując prywatne, drogie instrumenty, zużywając własne akcesoria muzyczne (stroiki, struny itp.). Wszystko dlatego, że chcą i potrafią grać tylko, jakoś rzadko mogą! Nie graliśmy podczas Dni Dąbrowy Górniczej i innych imprez, bo nikt nam tego nie zaproponował. Zapewniam, że byliśmy w pełni przygotowani do występu i nie baliśmy się deszczu o co nas podejrzewali fani. Teraz jesteśmy podejrzewani o „gwiazdorstwo”, niesubordynację, pazerność i nie wiadomo o co jeszcze.
Jesteśmy jedyną taką formacją muzyczną w regionie i zapewniam Cię Arbas, że ludzie chcą nas słuchać. Od pewnego czasu nie mamy jednak zbyt wielu okazji do zaprezentowania swojej muzyki i umiejętności. Mogli nas natomiast słuchać w listopadzie 2007 w Sosnowcu, podczas jubileuszu Wyższej Szkoły Humanitas. Jeśli ktoś jest ciekaw opinii o naszym występie, odsyłam do strony www. e-sosnowiec.pl. (archiwum działów „Wiadomości” i „W obiektywie”). Przy okazji serdecznie pozdrawiamy tamtejszą wspaniałą Publiczność, dziękując za gorące przyjęcie i przychylne opinie na forum internetowym. Grać dla Państwa było dla Sojka Bandu prawdziwą przyjemnością!!!
Do koncertu z okazji 50-lecia PKZ Big Band przygotowywał się od kilku miesięcy, gdyż „miał grać”. Orkiestra i wokalista odbyli wiele prób, dojeżdżając na nie, jak wspomniałem wyżej, także spoza DG. Jednym słowem Grupa była w pełni „gotowości bojowej”. Tymczasem o odwołaniu naszego występu dowiedziałem się 15.01, tj. 10 dni przed galą jubileuszową. O przyczynach nie będę pisał na forum. Arbas ma trochę racji , ale nie do końca. Jeżeli rzeczywiście„chodziło o pieniądze”, to zapewne nie nam, bo muzycy byli gotowi z tak wyjątkowej okazji wystąpić nawet za darmo.
I tu właściwie mogę zakończyć, bo się już chyba wytłumaczyłem.
Mnie pozostało jedno i jestem to winien moim muzykom: Kolegom z Big Bandu ( zwłaszcza z innych miast) za poświęcony czas, zaangażowanie i wysiłek twórczy serdecznie dziękuję, a za zamieszanie przepraszam!!!

Pozdrawiamy fanów którzy nas wspierają (dziękujemy za liczne telefony i maile!) oraz wszystkich forumowiczów!

Ten post edytował Jerzy Sojka sob, 19 sty 2008 - 21:10

+Quote Post
Arbas
post nie, 20 sty 2008 - 12:59
Post #116

UZYTKOWNIK

Pan Jerzy Sojka!
Dziękuję za obszerne wyjaśnienie i ripostę w dobrym, "sportowym" stylu. Wreszcie mieszkańcy dowiedzieli się kto bojkotuje ich ulubiony zespół i co jest powodem wielu jego "nieobecności" na imprezach.
Muzyka to kosztowna pasja i rozumiemy, że trudno aby członkowie Big Bandu wciąż dokładali do "interesu".
Mamy nadzieje, że decydenci dojdą z zespołem do porozumienia dla dobra kultury i nas wszystkich.
Życzę Panu i pańskim Kolegom wielu sukcesów a

+Quote Post
kwintosz
post nie, 20 sty 2008 - 20:50
Post #117

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Wczorajszy pojedynek Neo-Nówki z Paranienormalnymi był po prostu zajeb.. laugh.gif
Kto nie był niech żałuje. smile2.gif Zabawa pierwsza klasa. Oby więcej takich było w PKZ.
A za skecz SYLWESTER 2008..
RESPECT!!

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
eustachy
post nie, 20 sty 2008 - 21:24
Post #118

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,049

Szanowny Panie Jerzy!
Przeczytałem Pańskie oświadczenie i powiem, że współczuję Panu z całego serca. Jestem członkiem Miejskiej Orkiestry Dętej w Dąbrowie Górniczej od czasu kiedy orkiestra grała pod patronatem Damelu. To, że jestem muzykiem amatorem wcale nie oznacza, że nie mam słuchu i nie potrafię oceniać pracy Pana i Pańskich muzyków z Big-Bandu. Byłem na wielu waszych koncertach i zawsze byłem pod ogromnym wrażeniem słuchając pana aranżacji i wysokiego poziomu muzycznego Pana zespołu. Z resztą pamiętam pana pracę z Miejską Orkiestrą Dętą bo był Pan tam dyrygentem. Tacy ludzie jak Pan z absolutnym słuchem, potrafiącym komponować, aranżować, grać na wielu instrumentach nie rodzą się codziennie. Ja to doceniam, lecz jestem bardzo zdziwiony i zaskoczony, że nie dostrzegają tego Pańscy przełożeni. To skandal, że pracownik PKZ prowadzący tak wspaniały Big-Band nie weźmie udziału w jubileuszowym koncercie Pałacu!
O co tu chodzi droga dyrekcjo PKZ? Co jest ważniejsze w tym Pałacu: muzyka czy polityka?
Ja chętnie zagrałbym w Pańskiej grupie ale niestety nie gram na takim instrumencie, który jest w zestawieniu Big-Bandu.
Życzę Panu i muzykom Big-Bandu wytrwałości i sukcesów zawodowych a Pana przełożonym, aby wreszcie "umyli" sobie uszy...

Ten post edytował eustachy nie, 20 sty 2008 - 21:45

+Quote Post
picaro
post czw, 24 sty 2008 - 15:21
Post #119

UZYTKOWNIK

UWAGA!!!W związku z wczorajszą katastrofą wojskowego samolotu transportowego CASA C-295M i ogłoszona 3-dniową żałobą narodową, w Pałacu Kultury Zagłębia zostają odwołane wszelkie imprezy, a także projekcje filmów na Sali Teatralnej oraz Kinie KADRKoncert Galowy z okazji 50-lecia PKZ zostaje przeniesiona na inny dzień (termin prawdopodobny to 01.02.2008).W NIEDZIELE (27.01.) PROJEKCJE W KINIE KADR A TAKŻE "NOC W MUZEUM" NA SALI TEATRALNEJ BĘDĄ GRANE SERDECZNIE ZAPRASZAMY

+Quote Post
picaro
post pon, 04 lut 2008 - 09:53
Post #120

UZYTKOWNIK

TAKA MAŁA INFORMACJA TECHNICZNA smile.gif

OD DZISIAJ NA IMPREZY W PKZ BILETY MOŻNA ZAKUPIĆ PRZEZ INTERNET W SYSTEMIE TICKETONLINE

no i info dla tych którzy oczekują DEBEŚCIAKA - bilety w sprzedaży już od tego tygodnia (być może nawet od dzisiaj). Prosze zglądać na strone internetową.

+Quote Post

11 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:50
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza