![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bedzie lodowisko
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: wto, 04 kwi 06 Skąd: DG - korzeniec Nr użytkownika: 198 GG: 105879 ![]() |
Będzie, jest info w ostatnim przeglądzie dąbrowskim.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
lada chwila powinni montowac juz caly ten zamowiony bożonarodzeniowy wystroj. moze juz zaczeli?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() KK#21 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 356 Dołączył: pią, 21 mar 08 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 1,178 Płeć: Mężczyzna GG: 3890826 ![]() |
Dzisiaj zaczeli się rozkładać Potwierdzam, dzisiaj przechodziłem, widziałem. W tym samym miejscu co rok temu, nawet drzewka tak samo ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Panowie od lodowiska jest osobny temat. Nie róbcie OT. Ja wiem że to światełka, choinki itp ale jednak jest osobny temat o lodowisku.
Następne posty będę kasował. P.S otwarcie lodowiska 06.12. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Nowe ozdoby zawieszone na ulicach nie sa ladne. Najgorsze te z tym czyms niebieskim
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na pewno ładniejsze od tych starych niedoróbek!
Choć sam wygląd nowych też nie jest piorunujący - takie jakieś "chude" szkieleciki... No i za mało kolorów, zwłaszcza czerwonego i zielonego a za dużo białego! |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT ![]() Same lampki nie wystarczą dziś Władze miasta po raz pierwszy zdecydowały się wyróżnić tych, którzy w okresie świąt zdecydują się przystroić swoje domy w ciekawy, a jednocześnie niezbyt przesadny sposób. Ogłosiły konkurs na "Najładniejszą bożonarodzeniową dekorację posesji". - Pragniemy wyróżnić po-sesje, które będą wzorem do naśladowania dla innych mieszkańców. Chcielibyśmy nagrodzić w ten sposób inwencję we współtworzeniu atmosfery Bożego Narodzenia, czas i zaangażowanie w kreowaniu świątecznego charakteru posesji i otoczenia - podkreśla Zbigniew Podraza, prezydent Dąbrowy Górniczej. Zgłoszenia przyjmowane będą w urzędzie miasta do najbliższego poniedziałku. W tym roku gmina zdecydowała się także na radykalną zmianę świątecznego wystroju miejskich ulic. Poświęciła na to 230 tysięcy złotych. Kupi za to 400 nowych ozdób. W tym tygodniu nowe iluminacje w kształcie Mikołajów pojawiły się już m.in. przy ulicy Kościuszki. Tylko dekoracja bożonarodzeniowej choinki, która stanęła%07w centrum miasta kosztowała 15 tysięcy złotych. PAS Taki konkurs i rywalizacja troche jak na wsi -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Zrozumiałem to tak, ze w każdej posesji na wsi będzie kejwin sam w domu
![]() Jak będziecie przejeżdżać w odpowiednim czasie przez Preczów, na przeciwko dawnego budynku sklepu GS-u jest posesja, w której od dwóch, trzech lat jest kejwin sam w domu. Nie wszystko co amerykańckie mnie się podoba. Takie mam zdanie. Ale ładnie ze smakiem przybrane centrum miasta jest jak najbardziej na miejscu. pozdr... Ten post edytował endriu czw, 18 gru 2008 - 21:54 -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
A mi się podoba taka inicjatywa
![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Taki konkurs i rywalizacja troche jak na wsi 3/4 Dąbrowy Górniczej to właśnie tereny... hmm... podmiejskie. ;) Konkurs fajny jest. Może kiedyś sam wystartuję. ![]() Najgorsze, że Boże Narodzenie z reguły wypada pod koniec roku i zawsze są wtedy kłopoty z zamknięciem domowego budżetu przy zakupach lampek choinkowych. ![]() Nowe ozdoby zawieszone na ulicach nie sa ladne. Najgorsze te z tym czyms niebieskim Na pewno ładniejsze od tych starych niedoróbek! Choć sam wygląd nowych też nie jest piorunujący - takie jakieś "chude" szkieleciki... No i za mało kolorów, zwłaszcza czerwonego i zielonego a za dużo białego! Zdecydowanie się w tej dziedzinie poprawiło. Chyba dotarły jakieś nowe transporty światełek. ![]() Takiego świątecznego "wypasu" to w DG jeszcze nie było. Udekorowana cała ulica Królowej Jadwigi i Piłsudskiego aż do targu/bazaru. Udekorowana Piłsudskiego przez stary Gołonóg. ![]() Ino brakuje mi jakiejeś mega-choinki na placu fontanny przed CH Pogorią i dekoracji na kładce do tegoż CH Pogoria. Ten post edytował bzenek nie, 21 gru 2008 - 08:17 |
|
|
![]()
|
|
No zmienilem troche zdanie co do dekoracji
![]() Te pierwsze marne dekoracje zostaly uzpelnione duza iloscia kolejnych nowych, duzo lepszych. Od razu inny efekt. Fajne sa te wielkie, na tych wysokich slupach przy rondach. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wczoraj widziałem nawet jak montowali nowe dekoracji na Piłsudskiego w okolicy przystanku tr. Gołonóg Centrum. Montowali akurat po obu stronach jednocześnie na słupach, głośno krzycząc do siebie hasła typu "gdzie ty to montujesz poniżej tej krawędzi czy k...a jak? " istnie świąteczny klimat
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pon, 22 gru 08 Nr użytkownika: 3,012 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hej, zbieram foty tegorocznego oświetlenia świątecznego. Zarówno te piękne, jak i te badziewne. Jeśli macie jakieś fajne z waszego miasta zapraszam do mojej grupy na Pikeo: http://www.pikeo.pl/group/Swiateczna_iluminacja_miast
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja tam jestem zadowolony z tegorocznej dekoracji świątecznej. Światełek i ozdób jest sporo. Starczyło nawet na Legionów Polskich.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wystrój miasta w Dąbrowie jest bardzo doby , nie wiem jak to sie kształtowało i wyglada w innych miastach , ale jak na DG porównując wszystkie lata to wystrój jest naprawde na dobrym pozimoie , mnóstwo słupów , ulic w róznych czesciah miasta ozdobione
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Wybrałem się wczoraj na spacer i ewentualnie skorzystanie z jakichś atrakcji które oferuje miasto:hala sportowa-nic,aquapark-nieczynne,lodowisko w centrum-zamknięte,Pałac Kultury-brak imprez i wystaw,Kino Helios-otwarte.Oczywiście wspaniałej rozrywki dostarczają też szopki w kościołach i to wszystko.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |