IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 19 20 21 22 23 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kampania Wyborcza 2006, Kandydaci na Prezydenta DG
Ocena 5 V
Bartek
post nie, 19 lis 2006 - 21:42
Post #401

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 32

Kto idzie na jakies spotkanie zadac pytanie Panu Meresowi odnosnie jego koalicji i poparcia przez Talkowskiego? Bo jak widac ma gdzies nasze pytania, to moze wkoncu na zywo odpowie?
Go to the top of the page

+Quote Post
Hator
post nie, 19 lis 2006 - 22:40
Post #402

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

same spotkania z pracownikami - a gdzie spotkania z mieszkancami - 1 na 10??????????????
moze ktos sie zadeklaruje i pojdzie zadac pytania z forum skoro p. Meres nie chce osobiscie odp.
.24.11.2006 | 17:00 Spotkanie z wyborcami pod marketem REAL- ktos na ochotnika?

Ten post edytował Hator nie, 19 lis 2006 - 22:43

--------------------

+Quote Post
ronin
post pon, 20 lis 2006 - 00:06
Post #403

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 308

co do poparcia p.Meresa przez p.Talkowskiego to w piątkowym dzienniku jedną stronę zajęła reklama gdzie PIS i partia p.Talka apeluje o oddanie głosu na p.Meresa

+Quote Post
:)
post pon, 20 lis 2006 - 00:18
Post #404

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

QUOTE(Tadzik @ Nov 19 2006, 09:06 PM) *
No a tak już na spokojniej to pan Meres chyba czytał forum i wziął sobie pare uwag do serca(szkoda że dopiero teraz) i zupełnie zmienił wygląd i zawartość swojej strony. Przedstawił nawet w niej jakiś program a nie tylko jakieś bzdyty jak było wcześniej. Widze że w końcu ruszył się z tą kampanią.

no rzeczywiscie cud :)

http://www.meres.pl/index.php?program=1

--------------------

+Quote Post
pulsatilla1214
post pon, 20 lis 2006 - 01:45
Post #405

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 148

WOW! Toż to więcej niż cud! Dzięki za link @:), zmobilizował mnie do wejścia ponownie na stronkę, po lekturze jestem po prostu zszokowany biggrin.gif I to jak najbardziej pozytywnie! No, no, widzę, że kampania nabrała wprost ekspresowego tempa i szykuje się zacięta rozstrzygająca bitwa sądząc po zaangażowaniu z jakim strategiczne plany końcówki kampanii opracowali sztabowcy naszego Generała. Wykonanie, układ i zawartość strony też o niebo lepsze! Czyżby PO rzuciła groszem dopiero po osiągnięciu drugiego etapu rolleyes.gif ?

Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 20 lis 2006 - 01:46

+Quote Post
Bartek
post pon, 20 lis 2006 - 06:34
Post #406

UZYTKOWNIK

Nei rzucila groszem, a poprostu wejscie do II tury Meresa bylo jak grom z jasnego nieba i musieli cos napisac. Nie mowie juz o ilosci punktow w jego programie. Widac ze na szybko robione tongue.gif Bledy, bledy i jeszcze raz bledy w kodzie jak i w ortografi ;-)

QUOTE(ronin @ Nov 20 2006, 12:06 AM) *
co do poparcia p.Meresa przez p.Talkowskiego to w piątkowym dzienniku jedną stronę zajęła reklama gdzie PIS i partia p.Talka apeluje o oddanie głosu na p.Meresa

Szkoda ze Meres nie wie jak bardzo na tym straci mimo moim zdaniem prawie pewnej wygranej przez jego osobe.

+Quote Post
Zbigniew Podraza
post pon, 20 lis 2006 - 09:51
Post #407

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 219

Witam serdecznie!

Tak jak wcześniej mówiłem jestem otwarty na kolejny chat z Wami.
Moja propozycja to piątek 24. XI, początek ok. godz. 19- 19.30

Jeśli jesteście zainteresowani to proszę o kontakt administartorów forum.

Pozdrawiam!
Zbigniew Podraza

--------------------
"z bliska"

GG- 6481247

+Quote Post
Machiavelli
post pon, 20 lis 2006 - 14:30
Post #408

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 295

Nie sądziłem, że Pan Meres tak szybko dogada się z PISem i Talkowskimi blink.gif blink.gif

Toż to katastrofa dla miasta !!!
Co robi PIS w kraju widać jak na dłoni, ciągłe przepychanki i oskarżenia. A co robił Talkowski i jego ludzie przez ostatnie 4 lata to nie trzeba przypominać. Widać dla PO i Pana Meresa liczy się tylko władza i nic poza tym. Obojętnie z kim byleby tylko wskoczyć na stołek.

Ludzie w pierwszej turze dali wyraz dezaprobaty dla Pana Talkowskiego odsuwając go od rządów. Ponieważ on się już ułożył z Panem Meresem i będzie miał nadal wpływ na DG nie pozwólmy, aby On dzięki pokrętnym układom miał gdzieś Głos Wyborców i został przy korycie.

TAK DLA DĄBROWY GÓRNICZEJ = NIE DLA MERES+TALKOWSKI

+Quote Post
:)
post pon, 20 lis 2006 - 16:56
Post #409

IX :)

Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

w programie pana Meresa widze duzo podobienstw do innych programow- szczegolnie pana Koscielniaka + parkingi wielopoziomowe pana Zaguły wink.gif

zobabczcie - http://www.meres.pl/index.php?program=1
i np http://www.pis.forall.pl/koscielniak/4.jpg

Ten post edytował :) pon, 20 lis 2006 - 17:00

--------------------

+Quote Post
Master
post pon, 20 lis 2006 - 18:10
Post #410

FdZD

Nr użytkownika: 5

Owszem na stronie Z. Meresa widać ciekawy program, wiele waznych spraw dla miasta, ALE wiekszosc z nich jest niemozliwa do zrealizowania jesli Talkowski i jego otoczenie ,bedzie mial jakis tam wplyw na wladze.

Po drugie Meres, chyba jednak niezbyt dobrze orientuje sie w sytuacji w DG , skoro "przyjmuje" poparcie od Talkowskiego. To znaczy ze nie wie zbyt o kompromitujacym stylu władzy jaki panowal w DG przez ostatni 4 lata. Poparcie od Talka bardziej mu zaszkodzi niż pomoże.

Po trzecie, dziwna jest ta sprawa z tą dotacją którą przekazał Meres jako szef komisji w Piekarach na fundacje swojego wspolpracownika. To śmierdzi szwindlem.

W piatkowym dzieniku ukazało sie oswiadczenie M. Lipczyka w którym gratuluje on zarówno Podrazie jak i Meresowi wejscia do 2 tury.

+Quote Post
Hator
post pon, 20 lis 2006 - 18:26
Post #411

FdZD

prosze napisac czy wstepnie pasuje termin bysmy moghli potwierdzic - do jutra czekam na ewentualne uwagi - jesli ich nie bedzie pisze ze pt 19 - 19 30 pasuje

--------------------

+Quote Post
Tadzik
post pon, 20 lis 2006 - 18:37
Post #412

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 265

Szkoda że tylko jeden z kandytadów zdecydował sie na czata!
A może pan Meres jak już rozkręcił kampanie to zdecyduje się z nami porozmawiać (w co wątpie).
Można by było ponownie wysłać zaproszenie na małego czata.

Lub chociaż napisać że liczymy na obecność podczas czatu z panem Podrazą. Może zechce mu zadać jakieś pytanie! ; )

Ten post edytował Tadzik pon, 20 lis 2006 - 18:38

--------------------
.

+Quote Post
Dejmon
post pon, 20 lis 2006 - 18:39
Post #413

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 125

Oby poparcie Talkowskiego okazało się dla Meresa pocałunkiem śmierci. Dość już zakulisowych rozgrywek w magistracie przy ul. Granicznej 21. Meres jest dla mnie kandydatem małowiarygodnym, a ta afera z fundacją dyskwalifikuje go w moich oczach. To że wychował się w Dąbrowie, nie predystynuje go od razu do objęcia funkcji prezydenta. To trochę za mało. Współrządząc w Piekarach niczym szczególnym nie zabłysnął. Miasto jest biedne i znajduje się w ogonie pod względem dochodów na jednego mieszkańca. Doceniam jego zasługi dla polskiego pożarnictwa i bliżej mi do PO niż SLD, ale mając powyższe na względzie, nie chciałbym, żeby rządził Dąbrową.

Podraza sprawdził się na stanowisku dyrektora dąbrowskiego szpitala. Zyskał uznanie jako menedżer tej jednostki. Poznał pracę samorządowca i posła. Tego typu doświadczenie może, choć nie musi, zaprocentować na stanowisku, o które się ubiega. Wie, że szyld, pod którym firmuje swoją kandydaturę, nie do końca mu pomaga. Jego ugrupowanie dość mocno się skompromitowało w świetle haseł, jakie głosiło w czasie kampanii parlamentarnej w 2001 r., a i poprzednik Talkowskiego krystaliczną postacią niestety nie był.

Nie chcę, żeby ktokolwiek się sugerował moimi subiektywnymi przemyśleniami, ale zachęcam, żeby każdy przed oddaniem głosu w niedzielę, zrobił sobie podobne zestawienie wad i zalet obu kandydatów. To pomaga odpowiedzialnie zagłosować :)

+Quote Post
Hator
post pon, 20 lis 2006 - 18:39
Post #414

FdZD

tadzik - pisalem juz 2-3 razy po 1 turze - moge sprobowac ponownie ale watpie...

PS co z czatem - prosze o odp na PM - nie zasmiecajmy topicu - zreszta wszelkie uwagi do czata maja swoj wlasny temat.
pozdr

Tym razem maila wyslalem z formularza na stronie www p. Meresa (wow - jaki skok jakosciowy na stronce tongue.gif ). Po wyslaniu zapytania, wyskoczylo mi
DZIEKUJE ZA WYSLANIE ZAPYTANIA, ODPOWIEM WKROTCE ... czy jakos tak :)
Panie Meres - 3mam za slowo - potraktuje to jako sprawdzian wywiazywania sie z obietnic wyborczych biggrin.gif

Ten post edytował Hator pon, 20 lis 2006 - 18:47

--------------------

+Quote Post
Adam
post pon, 20 lis 2006 - 19:15
Post #415

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 294

Może ostudzicie Swoje emocje. Jak na razie to wiadomo ,że p.Talkowski poparł oficjalnie po prostu lepszego kandydata i dajcie spokój ze zbędnymi spekulacjami nie podpartymi faktami ,że zrobił to niby w zamian za jakieś stanowiska, jak można coś takiego pisać skoro nie ma na to dowodów.
Poza tym myślę, że należy się trochę szacunku dla tych ponad 20% ludzi , którzy głosowali na p.Talkowskiego , a tu oczerniacie również ich.
Co do p.Bobera , zdobył on ponad 700 głosów i uważam ,że jak nikt inny nadaje sie na przewodniczącego rady, bo zrobił naprawdę wiele zwłaszcza dla najbiedniejszych. Ludziom ,którzy oddali na niego głos też należy się szacunek, a nie jakieś dziwne spekulacje że niby w zamian za poparcie p.Talkowskiego dla p.Meresa ma niby obiecane to stanowisko, skąd to Wiecie , Pytam skąd !!!! Przydałoby się trochę dowodów.

To ,że p.Talkowski jest w radzie nie oznacza ,że będzie miał jakiś bardzo znaczący wpływ na radę w Dąbrowie Górniczej , a już napewno nie na p.Meresa jeśli wygra.Uszanujmy ludzi ,którzy Go tam wybrali , niech każde środowisko ma tam swojego przedstawiciela , przecież należy się to każdemu mieszkańcowi spośród głosujących.

Poza tym bardzo boli to ,że niestety znowu mamy do czynienia z nieczystą"grą", a mianowicie rozmawiałem dziś z ludzmi wywieszającymi banery p.Meresa , którzy ubolewali nad faktem kradzieży 4 sztuk , w tym na kładce przy ul.Sobieskiego.
Faktycznie ich tam nie ma, a przy ulicy Mireckiego zostały tylko mocujące linki wraz z odciętymi fragmentami banera.

Zwróćcie uwagę ,że może p.Kościelniak wraz z p.Talkowskim poparli poprostu kandydata bardziej nadającego sie na to stanowisko.Mają takie prawo jako mieszkańcy tego Miasta i wszystko na ten temat , tu należy uciąć wszelkie spekulacje typu "co w zamian itp."

A tak wogóle to bardzo wątpię , że p.Podraza zrezygnowałby z takiego poparcia gdyby mógł na nie liczyć.

Ten post edytował Adam pon, 20 lis 2006 - 19:21

+Quote Post
Bartek
post pon, 20 lis 2006 - 19:27
Post #416

UZYTKOWNIK

QUOTE(Adam @ Nov 20 2006, 07:15 PM) *
Może ostudzicie Swoje emocje. Jak na razie to wiadomo ,że p.Talkowski poparł oficjalnie po prostu lepszego kandydata i dajcie spokój ze zbędnymi spekulacjami nie podpartymi faktami ,że zrobił to niby w zamian za jakieś stanowiska, jak można coś takiego pisać skoro nie ma na to dowodów.
Poza tym myślę, że należy się trochę szacunku dla tych ponad 20% ludzi , którzy głosowali na p.Talkowskiego , a tu oczerniacie również ich.
Co do p.Bobera , zdobył on ponad 700 głosów i uważam ,że jak nikt inny nadaje sie na przewodniczącego rady, bo zrobił naprawdę wiele zwłaszcza dla najbiedniejszych. Ludziom ,którzy oddali na niego głos też należy się szacunek, a nie jakieś dziwne spekulacje że niby w zamian za poparcie p.Talkowskiego dla p.Meresa ma niby obiecane to stanowisko, skąd to Wiecie , Pytam skąd !!!! Przydałoby się trochę dowodów.

To ,że p.Talkowski jest w radzie nie oznacza ,że będzie miał jakiś bardzo znaczący wpływ na radę w Dąbrowie Górniczej , a już napewno nie na p.Meresa jeśli wygra.Uszanujmy ludzi ,którzy Go tam wybrali , niech każde środowisko ma tam swojego przedstawiciela , przecież należy się to każdemu mieszkańcowi spośród głosujących.

Poza tym bardzo boli to ,że niestety znowu mamy do czynienia z nieczystą"grą", a mianowicie rozmawiałem dziś z ludzmi wywieszającymi banery p.Meresa , którzy ubolewali nad faktem kradzieży 4 sztuk , w tym na kładce przy ul.Sobieskiego.
Faktycznie ich tam nie ma, a przy ulicy Mireckiego zostały tylko mocujące linki wraz z odciętymi fragmentami banera.

Zwróćcie uwagę ,że może p.Kościelniak wraz z p.Talkowskim poparli poprostu kandydata bardziej nadającego sie na to stanowisko.Mają takie prawo jako mieszkańcy tego Miasta i wszystko na ten temat , tu należy uciąć wszelkie spekulacje typu "co w zamian itp."

A tak wogóle to bardzo wątpię , że p.Podraza zrezygnowałby z takiego poparcia gdyby mógł na nie liczyć.

Adam chyba Ci sie dwa razy nacisnelo ctrl+v
laugh.gif

Moze nam powiesz ze zwolennicy Podrazy zrywaja jego plakaty wyborcze? No przestan bo pekne ze smiechu.

A z tym tekstem ze Meres jest lepszym kandydatem to juz total przegiecie komiczno-katastroficzne. Jesli Meresowi by tak bardzo zalezalo na naszym miescie to by oglosil ze nie zalezy mu na poparcu Talkowskiego bo wiadomo co on wyprawial w tym miescie. Nawet jesli by przegral to by twarz zachowal, a tak jest dla mnie drugim Talkowskim vel Olszowka [']

+Quote Post
Tadzik
post pon, 20 lis 2006 - 20:14
Post #417

UZYTKOWNIK
**

dlaczego zdublowałeś posta. może pan meres kazał ci go wkleić a ty sie poprostu machłeś :)

co jak co ale tego ze pan Podraza nieprzyjał by, nie był zadowolony z poparcia Talkowskiego to jestem pewny.

Gdyby nie kaczki dziwaczki i zmieniona w trybie pilnym ordynacja wyborcza to talkowskiego by w radzie nie było.

a to czy poparli lepszego kandydata to tylko ty tak sądzisz! A co do pana Bobera to nikt ise go nie czepia ale co do roli przewodniczącego RM uważam że powinien to być radny ze zwycięskiego ugrupowania BPD.

--------------------
.

+Quote Post
Adam
post pon, 20 lis 2006 - 20:58
Post #418

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 294

Tadzik napisał:a to czy poparli lepszego kandydata to tylko ty tak sądzisz!

a skąd Ty to wiesz ,że tylko ja tak sądzę, bo ja wiem ,że tak uważa spora większość mieszkańców Dąbrowy Górniczej.

Po Waszej irytacji i wielkim oburzeniu stwierdzam że "tonacy brzytwy się chwyta"

Jeśli chodzi o zdublowanie posta nie mogłem go wysłać i kliknąłem pare razy i bez pomówień w tej sprawie
typu: meres napisał i kazał mu wysłać.

+Quote Post
bzenek
post pon, 20 lis 2006 - 21:10
Post #419

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

QUOTE(Adam @ Nov 20 2006, 09:15 PM) *
Co do p.Bobera , zdobył on ponad 700 głosów i uważam ,że jak nikt inny nadaje sie na przewodniczącego rady, bo zrobił naprawdę wiele zwłaszcza dla najbiedniejszych. Ludziom ,którzy oddali na niego głos też należy się szacunek

ADAM, pan Bober jak najbardziej zrobił wiele dla najbiedniejszych. Na uznanie zasługuje jego coroczna zimowa akcja goracych posułków dla potrzebujących. Nawiasem mówiąc przez dłuższy czas finansowana z jego prywatnych pieniędzy. Ale czemu nie opiszesz nam jego kariery w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej ?

Praktycznie zaraz po wyrzuceniu dyrektora Dusia z MOPS prezydent Talkowski zainstalował pana Bobera na ciepłej posadce Specjalisty do spraw Pozyskiwania Funduszy Unijnych w MOPS. Z pensja adekwatną do tak odpowiedzialnej roli. Jak wszyscy wiemy MOPS, w ciągu dwóch lat jego ciężkiej pracy, MOPS nie uzyskał ani centa z funduszy unijnych. Nawet nie złożył żadnego wniosku.
Zdając sobie sprawę z takiego, nieco kompromitującego, obrotu sprawy, prezydent Talkowski zlikwidował stanowsko zajmowane przez pana Bobera. Ale nie stała mu się krzywda. Specjalnie dla niego utworzono w MOPS stanowsko Głównego Specjalisty. Przezornie nie określono jakimi to sprawami ma się on zajmować. I od tego momentu pan Bober mógł bez wstydu pokazywać sie na korytarzach MOPS i popijać kawę z dyrekcją. Między innymi z panią wicedyrektor Dul. Tak, tak - to ta żona swojego męża. Oczywiście wtedy gdy akurat miał ochotę zajrzeć do pracy. Z tego co mówią pracownicy MOPS nie zdarzało się to często.

Tak więc przez trzy lata utrzymywaliśmy z naszych podatków wakacje pana Bobera w MOPS. Zupełnie mnie to zniechęciło do jego osoby. Wydaje mi się, że w tej sytuacji, jego przewodniczenie obradom Rady będzie bardzo nie na miejscu.

Ten post edytował bzenek pon, 20 lis 2006 - 21:14

+Quote Post
Tadzik
post pon, 20 lis 2006 - 21:11
Post #420

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(Adam @ Nov 20 2006, 08:58 PM) *
Tadzik napisał:a to czy poparli lepszego kandydata to tylko ty tak sądzisz!

a skąd Ty to wiesz ,że tylko ja tak sądzę, bo ja wiem ,że tak uważa spora większość mieszkańców Dąbrowy Górniczej.

Po Waszej irytacji i wielkim oburzeniu stwierdzam że "tonacy brzytwy się chwyta"

Jeśli chodzi o zdublowanie posta nie mogłem go wysłać i kliknąłem pare razy i bez pomówień w tej sprawie
typu: meres napisał i kazał mu wysłać.

To było napisane w trybie przypuszczającym. A gdzie ja Ci Napisałem że tylko ty tak uważasz.
Druga sprawa: ja się naprawde nie oburzam, choć przyznam że niekiedy ludzie mnie irytują swoimi wypowiedziami jak np. ten pan od Hondurasu.
tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie staram się być obiektywny i nie pisze takich żeczy że jeden kandytad jest super ma tylko zalety i wogóle jak nie on to nikt inny, a drugiego posądzam i obrzucam go gównem.

--------------------
.

+Quote Post

30 Stron V  « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 Użytkowników czyta ten temat (5 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:31
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza