IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 19 20 21 22 23 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rządy Podrazy
vacu
post pon, 11 paź 2010 - 21:43
Post #401

Smokin' nigga

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(mgmisiek @ pon, 11 paź 2010 - 21:14) *
Zmiany są widoczne.

A jakieś konkrety?

Plac przed PKZ, ul. 3 Maja - to zostało zrobione wcześniej jeśli mnie pamięć nie myli. Dziś 3 Maja wygląda jak parking i Podraza przez 4 lata nie potrafił nic z tym zrobić. Więc co oznacza owo "zrobione centrum"? No nie mówicie chyba o wymianie asfaltu, bo to żaden powód do dumy a bieżące utrzymanie. Chyba, że dziś mamy centrum gdzie indziej a ja o tym nie wiem?
CYTAT
Jak dla mnie zrobione zostało więcej niż za czasów poprzednich prezydentur. A jak na razie to żaden z pozostałych kandydatów nie zrobi chyba nic więcej.

Mimo, że poprzednich prezydentów nie kocham równie mocno jak obecnego to z pierwszym zdaniem się nie zgadzam. Z drugim jak najbardziej.
CYTAT
Panowie - z tego co wiem to Rudy Donek zapłacił tylko za jeden obiekt w postaci Orlika - reszta to inicjatywa miasta (proszę mnie poprawić jeżeli się mylę).

No tylko czy myślisz, że ktoś by pomyślał o boiskach gdyby nie program rządowy? Fanem Donka też nie jestem ale te boiska to jedyne co mu wyszło.
CYTAT
Co do zrobienia centrum - hmmm - chodzi chyba o ciągi komunikacyjne - więc to jest zrobione.
Tzn. które ciągi?
CYTAT
Jeżeli nie wiecie (a z tego widzę, że nie wiecie) w mieście był ostatnio konkurs na rewitalizację centrum miasta - trzeba było wziąć udział i pokazać co się chce mieć.

Tiaaa... W Katowicach chyba co roku jest konkurs na rynek odkąd Uszok jest prezydentem a rynek jaki jest każdy widzi. Bo konkurs łatwo zrobić tylko co z niego wynika?
CYTAT
Co do planów poszczególnych kandydatów - o ile dobrze się orientuje, to obecny Prezydent postawił na taką długofalową politykę dokumentem, który został przyjęty przez Radę Miejską - i plan z tego co się orientuje jest do 2020 - może warto by się zainteresować zanim zacznie się krytykować?

Na tyle ile mogłem przejrzałem (pisałem wyżej), na więcej (nie mam / szkoda) mi czasu. Plany na 2020 robi się po to, żeby rozmyć sprawę, jakie są szanse, że w 2020 Podraza dalej będzie realizował swoją politykę? Zerowe, i on przecież o tym wie. Zresztą czy DG potrzebuje aż piętnastoletniego planu? Skoro jest takie piękne, że wszyscy zazdroszczą? A stawiam tutaj stówę, że w ok. 2015 powstanie plan "Strategia 2030" itd, itd....
Go to the top of the page

+Quote Post
mgmisiek
post pon, 11 paź 2010 - 22:15
Post #402

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,306

CYTAT(vacu @ pon, 11 paź 2010 - 21:43) *
A jakieś konkrety?

Szybki konkret - może i lokalny ale mnie dotyczy - jedna z ostatnich inwestycji parkingi na Leśnej/Manhattanie

Plac po drugiej stronie PKZ

wymieniane wcześniej Orliki - i nie mówcie mi że to Donek - bo nie on przyjechał i powiedział, że tu będzie Orlik smile2.gif zresztą boisk w mieście powstało więcej.

Drabina dla dąbrowskiej JRG - to też inwestycja miejska (w połowie)

Drogi dojazdowe do hali - za Talkowskiego się nie dało zrobić tego porządnie

Ten post edytował mgmisiek pon, 11 paź 2010 - 22:21

+Quote Post
kwintosz
post wto, 12 paź 2010 - 00:13
Post #403

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Cześć drygu. Szkoda że władza taka odważna się robi dopiero na miesiąc przed wyborami. Gdzie byliście przez te 4 lata? Reszta kolegów też nagle odnajdzie swoje konta? (pozdrawiam resztę)

Niestety.. problemem tego miasta jak i całego Zagłębia są marne elity polityczne, jeśli w ogóle je tak można nazwać.

Niestety Panowie i Panie.. nie ma w kim wybierać i choć ciężko mi to przyznać to Podraza wygra.
Nie ma kandydata, który mógłby to zmienić i byłby lepszy. Zresztą sami musicie przyznać że lepsze to niż rządy totalnego impotenta w sprawach inwestycji Talkowskiego, którego rządy można w skrócie przestawić zero pomysłów na miasto.

Nie ma sensu pisać jak przed każdymi wyborami o koleżkach na stanowiskach, w spółkach miejskich itd.
W DG swój swojemu krzywdy nie zrobi, to jest niezmienne od wielu wielu lat.. Kto jeździ pewnymi dzielnicami dąbrowy rowerem może to zaobserwować.

Szkoda tylko że wyniki 4 letniej kadencji są takie jakie są. Czyli prawie ich nie ma.
Niestety te co są też się nie bronią.

Nie ma sensu powoływać się na strategię do 2020 jako argument. Sam mam w niej udział, a tak na prawdę to główne kierunki rozwoju. Dokument potrzebny by w ogóle marzyć o jakichkolwiek środkach zewnętrznych. Papier wszystko przyjmie. a co i kiedy zacznie ktoś realizować, byle zgodnie ze strategią zależy w głównej mierze od władzy.

Z drygiem się zgodzę, że jedną z działek w której PPP zrobił coś dobrego to Forum Organizacji Pozarządowych i ogólnie działania na rzecz społeczeństwa obywatelskiego. Drygu tu jest ekspertem więc śmiało mogę powiedzieć że wie co mówi. Ale co więcej.. trudno mi wymyśleć - może ten mały rebranding na dębowy świat etc..

Rzeczy które nie mogą być podstawą do dobrej oceny tej władzy, jaką można jej wystawić.. (kolejność przypadkowa)

1. dworzec PKP - hasło przewodnie PPP w poprzednich wyborach. Mieszkańcy wyruchani bez mydła, a obecnie bez kasy na dworcu.
Jak się idzie z czymś do władzy jako z hasłem przewodnim, to trzeba mieć jaja by to realizować i dążyć to tego. Tej władzy tego zabrakło. Nie dość że dalej tkwimy w miejscu, oczywiście czemu jest winna wyłącznie PKP S.A, PLK S.A, PKP telekomunikacja i inne 20 spółek córek ale nie UM. Ba.. szkoda że nikt nie raczy poinformować mieszkańców jakie to złe jest PKP, pokazać dokumenty po których taki wniosek będzie łatwo wyciągnąć - oficjalne stanowisko PKP, protokoły ze spotkań, ustalenia itp..
Utrzymaliby chociaż tą kasę w DG, ale oczywiście UM też nie potrafił się dogadać w tak podstawowej kwestii. Ciekawe czy PKP chciało by miasto partycypowało w kosztach..

2. Budynek po Arsie - przez 4 lata zostawić temat odłogiem.. Totalna kompromitacja i to w samym centrum miasta. Żeby to jeszcze jakiś pomysł się urodził..

3. Ośrodek dla Dzieci... - super, ekstra, pewnie i dla dzieci z całego województwa - szkoda że za wszystko zapłacą mieszkańcy DG. Zero kasy od Państwa, województwa, czy innych.. Zaraz pewnie ktoś wyskoczy że przecież brakło 11 głosów. Skoro brakło tylko głosów to pewnie dziesiątek milionów złotych już nie.

4. PKZ - w dalszym ciągu nie dostajemy kasy z województwa a jeśli tak to ochłapy. Za remont w większości też sami zapłacimy. Niestety stan obiektu tego wymaga i mimo wszystko małego plusa że w końcu ktoś się za to wziął a nie tylko gadał trzeba dać.

5. Kompletna nieudolność w informowaniu ludzi o inwestycji w Parku Hallera. Stąd żenujące sceny w parku, obrońcy prawie jak krzyża etc. A wszystko dało się tak prosto załatwić prezentując dokumenty i nie działać z partyzanta. Niesmak pozostał.

6. Inwestycje drogowe - brak remontu przede wszystkim Królowej Jadwigi (odc. od świateł do świateł). Fontanny wody spod kół na chodnikach i masakryczne koleiny. Czekanie do gosp. wod. ście. z poprawą Tworznia. Pójście po najniższej linii oporu na skrzyżowaniach - las świateł (może chcą zrobić nam las vegas od mdc. do gołonoga zaliczymy chyba 9 świateł), lub zamykanie przejazdu - Staszic. DK94 w tragicznym stanie (dobrze że GDDKiA wzięła się za mały remont 1) Studzienki na nowym odcinku Kr. Jadwigi - genialna myśl techniczna.

7. Ścieżki rowerowe. Sportowa Dąbrowa, Dąbrowa Dębowa itp.. szkoda że z Redenu do centrum nie ma jak dojechać ścieżką nie mówiąc o innych dzielnicach.
Widocznie prezydentowi z kierowcą i samochodem ścieżki nie potrzebne to i mieszkańcom po co..

8. KSSE i ter. inw. Tucznawa - inwestorzy nowi nie przychodzą (wiem, kryzys), tereny jednak zabierają. A co do Tucznawy.. plany, plany..

9. DG jako sypialnia. Przez 4 lata nie dało się zrobić połączenia nocnego z Kato. Ale wybory już o krok..
Zero pomysłów na aktywizacje centrum miasta - poza behatonowym wzorem na ziemi.

10. 3 Maja - brak słów. Pal licho banki.. Ale co to ku.. PARKING??

11. Kolejne 4 lata i temat Nemo nie zamknięty, zreszta z Miteksem też chyba nie do końca jeśli chodzi o UM.

12. PKM Sosnowiec - stan taboru autobusowego. Miasto w dalszym ciągu nie chce wiedzieć co znaczy dobra i komfortowa komunikacja. Tramwaje Śląskie - a po co nam tramwaje, żeby narobić sobie siniaków na tej kolejce górskiej?

13. Estetyka - totalne bezguscie i brak wyczucia smaku. Kazda barierka lub inne zasieki w różnych kolorach, wzorach itd.

14. Portal miejski - a miało być tak pięknie. Wydaje mi się że nad windowsem się krócej pracuje..

15. Przejście w centrum - co to miało nie być a wyszło mycie. Do tej pory nie ma wind dla niepełnosprawnych. Żyć, nie umierać..

16. Winda w CH Pogoria, walka o prąd - nic dodać, nic ująć - miasto przyjazne niepełnosprawnym

Niestety natura wzywa i pora spać. Plusy, jak i inne minusy o ile mi się przypomną w późniejszym terminie.

Pozdrawiam

Ten post edytował kwintosz wto, 12 paź 2010 - 00:22

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
m_Cina
post wto, 12 paź 2010 - 04:20
Post #404

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 143

A ja tam zmiany w DG widzę

przed 4 laty kiedy to AB i PP zarządzali miastem ja wychodziłem z LO i wybierałem się na studia to w mieście niebyło nic do roboty!!!!
wielu młodych ludzi wuczyło sie po mieście i niewiadomo jeszcze gdzie... nie mając co robić

dzisiaj mamy Orlik i nie wmawiajcie mi ze to nie zasługa obecnych władz

na Pogorii na rolkach można spotkać w sezonie całe rodziny starszych i młodszych Przyjeżdża do nas dużo ludzi na rolki z poza miasta. ba Orliki zostały wybudowane ale nie są pozostawione same sobie odbywają się na nich turnieje itp... A przecież po co się strać mogły tak stać wybudowane
na trasach rollkoworowerowych też imprezy są organizowane

kino mamy Helios i Kadr
Hala dla mnie rewelka MKS, Koszykówka ... !!!

Styl życia w DG się zmienił jest pełno aktywnych ludzi i da się to zauważyć niema NUDY!! Jak kiedyś !!

Ten post edytował m_Cina wto, 12 paź 2010 - 04:21

+Quote Post
Arbas
post wto, 12 paź 2010 - 15:25
Post #405

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

CYTAT(m_Cina @ wto, 12 paź 2010 - 01:20) *
A ja tam zmiany w DG widzę

przed 4 laty kiedy to AB i PP zarządzali miastem ja wychodziłem z LO i wybierałem się na studia to w mieście niebyło nic do roboty!!!!
wielu młodych ludzi wuczyło sie po mieście i niewiadomo jeszcze gdzie... nie mając co robić

dzisiaj mamy Orlik i nie wmawiajcie mi ze to nie zasługa obecnych władz

na Pogorii na rolkach można spotkać w sezonie całe rodziny starszych i młodszych Przyjeżdża do nas dużo ludzi na rolki z poza miasta. ba Orliki zostały wybudowane ale nie są pozostawione same sobie odbywają się na nich turnieje itp... A przecież po co się strać mogły tak stać wybudowane
na trasach rollkoworowerowych też imprezy są organizowane

kino mamy Helios i Kadr
Hala dla mnie rewelka MKS, Koszykówka ... !!!

Styl życia w DG się zmienił jest pełno aktywnych ludzi i da się to zauważyć niema NUDY!! Jak kiedyś !!

Niemożliwe, że wychodziłeś z LO...

+Quote Post
Andrzej Bęben
post wto, 12 paź 2010 - 15:50
Post #406

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 109

Niemożliwe, że wychodziłeś z LO...
[/quote]

Możliwe, że wychodził, ale czy chodził? Uśmiałem się tym stwierdzeniem, że "AB rządził". Doprawdy, brakuje mi słów :-D. Ukłony licealisto!

--------------------
POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben

+Quote Post
Kamil_
post wto, 12 paź 2010 - 17:39
Post #407

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Ufff smile2.gif Dzięki Wam i naszym politykom będę mógł napisać super pracę zaliczeniową biggrin.gif

+Quote Post
bzenek
post wto, 12 paź 2010 - 18:29
Post #408

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(drygu @ sob, 09 paź 2010 - 11:14) *
1. Program mojego kandydata Zbigniewa Podrazy oparty jest o Strategię Rozwoju Miasta: Dąbrowa Górnicza 2020

Daj spokój drygu. Te wszystkie strategie są tyle warte co papier na którym są spisane. Wszystkim i wszędzie obiecują dobrze. Aż trudno sobie wyobrazić jakiekolwiek działanie sprzeczne z strategią.

Generalnie zakładam, że będziecie rządzić kolejne 4 lata bo sensownej konkurencji ze świeca szukać. Sam chyba też zagłosuje na Podrazę. Oceniam go na 3+ z nadzieją na poprawę.

To dobra ocena bo 4 lata temu prezydent Talkowski przy swoim karmniku wołał "porzućcie wszelką nadzieję". tongue.gif Nikt już tego nie pamięta ale było strasznie.

Miasto to ludzie. Po raz pierwszy od 20lat podjęliście próbę pokazania mieszkańcom, że nie warto siedzieć w domu. Sylwester, imprezy w parku, sport w hali, półmaraton, rowery, rolki...

Nie dawałem szans Dębowemu Światowi" bo DG to robociarskie osiedle bez ambicji. Ale trzeba przyznać udało się Wam. Coraz więcej ludzi biega, jeździ na rowerze, chodzi na mecze, kibicuje sportowcom... Tak trzymać. smile2.gif

A i ten nowy żłobek to super sprawa. W końcu ktoś pomyślał o przyszłości tego miasta. Czekamy na następne przedszkola i żłobki. cha (75).gif

Za największy minus uznaję katastrofalną politykę informacyjną. Żeby nie umieć powiedzieć jak pobiegną dwa nędzne kawałki drogi w parku ? I to dysponując własną gazetą i portalem internetowym wallbash.gif

P.S.
A Toso też wpadnie ?

CYTAT(Aszz @ pon, 11 paź 2010 - 08:06) *
Co ciekawe, gdy dyskutowano o partnerstwie publiczno prawnym odnośnie Tucznawy, mówiono, że nie można na tą drogę zaciągać kredytu, bo gmina przekroczy wówczas magiczny próg 60% zadłużenia.
Gdy cieszono się z kredytu z kredytu z EBI okazało się, że gmina ma jedynie 7% zadłużenia i jest w fantastycznej kondycji finansowej.

No zastanów się dlaczego. Nawet możesz wziąć kalkulatorek i samemu sobie policzyć w 5min. smile.gif

Ten post edytował bzenek wto, 12 paź 2010 - 18:43

+Quote Post
vacu
post wto, 12 paź 2010 - 18:44
Post #409

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(mgmisiek @ pon, 11 paź 2010 - 22:15) *
CYTAT(vacu @ pon, 11 paź 2010 - 21:43) *
A jakieś konkrety?

Szybki konkret - może i lokalny ale mnie dotyczy - jedna z ostatnich inwestycji parkingi na Leśnej/Manhattanie

Plac po drugiej stronie PKZ

wymieniane wcześniej Orliki - i nie mówcie mi że to Donek - bo nie on przyjechał i powiedział, że tu będzie Orlik smile2.gif zresztą boisk w mieście powstało więcej.

Drabina dla dąbrowskiej JRG - to też inwestycja miejska (w połowie)

Drogi dojazdowe do hali - za Talkowskiego się nie dało zrobić tego porządnie

Wiesz, mnie się nie chce polemizować, bo dla mnie to żadne postępy a jedynie bieżące utrzymanie miasta. Równie dobrze można by napisać, że DG się rozwija, bo drogi w zimie były dobrze odśnieżone albo kosze na śmieci są opróżniane. OK, bardzo fajnie, tylko to jest guzik nie rozwój, nad czym tu się zachwycać? Obiecane było wiele jak przepiszcy wink.gif napisali a ile z tego mamy dziś każdy widzi. Ale nie twierdzę, że ktoś by zrobił więcej niestety...

Argumenty typu "powstała Pogoria i Helios" (nie twoje) pominę milczeniem, bo są śmieszne po prostu.

+Quote Post
kwintosz
post wto, 12 paź 2010 - 19:57
Post #410

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

CYTAT(vacu @ wto, 12 paź 2010 - 17:44) *
Argumenty typu "powstała Pogoria i Helios" (nie twoje) pominę milczeniem, bo są śmieszne po prostu.

I to właśnie zdanie dobitnie pokazuje jak mało Polacy wiedzą o samorządzie i jak mało interesują się otaczającą nas rzeczywistością.
Dla wielu mieszkańców CH Pogoria to po prostu inwestycja miejska a nie prywatnego inwestora. Chwalenie się takowymi w gazetkach ma więc swoje podstawy i cele, które jak widać spełnia całkowicie.

Kontynuując mój wczorajszy wywód.

Przypomniałem sobie parę minusów:

17. Brak budownictwa socjalnego czy społecznego - niestety niewiele się u nas buduje. Dla młodych ludzi to szczególnie ważne by miasto budowało mieszkania socjalne a przede wszystkim przyciągało i stwarzało dobre możliwości do działań dla developerów by powstawały nowe budynki mieszkalne. W końcu w interesie miasta jest by nie było odpływu ludności.

18. Śląska Dąbrowa - kompromitujące wypowiedzi PPP o śląskiej Dąbrowie. Nic dodać nic ująć. Mieszkamy w Zagłębiu Dąbrowskim Panie Prezydencie!

19. PPP na forum. Długo nie wytrzymał. Tak, wiem.. obowiązki..

20. Współpraca z innymi miastami Zagłębiowskimi - a raczej jej brak.

21. Kompletnie nic nie zrobione z plantami przy ul. Korczaka. Ciemno strasznie - strach łazić. Ostatnio widziałem znicze oświecone, więc nie wiem - może znowu ktoś komuś kose sprzedał.
No i wyrzucenie pieniędzy w błoto na bezsensowną przebudowę tego przejazdu. Komu to przeszkadzało, czy były tam jakieś kolizje, wypadki? Jak ktoś pod górkę nie umie podjechać - nie powinien mieć prawa jazdy.

22. Eurocamping Błędów - czy w końcu z WPI to zniknie czy dalej co rok będziemy dokładać po 1mln zł??

23. Polityka śmieciowa. Koszy w mieście jest jak na lekarstwo, szczególnie przy głównych ciągach pieszych. Ale chodzi tu głównie o sprawę Lipówki. Ileż jeszcze lat będziemy o tym słuchać?

Pora na plusy - a tych, mało:
1. Termomodernizacja pl. oświatowych + remonty - super sprawa, szkoły poprawiają wygląd, funkcje użytkowe i przede wszystkim zmniejszają koszty utrzymania. Parę placówek ma nowe boiska. Nie wiem jak wygląda informatyzacja szkół itd. ale myślę że w DG chyba z tym źle nie jest.

Ale mała łyżka dziegciu. Problemem jest niestety ilość pieniążków z budżetu jakie przeznaczamy na oświatę. Jest to największa część, jeśli dobrze pamiętam ponad 100mln zł. Pytanie czy sensownym jest utrzymywanie każdej z placówek, w dodatku w dobie permanentnego niżu demograficznego. Trudno nie zgadzać się że w oświatę trzeba inwestować, pytanie czy my robimy to z głową

2. Ośrodek na Zielonej i modernizacja Pogorii - w końcu może miejsce to zyska cywilizowany wygląd. Brawo za pomysł, super że pozyskaliśmy $ z UE czekamy teraz tylko na dobre rozwiązania i mądrą a przede wszystkim dobrze wykonaną modernizację.

3. Imprezy miejskie - Sylwester, Zakończenie Lata, odżycie PKZtu etc.
O ile z miejscówką imprez miejskich totalnie się nie zgadzam i mnie zupełnie nie kręci, pomysł jednak chyba wypalił i większość mieszkańców to zaakceptowało. Przeboleję i zaakceptuję.

4. Reklama DG - szkoda że tak długo trzeba było czekać na takie akcje jak obecnie: spoty w RMF FM, Tour de Pologne, maile na interii etc. Mimo wszystko plus.

5. Sport w DG - mamy siatkarki, koszykarzy, rajdy rowerowe, półmaraton, gale w hali etc. nowe Orliki modernizacja boisk przyszkolnych, szkoda tylko piłki nożnej. (kiedy orlik na osiedlu Mickiewicza?? SP. 8?)
Zagłębie Sosnowiec ma permanentne problemy m.in. finansowe. W DG mamy kilka klubów. Pójdźmy wreszcie po rozum do głowy zróbmy jeden klub i może trochę wyłóżmy kasiorki. Potencjał jest, kluby z mniejszych miast grają o wiele wyżej..

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Master
post wto, 12 paź 2010 - 21:20
Post #411

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

kwintosz w mnóstwie Twoich podpunktów sie z Toba nie zgadzam. Nie mam teraz czasu pisac, ale postaram sie pozniej.

W miescie nie widac spektakularnych inwestycji, ale ogólnie mnóstwo spraw i terenów zostało uporzadkowanych i poukładanych. Wystarczy sie przesc po DG i po innych miastach okregu. Okręgu i nie tylko.

Ja i wielu znajomych widzi róznice na plus dla DG

+Quote Post
tony montana
post śro, 13 paź 2010 - 08:55
Post #412

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 235

pisanie o tym, że bilans kadencji nie jest spektakularny tak naprawdę dobrze świadczy o władzy.
znaczy tyle, że w końcu mamy to, co powinno być w normalnym mieście ( drogi, chodniki, imprezy plenerowe, nowe boiska, wyremontowane szkoły, działalność pkz, rozwój rekreacji, sport zawodowy itp.)
to się nam od dawna należało i już się z tym oswoilismy. ale warto sobie przypomnieć jak DG wyglądała pare lat temu. za JT nawet o tym nie można było marzyć.
dlatego mając na uwadze z jakiego pułapu startował ZP trzeba przyznać, że miasto zrobiło wielki krok do przodu.
wiadomo, ze teraz chcemy więcej wink.gif i uważam, że tylko kolejna kadencja ZP moze na to pozwolić bo miasto idzie naprawde w dobrym kierunku.

+Quote Post
st1111
post śro, 13 paź 2010 - 22:24
Post #413

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 336

Wystarczy przejść się po Będzinie i już doceniamy DG.

+Quote Post
Aszz
post śro, 13 paź 2010 - 23:13
Post #414

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,404

CYTAT(st1111 @ śro, 13 paź 2010 - 22:24) *
Wystarczy przejść się po Będzinie i już doceniamy DG.

Mama zawsze mnie uczyła, żeby równać do najlepszych, a nie porównywać się z gorszymi...

+Quote Post
michu
post czw, 14 paź 2010 - 09:29
Post #415

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

przy okazji kampanii wyborczej mam pytanie: czy hasło "uwierzmy w Dąbrowę" to hasło promujące miasto czy hasło kandydata Podrazy?
bo pojawiło się zarówno na plakatach wyborczych jak i na ogłoszeniach dot. konkursu im Spisaka (wczoraj widziałem przy ul Sobieskiego niedaleko poczty)?
no i dlaczego te ogłoszenia i plakaty wyborcze Podrazy wyglądają co najmniej bardzo podobnie?

+Quote Post
Aszz
post czw, 14 paź 2010 - 10:13
Post #416

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,404

CYTAT(michu @ czw, 14 paź 2010 - 09:29) *
przy okazji kampanii wyborczej mam pytanie: czy hasło "uwierzmy w Dąbrowę" to hasło promujące miasto czy hasło kandydata Podrazy?
bo pojawiło się zarówno na plakatach wyborczych jak i na ogłoszeniach dot. konkursu im Spisaka (wczoraj widziałem przy ul Sobieskiego niedaleko poczty)?
no i dlaczego te ogłoszenia i plakaty wyborcze Podrazy wyglądają co najmniej bardzo podobnie?

Był już taki co też się zastanawiał;)
http://tomaszpasek.pl/wiadomosci-82-prezyd..._na_czarno.html

+Quote Post
Mick
post czw, 14 paź 2010 - 10:22
Post #417

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

Nie czepiałbym się "uwierzmy w Dąbrowę", bo całkiem niedawno inny kandydat reklamował się hasłem "Polska jest najważniejsza". Takie rzeczy są chyba zupełnie dopuszczalne - o ile hasło wyborcze "Uwierzmy w Podrazę" jest jeszcze ok, to "Kaczyński jest najważniejszy" jest już całkiem absurdalne smile2.gif

+Quote Post
Arbas
post czw, 14 paź 2010 - 11:25
Post #418

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Z listu Zbigniewa Podrazy do mieszkańców:

..."rozpoczynamy właśnie największe miejskie inwestycje w historii Dąbrowy Górniczej".

Czyżby już zapomniano, że w latach 70-tych wybudowano u nas największą hutę żelaza w Polsce?
Może miasto planuje jeszcze większą inwestycję od Huty Katowice?
Oczekujemy, że w następnym liście dowiemy się co to będzie.

Stylu nie komentuję...

+Quote Post
Leszek
post czw, 14 paź 2010 - 11:37
Post #419

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Czy Twoim zdaniem Huta Katowice była inwestycją miejską?

--------------------

+Quote Post
michu
post czw, 14 paź 2010 - 11:51
Post #420

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

CYTAT(Mick @ czw, 14 paź 2010 - 07:22) *
Nie czepiałbym się "uwierzmy w Dąbrowę", bo całkiem niedawno inny kandydat reklamował się hasłem "Polska jest najważniejsza". Takie rzeczy są chyba zupełnie dopuszczalne - o ile hasło wyborcze "Uwierzmy w Podrazę" jest jeszcze ok, to "Kaczyński jest najważniejszy" jest już całkiem absurdalne smile2.gif

nie chodzi o treść, ale o posługiwanie sie tym samym hasłem na plakatach wyborczych i w oficjalnych materiałach miasta....

ciekawe, czy Pan Podraza zapłacił miastu za prawo do używania tego hasła.....

+Quote Post

30 Stron V  « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:31
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza