![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fontanna świetlna z 3-go Maja przeniesiona pod PKZ...
Kolejny krok by zabić dąbrowski 'deptak'! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: pią, 26 cze 09 Nr użytkownika: 3,371 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
fontanny świetlne są trzy: na placu przy 3-go Maja, przed PKZ i na placu przed CH
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
fontanny świetlne są trzy: na placu przy 3-go Maja, przed PKZ i na placu przed CH ![]() Drogi Zbyszku. Właśnie przechodziłem koło fontanny na 3-go Maja i nie widziałem fontanny świetlnej. Gdzie ona się znajduje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
faktycznie
![]() Widziałem ją na 3-go Maja, więc jak w sobotę zobaczyłem przed PKZ, to najzwyczajniej w świecie pomyślałem, że dokupili drugą, bo ta fontanna wszystkim znajomym się bardzo podobała a tu ZONK. Cóż, w mieście gdzie urzędnicy wymyślili mobilne drzewa mobilna fontanna nie powinna dziwić... a jednak ![]() Ale ta przed Pogorią jest ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za to pojawiło się coś nowego w centrum - jakiś dłuuugi sznur lampek zaczynający się od przystanku w centrum, ciągnący się w głąb hallera? (jadąc z drogi ciężko ocenić na ile jest długi)
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zdaje się, że te lampki to są po prostu te stare ozdoby z dawnych lat, które były zawsze nad przystankami powieszone? Czy inne?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za to pojawiło się coś nowego w centrum - jakiś dłuuugi sznur lampek zaczynający się od przystanku w centrum, ciągnący się w głąb hallera? (jadąc z drogi ciężko ocenić na ile jest długi) w głąb?... raptem 4 latarnie obejmują.....ogólnie w tym roku centrum jest paskudnie przystrojone. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
'fontanna' nad bobrem wygląda świetnie
![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
całości dopełnia remont przejścia podziemnego, kto to widział żeby zimą go robić.....eech....
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
OT co do przejścia..
Za dużo na tych zdjęciach to nie widać. Ale kurcze czy tych tablic nie za dużo?? Nie wystarczyłoby 6-7 w całym przejściu?? ![]() Nie wiem jak to będzie wyglądać finalnie ale niestety przypomina mi to takie typowo polskie wsadzanie reklamy, baneru, wyświetlacza czy cholera wie czego w każdą dziurę: na budynku, w bramie, na bramie, na płocie, przy drodze, na dachu, na płachcie, na płycie.. burdel jakiego nigdzie indziej w Europie nie ma. ![]() A co do choinki.. jak zawsze brakło lampek na część dolną.. Ten post edytował kwintosz wto, 21 gru 2010 - 16:39 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Czy Dąbrowa Górnicza zdobędzie tytuł najładniej oświetlonego miasta? Wszystko zależy od Nas! Weźmy udział w konkursie na najpiękniejszą iluminacje świąteczną, zagłosujmy na nasze miasto i sami wygrajmy atrakcyjne nagrody. Ruszyła druga edycja ogólnopolskiego konkursu na najpiękniejszą iluminację świąteczną w Polsce, organizowanego przez grupę ENERGA. Miejska edycja konkursu składa się z dwóch etapów . W plebiscycie do 29 grudnia br. wybierane jest najpiękniejsze świąteczne miasto regionu, które następnie będzie walczyć z pozostałymi piętnastoma finalistami z innych województw. Na podstawie zdjęć choinek, przystrojonych ulic oraz rynków internauci zdecydują o tym, która miejscowość świeci najpiękniej. Etap finałowy będzie trwał do 9.01.2011 r. Głosować może każdy na stronie konkursu www.swiecSie.pl . To My internauci ocenimy, które miasto najlepiej zadbało o wyjątkowe ozdobienie ulic na święta i zasłużyło na tytuł najładniej oświetlonego miasta w Polsce. Każdy głos oddany w plebiscycie zwiększa nasze szanse na wygranie jednego z trzech laptopów oraz dziesięciu cyfrowych aparatów fotograficznych. - Pierwsza edycja konkursu i tysiące uczestniczących w nim osób pokazały, że Polacy chętnie dzielą się dobrą energią na święta. Tej zimy ponownie zachęcamy do udziału w "Świeć Się " oraz przystrojenia swoich mieszkań, domów, ogrodów i ulic świątecznymi iluminacjami – mówi Ireneusz Kulka, dyrektor Centrum Marketingu i Komunikacji spółki ENERGA. W konkursie udział wziąć mogą również osoby indywidualne. Swoje pięknie przystrojone drzewko, dom i ogród może pokazać światu każdy – wystarczy przesłać zdjęcie na www.swiecSie.pl Na uczestników zabawy czekają atrakcyjne prezenty – telewizor 3D, iPad, konsola PS3, trzy laptopy i sześćdziesiąt innych nagród. *** Oprócz Dąbrowy Górniczej w wojewódzkim etapie plebiscytu bierze udział zeszłoroczny finalista – Katowice – a także Częstochowa, Chorzów, Gliwice, Zabrze, Tychy, Ruda Śląska, Sosnowiec, Jastrzębie Zdrój, Rybnik oraz Bielsko-Biała. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Co do ścian jestem bardzo zawiedziony... Powinni je rozwalić i zrobić nowe. Bo te co są teraz to nie dość, że krzywe to jeszcze i brzydkie. I jak to ma się komponować z zadaszeniem wejść do przejścia, które będą w lekko innym stylu? Z jednej strony nowoczesność, a z drugiej jakiś kicz...
Co do tych zdjęć to faktycznie za bardzo nawalili tego. Powinni już zostawić co drugie, coby jakieś odstępy były. A co do samych zdjęć w przejściu to jakoś ich zawartość średnio mi się podoba. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Dziadostwo ogólne nikt się nie postarał-nawet banki pożałowały grosza święta zdychają.
Ten post edytował st1111 sob, 25 gru 2010 - 01:23 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
faktycznie ![]() Widziałem ją na 3-go Maja, więc jak w sobotę zobaczyłem przed PKZ, to najzwyczajniej w świecie pomyślałem, że dokupili drugą, bo ta fontanna wszystkim znajomym się bardzo podobała a tu ZONK. Cóż, w mieście gdzie urzędnicy wymyślili mobilne drzewa mobilna fontanna nie powinna dziwić... a jednak ![]() Pracowita fontanna "robi" za trzy fontanny? Zapłacono za jedną, czy za trzy? Ale ta przed Pogorią jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzisiaj zauważyłem, że zaczyna być ściągane oświetlenie świąteczne z lamp przy Nemo.
-------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
No i kolejne święta
![]() Na czoło w konkurencji świątecznych ozdób wysuwa się Będzin. Mają fajne stożkowe choinki i ładne ozdoby. Nowe białe ozdoby w centrum DG nie porywają. Takie trochę smutne są. Najładniejsze były te kolorowe mikołaje i choinki. Były bo obecnie mało z nich zostało. Czasem świeci się już tylko broda mikołaja. ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
I do tego do góry nogami część powieszona ale to i tak nie ma znaczenia bo codziennie więcej nie świeci.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |