IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

15 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rządy Talkowskiego, opinie...
Hator
post czw, 04 wrz 2003 - 00:50
Post #21

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

A ja i tak wole Tala - Lipczyk okazal sie szuja, a poza Talem ni widu ni slychu kandydata o ktorym moglbym powiedziec ze ma pomysly, umie zarzadzac miastem i jest przedewszystkim UCZIWY!!!!

A przy okazji - ludzie - co Wy chcecie od dziadka - myslicie ze w niecaly rok po zaprzysiezeniu go na prezydenta mozna cos konkretnego zrobic. Minimum 2 lub 3 lata a wtedy bedziemy mogli uczciwie powiedziec, ze ZROBIL albo NIE ZROBIL nic dobrego dla miasta - takze WYLUZUJCIE!

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Kwasny
post czw, 04 wrz 2003 - 01:05
Post #22

Echhhhhh

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 2

Heh Osobiscie podpinam sie do Hatora :7:

+Quote Post
olo
post czw, 04 wrz 2003 - 06:28
Post #23

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

Masz racjĘ, dajmy mu porzĄdziĆ. Tylko, Że on nie rzĄdzi. Otacza siĘludĹşmi z poprzedniego ukŁadu ktÓrzy, mu mÓwiĄ, Że krÓl jest piĘknie ubrany (czytaŁeŚ tĘbajkĘ). MyŚlĘ, iŻ nieprĘdko trafi siĘktoŚ, kto powie "krÓl jest nagi". Za duŻa kasa do stracenia.

--------------------

+Quote Post
Guest_Anonymous_*
post czw, 04 wrz 2003 - 20:10
Post #24

Guests

A teraz szanowny "pozdrawiam" czekam na przypomnienie 10000 tys. podpisÓw. Sprawdzimy ile wpisaliŚcie martwych dusz i faŁszywek. ChciaŁbym zobaczyĆ, moŻe wpisaliŚcie eŻ i moje nazwisko.
CZEKAM NA LISTĘ 10000 PODPISÓW

+Quote Post
rafi
post czw, 04 wrz 2003 - 21:33
Post #25

Rafi

Nr użytkownika: 15

Lipczyk jaki byl, taki byl, ale... przynajmniej za jego kadencji cos w miescie zaczelo sie zmieniac na lepsze. Zaczelo wygladac ladniej, powstalo wiele zakladow w SSE. Bledow sie nie ustrzegl, ale to nieuniknione. Nikt nie jest doskonaly (chociaz Talkowski mysli ze on jeden jest wink.gif...

+Quote Post
Misiek
post czw, 04 wrz 2003 - 23:22
Post #26

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 19

Wladziu opamietaj sie! Nie wiem co Talkowski sobie myslal jak kandydowal na prezydenta, ale prosze cie nie rozsmieszaj mnie ze jest to inteligentny czlowiek. Moze kiedys byl, nie wiem, nie znalem go. Dabrowa potrzebuje prezydenta z klasa i z jakimis pokladami energi a nie starego dziadka. On juz sie dawno wypalil.
Przyznaje, jak to juz rafi wczesniej powiedzial, ze Lipczyk nie ustrzegl sie bledow ale przynajmniej cos zrobil, nikt nie jest doskonaly. A od poczatku prezydentury Talka nic sie w naszym miescie nie ruszylo nowego (moze poza powstaniem klubu muzycznego Max Mario, ale nie sadze by Talek mial na to jakikolwiek wplyw, ha ha).
Niech ustapi miejsca mlodym i energicznym, ludziom z pomyslami i metodami ich realizacji.
Klocek na prezydenta !!!

--------------------
Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać
Odwrócony do góry nogami raj
Ten kraj, ten kraj, ten kraj ...

+Quote Post
Master
post czw, 04 wrz 2003 - 23:40
Post #27

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Towarzysze , Obywatele . Dziekuje za gŁosy poparcia dla mojej kandydatury na stanowisko PREZYDENTA. Trzeba nam Rewolucji, musimy przejĄĆ WŁADZE w naszym miescie. Jutro ŻĄDAM gŁowy Joergena Thala. NIECH ŻYJE PIERIESTROJKA. :afro:

+Quote Post
Jashi
post czw, 04 wrz 2003 - 23:50
Post #28

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 9

No klocek moŻe byĆ prezydĘtem. Ma u mnie gŁosa jak co. Ja widze u niego same cechy dobrego gospodarza
znana postaĆ :bat: ma poparcie :31: jest energiczny :48:
mŁody i przystojny :3: nie ma naŁogÓw :44: :46: ma w cholere pomysŁÓw :42: brak mu tylko doŚwiadczenia w peŁnieniu waŻnych funkcji :55:
Ale to nic. KLOCEK NA PREZYDĘTA !!! :bravo:

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !

+Quote Post
olo
post pią, 05 wrz 2003 - 13:07
Post #29

UZYTKOWNIK

PamiĘtam jak w ub. roku ks. proboszcz w parafii Morcinka odczytaŁ na proŚbĘkupcÓw z tamtejszego targowiska protest przeciwko budowie Kauflanda. Po mszy poszliŚmy zapoznaĆ siĘdokŁadnie z treŚciĄ protestu. Na ani jednym kiosku nie znaleĹşlismy jego treŚci. NasunĄŁ siĘjeden wniosek. To nie kupcy protestowali, protestowaŁ ktoŚ, komu siĘzdawaŁo, Że robi to w ich imieniu.
Przy PLUSie w GoŁonogu mÓj przyjaciel ma kiosk warzywny. Utrzymuje z niego rodzinĘ. Po otworzeniu Plusa jego obroty spadŁy tylko na kilka dni. W tej chwili sĄ wiĘksze niŻ poprzednio. Osiedlowy sklepik nigdy nie zastapi molocha. JeŻeli tylko wŁaŚciciel sklepu uszanuje swoich klientÓw bĘdzie istniaŁ. A co na targu na Morcinka? ZarÓwno przed jak i po Kauflandzie targ dzieli siĘna ten zwykŁy i Pewex gdzie ceny sĄ o 1/4 wyŻsze. I myŚlicie, Że zmniejszyli marŻe, Żeby przyciĄgnĄĆ klientÓw. MajĄ to serdecznie gdzieŚ. jak do tej pory na Morcinku mimo, Że jest i biedronka i kaufland sklepiki spoŻywcze sĄ i majĄ siĘchyba dobrze. W końcu kogo byŁoby staĆ aby dokŁadaĆ przez rok, bo tyle ma kaufland, do interesu.
A sprÓbujcie wybraĆ kiwi albo brzoskwiniĘna targu na redenie. GrzebaĆ to se pan idĹş do REALA ot "kupcy" odpowiadajĄ

--------------------

+Quote Post
olo
post pią, 05 wrz 2003 - 13:21
Post #30

UZYTKOWNIK

Tutaj przenieŚliŚcie siĘszczekacze! Ostre macie jĘzyki, niech przynajmniej jeden podpisze siĘz nazwiska i imienia. Zobaczymy wasze twarze, chociaz wiadomo na czyim jesteŚcie garnuszku. Jeden KĘpka a za nim wy ujadacie, tyle wam zostaŁo. ha, ha, ha :4:  :4:  :4:  :4:

GdybyŚ siĘchociaŻ zalogowaŁ, odarŁbyŚ siĘchoĆ trochĘz anonimowoŚci. Poprzedni system stworzyŁ tzw. nowomowĘ. A, Że ŻyjĘna tym Świecie lat kilkadziesiĄt juŻ, czujĘjej smrÓd na odlegŁoŚĆ kilobajta. "na czyim garnuszku" to ulubione pytanie Śledczych "Trybuny Ludu". Oni teŻ pytali o prawdziwe nazwiska a podpisywali siĘnp. KIBIC

--------------------

+Quote Post
Misiek
post pią, 05 wrz 2003 - 16:31
Post #31

UZYTKOWNIK

Jashi widze ze mozesz byc odpowiedzialny za kampanie prezydencka Klocka. Powoli trzeba kompletowac komitet wyborczy. Wkrotce trzeba przeprowadzic akcje obalenia Thala. Powiedzmy stop bezczynnosci!!! Przejmijmy wladze w miescie!!! Precz z Georgem Talkovskym!!! :bat:
Niech zyje KLOCEK !!!

--------------------

+Quote Post
olo
post pią, 05 wrz 2003 - 17:49
Post #32

UZYTKOWNIK

Jashi widze ze mozesz byc odpowiedzialny za kampanie prezydencka Klocka. Powoli trzeba kompletowac komitet wyborczy. Wkrotce trzeba przeprowadzic akcje obalenia Thala. Powiedzmy stop bezczynnosci!!! Przejmijmy wladze w miescie!!! Precz z Georgem Talkovskym!!!  :bat:  
Niech zyje KLOCEK !!!

Tylko mam nadziejĘŻe fakalec nie bĘdzie symbolem wyborczym tej kampanii. Dlaczego nie napiszesz po prostu "pierdol siĘ..." UwaŻasz, Że po angielsku brzmi Ładniej. Stary juŻ jestem, wolno mi ponarzekaĆ na dzisiejszĄ mŁodzieŻ.

--------------------

+Quote Post
Misiek
post nie, 07 wrz 2003 - 16:07
Post #33

UZYTKOWNIK

Olo chyba ci siĘtroszkĘpojebaŁo, bo to nie ja wymyŚliŁem "Środkowy palec". Czytaj forum dokŁadnie.

--------------------

+Quote Post
Jashi
post nie, 07 wrz 2003 - 20:47
Post #34

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 9

Ehhhhhhhhhhhh
A wogÓle to co ma piernik do trabanta ?
To jest tylko awatar. Przepraszam, Że napisane jest "Fuck You RIAA/MPAA"
zamiast " Pierdol siĘRIAA/MPAA!".
To nie ma Żadnego zwiĄzku z kampaniĄ.
A tan fakas jest kierowany gŁÓwnie do: Amerykańskiego stowarzyszenia RIAA (Recording Industry Association of America) takie tam, prÓbujĄ walczyĆ z piratami, a tylko utrudniajĄ Życie internautom.
pozdro. :salut:

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !

+Quote Post
olo
post pon, 08 wrz 2003 - 06:16
Post #35

UZYTKOWNIK

Olo chyba ci siĘtroszkĘpojebaŁo, bo to nie ja wymyŚliŁem "Środkowy palec". Czytaj forum dokŁadnie.

U starcÓw zjawisko "pojebania siĘ" czyli popularna skleroza jest zjawiskiem normalnym.
pozdro olo

--------------------

+Quote Post
pozdrawiam
post wto, 09 wrz 2003 - 16:49
Post #36

jasiek

Nr użytkownika: 3

No gratuluje panie t wygranej z polibudĄ. To ja juŻ wiem co oznacza ta pańska inteligencja wpajana na siŁĘw tej pana psedo gazetce ( ZA NASZE PIENIĄDZE ). Co przeczytamy tym razem - Że wszelkie ogranizacje z dg popierajĄ kaŻdĄ decyzje tala i sĄ pod wraŻeniem talowej mĄdroŚci. JA SIĘ TYLKO PYTAM GDZIE JEST TE 5 OBIECANYCH PRZEZ TALA UCZELNI WYŻSZYCH

+Quote Post
Guest_Anonymous_*
post czw, 11 wrz 2003 - 18:59
Post #37

Guests

W caŁej rozciĄgŁoŚci popieram poglĄd Hatora. Nie sposÓb stworzyĆ nowe miejsca pracy w tak krÓtkim czasie. WidaĆ jednak maŁe ŚwiateŁko na rynku pracy. Dlaczego nie chcecie zauwaŻyĆ starań prezydenta w pozyskaniu nowych inwestorÓw. Tak bardzo zawiŚĆ przysŁoniŁa wam oczy? Co takiego straciliŚcie po przegranych bezpoŚrednich wyborach wraz z przegranym Lipczykiem? A ŻyĆ trzeba dalej i sumienie trzeba mieĆ czyste. Jak wasi bliscy zaakceptowali wasze wredne Życie? Oj wspÓŁczujĘwaszym towarzyszom Życia. Powodzenia w zatrÓwaniu sobie Życia. Takie teŻ wychowacie swoje dzieci. :7:

+Quote Post
pozdrawiam
post pią, 12 wrz 2003 - 00:31
Post #38

jasiek

Nr użytkownika: 3

Tak naprawde to prezydent miasta praktycznie niewiele moŻe zrobiĆ z bezrobociem nawet jak ma o tym jakieŚ pojĘcie - wiĘc teksty tala o ograniczaniu bezrobocia to zwykŁe bzdury. Czego oczekujecie Że tal wam fabryke wybuduje i zatrudni tam wszystkich bezrobotnych. Prezydent to jest chyba od sprawnego zarzĄdzania majĄtkiem miasta a bezrobocie to chyba bardziej problem makroekonomiczny. Tal to moŻe wymyŚliĆ roboty interwencyjne i zatrudnic ze 200 osÓb max ale to raczej krÓtkowzroczne dziaŁanie. MoŻna ewentualnie aktywowaĆ bezrobotnych przez szkolenia, dbaĆ o wyksztaŁcenie mŁodzieŻy ale tal to raczej likwiduje uczelnie a w urzĘdzie pracy w dg to tylko dbajĄ Żeby sie na liŚcie podpisaĆ i tyle. A co do inwestycji to jest niestety taka niepisana zasada wŚrÓd deweloperÓw Że jak w jakimŚ mieŚcie blokuje siĘbudowe sklepÓw to nie ryzykuje siĘtam budowy np fabryki. Bo jak ktoŚ jest szaleńcem na punkcie minimarketÓw to i moŻe znaleĹşĆ jakieŚ wielkie zŁo takŻe w innej inwestycji. A co do planÓw wielbŁĄdowych to praktycznie nie dotyczĄ one dg tylko kluczy i talkowski nie zrealizuje ich z budŻetu miasta. MoŻe on najwyŻej jakieŚ plany powymyŚlaĆ ale do ich realizacji trzeba pieniĘdzy. On to tylko moŻe sobie gadaĆ a przemysŁ turystyczny to powstanie tylko wtedy jak ktoŚ z duŻymi pieniĘdzmi bĘdzie chciaŁ w niego zainwestowaĆ. A jak narazie zainteresowani sĄ tylko koledzy tala ktÓrzy nie majĄ ani grosza na inwestycje a Żeby faktycznie bezrobocie spadŁo o kilka procent to w dg trzeba wydaĆ na turystykĘz miliard zŁotych. To jest raczej nieosiĄgalna suma nawet dla najwĘkszych polskich kurortÓw. Tak wiĘc moŻe w dg pozostanie po talu za te 3 lata jakieŚ gospodarstwo agroturystyczne z 10 wielbŁĄdami zatrudniajĄce max 30 pracownikÓw - tal ogŁosi sukces a bezrobocie spadnie o jakis tam promil.

+Quote Post
Guest_Anonymous_*
post pią, 12 wrz 2003 - 08:07
Post #39

Guests

Dziadek musi odejść! Wzywam studentów Politechniki, nie bądźcie frajerami. PROTESTUJCIE !! Dlaczego nie możecie wygrać swojej racji? Bo za mało "dorosłych" Was popiera! Róbcie COŚ tak jak my walczyliśmy z Komuną!!
W Dąbrowie rządzi Komuna bis: prezydent z komuny, ubecja i emeryci.
Dosyć!
Bądźcie zdeterminowani!

Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 12:03

+Quote Post
Guest_Anonymous_*
post pią, 12 wrz 2003 - 15:19
Post #40

Guests

:1: GoŚciu, prezydent Talkowski moŻe odejŚĆ, a moŻe i powinien. Ale powiedz czy ma wrÓciĆ Lipczyk? Ty walczyŁeŚ z komunĄ? Podaj kilka faktÓw, byĆ moŻe jesteŚ moim kolegĄ z tamtych czasÓw. Przez ostatnie kilka lat wyraĹşnie daŁo siĘzauwaŻyĆ zŁodziejskĄ i nieodpowiedzialnĄ wŁadzĘsamorzĄdowĄ i to z resztĄ nie tylko w DĄbrowie. ByĆ moŻe, naleŻaŁo w tamtych czasach pogoniĆ Michnika z Resursy czy Kuronia z Huty Katowice. Tak walczyŁeŚ jak teraz popierasz postkomune. Farbowanych cwaniakÓw jest duŻo a zŁodziejskich koryt maŁo. Dlaczego mieszacie w gŁowach mŁodzieŻy? Kto poniesie konsekwencje gŁupawych rozgrzanych rozumÓw? Staniesz na czele i podasz swoje nazwisko? PomyŚl, czy postĄpiŁby tak ks. Labuda z WŁoszczowej, ktÓrego papieŻ musiaŁ wysŁaĆ na misje by go komuna nie zamordowaŁa? :salut: Nie wracaj wiec do czasÓw walki z komunĄ. Bo nie o takie wizje samorzĄdowe wÓwczas walczyliŚmy! Pozdrawiam i proszĘprzedstawcie mŁodzieŻy prawdĘnt. uczelni i kto tak naprawdĘzwyczajnie ma dbaĆ o studentÓw. :1: Wracasz do ubecji, podaj nazwiska radnych ktÓrych okreŚlasz ubekami? A sĄ tacy!!!

+Quote Post

15 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 02:14
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza