![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 101 Dołączył: śro, 24 paź 07 Nr użytkownika: 853 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Promocja miasta w wykonaniu prezydenta to także element i sposób rządzenia.
Pod linkiem można zobaczyć film i usłyszeć na własne uszy jak Podraza wita, wtedy jeszcze kandydata na prezydenta RP Komorowskiego w Dąbrowie Górniczej na Śląsku ![]() http://forum.zaglebiedabrowskie.org/viewto...3&start=410 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: nie, 29 sie 10 Nr użytkownika: 4,060 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://dabrowa-gornicza.pl/aktualnosc-1287...nia+Polski.html
CYTAT Prezydent odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski Dziś Prezydent Dąbrowy Górniczej Zbigniew Podraza odebrał w Warszawie, z rąk Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Bronisława Komorowskiego jedno z najwyższych odznaczeń państwowych – Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski. Wyróżnienie to przyznane zostało za wybitne zasługi w działalności na rzecz rozwoju demokracji lokalnej, za osiągnięcia w pracy samorządowej oraz w podejmowanej z pożytkiem dla kraju pracy zawodowej i społecznej. W gronie odznaczonych 24 osób, poza prezydentem Dąbrowy Górniczej znaleźli się również prezydent Miasta Stołecznego Warszawy Hanna Gronkiewicz Waltz, prezydent Poznania Ryszard Grobelny, prezydent Gliwic Zygmunt Frankiewicz, prezydent Rybnika Adam Fudali oraz jeden z twórców polskiego samorządu – profesor Michał Kulesza. Samorząd jest jednym z największych osiągnięć wolnej Polski – mówił w trakcie uroczystości prezydent Bronisław Komorowski i podkreślił, że jako Prezydent Polski jest niezmiernie wdzięczny tym, którzy na co dzień pracują na rzecz samorządu i jego mieszkańców. Uroczystość, w trakcie której przyznane zostały odznaczenia, odbyła się w Pałacu Prezydenckim i zorganizowana była z okazji obchodów 20-lecia odrodzenia samorządu terytorialnego w Polsce. *** Order Odrodzenia Polski, Polonia Restituta - drugie najwyższe polskie państwowe odznaczenie cywilne, nadawane za wybitne osiągnięcia na polu oświaty, nauki, sportu, kultury, sztuki, gospodarki, obronności kraju, działalności społecznej, służby państwowej oraz rozwijania dobrych stosunków z innymi krajami. Ustanowione ustawą z 4 lutego 1921. Noszony na czerwonej wstędze z białymi pasami po bokach, przez prawe ramię (w I klasie), na szyi (w II i III klasie) lub na lewej stronie piersi (IV i V klasa). W precedencji orderów i odznaczeń Order Odrodzenia Polski występuje po Orderze Orła Białego oraz Orderze Wojennym Virtuti Militari, a przed Orderem Krzyża Wojskowego i Orderem Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej. No, to jest coś!! Gratuluje Panie Prezydencie! a nie tak jak pewien Pan - wrzucać ludziom do skrzynek zdjęcie z prezydentem Komorowskim (a propos jak tą pocztówkę wtedy zobaczyłem od razu mi się Rozmowy Kontrolowane przypomniały ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 94 Dołączył: wto, 14 wrz 04 Nr użytkownika: 109 Płeć: Mężczyzna Skype: misteradzio2 ![]() |
No fakt amerykański styl. Podobnie, jak zadłużenie. Ale PPP ma przecież wizję przyszłości i nie ma (jako rzecz pan Klepacz) "prawie żadnych wrogów" i ma większość poparcia w społeczeństwie. To po co robić wybory, skoro już mamy eseldowskie wcielenie Konfucjusza? Ten post edytował Andrzej Bęben wto, 05 paź 2010 - 18:55 -------------------- POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben _______________ MOTTO OBECNEJ WŁADZY: "Możemy z ufnością patrzeć w przyszłość, idziemy bowiem słuszną drogą, posiadamy pewnych przyjaciół i wiernych sojuszników, przewodzi nam nieśmiertelna idea socjalizmu..." |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: śro, 05 sie 09 Skąd: DG Nr użytkownika: 3,404 Płeć: Kobieta ![]() |
No fakt amerykański styl. Podobnie, jak zadłużenie. Ale PPP ma przecież wizję przyszłości i nie ma (jako rzecz pan Klepacz) "prawie żadnych wrogów" i ma większość poparcia w społeczeństwie. To po co robić wybory, skoro już mamy eseldowskie wcielenie Konfucjusza? gdzie tu się wciska: <lubię to> ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pią, 06 maj 05 Skąd: się biorą dzieci? Nr użytkownika: 143 ![]() |
Panie Andrzej Bęben ty chyba o Będzinie piszesz a nie o DG bo jezelipiszesz o leniach to golym okiem widać zmiany w DG a Będzin co? Będzin ma Zamek i tyle!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 94 Dołączył: wto, 14 wrz 04 Nr użytkownika: 109 Płeć: Mężczyzna Skype: misteradzio2 ![]() |
Panie Andrzej Bęben ty chyba o Będzinie piszesz a nie o DG bo jezelipiszesz o leniach to golym okiem widać zmiany w DG a Będzin co? Będzin ma Zamek i tyle!! Panie C, nie tylko czytać trzeba ze zrozumieniem. Oglądać również! Ale co ja na to poradzę, że masz pan kłopoty... Ja o Rzymie, pan o Krymie. Tak, tak, tak! Prezydent Podraza the best jest! Nie musisz pan pisać! PS. Gdyby Dąbrowa pod rządami PPP chciała mieć taki zamek, jak mają w Będzinie, to PPP musiałby rządzić tyle, ile rządził Kadar. A i tak nie ma pewności, czy nie tylko kredyt zostałby spłacony, ale i zamek wybudowany :-D Ten post edytował Andrzej Bęben czw, 07 paź 2010 - 20:19 -------------------- POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben _______________ MOTTO OBECNEJ WŁADZY: "Możemy z ufnością patrzeć w przyszłość, idziemy bowiem słuszną drogą, posiadamy pewnych przyjaciół i wiernych sojuszników, przewodzi nam nieśmiertelna idea socjalizmu..." |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pią, 06 maj 05 Skąd: się biorą dzieci? Nr użytkownika: 143 ![]() |
heheh zapomniałem że odpisałem na posta wielkiego AB ja taki "laik" słowa pisanego gówniarz zapewne w pańskim mniemaniu niegodny uwagi.
Ja i może ma problem czytania ze zrozumieniem ale Pan Panie Andrzej Bęben masz większy problemy ze zrozumieniem bo widzę że nie ogarniasz tego co sie w DG dzieje. "Tak, tak, tak! Prezydent Podraza the best jest!" hehe co za tekst:PP Oczywiście kiedy to Pan i pańscy koledzy z Panem Talkowskim na czelę rządziliście Dąbrową to w naszym mieście było zapewne cudnie z Pana punktu widzenia. Ten post edytował m_Cina pią, 08 paź 2010 - 11:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
na budynku kina Ars pojawił sie ogromny billboard Podrazy ;] nawet kampania Stachowicza przy tym mięknie
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
heheh zapomniałem że odpisałem na posta wielkiego AB ja taki "laik" słowa pisanego gówniarz zapewne w pańskim mniemaniu niegodny uwagi. Ja i może ma problem czytania ze zrozumieniem ale Pan Panie Andrzej Bęben masz większy problemy ze zrozumieniem bo widzę że nie ogarniasz tego co sie w DG dzieje. "Tak, tak, tak! Prezydent Podraza the best jest!" hehe co za tekst:PP Oczywiście kiedy to Pan i pańscy koledzy z Panem Talkowskim na czelę rządziliście Dąbrową to w naszym mieście było zapewne cudnie z Pana punktu widzenia. Powiem tak, żebyś Obywatelu zrozumiał: psy szczekają... Miłuj sobie dalej PPP i nie martw się o jego los, skoro jest the best :-) Bez odbioru. PS. Proszę przeczytać sobie, ze trzy razy, to co czerwonymi literkami jest napisane :-) Ten post edytował Andrzej Bęben pią, 08 paź 2010 - 21:34 -------------------- POZDROWIENIA!
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
widział ktoś już www.zbigniewpodraza.pl ???
no no, ładnie! ciekawe co będzie na www.krzysztofstachowicz.pl, bo na razie niewiele. O kandydowaniu zupełnie nic. Za to 15.10 poznamy prawdę o Dąbrowie ![]() ech wybory... |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
strona internetowa tez konkretna. Duzo faktów jakie zostały zrobione , a nie jakies lanie wody
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
widział ktoś już www.zbigniewpodraza.pl ??? no no, ładnie! Ano ciekawie ale szybko się nudzi. Po jakimś czasie męczy prezydent mówiący przy kazdym kliknięciu. ![]() Filmy mają z Tv Zagłębie. Myślałem, że to niezalezny politycznie projekt medialny... Generalnie sensacji tam nie ma. Obiecuje parking wielopoziomowy w centrum i tajemniczy projekt "ławeczka". Czyżby coś z dopalaczami ? ![]() Za to 15.10 poznamy prawdę o Dąbrowie ![]() ech wybory... Ja myślałem, że to sklep jakiś otworzą 15.10. ![]() Jak się jedzie od CH Pogoria w stronę Będzina to zaraz za starą kładką jakiś klient znikąd pisze na bilbordzie, że "love Dąbrowe". ![]() I jest jeszcze http://www.edwardbober.pl/ Tu klasyka wyborcza - zastopować zadłużanie, wprowadzić oszczędności i jednocześnie zwiększyć wydatki na to, tamto, siamto ![]() Ten post edytował bzenek pią, 08 paź 2010 - 23:15 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: nie, 29 sie 10 Nr użytkownika: 4,060 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT no no, ładnie! ciekawe co będzie na www.krzysztofstachowicz.pl, bo na razie niewiele. ano bo cóż może być? tyle lat w sejmiku i jakoś nie bardzo jest się czym pochwalić w osiągnięciach dla miasta, które próbuje ...... . Konsultacje społeczne? ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT no no, ładnie! ciekawe co będzie na www.krzysztofstachowicz.pl, bo na razie niewiele. ano bo cóż może być? tyle lat w sejmiku i jakoś nie bardzo jest się czym pochwalić w osiągnięciach dla miasta, które próbuje ...... . Konsultacje społeczne? ![]() Mnie śmieszy jak można się szczycić tym, że się reprezentuje Dąbrowę i Zagłębie w sejmiku wojewódzkim kiedy wiadomo, że nic konkretnego dla Dąbrowy i Zagłębia nie załatwił ![]() "...gdzie przewodniczyłem Komisji Budżetu Skarbu i Finansów Województwa Śląskiego (zajmuję się m.in. dysponowaniem i zarządzaniem drugim co do wielkości budżetem wojewódzkim w kraju ? 3 mld zł..." I co? Nie udało się z tego choć trochę dofinansować jakiegoś projektu w DG? Czym tu się chwalić. Ten post edytował mgmisiek sob, 09 paź 2010 - 11:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Piotrek Drygała(drygu) ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 51 Dołączył: sob, 14 paź 06 Nr użytkownika: 232 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam wszystkich serdecznie:)
Z góry uprzedzam ewentualne pytania czy zarzuty, że są wybory to się pojawiam;) Tak, właśnie to mnie zainspirowało, żeby tu poświęcić troszkę czasu i podyskutować o tym co nam poszczególni kandydaci oferują. Na forum zaglądałem i wiem, że w tych wątkach tylko kilka osób było aktywnych, a teraz pojawia się coraz więcej mądrych i nie mądrych wypowiedzi (oczywiście w moim przekonaniu). Te nie mądre i chęć ich prostowania to główny powód dla którego warto swojego czasu na forum troszkę poświęcić:) Tych co mnie znają o swojej aktywności i robocie przekonywać nie muszę, to co miałem do powiedzenia i zrobienia każdy może zobaczyć na portalu dąbrowskich NGO. To tyle na dzień dobry:) Co do meritum tego wątku: 1. Program mojego kandydata Zbigniewa Podrazy oparty jest o Strategię Rozwoju Miasta: Dąbrowa Górnicza 2020 i jest konkretną deklaracją realizacji jej kolejnych zapisów. Ponieważ nad Strategią miałem przyjemność pracować nie będę ukrywał, że w moim przekonaniu to konkretny i prawdziwy plam na Dąbrowę Górniczą, którego poprzednikom zwyczajnie brakło i z tego co czytałem to kontrkandydatom nadal brakuje. 2. To, że Dąbrowa Górnicza zaczęła rozkwitać i że wielu ludzi w kraju ją zauważyło na mapie polski i tego rozkwitu nam zazdrości to fakt i myślę, że to widać gołym okiem. 3. Czekam na ewentualne riposty w których udowodnicie co takiego dla tego miasta zrobili kontrkandydaci. Proszę o konkrety a nie przykłady akcji, które są dobre ale jak się ma 20 lat i zaczyna w polityce...i które można robić nie koniecznie za takie wielkie pieniądze... Pozdrawiam wszystkich serdecznie raz jeszcze i UWIERZMY W DĄBROWĘ!!! ![]() ![]() ![]() Ten post edytował drygu sob, 09 paź 2010 - 11:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
1. Program mojego kandydata Zbigniewa Podrazy oparty jest o Strategię Rozwoju Miasta: Dąbrowa Górnicza 2020 i jest konkretną deklaracją realizacji jej kolejnych zapisów. Ponieważ nad Strategią miałem przyjemność pracować nie będę ukrywał, że w moim przekonaniu to konkretny i prawdziwy plam na Dąbrowę Górniczą, którego poprzednikom zwyczajnie brakło i z tego co czytałem to kontrkandydatom nadal brakuje. Ja tam żadnego kandydata nie popieram i na wybory się nie wybieram ale zaciekawiło mnie co jest w tej strategii. No i jak znalazłem jej stronę (www.strategia.dabrowa-gornicza.pl) to najnowsze aktualności są z... 2007 roku ![]() ![]() [Edytka] A może by tak przenieść tę dyskusję już do tematu "Wybory 2010"? Ten post edytował vacu sob, 09 paź 2010 - 11:32 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Piotrek Drygała(drygu) ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 51 Dołączył: sob, 14 paź 06 Nr użytkownika: 232 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT [Edytka] A może by tak przenieść tę dyskusję już do tematu "Wybory 2010"? Sam nie wiem bo aż taki zorientowany forumowicz nie jestem:) na pewno sami zdecydujecie, choć na mojego nosa ocena mojego szefa głównie przebiega tutaj. Rozumiem, że warto zwrócić uwagę i na tamten wątek;)CYTAT Ja tam żadnego kandydata nie popieram i na wybory się nie wybieram ale zaciekawiło mnie co jest w tej strategii. No i jak znalazłem jej stronę (www.strategia.dabrowa-gornicza.pl) to najnowsze aktualności są z... 2007 roku rolleyes.gif Co prawda na razie tylko pobieżnie przejrzałem stronę ale mam pytanie - czy coś się dzieje w związku z tą strategią a po prostu strona nie jest aktualizowana? Czy jednak wszystkie plany będą realizowane w latach 2019-2020? unsure.gif Fajnie, że znalazłeś tą stonkę ![]() ![]() Te plany są realizowane i jak zauważysz część udało się już zrealizować, część wymaga jednak czasu- dlatego horyzont czasowy dokumentu wyznaczony jest na rok 2020. 4 lata kadencji to na pewno okres zamknięcia jakiegoś etapu i wejścia DG na drogę zrównoważonego rozwoju - trzeba było posprzątać ten burdel po latach katastrofy i zastoju na rzecz którego jeden z głównych autorów w ramach tego wątku tak pięknie agituje. Udało się zrealizować i rozpocząć większość z założeń strategi i ja wieżę że uda się ją zrealizować do końca i dlatego wierze w Dąbrowe ![]() Fakt jest jeden, żeby ją zrealizować do końca, trzeba wybrać człowiek, który wie, że chce ją zrealizować i wie jak to zrobić...i ma do tego ludzi ![]() Ten post edytował drygu sob, 09 paź 2010 - 19:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Oj ma wielu ludzi ten człowiek
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 03:14 |