IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  « < 3 4 5  
Closed TopicStart new topic
> Klub MMKS Dąbrowa Górnicza, zarząd, problemy, opinie...
zidane
post pon, 21 maj 2007 - 11:59
Post #81

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 696

generalnie uważam że sama siatkówka czy koszykówka czy piłka nożna nie są złe ale uważam za całkowity brak rozeznania w sporcie jeżeli ktoś mówi że nie warto dawać na dzieci i młodzież. jak sobie wychowamy swoich zawodników to bedą grać dla nas jest to skomplikowany proces wielletni ale z przyszłością. a na dzien dzisejszy wygląda to tak że jak pewna osobia straci władze to się skonczy mmks i za tym większość sekcji niestety smutne ale prawdziwe. nie jestem przeciwny żadnej dyscyplinie sportu uważam tylko że pakowanie w seniorów niema przyszłości nie stać dąbrowy na seniorski wyczynowy sport. lepeij zaiwestować w wyszkolenie młodzieży w 2 może trzech strategicznych dyscyplinach a potem czerpać z tego całymi garsciami. jeżeli ktoś ma jakieś pytania do mnie to czekam na forum. pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post
Zibar
post pon, 21 maj 2007 - 12:11
Post #82

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Przede wszystkim chciałem Cię przeprosić, że nie zacząłem od przywitania, co teraz w imieniu pozostałych forumowiczów czynię smile.gif
Witaj !!!

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
Robert123
post pon, 21 maj 2007 - 12:28
Post #83

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 357

Mam zdecydowanie odmienne zdanie niż TY ZIDANE:
1. Siatkówka to prosty sport do PROMOCJI MIASTA jakim jest DG.
Wiesz ja otarłem sie o hokej w Sanoku przez wiele lat tam mieszkając i mając kontakt z trenerem i zawodnikami miasto przez to dostało takiego "KOPA", ze dziś jest zupełnie nie do poznania. Wiesz co dla tego miasta może znaczyc awans do LSK??? To miasto może zostać wypromowane, w TV będą transmisje i dzięki temu wszyscy zyskają.

2. Co do szkolenia młodzieży masz racje po części- wyszkolisz młodzież, zainwestujesz kasę a ona i tak odejdzie do lepszych klubówi zapomni o DG, jaki z tego wniosek??? Szkolić pod drużyny które mamy i rozwijać to drużyny seniorskie muszą być zarówno w kosza jak i siatkę.

3. Jeszcze raz proszę Cie przyjdź w środę o godzinie 17.00 pod halę porozmawiamy - jestem otwarty na dyskusje. Mamy tam spotkanieprzed meczami. Przyjdź,

Ten post edytował Robert123 pon, 21 maj 2007 - 12:31

+Quote Post
zidane
post pon, 21 maj 2007 - 12:28
Post #84

UZYTKOWNIK

no ja też chyba się nie przywitałem. sorki. wiele rzeczy mi się nie podoba w sporcie i rekreacji ale pewnie nigdy nie bede miał na nie wpływu jak zwykły mieszkaniec. coż ale ponarzekać warto. ważne że chociaż mamy normalnego prezydenta a nie kukłe na sznureczki z dwoma buldogami. (mowa o jerzyku talkowskim

+Quote Post
szer
post pon, 21 maj 2007 - 15:37
Post #85

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

To już se Zidane odpowiedziałeś co do finansowania... Dzięki talkowskiemu kasy miasto ma teraz mało... Po tym sezonie (ciesz się!) bedzie stworzona SSA czyli sportowa spółka akcyjna! Będą sponsorzy, właściciele z udziałami i nie tylko miasto wyłoży pieniądze! Więc nie narzekaj bo kasa od przyszłego roku napewno będzie na pozostałe sekcje! A pan Koćma? Jemu możesz być wdzięczny, że nasze pozostałe drużyny (w tym młodzieżowe i chyba tylko młodzieżowe) nie grają w II lidze i innych...

--------------------
33001,04

+Quote Post
zidane
post wto, 22 maj 2007 - 09:15
Post #86

UZYTKOWNIK

QUOTE(endriu @ Jan 8 2007, 13:10 ) *
Ale smieszne , ale śmieszne biggrin.gif
Mam sentyment do dyrektorów , np. Pan Paciej zrobił kiedyś dobrą robotę z koszykarkami.
Czekamy , czekamy , czekamy

pozdr....

życze siatkarom sukcesu w awansie do ligi tylko po co? takie jest moje pytanie po co mamy awansować ? czekam na odpwoiedź mam nadzieje że niebedzie skreslona jak mój wczoajszy temat. a koszykarze czekają na cud związany z reorganizacją. paranoja paranoa paranoja. i to 2 albo trzeci rok z rzędu nie mogą awansować mimo wzmocnien. kolejna paranoja.

+Quote Post
Zibar
post wto, 22 maj 2007 - 09:24
Post #87

Sportowa Dąbrowa

QUOTE(zidane @ May 22 2007, 9:15 ) *
czekam na odpwoiedź mam nadzieje że niebedzie skreslona jak mój wczoajszy temat

Proponuję, żebyś się troche uspokoił i czytal co do Ciebie się pisze.
Twój temat nie został skreślony tylko połączony z juz istniejącym (o czym wczoraj Cię poinformowałem Tutaj) a dotyczącym tego samego zagadnienia.
Informuję Cię również, że temat Dyskryminacja również przeniosą do tematu SHP.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
Robert123
post wto, 22 maj 2007 - 10:31
Post #88

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 357

SZANOWNY ZIDANE!!

Widać do Ciebie nie przemawiają i tarafiają pewne rzeczy. Dyskusja z Tobą chyba nie ma sensu. JESZCZE RAZ MÓWIĘ, PRZYJDŹ POD HALĘ JUTRO O 17.00 porozmawiamy i GWARANTUJĘ CI, że spotkasz miłych ludzi którzy będą dyskutować z TOBĄ na wiele tematów, proszę przyjdź

+Quote Post
Christianus
post nie, 10 cze 2007 - 22:42
Post #89

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 485

Nasze siatkarki graja w niebiesko czarnych bądź biało czerwonych strojach...a jakie są oficjalne barwy klubowe i herb?

Mod:
Przeniosony z tematu I Liag Siatkówki Kobiet

Ten post edytował Zibar pon, 11 cze 2007 - 11:25

+Quote Post
Christianus
post śro, 13 cze 2007 - 19:27
Post #90

UZYTKOWNIK

Czy naprawde nikt nie jest w stanie udzielic mi odpowiedzi?

+Quote Post
:)
post śro, 13 cze 2007 - 20:14
Post #91

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

ale co on oznacza to wie chyba tylko tworca i ci ktorym to wyjasnil biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
Christianus
post śro, 13 cze 2007 - 20:46
Post #92

UZYTKOWNIK

Dzieki za herb a wiesz może jakie są oficjalne barwy klubowe?

+Quote Post
szer
post śro, 13 cze 2007 - 21:14
Post #93

UZYTKOWNIK

Niebiesko - Biało - Niebieskie <- To barwy klubu...

--------------------
33001,04

+Quote Post
georgeb
post śro, 13 cze 2007 - 21:19
Post #94

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4

QUOTE(szer @ Jun 13 2007, 19:14 ) *
Niebiesko - Biało - Niebieskie <- To barwy klubu...

Nie no hicior nad hiciory a ja myslałem ze czerwono czarne

+Quote Post
szer
post śro, 13 cze 2007 - 22:36
Post #95

UZYTKOWNIK

Christianus zadał pytanie to mu odpowiedziałem... Pisałem to do niego nie do Ciebie...oO

--------------------
33001,04

+Quote Post
georgeb
post śro, 13 cze 2007 - 22:43
Post #96

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4

QUOTE(szer @ Jun 13 2007, 20:36 ) *
Christianus zadał pytanie to mu odpowiedziałem... Pisałem to do niego nie do Ciebie...oO

uf juz myslałem ze jestem nie w temacie hehehehehe
swoją drogą ciekawe co z koszulkami, szalikami itp

+Quote Post
szer
post czw, 14 cze 2007 - 13:43
Post #97

UZYTKOWNIK

Wszystkiego dowiemy się w niedługim czasie... Zapewniam

--------------------
33001,04

+Quote Post
kursor
post czw, 12 lip 2007 - 09:21
Post #98

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Przy siatce i pod koszem
[2007-07-10 14:32:21]

Drużyna siatkarek MMKS Dąbrowa Górnicza ma już domknięty skład, który wystąpi w LSK. Do końca lipca zostanie przyjęty statut, który ureguluje sprawy organizacyjne i wszelkie kwestie dotyczące struktury klubu.

- Z klubu odeszła Urszula Jędrys-Szynkiel, Andrea Pavelkova i Izabela Kunc. Nowe zawodniczki to Katarzyna Wysocka, Magda Piątek i Marta Czerwińska – mówi Piotr Wyrozumski, dyrektor MMKS.

-Ustaliliśmy także warunki kontraktu z Ewą Cabajewską. Za kilka dni, gdy tylko pojawi się w Polsce podpisze umowę – dodaje. Wiele emocji wzbudza sprawa sponsora klubu. Pojawia się na ten temat sporo spekulacji i pogłosek.
- Finalizujemy kwestie sponsorskie. Już wkrótce wszystko się wyjaśni. Na razie ze względu na tajemnicę handlową nie możemy ujawniać żadnych szczegółów – mówi Robert Karlik, prezes MMKS.

Jak zapewniają w klubie finanse w przyszłym sezonie nie będą problemem a budżet pozwoli na występy w ekstraklasie.
Nie jest też tajemnicą, że MMKS od nowego sezonu będzie klubem dwusekcyjnym. Oprócz siatkarek w jego strukturach pozostanie drużyna koszykarzy. Pozostałe sekcje przejdą pod skrzydła Centrum Sportu i Rekreacji.

- Priorytetem w tej chwili są występy siatkarek w LSK. Jednak nie ma obaw o rozgrywki koszykarzy. Drużyna została zgłoszona do rozgrywek, wpłaciliśmy opłatę startową. Prawdopodobnie uda się również pozyskać jakieś wzmocnienia składu – wyjaśnia Piotr Wyrozumski.

Wszystkie zmiany organizacyjne mają na celu sprofesjonalizowanie klubu i dostosowanie go do standardów sportu zawodowego.

Sezonowy znak zapytania

Niedawno prezes Karlik i trener Waldemar Kawka byli w Kaliszu na spotkaniu przedstawicieli klubów i władz LSK. Omawiano na nim kwestie związane z przyszłym sezonem. Niestety nie udało się ustalić kalendarza rozgrywek. Na razie wiadomo, że na pewno nie wystartują we wrześniu.

- To wynik udziału reprezentacji Polski w imprezach międzynarodowych – tłumaczą w klubie. Start ligi we wrześniu kolidowałby z turniejem finałowym Mistrzostw Europy. W listopadzie siatkarki wystąpią w Pucharze Świata. Dlatego nie jest wykluczone, że ziści się „czarny scenariusz” i LSK zainauguruje sezon dopiero w grudniu. Ostateczna decyzja w tej kwestii należy do władz ekstraklasy.

Robić swoje

Bez względu na terminy startu ligi przygotowania siatkarek i pierwsze treningi rozpoczną się tak jak planowano już wcześniej czyli na początku sierpnia.

Około połowy sierpnia powinna odbyć się oficjalna prezentacja drużyny i strojów zawodniczek. Do tego czasu poznamy sponsora, nowy statut oraz strategię promocyjną klubu.

- Współpraca z miastem cały czas układa się dobrze. Na pewno podejmiemy wspólne działania promocyjne, które przyciągną kibiców do hali „Centrum” – tak o planach promocyjnych mówi Piotr Wyrozumski.

Cel debiutanckiego sezonu w LSK się nie zmienia. Tak jak już nieraz zapowiadano, po rundzie zasadniczej siatkarki mają uplasować się na takiej pozycji, która pozwoli im bez baraży utrzymać się w ekstraklasie.

Przemysław Kędzior

Mod:
Teks jest juz zamieszczony w temacie Przygotowania do LSK

Ten post edytował Zibar czw, 12 lip 2007 - 09:28

+Quote Post
Zibar
post czw, 13 wrz 2007 - 12:39
Post #99

Sportowa Dąbrowa

Klub przeszedł reorganizacje i zmienił nazwę, ale przede wszystkim strukturę i dlatego proponuje tym samym zakończyć ten temat, nowe posty dot. MKS-u przeniosłem do nowego tematu o MKS-e i tam prosze pisać dalej, jak również w temacie dot CSiR, który przejął część (a właściwie większość sekcji) klubu MMKS.

Link do tematu MKS
Link do tematu CSiR

Ten post edytował Zibar pią, 14 wrz 2007 - 08:52

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post

5 Stron V  « < 3 4 5
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:03
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza