![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
skargi odnośnie pracy moderatorów zamieszczamy w temacie "Krytyczne uwagi użytkowników pod adresem forum" tu:
http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...=957&st=140 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: pon, 22 wrz 03 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 22 ![]() |
Wszyscy znamy nazwisko Ryszarda F.
Jeśli dobrze pamiętam, to toso w ulotce wyborczej wspomniał coś o jego agenturalnej przeszłości. Wydawało się, że facet skończony (podobnie jak F.A.) Błąd. Właśnie się ukazał komunikat, że Pan F. jest zastępcą prezydenta w Będzinie... http://www.sosnowiec.info.pl/modules/news/...2832ae608\ |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 15 lis 06 Nr użytkownika: 295 ![]() |
Wszyscy znamy nazwisko Ryszarda F. Jeśli dobrze pamiętam, to toso w ulotce wyborczej wspomniał coś o jego agenturalnej przeszłości. Wydawało się, że facet skończony (podobnie jak F.A.) Błąd. Właśnie się ukazał komunikat, że Pan F. jest zastępcą prezydenta w Będzinie... http://www.sosnowiec.info.pl/modules/news/...2832ae608\ No to pięknie !!! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Rozmowa DZ z Tomaszem Małuchem prokuratorem rejonowym Dąbrowska prokuratora prowadziła śledztwo w sprawie niegospodarności członków byłego zarządu miasta z lat 1999-2003. Co dziś dzieje się w tej sprawie? Tomasz Małuch: Trafiła do nas w początkowej fazie, ale późniejsze ustalenia zmusiły nas do przekazania jej prokuraturze w Gliwicach. Między innymi z tego powodu, że były wiceprezydent miasta, Tomasz Sołtysik, był w naszej prokuraturze aplikantem prokuratorskim. Dziś śledztwo kontynuowane jest w Bielsku-Białej i obejmuje wiele wątków. Od nieprawidłowości przy rozstrzygnięciu przetargu na budynek Centrum Administracyjnego, poprzez prywatyzację PWiK i budowę aquaparku. DZ: Głośnym echem odbiło się doniesienie na wiceprezydenta miasta ostatniej kadencji, Janusza Olszówkę, który miał przekroczyć swoje kompetencje wobec członków rady nadzorczej Spółdzielni Kółek Rolniczych w Okradzionowie. Czy będzie w tej sprawie akt oskarżenia? TM: Postępowanie nadal się toczy, ale są już przedstawione zarzuty przekroczenia uprawnień nadzoru nad Wydziałem Gospodarki Komunalnej i wpływania na decyzję zarządu Spółdzielni Kółek Rolniczych. Jest duże prawdopodobieństwo skierowania aktu oskarżenia do sądu. DZ: Prokuratura zajmuje się także sprawą byłego prezydenta, Jerzego Talkowskiego. TM: Tak, to prawda. Śledztwo nie toczy się jednak u nas, ale w jednej z prokuratur rejonowych w Katowicach. Zostało wszczęte na podstawie doniesień prasowych, z których wynikało, że były już prezydent nie podejmował strategicznych decyzji samodzielnie, ale konsultował je z żoną. Trudno mi jednak powiedzieć coś więcej na ten temat. Piotr Sobierajski źródło: Dziennik Zachodni toso znow w gazetach - jego popularnosc wciaz rosnie :) dobrze slyszec tez o sledztwie dot. Olszowki i Talkowskiego - tylko w przypadku tego 2 brakuje zarzutow o niegospodarnosc i narazenie DG na ogromne karne odszkodowania... czy prokuratura tez to zbada? hmmm chyba warto sie spytac prokuratury. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Współczuję prokuratorowi, który ma znaleźć paragraf i postawić byłemu Prezydentowi zarzuty na podstawie doniesień prasowych o słuchaniu rad żony! W następnej kolejności przeczytamy może o Aleksandrze i Jolancie, Hilary i Bobie oraz wielu, wielu innych mężach nie tylko stanu. Co za skuteczność w ściganiu przestępstw!
I znowu tym postem naraziłem się przeciwnikom byłego prezydenta, ale dalej mówię, że jakoś to przeżyję. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: pon, 04 gru 06 Nr użytkownika: 355 ![]() |
Myślę, że nie w tym problem, ze prezydent radził się żony. Problemem jest to że dokumenty wędrowały poza urząd, że naczelnicy i inni pracownicy byli wzywani do Pani T. na dywanik. Że Pani wydawała polecenia, a nie chcących ich słuchać zwalniano z pracy...
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
problem w tym ze p. Talkowski powinien dostac zarzuty za niegospodarnosc
kto wkoncu nie splacal kredytow narazajac nas na kary? kto zablokowal inwestycje budowy hotelu przy hali przez co teraz nie mozna tworzyc tam zawodow wyzszego poziomu, sprowadzac kadry (np siatki) dla cwiczen (sala do grania, pogoria do biegania - warunki idealne) kto zerwal umowy z kancelaria prawnicza, ktora miala w umowie iz w razie jej zerwania miasto zaplaci spora grzywne komu rada miasta nie udzielila absolutorium (czy jak to tam zwal) za niewykonanie budzetu (zwlaszcza w sferze inwestycji) kto z publicznych pieniedzy wydawal pieniadze na PD mimo zakazu rady miejskiej o dalszym jego wydawaniu te i inne sprawy powinna zbadac prokuratura - z ciekawosci wysle do nich mail czy beda poruszane te aspekty. Co jak co - byly Prezydent ma sporo na sumieniu - ze tez mu nie wstyd bylo dalszego kandydowania na prezydenta/radnego. ehhh -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co jak co - byly Prezydent ma sporo na sumieniu - ze tez mu nie wstyd bylo dalszego kandydowania na prezydenta/radnego. ehhh Poczucie wstydu może być z łatwością zrekompensowane przez 2,5 tys. diety radnego. A wogóle to najważniejsze jest dobre samopoczucie Pana Byłego. Przecież tyle dobrego zrobiła dla ludzi, operetkę wystawił na przykład. -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Tyle dobrego zrobił dla zwierzątek z jednej strony karmik a z drugiej klatki mini zoo..
![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja przedwczoraj koło 16-ej widziałem sobie pana Starszego Siwego jak się spokojnie i wolniutko przechadzał ulicą Sobieskiego i rozglądał wokoło! Jak mnie i moją mamę zobaczył to zrobił takądziwną minę, jakby chciał, żeby go rozpoznano i "dzień dobry" powiedziano!
![]() Pewnie się dziadziuś rozglądał wokoło i patrzył, co przez 4 lata zrobił i co spieprzył! ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Dave!
Ten temat już dawno skończyliśmy! Kazdemu wolno przechadzać się po miescie. Widzisz w tym cos złego? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmmm, cóż...
No w sumie nic dziwnego, że Taluś sobie chadzał po centrum DG - fakt... niemniej napiasłem to, bo niecodziennie widuję byłego prezydenta miasta samotnie chadzającego po mieście wolniutko w garniaku i rozglądającego się tajemniczo dokoła... (no już pisałem to przecież ![]() Talkowski był i jest mi raczej obojętny, ale jak ktoś poczuł się urażony moim ironicznym postem to przepraszam... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
ja tam codziennie podraze z pieskiem widze
![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Ja dzisiaj widziałem Talkowskiego w mojej szkole
![]() ![]()
Powód Edycji: MOD: spokojnie Syzio! edycja na prosbe autora
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja go kilka dni temu widziałem jak jechał autobusem 801 z Katowic do D.G.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
a ja tez kilka dni temu jak blakal sie i wydawal jakis zagubiony, w okolicach superjednostki.
Ale po co o tym pisac -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
SYZIO!
Jesteń nadpobudliwy. Panuj nad sobą lub zrób coś z tym w przychodni. Twój ostatni wpis, to prawie groźba karalna i nie przystoi osobie, która z taką determinacją chce robić polityczną karierę w mieście i kraju. Bałbym się Ciebie nawet w samorządzie szkolnym, a co dopiero w zarządzie Forum dla Zagłębia gdzie się wspinasz. Uspokój się... |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Syzio przechodzi okres buntu
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:20 |