IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

30 Stron V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kampania Wyborcza 2006, Kandydaci na Prezydenta DG
Ocena 5 V
kursor
post śro, 08 lis 2006 - 22:53
Post #221

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 187

QUOTE(Marcinn @ Nov 8 2006, 10:54 PM) *
Wiele przemawia za Panska kandydatura, jest jednak ten maly szkopul, moze ktos poinformowany doda cos od siebie?

Witaj!

Poczytaj sobie forum tam te tematy były przerabiane nie raz ani nie dwa

pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post
:)
post śro, 08 lis 2006 - 23:10
Post #222

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

@Henryk Zaguła
bardzo zaluje ze nie znalazl Pan czasu na czat a moze jednak jeszcze sie uda?

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post śro, 08 lis 2006 - 23:27
Post #223

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

W niektórych miastach zamiast wyborów odbędą się pojedynki na śmierć i życie.

dziś
Janusz Paczocha. fot. Lucyna Usińska

W najbliższych bezpośrednich wyborach wójtów, burmistrzów i prezydentów miast naszego regionu dojdzie do kilku spektakularnych pojedynków odwiecznych wrogów i rywali. Naprzeciwko siebie staną bowiem w wielu przypadkach, ludzie którzy od lat nie podają sobie ręki i nie kryją wzajemnej wrogości.

Obok wątku politycznego tych rywalizacji, pojawią się też elementy walki emocjonalnej, ambicjonalnej osób ubiegających się o najważniejsze stanowiska w tych miastach.

.....(pomijam tu wiadomości o innych miastach w końcu wątek dotyczy DG)

Dąbrowa Górnicza

Jerzy Talkowski kontra Zbigniew Podraza

Personalnie między Talkowskim a Podrazą nie ma szczególnej nienawiści, ale ten drugi jest w tej chwili reprezentantem całej dąbrowskiej lewicy, którą Talkowski przed czterema lata ograł i poniżył, odcinając jej ludzi od władzy i licznych synekur. Teraz ci, którzy przed czterema laty zostali odsunięci od wpływów w Dąbrowie chcą wziąć odwet i pokonać Jerzego Talkowskiego. Szansę widzą właśnie w triumfie wyborczym swojego faworyta - Zbigniewa Podrazy, który prowadzi w tym mieście kampanię wyborczą zakrojoną na ogromną skalę. Talkowski, znany z ogromnego serca do walki, nie zamierza się jednak poddawać.

Ciekawe zestawienie, faktycznie pewny smaczek w tej walce jest ale czy aż takie to ważne?? Ważne aby nowy prezydent był odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu z jakiejkolwiek wywodziłby się partii.

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Hator
post śro, 08 lis 2006 - 23:28
Post #224

FdZD

Nr użytkownika: 6

Panie Jacku (Pick) - bardzo odkrywcze te zasady biggrin.gif Taki program wyborczy to ja moge tez w kilka minut napisac.

Panie Henryku - mial Pan okolo miesiaca by raz na czas zagladac na forum, odpisywac, umowic sie na czata
i co? ano to, ze lacznie z dzisiejszym postem to wsumie Pan 3 razy na forum sie wypowiadal - wiec niech Pan nie przeprasza i nie papla teraz ladnie ze Panu jest przykro - panu powinno byc WSTYD.
Tutaj na forum Panskie pseudo reklamy na 3 dni przed wyborami napewno nic nie dadza - trzeba bylo walczyc o elektorat a nie siedziec z palcem w .................. nosie.

Ten post edytował Hator śro, 08 lis 2006 - 23:28

--------------------

+Quote Post
michu
post czw, 09 lis 2006 - 08:08
Post #225

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

w kwestii pilnowania prawidłowości przebiegu wyborów (białe patrole itp..) - myślę, że trzeba zwrócić uwagę na wojne plakatową:
1. jacy kandydaci naklejają plakaty na ogłoszenia komisji wyborczej,
2. czyje plakaty nie zostaną usuniete po kampanii
3. czy przestrzegana jest cisza wyborcza w tym zakresie

fakt kupowania głosów za alkohol to rzeczywiście "trzoda" i trzeba pietnowac takie zachowania, wszelkie inicjatywy obywatelskie tak ale również policja i straż miejska powinny sie tym bezstronnie zająć. Zgadzam się z Drygiem, że wieksza frekwencja moze zmarginalizowac znaczenie takich incydentów.

+Quote Post
Antoni
post czw, 09 lis 2006 - 11:55
Post #226

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 228

QUOTE(kwintosz @ Nov 8 2006, 09:27 PM) *
Ciekawe zestawienie, faktycznie pewny smaczek w tej walce jest ale czy aż takie to ważne?? Ważne aby nowy prezydent był odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu z jakiejkolwiek wywodziłby się partii.

To nie jest żaden smaczek tylko dość jednostronny i pobieżny ogląd sytuacji przez dziennikarza z DZ.

O.K. Talkowski ograł sld-owców ale nieprawdą jest choćby to, że Podrazę popiera cała lewica, bo ja wczoraj dostałem taką płachtę od Demokratycznej Partii Lewicy z wezwaniem do głosowania na Talkowskiego. Co to jest DDL? Odpowiedź w podpisie na końcu płachty - Marek Dul.

4 lata temu mieszkańcy Dąbrowy Górniczej, wybierając Talkowskiego zamiast Lipczyka wyleczyli grypę cholerą.

I jeszcze jedno - w komitecie honorowym wyborców Marka Lipczyka znajdował się niejaki Zbigniew Meres, ten sam. którego plakaty wiszą teraz - moim zdaniem nieprzypadkowo - obok plakatów Talkowskiego.

Konkludując - powstał nowy układ, na który składają się: postkomuchy z DDL-u, którym bliżej do nieboszczki PZPR niż do koalicji SLD,UP. PD i ludzie z PO, którzy, jak pokazuje przykład genereła Meresa sprzed 4lat i skład urzędników obecnego Urzędu Miasta, zawsze są przede wszystkim najbliżej władzy.

Ale oczywiście w gazecie Ci napiszą, że Talkowski kontra Podraza i że Podraza prowadzi w mieście kampanię zakrojoną na ogromną skalę. Tymczasem w mieście wszędzie pełno Talkowskiego, gdzie byś nie splunął wisi jego plakat.

--------------------
Nie jestem ja na tyle szalony, abym w dzisiejszych ciężkich czasach cokolwiek mniemał albo i nie mniemał. W. Gombrowicz, Dzienniki

+Quote Post
bzenek
post czw, 09 lis 2006 - 13:40
Post #227

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

QUOTE(Hator @ Nov 9 2006, 01:28 AM) *
Panskie pseudo reklamy na 3 dni przed wyborami napewno nic nie dadza - trzeba bylo walczyc o elektorat a nie siedziec z palcem w .................. nosie.

Wiadomośc z ostatniej chwili !!!

biggrin.gif W Gołonogu na ulicy Wybickiego ekipa pana Zaguły rozdaje wszystkim paniom świeżutkie białe róże biggrin.gif

+Quote Post
bzenek
post czw, 09 lis 2006 - 13:55
Post #228

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

QUOTE(drygu @ Nov 7 2006, 02:58 PM) *
Co to znaczy mało się narobić. mad.gif

Oj drygu, bez urazy, proszę :)
Moja uwaga miała ogólnoludzki charakter i nie dotyczyła żadnego komitetu wyborczego.
A juz na pewno nie Lewicy i Demokratów w Dąbrowie Górniczej.
Jeśli czytelnicy odebrali moje słowa inaczej to przepraszam.

+Quote Post
pozdrawiam
post czw, 09 lis 2006 - 14:36
Post #229

jasiek

Nr użytkownika: 3

QUOTE(Antoni @ Nov 9 2006, 11:55 AM) *
To nie jest żaden smaczek tylko dość jednostronny i pobieżny ogląd sytuacji przez dziennikarza z DZ.

O.K. Talkowski ograł sld-owców ale nieprawdą jest choćby to, że Podrazę popiera cała lewica, bo ja wczoraj dostałem taką płachtę od Demokratycznej Partii Lewicy z wezwaniem do głosowania na Talkowskiego. Co to jest DDL? Odpowiedź w podpisie na końcu płachty - Marek Dul.

4 lata temu mieszkańcy Dąbrowy Górniczej, wybierając Talkowskiego zamiast Lipczyka wyleczyli grypę cholerą.

I jeszcze jedno - w komitecie honorowym wyborców Marka Lipczyka znajdował się niejaki Zbigniew Meres, ten sam. którego plakaty wiszą teraz - moim zdaniem nieprzypadkowo - obok plakatów Talkowskiego.

Konkludując - powstał nowy układ, na który składają się: postkomuchy z DDL-u, którym bliżej do nieboszczki PZPR niż do koalicji SLD,UP. PD i ludzie z PO, którzy, jak pokazuje przykład genereła Meresa sprzed 4lat i skład urzędników obecnego Urzędu Miasta, zawsze są przede wszystkim najbliżej władzy.

Ale oczywiście w gazecie Ci napiszą, że Talkowski kontra Podraza i że Podraza prowadzi w mieście kampanię zakrojoną na ogromną skalę. Tymczasem w mieście wszędzie pełno Talkowskiego, gdzie byś nie splunął wisi jego plakat.

A czemu w swojej wypowiedzi pominąłeś PiS, który swoją strukturę również opiera na "ludziach talkowskiego" i to w o wiele większym stopniu niż PO.

+Quote Post
vacu
post czw, 09 lis 2006 - 16:50
Post #230

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

QUOTE(Jacek Kościelniak @ Nov 8 2006, 05:24 PM) *
Przedstawiamy Państwu Deklarację 10 zasad dla Dąbrowy Górniczej. Wszelkie zapytania prosimy kierować na poniższy adres e-mail: jacek.koscielniak@sejm.pl.

Powiem tak - fajnie, że Pan się wreszcie pojawił, może podczas tych wyborów jest już za późno ale jest szansa, że politycy zrozumieją, że obecnie także w sieci drzemie moc :]

Co do zawartości to powiem, że takie hasła właściwie każdy z nas by wymyślił, gdyby go o nie zapytać, rzecz w tym jak toto wszystko zrobić.

pees: dziwi mnie, że kandydaci wolą pisać na maila. Przecież maila czyta 1 osoba, na forum jednym postem "załatwia się" conajmniej kilkudziesięciu wyborców... sad.gif

[Edycja]
Ooo gdzieś mi uciekły dwie strony pełne postów :| Ale to nic, posta zostawię wink.gif

Ten post edytował vacu czw, 09 lis 2006 - 16:52

+Quote Post
drygu
post czw, 09 lis 2006 - 18:32
Post #231

Piotrek Drygała(drygu)
**

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 232

QUOTE(michu @ Nov 9 2006, 10:08 AM) *
fakt kupowania głosów za alkohol to rzeczywiście "trzoda" i trzeba pietnowac takie zachowania, wszelkie inicjatywy obywatelskie tak ale również policja i straż miejska powinny sie tym bezstronnie zająć. Zgadzam się z Drygiem, że wieksza frekwencja moze zmarginalizowac znaczenie takich incydentów.

Białe Patrole.
cool.gif
Kilka słów co w tej sprawie każdy zrobić może.

Po pierwsze:
namówcie przez te 2 dni kogo, możecie na głosowanie. Każdy głos umniejsza sens kombinowania.

Po drugie:
Idąc do lokalu wyborczego, do babci na obiad, do knajpki na piwko, spacerując w niedziele, rozejrzyjcie się wokoło. Jeżeli uznacie, że w waszym przekonaniu ktoś kombinuje to:

1. Dzwońcie na policje, straż miejską i informujcie o tym zjawisku.
2. Dzwońcie pod nr (032)262-64-69[color=#FF0000], tam będzie siedziała osoba, która będzie przyjmowała interwencje o łamaniu zasad demokracji.
3. Białe Patrole, to każdy kto uważa, ze „robienie głosów” to łamanie zasad demokracji. Dlatego zwróćcie uwagę tym osoba, które waszym zdaniem budzą podejrzenia, dzięki temu nie będą czuli się bezkarnie.

Pozdrawiam biggrin.gif

P.S. Myślę, że pilnowanie tej sprawy to sprawa, która łączy wszystkich forumowiczów bezwzględu na poglądy polityczne laugh.gif

QUOTE(bzenek @ Nov 9 2006, 03:55 PM) *
Oj drygu, bez urazy, proszę :)
Moja uwaga miała ogólnoludzki charakter i nie dotyczyła żadnego komitetu wyborczego.
A juz na pewno nie Lewicy i Demokratów w Dąbrowie Górniczej.
Jeśli czytelnicy odebrali moje słowa inaczej to przepraszam.

A ja wyraziłem swój pogląd w tej sprawie, bo ten "ogólnyludzki charakter" dotyczył - rozumiem - ogółu. Ja uważam, że warto pokazywać, że to nie jest regułą. biggrin.gif

Pozdrawiam :)

--------------------

+Quote Post
Henryk Zaguła
post czw, 09 lis 2006 - 22:09
Post #232

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 225

Jestem na forum. Nie trzymłem nigdzie palca tylko spotykałem się z mieszkańcami. naprawdę jest mi przykro a może wstyd że nie mam czasu na wszystko. Nie mam społecznych asystentów, ale mam szefa sztabu wyborczego, młodego genialnego pomocnika jemu chcę oddać to co jego zasługą. na wybory wziąłem kredyt w PKO SA. Pracuję bo to moje prywatne finanse i proszę nie mieć pretensji że nie ma mnie wszędzie. Pozdrawiam Henryk Zaguła

+Quote Post
pozdrawiam
post czw, 09 lis 2006 - 22:19
Post #233

jasiek

Dobra dobra, Panie Zaguła nie lejejmy wody. Jakby Pan chciał, to czas poświęcony na usprawiedliwianie się, przeznaczyłby Pan na odpowiedz na któreś z naszych pytań.

+Quote Post
Hator
post czw, 09 lis 2006 - 22:22
Post #234

FdZD

Panie Zagula - ogromny "respect" jesli rzeczywiscie finansowanie Pana wyborow wziąl Pan tylko na siebie.
Ale tymbardziej dziwie sie Panu bo skoro mial Pan mniejsze pieniazki do wydania, to trzeba bylo korzystac z forum. Postowanie/czat wyborczy z Panem - reklama jaka sobie mogl Pan zrobic piszac tutaj-to nic nie kosztuje.
Pan Podraza ma wieksza kampanie, ma pewnie wiecej ludzi do pomocy, ale tez mial spotkania z wyborcami (o ktorych, w przeciwniestwie do Pana informowal, reklamowal, ZAPRASZAL), spotkania na otwarciach roznych instytucji itp, a mimo to mial czas by zajrzec na forum, cos naskrobac i odbyc czata wyborczego.

Za wykorzystanie wlasnych srodkow finans. na kampania ma Pan u mnie + (choc pewnie splaci Pan kredyt pieniazkami z diety przyszlego radnego i czlonka zarzadu kzk gop tongue.gif )
ale za nedzny "Pi-aR" nalezy sie Panu pala!

PS w przypadku 2 tury - gdyby sie Pan nie dostal to komu udzielilby Pan poparcia
z kandydatow?

Ten post edytował Hator czw, 09 lis 2006 - 22:24

--------------------

+Quote Post
Henryk Zaguła
post czw, 09 lis 2006 - 22:36
Post #235

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 225

Odpowiadam nigdy nie można wykonać wszystkiego.
Odpowiedzi są w moim programie szczególy zawsza można dopowiedzieć na żywo. Jestem gotów przyjąć wezwanie do rozmowy bezpośredniej. Panie HATOR a jak przegram wszystko to co? Wziąłem to wszystko na siebie i tak ma być.
Komu udzilę poparcia? w II turze? Odpowiadając muszę się przyznać do przegranej a to jest niewygodne. Proszę Pana jestem dobrej myśli i wszystko przed nami Zaguła

+Quote Post
Hator
post czw, 09 lis 2006 - 22:37
Post #236

FdZD

PS Panie Henryku - a moze jutro czat z Panem o 18 albo 19 na stronie forum???
chyba w pt o tej godzinie, na 5 godz przed cisza wyborcza, nie bedzie Panu nic przeszkadzac na taka autopromocje? :)
pozdr

to na ktora godzine mamy odpalac kompa? :)

jesli Pan chce to wszelkie instrukcje do obslugi, regulamin itp wyslemy Panu na PM badz mailowo - juz jak pan chce :) takze prosze sie nie bac :)

Ten post edytował Hator czw, 09 lis 2006 - 22:54

--------------------

+Quote Post
pulsatilla1214
post czw, 09 lis 2006 - 22:41
Post #237

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 148

My naprawdę nie gryziemy! Pan Podraza nie doznał uszczerbku na zdrowiu w wyniku czata :)

Ten post edytował pulsatilla1214 czw, 09 lis 2006 - 22:42

+Quote Post
kursor
post czw, 09 lis 2006 - 23:30
Post #238

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Witam!

Mam pytanko do p. Meresa bądź p. Kościelniaka vel. Pick:

czy to prawda że jutro ( piątek ) ogłosicie porozumienie o współpracy w przyszłej Radzie Miasta PO-PIS ? czy nie za wcześnie na takie sojusze? zostało 2 dni do wyborów....

czy podjeliście taką decyzję tylko i wyłącznie na poziomie merytorycznych rozmów programowych?

PS. Dziwie się Platformie że są skłonni do takich sojuszów z dąbrowskim PIS'em i ich jeszcze nie wybranymi "radnymi"

Ciekawe czy Donald o tym wie :)

+Quote Post
pozdrawiam
post czw, 09 lis 2006 - 23:37
Post #239

jasiek

No akurat w DG PO i PiS to sztuczne twory na wybory. Więc mnie osobiście nie zdziwiłby taki obrót spraw. Ja pytanie o ten sojusz kieruje do H Zaguły jako prekursora PO w DG

Ten post edytował pozdrawiam czw, 09 lis 2006 - 23:39

+Quote Post
Hator
post czw, 09 lis 2006 - 23:59
Post #240

FdZD

coz - chyba sie jednak nie doczekamy tego czatu
specjalnie czekalem na newsa - mimo ze jutro wczas wstaje :// a juz w sam pt popoludniu nie bede obecny wiec o czacie najpozniej wypadalo powiedziec dzisiaj.

Panie Zagula... ale z pana kombinator...
PS jak pan chce byc dobrym prezydentem skoro
a ) nie umie pan sobie zorganizowac czasu
b ) nie ma pan dla nas - mieszkancow czasu
c ) chyba obce jest dla Pana pojecie "zarzadzanie i organizacja"

Ten post edytował Hator pią, 10 lis 2006 - 00:01

--------------------

+Quote Post

30 Stron V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:31
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza