IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 25 26 27 28 29 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kampania Wyborcza 2006, Kandydaci na Prezydenta DG
Ocena 5 V
:)
post pią, 24 lis 2006 - 16:00
Post #521

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

jesli obie strony sie nie opamietaja to ta dyskusja zostanie zakonczona jeszcze przed cisza.
Obrazliwe posty bede usuwane a autorzy upominani

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
michu
post pią, 24 lis 2006 - 16:12
Post #522

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 239

troche spokoju,
aż sie głosować nie chce z tego wswzystkiego sad.gif

+Quote Post
Machiavelli
post pią, 24 lis 2006 - 16:15
Post #523

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 295

QUOTE(Baron SLD @ Nov 24 2006, 01:48 PM) *
No jak zwykle w wyborach u nas - tylko negatywna kampania - zamiast rzeczowej debaty.
Politycy się chowają nie wiadomo gdzie, jak im się zadaje pytania poważne to odpowiadają "to tajemnica".
Program hasłowy, szczegółów zero.
Większość nie zna kandydatów, nie wie co sobą prezentuje.
Jedyne wiadomości o kandydatach czerpiemy z "negatywnej" kampanii.
Chociaż w stanach w ostatnich wyborach było identycznie.
I do czego zmierza ta demokracja?
Głosuje się na znajomych, członków rodzin i kolesiów kolesi.

Chyba kolega nie śledzi kampanii bo jest różnica między kandydatami w tych aspektach , o których piszesz wyżej

+Quote Post
omuura
post pią, 24 lis 2006 - 16:17
Post #524

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 325

Powiem wam hit biggrin.gif

Kto chce byc przewodniczacym rady miasta? Nikt inny jak JERZY TALKOWSKI poniewaz od paru dni trwa wielka panika w UM dlatego ze radny nie moze byc jednoczesnie prezydentem miasta. Jak wiadomo Talkowski jest prezydentem i jego prezydentura wygasnie wowczas gdy zostanie zaprzysiezony nowy prezydent miasta. Natomiast ostatnim dniem w jaki musi! odbyc sie posiedzenie rady miasta jest wlasnie poniedzialek 27.11.2006 i wowczas beda zaprzysiezani nowi radni, a takze wlasnie nowy przewodniczacy rady miasta! :)

Czyli w UM trwa wielka burza mozgow z PO, PiS i ludzmi Talkowskiego co tu zrobic zeby Talkowski zostal PRM.

+Quote Post
kwintosz
post pią, 24 lis 2006 - 16:29
Post #525

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Co za burdel.. nie rozumiem oburzenia ludzi z PO na tą ulotkę, nie ma tam nic obraźliwego, same fakty przytoczone w dodatku jeszcze podpisana. A styl tego napewno nie tak żenujący jak ulotka na p. Podrazę.. I kto się śmie tak podpisywać na tej ulotce, dobre mi sobie.. laugh.gif

Wracają do normalnej dyskusji. Z tego co widziałem ponoć kampania wyborcza p. Meresa miała być wstrzymana a z tego co widze to po mieście śmiga autko z jego ładnym bilboardem.. jednym słowem obłuda i wykorzystywanie tragedii. wink.gif

Ten post edytował kwintosz pią, 24 lis 2006 - 16:30

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post pią, 24 lis 2006 - 17:23
Post #526

Guests

Witam
szczególnie tych oburzonych publikacją "Kim jest Generał?" laugh.gif
z całą mocą chciałbym podkreślić, że wszystkie fakty, które zostały podane w tej publikacji są PRAWDZIWE!
nie mam w zwyczaju sygnowania swoim nazwiskiem kłamstw :)
nie jestem zwolennikiem Pana Meresa i mam prawo zabrać głos w kampanii wyborczej, chyba... wink.gif
Nie jestem autorem tekstu na drugiej stronie i nie ze wszystkimi tam zamieszczonymi pogladami się zgadzam, ale przed publikacją zadałem sobie trud sprawdzenia wszystkich faktów tam ujawnionych (w tym także tego czy "Ryszard Fornal" figuruje na liście Wildsteina oraz zebrania opinii kilku osób, które posiadają wiedzę na ten temat), zresztą Pan Fornal potwierdził swoje związki z agentrurą, gdy do mnie zadzwonił oburzony informując mnie, że wielu moich kolegów było agentami... Skąd niby ta wiedza... (A tak na marginesie Rysiu - nerwy Ci puszczają, zrób coś z tym...)
Zgodzę się, że artykuł ten jest mocno sarkastyczny i emocjonalny, ale wg mnie nie przekracza granic polemiki wyborczej...
Wszystkich, którzy znajdą tam kłamstwo zapraszam do sądu.
pozdrawiam
ts
ps. Czegoś nie mogę zrozumieć koledzy i koleżanki z PO, DPL, Naszej Dąbrowy itd - ja nie startuję w tych wyborach, po co więc marnować papier i tusz na drukowanie ulotek o mojej osobie??? Mam już 4 rodzaje! Jedna lepsza od drugiej wink.gif
ps2. A pretensje należy mieć do siebie a nie do mnie, trzeba było sobie znaleźć lepszego kandydata, takiego co by się zdecydował mieszkać w Dąbrowie, był wyrazistego politycznie, przeciez to nie moja wina, że Meres awansował gdy rządziło SLD, ani to, że mając 50 lat został emerytem, ani to że jego emerytura przekracza 10.000 zł i nie może być zawieszona, ani to, że otoczył się takimi ludźmi etc etc Wybraliście sobie takiego kandydata to się nie dziwcie, że jako mieszkaniec Dąbrowy chciałem wiedzieć kogo mi serwujecie, zebrałem informacje w necie i je upubliczniłem - zresztą większość tych informacji uzyskałem na stronie kandydata Meresa oraz stronie Urzedu Miejskiego w Piekarach Śląskich...

+Quote Post
bzenek
post pią, 24 lis 2006 - 17:46
Post #527

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

A ja się ogromnie cieszę, że w końcu winni nie są Żydzi, Cylkiści i Masoni tylko Polacy biggrin.gif

To jest niewyobrażalny wprost postęp polskiej polityki i opinii publicznej. Nie myślałem, że tego dożyję.
Na coś się ta demokracja przydała biggrin.gif

+Quote Post
bzenek
post pią, 24 lis 2006 - 18:19
Post #528

UZYTKOWNIK

QUOTE(tomasz sołtysik @ Nov 24 2006, 07:23 PM) *
przeciez to nie moja wina, że Meres awansował gdy rządziło SLD, ani to, że mając 50 lat został emerytem, ani to że jego emerytura przekracza 10.000 zł i nie może być zawieszona

Co do moralnej siły rażenia ulotki to nie mam zdania. Jak rozumiem był to atak na pana Meresa. Ale zadziwił mnie jego poziom.

Co jest zdrożnego w tym, że generał Meres zarabia tyle ile zarabia i ma taką emeryturę jaką ma ?
Dlaczego źle, że odszedł na emeryturę w wieku 50lat ?
Czy to jego wina, że Piekary są biedne ?

Ja wiem, że wszystkie te wiadomości są prawdziwe. Wiem, że nie można mieć do nich żadnych uwag ale jakoś nie widzę w nich okoliczności obciążających pana Meresa. Czy aby nie przeholowaliście z agitacją "ciemnego ludu" ? Bo odnisłem wrażenie, że traktujecie mnie (wyborcę) jak durnia unsure.gif

+Quote Post
Zibar
post pią, 24 lis 2006 - 18:50
Post #529

Sportowa Dąbrowa

Nr użytkownika: 267

QUOTE(tomasz sołtysik @ Nov 24 2006, 05:23 PM) *
... , zebrałem informacje w necie i je upubliczniłem ...

To jak to w końcu jest, jak ktos pisze w necie o Tobie, to jest to kłamstwo i oszczerstwo, jak ktoś przytoczy fragment z prasy o Tobie to też. Natomiast w drugą stronę, to wszystko jest prawdą, całą prawdą...

Najpierw Przegląd Talkowskiego, teraz ulotka... beznadziej i dno...
Zgadzam się z bzenek traktujecie nas ładnie mówiąc niepoważnie, ale to sami nurzacie się w błocie, które sami produkujecie, a potem są żale.
No ale kto "mieczem wojuje...

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
Guest_tomasz sołtysik_*
post pią, 24 lis 2006 - 19:28
Post #530

Guests

bzenek: ja też nie widzę nic złego w tym, że Meres zarabia ile zarabia, czy w tym, że jest emerytem... więc o co żal do mnie, o to, że to napisałem? tzn nie wolno już pisać prawdy o kandydacie na urząd prezydenta miasta??? no jeśli tak to przepraszam wszystkich mieszkańców, za to, że napisałem prawdę o Panu Meresie sorrki ale nie obiecuje poprawy wink.gif

zibar: cóż Ci mam odpowiedzieć? powiem tak: prawda jest prawdą a kłamstwo kłamstwem i tyle...
a tak na marginesie widziałeś ulotki, które traktują o mojej skromnej osobie? co o nich sądzisz? jak wypadają w porównaniu z PT i "Kim jest generał?" Pewnie są prawdziwe i nie mam powodu aby się nimi oburzać??? Więc nie będę się oburzał
uśmiech dla wszystkich :)

+Quote Post
Krzysiek37-DG
post pią, 24 lis 2006 - 19:59
Post #531

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 324

truth well told - to nie tylko hasło korporacyjne jednej z najlepszych agencji reklamowych, to również ważna zasada w każdej kampanii, politycznej też. nauka nie pójdzie w las.

+Quote Post
bzenek
post pią, 24 lis 2006 - 20:00
Post #532

UZYTKOWNIK

QUOTE(tomasz sołtysik @ Nov 24 2006, 09:28 PM) *
bzenek: ja też nie widzę nic złego w tym, że Meres zarabia ile zarabia, czy w tym, że jest emerytem... więc o co żal do mnie, o to, że to napisałem? tzn nie wolno już pisać prawdy o kandydacie na urząd prezydenta miasta???

A ja nie mówię, że nie wolno prawdy pisać. I jak pisałem do samej ulotki nie mam pretensji. Jest ona tak skonstruowana, że nie sposób się przyczepić.
Ale odnoszę się wrażenie, że starając się za wszelką cenę trafic do pewnej grupy wyborców (może i faktycznie dużo liczniejszej), zaryzykowliście utratę sympatii innej (może i faktycznie dużo mniejszej).

+Quote Post
Krzysiek37-DG
post pią, 24 lis 2006 - 20:12
Post #533

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 324

Czas na małe podsumowania kampanii wyborczej, przyjrzyjmy się ostatnim oświadczeniom kandydatów:

Pan Meres:

Z OSATATNIEJ CHWILI !

W związku z tragedią w Kopalni Węgla Kamiennego „Halemba” i trwającą akcją ratunkową, solidaryzując się z rodzinami poszkodowanych górników odwołuję wszelkie spotkania o charakterze kamapni wyborczej.

Zbigniew Meres

pomijając 2 śmieszne (choć kompromitujące - to w końcu jedno zdanie!) literówki (osatatniej i kamapni) to błąd merytoryczny jest skandalem - czy mówiąc o poszkodowanych miał na myśli ofiary śmiertelne czy rannych? strażak powinien wiedzieć jakiego określenia użyć. I taki tekst na stronie kandydata wisi 3 dzień - nikt ze sztabu i współpracowników tego nie widzi. To jest dyletanctwo maksymalnej klasy. I niech nikt nie mówi o pośpiechu. Ktoś musi mieć czas na redagowanie tekstów. 0 profesjonalizmu.

Ten post edytował Krzysiek37-DG pią, 24 lis 2006 - 20:13

+Quote Post
pozdrawiam
post pią, 24 lis 2006 - 22:02
Post #534

jasiek

Nr użytkownika: 3

Wraz z coraz bardziej agresywną i bezsensowną dyskusją wyborcza informuje, iż kończy się okres kampanii wyborczej. W związku z tym zostaje ograniczona możliwość wypowiadania się w tematach wyborczych osób wcześniej niewypowiadających się w innych niepolitycznych tematach forum.

+Quote Post
szarisz
post nie, 26 lis 2006 - 20:44
Post #535

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 22

Skończyła się cisza. I co słychać?

+Quote Post
:)
post nie, 26 lis 2006 - 20:46
Post #536

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

QUOTE(szarisz @ Nov 26 2006, 08:44 PM) *
Skończyła się cisza. I co słychać?

a kampania skonczyla sie jeszcze wczesniej wink.gif

--------------------

+Quote Post
morton14
post wto, 28 lis 2006 - 18:18
Post #537

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 349

Prosze ktos chcial dowody oto one:

zasmiecona okolica ktorych jest wiele tymi durnowatymi ulotkami,

w rozmowie z czlonkiem sztabu naszego nowo-wybranego prezydenta zapytalem sie kto to wszystko posprzata oto jego odpowiedz:

"nie musze, zrobią to takie pionki jak Ty. Pozdro"

poziom tej wypowiedzi pozostawiam do panstwa oceny, zenujacy to malo powiedziane, powinien przyjechac Główny Inspektorat Ochrony Środowiskai nalozyc takie kary zeby sie opameitali.

co o tym sadzicie?? napiszcie bo na razie widze ze pokazywanie na forum prawdy rownozaczne jest z banami...zalosne...naprawde zalosne....

--------------------
to nie jest PRZEMA konto zebyscie go nie kasowali, bo chcialbym nadmienic ze w domu z komputera moze korzystac kilka osob wiec to nie jego konto

+Quote Post
picaro
post wto, 28 lis 2006 - 19:13
Post #538

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

zgadzam się w 100%, że obowiązkiem wszystkich kandydatów, bezwzględu na wynik jest posprzątanie tego bajzlu, co prawda mają na to trochę czasu ale im prędzej tym lepiej!!! wszystkim będzie milej!!! mad.gif

a korzystając z okazji, to może ktoś wie co za baran w niedziele czy sobote wytukł szyby na przystanku tramwajowym na Redenie, a i jeszcze jedno niech dorwe buraka który podopala w tamtejszym przejściu podziemnym tablice z ogłoszeniami mad.gif

pozatym to sobie tak myśle, że władza daje przykład, a lud za nią dąży jak barany na rzeź - proszę tylko spojrzeć jadąc na pogorie lub zieloną jak ładnie jest za przejazdem kolejowym gdy drzewa zrzuciły liście, porostu wysypisko prawie w samym centrum DG. Tak więc apel do władz! POSPRZąTAć PO SOBIE I REAGOWAć NA TAKIE WANDALIZMY!!!

a i jeszcze jedno możesz morton zdradzić kto ze sztabu Podrazy tak ci powiedział, bo znam tam kilka osób i chyba im przemówie do rozsądku raz dwa i gwarantuje, że nie będe się w takich sprawach patyczkował , bo jestem na to mocno uczulony i nie wiele mnie obchodzi, że ktoś tam jest jakimś posłem, radnym, prezydentem itd.

+Quote Post
Bartek
post wto, 28 lis 2006 - 19:13
Post #539

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Proponuje zadzwonic na policje, straz miejska czy do greenpeace. Malo tego zadzwon do PKW i sie spytaj ile dni od zakonczenia wyborow komitety wyborcze maja czasu na usuniecie swoich reklam.

QUOTE("Przemo")
co o tym sadzicie?? napiszcie bo na razie widze ze pokazywanie na forum prawdy rownozaczne jest z banami...zalosne...naprawde zalosne....

Mylisz sie, baardzo sie mylisz drogi kolego. Chamstwo i brak kultury jest banowane!

+Quote Post
morton14
post wto, 28 lis 2006 - 19:25
Post #540

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 349

QUOTE(Bartek @ Nov 28 2006, 05:13 PM) *
Proponuje zadzwonic na policje, straz miejska czy do greenpeace. Malo tego zadzwon do PKW i sie spytaj ile dni od zakonczenia wyborow komitety wyborcze maja czasu na usuniecie swoich reklam.

na usuniecie plakatow maja miesiac KOLEJNE DURNE PRAWO te ulotki w ciagu miesiaca wgnjia w ziemie wogole Ciekawi mnie kto je rozwalil, przeciez z tego co mi wiadomo mialy byc wtykane ludzia do domow a nie rozwalane po polach
PICARO napisalem Ci co to za kolo

--------------------
to nie jest PRZEMA konto zebyscie go nie kasowali, bo chcialbym nadmienic ze w domu z komputera moze korzystac kilka osob wiec to nie jego konto

+Quote Post

30 Stron V  « < 25 26 27 28 29 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:45
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza