IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 22 23 24 25 26 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kampania Wyborcza 2006, Kandydaci na Prezydenta DG
Ocena 5 V
Henryk Zaguła
post śro, 22 lis 2006 - 16:03
Post #461

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 225

Serdeczne dzięki za słowa pocieszenia! Piszemy tutaj o programach kandydatów, o ich zaletach i wadach. Nic nie mówimy o tym co tak naprawdę trzeba będzie zrobić i który do tego nadaje się lepiej. A więc poprzednia ekipa zepsuła dużo spraw. W ciągu 4 lat wpływy do budżetu wzrosły o prawie 100 mln zł rocznie, a w inwestycjach nic, może za wyjątkiem Biblioteki Miejskiej notabene nieczynnej do dzisiaj, reszta za kredyt. Wzrosło dość znacznie obciążenie kredytem a wzrosły wydatki konsupcyjne. Tak naprawdę to miasto nie jest w stanie ściągnąć środków UE bez generalnej zmiany struktury budżetu bo po prostu nie ma funduszy na wkład własny. Trzeba będzie podjąć decyzje dotyczące Partku Wodnego który za chwilę bedzie w upadłości, RPWiK bo cena wody wysoka a jeszcze dopłacamy z budżetu, Zakładu Gospodarki Odpadami, zła technologia i dopłacamy z budżetu, co z CA na samym czynszu przy koncepcji poprzedniej ekipy tracimy 2-3 mln rocznie i wreszcie co z procesami sądowymi,które kosztują nas drogo, bo płacimy koszty i odsetki.
Jako radny poprzedniej kadencji wielokrotnie o tym mówiłem ale to był groch o ścianę. Moja niezależność w głoszeniu swojego zadnia tylko denerwowała. Ale ja naprawdę wiem jak to rozwiązywać. Dlatego nie mogę się zgodzić na trwanie we władzach ludzi poprzedniej kadencji. Wiem że Pan Podraza jest bardzo zdeterminowany na zmiany i będę mu kibicował żeby się mu udało. Zaraz ktoś powie że to sprawy jeszcze poprzedniej ekipy a więc Wam powiem że nie. Wszystko można było rozwiązywać bo były możliwości i były pieniądze. Ale też była ninawiść, zazdrość i brak kompetencji.Przez cztery lata słyszałem że ktoś jest winny, ani razu nie usłyszałem, sprubujmy coś zrobić, słyszałem : ja się na tym niestety znam, ja potrafię, ja wiem wszystko. Brako pomysłu, dobrej woli i RACJI STANU. Racja stanu wymagała żeby obaj kandydaci usiedli naprzeciw siebie spojrzeli sobie w oczy i omówili najważniejsze sprawy dla miasta następnie powiedzieli sobie: wygrany szfem a przegrany jego I zastępcą, kampania delikatna bo czekają nas trudne decyzje, wyborcy nie muszę być świadkami prania brudów.
W naszym mieście nie da się przeprowadzić zmian bez SLD wiadomo dlaczego, bez PO bo ma duży elekterat, bez PIS bo rzędzi. Jak to ułożyć? odpowiem ludźmi dla których liczy się tylko RACJA STANU. Zbyszek Podraza proponował takie spotkanie niestety nie wyszło.Moim zdaniem zastrzegam zdaniem osobistym Podraza rozmie lepiei pojęcie RACJI STANU.
Go to the top of the page

+Quote Post
Tadzik
post śro, 22 lis 2006 - 16:56
Post #462

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 265

A tak apropo kampani. Widzieliście pomysł (tego czego prakuje w PO tongue.gif ) sztabu pana Podrazy przed pomikiem Hendrixa? Przynajmniej można powiedzieć że ciekawe i skupia uwage!

--------------------
.

+Quote Post
Baron SLD
post śro, 22 lis 2006 - 17:15
Post #463

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 312

A co tam takiego jest? Możesz napisać bo ostatnio przez centrum przejeżdżam w nocy jak wszystko już zamknięte
Co do wyboru w sobotę - drażni mnie sprowadzanie ludzi na takie stanowiska z "zaciągu"
Czyżby w PO nie było kompetentnych ludzi stąd?
Czy ktoś wie od ilu Pan Meres mieszka w Piekarach? Bo jeżeli startuje tylko w DG dlatego, że się tu urodził to bez sensu - Pan Podraza powinien startować w Sosnowcu.
Poza tym PO coraz bardziej się pogrąża -skądinąd słusznej - wojnie z PiS - raz ich nienawidzą raz kochają - jak ktoś już tu powiedział - jak kokota (ładne sformułowanie)
Dlatego popieram Marka Borowskiego w Warszawie - bo nie można być dwulicowym - albo nie lubimy PiS-u albo robimy z nimi koalicję
Zapraszam wszystkich na wybory w sobotę - wybierzmy jak uważamy najlepiej - oby nie bylo nam gorzej wink.gif

+Quote Post
Tadzik
post śro, 22 lis 2006 - 17:23
Post #464

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 265

A co tam takiego jest?

Prze pomnikiem na schodach są rozmieszczone takie duże sztuczne jabłka i ułożony z nich napis PODRAZA.
Może mamy jakiś speców na forum od socjologii reklamy.

--------------------
.

+Quote Post
Bartek
post śro, 22 lis 2006 - 17:30
Post #465

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

QUOTE(Baron SLD @ Nov 22 2006, 05:15 PM) *
Zapraszam wszystkich na wybory w sobotę - wybierzmy jak uważamy najlepiej - oby nie bylo nam gorzej wink.gif

Raczej w Niedziele 26.11.2006 ;-)

+Quote Post
Baron SLD
post śro, 22 lis 2006 - 17:36
Post #466

UZYTKOWNIK

sorki - jestem w komisji i ide juz w sobote - tak wiec dla mnie wybory juz od soboty - przepraszam i zapraszam w niedziele;)

+Quote Post
Zibar
post śro, 22 lis 2006 - 18:11
Post #467

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

QUOTE(Baron SLD @ Nov 22 2006, 05:36 PM) *
sorki - jestem w komisji ...

rotfl laugh.gif kurde, żebyście z tego przejęcia nie policzyli źle głosów ?!
A ordynacje to już masz już opanowaną ?

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
Baron SLD
post śro, 22 lis 2006 - 18:25
Post #468

UZYTKOWNIK

oczywiscie - ordynacja w małym palcu wink.gif
wszstkie głosy na Z.P x2 - na Z.M. /2 wink.gif

+Quote Post
Zibar
post śro, 22 lis 2006 - 18:40
Post #469

Sportowa Dąbrowa

QUOTE(Baron SLD @ Nov 22 2006, 06:25 PM) *

laugh.gif to świetnie, ale tym razem sprawa będzie łatwiejsz, bo kartka będzie mniejsza wacko.gif i się w oczach nie będzie mieniło jak w kartach na radnych.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
Bartek
post śro, 22 lis 2006 - 18:47
Post #470

UZYTKOWNIK

QUOTE(Baron SLD @ Nov 22 2006, 06:25 PM) *

Ja bym tego nie pisał na twoim miejscu bo rozne psychole sa na tym swiecie i pozniej jesli wygra p. Podraza to bedzie ze glosy nie wazne lub byla jakas manipulacja :)

+Quote Post
pulsatilla1214
post śro, 22 lis 2006 - 19:13
Post #471

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 148

@Bartek - Nie, odchodząc ze służby chyba zachował prawo do munduru wink.gif W żadnym swoim zachowaniu Pan Zbyszek Meres nie złamał prawa.

Ten post edytował pulsatilla1214 śro, 22 lis 2006 - 19:20

+Quote Post
Bartek
post śro, 22 lis 2006 - 19:19
Post #472

UZYTKOWNIK

QUOTE(pulsatilla1214 @ Nov 22 2006, 07:13 PM) *
Nie, odchodząc ze służby chyba zachował prawo do munduru wink.gif

No wlasnie mi sie cos obilo o uszy ze nie mozna do folderow, plakatow itp wyborczych pozowac do zdjecia w mundurze sluzby panstwowej. Ale niestety nie jestem pewny czy jest gdzies taki przepis :/

+Quote Post
pulsatilla1214
post śro, 22 lis 2006 - 19:21
Post #473

UZYTKOWNIK

Można by poszukać i w tej dziedzinie informacji laugh.gif ....

+Quote Post
Baron SLD
post śro, 22 lis 2006 - 19:25
Post #474

UZYTKOWNIK

QUOTE(Bartek @ Nov 22 2006, 04:47 PM) *
Ja bym tego nie pisał na twoim miejscu bo rozne psychole sa na tym swiecie i pozniej jesli wygra p. Podraza to bedzie ze glosy nie wazne lub byla jakas manipulacja :)

dla tzw. "psycholi" - to był żart - nigdy w komisji wyborczej przy liczeniu głosów nie kierowałem się poglądami politycznymi - i NIGDY tego nie zrobię - bo jest to praca jak każda inna - trzeba być uczciwym - co wybierze społeczeństwo to będzie

+Quote Post
Zibar
post śro, 22 lis 2006 - 19:54
Post #475

Sportowa Dąbrowa

QUOTE(Bartek @ Nov 22 2006, 06:47 PM) *

Bez przesady, trochę luzu musimy sobie dać, myślę, że nikt normalny nie wziął tego na serio.

QUOTE(Bartek @ Nov 22 2006, 07:19 PM) *
No wlasnie mi sie cos obilo o uszy ze nie mozna do folderow, plakatow itp wyborczych pozowac do zdjecia w mundurze sluzby panstwowej. Ale niestety nie jestem pewny czy jest gdzies taki przepis :/

nie wiem czy to legalne, czy nie, ale wielokrotnie widziałem plakaty wyborcz kandydatów do parlamentu z PSL w mundurach OSP lub leśniczych.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
pulsatilla1214
post śro, 22 lis 2006 - 19:56
Post #476

UZYTKOWNIK

Ale OSP i spółka skarbu państwa Lasy Państwowe to inna bajka. Konduktorzy też mają mundur wink.gif

Jeden "worek" natomiast tworzą:Żołnierze zawodowi lub funkcjonariusze Policji, Urzędu Ochrony Państwa, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Państwowej Straży Pożarnej i Służby Więziennej.

Na marginesie - nasz nadbrygadier dziś właśnie w Ochotniczej Straży Pozarnej. Na stronie jednakże widać napis "PSP"na białej koszuli... rolleyes.gif

Ten post edytował pulsatilla1214 czw, 23 lis 2006 - 11:51

+Quote Post
Bartek
post śro, 22 lis 2006 - 20:44
Post #477

UZYTKOWNIK

QUOTE(Zibar @ Nov 22 2006, 07:54 PM) *
Bez przesady, trochę luzu musimy sobie dać, myślę, że nikt normalny nie wziął tego na serio.
nie wiem czy to legalne, czy nie, ale wielokrotnie widziałem plakaty wyborcz kandydatów do parlamentu z PSL w mundurach OSP lub leśniczych.

Dlaczego luzu? Skoro wszedl w koalicje z Talkowskim to powinnismy wyciagac wszystko co jest sprzeczne z prawem lub dobrym smakiem wobec tego kandydata na stanowisko PM. A takze skoro PO szczysci sie ze sa the best to powinni dbac nawet o najmniejszy szczegol.

+Quote Post
Mick
post śro, 22 lis 2006 - 22:31
Post #478

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

QUOTE(Bartek @ Nov 22 2006, 08:44 PM) *
Dlaczego luzu? Skoro wszedl w koalicje z Talkowskim to powinnismy wyciagac wszystko co jest sprzeczne z prawem lub dobrym smakiem wobec tego kandydata na stanowisko PM. A takze skoro PO szczysci sie ze sa the best to powinni dbac nawet o najmniejszy szczegol.

Może dlatego, że patrząc po treści postów to ten wątek mógłby zamiast "Kampania Wyborcza 2006" nazywać się "Dowal Meresowi".
Koalicja z Talem + forma kampanii + Przegląd p. Bębna + parę innych spraw może zniechęcać do Meresa, ale dyskusja w tym topicu stała się męcząca. Czekam na ciszę wyborczą.
I mimo wszystko uważam, że DG po zmianie PM wyjdzie dobrze, czy zostanie nim Podraza czy Meres.

A jakby ktoś się pytał, to zaglądam tu dlatego, że czasem ciekawe wpisy się pojawiają. np. p. Zaguły.

+Quote Post
Bartek
post śro, 22 lis 2006 - 22:59
Post #479

UZYTKOWNIK

QUOTE(Mick @ Nov 22 2006, 10:31 PM) *
Może dlatego, że patrząc po treści postów to ten wątek mógłby zamiast "Kampania Wyborcza 2006" nazywać się "Dowal Meresowi".
Koalicja z Talem + forma kampanii + Przegląd p. Bębna + parę innych spraw może zniechęcać do Meresa, ale dyskusja w tym topicu stała się męcząca. Czekam na ciszę wyborczą.
I mimo wszystko uważam, że DG po zmianie PM wyjdzie dobrze, czy zostanie nim Podraza czy Meres.

A jakby ktoś się pytał, to zaglądam tu dlatego, że czasem ciekawe wpisy się pojawiają. np. p. Zaguły.

Ja osobiscie dowalam Meresowi tylko i wylacznie za totalne olewanie mieszkancow miasta poprzez np. nie odpisywanie na pytania ktore zostaly wyslane za pomoca jesgo strony www, mimo kilku zaproszen na naszego chata nie odbyl sie ani jeden z jego udzialem. Do tego bratanie sie z bylym prezydentem Talkowskim przekreslilo go jako prezydenta w moich oczach jesli oczywiscie wygra te wybory.

BTW. Fajnie by bylo gdyby to byla taka zagrywka POPiS - czyli do wyrobow deklaruja chec wspolpracy z Talem, a po wyborach i ewentualnej wygranej rozpocznie sie rozliczanie Talkowskiego i jego ekipy z tego co zrobili i jak szkodzli Dąbrowie G. Wiem, wiem to tylko...marzenia unsure.gif

+Quote Post
pulsatilla1214
post śro, 22 lis 2006 - 23:30
Post #480

UZYTKOWNIK

@Bartek:

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI
z dnia 30 listopada 2005 r.
w sprawie umundurowania strażaków Państwowej Straży Pożarnej
(Dz. U. z dnia 10 stycznia 2006 r.)
paragraf 10
6. Strażak w stanie spoczynku zachowuje prawo do noszenia ubioru wyjściowego w przypadkach określonych w ust. 1 pkt 1 lit. a i pkt 2 lit. a oraz ust. 2 pkt 1 i 2.
Czyli:
W mundurze wyjściowym strażak występuje:
1) ze sznurem galowym, z orderami, odznaczeniami i odznakami
a) podczas uroczystości państwowych i strażackich,

2) ze sznurem galowym i z baretkami:
a) podczas uroczystości oraz w innych okolicznościach, w których w środowiskach cywilnych przyjęty jest strój wizytowy,

2. W mundurze wyjściowym z baretkami lub bez baretek strażak może występować w czasie:
1) przedstawień w teatrach i salach koncertowych;
2) uroczystości rodzinnych;

Tylko coś takiego znalazłem. Taka mi się nasunęła myśl... Czy ktoś ma pewną informację, ze Pan Zbyszek Meres w ogóle jest członkiem PO wink.gif ?

Ten post edytował pulsatilla1214 czw, 23 lis 2006 - 00:34

+Quote Post

30 Stron V  « < 22 23 24 25 26 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza