IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >  
Closed TopicStart new topic
> Klub MMKS Dąbrowa Górnicza, zarząd, problemy, opinie...
endriu
post wto, 20 mar 2007 - 21:55
Post #61

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

[quote name='Robert123' date='Mar 20 2007, 07:28 PM' post='17264

Pisze takiego maila do Pana poniewaz tak jak i Pan umiescil swojego maila w tym watku na forum to rowniez sie tak rozpisalem aby Pan umiescil ta odpowiedz, ktora ja rowniez razem z Pana mailem zamierzam umiescic na stronie MMKS-u. My ze swojej strony nie mamy absolutnie nic do ukrycia.
[/quote]

Chcę złożyć podziękowania autorom strony MMKS-u za wyczerpujące wyjaśnienia.

Założenie strony i finansowanie jej z własnych funduszy wzbudza szacunek.To już wiele wyjaśniło.

Odnośnie relacji na żywo z meczów wyjazdowych , zgodzę sie dobra i niespotykana robota.

Myślę , że z upływem czasu strony kosza i siatki zaczęły podupadać , może brakło ... nie wiem czasu , zapału?Start był....od serca. smile.gif

Funkcjonowanie forum? Od pół roku chciałem tam coś dodać , rejestrowałem sie i nic . Żadnego komentarza na stronie nie udało mi sie dodać , gdyż rejestracja kończyła sie niepowodzeniem.

Z jakich przyczyn jeśli można , Panowie stracili kontakt z klubem.

Kiedy strona ruszyła "byłem" , widziałem i myślałem , że idzie ku nowemu.Skoro serwer zawinił , tak bywa.Zgadzam się ,siła wyższa.Moim zdaniem powinna być informacja o zaistniałej sytuacji na stronie.

Ale najbardziej rzucało się w oczy na tej stronie (kosza) i rzuca się (siatkówki) brak aktualizacji. I to było przyczyną mojej wypowiedzi.Pisze Pan że jest informacja o meczu (jakże ważnym , historycznym) w Kielcach , ja jej nie znalazłem.Informacja o meczu z Big Starem została dołączona dzisiaj , a na str. Arta pojawiła sie 12.03.2007 , a na str. UM 16.03.2007 , o meczu z Mickiewiczem nie ma nawet kilku zdań , jest tylko wynik.Może znów serwer...(w tej chwili brak nagłówka strony) smile.gif

Cóż będę kończył . Życzę Panom , aby wasza strona funkcjonowała bez zarzutu i zawsze zawierała aktualne informacje (wyniki , tabele , składy)itd..A wtedy praca ,którą wykonacie nie pójdzie na marne bo aktualna strona będzie odwiedzana przez wielu , wielu zainteresowanych.

pozdr...

P.S. Na przełomie listopada i grudnia 2006 roku pisałem do Was na e-mail kilka razy wyrażając chęć pomocy w aktualizacji stron kosza i siatki gdyż siatka była i jest totalnie zapuszczona , a na koszu brakowało terminarza i aktualnej tabeli itd.Chciałem pomóc , bo lubię to robić, za friko!!! smile.gif

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
Go to the top of the page

+Quote Post
Zibar
post śro, 21 mar 2007 - 07:30
Post #62

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Witam !
Cieszę się, że administatorzy strony zdecydowali się nawiązać kontakt z nami. Nam przede wszystkim zależy na popularyzacji sportu dąbrowskiego, opisywanie osiągnięć naszych zespołów, indywidualnych zawodników we wszystkich kategoriach wiekowych i dyscyplinach. Oraz szerokim informowaniu o aktualnych wydarzeniach sportowych w Dąbrowie.
Część uwag, które piszesz w swoim liście potwierdza tylko skostniałą i niewydolną organizację klubu jako takiego, a to, że stronę przez Was prowadzoną, postrzegaliśmy tak a nie inaczej jest w dużej części spowodowane największą bolączką klubu - czyli brakiem informacji.
Czy jeśli napisalibyście na stronie to co w liscie do nas i wyraźnie określilibyście swoją rolę w tworzeniu i prowadzeniu strony, to takie komentarze miałyby miejsce ?
Czemu nie przyjeliście pomocy w prowadzeniu strony (a wiem, że oferował taka nie tylko Endriu)?
Co do samej strony mam tylko jedno, ale poważne zastrzeżenie: nie tolerujecie słów krytyki i kasujecie nieprzychylne komentarze (nie mylić z obraźliwymi w stosunku do Was, zawodników(-czek), działaczy - bo to jest zrozumiałe), ale nic straconego, dalej oferujemy pomoc jeśli jest Wam ona potrzebna, relacje z meczy siatkówki ze zdjęciami, w kilka godzin po spotkaniu.
Proponuję zewrzeć szyki i wspólnie rozpocząć działania w celu popularyzacji i informacji naszego lokalnego społeczeństwa.
Pierwszy krok ze strony klubu został uczyniony - odbyło się jedno spotkanie z kibicami (może wspólnie z UM, klubem za pomocą wszystkich dostępnych środków przekazu) trzeba zorganizować kolejne, tak aby w czasie ważnych spotakań koszykarzy i w czasie play-off siatkarek hala nie starszyła pustką.
Zachęcam do rejestracji i osobistej wymiany opinii.
Pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości przy prowadzeniu strony.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
Robert123
post czw, 22 mar 2007 - 19:45
Post #63

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 357

POPATRZCIE "KONIE"!!!!!!!!!!!!!!!!! Z UM TAK TO WY JESTEŚCIE TYMI KONIAMI _ KLAPY PRZED SIEBIE I ŚWIATA NIE WIDZIECIE POZA CIEPŁYMI POSADKAMI CO ORGANIZUJĄ W RZESZOWIE. POCZYTAJCIE

Można już kupować bilety na Turniej Grand Prix Kobiet w Rzeszowie
Tylko w sprzedaży internetowej
Od wtorku ruszyła internetowa sprzedaż biletów (potrwa do 20 lipca) na Turniej World Grand Prix Kobiet, który rozegrany zostanie w Rzeszowie (3.08. - 5.08., hala na Podpromiu). Karty wstępu kosztują 60 i 40 zł, w zależności od miejsca na hali.
W turnieju, oprócz polskiej reprezentacji, zagrają: Chiny, USA i Rosja. - Bilety będą dostępne tylko w sprzedaży internetowej, a później, gdyby nie zostały wszystkie sprzedane, ewentualnie trafią do kas do Rzeszowa. Jest to jednak mało prawdopodobne, widząc zainteresowanie kartami wstępu. Po raz kolejny zdecydowaliśmy się na ten sposób sprzedaży biletów, który bardzo dobrze zdał egzamin w poprzednich latach. Zresztą przed dwoma laty w podobny sposób rozprowadzaliśmy bilety na turniej eliminacyjny do MŚ w Japonii i hala na Podpromiu pękała w szwach. Mam nadzieję, że w sierpniu nie będzie inaczej i znów Rzeszów należycie wywiąże się z organizacji dużej siatkarskiej imprezy - mówi prezes Podkarpackiego Związku Piłki Siatkowej, Wiesław Radomski. Ceny biletów (obowiązują na dwa mecze, które rozgrywane są w danym dniu) na turniej w Rzeszowie uzależnione są od miejsca w hali - dolne sektory 60 zł, a górne i za boiskiem 40 zł. Sprzedaż internetowa potrwa do 20 lipca, a później, jeśli zostaną jakieś niesprzedane bilety, będą przekazane do kas.
Jak kupić bilety
Każdy, kto chce zakupić bilety na rzeszowski turniej przez Internet, musi wejść na stronę www.kupbilet.pl i założyć sobie konto (zalogować się, podobnie jak przy zakładaniu skrzynki mailowej). Następnie wybiera się, klikając w odpowiedni baner określający konkretny dzień, na który ma być bilet. Jedna wejściówka (60 lub 40 zł) obejmuje dwa mecze w danym dniu. W piątek - 3.08. - Polska zagra z USA (godz. 20), a Rosja z Chinami (17), w sobotę (4.08.) Rosja - USA (17) i Polska - Chiny (20), a w niedzielę Chiny - USA (17) i Rosja - Polska (20).

Gdy wybierze się już dany dzień, pojawia się plan hali i wówczas należy kliknąć w dany sektor, aby wybrać rząd i miejsce. Wpłat za bilety dokonuje się po otrzymaniu maila potwierdzającego dokonanie rezerwacji. Wówczas każdy, kto kupił bilet ma 72 godziny na wpłatę (jeśli nie wpłaci się w terminie, rezerwacja zostaje anulowana). Gdy pieniądze wpłyną na podane konto, bilety zostaną wysłane przesyłką poleconą. Jedno zamówienie indywidualne (nawet w kilku rezerwacjach) może standardowo obejmować maksymalnie 10 biletów na jeden dzień. Internetowa sprzedaż wejściówek planowana jest do 20 lipca.

Więcej informacji na stronie www.kupbilet.pl

Finał w Chinach

W roku 2007 World Grand Prix obejmować będzie cztery tygodnie, podczas których zostanie rozegranych 65 spotkań. Podczas trzech tygodni każdy zespół rozegra łącznie 9 meczów. Rundy eliminacyjne zostaną rozegrane w: Japonii (3 razy), Włoszech, Polsce (Rzeszów 3 -5.08.), Macau, Hongkongu, Tajwanie oraz Rosji. Finały odbędą się w Chinach, w Ningbo. Weźmie w nich udział 5 najlepszych zespołów z rundy eliminacyjnej oraz gospodarz. Podczas rundy finałowej, trwającej 5 dni, zostanie rozegranych łącznie 15 meczów.

Powyzsza impreza to byłby problem dla WAS ponieważ trzeba byłoby ruszyć DUPSKA a Wam sie nie chce
Powiedzcie lepiej kiedy będzie TURNIEJ SZACHOWY w hali CENTRUM, chętnie przyjdziemy i będziemy dopingować. JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI ja WAM KONIE tego nie zapomnę i będę WAM to przypominał - NA ZADNEGO POTENCJALNEGO URZĘDASA nigdy w ŻYCIU nie zagłosuję.
Czy doczekam się od WAS odpowiedzi komu i czemu ma służyć hala CENTRUM?????. Jesteście żałośni tym co prezentujecie sobą oraz to w jaki "sposób" "PROMUJECIE" DG. Popatrzcie "KONISKA" - w Sanoku MŚ w hokeju grupy B do lat 20 to "DZIURA ZABITA DECHAMI" KONIE!!!!!! A WY KONIE co zrobiliście dla popularyzacji sportu oraz hali w DG?? W ostatnim czasie mamy "SUKCES", ba bardzo duży sukces
ROZPAD(choć nie jest to pewne, ale odejście czołowych zawodników niczego dobrego nie wróży) i ODEJŚCIE CZOŁOWYCH ZAWODNIKÓW Z SEKCJI SIATKÓWKI. To jest WASZ SUKCES BRAWO KONIE!!!!!
JESTESCIE dla mnie nikim.....

Ten post edytował Robert123 czw, 22 mar 2007 - 20:54

+Quote Post
endriu
post sob, 24 mar 2007 - 15:24
Post #64

Ja tutejszy, z bagna

Wywiad z prezesem Big Staru - Teresą Dembowską. 2007-03-22
Po awansie tyskich koszykarzy była pierwszą osobą, która wyciągnęła pomocną dłoń. Dzisiaj jako prezes klubu dba, by w Tychac koszykówka szła do przodu. Teresa Dembowska, bo o niej mowa mówi o najbliższych meczach a także przyszłości Big Staru.

W sobotę Big Star zagra prawdopodobnie najważniejszy mecz w sezonie, czy przewidziano jakąś specjalną mobilizację?

Małe sprostowanie, nie prawdopodobnie tylko na pewno (uśmiech). W drużynie panuje pełna mobilizacja, chłopcy wiedzą o co grają i nie trzeba ich dodatkowo motywować. Awans jest na wyciągnięcie ręki i zrobimy wszystko, by w tym roku wejść do pierwszej ligi.

Co jeśli przegracie z Dąbrową?

To będziemy grali dalej, do końca sezonu jeszcze kilka meczy, mamy przewagę dwóch spotkań nad MMKSem. Po drodze im też się może potknąć się noga, ale na dzień dzisiejszy liczymy tylko i wyłącznie na siebie.

Czy Tychy obawiają się sędziowania w tym spotkaniu?

Bierzemy wszystko pod uwagę, nasz trener analizował każdy z możliwych scenariuszy, ale myślę, że tutaj wynik rozstrzygnie się po sportowej walce.

Komuś zależy żeby Big Star nie awansował?

Po rozmowach z innymi trenerami i w świadku koszykarskim można wnioskować, że ludzie liczą na nas, postaramy się ich nie zawieść.

No tak tylko, że Dąbrowa Górnicza ma hale na pierwszą ligę a my nie.

Hala jest w trakcie budowy i na pewno będzie gotowa przed startem nowego sezonu, także o to się nie martwię.

Wybiega już Pani myślami w przyszłość?

Jak co roku w tym okresie trwają już rozmowy z potencjalnymi sponsorami, a te nie są zbyt proste.

Nie boi się Pani, że ewentualna pierwsza liga może przerosnąć ten klub?

Organizacyjnie nie powinno być kłopotów, cała sztuka tkwi w tym ażeby zapewnić drużynie odpowiedni budżet. Cel minimum to zwiększenie środków finansowych o 1/3, tak by ze spokojem rozgrywać mecze ligowe.

Podstawa w budowie drużyny to utrzymanie obecnego składu i sprowadzenie kilku nowych zawodników. Czy na tej płaszczyźnie klub poczynił już jakieś ruchy?

Od kilku sezonów poszukujemy wysokich zawodników, chcemy żeby byli to gracze ze Śląska. Pozwala to na zmniejszenie kosztów, a zaoszczędzone pieniądze możemy przeznaczyć na kolejnego koszykarza. Na efekty tych działań przyjdzie jeszcze czas.

rozmawiał: Marcin Gołosz
Zamieścił : juice
Źródło : tychy.e-basket.pl

A u nas jest hala , a także sponsorów moc "czytaj wszyscy mieszkańcy" biggrin.gif
Oraz ....
Szkoda klawiatury.

pozdr...

--------------------

+Quote Post
gregorian79
post sob, 24 mar 2007 - 15:59
Post #65

baczny obserwator:)
**

Nr użytkownika: 358

ach jakie to wszystko proste i trabione od poczatku sezonu:)

..dobra promocja+znalezienie i zainteresowanie sponsorow=zainteresowanie w hali na pierwsza lige i zwiekszenie budzetu " o 1/3":D:P

..utrzymanie obecnych zawodniczek + poszukanie kilku nowych szczegolnie na pozycje ktore sa "slabiej obsadzone"=wzrost konkurencji w zespole i chyba wieksze urozmaicenie niz granie caly sezon jednym i tym samym skladem:)

..ale na razie o tym szaaa:)..caly sezon mowilismy o tym i bedzie to musialo byc w koncu zrealizowane:)..tylko zalezy czy sie "pewnym osobom" przeslizgnie i uda sie w tym balaganie awansowac czy tez nie:)..na razie czekamy i obserwujemy..na rozliczenia przyjdzie odpowiedni moment:)

--------------------
..w LSK znów w hali się spotkamy..WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY!!!..

..na dobre i na złe..i w kazdej lidze..będziemy zawsze tam,gdzie one będą grać..

+Quote Post
gregorian79
post sob, 31 mar 2007 - 16:15
Post #66

baczny obserwator:)
**

Nr użytkownika: 358

..rzeczywiscie..klub niedlugo zaczyna walke o awans do LSK, a nikt o niczym nie wie..nikt o niczym nikogo nie informuje..skad maja wiedziec, zeby przyjsc obejrzec dziewczyny, kibice ktorzy jeszcze nie byli na meczach ,a moze by sie zainteresowali,skoro nawet my o terminach musimy dowiadywaC sie z internetu,portalu siatka.org itp..
K..WA PARANOJA CO ZA MIASTO:(

Ten post edytował gregorian79 sob, 31 mar 2007 - 16:16

--------------------
..w LSK znów w hali się spotkamy..WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY!!!..

..na dobre i na złe..i w kazdej lidze..będziemy zawsze tam,gdzie one będą grać..

+Quote Post
Arbas
post sob, 31 mar 2007 - 17:48
Post #67

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Większość mieszkańców nie ma pojęcia, że w Dąbrowie jest drużyna siatówki, a nasze Dziewczęta grają w I-wszej lidze. Zero promocji!
O terminach rozgrywek też dowiadywać się trzeba sposobem szeptanym, z ust do ust - jak zresztą o wielu innych sprawach w mieście.
Ile kosztuje porządny baner w centrum?

+Quote Post
endriu
post sob, 31 mar 2007 - 18:38
Post #68

Ja tutejszy, z bagna

Wiesz Arbas ja rozmawiałem ze swoim SZEFEM (dlaczego ja k...a nie wiem) i powiedział mi że w ubiegłym roku chciał wywiesić baner firmy na hali i ..... sprawa umarła dlaczego jeszcze nie wiem , a obecnie jest chętny dalej ... (tylko ja mam to robić? ). Podobno w Łańcucie dziewczyny miały logo mojej firmy na koszulach w 2005 roku , nie widziałem , nadmieniam podobno.(mamy tam magazyn)
Każdy grosz jest potrzebny.
Sszkoda dziewczyn i nas kibiców!!!

pozdr...

P.S. Większość nie ma pojęcia? Zgadzam się 90% to przecież większość! laugh.gif

--------------------

+Quote Post
Arbas
post nie, 01 kwi 2007 - 08:37
Post #69

UZYTKOWNIK

ENDRIU!
Miałem na myśli baner w centrum miasta informujący o imprezach sportowych, po to żyby ludzie poszli na halę i tam popatrzyli na baner Twojego szefa.

Mniemam, że za sport-info-baner w mieście płaci miasto - tylko koszty zakupu /bo przecież nie za miejsce!/, a za baner szefa płaci szef do kasy hali - jeśli Twój szef to nie ogólnie mówiąc UM.

+Quote Post
Robert123
post nie, 01 kwi 2007 - 09:52
Post #70

UZYTKOWNIK

JAK WIELKI SZU.... MISTER K..... razem z panem P...... będą mieli taki stosunek do sportu jaki mają tobanera na 100000 % nie będzie. "ZARZADZAJĄCY" PKZ nie potrafią się DOGADAĆ z "PAŃSTWEM" z UM - dla mnie to jest kolejny przykład niekompetencji i indolencji- PO PROSTU SIĘ NIE CHCE!!!!! To ja się pytam czy w tym mieście obowiązuje hasło: RÓBTA CO CHCETA?????????

Gesty pana P.. o darmowym wstępie na mecze nic nie zmienią, gdyż potencjalna publika która mieszka obok hali nie wie o imprezach jakie sa na tejże hali!!!!!!!!!!!!!!!!! FARSA I KPINA!!!! Panie PREZYDENCIE i panowie z UM RUSZCIE DUPY z innymi i POWIEŚCIE NA PKZ w CENTRUM MIASTA PODŚWIETLANY BANER LUB DUŻY PLAKAT z informacją, ŻE BĘDA MECZE W PLAY - OFF siatkarek w KWIETNIU. TO CHYBA NIE JEST CIĘŻKIE i TRUDNE DO WYKONANIA, a EWENTUALNE KOSZTY ZWRÓCA SIE GDZYŻ PRZYJDĄ WIDZOWIE!!!!!! TROCHĘ ZAANGAŻOWANIA I DOBREJ WOLI Z WASZEJ STRONY. CZY TO JEST TAKIE TRUDNE DLA WAS??????????

ZRÓBCIE COŚ DLA TEGO MIASTA I DLA LUDZI KTÓRZY MIESZKAJĄ W TYM MIEŚCIE!!!

Jak to na meczach się śpiewa to i ja WAM PRZYPOMNĘ:
RUSZCIE DUPY i WASZE SZARE KOMÓRKI KTÓRE MACIE W WASZYCH MAŁYCH GŁÓWKACH BO WIDAĆ ŻE NIEKTÓRYM Z WAS MYŚLENIE SPRAWIA TRUDNOŚĆ PO RAZ KOLEJNY WYPADA WAM POWIEDZIEĆ: ECH WY KONIE, RUMAKI STALOWE (a dlatego użyłem tych określeń, żeby unaocznić WASZĄ BIERNOŚĆi APATIE) !!!!!!!!

RUSZCIE DUPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PANIE K........ pana się to też tyczy - skoro uciekł pan z klubu to niech pan postara się aby na PKZ był podświetlany baner, ponieważ tłumaczenia z Pana strony, że się nie da, czy są trudności nie przyjmuję i uznaję to za przejaw NIECHCIEJSTWA, TUMIWISIZMU I LENISTWA!!!!! - w końcu jest PAN PEŁNOMOCNIKIEM DO SPRAW SPORTU. Jeżeli w ten sposób zamierza pan PROMOWAĆ SPORT w Dąbrowie Górniczej to wypada PANU powiedzieć: "MY JUŻ PANU DZIĘKUJEMY"........

Ten post edytował Robert123 nie, 01 kwi 2007 - 13:05

+Quote Post
endriu
post nie, 01 kwi 2007 - 10:27
Post #71

Ja tutejszy, z bagna

QUOTE(Arbas @ Apr 1 2007, 08:37 AM) *
ENDRIU!
Miałem na myśli baner w centrum miasta informujący o imprezach sportowych, po to żyby ludzie poszli na halę i tam popatrzyli na baner Twojego szefa.

Mniemam, że za sport-info-baner w mieście płaci miasto - tylko koszty zakupu /bo przecież nie za miejsce!/, a za baner szefa płaci szef do kasy hali - jeśli Twój szef to nie ogólnie mówiąc UM.

Zrozumiałem baner w centrum miasta. Za kasę z baneru mojego szefa można zakupić baner-info.
Czyż to nie trywialne?To miałem na myśli.

Koszty reklam , banerów nie są takie małe , z tego co wiem reklama na blasze 2,5x1,5 m to koszt 400 zł, a taka sama na "siatce" to ok. 800 zł. O reklamie podświetlanej jak pisze Robert nie myślę.

Od niedawna na budynku przy Wojska Polskiego , tam gdzie jest Biedronka i ING BŚ funkcjonuje reklama świetlna , ciekawe jakie są koszty wrzucenia tam informacji?

pozdr...

--------------------

+Quote Post
Arbas
post wto, 03 kwi 2007 - 21:40
Post #72

UZYTKOWNIK

Optuję za banerem z prawdziwego zdarzenia i nie na gmachu PKZ, bo to nie słup ogłoszeniowy!

Czy widzieliście, by w dużych miastach na budynkach tej rangi co nasz PKZ powiewały pogniecione szmaty?

Kto miał okazję oglądać reklamy na PKZ po ostatniej wichurze, wie co mam na myśli.
Czasami kojarzą się one z praniem na sznurze.

Robercie123!
Zdradź proszę, kto kryje się pod kryptonimem "Wielki Szu"? Czy to jakiś świetny pokerzysta?

+Quote Post
kwintosz
post wto, 03 kwi 2007 - 21:53
Post #73

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Co do bannerów różnego rodzaju to na forum już o tym dyskutowaliśmy i pojawiał się ten temat kilka razy przy okazji różnych spraw. wink.gif Tylko widzicie.. Najlepsza lokalizacja osobiście w moim mniemaniu to budynek byłego sanepidu a teraz o tym możemy pomarzyć. sad.gif Jestem w ogóle ciekaw czy nowy właściciel coś z tym budynkiem zrobi, czy poczeka na podniesienie wartości nieruchomości i sprzeda to w cholerę byle na tym zarobić. Zresztą tak czy siak nie widzę aby w tamtym miejscu "powstał" (poprzez modernizajce) reprezentatywny budynek na miarę prawdziwego "centrum". Wracając do tematu bannerów i reklam imprez MMKSu, wcale nie trzeba nie wiadomo jakich nakładów.. wystarczą chęci i trochę kasy. Czy wydrukowanie x plakatów i ich rozklejenie odpowiednio wcześniej jest aż tak drogie? Czy nie można by, przy okazji przynajmniej ważniejszych meczów, wywiesić reklamę nad niektórymi ulicami (taką w stylu Dni DG z Zielonej która zawsze wisiała przy wejściu do parku)?? To chyba też nie trudne. Do tego reklamy w gazetach "Dzienniku Zachodnim", "Przeglądzie dąbrowskim" i np. gazetce spółdzielni "Lokator" - "U Siebie". Reklamy na PKZ-cie też mi się osobiście nie bardzo podobają (wolałbym właśnie ten elektroniczny wyświetlacz, przynajmniej był by to pałac a nie du..ża tongue.gif tablica ogłoszeń..) smile.gif No ale przykro przyznać, dąbrowskim sportem rządzą decydenci, albo osoby którym kompletnie na niczym nie zależy i w dodatku nic im się nie chce.. ważne by kasa na koncie się zgadzała.. sad.gif
A publiczność na meczach bywa dodatkowym zawodnikiem..

Ten post edytował kwintosz wto, 03 kwi 2007 - 21:55

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Robert123
post śro, 04 kwi 2007 - 18:00
Post #74

UZYTKOWNIK

QUOTE(Arbas @ Apr 3 2007, 06:40 PM) *
Robercie123!
Zdradź proszę, kto kryje się pod kryptonimem "Wielki Szu"? Czy to jakiś świetny pokerzysta?

WIELKI SZU ... to pseudo nadane panu K... każdy zainteresowany wie o kogo chodzi,. dlaczego WIelki Szu?, ponieważ ten człowiek uciekł z klubu jak szczur, a c o teraz jest wszyscy zainteresowani wiedzą.

Co do banera. BANALNE I PROSTE SPRAWY dla TWARDOGŁOWYCH Z UM są bardzo trudne...., bo jak inaczej nazwać sprawę reklamy i promocję siatkówki w naszym mieście. Co będzie na 1/2 PO wszyscy wiemy ... garstka widzów ponieważ JEST CZESKI FILM... czyli nikt nic nie wie o takowych meczach.

Baner podswietlany powinien być obok PKZ czy na PKZ i nie ma dwóch zdań - dlaczego -otóż najważniejszy punkt miasta i potencjalni zainteresowani wiedzieliby o imprezach w naszym mieście - nie tylko sportowych, ale i kulturalnych, a tak jest RÓBTA CO CHCETA. Nie przyjmuję do wiadomości, że PKZ wyglądałby jak słup ogłoszeniowy, ponieważ podświetlany baner przyciągałby uwagę potencalnych czytających a poza tym istotna kwestia, miasto mogłoby zarobić na reklamach, tylko no właśnie.. KTOŚ Z UM MUSI RUSZYĆ DUPĘ, a to jest bardzo ciężki temat.

Kolejna rzecz to brak jakiejkolwiek informacji w środkach masowego przekazu. Nigdzie po raz kolejny, ale to nigdzie nie ma żadnego info, że pod koniec kwietnia są mecze siatkarek i zapewne nie będzie - dlaczego ponieważ DECYDENTOM Z UM się nie chce!!!!!! Widać tak jest lepiej, wiatr "POZAMIATA" halę i będzie dobrze. Po co się wysilać lepiej żeby panował CIEMNOGRÓD - czyli nikt nic nie wie. Nie wiem jakich słów i jakich argumentów użyć do "TYCH" ludzi. Nie wiem, czy pamiętacie jak "WALCZYLIŚMY" o koszulki, obecnie walczymy o baner może się uda.........

Ten post edytował Robert123 śro, 04 kwi 2007 - 18:35

+Quote Post
Hator
post pią, 06 kwi 2007 - 21:41
Post #75

FdZD

Nr użytkownika: 6

a pamietacie megaaaaaaaaaaa reklamy zaslaniajace caly przod kosciola mariackiego??? zabytek na skale krajowa (swiatowa??) jest ale baner na czas remontu dali - firma (ubezpieczenie chyba) promocje miala - a za kase z reklamy odrestaurowano zabytek.

Pisze o tym bo przydalby sie remont zewn. elewacji PKZetu wraz z odnowa - co by ten remont byl wpisany w jakas koncepcje ozywienia, upiekszenia calego centrum, o czym juz pisalem.
Jesli by sie znalazly pieniadze na remont to czemu w tym czasie nie zaslonic "budowy" reklamami - w tym moze i jakas o sporcie.

wsumie to chodzi mi o to ze dla chcacego to nic trudnego biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
Arbas
post sob, 07 kwi 2007 - 02:08
Post #76

UZYTKOWNIK

Są też takie szanujące się miasta, gdzie reprezentacyjne budynki na czas remontu przesłania się tkaninami imitującymi elewację.
Naszemu Pałacowi remont elewacji w najbliższym czasie nie grozi, więc nasze dywagacje wybiegają w nieokreśloną przyszłość.

Mnie raczej chodzi o teraźniejszość i o estetyczny baner INFO w centrum. Zdecydowanie nie gustuję w powiewających na frontonie PKZ obwisłych transparentach, które są raczej antyreklamą dla dla "wiszących" tam firm.

A swoją drogą, czy dochód z reklam jest aż tak znaczący dla Pałacu? Może poszukać raczej oszczędności, a nie dochodu?

Kultura nigdy nie była dochodowa i nie będzie - w żadnym kraju, nie tylko w Dąbrowie.

+Quote Post
zidane
post pon, 21 maj 2007 - 10:06
Post #77

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 696

chciałem spytać kto sponsoruje nasze siatkarki i gdzie sa one zatrudnione bo graja jako mmks i trwonia kase dzieciaków a one zarabiają po 3 a nawet 4 tysiące złotuych. skandal czekam na tematy do rozmów.

+Quote Post
Robert123
post pon, 21 maj 2007 - 10:48
Post #78

UZYTKOWNIK

Drogi ZIDANE Trwonią kasę dzieciaków- widać masz małe pojęcie o dąbrowskim sporcie, nie wiesz co piszesz.
1. Proponuję abyś przeszedł się do Urzędu Miasta i zapytał ile pieniędzy idzie na sport młodzieżowy, bo widać TWOJE POJĘCIE na ten teamt jest ZEROWE!!!!!
2. Nie wprowadzaj FERMENTU - na tym forum, bo piszesz BZDURY i NIE MASZ BLADEGO POJĘCIA O SIATKARKACH!!!!!! Ktos CI soś powiedział, ktoś szepnął, a TY to robisz z tego niepotrzebne plotki i siejesz ZAMĘT!!!!
3. Kto ile zarabia to jego sprawa!!! Pieniądze za dobrze wykonaną robotę każdemu się należą, WIDAĆ nie doceniasz wysiłku i trudu zawodniczek. Masz blade pojęcie o tym co się dzieje w dąbrowskim sporcie. Proponuję CI przeczytać całe forum, a dowiesz się więcej co dzieje się w klubie i jego władzach, bo po tym co piszesz sądzę, że nie wiesz co się dzieje. Chętnie się Toba spotkam i podyskutuję. Sam osobiście byłem w UM i rozmawiałem z władzami i to co robią naprawdę nie należy do rzeczy łatwych.

NIE PISZ WIĘCEJ BZDUR!!!!
Kolejna rzecz- wg Ciebie co w tym mieście ma być??? NASZE SIATKARKI dzieki którym jeździmy na mecze i im kibicujemy i dopingujemy powodują, że odrywamy się odcodziennych rzeczy i chwila radości z ich wystepów nam się należy. Sam osobiście robię za darmochę wiele rzeczy dla klubu i się z tego cieszę podobnie jak wiele osób bezinteresownie pomaga. Pisze relację, załatwiłem bęben, rozlepiam plakaty, propaguję sport w tym mieście i czerpię z tego radość. Przyjdź w środę pod halę o 17.00 i porozmawiaj z nami skoro masz ODWAGĘ pisać takie głupoty.

JESCZE JEDEN FERMENT Z TWOJEJ STRONY I WYLATUJESZ Z FORUM!!!!

Mod: OSTRZEŻENIE

Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 21 maj 2007 - 12:22

+Quote Post
zidane
post pon, 21 maj 2007 - 11:43
Post #79

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 696

widzę że forum jest stworzony tylko do przychylnych opini. czyli defakto nieważne takie forum . zachaczyłem siatkari ale generalnie tyczy się to całego sportu i rekreacji w dg. kicha . fakt może idzie jakas tam częśc pieniedzy na dzieciaki ale niestety znikoma pozatym opróczhali niemam obiektów chocby dla lekkoaltetów. chciałbym się dowiedzieć co robisz takiego wielkiego dla mmksu jak uważasz. rozklejanie plakatów czy walenie w bęben to żaden wyczyn. mówmy o konkretach.

+Quote Post
Zibar
post pon, 21 maj 2007 - 11:48
Post #80

Sportowa Dąbrowa

Nr użytkownika: 267

Co do zarobków i takich tam spraw to proszę do władz klubu. Nas kibiców o takie sprawy nie pytaj !
Co do sensowności utrzymywania drużyn zawodowych: to wyjaśnij mi proszę po co nam utrzymywanie drużyn szkolnych i wywalanie kasy w dzieci i młodzież jeśli będą grały w klubach poza Dąbrową??? Przecież w naszych drużynach grali i grają wychowankowie MMKS-u ! a z tego co słyszę to właśnie małe nakłady na drużyny zawodowe powodują odpływ najlepszych poza miasto !!!
Tutaj jedynie mogę się z Tobą zgodzić, że na sekcje seniorskie powinni być pozyskiwani sponsorzy i to oni powinni pomóc klubowi z obopólną korzyścią je utrzymywać.

Poza tym to nie jest rozmowa na oddzielny temat.
Mamy już temat dot. spraw klubowych i tam wieczorem przeniosę tą dyskusję.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:19
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza