IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 17 18 19 20 21 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rządy Podrazy
darco
post śro, 01 wrz 2010 - 23:37
Post #361

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 853

Promocja miasta w wykonaniu prezydenta to także element i sposób rządzenia.
Pod linkiem można zobaczyć film i usłyszeć na własne uszy jak Podraza wita, wtedy jeszcze kandydata na prezydenta RP Komorowskiego w Dąbrowie Górniczej na Śląsku angry.gif
http://forum.zaglebiedabrowskie.org/viewto...3&start=410

Go to the top of the page

+Quote Post
666V
post sob, 25 wrz 2010 - 14:05
Post #362

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,060

http://dabrowa-gornicza.pl/aktualnosc-1287...nia+Polski.html

CYTAT
Prezydent odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski

Dziś Prezydent Dąbrowy Górniczej Zbigniew Podraza odebrał w Warszawie, z rąk Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Bronisława Komorowskiego jedno z najwyższych odznaczeń państwowych – Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.

Wyróżnienie to przyznane zostało za wybitne zasługi w działalności na rzecz rozwoju demokracji lokalnej, za osiągnięcia w pracy samorządowej oraz w podejmowanej z pożytkiem dla kraju pracy zawodowej i społecznej.

W gronie odznaczonych 24 osób, poza prezydentem Dąbrowy Górniczej znaleźli się również prezydent Miasta Stołecznego Warszawy Hanna Gronkiewicz Waltz, prezydent Poznania Ryszard Grobelny, prezydent Gliwic Zygmunt Frankiewicz, prezydent Rybnika Adam Fudali oraz jeden z twórców polskiego samorządu – profesor Michał Kulesza.

Samorząd jest jednym z największych osiągnięć wolnej Polski – mówił w trakcie uroczystości prezydent Bronisław Komorowski i podkreślił, że jako Prezydent Polski jest niezmiernie wdzięczny tym, którzy na co dzień pracują na rzecz samorządu i jego mieszkańców.

Uroczystość, w trakcie której przyznane zostały odznaczenia, odbyła się w Pałacu Prezydenckim i zorganizowana była z okazji obchodów 20-lecia odrodzenia samorządu terytorialnego w Polsce.

Order Odrodzenia Polski, Polonia Restituta - drugie najwyższe polskie państwowe odznaczenie cywilne, nadawane za wybitne osiągnięcia na polu oświaty, nauki, sportu, kultury, sztuki, gospodarki, obronności kraju, działalności społecznej, służby państwowej oraz rozwijania dobrych stosunków z innymi krajami. Ustanowione ustawą z 4 lutego 1921.

Noszony na czerwonej wstędze z białymi pasami po bokach, przez prawe ramię (w I klasie), na szyi (w II i III klasie) lub na lewej stronie piersi (IV i V klasa).

W precedencji orderów i odznaczeń Order Odrodzenia Polski występuje po Orderze Orła Białego oraz Orderze Wojennym Virtuti Militari, a przed Orderem Krzyża Wojskowego i Orderem Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej.

No, to jest coś!! Gratuluje Panie Prezydencie!

a nie tak jak pewien Pan - wrzucać ludziom do skrzynek zdjęcie z prezydentem Komorowskim (a propos jak tą pocztówkę wtedy zobaczyłem od razu mi się Rozmowy Kontrolowane przypomniały tongue.gif prezes Ochucki miał w dowodzie foto z Wałęsą:D

+Quote Post
ZMK
post pią, 01 paź 2010 - 20:51
Post #363

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,439

Materiał z konwencji wyborczej Zbigniewa Podrazy:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=495

+Quote Post
Andrzej Bęben
post wto, 05 paź 2010 - 18:53
Post #364

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 109

CYTAT(ZMK @ pią, 01 paź 2010 - 20:51) *

No fakt amerykański styl. Podobnie, jak zadłużenie. Ale PPP ma przecież wizję przyszłości i nie ma (jako rzecz pan Klepacz) "prawie żadnych wrogów" i ma większość poparcia w społeczeństwie.

To po co robić wybory, skoro już mamy eseldowskie wcielenie Konfucjusza?

Ten post edytował Andrzej Bęben wto, 05 paź 2010 - 18:55

--------------------
POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben

+Quote Post
Aszz
post śro, 06 paź 2010 - 11:31
Post #365

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,404

CYTAT(Andrzej Bęben @ wto, 05 paź 2010 - 18:53) *
CYTAT(ZMK @ pią, 01 paź 2010 - 20:51) *

No fakt amerykański styl. Podobnie, jak zadłużenie. Ale PPP ma przecież wizję przyszłości i nie ma (jako rzecz pan Klepacz) "prawie żadnych wrogów" i ma większość poparcia w społeczeństwie.

To po co robić wybory, skoro już mamy eseldowskie wcielenie Konfucjusza?

gdzie tu się wciska: <lubię to> ?wink.gif

+Quote Post
m_Cina
post czw, 07 paź 2010 - 13:32
Post #366

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 143

Panie Andrzej Bęben ty chyba o Będzinie piszesz a nie o DG bo jezelipiszesz o leniach to golym okiem widać zmiany w DG a Będzin co? Będzin ma Zamek i tyle!!

+Quote Post
Andrzej Bęben
post czw, 07 paź 2010 - 20:16
Post #367

UZYTKOWNIK
**

CYTAT(m_Cina @ czw, 07 paź 2010 - 13:32) *
Panie Andrzej Bęben ty chyba o Będzinie piszesz a nie o DG bo jezelipiszesz o leniach to golym okiem widać zmiany w DG a Będzin co? Będzin ma Zamek i tyle!!

Panie C,

nie tylko czytać trzeba ze zrozumieniem. Oglądać również! Ale co ja na to poradzę, że masz pan kłopoty... Ja o Rzymie, pan o Krymie. Tak, tak, tak! Prezydent Podraza the best jest! Nie musisz pan pisać!
PS.
Gdyby Dąbrowa pod rządami PPP chciała mieć taki zamek, jak mają w Będzinie, to PPP musiałby rządzić tyle, ile rządził Kadar. A i tak nie ma pewności, czy nie tylko kredyt zostałby spłacony, ale i zamek wybudowany :-D

Ten post edytował Andrzej Bęben czw, 07 paź 2010 - 20:19

--------------------
POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben

+Quote Post
m_Cina
post pią, 08 paź 2010 - 11:01
Post #368

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 143

heheh zapomniałem że odpisałem na posta wielkiego AB ja taki "laik" słowa pisanego gówniarz zapewne w pańskim mniemaniu niegodny uwagi.

Ja i może ma problem czytania ze zrozumieniem ale Pan Panie Andrzej Bęben masz większy problemy ze zrozumieniem bo widzę że nie ogarniasz tego co sie w DG dzieje.

"Tak, tak, tak! Prezydent Podraza the best jest!"
hehe co za tekst:PP

Oczywiście kiedy to Pan i pańscy koledzy z Panem Talkowskim na czelę rządziliście Dąbrową to w naszym mieście było zapewne cudnie z Pana punktu widzenia.

Ten post edytował m_Cina pią, 08 paź 2010 - 11:03

+Quote Post
Master
post pią, 08 paź 2010 - 15:21
Post #369

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

na budynku kina Ars pojawił sie ogromny billboard Podrazy ;] nawet kampania Stachowicza przy tym mięknie wink.gif

+Quote Post
st1111
post pią, 08 paź 2010 - 21:19
Post #370

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 336

CYTAT(Master @ pią, 08 paź 2010 - 12:21) *
na budynku kina Ars pojawił sie ogromny billboard Podrazy ;] nawet kampania Stachowicza przy tym mięknie wink.gif

Niemożliwe Stachowicz ma flotyllę samochodów od małego do dużego i parkuje w całym mieście.

+Quote Post
Andrzej Bęben
post pią, 08 paź 2010 - 21:33
Post #371

UZYTKOWNIK
**

CYTAT(m_Cina @ pią, 08 paź 2010 - 11:01) *
heheh zapomniałem że odpisałem na posta wielkiego AB ja taki "laik" słowa pisanego gówniarz zapewne w pańskim mniemaniu niegodny uwagi.

Ja i może ma problem czytania ze zrozumieniem ale Pan Panie Andrzej Bęben masz większy problemy ze zrozumieniem bo widzę że nie ogarniasz tego co sie w DG dzieje.

"Tak, tak, tak! Prezydent Podraza the best jest!"
hehe co za tekst:PP

Oczywiście kiedy to Pan i pańscy koledzy z Panem Talkowskim na czelę rządziliście Dąbrową to w naszym mieście było zapewne cudnie z Pana punktu widzenia.

Powiem tak, żebyś Obywatelu zrozumiał: psy szczekają... Miłuj sobie dalej PPP i nie martw się o jego los, skoro jest the best :-)
Bez odbioru.

PS.
Proszę przeczytać sobie, ze trzy razy, to co czerwonymi literkami jest napisane :-)

Ten post edytował Andrzej Bęben pią, 08 paź 2010 - 21:34

--------------------
POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben

+Quote Post
Mick
post pią, 08 paź 2010 - 21:55
Post #372

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

widział ktoś już www.zbigniewpodraza.pl ???
no no, ładnie! ciekawe co będzie na www.krzysztofstachowicz.pl, bo na razie niewiele. O kandydowaniu zupełnie nic.
Za to 15.10 poznamy prawdę o Dąbrowie smile2.gif
ech wybory...

+Quote Post
Master
post pią, 08 paź 2010 - 23:11
Post #373

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

strona internetowa tez konkretna. Duzo faktów jakie zostały zrobione , a nie jakies lanie wody

+Quote Post
bzenek
post pią, 08 paź 2010 - 23:11
Post #374

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(Mick @ pią, 08 paź 2010 - 21:55) *
widział ktoś już www.zbigniewpodraza.pl ??? no no, ładnie!

Ano ciekawie ale szybko się nudzi. Po jakimś czasie męczy prezydent mówiący przy kazdym kliknięciu. smile2.gif

Filmy mają z Tv Zagłębie. Myślałem, że to niezalezny politycznie projekt medialny...

Generalnie sensacji tam nie ma. Obiecuje parking wielopoziomowy w centrum i tajemniczy projekt "ławeczka". Czyżby coś z dopalaczami ? wink.gif

CYTAT(Mick @ pią, 08 paź 2010 - 21:55) *
Za to 15.10 poznamy prawdę o Dąbrowie smile2.gif
ech wybory...

Ja myślałem, że to sklep jakiś otworzą 15.10. smile2.gif

Jak się jedzie od CH Pogoria w stronę Będzina to zaraz za starą kładką jakiś klient znikąd pisze na bilbordzie, że "love Dąbrowe". blink.gif

I jest jeszcze http://www.edwardbober.pl/

Tu klasyka wyborcza - zastopować zadłużanie, wprowadzić oszczędności i jednocześnie zwiększyć wydatki na to, tamto, siamto smile2.gif

Ten post edytował bzenek pią, 08 paź 2010 - 23:15

+Quote Post
666V
post sob, 09 paź 2010 - 10:37
Post #375

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,060

CYTAT
no no, ładnie! ciekawe co będzie na www.krzysztofstachowicz.pl, bo na razie niewiele.

ano bo cóż może być? tyle lat w sejmiku i jakoś nie bardzo jest się czym pochwalić w osiągnięciach dla miasta, które próbuje ...... . Konsultacje społeczne? laugh.gif Czy to się w ogóle odbyło.. Po prostu ładnie do buźki na bilbordzie pasowało.

+Quote Post
mgmisiek
post sob, 09 paź 2010 - 11:04
Post #376

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,306

CYTAT(666V @ sob, 09 paź 2010 - 10:37) *
CYTAT
no no, ładnie! ciekawe co będzie na www.krzysztofstachowicz.pl, bo na razie niewiele.

ano bo cóż może być? tyle lat w sejmiku i jakoś nie bardzo jest się czym pochwalić w osiągnięciach dla miasta, które próbuje ...... . Konsultacje społeczne? laugh.gif Czy to się w ogóle odbyło.. Po prostu ładnie do buźki na bilbordzie pasowało.

Mnie śmieszy jak można się szczycić tym, że się reprezentuje Dąbrowę i Zagłębie w sejmiku wojewódzkim kiedy wiadomo, że nic konkretnego dla Dąbrowy i Zagłębia nie załatwił biggrin.gif No chyba, że się mylę. Ale jakby do czegoś się przyczynił to pewnie by się tym na lewo i prawo chwalił, a tak nie jest. Przynajmniej nie zauważyłem na jego www.

"...gdzie przewodniczyłem Komisji Budżetu Skarbu i Finansów Województwa Śląskiego (zajmuję się m.in. dysponowaniem i zarządzaniem drugim co do wielkości budżetem wojewódzkim w kraju ? 3 mld zł..."
I co? Nie udało się z tego choć trochę dofinansować jakiegoś projektu w DG? Czym tu się chwalić.

Ten post edytował mgmisiek sob, 09 paź 2010 - 11:07

+Quote Post
drygu
post sob, 09 paź 2010 - 11:14
Post #377

Piotrek Drygała(drygu)
**

Nr użytkownika: 232

Witam wszystkich serdecznie:)

Z góry uprzedzam ewentualne pytania czy zarzuty, że są wybory to się pojawiam;)

Tak, właśnie to mnie zainspirowało, żeby tu poświęcić troszkę czasu i podyskutować o tym co nam poszczególni kandydaci oferują. Na forum zaglądałem i wiem, że w tych wątkach tylko kilka osób było aktywnych, a teraz pojawia się coraz więcej mądrych i nie mądrych wypowiedzi (oczywiście w moim przekonaniu). Te nie mądre i chęć ich prostowania to główny powód dla którego warto swojego czasu na forum troszkę poświęcić:)

Tych co mnie znają o swojej aktywności i robocie przekonywać nie muszę, to co miałem do powiedzenia i zrobienia każdy może zobaczyć na portalu dąbrowskich NGO. To tyle na dzień dobry:)

Co do meritum tego wątku:

1. Program mojego kandydata Zbigniewa Podrazy oparty jest o Strategię Rozwoju Miasta: Dąbrowa Górnicza 2020 i jest konkretną deklaracją realizacji jej kolejnych zapisów. Ponieważ nad Strategią miałem przyjemność pracować nie będę ukrywał, że w moim przekonaniu to konkretny i prawdziwy plam na Dąbrowę Górniczą, którego poprzednikom zwyczajnie brakło i z tego co czytałem to kontrkandydatom nadal brakuje.

2. To, że Dąbrowa Górnicza zaczęła rozkwitać i że wielu ludzi w kraju ją zauważyło na mapie polski i tego rozkwitu nam zazdrości to fakt i myślę, że to widać gołym okiem.

3. Czekam na ewentualne riposty w których udowodnicie co takiego dla tego miasta zrobili kontrkandydaci. Proszę o konkrety a nie przykłady akcji, które są dobre ale jak się ma 20 lat i zaczyna w polityce...i które można robić nie koniecznie za takie wielkie pieniądze...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie raz jeszcze i
UWIERZMY W DĄBROWĘ!!! smile.gif smile.gif smile.gif

Ten post edytował drygu sob, 09 paź 2010 - 11:19

--------------------

+Quote Post
vacu
post sob, 09 paź 2010 - 11:31
Post #378

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(drygu @ sob, 09 paź 2010 - 11:14) *
1. Program mojego kandydata Zbigniewa Podrazy oparty jest o Strategię Rozwoju Miasta: Dąbrowa Górnicza 2020 i jest konkretną deklaracją realizacji jej kolejnych zapisów. Ponieważ nad Strategią miałem przyjemność pracować nie będę ukrywał, że w moim przekonaniu to konkretny i prawdziwy plam na Dąbrowę Górniczą, którego poprzednikom zwyczajnie brakło i z tego co czytałem to kontrkandydatom nadal brakuje.

Ja tam żadnego kandydata nie popieram i na wybory się nie wybieram ale zaciekawiło mnie co jest w tej strategii. No i jak znalazłem jej stronę (www.strategia.dabrowa-gornicza.pl) to najnowsze aktualności są z... 2007 roku rolleyes.gif Co prawda na razie tylko pobieżnie przejrzałem stronę ale mam pytanie - czy coś się dzieje w związku z tą strategią a po prostu strona nie jest aktualizowana? Czy jednak wszystkie plany będą realizowane w latach 2019-2020? unsure.gif

[Edytka]
A może by tak przenieść tę dyskusję już do tematu "Wybory 2010"?

Ten post edytował vacu sob, 09 paź 2010 - 11:32

+Quote Post
drygu
post sob, 09 paź 2010 - 18:50
Post #379

Piotrek Drygała(drygu)
**

Nr użytkownika: 232

CYTAT
[Edytka] A może by tak przenieść tę dyskusję już do tematu "Wybory 2010"?
Sam nie wiem bo aż taki zorientowany forumowicz nie jestem:) na pewno sami zdecydujecie, choć na mojego nosa ocena mojego szefa głównie przebiega tutaj. Rozumiem, że warto zwrócić uwagę i na tamten wątek;)
CYTAT
Ja tam żadnego kandydata nie popieram i na wybory się nie wybieram ale zaciekawiło mnie co jest w tej strategii. No i jak znalazłem jej stronę (www.strategia.dabrowa-gornicza.pl) to najnowsze aktualności są z... 2007 roku rolleyes.gif Co prawda na razie tylko pobieżnie przejrzałem stronę ale mam pytanie - czy coś się dzieje w związku z tą strategią a po prostu strona nie jest aktualizowana? Czy jednak wszystkie plany będą realizowane w latach 2019-2020? unsure.gif

Fajnie, że znalazłeś tą stonkę smile.gif dziś służy głównie studentom i tym wszystkim, którzy są zainteresowani procesem powstawania tej strategi. Oczywiście strona przestała być aktualizowana z chwilą przyjęcia dokumentu przez Radę Miejską. Wcześniej spełniała też rolę informatora i komunikatora z zainteresowanymi. Pewnie część forumowiczów jeszcze pamięta wink.gif

Te plany są realizowane i jak zauważysz część udało się już zrealizować, część wymaga jednak czasu- dlatego horyzont czasowy dokumentu wyznaczony jest na rok 2020. 4 lata kadencji to na pewno okres zamknięcia jakiegoś etapu i wejścia DG na drogę zrównoważonego rozwoju - trzeba było posprzątać ten burdel po latach katastrofy i zastoju na rzecz którego jeden z głównych autorów w ramach tego wątku tak pięknie agituje.

Udało się zrealizować i rozpocząć większość z założeń strategi i ja wieżę że uda się ją zrealizować do końca i dlatego wierze w Dąbrowe laugh.gif . Częściowo trzeba będzie ten dokument zaktualizować - jak każdy - i pewnie wrócimy również do tej strony, bo autorami tej strategi jest wielu mieszkańców miasta i trzeba będzie jakoś z nimi się skomunikować, a strona się wtedy przydaję. Obecnie to co się w ramach jej realizacji dzieje da się zobaczyć m.in. na miejskim portalu, po rozpoczętych inwestycjach, remontach, programach twardych i co dla mnie ważne również miękkich inwestujących w kapitał ludzki. To przecież również wielkie środki UE które po 4 latach dają nam wysoką pozycję lidera. No i w moim przekonaniu to widać i da się zobaczyć na własne oczy:) (chyba, że bardzo się nie chce albo mieszka nie w DG.

Fakt jest jeden, żeby ją zrealizować do końca, trzeba wybrać człowiek, który wie, że chce ją zrealizować i wie jak to zrobić...i ma do tego ludzi rolleyes.gif

Ten post edytował drygu sob, 09 paź 2010 - 19:03

--------------------

+Quote Post
Mick
post nie, 10 paź 2010 - 01:01
Post #380

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

Oj ma wielu ludzi ten człowiek smile2.gif wielu, wielu! szczególnie wielu wiernych towarzyszy z dawnych lat. Wiernych bo odpowiednio ulokowanych - pełnomocnicy, naczelnicy, kierownicy smile2.gif

+Quote Post

30 Stron V  « < 17 18 19 20 21 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 03:14
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza