![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wydaje mi sie ze wraz z naszym coraz wiekszym zaangazowaniem i pisaniem pytan konkretnych, bardziej szczegolowych i trudniejszych dla odpowiadajacego - wszelki "ruch" kandydatow w tym temacie umiera albo juz umarl
PS mam nadzieje, ze przyszly prezydent nie popelni bledu Talkowskiego i nei odetnie sie od kontaktu z mieszkancami w tym z nami na forum. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Dziś mniej więcej między 17.15 a 17.50 był taki bloczek audycji wyborczych na TVP2. No i jako jedyny z naszych ulubieńców pokazał się tam p. Meres. Nawet parę zdań wypowiedział.
Dzisiaj dodatkowo dostałem spama wyborczego p. Meresa do skrzynki pocztowej - zdaje się, że PO zaczyna wreszcie zależeć na wygranej w DG. Natomiast ciekawe jest, że nie zauważyłem najmniejszej aktywności p. Kościelniaka - może poza stroną internetową. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tez dostalem spama - nic ciekawego ani odkrywczego
poza tym dostalem tez spamy od kandydatow na radnych i powiem Wam jedno - wkurza mnie jak dostaje karteczke z geba na 3/4 obrazka i z 1/4 zaznaczonym miejscem na liscie wyborczej. Co to k... ma byc? czy my glosujemy w konkursie na miss i mistera dabrowy????!!! Czy Ci ludzie naprawde nic madrego do przekazania nie maja?! po cholere sie w ten sposob promuja skoro wiem, ze po takiej ich autopromocji liczy sie dla nich tylko i wylacznie koryto!!!! Parowkowym korytozercom mowie stanowcze C W W D Darmozjady! ! ! ! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
to chociaz moze na tym spamie pana Meresa jest jakikoleiek program?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Hator, spokojnie, może herbatkę z melisy
![]() Tak to juz jest, że część kandydatów celując w gusta całkiem sporej grupy wyborców, startuje w konkursie piękności. Impreza zwana wyborami jest nim jak najbardziej :) Jadąc Wybickiego w Gołonogu zostaniemy zahipnotyzowani błękitnym wzrokiem Zbigniewa Podrazy, nieco dalej, usmiechnięty, wpatruje się nam głęboko w oczy modrooki Donald Tusk. Obaj mają programy. Ale prezencja dla polityka ZAWSZE będzie ważna. I może przechylić szalę niezdecydowanych. Po prostu niektórzy kandydaci w swym narcyzmie tak głęboko wierzą, że sam ich wygląd zwala z nóg, że nie kłopotają swych wysoko uniesionych głów jakimiś bzdetami typu program, programu i tak nikt nie czyta wg nich. A potem będziemy nosić ich obrazy na pochodach dumnie, jak to już w historii bywało. Bo jak tu takiego przystojniaka nie nosić ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
niestety, masz rację - kampania wyborcza sprowadza się do konkursu piękności, rzuca się kilka ogólnych haseł sformułowanych w ten sposób, że nie sposób się nie zgodzić (nowoczesne i sprawne miasto, miejsca pracy itp) i na tym sie kończy aktywność kandydatów, no może z małymi wyjątkami.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
to chociaz moze na tym spamie pana Meresa jest jakikoleiek program? Alez oczywiscie, że jest. I to niezwykle szczegółowy :) Pozwolę sobie zacytować go w całości. QUOTE( pan Meres @ ' post=) Wraz z ekspertami przygotowałem program "Dąbrowa Górnicza - nowa jakość". Obejmuje on m. in. działania w zakresie: -rozwinięcia budownictwa mieszkaniowego -poprawy stanu dróg -usprawnienia komunikacji miejskiej -stworzenia warunków zmierzających do zwiększenia liczby miejsc pracy pod hasłem "miasto przyjazne dla inwestorów" -skutecznego wykorzystania środków z Unii Europejskiej -poprawy bezpieczeństwa w mieście. Mam nadzieję, że niczego nie przeoczyłem. I pomyśleć, że kilka miesięcy temu jakiś aparatczyk PO chełpił się w TV zatrudnieniem najlepszych fachowców od wizerunku. Każdy kadydat miał odbyć profesjonalne szkolenie, zaprezentowac precyzyjny program i wygrać dzięku "prawdziwie amerykańskiej" kampanii wyborczej. A tu taka klapa ![]() Ten post edytował bzenek sob, 04 lis 2006 - 00:57 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Dziś znalazłem też moimi pod drzwiami kolejną ulotkę pana Podrazy. Jest ona dalszym ciągiem kampanii wyborczej i podsumowaniem dotychczasowych spotkań z mieszkańcami.
Pozwolę sobie zacytować najważniejszy z naszego punktu widzenia fragment. Informacje typu: mam psa, jestem wymagający, doświadczny pozwoliłem sobie pominąć. QUOTE( pan Podraza @ ' post=) Wszelkie pomysły dotyczące naszego miasta, jakie prezentuję w toczącej się kampanii wyborczej są wynikiem moich częstych i otwartych rozmów i konsultacji z dąb rowiakami. Ludzie młodzi mówili o braku perspektyw. Mówili, że nie chcą tu mieszkać. Wskazywali choćby na centrum Dąbrowy Górniczej. Gdzie jest kino, gdzie można spokojnie usiąść na kawie, dlaczego to miasto jest takie puste? - pytali - porównując .. Dąbrowę choćby do Sosnowca. Obiecuję, że zmienię to poprzez stworzenie warunków do rozbudowy infrastruktury usługowej i rozrywkowej w centrum miasta. Ludzie w moim wieku (51.) uskarżali się na zły stan dróg i komunikacji. Często wskazywali ograniczenia dotyczące edukacji i rozwoju zawodowego swoich dzieci i wnuków. Mówili, że z żalem obserwująemigrację młodych ludzi z Dąbrowy w poszukiwaniu nauki i pracy. Dlatego nasze miasto musi, jak najszybciej znaleźć się na mapie Polski jako techniczny ośrodek akademicki z zapleczem dla inwestorów. Jeszcze starsi marzą o mieście bezpiecznym. To właśnie dla nich zamierzam stworzyć w mieście Centrum Powiadamiania Ratunkowego. Dzięki niemu karetka pogotowia szybciej udzieli pomocy choremu, straż pożarna dotrze na czas na miejsce wypadku, a policjanci znajdą się zawsze tam, gdzie są najbardziej potrzebni. Gwarantuję, że mieszkańcy Dąbrowy Górniczej już niedługo będą się czuli bezpieczniej. Moja prezydentura to recepta dla Dąbrowy Górniczej - miasta z ogromnym potencjałem ludzkim i niezłą infrastrukturą ale... zaniedbanym. Zwłaszcza przez ostatnie 4 lata, kiedy w Dąbrowie nie pojawił się żaden znaczący inwestor. A pamiętamy, że wcześniej to właśnie Dąbrowa Górnicza była najlepszą w Polsce lokalizacją pod inwestycję koncernu Toyota-Peugeot. Toyota ostatecznie wybrała Słowację. Ten wyścig Polska przegrała z naszym południowym sąsiadem. Ale Dąbrowa jako miasto go wygrała. Tylko co z tego? Jako prezydent dołożę wszelkich starań służących pozyskaniu dużych inwestycji. Na terenie Dąbrowy Górniczej istnieje przecież Specjalna Strefa Ekono miczna. Zrobię też wszystko, by wykorzystać, moim zdaniem, nietrudne do załatwienia wsparcie dla naszego miasta ze strony specjalnych funduszy Unii Europejskiej . Trzeba przyznać, że to bardzo zręczny pomysł na bieżąco dzielić się z wyborcami wrażeniami z kampanii i odnosić się do problemów które zasygnalizowali. Swoją drogą czy to nie jest paradoks ? Najlepiej przygotowana do brania udziału w demokratycznych procesach okazuje się lewica. A przecież wszyscy wiemy, że korzenie SLD tkwią głęboko w raczej mało demokratycznej PZPR. Tymczasem ugrupowania o "solidarnościowym' rodowodzie ciągle nie moga wyskoczyć z kolein niemocy. Ot taka mała ironia losu ![]() Ten post edytował bzenek sob, 04 lis 2006 - 00:56 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 77 Dołączył: sob, 04 lis 06 Nr użytkownika: 261 ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów - kampania ma się ku końcowi wreszcie
![]() [size=2] Dziś znalazłem też moimi pod drzwiami kolejną ulotkę pana Podrazy. Jest ona dalszym ciągiem kampanii wyborczej i podsumowaniem dotychczasowych spotkań z mieszkańcami. Pozwolę sobie zacytować najważniejszy z naszego punktu widzenia fragment. Informacje typu: mam psa, jestem wymagający, doświadczny pozwoliłem sobie pominąć. Trzeba przyznać, że to bardzo zręczny pomysł na bieżąco dzielić się z wyborcami wrażeniami z kampanii i odnosić się do problemów które zasygnalizowali. Swoją drogą czy to nie jest paradoks ? Najlepiej przygotowana do brania udziału w demokratycznych procesach okazuje się lewica. A przecież wszyscy wiemy, że korzenie SLD tkwią głęboko w raczej mało demokratycznej PZPR. Tymczasem ugrupowania o "solidarnościowym' rodowodzie ciągle nie moga wyskoczyć z kolein niemocy. Ot taka mała ironia losu ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Z nauki historii najnowszej (z defnicji historią jest już to, co miało miejsce wczoraj) wnioskuję podobnie za Bzenkiem - lewica jest o niebo bardziej demokratyczna od tych wszystkich prawicowych oszołomów pobrzękującycych szabelkami na każdym kroku, jakby szykowali się do przewrotu w państwie śladami Marszałka.
Zresztą antydemokratyczne zapędy były wyraźnie widoczne już przed zeszłorocznymi wyborami, choć nikt w najśmielszych przypuszczeniach nie przewidział, że idea państwa aż tak szybko sięgnie bruku pod sztandarami Boga, Honoru i Ojczyzny ![]() Chętnie posłucham o dąbrowskiej lewicy i dowiem się czegoś nowego ![]() Pick, witamy ponownie :) ! A z tymi debilami nie przesadzajmy, czasem dobrze posłuchać Soyki "Cud niepamięci, niech się święci: ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 nie, 05 lis 2006 - 17:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
No witam witam. PICK jednak radziłbym odpowiedzieć na pytania, które już dawno zostały zadane: czemu podszyłeś się pod Pana Kościelniaka i czemu do dnia dzisiejszego nie odpowiedziałeś dlaczego w PiS są ludzie Talkowskiego. No a potem przejdziemy może do krytykowania lewicy oczywiście popartego jakimikolwiek dowodami. W przeciwnym razie, masz racje, dostaniesz bana.
Ten post edytował pozdrawiam sob, 04 lis 2006 - 16:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Piotrek Drygała(drygu) ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 51 Dołączył: sob, 14 paź 06 Nr użytkownika: 232 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam. :)
Lewica jest bardziej demokratyczna. ![]() Faktycznie jest, bo lewica ciągle nad sobą pracuje. I chyba dowodem na to jest właśnie Zbigniew Podraza. Potrafił postawić na młode pokolenie, a jednocześnie szanować zdanie starszych działaczy. Każda partia to przecież żywy organizm. Ja dlatego działam wraz ze swoimi rówieśnikami w SLD, bo taki mamy światopogląd i uważamy, że zmieniać trzeba SLD, a nie zmieniać co 4 lata ugrupowania. Prawicowe partie za krótko trwają. Tak naprawdę ci sami ludzie przewijają się w nich od 15 lat, tylko ciągle pod nowymi szyldami. A budowa każdej organizacji to długotrwały proces. Takie jest moje zdanie jako kandydata Lewicy i Demokratów. Blokowanie(grupowanie)list ![]() Nie wiem czy w tym miejscu wywołać temat blokowania list. Miałem nadzieje, że wyrok Trybunału będzie inny. Trudno. Ale zobaczcie sami jak to wygląda. Wybory odbędą się według nowej ordynacji. Trybunał Konstytucyjny uznał tworzenie bloków list i tryb zmiany ordynacji za zgodne z konstytucją. Tym samym zgodnie z decyzją Sejmu o zmianie ordynacji do rad gmin(…), komitety wyborcze mogą zawierać porozumienia o wspólnym podziale mandatów. Głosy oddane na listy tych komitetów są wówczas sumowane, a podczas dzielenia mandatów bierze się pod uwagę liczbę łącznie oddanych głosów. Na kilka dni przed wyborami już za późno na merytoryczną dyskusję nad tym co się stało i czy pomysł buduje czy niszczy polski samorząd. Ważne, aby tłumaczyć wyborcą co oznacza to całe zamieszanie. Kto za kim stoi i czy oddając głos na Samoobronę popiera się Jerzego Talkowskiego? Ja uważam, że tak. Blokowanie list, to mechanizm który wprowadza zamęt. Wyborca bowiem oddając głos na kandydata KW PPP głosuje również na KWW NASZA DABROWA - JERZY TAKOWSKI. Dlatego trzeba głośno o blokach mówić. Mamy prawo to wiedzieć jako wyborcy. Kto za kim stoi w Dąbrowie Górniczej, czyli kto z kim się „blokuje” Grupa list nr 5, nr 19 Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska RP Komitet Wyborczy Wyborców Komitet Rozwoju Dąbrowy Górniczej Grupa list nr 7, nr 17, nr 20, nr 21 Komitet Wyborczy Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej Komitet Wyborczy Demokratycznej Partii Lewicy Komitet Wyborczy Wyborców NASZA DĄBROWA-JERZY TALKOWSKI Komitet Wyborczy Polska Partia Pracy Grupa list nr 18, nr 22 Komitet Wyborczy Wyborców Stara Dąbrowa - Bajba Komitet Wyborczy Wyborców Blok Przyjaciół Dąbrowy Co to oznacza w praktyce wyborczej: (…)PKW przypomina, że zgodnie ze znowelizowaną ordynacją, grupowanie list kandydatów na radnych następuje w wyniku umowy zawartej przez dwa lub więcej komitety wyborcze w danej jednostce samorządu terytorialnego w celu wspólnego udziału w podziale mandatów między listy kandydatów. PKW podkreśla, że z analizy art. 88 ust. 3, art. 134 ust. 3 i art. 162 ust. 3 Ordynacji wyborczej wynika, że w podziale mandatów będą uczestniczyć wyłącznie te grupy list, na które w wyborach do danej rady lub sejmiku województwa oddano co najmniej odpowiednio 10 proc. lub 15 proc. głosów ważnych w skali danej jednostki samorządu terytorialnego i przynajmniej jedna z list kandydatów wchodzących w skład danej grupy list otrzymała co najmniej 5 proc. głosów ważnych.(...) Zobacz: Wyjaśnienie dotyczące grupowania list kandydatów na radnych w wyborach samorządowych wydala Państwowa Komisja Wyborcza. Dla zainteresowanych, tu znajdziecie przykład liczbowy podziału mandatów zarówno stosując prawo grupowania list oraz jak by mógł wyglądać wynik, gdy nie było by takiej możliwości. Zielone Zagłębie Mam nadziej, że sie nie pomyliłem w liczeniu ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 77 Dołączył: sob, 04 lis 06 Nr użytkownika: 261 ![]() |
No witam witam. PICK jednak radziłbym odpowiedzieć na pytania, które już dawno zostały zadane: czemu podszyłeś się pod Pana Kościelniaka i czemu do dnia dzisiejszego nie odpowiedziałeś dlaczego w PiS są ludzie Talkowskiego. No a potem przejdziemy może do krytykowania lewicy oczywiście popartego jakimikolwiek dowodami. W przeciwnym razie, masz racje, dostaniesz bana. Szanowny Adminie Postepowanie dowodowe toczy się w Prokuraturze Okręgowej w Bielsku - Białej, zapraszam do korespondencji z tutejszą instytucją. P.S. Pick, witamy ponownie :) ! A z tymi debilami nie przesadzajmy, czasem dobrze posłuchać Soyki "Cud niepamięci, niech się święci: ![]() Witam serdecznie , a co "do niepamięci, która ma się świecić" wybacz ale jakoś nie mogę zapomnieć o tym, że Panowie pod sztandarami lewicy wymordowali mi część rodziny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam serdecznie , a co "do niepamięci, która ma się świecić" wybacz ale jakoś nie mogę zapomnieć o tym, że Panowie pod sztandarami lewicy wymordowali mi część rodziny ![]() Witam! Na pewno nie jest to łatwe dla Ciebie - skoro to była rodzina ![]() Ale czy ktoś z tutejszej lewicy chodzi mi o DG miał na to wpływ?? uczestniczył w tym?? Od razu widać że jesteś z PISu bo tylko oni (WY) ciągle grzebią się w historii, a teraźniejszość ich nie interesuje - przejrzystość, brak układów itp. przecież sami to tworzycie widać to po Waszym rządzie ale także po tym kto stratuje z list PISu w Dąbrowie Górniczej - skompromitowani zausznicy Talkowskiego |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
kolejne posty nie na temat beda usuwane
@PICK - zacytowales "pozdrawiam" a nie odpowiedziales na zadne z jego pytan. Jak to z tym podszywaniem? Ten post edytował :) nie, 05 lis 2006 - 14:43 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Powiem tak, że dzień dziecka dla Ciebie PICK się skończył. Znudziło mi się ciągłe proszenie o zastosowanie się do reguł forum. Rzucasz oskarżenia a sam podajesz się za inne osoby i nie odpowiadasz na pytania. Masz po prostu zerową wiarygodność. Ale mnie najbardziej drażni, że twoje wypowiedzi są nudne. Sprawy Mitexu, Lipczyka są nam znane i opisane dosyć obszernie na forum i nikogo twoje wywody nie zaszokują. Poza tym Ela Dąbrowianka już wszystkich zapoznała przez 3 lata z tym gdzie pracuje rodzina Lipczyka itp. Tylko, że ludzie wolą i tak SLD i jest to wasza wina. Właściwie nic nie może równać się z rządami Talkowskiego. A co do mordowania członków rodziny to nie robił tego na pewno nikt z liderów SLD w DG, bo byli za młodzi żeby aktywnie brać w tym udział. Poza tym bardzo wielu ludzi miało jakieś koneksje z władzą komunistyczną i idąc tokiem myślenia PICK trzeba zamknąć do więzienia połowę społeczeństwa. A paradoksalnie najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że jedyną osobą bezapelacyjnie współpracującą z władzami komunistycznymi jest J.Talkowski, którego PiS wziął pod parasol ochronny.
PS. Ponieważ wiem PICK, że tym razem także nie zastosujesz się do moich poleceń a nie chcąc całkowicie pozbawiać cię możliwości wypowiadania się, zdecydowałem że twoje posty będą musiały przejść autoryzacje któregoś z modów zanim pojawią się na forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
@PICK: wiesz jaki jest problem ze skrajną (teoretycznie) prawicą w naszym kraju? Taki, że stała się bardzo podobna do tych, na których taka najeżdża czyli komunistów. Wg np. PiSu na każdym rogu czai się eseldowski albo platformowy spisek i to z tym głównie walczą. Wydaje mi się, że przyczyna jest jedna - Ci ludzie nie mają żadnego pomysłu na rządzenie ale ponieważ jakimś cudem do władzy doszli i nie chcą z niej zrezygnować to robią jedyne co umieją.
Ja nie jestem zwolennikiem SLD ale obserwuję co się dzieje. Ty oczywiście zaraz nazwiesz mnie komuchem albo innym wykształciuchem (choć nie wiem na jakiej podstawie) ale wierz, mi że tak nie jest. Powiem nawet (choć pewnie nie uwierzysz), że w ostatnich wyborach oddałem głos na PiS - i niestety bardzo tego żałuję, przepraszam tych, którzy m.in. przez mój głos muszą żyć w takim gnoju ![]() |
|
|
![]()
|
|
do PICKA-
-szczere wyrazy współczucia i w imieniu własnym, a zapewne i innych forumowiczów, przepraszam za nierozważną wypowiedź kursora, nie miał prawa powątpiewać w prawdziwość tragicznych losów członków Twojej Rodziny. Cześć ich pamięci! -pragnałbym jednakże zauważyć, że wspomniane przez Ciebie zbrodnie stalinowskie doprowadziły do wycięcia w pień niemal całej lewicy Polski przedwojennej, łącznie z czołowymi przedstawicielami Komunistycznej Partii Polski. Mówisz o ludziach lewicy jak o złu zesłanym przez szatana, a przecież poglądy lewicowe (nie komunistyczne - to błędny skrót myślowy) nie są niczym złym. Marszałek był socjalistą. Dzisiejszy PiS niedługo będzie bardziej lewicowy od SLD. Nie obwiniaj dzisiejszej lewicy o całe zło PRL - taki Ryszard Bugaj z Unii Pracy był przez PRL prześladowany bardziej niż Kaczyńscy razem wzięci. Zapewniam także, że na pewno nie wszyscy tu obecni są zwolennikami SLD (poczytaj posty na forum, a zauważysz to wyraźnie). O ile mi wiadomo - Zbigniew Podraza i Piotr Drygała są członkami SLD, a forumowiczów jest trochę więcej - akurat właśnie takich zdeklarowanych lewicowców raczej ze świecą tu szukać :) do drygu- ponieważ jesteś asystentem społecznym kandydującego na stanowisko Prezydenta Miasta Dąbrowy Górniczej Pana Posła na Sejm RP Zbigniewa Podrazy, który być może z powodu intensywnego finiszu kampanii wyborczej rzadziej zagląda na forum: - co z pomysłem Pana Zbigniewa Podrazy uruchomienia na czas wyborów telefonu 0-800..., pod który mógłbym dzwonić w wypadku zauważenia naruszenia ordynacji wyborczej, pozostaje ciągle w sferze marzeń? Ten post edytował pulsatilla1214 nie, 05 lis 2006 - 17:02 |
|
|
![]()
|
|
do PICKA- -szczere wyrazy współczucia i w imieniu własnym, a zapewne i innych forumowiczów, przepraszam za nierozważną wypowiedź kursora, nie miał prawa powątpiewać w prawdziwość tragicznych losów członków Twojej Rodziny. Cześć ich pamięci! Oczywiście, że @kursor miał prawo wątpić. @PICK został już raz złapany na kłamstwie, z którego nie chce się wytłumaczyć. Więc nie ma żadnych dowodów na to, aby teraz nie kłamał. Raczej niemoralne jest wykorzystywanie takich mordów do kampanii wyborczej, która nie ma nic wspólnego ze zbrodniami stalinowskimi. Ten post edytował pozdrawiam nie, 05 lis 2006 - 15:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: pon, 04 wrz 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 219 ![]() |
Witam Wszystkich Forumowiczów!
Widzę, że dyskusja na forum trwa :) szczególnie między użytkownikami. Dyskusja nabiera różnych form od problemów politycznyc poprzez problemy związane z miastem, a mnie zalezy najbardziej na tych ostatnich. Zgłaszam gotowość do chat'u - proponuję zgodnie z wczesniejszymi uzgodnieniami najbliższą środę tj. 8.XI.2006r. godzina 17.00. Proszę o kontakt Administratorów Forum celem uzgodnienia szczegółów. Pozdrawiam Zbigniew Podraza -------------------- "z bliska"
GG- 6481247 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:13 |