IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rządy Podrazy
rafi
post wto, 27 mar 2007 - 14:20
Post #101

Rafi

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 15

QUOTE(Krawiec @ Mar 27 2007, 11:57 AM) *
Słyszałem, że duński lewicowy premier jeździł rowerem do pracy. Może w kontekście ostatnich wydarzeń trzeba lewicy nowego podejścia do życia wink.gif

No, tylko ze w Danii wszyscy jezdza na rowerach. To i czemu premier nie mialby...A poza tym, tam maja odpowiednie warunki (infrastrukture) do tego.
W sumie to Podraza do "pracy" daleko nie ma, wiec spokojnie moglby z buta uderzac. Co innego jakies wizyty, spotkania...tu samochod jest niezbedny.
Go to the top of the page

+Quote Post
:)
post wto, 27 mar 2007 - 16:59
Post #102

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Sto dni prezydentów naszych miast
mw, jm, am, ef, pj
2007-03-26, ostatnia aktualizacja 2007-03-26 19:36
Mija sto dni od wyborów samorządowych. Prezydenci miast podsumowują pierwsze miesiące swoich rządów. Sprawdziliśmy, czym mogą się pochwalić.

Małgorzata Mańka-Szulik, nowa prezydent Zabrza, zorganizowała w piątek konferencję prasową, na której postanowiła opowiedzieć dziennikarzom o pierwszych stu dniach swojej kadencji. W lokalnym tygodniku magistrat wykupił nawet miejsce na wywiad z panią prezydent pt. "100 skutecznych dni!!!". Na co poświęciła je Mańka-Szulik? Głównie na analizowanie. Przez ponad trzy miesiące przyglądała się mieszkańcom, badała jakość życia i oceniała atuty Zabrza. Dzięki temu wie, jakie działania trzeba podjąć. Teraz zamierza przyciągnąć inwestorów, którzy zmniejszą w mieście bezrobocie, poprawić stan czystości ulic, znaleźć strategicznego sponsora dla Górnika Zabrze, a co najważniejsze - zadbać o lepszy wizerunek Zabrza.

Do podsumowania stu dni prezydentury przygotowuje się Piotr Koj (PO) z Bytomia. Zapowiada konferencję prasową pod koniec tygodnia. - Upublicznię raport o stanie miasta, czyli co zostało po moich poprzednikach. Sam mogę się już pochwalić, że zdobyłem unijną dotację na budowę bytomskiej obwodnicy - mówi Koj.

Zbigniew Podraza, prezydent Dąbrowy Górniczej, chwalić się nie zamierza. - Po tak krótkim czasie nie można oczekiwać wielkich zmian. Skupiłem się na najistotniejszych zadaniach, które będą procentować w przyszłości: tworzeniu ogólnej strategii rozwoju miasta, porządkowaniu kanalizacji, projektowaniu Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej - mówi. Wtóruje mu Andrzej Molin, burmistrz Wisły, który podsumowanie swojego urzędowania przygotuje dopiero na zakończenie kadencji, czyli za niecałe cztery lata.

Tradycją podsumowywania stu dni kadencji nie są zachwyceni "starzy" samorządowcy, np. prezydent Sosnowca Kazimierz Górski czy burmistrz Żywca Antoni Szlagor. - Dla nowej osoby na stanowisku burmistrza, prezydenta czy wójta pierwsze sto dni urzędowania to przede wszystkim intensywna nauka, a nie czas na chwalenie się osiągnięciami. Niestety, "nowi" robią w tym czasie przede wszystkim czystki w urzędach, wymieniają ludzi z przyczyn czysto politycznych. To najgorsza rzecz, jaką na początku urzędowania można zrobić - mówi Szlagor.

Sto dni to jednak także gratka dla opozycji. Krzysztof Wójcik (SLD), były prezydent Bytomia, już podsumował obecnego włodarza miasta. Zarzuca mu m.in. nietrafione inwestycje, jak budowa stadionu w Stolarzowicach czy mieszkań w Szombierkach. - Wycofał się za to z pomysłu budowy hali sportowej przy ul. Krzyżowej, mimo że miasto mogło na to dostać unijną dotację - mówi Wójcik. Nowemu prezydentowi wytyka, że ważne stanowiska w mieście objęły osoby spoza Bytomia. Ale też chwali Koja za tegoroczny budżet Bytomia. Zapewne z tego powodu, że przygotowywano go jeszcze w czasie, gdy to Wójcik był prezydentem.

--------------------

+Quote Post
abacil
post śro, 28 mar 2007 - 08:45
Post #103

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 355

Powinieneś podkreślić również ten tekst, bo pasuje do DG...
Dla nowej osoby na stanowisku burmistrza, prezydenta czy wójta pierwsze sto dni urzędowania to przede wszystkim intensywna nauka, a nie czas na chwalenie się osiągnięciami. Niestety, "nowi" robią w tym czasie przede wszystkim czystki w urzędach, wymieniają ludzi z przyczyn czysto politycznych. To najgorsza rzecz, jaką na początku urzędowania można zrobić

+Quote Post
Krawiec
post śro, 28 mar 2007 - 13:12
Post #104

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 21

QUOTE(rafi @ Mar 27 2007, 12:20 PM) *
No, tylko ze w Danii wszyscy jezdza na rowerach. To i czemu premier nie mialby...A poza tym, tam maja odpowiednie warunki (infrastrukture) do tego.
W sumie to Podraza do "pracy" daleko nie ma, wiec spokojnie moglby z buta uderzac. Co innego jakies wizyty, spotkania...tu samochod jest niezbedny.

Z "buta" uderzał Talkowski... jednak "rower to jest to" jak śpiewał Janerka. Oczywiście, że samochód jest nieodzowny sęk w tym żeby nie przesadzić z kosztami.

--------------------

+Quote Post
Hator
post pią, 06 kwi 2007 - 21:50
Post #105

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

Panie Prezydencie - co z spotkaniami z mieszkancami ?? jeden czat na niecale pol roku rzadzenia dla mnie to za malo
chce zywego, publicznego spotkania - ale tylko w sprawach DG a nie GZMow (tam to i tak wiem ze te smieszne debaty i nasze pomysly/uwagi maja sie tak jak wolnosc slowa i bialorus)

krotka pilka - kiedy i gdzie zorganizuje pan spotkanie/konsultacje spoleczne??

--------------------

+Quote Post
jacu007
post wto, 08 maj 2007 - 06:49
Post #106

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 226

Skoro już działa forum napisze coś co mi się nasówa na myśl:) Za poprzedniego prezydenta mówiliśmy "czy jest jeszcze ktoś komu prezydent nie uścisnął ręki?", a teraz powinniśmy zapytać "czy jest ktoś komu prezydent uścisnął już ręke". Czy ni uważacie że jest on troszke mało aktywny, nie ma spotkań z mieszkańcami, nie ma wypowiedzi do gazet, słośnych posunięć. Oczywiście, że rozumiem że na tym nie polega praca prezydenta, ale jest jej wazną częścią. Pozatym nie wiemy tak naprawde czy cokolwiek robi bo o tym nie słyuchać i niestety nie widać sad.gif

+Quote Post
picaro
post wto, 08 maj 2007 - 09:17
Post #107

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Ja by tam nie przesadzał z brakiem obecności pana prezydenta biggrin.gif gdzies tam sobie bywa jak się ktos interesuje to np. 10maja jest spotkania w WSB w ramach projektu "masz głos, masz wybór". Czesto tez bywa na imprezach w PKZ, a jak nie może osobiście to jest ktoś, kto go reprezentuje. Dla mnie jest Ok, i raczej bym sie domagał jakichś konkretów w zarządzaniu miastem, a nie sztucznego pokazywania się gdzie tylko popadnie laugh.gif
Ale ocenimy sobie może jak już będzie np. jakiś okrągły rok, albo coś itd. , bo super to może i nie jest, ale źle to chyba też nie.

+Quote Post
kursor
post wto, 08 maj 2007 - 12:37
Post #108

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Dokładnie picaro myśle że od podawnia ciągle ręki mozna się tylko dorobić odcisków, a chyba nie o to chodzi aby być poznany po liniach papilarnych ale czynach jako Prezydenta DG

pozdro

+Quote Post
kwintosz
post wto, 08 maj 2007 - 15:37
Post #109

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Na BIP, od czasu do czasu pojawia się coś takiego co się zwie: Sprawozdanie z działalności Prezydenta Miasta Dąbrowy Górniczej w okresie xx-xx-xxxx do xx-xx-xxxx.
Wypisane tam są spotkania odbyte przez prezydenta i zarządzenia wydane przez niego..
Niestety sprawozdania te pojawiają się z pewnym opóźnieniem.
Polecam lekturę na BIP..

A dla zachęty:

Sprawozdanie 1.03.2007 r. – 31.03.2007 r.

Sprawozdanie 1.02.2007 r. – 28.02.2007 r.

Sprawozdanie 1.01.2007 r. – 31.01.2007 r.
(wszystko w formacie *.doc)

Ten post edytował kwintosz wto, 08 maj 2007 - 15:37

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
kursor
post wto, 08 maj 2007 - 17:50
Post #110

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Chcesz wiedzieć? Zapytaj Prezydenta- Akcja „Masz głos, masz wybór” w 2007 r.

Ruszyła nowa edycja ogólnopolskiej akcji Masz głos, masz wybór. Celem akcji, zainicjowanej w ubiegłym roku przez Fundację im. Stefana Batorego i Stowarzyszenie Szkoła Liderów, jest budowanie płaszczyzny dialogu pomiędzy samorządem a mieszkańcami oraz zwiększenie zaangażowania obywateli w życie publiczne gminy. Organizatorzy zaprosili do niej organizacje pozarządowe z całej Polski.

W Dąbrowie Górniczej uczestnikiem akcji jest Stowarzyszenie Civitas. Pierwszym działaniem w ramach akcji jest spotkanie prezydenta miasta z mieszkańcami i przedstawienie zadań samorządu na najbliższy rok oraz planów na całą kadencję.

10 maja 2007 o godz. 12.00 w sali Audytorium Maximum w Wyższej Szkole Biznesu odbędzie się otwarte spotkanie mieszkańców Dąbrowy Górniczej z prezydentem Zbigniewem Podrazą na temat planów samorządu na rok 2007 i wszystkie cztery lata kadencji.

Podczas spotkania prezydent zaprezentuje pięć konkretnych zadań, które zamierza zrealizować w najbliższym roku, i tyle samo planów na całą kadencję. Mieszkańcy będą mogli odnieść się do programu zaproponowanego przez prezydenta, zadać pytania i poprosić o wyjaśnienia. Spotkanie ma się zakończyć podpisaniem przez prezydenta zobowiązania do realizacji przedstawionych planów i zadań.

Zależy nam, aby w spotkaniu uczestniczyła przede wszystkim młodzież – uczniowie szkół ponadgimnazjalnych i studenci, jako przyszli wyborcy. Chcielibyśmy aby była to otwarta, żywa debata dotycząca problemów miasta i społeczności lokalnej. Dlatego informację o akcji skierowaliśmy również wprost do szkół, prosząc o zaangażowanie przede wszystkim nauczycieli WOS-u , by na swoich lekcjach opowiedzieli uczniom o akcji i zachęcili ich do zadania ważnych dla nich pytań Panu Prezydentowi.

Kolejnym elementem akcji jest monitoring realizacji obietnic, w czasie którego organizacja realizująca akcję sprawdza, czy i jak realizowane są działania, zawarte w zobowiązaniu.

W rocznicę wyborów samorządowych (listopad) odbędzie się debata z udziałem mieszkańców i samorządu, podsumowująca pierwszy rok kadencji. Prezydent ogłosi, co udało się zrealizować, Stowarzyszenie Civitas zaprezentuje wyniki monitoringu, mieszkańcy będą dyskutowali o stopniu i jakości realizacji programu Akcja Masz głos, masz wybór ma zaprosić mieszkańców do współuczestnictwa w podejmowaniu decyzji ważnych dla ich lokalnej społeczności. Jej celem jest przekonanie mieszkańców, że ważne jest zainteresowanie poczynaniami władz podczas całej kadencji, bo mobilizuje to samorządowców do realizacji podjętych zobowiązań.

Działaniom prowadzonym lokalnie towarzyszyć będzie ogólnopolska kampania w mediach, przypominająca wyborcom, że mija rok od czasu wyborów i warto zainteresować się, co udało się nowo wybranym władzom zrobić. Organizatorzy akcji planują m.in. przygotowanie spotów telewizyjnych i radiowych

info

kto ma pytania może je zadać - myślę że to lepsza forma poznania prezydenta niż uścisk ręki

+Quote Post
Hator
post wto, 08 maj 2007 - 21:28
Post #111

FdZD

problem w tym ze spotkan jest za malo - nawet jesli nie ma mozliwosci osobistego kontaktu (chwala za to spotkanie 10 maja) - choc powinny takie byc - to PPP od czasu do czasu moglby pojawic sie na forum albo zrobic czata z mieszkancami - tyle przeciez o tym mowil przed wyborami...

--------------------

+Quote Post
picaro
post śro, 09 maj 2007 - 07:55
Post #112

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

ja tam w czatach to nie uczestnicze, ale może trzeba wystosować ponowne zaproszenie do pana prezydenta, bowiem forum troszke nie było biggrin.gif

+Quote Post
Dave
post czw, 10 maj 2007 - 17:07
Post #113

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

I jak tam spotkanie z PPP? Był ktoś z forum na nim (prócz mnie)? :> Ja byłem i nawet zadałem jedno pytanie dotyczące naszego dworca - odpowiedź oczywiście była taka, jak się spodziewałem. Dokładnie nie pamiętam, bo troszkę mówił nasz Prezydent, ale coś w stylu: "oczywiście zależy mi na wyglądzie dworca i rozmowy z PKP w sprawie przebudowy lub przejęcia dworca ciągle trwają i jak tylko ustalimy wspólne działanie, to jestem jak najbardziej za przejęciem tych dwóch (?) dworców. Problem nie leży tylko w tym, żeby ten dworzec przejąć i wyremontować, ale także później go utrzymać! Całość ma tworzyć jedną kompozycję wraz z powstającym CH Pogoria oraz planowanym przebiegiem DTŚki koło dworca i parkingiem typu "Park and ride", więc musimy jeszcze poczekać..."

Nie jest to cytat PPP tylko w przybliżeniu myśli, jakie przedstawił, także od razu mówię, że sens i metoryka mniej więcej się zgadza, ale niekoniecznie tak, jak to napisałem.

Samo spotkanie było OK, było duuużo młodzieży (całą sala wypełniona) i parę osób z jakichś stowarzyszeń, MRM, studentów WSB i z jakiejś placówki dla niepełnosprawnych w D.G.

+Quote Post
abacil
post pon, 14 maj 2007 - 13:46
Post #114

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 355

http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/bip.pli.../14/4/23964.htm

Od razu wiadomo, że wygra lepszy....

Ten post edytował kwintosz czw, 17 maj 2007 - 13:08

+Quote Post
wykształciuch
post pon, 14 maj 2007 - 16:11
Post #115

AdminAdminów:)
**

Nr użytkownika: 236

hehe dobrze powedziane... czy w urzędzie jest w ogóle możliwośc dostania pracy dla normalnego młodego człowieka z kwalifikacjami?:)

+Quote Post
Andrzej Bęben
post pon, 14 maj 2007 - 17:37
Post #116

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 109

Drogi PPP,

jak Pan widzi nie bedac juz rzecznikiem UM, udalo mi sie wykuac nowe slowko, wlasnie: PPP.
Zatem PPP, ta droga chcialbym PPP pogratulowac skutecznosci zadzialania w pewnej firmie w Warszawie. PPP, Pan wie wzglecdem czego i kogo.
Panstwo i rewolucja klania sie.
Zycze, dalszych, tego rodzaju sukcesow

--------------------
POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben

+Quote Post
Hator
post pon, 14 maj 2007 - 22:09
Post #117

FdZD

QUOTE(abacil @ May 14 2007, 11:46 ) *

moze jakies zaklady o sklad komisji?
ja bym obstawial PPP, p. Kocme i p. Bazylaka :) ot co ekspercka obiektywna komisja :)
powodzenia Pani Natalio - bedzie Pani baaaaaaaaaaaaaaaardzo potrzebne biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
wykształciuch
post wto, 15 maj 2007 - 18:04
Post #118

AdminAdminów:)
**

Nr użytkownika: 236

no i jak poszło, ciężko było?? biggrin.gif panie Andrzeju może coś pan już powie więcej jak pan na forum piszesz;)

+Quote Post
kwintosz
post czw, 17 maj 2007 - 13:06
Post #119

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Hahaha to łatwiejsze niż gra u bukmachera.. laugh.gif

NFORMACJA O WYNIKACH NABORU w Urzędzie Miejskim w Dąbrowie Górniczej

na stanowisko:
Inspektor - w Referacie Strategii, Promocji Miasta i Informacji Prasowej - Wydział Strategii, Promocji, Kultury i Sportu

Komisja Rekrutacyjna informuje, że w wyniku zakończenia procedury naboru, na w/w stanowisko został wybrany Pan PIOTR DRYGAŁA zamieszkały w Dąbrowie Górniczej.

UZASADNIENIE
Pan Piotr DRYGAŁA spełnił wymagania formalne określone w ogłoszeniu o naborze oraz wykazał się znajomością przepisów prawa z zakresu ustawy Kodeks postępowania administracyjnego, ustawy o samorządzie gminnym, ustawy o pracownikach samorządowych jak również wykazał się wiedzą z zakresu zagadnień i specyfiki funkcjonowania trzeciego sektora w Polsce, oraz znajomością prawa regulującego relacje administracji publicznej z organizacjami pozarządowymi oraz funkcjonowania organizacji pozarządowych.

Biorąc pod uwagę wiedzę fachową, umiejętność wypowiedzi oraz prezentację i zachowanie, kandydatura Pana Piotra Drygała została uznana za spełniającą wymagania Komisji Rekrutacyjnej.

Podpisał:
Zbigniew Podraza
Prezydent Miasta Dąbrowa Górnicza

Dla zwycięzcy, który trafnie wytypował osobę, mogę zasponsorować lizaka.. biggrin.gif laugh.gif

Ten post edytował kwintosz czw, 17 maj 2007 - 13:09

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Tadzik
post sob, 19 maj 2007 - 13:53
Post #120

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 265

QUOTE(kwintosz @ May 17 2007, 13:06 ) *
Hahaha to łatwiejsze niż gra u bukmachera.. laugh.gif

Dla zwycięzcy, który trafnie wytypował osobę, mogę zasponsorować lizaka.. biggrin.gif laugh.gif

Uważaj bo jak wszyscy co trafnie wytypowali zaczną się zgłaszać to zbankrutujesz na te lizaki tongue.gif

--------------------
.

+Quote Post

30 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:45
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza