![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 16 cze 08 Nr użytkownika: 1,340 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak narazie , ponizej oczekiwan .... w miescie nie dzieje sie nic ... udane Dni Dabrowy i brak skandali jak za Talkowskiego to troche malo ... Plany planów tylko ... Skandali moze brak, jednak czy tak naprawde wiemy co kryje sie pod podszewka. Zawsze moze wyjsc cos w praniu. -------------------- W iluż urnach wyborczych złożono popioły społecznych nadziei!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
CYTAT 29.07.2008
W 2007 roku Prezydent zarobił mniej niż 2006 roku. Prezentujemy Oświadczenie Majątkowe Prezydenta Miasta Dąbrowa Górnicza Zbigniewa Podrazy za rok 2007: W 2007 roku Zbigniew Podraza zatrudniony był jako: 1) Prezydent Miasta Dąbrowa Górnicza 2) Przewodniczący KZK GOP 3) Dyrektor Szpitala Specjalistycznego im. Sz. Starkiewicza w Dąbrowie Górniczej – urlop bezpłatny. Prezydent zadeklarował w oświadczeniu, że posiada zasoby pieniężne zgromadzone w walucie polskiej w wysokości 101 000,00 zł, to o 11 tysięcy zł. więcej niż deklarował w zeznaniu w 2006 roku. Prezydent posiada spółdzielcze mieszkanie własnościowe o powierzchni 63 m² o wartości 85000 zł. W porównaniu z 2006 roku wartość mieszkania według zeznania nie wzrosła. Prezydent Podraza posiada również działkę niezabudowaną lasem o powierzchni 2843 m² o wartości 15 000 zł, mieszkanie o powierzchni 50,2 m² o wartości 60 000 zł, domek kempingowy typu JK-40 o wartości 25 000 zł. Wartość tych trzech nieruchomości według oświadczenia Prezydenta Miasta w ciągu roku również się nie zmieniła. Prezydent jeździ samochodem AUDI A2 o pojemności 1,4, rok produkcji 2001 podobnie jak w 2006 roku. Prezydent Miasta zadeklarował w oświadczeniu majątkowym dochody o następującej wartości: 1) z tytułu zajmowania stanowiska Prezydenta Miasta: 135 709,06 zł 2) z tytułu Przewodniczącego KZK GOP: 29 444,21 zł W porównaniu do 2006 roku Prezydent Miasta zarobił mniej. Dochód Prezydenta Podrazy w 2006 roku wyniósł w sumie: 174.090,60 zł a w 2007 roku 165.153.,27 zł. W 2006 roku Prezydent otrzymywał dochody z tytułu uposażenia Sekretarza Stanu w Ministerstwie Zdrowia, uposażenia poselskiego, dodatku Wiceprzewodniczącego Sejmowej Komisji Zdrowia, diety poselskiej, uposażenia Prezydenta Miasta. AL Źródło: Oświadczenie Majątkowe Zbigniewa Mariana Podrazy za 2006 rok i za 2007 rok., www.e-dabrowa.pl -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
to może PP chciałby sprzedać któreś z mieszkań. Chętnie kupię za tą kwotę, którą podał w oświadczeniu
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: pon, 22 wrz 03 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 22 ![]() |
A ja chcę odkupić działkę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
CYTAT 27.08.2008 Zaledwie nieco ponad 11 % wynosi wykonanie budżetu miasta po stronie inwestycji za 6 miesięcy bieżącego roku 11,49 % tyle wynosi wykonanie budżetu za pierwsze pół roku po stronie inwestycji. W ciągu sześciu miesięcy bieżącego roku Prezydentowi udało się wydać zaledwie 15 milionów złotych z zaplanowanych nieco ponad 129 milionów. To jest o połowę mniej niż poręczenie jakie gmina spłaciła za Aquapark. Potwierdzają się wyniki sondaży, w których Dąbrowa Górnicza „ląduje na samym dnie”. W rankingu gazety Rzeczpospolitej, który obejmował między innymi zarządzanie gminą zajęliśmy ostatnie 50 miejsce. Niewiele inwestycji miasto zaplanowało na ten rok. A te, które zaplanowało mocno się ślimaczą. Przyjrzyjmy się nieco bliżej wybranym inwestycją zaplanowanym i realizowanym przez Prezydenta miasta w bieżącym roku: Budowa drogi łączącej ulicę Parkową z ulicą Wróblewskiego: (wykonanie stan na 30 czerwca 2008 roku : 47,29 %) Przebudowa ulicy Strzemieszyckiej: (wykonanie stan na 30 czerwca 2008 roku : 0,54 %) Na budowę lokali socjalnych na terenie naszego miasta gmina przeznaczyła środki w wysokości 2 milionów złotych. Pomimo tego nawet te pieniądze nie zostały spożytkowane. Wykonanie budżetu na dzień 30 czerwca 2008 r. wynosi 0%. W oświacie jest nieco lepiej. Udało się między innymi dzięki usilnym staraniom Dyrektorki V LO uruchomić windę dla niepełnosprawnych. W trakcie realizacji termomodernizacji są między innymi obiekty: Gimnazjum nr 4, Zespół Szkół Ekonomicznych, wymieniany jest dach przy Zespole Szkół Plastycznych. Prywatna inwestycja CH Pogoria i oraz inwestycje Spółdzielni Mieszkaniowych nieco zamazują obraz bezczynności władz miasta. Pomimo tak słabego wyniku włądze nie mają sobie nic do zarzucenie. W połowie lipca zapytaliśmy Prezydenta jak ocenia swoje rządy po połowie roku. O to co nam odpowiedział: REDAKCJA: Proszę odpowiedzieć, jak ocenia Pan prezydent pierwsze sześć miesięcy bieżącego roku? Jakie inwestycję udało się zrealizować? Jakie są plany na przyszłość? Prezydent Miasta Zbigniew Podraza: ,,Cykl inwestycji jest dłuższy niż pół roku kalendarzowego, ich przebieg jest monitorowany i nie ma do nich żadnych zastrzeżeń. Pierwszą połowę roku oceniam dobrze. Miasto to nie tylko nowe inwestycja, ale także remontów już istniejącej infrastruktury, jak ciągi komunikacyjne i budynki użyteczności publicznej (m.in. placówki oświatowe) Co do planów na przyszłość odpowiedź może być bardzo szeroka, dlatego zachęcam do lektury Wieloletniego Programu Inwestycyjnego." AX, Informacja z Wydziału Inwestycji Miejskich przekazana na posiedzenie Komisji Rozwoju i Promocji Miasta (22 sierpnia 2008) www.e-dabrowa.pl HA HA HA.. ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
CYTAT 11,49 % tyle wynosi wykonanie budżetu za pierwsze pół roku po stronie inwestycji. W ciągu sześciu miesięcy bieżącego roku Prezydentowi udało się wydać zaledwie 15 milionów złotych z zaplanowanych nieco ponad 129 milionów. Spoko - będzie więcej. Może nawet 38%. ![]() Zawsze tak jest, że wydatki kumulują się w drugiej połowie roku. Przykładem jest to połączenie Parkowej z Wróblewskiego. Ulica jest już gotowa tylko pewnie jeszcze nie zapłacona. CYTAT Niewiele inwestycji miasto zaplanowało na ten rok. A te, które zaplanowało mocno się ślimaczą. Ano nędza jest niesłychana. W zasadzie możemy już zaryzykować stwierdzenie, że DG przegapiła szansę rozwojową związaną z wstąpieniem do UE. ![]() CYTAT Pomimo tak słabego wyniku włądze nie mają sobie nic do zarzucenie A to sa jakies władze co mają sobie coś do zarzucenia ? ![]() Ja się zastanawiam po co oni wtryniają do każdego budżetu tych inwestycji na setki milionów. Wierzą, że będą to w stanie przerobić przy tej całej mizerii organizacyjnej urzedu ? Wieloletnie doświadczenie pokazuje, że to kompletnie nierealne. Gdyby realnie patrząc zaplanowali inwestycji na 30mln to bez problemu dałoby radę wyrobić 100%. Jakiż to byłby sukces propagandowy. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Ech, patrząc tak zupełnie obiektywnie to w mieście na prawdę nic się nie dzieje... Pogoria robi tylko masę szumu i zamieszanie w centrum, ale poza tym ? To tylko niewielkie centrum handlowe... Przyciąga uwagę bo było u nas potrzebne, ale powinno być tu już jakiś czas temu i powinno być większe... Jak tak dalej pójdzie to aż się boję jak inne miasta mogą nam w przeciągu kilku(nastu) lat nieźle odskoczyć...
Ten post edytował Peterek śro, 27 sie 2008 - 16:53 -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 91 Dołączył: sob, 29 gru 07 Nr użytkownika: 998 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nic sie nie dzieje kompletna nuda w tej DG
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
To chyba będzie najlepsza kategoria na taki topic:
Dzisiaj ok. 18.00 zadzwoniła do mnie pani z Warszawy z OBOP. Zostałem wylosowany jako przykładowy, przeciętny, szary obywatel DG - respondent ![]() Okazało się, że UM zamówił w OBOP badanie opinii publicznej mieszkańców DG. Generalnie chodzi o odbiór poczynań władz wśród społeczności miasta. Chyba z 10 minut to trwało. Standardowe pytania o wiek, wykształcenie, dzielnicę w której mieszkam. A potem m.in.: - czy miasto jest atrakcyjne dla turystów z Polski (od 1 do 5), dla inwestorów, dla mieszkańców. - z czym mi się DG kojarzy; - czy lubię w niej mieszkać, - od kiedy mieszkam; - jak oceniam poczynania władz samorządowych; - jak oceniam prezydenta Podrazę; - skąd czerpię informacje o poczynaniach władz miasta; - czy bardzo się interesuję czy nie; - co jest największym atutem miasta; - czy w dg dobrze się pracuje, prowadzi biznes, inwestuje; - jakość edukacji w mieście; - jakość połączeń komunikacyjnych z okolicznymi miastami; - bezpieczeństwo w mieście w porównaniu do podobnych miast; - czy władze DG należycie promują miasto w Polsce; - jak oceniam zrealizowane w mieście inwestycje komunalne (i w skali 1-5 ocena Nemo, Hali, Pentagonu, Sztygarki, czegośtam jeszcze); - jak oceniam planowane inwestycje - czy są potrzebne od 1 do 5 (i tutaj: inwestycje drogowe rozwiązujące problemy komunikacyjne, gospodarka wodno-ściekowa, teren inwest. Tucznawa, budowa boisk sportowych w mieście, Specjalny Ośrodek dla dzieci, Centrum Sportów "Pogoria", stadion Damel, dworzec PKP). - i jeszcze jakieś inne pytania, nie pamiętam. Fajnie jakby UMDG zamieścił cały formularz w necie, to może np. użytkownicy Forum by coś napisali, jako osoby bardzo zainteresowane miastem. Chociaż to chodziło chyba o zbadanie opinii przeciętnych mieszkańców, niekoniecznie zaangażowanych w jakieś Fora DG - no cóż trafili na mnie ![]() No i na koniec pani zapytała mnie, czy nie miałem kolizji komunikacyjnej w ostatnich miesiącach, albo czy nie znam kogoś kto miał ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Do mnie dzwonili w poniedziałek. Ciekawe czy coś z tego wyniknie, chociaż wątpię :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stadion Damel? Było coś o tym na forum kiedykolwiek?
|
|
|
![]()
|
|
Tak i to nie raz. Wejdź sobie choćby do tematu o boiskach i obiektach sportowych w dziale Sportowa Dąbrowa.
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Już nie pamiętam gdzie ale widziałem że Prezydent ma mieć cykl spotkań z mieszkańcami. Chętnie bym się wybrał, zadał parę pytań albo powiedział co o tym wszystkim myślę, ale zapewne zrobią spotkanie o 11 żeby przyszło 40 osób w tym 98% studentów, którzy będą tam w ramach zajęć. ![]() Alez prosze kwintosz. Jeszcze ciepły harmonogram. Powinien Cię zadowolić ![]() CYTAT Zbigniew Podraza
Prezydent Miasta Dąbrowa Górnicza zaprasza na spotkanie "Miasto bez tajemnic" czyli Dąbrowa Górnicza w pytaniach i odpowiedziach HARMONOGRAM SPOTKAŃ Z MIESZKAŃCAMI: - 4 listopada 2008, godzina 17.00, Strzemieszyce - ZSO nr 3 im. K.K. Baczyńskiego - 13 listopada 2008, godzina 17.00, Mydlice - Administracja Osiedla Mieszkaniowego II, ul. Jaworowa 2 - 18 listopada 2008, godzina 17.00, Centrum - Pałac Kultury Zagłębia - 25 listopada 2008, godzina 17.00, Gołonóg - Zespół Szkół nr 2 - 9 grudnia 2008, godzina 17.00, Ząbkowice - Dom Kultury Ten post edytował bzenek nie, 26 paź 2008 - 18:39 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: nie, 15 cze 08 Nr użytkownika: 1,338 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Słyszałem o tym co się działo w Strzemieszycach. Podobno mało kulturalnie zachowywał się nasz P. Prezydent. A to co naszych kochanych radnych słyszałem to już nie wspomnę. Ten temat powinien nosić tytuł (NIE)Rządy P. Podrazy
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jakieś konkrety może? Bo jakoś wątpie, by Prezydent był niekulturalny ot tak sobie, może to rozmówcy ze Strzemieszyc za bardzo sobie pozwolili i PPP dał się sprowokować? Nigdzie w gazetach "afery" nie było!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
Też tak myślę, Prezydent nie jest agresywną osobą. Tym bardziej było by to pozbawione sensu gdy sam mieszkańców zaprasza na te spotkania. Myślę że "wojck" tak sobie coś palną ze swojej główki nie mając pojęcia co się działo na spotkaniu. Ale ewentualnie zawsze jest szansa to sprawdzić następne spotkanie 13.11. na ul. Jaworowej, wiec może ktoś się wybierze i to sprawdzi. pozdro |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: nie, 15 cze 08 Nr użytkownika: 1,338 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przyznam się, że bardzo prawdopodobne,że ludzie sprowokowali ba nawet mogli dołożyć coś od siebie, że niby PPP taki straszny bo w końcu chodzi głównie tam o szkołę.
|
|
|
![]()
|
|
Wybiera się może ktoś na jutrzejsze spotkanie z PPP?
CYTAT - 18 listopada 2008, godzina 17.00, Centrum - Pałac Kultury Zagłębia Jeśli bym zdążył po robocie, to będę. Jakby ktoś się jeszcze wybierał to niech da znać. Parę pytań warto zadać. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
Wybiera się może ktoś na jutrzejsze spotkanie z PPP? Jeśli bym zdążył po robocie, to będę. Jakby ktoś się jeszcze wybierał to niech da znać. Parę pytań warto zadać. Aż sam sobie odpowiem.. Woda, woda, woda.. Lała się strumieniami. Był ktoś?? Średnia wieku 65 lat, więcej nerwów niż merytorycznych pytań. Na początek prezentacja jacy to jesteśmy świetni i co zrobiliśmy (40min) a potem pytanka. Chyba jako jedynemu udało mi się zadać pytania 2 razy (po 2). Odpowiedzi mało merytoryczne i nie zaglębiajace sie w temat (nic co bym nie wiedział), a w jednej kwestii - anulowania przetargu na koncepcje zagospodarowania terenów wokół dworca musiałem się aż powiedzmy to spierać (Pan Prezydent twierdził że niczego takiego nie było). Ogólnie, fakt spotkania jest na plus. Przynajmniej gość ma odwagę publicznie odpowiadać. Natomiast kogoś nieco bardziej zagłębionego i siedzącego w temacie miasta spotkanie może nudzić.. banały, ogólniki i różowe okulary.. Ten post edytował kwintosz śro, 19 lis 2008 - 00:06 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
Chyba jako jedynemu udało mi się zadać pytania 2 razy (po 2). Ooo... to Ty byłeś ? Trzeba będzie wprowadzic jakieś identyfikatory dla forowiczów. Bedzie nam łatwiej się rozpoznawać. ![]() Odpowiedzi mało merytoryczne i nie zaglębiajace sie w temat). Nie pamiętam szczegółów ale faktycznie prezydent nie chciał Ci odpowiedzieć na jakiś pytanie. Widzę, że ta ulica Kościuszki nie daje Ci spokoju. ![]() Ja tam nie jestem taki obeznany z dąbrowskimi sprawami jak kwintosz i kilka rzeczy się dowiedziałem. Może i kogoś to też zainteresuje. Najbardziej wstrzasającym (dla mnie) news'em było przyznanie, że w ciągu ostatnich kilku lat miasto zadłużyło się na niebagatelną kwotę 19mln w... dąbrowskich wspólmnotach mieszkaniowych. ![]() KZK GOP jest w trudnej sytuacji finansowej i będa dalsze cięcia. Komunikacji nocnej do Katowic i Sosnowca nie ma i nie będzie. Targowisko za PKZ zostanie zlikwidowane, a na jego miejscu może powstanie parking, który uratuje sytuację wokół WSB. Innych parkingów w centrum miasta raczej nie przybędzie. Prezydent przyznał, że nie egzekwuje zakazu postoju na 3-maja. Miasto zobaczy jak się rozwinie sytuacja po otwarciu Pogorii. Pojawił się inwestor pytający o możliwość budowy budynku handlowo-biurowo-hotelowego przy wejściu z centrum do Parku Hallera. Inwestor hotelowy kupił (!!!) skarpę nad parkiem wodnym i zbuduje hotel z przejściem na baseny. Działka pod hotel jest też przygotowana obok hali sportowej. Na tej pustej skarpie w stronę kortów tenisowych i parkingu przy parku wodnym. Podobno też się ktoś interesuje. Mayland ma grunt pod hotel przy ulicy Kościuszki i czeka na odpowiedni moment. W 2009 zostanie wybudowane boisko treningowe przy stadionie na Konopnickiej. Co roku miasto będzie się starało budować po dwa nowoczesne boiska w stylu Orlika. W 2009 powstanie ta dodatkowa droga od hali sportowej do Kościuszki. Miasto złożyło wniosek o dofinansowanie tej drogi jako "schetynówki". Po latach wyrzeczeń, 1 grudnia prezydent Zaguła zawozi do Warszawy wniosek o dofinansowanie tego wielkiego projektu o dofinansowanie gospodarki wodno-ściekowej. Nie należy się spodziewać żadnych zmian w okolicach dworca i DTS w ciągu najbliższych lat. Ogólnie, fakt spotkania jest na plus. Przynajmniej gość ma odwagę publicznie odpowiadać. Ja na plus zapiszę, że nie obwinia o wszystko poprzedników co Polsce jest nagminne. Ten post edytował bzenek sob, 22 lis 2008 - 10:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:31 |