IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  « < 2 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Imprezy plenerowe w DG
spinacz
post pią, 24 sie 2007 - 08:30
Post #61

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 688

myśle, że zero. byłem na majowej edycji tej imprezy i było nadspodziewanie dobrze. ekstra klimat i w porządku ludzie. a ćpuny - topielcy to pewnie by byli, gdyby wstawić wanne do mandaryna albo grafitti biggrin.gif na pogoria electro night zabwa naprawde na dobrym poziomie. do klubersów przylgnęła etykietka narkósów. fakt, są drugi w tym środowisku ale prawdziwa plaga narkotyków to dyskotekowcy.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
picaro
post pią, 24 sie 2007 - 10:50
Post #62

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

No ja nie byłem na poprzedniej edycji, pewnie dlatego że to nie jest mój ulubiony klimat imprez, ale od znajomych słyszałem, że imprezka była bardzo udana. Także pewnie tym razem bym się wybrał aby sprawdzić temat, ale nie będzie mi to dane (urlop smile.gif ). Organizatorom gratuluje pomysłu i super że coś takiego robią, choć jeszcze tego nie widziałem i nie słyszałem.

A i tak na marginesie w tym samy czasie będzie impreza plenerowa w Parku na Kazimierzu, coś dla miłośników reggae biggrin.gif wiem, że zagra na pewno Tabu i Konopians. Niestety większego info trudno się gdzieś na razie doszukać. (ta imprezka też mnie ominie ehhhh sad.gif ale co tam, będę w tym czasie na innej laugh.gif

+Quote Post
michu
post pią, 24 sie 2007 - 11:45
Post #63

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

Co do tej imperzy w kazimierzu, to pewnie info pokaże się tu:
http://www.mdk-kazimierz.pl/wydarzenia.php

Zapytam Oica Dyrektora MDK Kazimierz i jak będa jakieś pewne informacje to się podzielę.

+Quote Post
:)
post pią, 24 sie 2007 - 11:48
Post #64

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

to juz zadna impreza w DG i najblizszej okolicy nie moze sie odbyc bez Konopiansow

--------------------

+Quote Post
:)
post sob, 25 sie 2007 - 15:01
Post #65

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

impreza na Pogori III wystartowala smile.gif fajna pogoda

--------------------

+Quote Post
Jashi
post nie, 26 sie 2007 - 12:39
Post #66

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 9

Strasznie mało ludzi na tej imprezie ale muza wspaniała!!! no jeszcze wypowiem sie na temat ochrony... te chłopaczki z kamizelkami Dragon, no śmiechu warte wogóle kto dał im prawo ochraniać imprezę masową??Nie będę przytaczał incydentó z nimi przy których byłem świadkiem i uczestnikiem... poracha. Dobrze, że chociaż artyści podeszli do tego profesjonalnie.

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !

+Quote Post
michu
post pon, 27 sie 2007 - 09:14
Post #67

UZYTKOWNIK

Festyn na Pogorii - świetny pomysł reaktywacji niezłego miejsca koncertowego.
Szkoda, że mało ludzi. Organizacyjnie - wg mnie - przyzwoicie.
Najwięcej ludzi przyszo chyba w niedzielę wieczorem na konopiansów (zagrali świetnie)

Co do piatkowego pleneru w Kazimierzu: 31.08.2007
zagrają: Natural Mystic, Konopians, Tabu i jeszcze jakiś zespół z Zawiercia (nie pamiętam nazwy).
Gwiazdą wieczoru bedzie DAAB

Nie wiem jeszcze , o której start, ale pewnie wczesnym popołudniem (przy tylu zespołach)

+Quote Post
KAMAZ
post pon, 27 sie 2007 - 12:04
Post #68

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 711
GG: 3933460 status gadu-gadu

"Music festiwal" na Pogori III:
- muzyka barzdzo, bardzo fajna
- organizacja wyglądała w porządku (bez jednego elementu ale o tym póżniej)
- świetne miejsce na takie imprezy

Tyle plusów, teraz wady:
- Powiedzcie mi ludzie kto do k.... nędzy o tym wiedział? Gdzie promocja wydarzenia (co jest elementem organizacji imprezy)? Nic więc dziwnego że pod sceną w przygniatajacej większości stali przypadkowi ludzie, którzy poprostu przyjechali sobie na Pogorię. Zaledwie garstka ludzi wiedziała że na Pogori coś się dzieje. Jedni wiedzieli bo dobiegał ich hałas wydarzenia, inni - bo ktoś im powiedział. Ja osobiście gdybym tyle czasu na necia nie siedział pewnei też o niczym bym nie wiedział. Plakat, banner, ulotki - te pojęcia są chyba obce organizatorom.

- z drugiej strony dobrze że tyle ludzi nie przyszło bo gdzie oni by zaparkowali swoje dyliżansy. (tu zacznę narzekania na parking przed wjazdem na Pogorię) Swego czasu wyłozono ładnie kosteczką (a czymże by innym) drogę (jeżeli tak to do nikąd)/parking (w życiu nie widziałem tak spartolonej sprawy) przed wąską drogą prowadzącą na parking główny. Ktoś kto kiedykolwiek próbował tam zaparkować wie o czym mówię. Oczywiście zanim wjedziemy na parking trzeba się zorientować czy przypadkiem ktoś z niego nie wyjeżdża bo przecież dwa samochody nie przejada obok siebie. a już ile trzba się nakręcić na samym parkingu to ło...

Ogólnie impreza nijaka. Tzn muzycznie rewelacja jednak niezbednym dodatkiem do muzyki na takich imprezach są ludzie. Ludzie którzy przyszli nie dlatego że cokolwiek się dzieje, że rozłożyli głośniki i scenę więc trzeba obczaić co to za melanż się szykuje tylko ludzie którzy specjalnie dla tej muzyki. Impreza wszak miała dosyć ukierunkowany charakter. Niestety ludzie nie dowiadują się o wydarzeniach ot tak poprostu tylko trzeba im to zakomunikować, dotrzeć jakoś do nich (po chłopsku: "napisać gdzieś w widocznym miejscu dużymi literami że bedą grać"). Niestety ludzi akurat zabrakło. Jeżeli ktokolwiek z organizatorów w nieprawdopodobnym zbiegu przpadków natknął się na mój wpis i co jeszcze mniej prawdopodobne zaczął go czytać zwracam się do was z ogromną prośbą: jeżeli w przyszłym roku zamierzacie przygotować następna edycję festiwalu (a mam wielką nadzaieję że tak) to prosze powiedzcie o tym ludziom. Dajcie im szansę na to by mogli być świadkami tej imprezy. Jeżeli nie macie pomysłów jak to zrobić to z chgęcią podrzucę cały wór pomysłów.

+Quote Post
kwintosz
post pon, 27 sie 2007 - 12:20
Post #69

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Plakaty reklamujące tą imprezę pojawiły się na mieście (bynajmniej na Redenie były widoczne - nie wiem jak Centrum czy Mydlice). Oczywiście zapewne znowu, jak to ma miejsce zawsze w naszym mieście, nie była to reklama najskuteczniejsza ale nie bierzecie także pod uwagę innych rzeczy.
Repertuar (blues, rock) i zespoły wcale nie przyciągnełyby tłumów - to raz. Dwa - termin wybrano fatalny ostatni weekend wakacji - większość ludzi woli jechać do parku, w góry, na wycieczkę, piknik a nie stać pod sceną x godzin i słuchać muzyki przy ponad 100dB. W sobotę byłem na Zielonej i było w czasie koncertu (było słuchać muzykę) naprawdę bardzo bardzo dużo ludzi. Wczoraj byłem w WPKiW w Chorzowie (offtop: Wesołe Miasteczko: Tic Tac Tornado Caster przereklamowany ciut ale warto iść mimo wszystko dla tych kilkunastu sekund, Top Scan - najlepszy i najbardziej ekstremalny) a ludzi multum, kolejki straszne wszędzie. Stąd mój wniosek, że termin był fetalny. Trzy - faktycznie dojazd na Pogorię jest chyba jeszcze gorszy niż na Zieloną - samochodu nie ma gdzie zostawić, wąsko itd. Nie wszyscy życzą sobie "chodzić z buta".. Mimo że miejscówka fajna to ma także minusy, to też mogło zrobić swoje.
Nad samą imprezą nie będę sie rozpisywał bo nie byłem. Mimo wszystko cieszy że mamy w mieście coraz więcej tego typu koncertów, mam nadzieję że jeszcze może być lepiej (bardziej zróżnicowany repertuar). Oby także nastąpił jeszcze progres dotyczący imprez sportowych, tych profesjonalnych jak i tych dla mieszkańców.

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
KAMAZ
post pon, 27 sie 2007 - 14:09
Post #70

UZYTKOWNIK

QUOTE(kwintosz @ Aug 27 2007, 12:20 ) *
Repertuar (blues, rock) i zespoły wcale nie przyciągnełyby tłumów - to raz.

Z tym się nie zgodzę. To że takiej muzyki próżno szukać na mtv czy vivie, to nie znaczy że niewiele jest ludzi jej słuchających. Przytoczę tu festiwal "Ku przestrodze" w tychach (gdzie takie zespoły jak Cree czy Riders grywa(ją/ły) regularnie. Na festiwalach rockowych, bluesowych zjawiają się tłumy ("ku przestrodze jest biletowane - 35 zł a jednak) Co więcej miłośnicy tego rodzju muzyki mają w sobie więcej pasji i na takie imprezy potrafią zjeźdżać z całej Polski (w naszym przypadku może z całego województwa).

+Quote Post
kwintosz
post pon, 27 sie 2007 - 16:17
Post #71

UZYTKOWNIK

No zgadza się, ale tu mówimy o elicie, zespołach najlepszych. Nazwy tych zespołów coś mówią nawet osobom nie słuchającym takiego rodzaju muzyki. Gdzieś się obiły o uszy. Sorry może się nie znam, ale jakoś te zespoły które grały u nas nie nazwałbym gwiazdami dla których ludzie przyjadą z drugiego końca Polski.. Stąd było jak było..

--------------------

+Quote Post
Jashi
post pon, 27 sie 2007 - 16:33
Post #72

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 9

Ja powiem jeszcze raz muzyka rewelacja !! artyści się przyłożyli !! Promocja imprezy jak zwykle żenująca... plakat zobaczyłem dopiero 4 dni przed imprezą i tylko dzięki niemu się tam znalazłem w sobotę.
Po tym jak usłyszałem kapele to niewyobrażałem sobie nieprzyjść w niedzielę... i całe szczęście młodociani Dragonowcy poznikali...

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !

+Quote Post
kursor
post pon, 27 sie 2007 - 21:49
Post #73

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Witam!

Też byłem chwile na tej imprezie i rzeczywiście było mało ludzi trochę to było smutne sad.gif ale ja chciałbym zauważyć że plakaty o tej imprezie były "na mieście" a także pojawiła się zajawka na stronie UM, więc nie jest to prawda że nie było o tej imprezie nic słychać przykład jashi - zobaczył i przeszedł.

Druga sprawa to że w DG nie ma mediów ani prasy, tv czy radia która chciałaby pisać o mieście więc nie ma zbyt dużo nośników informacji dla takich imprez, a reklamy outdoorowe to ze względów finansowych kosmos przy takim budżecie.

Po trzecie gdy nie ma gwiazdy "z nazwiskiem" to i nie będzie ludzi bo to ludzi nakręca, o tych zespołach nie pisze prasa nie robią skandali więc i przysłowiowy Kowalski nigdy o nich nie słyszał.

Po czwarte miejsce na duży koncert to tylko centrum miasta patrz Park Hallera - tylko tam ludzie przyjdą w większości - blisko duże skupiska ludzi, dobrze skomunikowane, miejsca parkingowe, duży odsetek przypadkowych widzów

Po piąte brak ustalonych targetów do kogo ta impreza się odwoływała - pomieszanie styli więc i o fanów z poza DG było trudno.

pozdro

p.s.
mam nadzieje że nie było to bardzo moralizatorskie :)

+Quote Post
michu
post wto, 28 sie 2007 - 08:25
Post #74

UZYTKOWNIK

Rozkład jazdy imprezy w Kazimierzu:
(wiem, że nie dotyczy imprezy w DG, ale plener i całkiem blisko)

31sierpienia (ostatni piątek wakacji) w Parku Miejskim w Kazimierzu Górniczym w Sosnowcu (Plener), odbedzie sie organizowana przez MDK KAZIMIERZ we współpracy ze stowarzyszeniem ,,FALA INICJATYW", impreza "Festiwal Muzyki Reggae, ArtDziałań Różnych i Sportu Niecodziennego".

Program Imprezy:
- Inicjatywa Sportowa - pokazy grup sportowych zajmujących sie dyscyplinami sportu codziennymi, niecodziennymi i ekstremalnymi.
- Inicjatywa Artystyczna - pokazy grup parateatralnych, występy artystów sceny plastycznej, grupy muzykujące.

- Inicjatywa Muzyczna - Koncerty grup reggae-owych:

14:00 Fire In De Hole
15:00 Tabu
16:40 Konopians
18:20 Natural Mystic
20:00 DAAB

ps.wejście na imprezkę Freeeeee

+Quote Post
KAMAZ
post wto, 28 sie 2007 - 12:49
Post #75

UZYTKOWNIK

A ja jeszcze dodam że przy takim repertuarze troszkę inaczej sie promuje wydarzenie. Jeżeli mówicie że plakaty były to ja w to wierzę. Ale ja się nie natknąłem na żaden. Poza tym powinno się informację o takich imprezach zostawiać np w knajpach rockowo-bluesowych. Może nie ma ich dużo ale są(w DG np Puls, Partia). Na pewno dało by się dogadać z właścicielami. Jeszcze parę by się znalazło w Sosnowcu czy Będzinie. Tyle z mojej strony na tema promocji.

+Quote Post
kursor
post śro, 29 sie 2007 - 15:22
Post #76

UZYTKOWNIK

Festyn w Błędowie
[2007-08-29 09:24:41]

1 września zapraszamy do Błędowa na festyn organizowany pod hasłem „ZA UŚMIECH DZIECKA”. Początek imprezy zaplanowano na 11.00. Piętnaście minut później rozpoczną się mecze piłki nożnej. A później zawody, konkursy (na najciekawszą fryzurę, picie wody mineralnej na czas, plastyczny, wiedzy o Dąbrowie Górniczej, kompozycji bukietowych, tańca, piosenki a także konkurs ,,Jaka to melodia”. Wśród najciekawszych konkurencji sportowych będą rzut trampkiem, rzut piłką do wiadra, odbijanie piłeczki paletką, chodzenie na szczudłach itd. Podczas festynu będzie można zobaczyć pokaz akcji gaśniczej jednostki OSP - Błędów. Uczestnikom swe umiejętności zaprezentuje młodzież z Młodzieżowego Ośrodka Pracy Twórczej i Domu Kultury w Zabkowicach - w pokazie tanecznym. Wśród imprez towarzyszących będą wystawa artystów lokalnych, wystawa koła myśliwskiego, przejażdżka,, CIUCHCIĄ ”. Festyn odbywać się będzie na boisku sportowym w Błędowie. Organizatorem jest Forum terenów Zielonych".

Zapraszamy

"DeKaRock" po raz czwarty
[2007-08-29 09:24:03]

Dom Kultury w Ząbkowicach organizuje IV Przegląd Amatorskich Zespołów Muzycznych ”DeKaRock”. Wszyscy zainteresowani udziałem w konkursie, proszeni są o wypełnienie karty zgłoszeniowej oraz przysłanie jej do organizatora wraz z nagraniem demo dwóch utworów do 30 sierpnia 2007 roku.

Na podstawie przesłanych materiałów jury zakwalifikuje zespoły do przesłuchań, które odbędą się 29 września w Ząbkowicach. O uczestnictwie w przeglądzie organizatorzy poinformują zainteresowanych do 10 września. W trakcie przeglądu zespół powinien zaprezentować najwyżej trzy utwory, w tym jeden o charakterze ballady, o łącznym czasie nie przekraczającym 15 minut.

Jury powołane przez organizatora oceniać będzie technikę wykonania, intonację, ogólny wyraz artystyczny i sceniczny. Szczególną uwagę jurorzy zwracać będą na utwory własne. Organizatorzy zapewniają obsługę akustyczną i profesjonalne nagłośnienie (kolumny, mikrofony, odsłuchy), a także backline w postaci 2 wzmacniaczy gitarowych, wzmacniacza basowego i perkusji. Zespoły zobowiązane są do przywiezienia własnych gitar, instrumentów klawiszowych.

Celem imprezy jest promocja utalentowanych muzycznie i wokalnie zespołów, popularyzacja amatorskiej twórczości muzycznej oraz kształtowanie wrażliwości artystycznej i kulturalnej, stworzenie możliwości występu na profesjonalnej scenie oraz promocja niezależnej kultury.

Więcej informacji udzielają organizatorzy: : Dom Kultury Ząbkowice, Tomasz Cichecki tel.260-56-40 wew. 21 muzyka@dkzabkowice.pl www.dkzabkowice.pl

Motoryzacyjny piknik
[2007-08-29 09:20:47]

Klub Sportowy Unia Ząbkowice i firma Auto Parts zapraszają wszystkich miłośników motoryzacji na dąbrowskie eliminacje Drużynowych Mistrzostw Polski Mechaników Samochodowych 2007/2008, które odbędą się 1 września tj. w sobotę o godz. 16.00 na ząbkowickim stadionie w Dąbrowie Górniczej. Podczas pikniku wyłoniona zostanie najlepsza drużyna mechaników samochodowych, która będzie reprezentować nasz region w Wielkim Finale zorganizowanym podczas V Międzynarodowych Targów Wiedzy Technicznej i Szkoleń jakie odbywać się będą 14-15 czerwca 2008 roku w katowickim Spodku.

Organizatorzy imprezy gwarantują mnóstwo atrakcji i niezapomnianych wrażeń. Dla wszystkich poszukujących wiedzy oraz nowinek technicznych, proponuje się prezentacje profesjonalnych urządzeń i narzędzi warsztatowych. Można będzie porozmawiać z dostawcami specjalistycznego sprzętu oraz części zamiennych.
info

Pożegnaj lato z otwartym sercem
[2007-08-28 11:51:32]

Dąbrowskie Stowarzyszenie na Rzecz Osób Niepełnosprawnych zaprasza 31 sierpnia na imprezę integracyjną „Spotkanie Otwartych Serc”. Festyn, nad którym patronat objął „Przegląd Dąbrowski”, odbędzie się na terenie należącym do WTZ przy ulicy Gwardii Ludowej 107. Impreza rozpocznie się o 10.00 i będzie okazją do pożegnania wakacji. Zabawa z całą pewnością nie zakończy się szybko. Według zapewnień jej koordynatora, Łukasza Milczarka, trwać będzie do samego wieczora.

Tytułowe „spotkanie” będzie się składało z dwóch części: w pierwszej dopołudniowej będą się odbywać konkurencje sportowe, zręcznościowe dla niepełnosprawnych, podopiecznych dąbrowskich placówek (Dziennych Domów Pomocy Społecznej znajdujące się przy ulicy Korczaka oraz Morcinka, członków stowarzyszenia „Otwarte serca”, zespołów szkół specjalnych).

Organizatorzy liczą na doping mieszkańców w czasie rywalizacji niepełnosprawnych. Natomiast popołudnie ma być na tyle interesujące, by przyciągnąć osoby z zewnątrz. Przewidziano atrakcje dla dzieci m.in. loterię fantową oraz malowanie twarzy. Gwoździem integracyjnego spotkania będą występy zespołów oraz kabaretu. Około 16.00. ma publiczność zabawiać skeczami kabaret „Statyf”.

Impreza będzie szeroko rozpropagowana w mieście. Na froncie PKZ zawiśnie duży baner, na budynku na rogu ulic Królowej Jadwigi i Wojska Polskiego pojawi się również reklama świetlna. Na terenie miasta będzie rozwieszonych około 300 plakatów, zapraszających i zachęcających do wspólnej zabawy.

Monika Łysek

www.dabrowa-gornicza.pl

Ten post edytował kursor śro, 29 sie 2007 - 15:29

+Quote Post
szer
post śro, 29 sie 2007 - 22:50
Post #77

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

HMmm a ja coś w biuletynie informacji publicznej znalazłem... Zamówienie:

http://bip.dabrowa-gornicza.pl/BIP.aspx?Se...amp;ident=26058

Postępowanie prowadzone w trybie zamówienia z wolnej ręki o wartości poniżej 211 000 euro na zadanie pod nazwą: Wykonanie przez RENI JUSIS wraz z zespołem koncertu w czasie trwania ogólnomiejskiej imprezy profilaktyczno – rekreacyjno – sportowej Dąbrowa Górnicza Mówi NIE Uzależnieniom

--------------------
33001,04

+Quote Post
kwintosz
post czw, 30 sie 2007 - 23:25
Post #78

UZYTKOWNIK

Był błędów, to teraz czas na Tucznawę:
Dożynki 2007 w Tucznawie

9 września zapraszamy wszystkich mieszkańców do Tucznawy na uroczystości dożynkowe.

Program uroczystości
10.00-11.00 - Uroczysta Msza Dożynkowa w kościele

11.00-11.30 - Uformowanie i przemarsz korowodu Dożynkowego na miejsce obchodów

11.30-12.30 - Oficjalne otwarcie Dożynek gminnych przez Starostów, władze miejskie oraz zaproszonych gośc

12.30-14.00 - Występy Kół Gospodyń Wiejskich oraz młodzieży szkolnej z Tucznawy

14.00-21.30 - Konkursy oraz występy artystyczne zespołów PKZ

17.00 – Zespół Skaner

18.30 – Zespół Salsa

20.00 - Universe

21.30-24.00 - Zabawa Dożynkowa – muzyka Dj

21.30 - Pokaz sztucznych ogni

Komunikat!

W związku z organizacją uroczystości dożynkowych w dniu 9 września 2007 roku w Dąbrowie Górniczej – Tucznawie wystąpią utrudnienia w organizacji ruchu drogowego z powodu zamknięcia na ok. 15 min. ulicy Idzikowskiego w godz. od 11.15 do 11.30 na odcinku od kościoła do skrzyżowania z ulicą Łazowską. Po przejściu korowodu dożynkowego ulica zostanie dopuszczona do ruchu.

Zbiórka odpadów niebezpicznych
Podczas dorocznego Święta Plonów w dzielnicy Tucznawa 9 września zorganizowana będzie zbiórka odpadów niebezpiecznych. W tym roku, aby odebrać sadzonki drzew trzeba oddać przeterminowane leki - 10 opakowań, zużyte baterie - 10 sztuk oraz puszki po lakierach - 5 sztuk. Stanowisko zbiórki odpadów będzie umieszczone przy stadionie sportowym w Tucznawie przy ul. Idzikowskiego od godziny 10.00.
Zapraszamy!

------------------------------------------------------------

Hmm ciekawe, zespół Univers.. Chyba każdy zna ich ze 2-3 piosenki.. " w takąąąą ciszęę, wszystkie gwiazdy na niebie wyliczęęę.." Chyba, że ktoś mnie wyprowadzi z błędu i to nie ten zespół? tongue.gif

Ten post edytował kwintosz czw, 30 sie 2007 - 23:26

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post pią, 31 sie 2007 - 16:34
Post #79

UZYTKOWNIK

I kolejna impreza, tym razem Park Hallera - fragment z wrześniowego PD:
Koncert Reni Jusis

Życie we współczesnym świecie niesie ze sobą wiele zagrożeń i uniezależnień. Aby uczulić
rodziców, opiekunów na niebezpieczeństwa czyhające na dzieci oraz młodzież, referat profilaktyki uzależnień dąbrowskiego Urzędu Miejskiego, już po raz ósmy organizuje imprezę „Dąbrowa Górnicza mówi nie uzależnieniom”. Festyn podsumowuje rok pracy profilaktycznej mającej na celu uchronienie mieszkańców od zagrożenia nałogów, odbędzie się 14 września w Parku Hallera.

Wiadomo, że coraz więcej młodych ludzi wpada w różne uzależnienia. Jest to niestety oznaka czasów, w jakich przyszło nam egzystować. Ważne jest, by osoby, które już wpadły w sieć nałogu, nie pozostawić bez pomocy. Jednocześnie istotne są wszelkie działania mające na celu, promocję życia wolnego od uniezależnień. Dlatego wrześniowa impreza adresowana jest do dzieci i młodzieży szkolnej, a jej ideą przewodnią jest przekonanie mieszkańców, że można być wolnym od nałogów i żyć pełnie, będąc aktywnym. -Festyn ma być manifestem wolności od wszelkich używek, w czasie, którego jednoczą się wszyscy, dla których życie w trzeźwości, bez narkotyków jest sprawą nadrzędną.- mówi Jadwiga Chętkowska kierownik
referatu.

W czasie spotkania, które rozpocznie się o godzinie 10.00., będą rozgrywane konkurencje sportowe.
– Jednak nie chodzi o to, by rozbudzać wśród młodych ludzi żyłki rywalizacji. Młodzież powinna uczyć się współdziałania, wspólnego osiągania celu. - przekonuje Chętkowska.
Nic tak nie mobilizuje i nie zachęca do tego, by zostać wolnym od nałogów niż sport. Uczestnicy wspólnej zabawy, których w zeszłym roku do centrum miasta przybyli, ok. 14.00, będą mieli okazję zobaczyć i porozmawiać z Cezarym Podrazą, mistrzem świata w kickboxingu. Gościem imprezy będzie również Tomasz Byjos, pięciokrotny triumfator zawodów światowych w karate.

Będzie też coś dla spragnionych wrażeń artystycznych. Popołudniowy czas umilą artyści z Krakowa. Natomiast niewątpliwą gwiazdą imprezy będzie występ Reni Jusis. Koncert piosenkarki rozpocznie się w Parku Hallera o godzinie 17.00.
Przygotowane niespodzianki na pewno będą na tyle atrakcyjne dla mieszkańców, by przybyli na spotkanie całymi rodzinami. Manifestując w ten sposób swoje poparcie dla tych, którzy walczą ze swoimi słabościami. Jednocześnie będzie to gest solidarności dla najbliższych, wspierających tych, którzy walczą z uzależnieniem.

Monika Łysek
PD wrzesień 2007

Ten post edytował kwintosz pią, 31 sie 2007 - 16:35

--------------------

+Quote Post
kursor
post nie, 09 wrz 2007 - 16:18
Post #80

UZYTKOWNIK

Witam!

Dziś Dożynki w Tucznawie. Niestety leje ale może się przetrze na gwiazdę wieczoru i pokaz sztucznych ogni.

pozdro

+Quote Post

6 Stron V  « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza