IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 18 19 20 21 22 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kampania Wyborcza 2006, Kandydaci na Prezydenta DG
Ocena 5 V
tony montana
post sob, 18 lis 2006 - 14:07
Post #381

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 235

Poniżej linki do tekstów nt. działalnosci władz Piekar, w tym oczywiście Z.Meresa

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,82386...ml?ticaid=12b46

http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/181634.html

http://www.piekary.info.pl/prasowka.htm

Na razie tyle, może znajdę jeszcze jakieś ciekawostki, które przybliżą nam troche
osobę i dokonania Z.Meresa skoro sam nie chce tego zrobić wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
pulsatilla1214
post sob, 18 lis 2006 - 14:36
Post #382

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 148

@ Zibar:

Ale tu nie pada nazwisko Meres, a po przeczytaniu całości uważam, że jako jedyny z zarządu nie miał z całą sprawa nic wspólnego.

@tony montana podał linki, z których wynika jasno, że pan Zbyszek Meres był szefem komisji, która przyznała dotację... Oraz, że bynajmniej kwitnącym miastem Piekary nie są wink.gif

P.S.

Nie mam nic przeciwko przyznawaniu pieniędzy na dzieci. Ale fundacje muszą zachować pewne standardy starając się o wpływy ( podobnie sprawa fundacji pani Jolanty Kwaśniewskiej)

I mały off topic:

Klikając trzeci link podany przez @tony'ego montanę zauroczyły mnie pięknie oświetlone wieże Sanktuarium Matki Boskiej Piekarskiej. Prosimy o przeniesienie doświadczeń Piekar w tej dziedzinie do gołonoskiego sanktuarium i dąbrowskiej bazyliki tongue.gif !

+Quote Post
szarisz
post sob, 18 lis 2006 - 16:37
Post #383

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 22

Nie jestem mieszkańcem DG, więc mogę spojrzeć na Wasze sprawy z boku.

Jako ekonomista mogę stwierdzić, że z papierów wynika, iż obie kandydatury są równorzędne. Obydwaj panowie mają doświadczenie w zarządzaniu i znają się na sprawach budżetowych. Obaj umieją podejmować szybkie decyzje. To wszystko są ich plusy. Minusem jest ich zaplecze. Sporo betonu w SLD oraz fakt nawiązania współpracy z poprzednim prezydentem przez PO (a propos, słyszałem plotkę, że JT ma zostać przewodniczącym RM mad.gif ).

Dla mnie przesądzająca jest sprawa pieniędzy dla stowarzyszenia. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że wiadomość ta nie dotrze do szerszego ogółu szansę obu Panów uważam za wyrównane

+Quote Post
kursor
post sob, 18 lis 2006 - 16:57
Post #384

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Witam!

Po pierwsze sprawa dotycząca spotkań Pana Meresa z mieszkańcami DG - to każdy przyjazd Pana kandydata do swojego tzw. sztabu uważa on za spotkanie z mieszkańcami więc user "hesusdg" na nim był bo ich szef odwiedził tak a propos główny sztab Meresa mieści się w Będzinie @Krzysiu S

Po drugie sami zauważaliście że Pan Zbigniew tylko przegląda to forum, nic na nim się nie wypowiadając - swój "program" w sumie to 6 haseł wyciągnął z zapisów czata ze Zbigniewem Podrazą i Henrykiem Zagułą więc myślę że niestety nic poza tym on nie wie o DG.

Z resztą sam w tym wydaniu DZ wypowiedział się że jego program dla DG zawiera się w jednym wyrazie "RAZEM" SIC! , a teraz juz rozdają najważniejsze posadki w mieście bo czują się już wygrani mając poparcie Talkowskiego i Kościelniaka i straszą że jak nie wygrają to będzie ostra jazda w RM. I to jest ta konstruktywna rola prawicy w Polsce jak nie wygrają to będzie jazda a jak wygrają to róbta co chceta i tez jazda ale na podatnikach.

@Księciunio i hesus - jesteście typowymi platformersami najpierw zarzucić ludzi tematami ktore nijak sie nie mają do rzeczywistości a jak Was nikt nie poprze to się obrażacie

pozdro

Ten post edytował kursor sob, 18 lis 2006 - 17:42

+Quote Post
pozdrawiam
post sob, 18 lis 2006 - 20:23
Post #385

jasiek

Nr użytkownika: 3

QUOTE(szarisz @ Nov 18 2006, 04:37 PM) *
(a propos, słyszałem plotkę, że JT ma zostać przewodniczącym RM mad.gif ).

Co do przewodniczącego RM, nie wiadomo czy Tale chce to stanowisko dla siebie czy dla Bobera.

+Quote Post
Machiavelli
post nie, 19 lis 2006 - 14:20
Post #386

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 295

Jeśli chodzi o Pana Podrazę to z tego co wiadomo jego sztab tworzą obecnie w znakomitej większości młodzi ludzie, więc jeśli 20to i 30to latkowie pomagają mu w codziennej pracy jak i w kampanii wyborczej to chyba nie jest to tzw. beton komunistyczny !!!! Nie jest to pomoc doraźna i stworzona na potrzeby kampanii bo od kilku dobrych lat Pan Podraza otacza sie młodymi ludźmi, którzy chcą wiele zrobić dla DG, a co ważne mają na to pomysły.
To uważam za kolejny atut tego kandydata. Widać , że wierzy w swe lewicowe poglądy, ale nie podoba mu sie jak wyglada stare SLD i chce to zmienić. Mało zmienić, po osobach które go otaczają widać ze to robi.

Wracając jeszcze na moment do wątku powrotu ekipy Lipczyka, to poprosiłbym o wytłumaczenie pewnego faktu, który zaistniał tu już na forum, ale jakoś nikt z popierających Pana Meresa nie raczył sie do tego odnieść.

Owym faktem jest obecność w honorowym sztabie wyborczym Pana Lipczyka obecnego kandydata na PM DG Pana Zbigniewa Meresa ???!!!!!

Sam Pan Meres pewnie nie odpowie bo nie ma go na forum, ale są tu obecni świetnie poinformowani zwolennicy np: Adam >>> POPROSZĘ O KOMENTARZ.

Jest jeszcze jeden wniosek , który można łatwo wysnuć z dotychczasowej kampanii i I tury. Pan Meres dostał się dp decydującej tury tylko i wyłącznie dlatego , że startuje z PO, a ta przeżywa teraz pewnoą hossę. Każdy inny człowiek na miejscu Pana Meresa też by wszedł. Bez programu, bez kontaktu z nami wyborcami, bez pomysłu na DG. Tylko znaczek PO go wprowadził tu gdzie jest, a co najgorsze do zwyciestwa w 2 turze może go wprowadzić układ z jasnie nam panującym PISem (będzie dramat, w rządzie i samorządzie PiS - nie !!!) i co jeszcze gorsze z Talem (nie , nie ,nie !!!)

A ponieważ tu głosujemy na człowieka to mówie/pisze - stanowcze nie dla PO-PIS-TALI

A i jeszcze jedno w kwestii dot. Pana Zaguły. Skoro wystąpił z PO i nie popiera działań Pana Talkowskiego to chyba jasne jakiego wyboru powienien dokonać.

POZDRO

+Quote Post
jacu007
post nie, 19 lis 2006 - 19:27
Post #387

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 226

Słyszałem że szanowny Poseł stara sie uzyskać poparcie najbardziej wpływowych partii i organizacji poprzez obiecywanie Stanowisk i Wpływów. DOŚĆ KOLESIOSTWA i GIEREK O STOŁKI.
Tylko Generał NA PREZYDENTA

+Quote Post
Hator
post nie, 19 lis 2006 - 19:34
Post #388

FdZD

Nr użytkownika: 6

jacu - jakies konkrety poparte argumentami by sie przydaly...

--------------------

+Quote Post
Tadzik
post nie, 19 lis 2006 - 19:40
Post #389

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 265

QUOTE(jacu007 @ Nov 19 2006, 07:27 PM) *
Słyszałem że szanowny Poseł stara sie uzyskać poparcie najbardziej wpływowych partii i organizacji poprzez obiecywanie Stanowisk i Wpływów. DOŚĆ KOLESIOSTWA i GIEREK O STOŁKI.
Tylko Generał NA PREZYDENTA

Bo ty żeś słyszał! Ja słyszałem też dużo rzeczy i co? No aniby gdzie to słyszałeś! Ktoś na ulicy to powiedział. Taki co pięc minut wcześniej to wymyślił. Ewentualnie sam to przed chwilą wymyśliłeś.
Podaj jakieś fakty a nie oczerniaj człowieka i nie rozpowiadaj platek jak niemożesz i ch potwierdzić. Też moge sobie napisać że Meres szykuje sie podobno na cztrero letnią wyprawe na księżyc (lub pare innych naprawde wiarygodnych ploteczek.
Też tak moge sobie napisać że słyszałem ze jak kandytat PO wygra to weźmie Talkowskiego i kogoś tam jeszcze za zastępców. Jak nieumiesz merytorycznie podkreślić wady lub zalety kogoś to prosze Cie tylko o jedno :
NIE OCZERNIAJ INNYCH BEZ DOWODÓW

--------------------
.

+Quote Post
Hator
post nie, 19 lis 2006 - 19:44
Post #390

FdZD

no wlasnie - zeby bylo obiektywnie - czy ktos ma jakies dowody ze Pan Meres uklada sie z Talkowskim?

prosze podkreslac w swoich informacjach ze
albo sa to wlasne przypuszczenia

albo sa to prawdziwe informacje poparte konkretnymi dowodami, ktore tez wypadaloby przedstawic (np link)

pozdr

Ten post edytował Hator nie, 19 lis 2006 - 19:44

--------------------

+Quote Post
Mick
post nie, 19 lis 2006 - 19:48
Post #391

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

Temat poparcia Meresa dla Lipczyka sprzed paru lat może byłby dobry do eksploatowania, gdyby nie to, że w II turze zmierzy się z kandydatem SLD.

+Quote Post
tony montana
post nie, 19 lis 2006 - 19:49
Post #392

UZYTKOWNIK
*

Najlepszym przykładem kolesiostwa i gierek o stołki jest skrzynięcie przez Z.Meresa najbardziej wpływowych, szarych eminencji z PO, PiS i otoczenia Tala ( w ogole te środowiska tak sie przenikają, ze trudno precyzyjnie określić kto reprezentuje daną partie/organizację)
POPiS Tal oznacza pielęgnowanie najgorszych rzeczy z minionego czterolecia.
A jesli masz jakies informacje nt. Z. Podrazy to prosimy o szczegóły. Chyba ze się mylę i masz na myśli innego posła, np. Kościelniaka lub Dolniaka ( twoje insunuacje jakos bardziej by mi do nich pasowały)

+Quote Post
jacu007
post nie, 19 lis 2006 - 19:58
Post #393

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 226

Informacje są sprawdzone, ale nie moge szczegułów pisać, bo nie chce byc posadzony o oszczerstwo. Chodzi głównie o rade miejską i najbardziej wpływowe partie

+Quote Post
Tadzik
post nie, 19 lis 2006 - 20:10
Post #394

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(jacu007 @ Nov 19 2006, 07:58 PM) *
Informacje są sprawdzone, ale nie moge szczegułów pisać, bo nie chce byc posadzony o oszczerstwo. Chodzi głównie o rade miejską i najbardziej wpływowe partie

No właśnie jak byś pisał szczegóły to byś o oszczerstwo nie był posądzony! A wogóle jak by tak było to ludze by o tym nie wiedzieli niewyszło to by za sztab wyborczy.

Ps. moje informacje na temat podróży pana Meresa na księżyc też są sprawdzone, ale nie moge szczegułów pisać, bo nie chce byc posadzony o oszczerstwo.

--------------------
.

+Quote Post
Hator
post nie, 19 lis 2006 - 20:38
Post #395

FdZD

rownie dobrze kazdy z nas moze napisac jakas bzdure i powiedziec, ze o tym wie bo mieszka w szafie na ciuchy meresa czy podrazy.

a swoja droga - bardziej przetrawie plotke o stolku obiecanym przez z. podraze niz plotke o stolku przewodniczacego rady miejskiej dla talkowskiego wzamian za poparcie z. meresa na stanowisko prezydenta.

...Jacu007 - wymysl cos lepszego.

Ten post edytował Hator nie, 19 lis 2006 - 20:38

--------------------

+Quote Post
pozdrawiam
post nie, 19 lis 2006 - 20:42
Post #396

jasiek

Nr użytkownika: 3

Wiadomo, że nikt nie odda swojego poparcia za darmo. Nikt tu tego nie ukrywa. Henryk Zaguła sam przyznał, że prowadzi w tej sprawie rozmowy. Kto dawał lepsze warunki dowiemy się oficjalnie. I tak wygląda kuchnia wyborcza w każdej partii.

Do tego informuje użytkowników, że na tym Forum istnieją także inne poza polityczne tematy tylko tam nie widać waszej aktywności. Rozumiem, że dla was liczy się polityka, ale los DG już nie???

+Quote Post
tony montana
post nie, 19 lis 2006 - 20:42
Post #397

UZYTKOWNIK
*

jacu 007 przestań sie ośmieszać. Pisząc o układaniu się Z.Podrazy z partiami w RM( jesli to on niego chodzi a nie innego posła wink.gif )
sugerujesz jego zakulisowe gry z PO i PiS. Tym samym stwierdzasz, że radni tych partii są skłonni wyprzeć sie współpracy
z Z. Meresem i poprzeć
jego rywala. Trudno mi w to uwierzyć ( choć po działaczach PO i PiS chyba mozna sie juz wszystkiego spodziewać)
Zamiast tracic czas na głupoty i zwykłe oczernianie kogoś lepiej zbierz siły z Adamem i księciem hondurau, aby przekonać waszego pryncypała-generała to aktywności na forum.

+Quote Post
kursor
post nie, 19 lis 2006 - 20:48
Post #398

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Hej jacu !

Co powiesz na temat takiej plotki która chodzi po mieście:

Pewien Prezydent Piekar wysłał do DG swojego zastępce aby postarał się o fotelik prezia aby się nawzajem asekurowali. Jak ja nie wygram w Piekarach to może Tobie się uda w DG i będziemy dalej sobie rozdawali karty tylko w lepszym, bogatszym mieście.

Ja w Piekarach wygrałem więc jak przegrasz w DG to masz u mnie posadkę na następne 4 lata.

To się nazywa doświadczenie w samorządzie no nie jacu.....

+Quote Post
Tadzik
post nie, 19 lis 2006 - 21:06
Post #399

UZYTKOWNIK
**

No a tak już na spokojniej to pan Meres chyba czytał forum i wziął sobie pare uwag do serca(szkoda że dopiero teraz) i zupełnie zmienił wygląd i zawartość swojej strony. Przedstawił nawet w niej jakiś program a nie tylko jakieś bzdyty jak było wcześniej. Widze że w końcu ruszył się z tą kampanią.

A pan Podraza też nie śpi znowu oplakatował miasto jakimiś nowymi zmienionymi plakatami.

--------------------
.

+Quote Post
pulsatilla1214
post nie, 19 lis 2006 - 21:33
Post #400

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 148

Oj, kandydaci nie śpią. Dziś w godzinach wieczornych na ulicy Unruga minął mnie jadący na Antoniów tabloid pana Zbyszka Meresa. Niby bezludzie, a tu taka niespodzianka. Myślalem, że podobne akcje przeprowadza się w najgęściej zaludnionych dzielnicach, a tu proszę, pamięta się i o mieszkańcach zielonych dzielnic :)

+Quote Post

30 Stron V  « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:31
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza