IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 20 21 22 23 24 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kampania Wyborcza 2006, Kandydaci na Prezydenta DG
Ocena 5 V
Adam
post pon, 20 lis 2006 - 21:22
Post #421

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 294

nie napisałem ,że ktoś zrywa plakaty tylko że ktoś kradnie banery wiszące na linkach.
Na pewno nie jest to zwolennik p.Meresa , a takich poczynań nie toleruję , walka powinna być uczciwa.

A tak w ogóle to ja pękam ze śmiechu kiedy widze jak co niektórzy pękaja o przegraną.

Tak właśnie napisałes Tadzik, czytaj uważnie posty i daj odpocząć nerwom.
Gdzie ja obrzucam gównem kogokolwiek , troche zbyt mocnych słów używasz
Go to the top of the page

+Quote Post
Adam
post pon, 20 lis 2006 - 21:34
Post #422

UZYTKOWNIK
*

do postu Bzenka

jeżeli tak wyglądała sprawa z p.Boberem to wynika z tego że nie sprawdził się w tym zakresie , tylko co z tego czy to upoważnia do przekreślenia tego pana, przecież sprawdził się w innej działce, niech dalej się tym zajmuje .Najlepiej wszystkich powyrzucać , tylko kto faktycznie coś zrobił i w znaczący sposób się wykazał spośród radnych?

+Quote Post
Hator
post pon, 20 lis 2006 - 21:40
Post #423

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

buahah - Adam rozwaliles mnie z tym Boberem biggrin.gif
To moze tak Cie spytam Adam: dajesz mi odpowiedzialne stanowisko w swej wlasnej firmie - po 2 latach okazuje sie, ze nic dla Ciebie nie zrobilem - tylko kase pobieralem z pensji. A ty po tych 2 latach laskawie mi dziekujesz za nic nie robienie i w nagrode przesuwasz na inne stanowisko, az wkoncu cos MOZE zaczne dla Ciebie robic - dziekuje za taka logike..
TO JAWNE KOLESIOSTWO - BADZ UCZCIWY I NAZWIJ RZECZY PO IMIENIU!

PS Czemu sie nie wypowiadasz w innych watkach - ciagle ta kampania i kampania - piszesz, ze w naszym miescie potrzeba rowiazac wiele problemow - zacznij dyskusje o nich a nie siedz na tylku i wypisuj paeany na czesc p. Meresa (rozumiem ze go popierasz ale moglbys troche zluzowac)

Ten post edytował Hator pon, 20 lis 2006 - 21:42

--------------------

+Quote Post
bzenek
post pon, 20 lis 2006 - 21:45
Post #424

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

QUOTE(Master @ Nov 20 2006, 08:10 PM) *
Owszem na stronie Z. Meresa widać ciekawy program, wiele waznych spraw dla miasta

Aż zajrzałem z wielką ciekawością i niestety mam kilka wątpliwości. Kilka propozycji pachnie marnym populizmem. Może spróbuję je tutaj wyliczyć.

Oddłużenie osób zalegających w opłacaniu czynszu poprzez wdrożenie gminno – bankowego programu pomocowego.
Jak słysze takie rzeczy to od razy chwytam się za portfel. Pachnie mi to "Polską Solidarną" w rozumieniu IV RP. Czyli meneli oddłużymy, a te Wykszałciuchy co regularnie płacą za mieszkanie niech się na to złożą.

Promocja miasta jako sypialni dla zatrudnionych w sąsiednich miastach
Czemu tylko sypialni ??? Toz to jakiś powrót do korzeni socjalistycznej decyzji o budowie Tychów. DG musi być dobrym miejscem do spania, nauki, pracy i zabawy.

Unowocześnienie transportu autobusowego, studium oceny nowych kierowników modernizacji
A tramwaje ? Cała Europa powraca do komunikacji tramwajowej.

Utworzenie publicznej Wyższej Szkoły Wysokich Technologii
Czy w czasach niżu demograficznego otwieranie kolejnej publiczej uczelni ma jakiś sens ?

Zwiększenie nakładów na sport szkolny i osiedlowy a zmniejszenie nakładów na sport profesjonalny
Bzdura. Jedno bez drugiego nie ma szans zaistnieć.

Reaktywacja kina w mieście
Żeby znów zbankrutowało ? Przecież za 2 lata multipeks w CH Pogoria.

Zwiększenie liczby i dostępności do lekarzy specjalistów
Ale to działka NFZ i prywatnych podmiotów medycznych.

odbiurokratyzowanie systemu pomocy społecznej
Przecież biurokracja wynika z takich a nie innych przepisów o zasięgu krajowym.

Sprzedaż mieszkań komunalnych dla wieloletnich najemców po preferencyjnych cenach
Karta usług miasta – przewodnik po Urzędzie i miejskich jednostkach organizacyjnych
System zachęt finansowych dla osób fizycznych likwidujących stare piece węglowe i budowlane materiały azbestowe

Ale to juz chyba jest ?

Byłoby mi bardzo miło gdyby któryś ze zwolenników pana Meresa wyjaśnił mi moje watpliwości.

-----------------------------------------------------------------------------

Aby nie było, że się czepiam ideologicznie to napisze które punkty najbardziej mi się spodobały. Nie dlatego, że cool i modne ale dlatego, że proponują coś czego nie znalazłem u konkurencji.

własne tanie ujęcia wodne
Racja. Najwyższa pora odciciąć się od monopolistycznego GPW.

Aktywna polityka gminy w zakresie poszukiwania tanich źródeł ciepła grzewczego (w tym promocja produkcji biopaliw)
Juz w poprzedniej kadencji pan Talkowski chciał uprawiać winogrona i nic z tego nie wyszło. Ale za takie inicjatywy warto trzymać kciuki.

Utworzenie Uniwersytetu Trzeciego wieku
Rozwój i wsparcie finansowe dla profilaktyki chorobowej

Swietny pomysł na uaktywnienie ludzi starszych i rewelacyjny na poprawienie stanu zdrowotnego mieszkańców.

Muzyczna Dąbrowa Górnicza – organizacja szkolenia muzycznego oraz imprez muzycznych
Moze jakiś mały festiwal w DG ? "Blues nad Pogorią" ? "Country na Wielbłądzie" ?

+Quote Post
emin
post pon, 20 lis 2006 - 21:52
Post #425

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 311

Witam serdecznie. Jestem nowiutki na tym forum i oj coś ... "czerwono" tu. Widać Panowie strach. Merytorycznie Pan Podraza przygotowany. Szpital za Jego "rządów'' w rankigach "the best" podobno coś lekko zadłużony zostawił, ale kto by się czepiał. Pracowity jak mróweczka, tylko tych interpelacji poselskich jakoś mało. Ciekawe czy Prezydentura w mieście też będzie Go tak zajmowała? No ale od czego są przyjaciele z lewej strony sceny politycznej, ekipa ok. z przed czterech lat, przecież miasto zostawione w pełnym rozkwicie. Tak na marginesie Pan Meres (gdyby sie tak oczywiście chciało troszkę poczytać) o niebo lepiej jest przygotowany merytorycznie do pracy w urzedzie (mgr. administracji), a Pan dr no cóż niech leczy, wyjdzie to lepiej na zdrowie nam i jego pacjentom

+Quote Post
Adam
post pon, 20 lis 2006 - 21:52
Post #426

UZYTKOWNIK
*

a po czym wnosisz ,że przez dwa lata nic nie zrobił skoro wiekszą część czasu spędzasz na necie?
Poza tym to co napisał Bzenek też nie jest podparte jakimiś dowodami.
Może nie zabieram głosu zbyt często na forum ale wierz mi że dużo robie w Dąbrowie Górniczej, czyny uwazam za bardziej potrzebne.

+Quote Post
Hator
post pon, 20 lis 2006 - 22:02
Post #427

FdZD

adam
owszem - podpieram sie na tresci bzenka - TAK SAMO JAK TY komentujac dzialalnosc Bobera!
tylko ja czytajac post bzenka, staram sie ja zinterpretowac racjonalnie, a Ty wnioskujesz nastepujace bzdury:
jeżeli tak wyglądała sprawa z p.Boberem to wynika z tego że nie sprawdził się w tym zakresie , tylko co z tego czy to upoważnia do przekreślenia tego pana,
jezeli masz taka sama logike w dzialaniu na rzecz dg to jest mi Ciebie poprostu zal...
PS Swoja droga pochwal sie co takiego robisz dla miasta?
ja moze siedze na necie wieczorkiem ale to chyba moj wybor - poza tym jak Cie to tak interesuje to poprostu robie rzeczy na uczelnie - a ze wymagaja one pracy na kompie coz poradze...
nie mam czasu na aktywniejsze dzialanie na rzecz miasta - robie tyle co sie da. Pisze maile do UM, kandydatow, firm dabrowskich, interesuje sie zyciem miasta i jego problemami - jak na zwyklego zjadacza chleba to juz duzo - wiele mieszkancow ma w nosie sprawy swego miasta i to jest smutne.

A Ty gdybys cos robil dla DG to bys mogl takze napisac o swoich pomyslach na miasto -siedzisz na forum tyle czasu i tylko tutaj postujesz. A co z innymi watkami?? Ciebie tylko interesuje agitacja wyborcza i wygrana p. Meresa - nie wciskaj mi ciemnoty ze tak nie jest! Poza tym wiekszosc z forumowiczow juz zdazyla sobie wyrobic opinie o Tobie i o Twym prawdziwym "zajeciu" czyt. sztabowca p Meresa.

Ten post edytował Hator pon, 20 lis 2006 - 22:07

--------------------

+Quote Post
Adam
post pon, 20 lis 2006 - 22:32
Post #428

UZYTKOWNIK
*

Wyrywasz zdanie z kontekstu ,a ja wyraznie napisałem ,że sprawdził się w innej działce i nadal może się tym zajmować , poza tym niewielu jest chętnych oddawać swoje pieniażki dla najbardziej potrzebujących.

Widzę że ślepo wierzysz że p.Meresa moga popierać tylko jego sztabowcy , w takim razie spory ten jego sztab prawie 25% głosujących.

Do postu Bzenka

Bzenek napisał:Zwiększenie nakładów na sport szkolny i osiedlowy a zmniejszenie nakładów na sport profesjonalny
Bzdura. Jedno bez drugiego nie ma szans zaistnieć.

zadam ci pytanie czy lepiej by było żeby w mieście rozwijało sie dajmy na to 10% mieszkańców w sporcie na poziomie wyczynowym czy lepiej aby taką szansę miało dajmy na to 40% mieszkańców na poziomie amatorskim?
to zacheciło by do czynnego uprawiania sportu a w efekcie zaowocowało lepszymi wynikami na poziomie wyczynowym.Trzeba zaczynać od podstaw i dac zajęcie młodym a tym samym szansę rozwoju, to na pewno przełoży sie w przyszłości na wyniki w sporcie profesjonalnym.

Czy w czasach niżu demograficznego otwieranie kolejnej publiczej uczelni ma jakiś sens ?

Oczywiście ,że ma sens , w dzisiejszych czasach tak wielu ludzi decyduje się na podnoszenie kwalifikacji , a to umożliwiłoby im robić to właśnie w Dąbrowie gdzie są mieszkańcami , niemówiąc o przyciąganiu chętnych z innych miast.Dziś decydując się na studia trzeba wyjeżdzać z naszego miasta a to wiąże się z kosztami , dojazdy czy zakwaterowanie.

+Quote Post
Hator
post pon, 20 lis 2006 - 22:33
Post #429

FdZD

adam
nawet jesli wyrwalem je z kontekstu to uwazam ze Pan Bober tak czy siak sie nie nadaje - pokazaly to stanowiska jakie specjalnie pod niego tworzono - to raz ze kolesiostwo, a dwa ze niczym sie dobrym nie wyroznil - mi by bylo wstyd w kazdym razie...
Charytatywne akcje ja tez potrafie robic - licytuje, kupuje cegielki na allegro, codziennie klikam na pajacyka (mam to nawet w sygnaturze) i powiedz mi czy to sa odp kwalifikacje do bycia przewodniczacym rady czy samym radnym - bo dla mnie nie - p Bober moze stworzyc fundacje charytatywna jak ma takie dobre serduszko

Co do mej oceny Ciebie - owszem dalej tak twierdze - inne osoby popierajace meresa postuja w innych miejscach, a nie przeporwadzaja agitacji.
pozdr

Ten post edytował Hator pon, 20 lis 2006 - 22:37

--------------------

+Quote Post
Adam
post pon, 20 lis 2006 - 22:41
Post #430

UZYTKOWNIK
*

Promocja miasta jako sypialni dla zatrudnionych w sąsiednich miastach
Czemu tylko sypialni ??? Toz to jakiś powrót do korzeni socjalistycznej decyzji o budowie Tychów. DG musi być dobrym miejscem do spania, nauki, pracy i zabawy.

Zauważ tylko ile miasto zyskałoby na tym.Napływ kapitału przedewszystkim i nikt nie mówi że ludzie ci nie mogą się tu bawić czy uczyć.

Zwiększenie liczby i dostępności do lekarzy specjalistów
Ale to działka NFZ i prywatnych podmiotów medycznych.

Ale nie powiesz chyba że władza w mieście nie ma na to wpływu , trzeba stworzyć odpowiednie warunki do tego a tu Włodarze miasta mają duże pole do popisu.

+Quote Post
Bartek
post pon, 20 lis 2006 - 22:47
Post #431

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

QUOTE(Adam @ Nov 20 2006, 10:32 PM) *
zadam ci pytanie czy lepiej by było żeby w mieście rozwijało sie dajmy na to 10% mieszkańców w sporcie na poziomie wyczynowym czy lepiej aby taką szansę miało dajmy na to 40% mieszkańców na poziomie amatorskim?
to zacheciło by do czynnego uprawiania sportu a w efekcie zaowocowało lepszymi wynikami na poziomie wyczynowym.Trzeba zaczynać od podstaw i dac zajęcie młodym a tym samym szansę rozwoju, to na pewno przełoży sie w przyszłości na wyniki w sporcie profesjonalnym.

Komedia. Ten kto chce uprawiac sport amatorsko juz dawno to robi mimo wizji twojej i sztabu PO ze w miescie naszym nie da sie gdzei trenowac. Baseny sa? Są! Sciezki rowerowe są? Są! Yacht klubu, kluby bokserskie, miejsca do biegania czy innych dyscyplin sportowych. Tylko zmus zmeczonych, zapracowanych mieszkancow naszego miasta zeby np. 2xweek trenowali to co kochaja, anie mysleli o robocie, rodzinie, rachunkach etc.

QUOTE(Adam @ Nov 20 2006, 10:32 PM) *

Oczywiście ,że ma sens , w dzisiejszych czasach tak wielu ludzi decyduje się na podnoszenie kwalifikacji , a to umożliwiłoby im robić to właśnie w Dąbrowie gdzie są mieszkańcami , niemówiąc o przyciąganiu chętnych z innych miast.Dziś decydując się na studia trzeba wyjeżdzać z naszego miasta a to wiąże się z kosztami , dojazdy czy zakwaterowanie.

Po pierwsze wyjezdza ten kto chce, nie ma przymusu. Na szczescie w poblizu naszego miasta jest UŚ z wydzialem Inf w sosnowcu to tylko ok 20min tramwajem z centrum naszego miasta. Jest UŚ w K-ach z licznymi wydzialami, a takze Polibuda w gliwicach do ktorych co pare minut jezdza pociagi. To te darmowe dzienne dla tych co sie postaraja. U nas w miescie mimo zlej slawy jest WSB ktorej wydzial Informatyczny stoi na jako takim poziomie poniewaz uczy kadra z UŚ i Politechniki.

BTW. Byla Politechnika w naszym city, ale wasz kochany koalicjant Talkowski wypieprzyl ich z naszego miasta!

Ten post edytował Bartek pon, 20 lis 2006 - 22:48

+Quote Post
Adam
post pon, 20 lis 2006 - 22:56
Post #432

UZYTKOWNIK
*

Oddłużenie osób zalegających w opłacaniu czynszu poprzez wdrożenie gminno – bankowego programu pomocowego.
Jak słysze takie rzeczy to od razy chwytam się za portfel. Pachnie mi to "Polską Solidarną" w rozumieniu IV RP. Czyli meneli oddłużymy, a te Wykszałciuchy co regularnie płacą za mieszkanie niech się na to złożą.

Wiesz co przykre jest ,że ludzi którzy nie potrafią sobie poradzić finansowo bo na przykład chcą wykształcić dzieci nie mówiąc już o ich nakarmieniu nazywasz menelami . Tu troche przegiąłeś .
Wszystkich tych ludzi sprowadzasz do jednego poziomu, poziomu meneli.
A ja uważam ,że pomysł jest dobry, tylko zależy od przeprowadzania odpowiedniej weryfikacji , komu taka pomoc się należy a komu nie.

Do postu Bartka

Jeżeli uważasz ,że w naszym mieście jest gdzie zagrać w piłkę , czy kosza, to może wstań sprzed komputera i przejdz się po miescie , osiedlach, owszem basen jest tylko za takie pieniądze niewielu stać na korzystanie z niego.
Z jednej strony narzekasz ,że p.Talkowski wygonił uczelnię z Dąbrowy a z drugiej krytykujesz powstanie innej, to świadczy o tym że czego bym nie napisał albo ktokolwiek inny o programie p.Meresa zawsze będzie złe.
Pewnie niech wszyscy jezdzą do gliwic, sosnowca czy katowic i wstydza się ,że w Dąbrowie Górniczej nie ma szkół wyższych.

+Quote Post
kursor
post pon, 20 lis 2006 - 22:58
Post #433

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Witam!

Po pierwsze Adamie:

byłem na spotkaniu Pana Meresa w Wyzszej Szkole Planowania Strategicznego i

20 minut Pan generał udowadniał jakim on to jest dąbrowiakiem co jak na drugą turę wyborów prezydenckich w DG to trochę mało ....... po czym jak wyszedłem zobaczyłem go wsiadającego do samochodu na Piekarskich blachach..... respect

następnę 40 minut opowiadał coś oględnie na temat pozyskiwania środków unijnych - rada: niech lepiej o nich nie opowiada bo w Piekarach się chyba nimi nie zajmował więc jego wiedza w pozyskiwaniu pieniędzy jest co najmniej mówiąc mała jak na doświadczonego samorządowca

Gdy zaczęły się pytania od zgromadzonych dotyczące personaliów i planów Pana Meresa w DG był dziwnie niespokojny i totalnie zagubiony - "generalnie" szybko skończyła się ta część spotkania.

Po drugie:

Dlaczego na stronie www życiorys i dokonania Pana Meresa kończą sie na 2002r?

Po trzecie:

Czy jesteś łaskaw powiedzieć czy Pan Meres należy do dąbrowskich struktur PO i w jakim jest Kole? Ewentualnie kiedy się do nich zapisał? Czy nadal jest w Piekarach.

Po czwarte:

Wytłumacz mi poparcie Pana Meresa dla Pana Lipczyka 4 lata temu bo go nie rozumiem. Podrazę rozumiem bo był posłem z tej samej partii i dla tego go popierał jak teraz Meresa popiera Dolniak czy Małecka-Libera.

Po piąte:

Co do Pana Bobra - nie będę się odnosił do tego co wcześniej pisali bzenek czy hator bo to prawda.
Jak wieść gminna niesie Pan Bober szykuje się do zmiany ugrupowania gdy tylko wybory wygra Meres, więc sprawa się rozwiąże dość naturalnie bo wygrana PO będzie miała swojego Przewodniczącego a i tak Talkowski będzie syty. To już 4 organizacja Pana Bobra wcześniej SLD, krótki epizod SdPL, Nasza Dąbrowa-Talkowski a za nie długo PO. Niechce mi sie już więcej o nim pisać ale dotrzyjcie do tego czym zajmuje się jego żona.

pozdro

+Quote Post
Bartek
post pon, 20 lis 2006 - 23:02
Post #434

UZYTKOWNIK

Jeżeli uważasz ,że w naszym mieście jest gdzie zagrać w piłkę , czy kosza, to może wstań sprzed komputera i przejdz się po miescie , osiedlach, owszem basen jest tylko za takie pieniądze niewielu stać na korzystanie z niego.

No stary skad mozesz wiedziec co robie nie pracujac przy kompie? Akurat tak sie sklada ze jezdza na basen do strzemieszyc, tam nie trzeba placic takiej kasy jak w Aqua parku, ale w Aqua tez nie jest drogo. Np. na Manhattanie jest boisko przy dawnej szkole 13, pomiedzy blokami 32 a 34 sa kosze do grania! Tak samo mozna grac w halowke w szkole 29 wynajmujac sobie sale z kumplami. Poprostu wiem ze najlepiej jest miec wszystko podane na tacy i narzekac ze w miescie nie ma nic. A to jest nie prawda.

Z jednej strony narzekasz ,że p.Talkowski wygonił uczelnię z Dąbrowy a z drugiej krytykujesz powstanie innej, to świadczy o tym że czego bym nie napisał albo ktokolwiek inny o programie p.Meresa zawsze będzie złe.
Pewnie niech wszyscy jezdzą do gliwic, sosnowca czy katowic i wstydza się ,że w Dąbrowie Górniczej nie ma szkół wyższych.

No to sam przeciez napisales ze nasze miasto ma byc sypialnia regionu, wiec o co Ci chodzi?

BTW. Oddzial danej uczelni, a utworzenie nowej uczelni to sa dwie naprawde istotne roznice...

+Quote Post
Adam
post pon, 20 lis 2006 - 23:32
Post #435

UZYTKOWNIK
*

Wy naprawde macie jakąś dziwna manię jeśli chodzi o przynależność do partii politycznych, ja natomiast wolę patrzec na to co kto robi i jakim jest człowiekiem , co soba reprezentuje.
Jeśli chodzi o przykłady podanych obiektów sportowych laugh.gif to gratuluję ,jęśli Nazywasz to boiskami, dlaczego mam jezdzić do Strzemieszyc skoro tu na miejscu jest taki obiekt , szkoda ,że uczniowie nie mogą z tego korzystać w ramach zajęć wychowania fizycznego.
Nie potrafie napisac od kiedy p.Meres należy do platformy , bo mnie to nie interesuje, interesuje mnie co chce zrobić i co zrobił do tej pory w KRAJU!

+Quote Post
Bartek
post pon, 20 lis 2006 - 23:44
Post #436

UZYTKOWNIK

QUOTE(Adam @ Nov 20 2006, 11:32 PM) *
Wy naprawde macie jakąś dziwna manię jeśli chodzi o przynależność do partii politycznych, ja natomiast wolę patrzec na to co kto robi i jakim jest człowiekiem , co soba reprezentuje.

No wlasnie tak patrze co Meres zrobil dla naszego miasta i patrze i jakos kurde nic nie widze.

BTW. Ja osobiscie jestem za PO, ale wlasnie wybory samorzadowe charakteryzuja sie tym ze glosujemy na czlowieka, a nie na partie :)

Jeśli chodzi o przykłady podanych obiektów sportowych laugh.gif to gratuluję, jęśli Nazywasz to boiskami, dlaczego mam jezdzić do Strzemieszyc skoro tu na miejscu jest taki obiekt , szkoda ,że uczniowie nie mogą z tego korzystać w ramach zajęć wychowania fizycznego.

Przeciez moga korzystac z AquaParku po wykupieniu karnetow przez szkole, natomiast za darmo sa baseny w szkolach (szczerze nie wiem w ilu szkolach sa baseny, wiem ze w dawnej 13 i w 29)

No to napisz mi jakie boiska chce wybudowac PM? Na mydlicach kolo szpitala jest super boisko do nogi i kosza, to tez jest zle?

Ten post edytował Bartek pon, 20 lis 2006 - 23:45

+Quote Post
kwintosz
post pon, 20 lis 2006 - 23:56
Post #437

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Jeśli chodzi o przykłady podanych obiektów sportowych laugh.gif to gratuluję ,jęśli Nazywasz to boiskami, dlaczego mam jezdzić do Strzemieszyc skoro tu na miejscu jest taki obiekt , szkoda ,że uczniowie nie mogą z tego korzystać w ramach zajęć wychowania fizycznego.
Nie potrafie napisac od kiedy p.Meres należy do platformy , bo mnie to nie interesuje, interesuje mnie co chce zrobić i co zrobił do tej pory w KRAJU!

Przyglądam się tej rozmowie i wlos na głowie staje dęba.

Do tego aby w tym mieście coś się zmieniło nie potrzebne są tylko pomysły i to co chce zrobić ale możliwość ich realizacji!! Pan Meres przedstawił program na stronie internetowej, a wy chyba mu zaraz pomnik za życia wybudujecie taki on świetny. Ale jakoś nie sądze by był zorientowany chodźby w kwestii sytuacji finansowej miasta, nie widze też tego w jaki sposób pozyskać chodźby fundusze strukturalne, z jakich programów, jakie kwoty, na co. Gdzie uwzględnienie długofalowej strategii dla miasta? Stąd zapewne jego unikanie spotkań z wyborcami. Z drugiej strony patrzeć, to że ktoś pracował gdzieś tam w Piekarach, wcale nie oznacza że musi to być dobry "pracownik". napiszcie konkretnie to i to jest jego zasługą: o to dowód: projekt uchwały, wniosek o fundusze itp. Poza tym co ma wspólnego "to co zrobił p. Meres w kraju" z zarządzaniem 130tys miastem, niech mi ktoś KONKRETNIE napisze, bo jakichś większych osiągnęć poza działalnością w SP nie widzę.

I zeby była jasność. Nie twierdze że pan Podraza jest cudowny i jest wszystko ok. Ma on swoje + i - ale w przeciwieństwie do kontrkandydata przygotowany jest na zmierzenie się z tymi zadaniami jakie stanełyby mu na drodze po objeciu stanowiska prezydenta miasta. Ma jakieś plany co do działania, dość dobry program i co ważne jest otwarty na dobre nowe pomysły a które nie znalazły się w jego programie.

Dobrze, zgadzam się że w mieście, baa w kraju mamy sportowe zadupie. I co myślisz że po 4 latach będziemy tam gdzie Włosi?, którzy na każdym rogu mają boiska z oświetleniem i sztuczną murawą? I kto tam będzie grał, jak połowa dzieciaków w gimnazjum nie chodzi na wf a rodzice wypisują im zwolnienia, bo synuś piłką dostanie albo paznokieć sobie złamie.
Basenów jest w mieście kilka, osoby co chcą popływać znajdą je, uwierz mi. To samo z boiskami aby sobie pokopać z kumplami, pojeździć na rowerze, potrenować: koszykówke, boks, karate czy inne sporty.
Nie rozumiem także czemu miałbyś nie ruszyć się do innej dzielnicy, co nie chce się?? to nie dziwne że umiesz tylko narzekać że tego nie ma tego też nie, skoro sam pewnie nie wychodzisz dalej niż kiosk ruchu przy twoim bloku. Taa najlepiej jest mieć wszystko pod nosem a jak nie to tylko umieć narzekać.

Ten post edytował kwintosz pon, 20 lis 2006 - 23:57

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Henryk Zaguła
post pon, 20 lis 2006 - 23:57
Post #438

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 225

Witam! Obiecałem Wam odpowiedź na kogo ja zagłosuję w II turze. Dzisiaj odbyło sie spotkanie władz Bloku Przyjaciół Dąbrowy oraz Stowarzyszenia Starych Dąbrowiaków-Bajba. Decyzja jest popieramy Pana Zbigniewa Podrazę. Muszę powiedzieć że ja też zagłosuję na Pana Podrazę.
Po rozmowach z oboma kandytatami stwierdzam że Pan Meres nie jest zainteresowany poparciem Bloku ponieważ podliczenie głosów wskazuje na jego wygraną. Pan Meres mówi o stanowiskach dla wszystkich i zależnie od sytuacji obieca wszystko dla wszystkich. Pan Podraza mówi o naprawie Miasta i nie mówi o stanowiskach. Kolalicja PO-PIS-Talkowski jest zabójcza dla naszego miasta i nie dlatego że PO i PIS ale dlatego że może zakonserwować się układ poprzedniej władzy. Podraza proponuje szerszą formłę porozumienia. Co ze mną? Ja mogę zniknąć a Dąbrowy za cenę spokoju. Z wielkim przerażeniem stwierdziłem że Talkowski i PO chcą za wszelką cenę pozbyć się mnie z naszego miasta. Rozumiem Talkowskiego i rozumiem PO, jestem ich wyrzutem sumienia. Werdykt wyborców z 12 listopada jest dla mnie oczywisty mam odejść i jako PM i jako radny i ten werdykt szanuję. Mam świadomość że pojawią się różne zdania co kto mi obiecał, chcę zapewnić że żaden nie złożył mi propozycji końcowej bo takiej nie oczekiwałem. Pan Meres nawet nie przyjął naszego pisma na temat możliwości współpracy z radnymi Boku Przyjaciół Dąbrowy, a Pan Podraza zaproponował na piśmie wspólną pracę na rzecz miasta. Znam Podrazę od zawsze kiedy zacząłem działalność publiczną, zawsze miałem z nim bardzo dobry kontakt. To ja zadecydowałem że zostanie Dyrektorem szpitala. Wiele było sprzeciwów, ale okazał się dobrym dyrektorem i wytrzymał presję rozgrywek polityczych. Okazał się człowiekiem ponad podziałami partyjnymi. Nie mogę tego powiedzieć o Meresie. Z Podrazą mam wiele lat współpracy i mam o nim dobre zdania. Moje serce i rozum jest za Podrazą. Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Henryk Zaguła

+Quote Post
wykształciuch
post wto, 21 lis 2006 - 00:31
Post #439

AdminAdminów:)
**

Nr użytkownika: 236

hmmm:/ @Pozdrawiam, miałeś racje jakos dziwnie dię tu zrobiło

+Quote Post
pulsatilla1214
post wto, 21 lis 2006 - 00:55
Post #440

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 148

Dziwnie, to mało powiedziane... Nie dziwię się modom, że już nawet nie chce im się czytać dyskusji wyborczej... Na szczęście jeszcze niektórzy próbują jakiś głos rozsądku wnieść, polemizować, ale to takie światełko w tunelu... Ogarniającą wszystko ciemność widzę...

Dziękujemy Panie, Henryku :) Jest pan słownym człowiekiem i szczerze podziwiam, że dla nas powalczył pan trochę z klawiaturą, przykładowo mój ojciec będący w pana wieku jeszcze tego wynalazku nie tknął :)

A z tymi tablicami to naprawdę dobre :) Bóbr dąbrowiak błyska siekaczami śmiejąc się, póki jeszcze może... Jak mówił pan Andrzej Bęben, czasem robi się straszno...

+Quote Post

30 Stron V  « < 20 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:13
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza