![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
A dzisiaj zajmiemy się Panem Meresem. Dosyć długo szukałem czegoś żeby się do Pana przyczepić. Nic wiarygodnego nie znalazłem poza rzeczami oczywistymi. Mianowicie nie wierzę, że posiada Pan wystarczającą wiedzę na temat panującej sytuacji politycznej w naszym mieście. Jeśli jest inaczej proszę postarać się to udowodnić. Także skakanie miedzy samorządami różnych miast nie wydaje mi się za bardzo moralne. Chciałbym poznać także ocenę obecnych władz oraz zaplecze PO w DG. Do tego nadal nie widzę programu wyborczego PO.
Co do szans – to zależy czy ludzie będą głosować na partie czy na osoby już znane z polityce w DG. Pewne szanse są związane ze stereotypem, że nie jest Pan związany z polityką. PS. Pan Meres podał się do dymisji z funkcji wiceprezydenta Piekar na początku tego miesiąca. Ten post edytował pozdrawiam śro, 18 paź 2006 - 11:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kompetencje Haliny Głowackiej :
II WYBORY SAMORZĄDOWE - 2006 R. Ok[/b] Kandydaci do Rady Miejskiej w Dąbrowie Górniczej, Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość: 1.Halina GŁOWACKA – nauczyciel, wicedyrektor Technicznych Zakładów Naukowych w Dąbrowie Górniczej [color=#FF0000]BEZ KOMENTARZA !!!![/b] ![]() ![]() ![]() Za "Słownikiem Wyrazów Obcych" Kopalińskiego kompetencja: właściwość, zakres uprawnień, pełnomocnictw instytucji a. osoby do realizowania określonego działania; zakres czyjejś wiedzy, umiejętności, odpowiedzialności; w teorii intuicyjna wiedza o języku, jaką rozporządza każdy mówiący w języku ojczystym od 6.-8. roku życia, umożliwiająca mu poprawne wysławianie się i odróżnianie zdań prawidłowych od nieprawidłowych. kompetencyjny dotyczący zakresu uprawnień. kompetentny uprawniony do działania, decydowania; mający kwalifikacje do wydawania sądów, ocen; autorytatywny, miarodajny. Wynika z tego, że jest Pani kompetentnym inżynierem mechanikiem-gazownikiem, magistrem techniki i informatyki, specjalistą od przysposobienia obronnego i informatyki dydaktycznej (?) oraz zarządzania szkołą. Czy naprawdę uważa Pani, że to wystarczy do zarządzania 130-to tysięcznym miastem? Moim zdaniem może wystarczyć jedynie do zrobienia w PowerPoint prezentacji na temat strzelania w szkołę z pistoletu gazowego. Brakuje jeszcze jakichś studiów z zakresu muzyki, żeby sobie zrobić jakiś fajny podkład dźwiękowy. Aha, zapomniałem - kandydowała Pani do Sejmu RP, niestety - raz, że bezskutecznie, dwa - że z PiS-u... -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
1. do Pani Glowackiej -co jak co ale widze szanse w starcie na ewentualna kandydature na stanowisko urzednika (moze nawet kierownicze) wydzialu edukacji - skoro chce Pani dzialac w samorzadzie, dla dobra mieszkancow to prosze tam sprobowac - dabrowa to nie tylko szkola - mamy juz takiego jednego samorzadowca (mr Talkowski), bylego nauczyciela, ktory w gospodarczych sprawach nie zrobil nic, a co do edukacji to tak sie przysluzyl, ze przez pewien czas wywalono Politechnike z DG.
2 pick - a co nas ma obchodzic historia zajmowanych stanowisk na fotelu prezydenta w ubieglym polwieczu? z podejmowanych tematow przypominasz mi dokladnei partie PIS i LPR - tylko rozliczac by chcieli, wszedzie widza uklady, szare sieci postkomuny, a co z gospodarka???? o tym to wogole oni zapomnieli. My zyjemy za zarobione pieniadze - ze swojej pracy, a nie z zycia historią - pamietaj o tym. PS a tak a propo - do roku 89 chyba nie bylo demokratycznych wyborow na prezydenta miasta, takze jak juz poruszasz ten temat to uczciwiej by bylo wspominac lata 90-06, nieprawdaz?? (czyli prezydentowie Zagula, Dul, Lipczyk, Talkowski) 3 Panie Zagula, Panie Meres, Panie Koscielniak - nie uczestniczac na forum, nie odpowiadajac na nasze pytania dajecie przyklad jak bardzo nie zalezy Wam na mieszkancach i ich sprawach, w ktorych to wlasnie Wy powiniscie byc najbardziej obeznani. Mam nadzieje, ze Polacy i wogole dabrowiacy zrozumia, ze nie powinno sie glosowac, na ludzi ktorym jedyne co maja do powiedzenia wyborcom to ich jakies nedzne haslo wyborcze - licze, ze Panowie jednak maja cos ciekawego do powiedzenia. 4 Panie Podraza. Niektore punkty Pana programu to tylko ladnie dobrane slowa - jesli ja mam na Pana oddac glos to prosze mi wytlumaczyc konkretnie odnosnie takich spraw jak Za najważniejsze zadania z tego zakresu uważam między innymi: - prowadzenie dalszej modernizacji centrum miasta Co Pan chce modernizowac - bo modernizacje centrum mozna rowniez nazwac wymiane popsutych lawek na placu przy PKZecie - prosze o konkrety? wykonanie niezbędnych remontów i modernizacji dróg, - co z ulca tworzen bo nie zauwazylem jej jako priorytet - a to przeciez dojazd do KSSE!!! widzial Pan tam jakie sa koleiny??? a moze poprostu nowy dojazd do wsch obw gop z ulicy rozdzienskiego (od wsch obw do torow kolejowych jest miejsca w brud, trzeba by sie tylko zajac przejazdem nad torami i dociagnieciem drogi do konca ulicy tworzen/rozdzienskiego; badz poszerzenie jednej z bocznych ulic na poczatku ul rozdzienskiego ktore przebiegaja tuz przy torach) stworzenie Miejskiego Systemu Informacji Przestrzennej - w skrocie - co to za system i jak to ma wygladac w praktyce? - zagospodarowanie wspólnie z PKP terenów wokół dworca kolejowego.-na czym polegala by ta modernizacja no i skoro chce sie Pan dogadac z PKP to czemu samego dworca tez nie wyremontowac? stniejące zbiorniki wodne wraz z Pogorią IV (...)Zamierzam na potrzebną tam infrastrukturę przeznaczyć znaczne środki o jakiej infrastrukturze mowa ? co z pomyslem stworzenia na PIV plazy? - uporządkowanie gospodarki wodno-ściekowej poprzez rozbudowę istniejących przepompowni ścieków oraz budowę i modernizację infrastruktury wodno-kanalizacyjnej,=nie wiem czy potrzeba gdyz jest juz w realizacji plan uporzadkowania gosp wodno sciekowej czesci miasta do 2011 czy jakos tak - tutaj uczciwie za pare lat bedzie musial pan podziekowac poprzedniej wladzy - ja osobiscie bede o tym pamietac. wyposażenie budowanej Biblioteki Miejskiej oraz jej placówek na miarę potrzeb mieszkańców, - tam jest potrzebne wprowadzenei modulu elektronicznej ewidencji i stworzenia systemu OPAC - cos jak maja biblioteki akademickie czy biblioteka slaska -moze wpierw tym lepiej sie zajac? reaktywację kina w Dąbrowie Górniczej, - to mnmie zaciekawilo- jak chce Pan tego dokonca? przypominam (choc Pan o tym ewnie doskonale wie) ze jako samorzad sami nie mozemy sobie postawic kina - wiec jakie tutaj ma Pan pomysly? bo ciezko bedzie przyciagnac multipleksy skoro nie ma atrakcyjnych terenow dla nich - chyba ze sie przeprosimy z kinem ARS i obnizymy im czynsz - o ile by byli zainteresowani na wydzierzawienie tego budynku wprowadzeniem nauki języka obcego na szczeblu = skad na to wziasc pieniadze skoro pan zagula twierdzi ze jestesmy w kryzysie finansowym,a sam urzad obecnie z trudem znalazl pieniadze dla nauczycieli ?? dalszą rozbudowę infrastruktury sportowej, budowę stadionu lekkoatletycznego, - nie wystarczy wybudowac nemo by ludzie zaczeli plywac, tak samo bedzie ze stadionem - choc jestem za modernizacja. Chodzi mi o to by stworzyc/wyremontowac boiska szkolne, stworzyc warunki by dzieci mogly polatac, pobiegac, pograc - przerabiajac takie zaniedbane miejsca w parkingi i tego typu pomysly napewno dorobimy sie kolejnego pokolenia "informatykow". wiec pytam - czy ma pan takie plany a jesli tak to co by zostalo wyremontowane, wybudowane i gdzie? rozbudowę sieci ścieżek rowerowych w szczególności w pobliżu zbiorników wodnych Pogoria I, II, III i IV, przydalyby sie szlaki laczace zbiorniki z terenem jury - chocby do niegowonic gdyz stamtad jest sporo dobrze oznakowanych szlakow do wybrania. Obecnie rowerzysci chcac pokrecic na jurze jada do łaz lub zawiercia gdyz tam dopiero istnieje sensowna ilosc dobrze oznakowanych szlakow - przydaloby sie przejac choc czesciowo, role miejsca wypadowego rowerzystow i w ten sposob rozreklamowac turystycznie miasto. Niestety obecne szlaki wzdluz pogori zachecaja tylko nas - miejscowych wraz z rodzina - a to to za malo :) mam nadzieje ze zwroci Pan na to uwage, a jesli bedzie trzeba pomoc to ja osobiscie jestem chetny w opracowaniu takiego projektu - w kazdej chwili!!! :))) wprowadzić bezpłatne przejazdy dla bezrobotnych szukających pracy i inne formy ich aktywizacji. = przydalyby sie takze pieniadze na zwiekszenie ilosci stazow dla studentow i to z podpisaniem umowy z konkretnymi firmami dzialajacymi na terenie miasta (najlepiej z duzymi inwestorami, ktorzy niedawno u nas zainwestowali). Bez pracy, wyjedzie stad wielu absolwentow i niedlugo bedzie Pan prezydentem 120 tys miasta z dalsza spadajaca tendencja liczby mieszkancow. Skoro wladze "IV RP" nic w tym kierunku nie robia to moze Pan cos na wlasnym podworku sprobuje wykombinowac - spore wyzwanie, ale za takie skuteczne dzialania zyskuje sie ogromny szacunek u wyborcow. moge na cos takiego liczyc? Monitoring oraz fototoradary przyczynią się do spadku wypadkówi kolizji samochodowych. = z doswiadczenia wiadomo, ze takie maszynki skutecznie poprawiaja bezpieczenstwo - zakup 2-3 i ustawianie w roznych lokalizacjach co pewien czas wyeliminowalby znaczny procent kolizji a przy okazji wytypowalibysmy, ktore skrzyzowania, miejsca sa faktycznie niebezpieczne i w ktorych nalezaloby rozwaazyc np postawienie sygnalizacji swietlnej poki co to wlasnych fotoradarow miasto nie ma, stad moje pytanie: czy mozemy liczyc na jakis zakup tego sprzetu? A przy okazji - czy planuje Pan stworzyc gdzies dodatkowe komisariaty ?(tak jak bylo to z koncepcja na 3maja) Zachęcam Państwa do dania nam tej szansy. - to neich nas Pan zacheci odpisujac na nasze pytania, ale konkretnie. Poki co jest Pan moim faworytem i mam nadzieje, ze pokladane przezemnie nadzieje Pan chocby w czesci urzeczywistni Pytanie dodatkowe: gdy ewentualnie stanie sie Pan prezydentem to na jaka forme kontaktu z mieszkancami bedzie mozna liczyc? mam nadzieje na spotkania z mieszkancami, dalsze uczestnictwo OSOBISCIE na forum, i moze jakis program chatow z prezydentem/radnymi itp. mozemy na to liczyc? LICZE NA KONKRETNE ODPOWIEDZI NA MOJA UWAGI DO PANA PROGRAMU WYBORCZEGO PS pozostala czesc programu jak dla mnie - ok :) pozdr Ten post edytował Hator śro, 18 paź 2006 - 14:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Śledzę tę dyskusję od początku i nasuwa mi się refleksja - poza zwolennikami PiS-u (za takich uważam Pick-a i p. Głowacką wszyscy wypowiadają się w miarę na temat - zadają pytania o program (użyszkodnicy), starają się szerzej (p. Podraza) lub wężej
![]() ![]() pees: na razie nie popieram jeszcze żadnej z partii, żadnego z kandydatów i jestem otwarty na propozycje - może warto powalczyć o takiego wyborcę? ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() AdminAdminów:) ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 60 Dołączył: śro, 18 paź 06 Nr użytkownika: 236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja nie wiem na kogo bede głosował. jeśli chodzi o prezydenta to wolałbym nie podawać powodów kaczkom do radości ze wygrywaja prezydenci z ich partii ( Die Pis! ). Z drugiej jednak strony zdaje sobie sprawe z istniejącej już od dawna w Dąbrowie sitwy podpinającej sie pod lewice, wiem ze to przez nich jest tu ciezko o pracxe bo obsadzaja stanowiska swoimi krewniakami , partnerami finansowymi , często ludzmi którzy nie są ,delikatnie mówiac ,odopwiedni. Ciężko jest tez z inwestycjami bo jakims dziwnym trafem wielu z nich bardzo zależy na kieszeniach a mniej na mieście. Odrzucam oczywiście kandydature pana Jurka bo osobiscie mam juz dosc jego (znów delikatnie mówiąc )"wiekowego" folkloru politycznego. A jesli chodzi o rade to wybór tez jest troche skomplkowany, moze juz nie tak jak na prezia ale zawsze. mianowicie wiadomo ze nie zagłosuje na kogos kto zmienia formacje jak rekawiczki, przed samymi wyborami, po zrobieniu kalkulacji, ustala z jakiej listy startowac i kogo poprzec..(mysle ze troche ludzi wie o kim na przykład mówie). Z drugiej strony z kolei są tez ludzie których znam i mysle ze są np dobrymi społecznikami, no ale w takim razie po co dorzucac im zadań radnego jezeli radzą sobie ledwo z tymi które juz prowadzą?:) pozdrawiam i witam na tym forum
|
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
A ja już chyba wiem, o co chodzi. Po prostu widzę, że Pick i Halina myślą, że rozmawiają z tumanami politycznymi zafascynowanymi SLD. Pan Pick starszy nas sitwą SLD i listami zatrudnionych według klucza partyjnego i myśli, że Amerykę odkrył. Tylko o tym rozmawialiśmy na forum dawno zanim ktoś w DG o Pis słyszał. Również wiem jak wygląda walka z tą sitwą. Mamy już dosyć zamieniania ludzi z jednej partii na ludzi z drugiej. Weźcie się wreszcie za zarządzanie miastem i przyciąganie inwestycji a nie za ciągłe wojny polityczne.
Pani Halina chwali się swoim wykształceniem i myśli z dzieciakami rozmawia a tu większość ma wyższe wykształcenia a niektórzy forumowicze przez 3 lata wyspecjalizowali się tak, że są ekspertami w pewnych dziedzinach dotyczących naszego miasta. Tylko żaden z nas nie pcha się do władzy i nie zbywa nikogo jakimiś ogólnikami żeby sobie na spotkanie poszedł albo książkę przeczytał. A nawet, Syzio, który o ile się nie mylę ma 14 lat rozumie, co to znaczy się zarejestrować na forum i jest o wiele bardziej zaangażowany w sprawy DG niż horda polityków. Tylko żeby o tym wiedzieć to najpierw trzeba przejrzeć forum. A forum to jest właściwie darmową kopalnią pomysłów, sposobem na darmową promocje i świetnym narzędziem do kontaktów z mieszkańcami. Ale, po co to wykorzystać jak można po staremu wojnę prowadzić i wzajemnie się oskarżać. I my nie boimy się krytyki i jak się, z kim nie zgadzamy to nie piszemy, że im zawieść trzeźwe myślenie przesłania. Po raz któryś tam proszę Pana Kościelniaka o rejestracje na forum i przedstawienie jakiegoś planu dla naszego miasta a nie tylko oskarżeń. Nie odpychajcie od siebie ludzi. I nie udowadniajcie nam że cierpimy na jakąś zbiorową chorobę psychiczna że akurat Pis nie kochamy |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
reaktywację kina w Dąbrowie Górniczej, - to mnmie zaciekawilo- jak chce Pan tego dokonca? przypominam (choc Pan o tym ewnie doskonale wie) ze jako samorzad sami nie mozemy sobie postawic kina - wiec jakie tutaj ma Pan pomysly? bo ciezko bedzie przyciagnac multipleksy skoro nie ma atrakcyjnych terenow dla nich - chyba ze sie przeprosimy z kinem ARS i obnizymy im czynsz - o ile by byli zainteresowani na wydzierzawienie tego budynku takie sprostowanie - w Galerii "x" w centrum (ex Geant) ma byc multikino wiele z pomsylow Pana Podrazy jest juz obecnie zapisanych w Wieloletnim Programie Inwestycyjnym Ten post edytował :) śro, 18 paź 2006 - 23:54 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() AdminAdminów:) ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 60 Dołączył: śro, 18 paź 06 Nr użytkownika: 236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja przejżałem dosc uważnie częśc tematów i postów znajdujących się na tym forum. To czy one są kopalnią wiedzy czy nie to zostawiam tę opinie urzytkownikom... ale jeśli chodzi o twoj post mr. Pozdrawiam to czy to nie jest wg. Ciebie offtopic???:) hmmm moze w jakims temacie: "dokonania"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja przejżałem dosc uważnie częśc tematów i postów znajdujących się na tym forum. To czy one są kopalnią wiedzy czy nie to zostawiam tę opinie urzytkownikom... ale jeśli chodzi o twoj post mr. Pozdrawiam to czy to nie jest wg. Ciebie offtopic???:) hmmm moze w jakims temacie: "dokonania" ![]() Tak mam świadomość, że leje wodę, ale jak politycy mogą to, czemu nie ja? Tylko ja potrafię się do tego przyznać i nie upierać się, że jestem nieomylny i zawsze obiektywny. A post, o którym mowa, no cóż zdenerwowałem się. Nie pasuje do tematu to proszę usunąć. PS czas na przerwę chyba. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dajcie spokoj i piszice cos konkretnego - nie lejcie tu wody bo sie smietnik nam robi - do tego sa inne tematy - zwlaszcza hyde park albo PM
ja chce by kandydaci odpisywali na nasze posty i pytania - wiec jak maja to robic to niech je widza przed soba a nie jakies off topici a teraz cos z konkretow: wczoraj odbylo sie spotkanie p. Meresa w Okradzionowie - z subiektywnej relacji kumpla uczestnika : "Pan Meres sie ladnie przedstawil, opowiedzial o sobie, mowil ogolnie co do zrobienia w miescie. Gdy przyszlo do zadania pytania to moj kumpel spytal jakie ma pomysly na poprawe sytuacji odnosnie wykorzystania pieniedzy z UE. Pan Meres odpowiedzial typowo jak na polityka czyli duzo ogolow a malo konkretow". szkoda, tym bardziej dla Pana Meresa, bo kumpel po spotkaniu powiedzial, ze on jednak na niego nie bedzie glosowac. Moze i krytykuje w tym miejscu pana Meresa, ale takie same uwagi mam do pozostalych kandydatow (np w poscie do p. Podrazy) : niech sie Wam Panowie nie wydaje, ze mozecie nam byle ogolnikowe slogany nawciskac. Skoro macie jakies programy to je rozwincie - wkoncu to sa Wasze obietnice wyborcze. A skoro je skladacie to chyba wiecie jak je zrealizowac - chetnie poslucham - wszelkie ogolniki to dla nas zwykle bla bla bla <- kazdy tak potrafi!!!! Takze prosze sie wysilic i postarac = prezydent jest od roboty a nie od gadania!!! pozdr i czekam na konkrety PS Panie Podraza - czekam na odpowiedz na mego ostatniego posta. Ten post edytował Hator czw, 19 paź 2006 - 13:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
witam,
od kilku dni czytam forum i świetnie, że jest. co do wyborów, to -o ile nadal jest taka mozliwość- mam rośbę do kandydatów na urząd Przydenta Miasta o wyszczególnienie: 5 najlepszych i 5 najgorszych decyzji RM i Prezydenta (obecnie nam panującego) Do Pana Zaguły: po burzliwej dyskusji (w komentarzach) na stronach Dziennika Zachodniego (naszemiasto) co było reakcją na zamknięcie Kina ARS, obiecywał Pan, że zajmie się sprawą. Co Pan w tej sprawie zrobił? Do Pana Podrazy: skąd chce Pan uzyskac środki finansowe na Pańskie pomysły? (proszę o dokładną odpowiedż, a nie "z UE") Do wszystkich kandydatów: 1. czy możecie Państwo zagwarantować, że konkursy na wszystkie stanowiska w administracji lokalnej i innych jednostkach podlegających miastu będą publicznie ogłaszane i informacje o wolnych stanowiskach pracy (zgodnie z art 36 ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy) będa zgłaszane w urzedzie pracy? 2. Jak zamierzacie Państwo realizować polityke nadzoru właścicielskiego w podmiotach, w których miasto ma akcje/udziały? Chcecie prywatyzować? Jeśli tak to co i dlaczego? Jeśli nie, proszę o argumenty? 3. Co zamierzacie Państwo zrobić, aby młodzi mieszkańcy miasta nie wyjeżdżali za granicę z powodu sytuacji na rynku pracy? 4. W jaki sposób zamierzacie zmienić negatywny wizerunek władz lokalnych wśród mieszkańców? 5. Jaki macie pomysł/pomysły na współpracę z organizacjami pozarządowymi? 6. Co sądzicie o działalności SM Lokator i sprzeciwie władz spódzielni wobec pomysłu na pełne uwłaszczenie lokatorów? Na razie tyle, jeśli jakiekolwiek z kwestii były poruszane, to przepraszam za powtarzanie się, licze na odpowiedzi i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 238 ![]() |
Zbliżają się wybory co doskonale widać po ostatnich wyczynach RM i prezydenta. Czas więc zacząć poszukiwać ich następców. Macie jakieś rozsądne propozyje ???? Sam nie mam pojęcia na kogo zagłosować. Czekam na propozyje. Może ktoś zna jakies pozytywy działalności naszych radnych. dobry kandydat na prezydenta D.G.!!!!!!!!!!!!!, Zbigniew Meres!!!!!!!!! Uważam ,że wiele dobrego do naszego miasta może wprowadzić Pan Zbigniew Meres -kandydat PO - uważam go za czlowieka z klasą. Może ożywiłby trochę nasze miasto... Już nie raz w swoim życiu pokazał że potrafi podejmować dobre decyzje( jak ktoś nie słyszał o Z.Meresie - odsyłam do internetu!!!!BĘDĘ NA NIEGO GŁOSOWAŁ Z CAŁĄ SWOJĄ RODZINĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten post edytował pozdrawiam czw, 19 paź 2006 - 19:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Jeśli chodzi o pana Meresa, to mam z nim poważny problem. Po wstępnym przejrzeniu listy kandydatów wydawało mi się, że może byłby dobrym prezydentem, wydawał mi się najlepszy.
ALE p. Meres i jego stronnicy zapadli chyba w jakiś sen. Nie ma żadnej stronki www, żadnymi informacjami skrzynek pocztowych nie zapełnia. Stowarzyszenie Młodzi Demokraci (młodzieżówka PO), którzy już w czerwcu ekscytowali się Meresem-kandydatem-na-prezydenta wyjechali na wakacje i do tej pory nie wrócili. --info ze stronki: Aktualności :: 07-07-2006 Młodzi Demokraci wyjechali na wakację!!! -- Gość wydaje się dobry, bo ma doświaczenie samorządowe, i to "wykonawcze", a nie jako radny-gaduła. Podraza był dyrem szpitala, a potem długo, długo posłem. Podobnie jak Kościelniak wygląda na spadochroniarza, który ma dostarczyć Centrali w Wawie argumentów, że kolejne duże miasto zostało zdobyte. Meres też z lekka tak wygląda - partia przysłała go do DG "z innego odcinka". Ale np. Podraza ma już rozhulaną kampanię i łapie punkty -m.in. u mnie. Generalnie mam wrażenie, że jako jedyny traktuje mnie, czyli wyborcę poważnie. Skąd ja mam wiedzieć, czy p. Meres oprócz tego, że urodził się w DG, ma jakieś inne kwalifikacje/pomysły/ludzi żeby kierować miastem? No a nie mam niestety tyle czasu, żeby chodzić na spotkania przedwyborcze. Więc jeżeli w tym mieście jakaś PO (albo nawet jej młodzeżówka) istnieje, to niech wreszcie coś powie o tym swoim kandydacie. edit przeniosłem do tego wątku bo tu są rozmowy o wyborach, nie róbmy śmietnika z forum.. Ten post edytował kwintosz czw, 19 paź 2006 - 19:35 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 238 ![]() |
Uważam ,że wiele dobrego do naszego miasta może
wprowadzić Pan Zbigniew Meres -kandydat PO - uważam go za czlowieka z klasą. Może ożywiłby trochę nasze miasto... Już nie raz w swoim życiu pokazał że potrafi podejmować dobre decyzje( jak ktoś nie słyszał o Z.Meresie - odsyłam do internetu!!!!BĘDĘ NA NIEGO GŁOSOWAŁ Z CAŁĄ SWOJĄ RODZINĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeśli macie inne zdanie chętnie porozmawiam bobek_27@o2.pl pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
@robinson77 - 1 ostrzezenie
witamy na forum ale tu nie spamujemy i nie krzyczymy. juz 4 razy wklejasz to samo. Ten post edytował :) czw, 19 paź 2006 - 20:07 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
robinson77 - drugi warn, nastepnym razem odpoczniesz kilka dni
z osttaniego postu dowiedzilismy sie tylko ze masz na imie Robert a reszta taka sama -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
Czytając forum dochodzę do wniosku ze jedynym prawdziwym kandydatem na Prezydenta DG jest Pan Zbigniew Podraza. Jako pierwszy się zalogował i odpowiadał na pytania. Przedstawił swój program na stronie www, jest dostępny na gg, podał maila, spotyka sie z ludzmi. A reszta......... szkoda gadać Henryk Zaguła - napisał co wiedział i tyle, resztę chyba nie rozumie bo nie jest w stanie odpowiedzieć na pytania, Zbigniew Meres - przedstawił się ale on nie występuje tu w roli miss polonia i jego urok różowych ust z billboard'ów nie wystarczy, konkrety a nie "może zrobić wiele dobrego", na temat innych kandydatów się nie ma co wypowiadać ponieważ: Jerzy Talkowski - swoimi posunięciami przez 4 lata sam się skreślił, Jacek Kościelniak - w każdym widzi wroga i nie stać go nawet na zalogowanie się ( ale to pewnie wina innych bo PIS ma to w zwyczaju jak zresztą Talkowski szukać winnych tylko nie widzieć swoich błędów ) Jędrzejewski Maciej - nie wiem czy podpisał jakiś weksel w samoobronie czy co - w sumie młody człowiek a nawet nie wie ze jest takie forum w DG i warto by było sie pokazać i opowiedzieć o swojej wizji miasta ......... folklor Binduchowska - Lach Agnieszka - no coż ......... folklor ale moze za to ładny, niestety nie widziałem |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Macie jak widzę coraz lepszy przegląd sytuacji i inne miasta Zagłębia mogą pozasdrościć Dąbrowianom tego forum.
Dla Zagłębiaków chciałbym podać listę kandydatów i komitetów wyborczych w ich miastach dla Dąbrowiaków oprócz listy polecam inne teksty w dziale Wybory 2006. http://www.zaglebie.info/news_aktualnosci.php?n=2365 Ten post edytował Krawiec sob, 21 paź 2006 - 19:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ponieważ minął już termin zgłaszania kandydatów na prezydentów miast, stworzyłem sondę pt.: "Który z kandydatów zostanie prezydentem Dąbrowy Górniczej?". Aby oddać głos i zobaczyć wyniki, zapraszam na stronę www.dabrowa.glt.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: pon, 04 wrz 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 219 ![]() |
Witam ponownie!
Odpowiem na pytania postawione przez pozdrawiam: "Dzisiaj kolej na drugą stronę sceny politycznej. Mianowicie Pan Podraza. Dosyć długo zastanawiałem się nad Pana Kandydaturą i powiem, że mam mieszane uczucia. Po pierwsze pochodzi Pan z formacji, która w poprzedniej kadencji sejmu skompromitowała się tak, że lepiej się już chyba nie dało. Ale powiedzmy, że macie nauczkę – widzę, że teraz PiS popełnia identyczne błędy. Jednak interesuje mnie bardziej nasze miejskie podwórko. A tutaj niesamowicie dziwne wydaje mi się ciche poparcie SLD dla działań Talkowskiego. Oczywiście SLD nie zgadzało się z Talkowskim, były ostre dyskusje, ale jak przychodziło do głosowania to Talkowski miał zawsze większość w opanowanej przez SLD Radzie Miejskiej. Właściwie istnieje pytanie o dalszy sens istnienie RM. Niestety nowa ordynacja wyborcza nie sprawdziła w DG podczas obecnej kadencji samorządowej. Dlatego moje pytanie:, czemu nie próbowaliście doprowadzić do wcześniejszych wyborów lub przynajmniej zarządu komisarycznego w DG. A druga sprawą są inwestycje Pana Lipczyka. Większość afer w DG opiera się o sprawy własności aquaparku, wodociągów lub Centrum Administracyjnego. Do tego struktura własności przeplata się przez te 3 instytucje. Z tego powodu pytam Pana, jako spadkobiercę decyzji Lipczyka, jak Pan sobie wyobraża strukturę własności tych podmiotów? I jak Pan zamierza załagodzić konflikty, które powstały w wyniku takiej struktury?" Co do cichego poparcia SLD dla działań Talkowskiego to proszę zauważyć, że najczęściej było to poparcie radnych, którzy wystąpili z klubu SLD. Poparcia udzielały mu także osoby, które otrzymały od prezydenta funkcje w instytucjach miejskich, można więc rzec, że były od niego „uzależnione”. Ponadto ustawa daje silną pozycję prezydentowi i niełatwo jest odwołać się do referendum w celu pozbawienia go stanowiska. Mam nadzieję, że nowa RM nie będzie w permanentnym konflikcie z prezydentem lecz współpraca ułoży się w sposób korzystny dla mieszkańców i przyszłości Dąbrowy. Inwestycje z czasów rządów Marka Lipczyka należy skutecznie wykorzystywać tak by przynosiły korzyści mieszkańcom. W kwestii struktury własności sporo zmieniło się w ostatnich 4 latach. W celu załagodzenia powstałych konfliktów nowy prezydent musi mieć wgląd we wszystkie dokumenty dotyczące tych podmiotów, aby podjąć odpowiednią działania i decyzje pozwalające uregulować wszystkie sporne kwestie. Moja nieregularna obecność na forum wynika z licznych obowiązków, które wypełniam. Proszę o wyrozumiałość i cierpliwość. Zadajecie wiele szczegółowych pytań dotyczących mojego programu i przyszłości miasta. Odpowiedź na nie wymaga także sporo szczegółowych wyjaśnień, poza tym nie chce ujawniać wszystkich szczegółów na forum i „odsłaniać się” przed kontrkandydatami. Tymczasem zachęcam do spotkań ze mną. Zapraszam do spotkań ze mną - wówczas będziecie mieli możliwość uzyskania odpowiedzi na nurtujące Was kwestie, a ja także wiele się dowiem o Waszych pomysłach na Dąbrowę. Przypominam, że najbliższe spotkanie 28 października od godz. 10.00 na Mydlicach. Zapraszam także do mojego biura. Gdy tylko będę miał wolny czas służę rozmową i radą. Pozdrawiam! -------------------- "z bliska"
GG- 6481247 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:45 |