IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kampania Wyborcza 2006, Kandydaci na Prezydenta DG
Ocena 5 V
Guest_tomasz sołtysik_*
post wto, 14 lis 2006 - 10:52
Post #281

Guests

tak, to prawda, Zbigniew Meres był w komitecie honorowym Marka Lipczyka, co moim zdaniem tylko dobrze o nim świadczy
pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post
Dejmon
post wto, 14 lis 2006 - 13:40
Post #282

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 125

QUOTE(tomasz sołtysik @ Nov 14 2006, 10:52 AM) *
tak, to prawda, Zbigniew Meres był w komitecie honorowym Marka Lipczyka, co moim zdaniem tylko dobrze o nim świadczy
pozdro

To świadczy o nim bardzo niedobrze :)

+Quote Post
Bartek
post wto, 14 lis 2006 - 13:56
Post #283

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

To ze za Panem Podrazą ciagnie sie caly blok lewicy o niczym nie swiadczy bo glosujemy na czlowieka, a nie na partie.

Meres tak naprawde nasze miasto ma gdzies. To ze tutaj sie urodzil i spedzil dziecinstwo o niczym nie swiadczy i na pewno nie oddam na niego mojego glosu tylko i wylacznie z tego powodu. Meresa tak naprawde malo kto zna w naszym miescie i taka jest prawda. Podraze kojarzy naprawde wiele osob i ma ich glos mimo ze wczesniej glosowali na Zagule, Koscielniaka czy niestety na Talkowskiego.

Zreszta w naszym miescie duze poparcie ma lewica i jestem przekonany w 70% ze Podraza wygra.

+Quote Post
tony montana
post wto, 14 lis 2006 - 16:04
Post #284

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 235

QUOTE(niki @ Nov 14 2006, 10:06 AM) *
tak Bartek wiemy że bedziesz głosował na Podrazę.
A ja wbrew wszystkiemu co tu mówicie jednak na Meresa.
Znam obu Zbyszków osobiście i obu ich cenię i mam szacunek zarówno dla osoby jak i ich dokonań, ale niestety, za Podrazą ciągnie sie SLD i po mimo rzeczywiście dużych starań, żeby ten stary Lipczykowy układ przeciąc obawiam się że nie bedzie w stanie wszystkiego dopilnować.
Natomiast Meres jest zdecydowany przeciąć ten wrzód i fakt, że nie jest uwiązany do Dąbrowy jest najlepszym argumentem, bo nie będzie się cyckał - temu nie bo znam, tego żałuję, tamten zna tego itd.
Poza tym żeby uciąć spekulacje Meres jest rodowitym dąbrowianinem, tu się wychował i spędził całe dzieciństwo, a to że teraz wraca do Dąbrowy po osiągnięciu tylu sukcesów w życiu zawodowym to powinniśmy się cieszyc.
Na szczęście to właśnie on wygra :)
A co do postów do p.Meresa postaram się żeby pojawił się na forum i poodpowiadał :)

Fakt, że Meres nie jest, jak piszesz, "uwiązany " do Dąbrowy nie jest żadnym argumentem świadczącym o jego zdecydowaniu i stanowczych działaniach jakie podjąłby zostając prezydentem. Według mnie taki obrót spraw bardzo go osłabia. Jako osoba z zewnątrz zdany jest i będzie na otoczenie, w którym nie brakuje nieciekawych postaci ( nie wyobrażam sobie jakoś przecinania wrzodów i rozbijania ukladów np. z Borowiczem czy Nierychłym :) )
Z kolei Z.Podraza jest rzeczywistym liderem dąbrowskiej lewicy; ma stabilną pozycję w swoim środowisku a takze poza nim. Dał się poznać mieszkańcom z dobrej strony, dobrze zaprezentował sie w kampani i co najważniejsze przybliżył mieszkańcom swoje pomysły dla DG. Z.Meres to dla mnie wielki znak zapytania. Nie dało sie go uświadczyć na spotkaniach, nie było go na forum a ze strony internetowej spogląda na nas tylko jego sympatyczna twarz. Niestey jak dla mnie to troszke za mało. Wolałbym, aby przedstawił swoje zamierzenie i jakos umotywował zadadność powierzenie mu urzędu prezydenta.

+Quote Post
Tadzik
post wto, 14 lis 2006 - 16:22
Post #285

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 265

QUOTE(niki @ Nov 14 2006, 09:06 AM) *
Na szczęście to właśnie on wygra :)
A co do postów do p.Meresa postaram się żeby pojawił się na forum i poodpowiadał :)

Czy wygra to zobaczymy 26 XI
To sie staraj lepiej! Dziś rano pan Meres był na forum ale jakoś nie był skory do napisania jakiegoś posta!

--------------------
.

+Quote Post
mary cha
post wto, 14 lis 2006 - 18:08
Post #286

GreenPointHooligan

Nr użytkownika: 119

z racji tego ze pracuje w CA to spotkalem sie juz z pierwszymi rozmowami ludzi na ten temat.przy przegladaniu list po wyborach na radnych jedna pani rozpoczela dyskusje na temat Meresa.i wszczela mala klotnie.padaly stwierdzenia
-wszyscy popra Meresa.
-skad to pani wie?kto to pani powiedzial??
-"jak pan sobie wyobraza,ze co,ze ci ktorzy glosowali na pis to teraz zaglosuja na Podraze.to jest nielogiczne."-
-prosze Pani,nigdy nic nie wiadomo,ludzie zrobia co uwazaja za sluszne
-ale to nie logiczne.jak mozna glosowac na Podraze
-a co on pani zrobil??zabil pani kogos??
-to sie nie trzyma logiki.ludzie maja rozum.
-a spodziewala sie pani Lepera i Giertycha w rzadzie??
...
...
odszedlem
generalnie teraz trwa walka o stolki.pare osob chce sie utrzymac przy "korycie".nie zaprzeczam-mnie tez by bylo na reke jakby pare osob zostalo tam gdzie jest teraz:)ale popre Podraze.ma moj pewny glos.

+Quote Post
Bartek
post wto, 14 lis 2006 - 18:15
Post #287

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Ciemny lud ktory glosowal na Talkowskiego i Koscielniaka nie ma argumentow i potrafi tylko sie klocic i wymyslac cudowne historie jaki to Meres jest cacy, hehe.

+Quote Post
Mick
post wto, 14 lis 2006 - 19:25
Post #288

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

A zatem pytanie do p. Meresa:
Co Pan odpowie na zarzuty, że od lat jest Pan mało związany z DG, bo swoje życie poukładał Pan gdzie indziej. Czy wystartował Pan na stanowisko prezydenta miasta tylko dlatego, że PO nie miała lepszej opcji?

A tak na boku - to ja dopuszczam taką możliwość, że p. Meres jest mocno związany z miastem, z którego pochodzi i w którym się wychował. Sam też przez wiele lat mieszkałem poza DG, ale sprawy miasta nigdy nie przestały mnie obchodzić.
Tak więc - czekamy na odpowiedź!

+Quote Post
Hator
post wto, 14 lis 2006 - 21:27
Post #289

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

apeluje o obiektywniejsze pisanie o p Meresie - nie znamy go za bardzo wiec nie mozna powiedziec tak na 100% ze nie jest cacy czy jest.
Poslugujmy sie konkretniejszymi argumentami.
pozdr

--------------------

+Quote Post
Tadzik
post wto, 14 lis 2006 - 21:33
Post #290

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 265

no ale chyba brak programu dla miasta czy brak jakie jkolwiek aktywnosći (oprócz plakatów i ulotek) p. Meresa to jest chyba konkretny argument!

--------------------
.

+Quote Post
Hator
post wto, 14 lis 2006 - 21:54
Post #291

FdZD

no tak tylko piszac ze ktos jest fe czy super podawajmy konkretne argumenty w tym samym poscie by to mialo "rece i nogi". Bo to co Bartek napisal "cacy czy nie cacy" wcale nie wynika z braku konkretnego programu - bo tak to wyjdzie, ze forum mieszkancow jest oficjalnym forum podrazy.
pozdr

--------------------

+Quote Post
kursor
post wto, 14 lis 2006 - 22:08
Post #292

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

QUOTE(kwintosz @ Nov 14 2006, 07:01 PM) *
Boje się tylko koalicji Talek-PO-PiS, mam nadzieję że do takiej nie dojdzie. W innym wypadku możemy mieć doczynienia z sytuacja jaką mamy na wiejskiej.. wink.gif

Witam!

No niestety na to się zanosi ponieważ PO-PIS zawarli już porozumienie a Talkowski w zamian za poparcie Meresa rząda dla niespełnionego politycznie Edwarda Bobra - Przewodniczącego RM

+Quote Post
Hator
post wto, 14 lis 2006 - 22:22
Post #293

FdZD

wlasnie o tym pisalem wczoraj w tym topicu, ale o Boberku nie wiedzialem
... dlatego, moim zdaniem, nalezaloby glosowac na p. Podraze dla dobra DG!

--------------------

+Quote Post
kursor
post wto, 14 lis 2006 - 22:23
Post #294

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Witam!

Zapowiada się zdażenie lub ciąg zdażeń następujacych po sobie, których jesteśmy obserwatorami lub uczestnikami i mamy wrażenie, jakby to się juz wcześniej zdażylo, śnilismy o tym czyli klasyczne de ja vu. Zwykle to wrażenie trwa nie dłużej niż 10 sekund u Nas w mieście pojawia się co 4 lata i trwa i trwa......

Tak więc Meresa popiera Talkowski w tandemie z Zagułą sic!

Na pewno będą świetnie wyglądali na wspólnym zdjęciu ponieważ Pan Henryk ma duży dystans do swojego wyglądu Pan Jerzyk nie kontroluje mimiki a generał obejmię ich swymi silnymi ramionami wypracowanymi przy obsłudze motopompy.

Oczywiście chcą zapobiec układom w Dąbrowie Górniczej

pozdro

+Quote Post
pozdrawiam
post wto, 14 lis 2006 - 22:56
Post #295

jasiek

Nr użytkownika: 3

QUOTE(kursor @ Nov 14 2006, 10:08 PM) *
Witam!

No niestety na to się zanosi ponieważ PO-PIS zawarli już porozumienie a Talkowski w zamian za poparcie Meresa rząda dla niespełnionego politycznie Edwarda Bobra - Przewodniczącego RM

No i tu dokładnie potrzebne jest doświadczenie i znajomość specyfiki polityki w DG. Widzę, że Talkowski handluje swoim nic nie wartym poparciem. Ludzie, którzy poparli Talkowskiego na pewno nie zagłosują na kandydata Lewicy. To czy Tale udzieli poparcia czy nie, nic tu nie zmienia. Z mojego doświadczenia to taka informacja i tak nie dotrze do elektoratu Talkowskiego. A to z tego powodu, że Talkowski ma słabe kontakty z mieszkańcami a przeciętne osoba głosująca na niego jest bardzo słabo zorientowana w polityce. Więc zwrócę się do Pana Meresa osobiście. Niech Pan nie wdaje się we współpracę z człowiekiem, któremu mieszkańcy wystawili czerwoną kartkę za jego nieodpowiedzialne gospodarowanie miastem. To, że znalazł się Pan w II turze jest efektem właśnie tego, iż mieszkańcy chcieli odsunąć Talkowskiego od władzy. Proszę uszanować decyzję mieszkańców.

Ten post edytował pozdrawiam wto, 14 lis 2006 - 22:58

+Quote Post
Hator
post wto, 14 lis 2006 - 23:01
Post #296

FdZD

mysle ze wartaloby ta sprawe naglosnic - musimy aktywnie powalczyc o nasza przyszlosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sami napszemy elaborat i wyslemy do gazet czy tylko zamailujemy jaki jest problem z wladza w DG?
wiem ze nalezaloby wpierw poczekac co p. Meres ma do powiedzenia, ale
1 sprawa wymaga szybkiego dzialania
2 pan Meres jakos nie kwapi sie do wypowiadania na forum
3 aprobujac koalicje PO-PIS-Talus'y p. Meres juz wyrazil swoje ciche przyzwolenie na taki stan rzeczy

Ludzie zrobmy cos z tym bo sie nam szykuje powtorka z rozrywki sad.gif

Ten post edytował Hator wto, 14 lis 2006 - 23:03

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post wto, 14 lis 2006 - 23:08
Post #297

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

QUOTE(pozdrawiam @ Nov 14 2006, 10:56 PM) *
No i tu dokładnie potrzebne jest doświadczenie i znajomość specyfiki polityki w DG. Widzę, że Talkowski handluje swoim nic nie wartym poparciem. Ludzie, którzy poparli Talkowskiego na pewno nie zagłosują na kandydata Lewicy. To czy Tale udzieli poparcia czy nie, nic tu nie zmienia. Z mojego doświadczenia to taka informacja i tak nie dotrze do elektoratu Talkowskiego. A to z tego powodu, że Talkowski ma słabe kontakty z mieszkańcami a przeciętne osoba głosująca na niego jest bardzo słabo zorientowana w polityce. Więc zwrócę się do Pana Meresa osobiście. Niech Pan nie wdaje się we współpracę z człowiekiem, któremu mieszkańcy wystawili czerwoną kartkę za jego nieodpowiedzialne gospodarowanie miastem. To, że znalazł się Pan w II turze jest efektem właśnie tego, iż mieszkańcy chcieli odsunąć Talkowskiego od władzy. Proszę uszanować decyzję mieszkańców.

Dokładnie. To jaki mamy skład w II turze wyborów jest właśnie efektem działań p. Talkowskiego podczas piastowania urzędu prezydenta miasta. On poprostu, nazwijmy to ładnie ale po imieniu: nie sprawdził się na owym stanowisku. Miasto straciło ogromną liczbę pieniędzy oraz zmarnowało 4 lata w których istniała szansa na poprawe życia mieszkańców, infrastruktury miejskiej itd.. Owy pan jako prezydent miasta, uwidocznił nam wszystkim jak ważną funkcję dla nas wszystkich piastują kolejno wybrańcy narodu. Niestety, szkoda że akurat w ten sposób. Jedynie co mógł nam zaprezentować to zaściankowość, niegospodarność, brak kompetencji i zdrowego rozsądku. Można tak wymieniać długo, tylko po co?? Wybory się odbyły, prezydenta już nie ma, został on odsunięty od władzy w powszechnych wyborach. Dlatego ważnym jest to o co prosił @pozdrawiam Prosiłbym o zachowanie zdrowego rozsądku w tej kwestii.. to my mieszkańcy zdecydowali że jesteśmy w tym miejscu.

Ten post edytował kwintosz wto, 14 lis 2006 - 23:10

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Hator
post wto, 14 lis 2006 - 23:14
Post #298

FdZD

coz - ja z kolei jestem pragmatykiem i raczej dmucham na zimne niz pozostawiam sprawy same sobie.

jak chcecie to ten zdrowy rozsadek mozecie zachowac dla siebie, obyscie tylko potem nie plakali, ze jest jak jest.

sami zobaczycie co kolejne dni przyniosa za rewelacje...
tylko czy potem nie bedzie juz za pozno na informowanie spoleczenstwa... ?

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post wto, 14 lis 2006 - 23:29
Post #299

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

A czy ja napisałem gdzieś, że nie jestem za takim pomysłem? biggrin.gif Owszem jestem, tylko nie bardzo widze możliwość jego realizacji. Myślisz że gazety tak chętnie o tym napiszą? Trzeba znaleźć sposób a to nie jest łatwe. Ale tak to już jest najczęściej u nas że tak naprawdę, po głosowaniu nagle te osoby mają swoich wyborców głęboko w wiecie gdzie.

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Hator
post wto, 14 lis 2006 - 23:43
Post #300

FdZD

sposoby, ktore dadza sie zrealizowac

1) OBIEKTYWNY i szczegolowy opis tego co sie dzieje w radzie miejskiej i wyslanie takiej wiadomosci na gg. Mam nadzieje ze ludzie, sami sobie prawidlowe zdanie wyrobia na ten temat

2) artykul w zaglebie.info - mysle ze krawiec w imie "rozwoju zaglebia" poszedlby na reke. Link taki do artykulu rowniez mozna poprzesylac na gg.

a poza tym: agitacja wyborcza? rozmowy na gg z ludzmi? dyskusja na innych forach miejskich? - mozna wiele zrobic - wszystko zalezy od checi i wziecia sprawy w swoje - nasze rece

narzekamy, ze samo pisanie o problemach miasta nic nie daje, chcieliscie miec wplyw na losy miasta ? to teraz jest wlasnie taki moment, kiedy tez cos mozemy zrobic dla DG.

Ten post edytował Hator wto, 14 lis 2006 - 23:45

--------------------

+Quote Post

30 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 03:14
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza