IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

15 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rządy Talkowskiego, opinie...
Misiek
post pon, 29 wrz 2003 - 12:26
Post #61

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 19

Podobno kilka dni temu nasz "prezydent" wystĘpowaŁ w jakimŚ programie na regionalnej trÓjce. Niestety nie miaŁem tej przyjemnoŚci go oglĄdaĆ ...
Mam proŚbĘ, jeŻeli ktoŚ mÓgŁby w skrÓcie napisaĆ o czym Talek opowiadaŁ, to byŁbym wdziĘczny.
Z gÓry dziĘkujĘ...

Nie bÓjcie siĘzmiany na lepsze !!!
Talek musi odejŚĆ !!!

--------------------
Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać
Odwrócony do góry nogami raj
Ten kraj, ten kraj, ten kraj ...
Go to the top of the page

+Quote Post
Master
post śro, 01 paź 2003 - 14:49
Post #62

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Weto prezydenta

Środa, 1 paĹşdziernika 2003r.

W DĄbrowie GÓrniczej mogŁaby powstaĆ jedna z najnowoczeŚniejszych w Europie kopalń dolomitu. Nie powstanie, bo nie Życzy sobie tego prezydent miasta. CzĘŚĆ radnych jest zbulwersowana, bo nie przedstawiŁ im oferty, jaka wpŁynĘŁa do urzĘdu. Radni twierdzĄ, Że prezydent lekkĄ rĘkĄ pozbyŁ siĘwpŁywÓw z podatkÓw i szansy na nowe miejsca pracy. PrzypuszczajĄ, Że jednym z powodÓw jego decyzji jest awersja do spÓŁki, ktÓra zamierzaŁa uruchomiĆ kamienioŁom - kieleckiego Mitexu.

Zimny prysznic
Kielecki Mitex stara siĘo pozwolenie na wydobywanie kopalin w dĄbrowskiej peryferyjnej dzielnicy TrzebiesŁawice. WysŁaŁ wiĘc proŚbĘo ustawowo niezbĘdnĄ opiniĘprezydenta miasta. Opinia jest negatywna.

- Tak Łatwo siĘnie poddamy. Mam nadziejĘ, Że prezydent jeszcze raz przemyŚli swĄ decyzjĘ. To nie pierwszy nasz kamienioŁom w Polsce. W innych miastach przyjmowani jesteŚmy z otwartymi rĘkami, pomagajĄ nam w zaŁatwieniu dokumentÓw, rezygnujĄ z pobierania podatkÓw, byle tylko daĆ ludziom miejsca pracy. Tutaj spotkaŁ nas zimny prysznic - przyznaje Janusz GĄsienica Roj, dyrektor odpowiedzialny za inwestycje w spÓŁce Mitex.

Inwestycja miaŁa byĆ ogromna. Wystarczy uŚwiadomiĆ sobie, Że tylko na zakup niezbĘdnego do urabiania skaŁy sprzĘtu spÓŁka chciaŁa wydaĆ aŻ 25 mln zŁ. Nie ma siĘczemu dziwiĆ biorĄc pod uwagĘfakt, Że zŁoŻa dolomitu eksploatowaĆ tu moŻna nawet 90 lat. Budowa kopalni miaŁa trwaĆ dwa lata. W tym czasie zatrudnienie znalazŁoby kilkaset osÓb - transportowcÓw, informatykÓw, ochroniarzy itd.

- Prezydent zasiĘgnĄŁ opinii specjalistÓw oraz poznaŁ sytuacjĘpodobnych zakŁadÓw na naszym terenie. Wszystkie wydobywajĄ poniŻej moŻliwoŚci, bo nie majĄ zbytu, a gŁÓwnym odbiorcĄ byŁa Huta Katowice, ktÓra ograniczyŁa produkcjĘ. Skoro nie ma zapotrzebowania, to po co kolejny kamienioŁom? Nie ma racji bytu. Prezydent zna obiektywne przesŁanki wiĘc nie musiaŁ siĘposiŁkowaĆ radĄ - mÓwi Jolanta Kocjan, rzecznik prezydenta.

Z naszych informacji wynika jednak, Że Mitex juŻ ma chĘtnego na odbiÓr kaŻdej iloŚci kamienia. To francuska firma budujĄca drogi klasy wojewÓdzkiej i krajowej.

- PostĘpowanie prezydenta jest dla mnie niezrozumiaŁe. Skoro firma chce zainwestowaĆ wŁasne pieniĄdze, to chyba wie, co robi. Na jakiej podstawie twierdzi on wiĘc, Że to nieopŁacalne i skazane na poraŻkĘ? Szkoda, Że o tak waŻkiej sprawie, jak wpŁywy do budŻetu, miejsca pracy, prezydent nie chce dyskutowaĆ z radĄ - mÓwi Robert KoĆma, przewodniczĄcy Rady Miejskiej w DĄbrowie GÓrniczej.

Ostre strzelanie
WŚrÓd mieszkańcÓw gŁosy sĄ podzielone. ChĘtnie kopalniĘdolomitu powitaliby wŁaŚciciele pÓl, ktÓre powinny zostaĆ wykupione.

Przeciwnicy kamienioŁomu sĄ liczniejsi. TwierdzĄ, Że nie przyniesie on Żadnych korzyŚci.

- Ludzie mÓwiĄ, Że ktoŚ wykupiŁ od spÓŁdzielni rolniczej duŻe obszary pola i chce teraz na nich zrobiĆ duŻe pieniĄdze. SŁyszaŁem, Że bĘdĄ zbierane podpisy pod protestem w sprawie kamienioŁomu - mÓwi StanisŁaw Morawski, wŁaŚciciel piekarni. Skoro nie ma juŻ szans na merytorycznĄ dyskusjĘo kamienioŁomie w Łonie rady miejskiej, ostatniĄ szansĄ na wysŁuchanie argumentÓw moŻe byĆ spotkanie mieszkańcÓw TrzebiesŁawic z prezydentem oraz zaproszonymi radnymi. Zaplanowano je na 8 paĹşdziernika.

Marcin TwarÓg - Trybuna ŚlĄska

Kolejny przykŁad polityki dla miasta Jerzgo Talkowskiego . poprostu brak sŁÓw...

+Quote Post
Jashi
post śro, 01 paź 2003 - 15:21
Post #63

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 9

Czytałem i nie chce mi się wierzyć. Znowu mu palma odbija tyle miejsc pracy...

Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 12:18

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !

+Quote Post
Jashi
post śro, 01 paź 2003 - 15:22
Post #64

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 9

Ostatnio chwaliŁ sie ,Że powstaja nowe miejsca pracy, a to tylko prace interwencyje przy budowie i modernizacji drÓg. Robota na jakieŚ 3 miechy
a on siĘchwali w tym w telewizji

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !

+Quote Post
Misiek
post śro, 01 paź 2003 - 17:01
Post #65

UZYTKOWNIK

Naprawdę brak mi słów. Kur**, jak ten debil chce zlikwidować bezrobocie, jeżeli wydaje takie decyzje ???
Dla niego chyba priorytetem jest ta jebana stadnina wielbłądów !!!
Kur**, gdzie my żyjemy !!!

Nie bójcie się zmiany na lepsze !!!
Talek musi odejść !!!

Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 12:19

--------------------

+Quote Post
georgeb
post śro, 01 paź 2003 - 17:33
Post #66

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 4

Szkoda słów. A te sldowskie cioty od czego kur** są w tej radzie miasta. Juz dawno powinni zrobic z dziadem porządek. SKANDAL!!! TALKOWSKI MUSI ODEJSC !!!!! 100% ATF!!!

Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 12:25

+Quote Post
pozdrawiam
post śro, 01 paź 2003 - 18:02
Post #67

jasiek

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 3

No tak, nie ma się czemu dziwić. Oczywiście przypadkiem właściciele kopalni dolomitu w ząbkowicach i tal to kumple --- nawet ostatnio tal chciał im tam park rozrywki wybydować (oczywiscie z wielbłądami). Ależ to pewnie następny nic nie znaczący przypadek. A po co zbędna konkurencja. A i ten pajac śmie twiedzić że lepiej wie czy to jest opłacalne niż mitex. Mitex to ogromna firma z kapitałem zagranicznym wynajmująca najlepsze zagraniczne firmy doradcze. Ale oczywiście talek wie lepiej. Mam nadzieje że ten staruch szybko kopnie w kalendarz.

Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 12:27

+Quote Post
olo
post czw, 02 paź 2003 - 06:45
Post #68

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

Mam nadzieje że ten staruch szybko kopnie w kalendarz.

PRZESADZIŁEŚ� Nie czujesz?

Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 12:27

--------------------

+Quote Post
Guest_Anonymous_*
post czw, 02 paź 2003 - 11:16
Post #69

Guests

No ale trzeba wspomniec o medialnosci pana Talha, jego stekania i blekotanie chyba kazdemu normalnemu widzowi ktory to ogladal nic nie powiedzialo, z 15 minut rozmowy zapamietalem tylko o tych 140 miejscach pracy na 3 miesiace i nic wiecej, moze ja jestem jakis dziwny ze go nie zrozumialem, no trudno jak bede mial 60 to moze wtedy ten belkot zrozumiem :]

+Quote Post
Misiek
post czw, 02 paź 2003 - 15:04
Post #70

UZYTKOWNIK

ZajebiŚcie - 140 miejsc pracy na 3 miesiĄce !!!
I to jest dla starego dziada powÓd do dumy ??? Chwali siĘ, Że likwiduje bezrobocie. Szkoda, Że nie wyraziŁ zgody na inwestycjĘfirmy Mitex, ktÓra chce aby w TrzebiesŁawicach powstaŁa kopalnia dolomitu. Dla niego to jest pomysŁ bez sensu. ZapomniaŁ chyba tylko, Że przybyŁoby kilkaset nowych miejsc pracy (staŁej !!!).
Ale Talek pewnie zlikwiduje bezrobocie jak sprowadzi tu te jebane wielbŁĄdy.

Nie bÓjcie siĘzmiany na lepsze !!!
Talek musi odejŚĆ !!!

--------------------

+Quote Post
Misiek
post czw, 02 paź 2003 - 16:18
Post #71

UZYTKOWNIK

Nie przypuszczałem, że to kiedyś powiem ... ale Talek jest głupszy od Leppera !!! Przewodniczący Samoobrony przynajmniej stwarza pozory, że chce zlikwidować bezrobocie, a nasz "prezydent" ... szkoda gadać.
Głupich nie trzeba siać - sami się rodzą !!!

Nie bójcie się zmiany na lepsze !!!
Talek musi odejść !!!

Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 12:28

--------------------

+Quote Post
pozdrawiam
post czw, 02 paź 2003 - 18:19
Post #72

jasiek

Nie uważam że przesadziłem --- to jest niestety jedyny sposób żeby tal przestał piastować swoją funkcje. Zapóźnienia jakie ten człowiek powoduje w naszym miescie trudno będzie odrobić nawet przez kilkanaście lat.

Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 12:29

+Quote Post
Hator
post nie, 05 paź 2003 - 01:38
Post #73

FdZD

Nr użytkownika: 6

A moze by tak podsunac pomysl na artykul do gazet na temat PAN TALKOWSKI - PRZYKLAD IDEALNEGO "PRZEDSIEBIORCY". Wkoncu by wszyscy sie dowiedzieli (a zwlaszcza Ci na gorze) jak madrego mamy prezydenta i zrobili by wkoncu cos z tym fantem (mowa o dziadziusiu).
A najlepiej to do NIKu napisac - WEZMY K... SPRAWY W SWOJE RECE BO NAM TALEK MIASTO W WIES OBROCI ph34r.gif

--------------------

+Quote Post
pozdrawiam
post nie, 05 paź 2003 - 12:06
Post #74

jasiek

Ja mam pomysŁ Żeby talek napisaŁ oficjalnie jakie inwestycje chciaŁby widzieĆ w dg. MoŻe napisze co jest opŁacalne, nie szkodzi Środowisku, nie powoduje bezrobocia ekonom je.....ny. Bo na wymienianie inwestycji ktÓre wedŁug tala "szkodzĄ miastu" mogŁoby miejsca na serwerze zabraknĄĆ.

+Quote Post
Misiek
post nie, 05 paź 2003 - 16:19
Post #75

UZYTKOWNIK

Ja jestem jak najbardziej ZA !!!!!
MyŚlĘŻe niejeden dziennikarzyna z chĘciĄ podjĄŁby siĘtakiego tematu. A jeŚli nie, to przecieŻ spokojnie ktoŚ z nas moŻe coŚ takiego napisaĆ i wysŁaĆ do jakiejkolwiek gazety. MoŻe kogoŚ to zainteresuje.

Nie bÓjmy siĘzmiany na lepsze !!!
Thalek musi odejŚĆ !!!

--------------------

+Quote Post
ania
post nie, 05 paź 2003 - 16:36
Post #76

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 23

Wiecie, nie mogĘnic obiecaĆ ale moŻe udaŁoby mi siĘWam pomÓc (w sensie zaangaŻowania pewnego medium w sprawĘ). Tyle, Że ktoŚ z Was musiaŁby dokŁadnie opracowaĆ temat (tak, abym przedstawiĆ go odpowiedniej dziennikarce), bo ja jako osoba niezwiĄzana bezpoŚrednio z Waszym miastem nie czujĘsiĘna siŁach, aby to zrobiĆ.
Co prawda z lektury Waszych postÓw czuĆ sporĄ desperacjĘ, ale potrzebne sĄ przede wszystkim konkrety (i to najlepiej medialne - czyli coŚ, co jest typowym dziaŁaniem na szkodĘmiasta).

Nie moge obiecaĆ na 100%, Że uda siĘpopchnĄĆ temat do realizacji, ale zawsze moŻna sprÓbowaĆ.

Ania

PS Na priv chĘtnie ujawniĘnazwĘfirmy o ktÓrej mÓwiĘ. Wybaczcie, Że nie tu, ale ze wzglĘdu na to, Że podaŁam tu link do mojego bloga nie chcĘpodawaĆ publicznie tak prywatnych informacji.

+Quote Post
Misiek
post nie, 05 paź 2003 - 16:47
Post #77

UZYTKOWNIK

Aniu jesteŚ kochana !!!
Fajnie, Że moŻemy na Ciebie liczyĆ. JeŚli coŚ byŚ wiedziaŁa to napisz maila. misiekdg@gazeta.pl

Pozdrawiam

--------------------

+Quote Post
ania
post nie, 05 paź 2003 - 16:49
Post #78

UZYTKOWNIK
*

Oki, w takim razie napiszĘdo Ciebie na priv.

PomyŚlimy jak ugryĹşĆ sprawĘ:-)

A.

+Quote Post
ania
post nie, 05 paź 2003 - 22:30
Post #79

UZYTKOWNIK
*

I jak - dotarŁa moja radosna twÓrczoŚĆ? biggrin.gif

A.

+Quote Post
Misiek
post pon, 06 paź 2003 - 16:01
Post #80

UZYTKOWNIK

OczywiŚcie Aniu. DziĘki wielkie !!!
SwojĄ drogĄ to nieĹşle mnie zaskoczyŁaŚ (wiesz o co chodzi). wink.gif
BĘdziemy w kontakcie i myŚlĘŻe coŚ wymyŚlimy.

Pozdrawiam serdecznie.

--------------------

+Quote Post

15 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:29
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza