IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 26 27 28 29 30 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kampania Wyborcza 2006, Kandydaci na Prezydenta DG
Ocena 5 V
Tadzik
post wto, 28 lis 2006 - 19:32
Post #541

UZYTKOWNIK
**

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 265

To powiedz jeszcze gdzie zrobiłeś to zdjęcie. i powiem Ci że gdyby nie zagorzali przeciwnicy pana Podrazy którzy zbierają każdą ulotke i wyżucają na śmietnik bądź na łąki i inne takie miejsca to by tych ulotek tam nie było.

--------------------
.
Go to the top of the page

+Quote Post
morton14
post wto, 28 lis 2006 - 19:34
Post #542

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 349

QUOTE(drygu @ Nov 15 2006, 11:50 AM) *
Proszę o poparcie kandydata Lewicy i Demokratów w wyborze Prezydenta Dąbrowy Górniczej, Zbigniewa Podrazy.
Wybór Zbigniewa Podrazy zagwarantuje realizację zarówno moich pomysłów,
jak i projektów Zielonego Zagłębia

Dziękuję[/color]

mozesz zamiescic w linkach zielonegozaglebie baner forum terenow zielonych?? jest do pobrania na stronce www.ftz.republika.pl

QUOTE(Tadzik @ Nov 28 2006, 05:32 PM) *
To powiedz jeszcze gdzie zrobiłeś to zdjęcie. i powiem Ci że gdyby nie zagorzali przeciwnicy pana Podrazy którzy zbierają każdą ulotke i wyżucają na śmietnik bądź na łąki i inne takie miejsca to by tych ulotek tam nie było.

po pierwsze zapewaniam Cie ze o 20.00 bodajze w srode lub we wtorek przed wyborami tych ulotek nie bylo a gdy jechalem na uczelnie juz byly wiec przez noc nie przewinelo sie tyle osob i nie rzucilo, ich jest naprawde sporo to tylko maly fragment tego co tam jest

a po drugie niewazne kto to zrobil ktos musi to posprzatac, a odpowiedz tego kolesia ze sztabu ze takie pionki jak ja byla chyba lekko nie na miejscu, wrecz arogancka i chamska, nie uwazasz??

a po trzecie ulotki chyba powinny byc dostarczane do domow do skrzynek a nie w miejsca gdzie wspomniani przez Ciebie przeciwnicy moga sobie je wziac i rozrzucac, najlepiej zrzucic wine na przeciwnikow i umyc od tego rece

PS .wyrzucac sie pisze przez RZ

Ten post edytował morton14 wto, 28 lis 2006 - 19:43

--------------------
to nie jest PRZEMA konto zebyscie go nie kasowali, bo chcialbym nadmienic ze w domu z komputera moze korzystac kilka osob wiec to nie jego konto

+Quote Post
Tadzik
post wto, 28 lis 2006 - 20:04
Post #543

UZYTKOWNIK
**

wiem jak sie pisze rzucać tylko jak czytam twoje posty to mnie aż mdli.
nie odpowiedziałeś na pytanie gdzie zrobiłeś zdjęcie. a możeę ty zebrałeś te ulotki, wurzuciłeś je i zrobiłeś foty?
poziom tej wypowiedzi pozostawiam do panstwa oceny, zenujacy to malo powiedziane

żenujący to jest poziom twoich wypowiedzi.
A tak pozatym to Ci w to nie uwierze że ktoś ze sztabu Podrazy Ci tak odpowiedział.
Ale jak dbasz tak o środowisko to może posprzątasz te ulotki

--------------------
.

+Quote Post
morton14
post wto, 28 lis 2006 - 20:18
Post #544

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(Tadzik @ Nov 28 2006, 06:04 PM) *
nie odpowiedziałeś na pytanie gdzie zrobiłeś zdjęcie. a możeę ty zebrałeś te ulotki, wurzuciłeś je i zrobiłeś foty?

żenujący to jest poziom twoich wypowiedzi.
A tak pozatym to Ci w to nie uwierze że ktoś ze sztabu Podrazy Ci tak odpowiedział.

wiesz jak nie wiesz to sie nie odzywaj i nie pierdziel tu glupot ze je porozrzucalem do PICARO juz zostala na PRIV wyslana wiadomosc i sie tym zajmie nie mam zamiaru z Toba dyskutowac kto i co zrobil , picaro sie tym zajmie i koniec tematu....

wiem jak sie pisze rzucać tylko jak czytam twoje posty to mnie aż mdli.

to sobie wez Apap, lub jakiegos cukierka byc moze masz niedobor cukru

Ten post edytował morton14 wto, 28 lis 2006 - 20:20

--------------------
to nie jest PRZEMA konto zebyscie go nie kasowali, bo chcialbym nadmienic ze w domu z komputera moze korzystac kilka osob wiec to nie jego konto

+Quote Post
Tadzik
post wto, 28 lis 2006 - 20:33
Post #545

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(morton14 @ Nov 28 2006, 08:18 PM) *
to sobie wez Apap, lub jakiegos cukierka byc moze masz niedobor cukru

a brałeś pod uwage uczulenie na cudzą głupote?
I jak byś nie wiedział to forum jest po to by dyskutować.

czy wie ktoś co łączy panią Ewe Jaszczura (która kandydowała z drugiego okręgu) z radnym Grzegorzem Jaszczura(okręg trzeci) poza nazwiskiem?

--------------------
.

+Quote Post
morton14
post wto, 28 lis 2006 - 20:37
Post #546

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(Tadzik @ Nov 28 2006, 06:33 PM) *
I jak byś nie wiedział to forum jest po to by dyskutować.

wiec dyskutujemy

--------------------

+Quote Post
Bartek
post wto, 28 lis 2006 - 21:33
Post #547

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Przemo przeciez widac na tych zdjeciach kawal łaki i kilkanascie ulotek Podrazy. Logiczne jest ze to wywalil ktos kto nie jest czlonkiem sztabu wyborczego bo wkoncu to oni za to placili. Stawiam ze moze byc tak ze osoba ktora dostala kase za rozniesienie tych ulotek poprostu czesc ich wywalila zamiast powkladac do skrzynek.

Przemo widzisz tylko syf ulotkowy z sztabu pana Podrazy?

+Quote Post
morton14
post wto, 28 lis 2006 - 22:30
Post #548

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(Bartek @ Nov 28 2006, 07:33 PM) *
Przemo widzisz tylko syf ulotkowy z sztabu pana Podrazy?

tzn. ?? co masz na mysli??

--------------------

+Quote Post
Hator
post wto, 28 lis 2006 - 22:42
Post #549

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

chcialbym zauwazyc, ze moze przemo pisze o ulotkach podrazy ale sens dyskusji dotyczy ulotek wszystkich kandydatow - na prezydenta/radnych/ do sejmiku
takze tak czy siak - obrazanie sie, ze przemo cos insynuuje w strone podrazy - jest bez sensu - bo to nie o to chodzi.
Chodzi o syf, ktory teraz po wyborach pozostal, a ktory powinien byc sprzatniety
pozdr

--------------------

+Quote Post
:)
post wto, 28 lis 2006 - 22:55
Post #550

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

wogole cala ta dyskusja powinna chyba byc w watku o kampanii - teraz trzeba po niej posprzatac.
Najgorsze do usuniecia bede plakaty przyklejane tasmami. Pewnie slady zostana lata. Nie wszyscy przyklejali je do tekturek, ktory nastpenie byly tylko przywiazywane

Ten post edytował :) wto, 28 lis 2006 - 22:55

--------------------

+Quote Post
morton14
post wto, 28 lis 2006 - 22:57
Post #551

UZYTKOWNIK
**

Wlasnie Bartek, Tym sie roznisz od Hatora ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem tekstu pisanego, a moze umiesz ale Ci to za dobrze nie wychodzi

A pisze tylko o Podrazie dlatego, ze Meresa (plakaty wisialy obu panow) ulotek nie ma porozwalanych, wiec nie moge pisac o czyms czego nie ma.

QUOTE(:) @ Nov 28 2006, 08:55 PM) *
Najgorsze do usuniecia bede plakaty przyklejane tasmami. Pewnie slady zostana lata. Nie wszyscy przyklejali je do tekturek, ktory nastpenie byly tylko przywiazywane

nie wiem jak u Was ale u mnie nie ma problemu z tym nie wiem dlaczego w tym roku tak bylo ale plakaty wisialy tylko w sklepach, kioskach rzadko na jakis slupach wiec juz praktycznie plakatow nie ma bo kazdy ze sprzedawcow go zdjal po wyborach

Przemo przeciez widac na tych zdjeciach kawal łaki i kilkanascie ulotek Podrazy.

kilkadziesiat widzisz tylko fragment, niestety nie mam mozliwosci zrobienia zdjecia z lotu ptaka
Logiczne jest ze to wywalil ktos kto nie jest czlonkiem sztabu wyborczego bo wkoncu to oni za to placili.

zauwaz ze w polityce nie wiele jest logicznych rzeczy
Stawiam ze moze byc tak ze osoba ktora dostala kase za rozniesienie tych ulotek poprostu czesc ich wywalila zamiast powkladac do skrzynek.

to ja myslalem ze to sztabowcy robia charytatywnie, a Ty mi jeszcze piszesz ze wynajmuja ludzi do roznoszenia <wow>

Ten post edytował morton14 wto, 28 lis 2006 - 23:02

--------------------

+Quote Post
Bartek
post wto, 28 lis 2006 - 23:06
Post #552

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

QUOTE(morton14 @ Nov 28 2006, 10:57 PM) *
Wlasnie Bartek, Tym sie roznisz od Hatora ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem tekstu pisanego, a moze umiesz ale Ci to za dobrze nie wychodzi

Zawsze musisz kogos obrazic. No comment.

QUOTE(morton14 @ Nov 28 2006, 10:57 PM) *
A pisze tylko o Podrazie dlatego, ze Meresa (plakaty wisialy obu panow) ulotek nie ma porozwalanych, wiec nie moge pisac o czyms czego nie ma.
nie wiem jak u Was ale u mnie nie ma problemu z tym nie wiem dlaczego w tym roku tak bylo ale plakaty wisialy tylko w sklepach, kioskach rzadko na jakis slupach wiec juz praktycznie plakatow nie ma bo kazdy ze sprzedawcow go zdjal po wyborach

Zadalem Ci zwykle pytanie czy syfu ulotkowego z innych sztabow nie widziales? Tak trudno odpowiedziec?

Jakbym mial aparat to bym Ci pokazal te niewidoczne wg. Ciebie plakaty Meresa. Zreszta Tala i Podrazy tez sa. Dlatego nie bronie Podrazy chociaz nie widzialem tylu ulotek ktoregos z kandydatow jakie ty pokazales na fotach.

Moglbys napisac gdzie to zdjecia zrobiles?

+Quote Post
morton14
post wto, 28 lis 2006 - 23:18
Post #553

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(Bartek @ Nov 28 2006, 09:06 PM) *
Zawsze musisz kogos obrazic. No comment.

stwierdzilem fakt nic wiecej
Zadalem Ci zwykle pytanie czy syfu ulotkowego z innych sztabow nie widziales? Tak trudno odpowiedziec?

Jakbym mial aparat to bym Ci pokazal te niewidoczne wg. Ciebie plakaty Meresa. Zreszta Tala i Podrazy tez sa. Dlatego nie bronie Podrazy chociaz nie widzialem tylu ulotek ktoregos z kandydatow jakie ty pokazales na fotach.

toz Ci na nie odpowiedzialem kilka postow wczesniej:
"
"

znow masz problem z tym co napisalem . NAPISALEM ZE U MNIE NIE BYLO PROBLEMOW Z PLAKATAMI ANI MERESA ANI PODRAZY jesli chodzi o to to bylo okej
a o ulotkach to juz chyba jasno sie wyrazilem
i nie atakuje prezydenta nic a nic atakuje ten caly system przedwyborczy, wlazenie w dupe zwyklego obywatela a jak przychodzi czas zwyciestwa to kazdy sie tym chełpi a nie ma nikt zamiaru po sobie posprzatac, juz bardziej jasno sie wyrazic nie potrafie

na jednej z dzielnic lezacej na tzn "Terenie zielonym"

Ten post edytował morton14 wto, 28 lis 2006 - 23:19

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post wto, 28 lis 2006 - 23:42
Post #554

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Skoro już mowa o śmieciach, to ja chciałbym poruszyć temat plakatów na słupach. :) Z tego co zaobserwowałem, dość osobliwą metodę przyczepiania ich na latarniach przybrał sztab p. Meresa, owinięcie ich wraz ze słupem taką ładną folią!!! mad.gif I ja się pytam, czemu to nie znika z tych latarni?? Nie widzę jakoś dużej ilości plakatów p. Talkowskiego, p. Podrazy (przynajmniej tam gdzie chodzę i mieszkam) natomiast przoduje w tym meres, oraz także moge spotkać (bynajmniej u mnie na os. Mickiewicza) plakaty pana Zaguły.
Chciałbym tu także stwierdzić, że wisi także na nich część plakatów osób kandydujących na radnych.. No nic zobaczymy, skoro sztaby mają jeszcze jakiś czas na usunięcie tego. :)

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
morton14
post wto, 28 lis 2006 - 23:44
Post #555

UZYTKOWNIK
**

madrze piszesz i w tym momencie mnie zastanawia jedno
bo jakas osoba pisala o strazy miejskiej zeby wezwac itd. i tu narodzilo sie moje pytanie, okej jakbym wezwal to kto pozniej ponosi odpowiedzialnosc "karna" za ten wystepek??

--------------------

+Quote Post
Hator
post wto, 28 lis 2006 - 23:51
Post #556

FdZD

zalezy kto kogo reklamowal i jak kto organizacyjnie zalatwil sprawe swej reklamy
niektorzy sami na siebie to brali
niektorzy ("wieksze szyszki") juz na sztab

tak czy siak - nawet jak ktos "uzyl" do tego swego sztabu, a jego ulotki dalej by wisialy to powinien we wlasnym interesie sam je zdjac - bo raczej kara pojdzie na konkretna reklamowana osobe
przynajmniej tak mi sie wydaje
pozdr

--------------------

+Quote Post
Zbigniew Podraza
post śro, 29 lis 2006 - 13:53
Post #557

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 219

Witam!

Odniosę się do uwag na temat zaśmiecenia miasta materiałami wyborczymi.
Osoby odpowiedzialne za usuwanie tych materiałów rozpoczęły swoją pracę w poniedziałek. Osobiście dołożę starań, aby wszystkie plakaty, ulotki itp. zniknęły z miejsc publicznych jak najszybciej.

@morton 14: Czy mógłbyś konkretnie wskazać (jeżeli znasz nazwisko) lub opisać osobę, która w taki arogancki sposób odpowiedziała na Twoje pytanie?

Dodam jeszcze, że moje materiały wyborcze były dostarczane do mieszkań i domów. To, że trafiały na trawniki, chodniki itp. było niezależne od działań osób kolportujących te materiały.

Jeżeli znacie jakieś lokalizacje, w których pozostają nieusunięte plakaty, ulotki itp. to bardzo proszę o informowanie o tym. Nie ukrywam, że ułatwi to sprzątanie.

Pozdrawiam
Zbigniew Podraza

--------------------
"z bliska"

GG- 6481247

+Quote Post
morton14
post śro, 29 lis 2006 - 14:13
Post #558

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(Zbigniew Podraza @ Nov 29 2006, 11:53 AM) *
@morton 14: Czy mógłbyś konkretnie wskazać (jeżeli znasz nazwisko) lub opisać osobę, która w taki arogancki sposób odpowiedziała na Twoje pytanie?

rowniez Witam
sprawa zostala juzprzekazana pewnej osobie wiec juz zostalo "wszczete sledztwo" w tej sprawie

QUOTE(Zbigniew Podraza @ Nov 29 2006, 11:53 AM) *
Odniosę się do uwag na temat zaśmiecenia miasta materiałami wyborczymi.
Osoby odpowiedzialne za usuwanie tych materiałów rozpoczęły swoją pracę w poniedziałek. Osobiście dołożę starań, aby wszystkie plakaty, ulotki itp. zniknęły z miejsc publicznych jak najszybciej.

Jeżeli znacie jakieś lokalizacje, w których pozostają nieusunięte plakaty, ulotki itp. to bardzo proszę o informowanie o tym. Nie ukrywam, że ułatwi to sprzątanie.

i taka postawa mi sie bardzo podoba, twarda i na miejscu

nie co niektore osoby, z tego forum ktore szukaja winnych w kontrkandydatach, ze wysylali kogos by zasmiecal Pana ulotkami trawniki itd.
oto przyklad :

powiem Ci że gdyby nie zagorzali przeciwnicy pana Podrazy którzy zbierają każdą ulotke i wyżucają na śmietnik bądź na łąki i inne takie miejsca to by tych ulotek tam nie było.

postawa taka jak Pana mleko sie wylalo i trzeba postprzatac bardzo mi sie podoba, a nie szukanie winnych i osadzanie kogos ze specjalnie je porozrzucal

BRAWO

Pozdrowienia

Ten post edytował morton14 śro, 29 lis 2006 - 14:16

--------------------

+Quote Post
Hator
post śro, 06 gru 2006 - 17:03
Post #559

FdZD

wczoraj ku mojemu zdziwieniu na skrzynce mailowej znalazl sie list nadany z biura prasowego. Myslalem ze to odp od "A. Beben's team " jednak po otwarciu oczom nie moglem uwierzyc. Dostalem zaproszenie na dzis do biura pana Prezydenta na 15 30...
no i poszlem :)...
zanim zaszturmowalem gabinet prezesa po drodze spotkalem p. Zagule - nie wiedzialem czy mowic dzien dobry bo pewnie p. Zagula mnie nie kojarzy (wiec sie nei odezwalem tym bardziej ze Heniu mial gosci wiec co mialem robic zamieszanie biggrin.gif - PS Panie Zagula, juz pan wie jak wygladam choc pewnei nie bedzie Pan kojarzyl bo skad mogl Pan wiedziec ze "ja to ja" biggrin.gif)

no ale wracajac do topicu... kolo 15 40 zostalem zaproszony do Prezydenta. Po nazwisku mnie nie skojarzyl, ale nagle "zaroweczka" i mowi - Hator ... ? - a ja rotfl i mowie ze Tak biggrin.gif

co do samego spotkania prezydent osobiscie poprzez moja osobe podziekowal NAM - czytaj FORUMOWICZOM za nasze dzialania na rzecz miasta :) Powedzial ze jest mu bardzo milo mogac uczestniczyc w takiej dyskusji o miescie z nami.
Odniosl sie takze, do jego obecnosci na forum - dopiero w styczniu - na poczatku - bo teraz jest full pracy - musi wszystko ogarnac, poukladac by to mialo rece i nogi (chodzi oczywiscie o funckjonowanie urzedu no i zajeciem sie wieloma sprawami nie cierpiacymi zwloki w miescie)-wkoncu jest preziem od kilku dni dopiero.
Takze obiecal, ze jego obecnosc nie zakonczyla sie wraz z II tura wyborow tylko poprosil o troche czasu na aklimatyzacje i poukladanie spraw w urzedzie.

Rozmawialismy takze o wyborach, sposobu przebiegu-wspomnial ze wiele zawdziecza takze ludziom ze swojego sztabu wyborczego. No i skomentowal, ze w wyborach nie wygrala osoba, opcja polityczna - tylko wygralo Miasto :)

Na koncu jeszcze raz chce podkreslic, ze Wam wszystkim pan Prezydent dziekuje za czaty, opinie, krytyke itp :)

Co do forum wspomnial takze o checi "wsparcia" ze strony urzedu - o szczegolach nie mowilismy. Ale powiedzial, ze forum mu sie bardzo podoba i powinno trwac i dalej pelnic swa funkcje spoleczna - i Zbyszek - jako prezydent DG na pewno tego dopilnuje :)

Takze :
"Dziekuje i pozdrawiam Was - Zbyszek Podraza"

aaaaaaaaaa bym zapomnial - Prezydent zaprosil nas (na razie nieoficjalnie) na spotkanie do niego za 2-3 miesiace jak juz bedzie wszystko dzialac jak powinno - 3mamy za slowo p. Prezydencie :)
pozd

Ten post edytował Hator śro, 06 gru 2006 - 23:46

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post śro, 06 gru 2006 - 17:23
Post #560

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Hahaha no ładnie.. tego się nie spodziewałem :)
Ciekawe, ciekawe.. Owszem, myślę że teraz są ważniejsze sprawy niż nasze forum dla nowego prezydenta i powinniśmy to zrozumieć. wink.gif Miasto przez 4 lata nie było dobrze zarządzane, myślę że niektóre rzeczy są do zrobienia na już.

Ciekaw jestem tylko jakby miało wyglądać to "wsparcie" od urzędu. ohmy.gif Nie chciałbym tylko by była to jakaś ingerencja w niezależność tego forum, myślę że trzeba stanowczo sobie to powiedzieć!!

Cieszy takie podejście do sprawy, mam nadzieję że te zapowiedzi nie zostaną tylko czczymi obietnicami.. :)

Ten post edytował kwintosz śro, 06 gru 2006 - 17:24

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post

30 Stron V  « < 26 27 28 29 30 >
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:54
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza